Gaini ouatoare

Din 20 dec. 2023 se lanseaza sesiunile pentru investitii in sectorul zootehnic si in procesare

DR 20 si DR22 - MADR anunta lansarea a doua sesiuni importante de finantareMADR va lansa in data de 20 decembrie 2023 doua sesiuni de finantare pentru interventii din cadrul PS PAC 2023-2027, astfel: Interventia DR 20 - „Investitii in sectorul zootehnic” si Interventia DR 22 - „Investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole”.

Mai multe>>

PNDR: finantare de peste 800.000 de euro pentru statie de sortare, ambalare si depozitare oua

Unitate de sortare ambalare si depozitare oua finantata de AFIR cu peste 800000 de euro fonduri europene din PNDR 2020Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a finantat in perioada 2014 – 2022 investitii in procesarea si marketingul produselor agricole, prin submasura 4.2 din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Aceasta linie de finantare a beneficiat de o alocare financiara de aproximativ 503 milioane de euro, solicitarile de finantare depuse insumand peste 802 milioane de euro.

Mai multe>>

Top 3 informatii utile pentru o afacere cu gaini crescute pentru carne sau oua

Top 3 informatii utile pentru o afacere cu gaini crescute pentru carne sau ouaCresterea gainilor pentru carne sau oua este una dintre cele mai profitabile afaceri pe termen lung. Cererea pe piata pentru produsele naturale este in crestere, motiv pentru care tot mai multi antreprenori decid sa-si infiinteze o ferma care sa acopere nevoile clientilor. Vezi care sunt informatiile pe care trebuie sa le stii inainte de a investi intr-o ferma de pasari.

Mai multe>>

Amenajarea si organizarea adaposturilor cu baterii in microferme

Amenajarea si organizarea adaposturilor cu baterii in microfermeDe obicei, cea mai mica unitate functionala pentru cresterea in baterie trebuie sa fie modulul de 18 custi (72 de gaini). Exista insa, crescatori care utilizeaza un numar mai mic de custi (de exemplu 3 custi cu 12 gaini), pe care le amplaseaza in diferite spatii din gospodarie. Este evident ca bine hranite si ingrijite, cele 12 gaini pot da o productie anuala de peste 2000 de oua, care asigura necesarul unei familii destul de numerose.

Mai multe>>

Cuibarele, iluminatul si incalzitul halelor de ouat

Cuibarele iluminatul si incalzitul halelor de ouatCuibarele de ouat sunt constituite in baterii de cuiburi de ouat avand pe vertical doua nivele (al treilea nivel s-a constatat a fi utilizat mai putin de ouatoare), iar pe orizontala 5-7 cuibare. In partea anterioara, bateria de cuibare are o scarita dispusa orizontal in dreptul usitelor de acces a gainilor in cuibar, cu 2-3 trepte la nivelul inferior si 1-2 trepte la cel superior, gainile zburand pe aceste scarite inainte de a patrunde in cuibar pentru ouat.

Mai multe>>

Gripa aviara a fost diagnosticata intr-o ferma din judetul Maramures

Diagnosticarea gripei aviare intr-o ferma de tip comercial din judetul MaramuresS-a diagnosticat gripa aviara intr-o exploatatie comerciala de gaini ouatoare din judetul Maramures. Boala evolueaza la aceasta data in mai multe tari europene. La sediul Ministerului Afacerilor Interne a fost convocata sedinta Centrului National de Combatere a Bolilor pentru gestionarea situatiei provocate.

Mai multe>>

Probleme sanitar veterinare la gainile ouatoare

Probleme sanitar veterinare la gainile ouatoareIn general gainile ouatoare au o buna stare de sanatate, asigurata atat prin zestrea ereditara, de masurile de biosecuritate luate in faza de crestere, cat si prin masurile de preventie generale din faza de adult. Totusi, cateva boli pentru care nu exista masuri specifice de prevenire, pot aparea in efectivele de ouatoare, din care enumeram: Holera aviara, Coriza (infectioasa sau banala), Salmonella, Trifoza aviara si Sindromul caderii ouatului.

Mai multe>>

Cresterea Gainilor Ouatoare in sistem Ecologic, Extensiv, la Sol si in Baterii

Exploatarea gainilor ouatoare in diferitele sisteme de crestere - ecologic - extensiv - la sol - in bateriiMetodele de crestere ale gainilor ouatoare pot fi in sistem ecologic, in sistem extensiv, la sol si in baterii. In functie de sistemul de crestere, fiecare exploatatie are un numar distinctiv, care are urmatoarea alcatuire:

Mai multe>>

Ouale provenite de la gaini crescute in baterii au fost eliminate din sortimentul de produse Lidl Romania

Ouale provenite de la gaini crescute in baterii au fost eliminate din sortimentul de produse Lidl RomaniaGhidat de motto-ul „Pentru un viitor mai bun”, Lidl Romania ofera clientilor sai doar oua care provin de la gaini crescute in hale, la sol, in sistem free range si in sistem ecologic (categoriile 2, 1 si 0). In plus, ouale provenite de la gaini crescute in baterii au fost eliminate si din retetele produselor achizitionate de la furnizori romani, care au in componenta lor oua.

Mai multe>>

Principalele rase de gaini crescute in Romania

Rase de gainiGainile reprezinta specia de pasari domestice care reprezinta cel mai mare grad de interes pentru crescatorii de pasari de la noi. La noi in tara nu exista gospodarie rurala in care sa nu se creasca un numar de gaini. Dupa criteriul de productie, rasele de gaini se impart in rase usoare (pentru productia de oua), rase intermediare (mixte) si rase grele (pentru productie de carne).

Mai multe>>

Rezultatele controalelor ANSVSA in industria avicola

Rezultatele controalelor ANSVSA in fermele de gaini ouatoareIn perioada august 2017 – 14 februarie 2018, ANSVSA a demarat o actiune tematica de control, la nivel national, pentru a verifica modul in care operatorii din industria avicola respecta conditiile sanitare veterinare si de siguranta a alimentelor referitoare la producerea oualor si a produselor din oua, destinate comercializarii. In urma acestor verificari s-au constatat urmatoarele:

Mai multe>>

Sistemul traditional de crestere a pasarilor in gospodarie

Crestere pasari in sistem gospodaresc - Totul despre cresterea traditionala a gainilor ouatoare in gospodarieCresterea traditionala a pasarilor in gospodaria taraneasca asigura oua si carne de pasare numai pentru autoconsum. Gainile se cresc in mod natural, in curtile fiecarui gospodar, cu posibilitatea de miscare libera in curtile, gradinile sau terenurile din jurul casei, cu adapostire in cotete sau puiernite improvizate, in care pasarile, din una sau mai multe specii, stau singure sau impreuna cu alte animale (grajduri, saivane, etc).

Mai multe>>

Climatizarea de iarna la gainile ouatoare

Climatizarea de iarna la gainile ouatoareDesigur, canicula este o piedica importanta pentru crescator in calea obtinerii unor productii ridicate de oua la gaini. Mult mai dificil este lupta care trebuie purtata impotriva temperaturilor scazute din timpul iernii. Daca intr-un an, in cel mult 60 de zile se inregistreaza temperaturi de peste 24°C si aceasta in medie cateva ore pe zi, in schimb exista un numar cel putin dublu de zile in care temperatura exterioara scade sub +10°C, temperatura care de cele mai multe ori dureaza intreaga zi, cu minime care in tara noastra, cu climat excesiv continental, pot sa coboare pana la -30/40°C.

Mai multe>>

La o ferma ecologica caprele au gasit cel mai bun aliat pentru a scapa de parazitii nedoriti

Ferma ecologica - cresterea in comun a caprelor si a gainilor ouatoareParazitii la caprine sunt foarte obisnuiti, insa acestia pot avea efecte negative asupra animalelor, uneori acestia devenind o problema grava. Un agricultor ecologic din Italia a gasit o cale naturala de reducere a efectului acestora - aducerea gainilor ouatoare pentru a trai alaturi de caprine. Aceste gaini pastreaza parazitii la distanta prin consumarea larvelor de insecte!

Mai multe>>

Climatizarea de vara la gainile ouatoare

Combaterea temperaturilor ridicate si caniculei in fermele de crestere a gainilor ouatoareCrescand pasari intr-un spatiu inchis, in sistem intensiv, trebuie sa stim sa dirijam microclimatul astfel incat sa introducem cat mai putin din arsita exterioara in adapost si in schimb sa eliminam cantitatile enorme de caldura pe care organismul pasarilor il radiaza in permanenta in mediul ambiant. Sarcina pare dificila si chiar este, insa prin masuri tehnologice precise ea nu este imposibil de realizat.

Mai multe>>

Controlul oualor la pasari

Controlul oualor la pasariGradul de prospetime se apreciaza prin diverse metode de examinare (examen organoleptic, masurarea vascozitatii albusului, determinarea indicelui vitelinic, puterea de cristalizare a albuminei, determinarea pH-ului albusului si a galbenusului, dozarea fosfatilor liberi). In mod obisnuit, cea mai utilizata metoda pentru examinarea oualor este ovoscopia, prin care se apreciaza integritatea cojii, marimea camerei de aer si aspectul albusului.

Mai multe>>

Ventilatia si climatizarea la gainile ouatoare

Ventilatia si climatizarea la gainile ouatoareEste necesar sa facem o distinctie intre ventilatie, care presupune eliminarea aerului viciat din adapost si inlocuirea lui cu un aer atmosferic proaspat, iar climatizarea presupune controlul microclimatului in special al temperaturii si umiditatii relative optime. Sunt cazuri in care climatizarea optima poate fi realizata numai prin ventilatie, dar si cazuri (vara in timpul caldurilor toride sau iarna la temperaturi exterioare foarte scazute) in care trabuie sa intervenim cu alte masuri pentru a realiza o climatizare corecta, in masura sa favorizeze valorificarea cat mai deplina a potentialului bio-productiv al gainilor.

Mai multe>>

Sindromul ficatului gras la pasari

Cresterea gainilor ouatoare si a puilor de carne - broiler - Sindromul ficatului gras la pasariBoala ficatului gras (sau sindromul ficatului gras) se mai numeste hepatosteatoza puilor, reprezentand tulburari ale metabolismului lipidic, de tipul obezitatii, care se intalnesc la puii broiler si la gainile ouatoare, fiind mai frecvente la cele crescute in sistemul de baterii. Boala este favorizata de ratiile cu un nivel inalt de energie convertibila (peste 3000 Kcal), bogate in glucide usor digestibile, mai ales grau si orz, precum si ratiile cu un continut mare in lipide si sarace in proteina.

Mai multe>>

Consecintele cresterii de puicute subponderale

cresterea gainilor ouatoare - puicutele subponderalePuicutele subponderale intrate in productie la varsta tanara nu sunt cele mai profitabile gaini ouatoare. Scopul oricarui program de nutritie este de a genera, in orice moment al ouatului, puicute de cea mai buna calitate la cel mai mic cost. Structura genetica a puicutei este stabilita inca din prima zi de viata si din acel moment performanta ridicata este influentata de factorii la care puicuta este expusa atat inainte cat si dupa debutul de ouat.

Mai multe>>

Asigurarea confortului la gainile ouatoare

Ingrijirea gainilor ouatoare in perioada de iarna si de varaMetabolismul pasarilor este foarte ridicat. Furajul ingerat este repede asimilat de organism si transformat fie in substante nutritive necesare vietii, cresterii in greutate, activitatii zilnice cat si in materii necesare productiilor pe care le asteptam de la ele, in cazul de fata - oua. Acest avantaj are, insa, un inconvenient...

Mai multe>>

Acomodarea si intrarea in ouat a puicutelor

Acomodarea si intrarea in ouat a puicutelorTransferul in adapostul de adulte trebuie facut intre 18 si 19 saptamani, fiind contraindicat dupa 20 de saptamani. Perioada de transfer pana la intrarea in ouat se cheama perioada de acomodare si are ca scop adaptarea pasarilor in noul mediu. In aceasta perioada riscul imbolnavirilor este minim, iar cerintele nutritionale reduse, ceea ce-l poate face pe gospodar sa fie optimist, insa nu intotdeauna justificat.

Mai multe>>

Ferma Stautenhof din Germania - Un exemplu de ferma ecologica mixta

Ferma Stautenhof din Germania - ferma BIO mixtaIn Germania sunt 23300 ferme ecologice, ceea ce reprezinta 6% din totalul fermelor existente. Christoph si Beate Leiders detin o ferma ecologica, alegand la sfarsitul anilor 1990 sa treaca, prin conversie, de la productia conventionala la cea ecologica.

Mai multe>>

Productia mondiala de oua

Productia mondiala de ouaOrganizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a indicat ca, in 2015, valoarea productiei mondiale de oua in coaja a ajuns la 55 miliarde de dolari, iar productia de oua la 70,4 milioane de tone metrice.

Mai multe>>

Crescatoria sateasca de 1000 de gaini outoare

Crescatoria la tara de 1000 de gaini outoare - mica ferma de gaini outoareExistenta micilor ferme de gaini outoare pe langa cele mari este posibila si chiar binefacatore in avicultura din tara noastra.

Mai multe>>

Instrumentul FAO de analiza a amprentei de carbon din fermele de animale

FAO - instrument interactiv de analiza a a amprentei de carbon in fermele de animaleInstrumentul FAO ajuta crescatorii de animale sa-si imbunatateasca productivitatea si sa reduca emisiile de gaze cu efect de sera. Noua metoda interactiva lansata de FAO permite fermierilor, factorilor de decizie din politica si oamenilor de stiinta sa calculeze productia de carne, lapte si oua precum si emisiile de gaze cu efect de sera generate de catre fermele de animale pentru a face acest sector mai productiv si mai putin daunator pentru clima.

Mai multe>>

Activitati de control in unitatile de productie din sectorul oualor si a produselor din oua

control in unitatile de productie din sectorul oualorIn perioada 18 iulie – 5 august 2016, s-a desfasurat o actiune la nivel national, pentru a verifica modul in care operatorii din domeniu respecta conditiile sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la producerea oualor destinate comercializarii catre consumatorul final, precum si a produselor din oua.

Mai multe>>

Stresul termic la pasari

Stresul termic la pasariReactiile pasarilor la stresul termic apar, in general, cu scopul asigurarii homeostazei. Pentru a obtine rezultate tehnice si economice bune, aviculorii trebuie mai intai sa inteleaga cum sa contracareze eficient stresul termic in efectivele de pasari aflate in crestere. Aceasta necesita intelegerea cerintelor nutritionale ale pasarilor in conditii de stres termic.

Mai multe>>

Ouale premiate "Din Ograda", acum si in magazinele Kaufland

Oua din ogradaFerma Aviputna produce oua dupa o tehnologie germana de ultima generatie, unica in Romania, prin care gainile sunt crescute in mod liber, la fel ca in ograda fiecarui taran. Incepand din aceasta vara, ouale premium "Din Ograda" se vor gasi si in reteaua nationala a magazinelor Kaufland, care se alatura retelelor Carrefour, Selgros, Mega Image si Billa.

Mai multe>>

Gaini ouatoare pentru familii nevoiase din Dobrogea

Campania - Gaini ouatoare pentru familii nevoiase600 de gaini ouatoare si 600 kg de furaj vitaminizat au fost oferite din partea companiei DB Schenker Logisctics Romania, ca dar pentru sarbatorile pascale, unui numar de 12 familii nevoiase din judetul Constanta. Pentru al doilea an consecutiv, compania DB Schenker Logistics Romania ofera sprijin familiilor din mediul rural, prin intermediul proiectului de responsabilitate sociala „Gaini ouatoare pentru familii nevoiase”, implementat de Asociatia Civicum Voluntaris.

Mai multe>>

Incubatia la ouale de gaina

Incubator oua de gainaPrin incubatie se intelege ansamblul conditiilor necesare pentru dezvoltarea embrionara normala, sau suma factorilor fizici, care actioneaza asupra oualor de incubatie de la introducerea lor in incubator si pana la iesirea puilor. Dezvoltarea normala a embrionilor poate avea loc numai in conditii determinate de temperatura, umiditate, schimb de gaze, pozitie si intoarcere a oualor. Ne vom referi in special la factorii fizici de incubatie ce trebuie asigurati la incubarea oualor de gaina.

Mai multe>>

Bronsita Infectioasa Aviara

Bronsita Infectioasa AviaraBronsita infectioasa a pasarilor este produsa de un virus din genul Coronavirus caracterizata prin tulburari respiratorii la tineretul aviar, iar la adulte prin tulburari ale ouatului. Cei mai sensibili la infectia cu coronavirus sunt puii de gaina de 1-6 saptamani, dar receptive sunt gainile de toate varstele.

Mai multe>>

Gaini ouatoare: Un nou sistem de adaposturi pentru o productie durabila de oua

Model Adaposturi Gaini OuatoareSectorul galinaceelor a trebuit sa se confrunte cu multe provocari in ultimii zece ani, inclusiv focarele de boli si preocuparile peste bunastarea acestor animale. In colaborare cu Universitatea din Wageningen si cu alti parteneri, compania olandeza Rondeel, a creat un nou sistem de adaposturi pentru gainile ouatoare care ar fi in masura sa ofere solutii pentru aceste provocari, mai ales din punct de vedere economic. Design-ul lor de constructie patentat seamana cu un habitat natural al pasarilor si indeplineste normele de productie ecologica si bunastare a animalelor.

Mai multe>>

Ferma de gaini Aviputna Golesti inaugureaza 6 noi silozuri

Ferma de gaini Aviputna Golesti - 6 noi silozuriFerma Aviputna Golesti adauga investitiilor facute in ultimii ani, 6 noi silozuri a cate 1000 de tone fiecare, inaugurate astazi. Intregul concept de constructie si procesare se bazeaza pe tehnologia germana Himmel, fiind construit in proportie de 50% cu bani europeni si 50% prin participare proprie.

Mai multe>>

Controlul temperaturii si iluminatul la gainile ouatoare

temperatura si iluminatul halei la gainile ouatoareTemperatura ambientala influenteaza necesarul de energie al gainii ouatoare si prin urmare ingestia si conversia hranei. Temperatura ideala pentru o eficienta sporita este influentata de tipul halei, varsta pasarii, rasa pasarii, localizarea geografica si conditiile climaterice. Conditiile de pe piata pot, de asemenea, influenta temperaturile interioare optime.

Mai multe>>

Idei de furajare ecologica pentru crescatorii de porci si pasari de curte

furajare ecologica porci si pasari de curteFermele ecologice de porci si pasari de curte din UE trebuie sa-si hraneasca animalele cu furaje 100% organice. Desi exista o derogare pentru a permite cantitati mai mici de furajere non-ecologice in dieta animalelor astfel incat sa se asigure o nutritie adecvata, aceasta scutire expira la sfarsitul anului 2016. Pentru a preintampina furnizarea unui aport insuficient de proteine, cercetatori din 10 tari europene ce fac parte din proiectul ICOPP, ofera o serie de recomandari despre cum poate fi obtinut un regim alimentar ecologic echilibrat astfel incat sa avem animale sanatoase si productive.

Mai multe>>

Puloroza si tifoza la pasari

Puloroza si tifoza la pasarile de curteSunt enzootii intalnite la puii de gaina dar si la gainile adulte, cu evolutie acuta si cronica, caracterizate clinic prin tulburari septicemice, digestive si ale ouatului. Morfopatologic caracteristici sunt nodulii pulorici in diferite organe interne si ooforite. Cele doua boli sunt tratate impreuna, deoarece exista multe similitudini epizootologice, clinice, morfopatologice de profilaxie si combatere.

Mai multe>>

Cel mai bun ou din Europa este Oul “Din Ograda”

Premiu Aviputna Golesti -  Oul Din OgradaOul “Din Ograda” produs de Aviputna Golesti a primit cel mai mare premiu acordat de catre Institutul International al Gustului si Calitatii de la Bruxelles, cea mai importanta organizatie mondiala ce testeaza bauturile si produsele alimentare.

Mai multe>>

Peritonita si tulburarile nespecifice de ouat la gaini

Peritonita si tulburarile nespecifice de ouat la gainiPeritoneul este o cavitate delimitata de o seroasa dubla ce captuseste, pe de-o parte cavitatea abdominala (prin foita parietala), iar pe de alta parte inveleste toate organele din aceasta cavitate (prin foita viscerala). La pasari, peritoneul are o mare importanta in legatura cu functia de ouat a pasarii si cu evolutia bolilor infectocontagioase care lezioneaza organele abdominale.

Mai multe>>

Adaposturile pentru gainile ouatoare in cresterea traditionala

Adaposturi si cotete pentru gaini ouatoareIn acest articol vom vorbi despre echipamentele avicole si apoi despre constructii. Trebuie sa ne dimensionam adapostul pentru pasari in functie de sistemul de crestere si de echipamentele pe care le alegem. In plus, adapostul, mai ales cel cu caracteristici de crestere industriala, este locul in care pasarea isi petrece intreaga ei viata. De aceea vom prezenta cateva notiuni cu privire la adaposturile de pasari pentru gaini ouatoare in crestere traditionala.

Mai multe>>

Hennovation - Inovarea bunastarii gainilor ouatoare

gaini ouatoare - Hennovation bunastarea pasarilorHENNOVATION este o retea tematica axata pe inovarea bunastarii animalelor si pusa in practica in sectorul gainilor ouatoare, fondata prin intermediul programului Horizon 2020. Proiectul va crea retele in interiorul si in exteriorul fermelor care vor cauta si folosi noi idei si tehnologii eficiente si sustenabile pentru afacerile din sectorul avicol. Din cadrul retelelor vor face parte crescatorii de gaini, transportatorii si procesatorii, in colaborare cu chirurgi veterinari, consilieri agricoli si cercetatori, organizatii de consumatori si de certificare a productiei de oua.

Mai multe>>

Clocitul la pasarile domestice

Clocitul la pasarile domestice gaina curcaClocitul este procesul fiziologic ereditar care cuprinde doua aspecte ale comportamentului parental: incubatia si ingrijirea oualor. La pasarile domestice clocitul apare dupa varful de ouat la un interval de 3-4 pana la 8 saptamani dupa acesta. Cand pasarile se cresc pe asternut exista la gaina o faza de constructie a cuibului chiar daca au cuibar, apoi cresterea treptata a vizitelor la cuib, mai ales noaptea. In cazul curcilor clocitul se poate declansa in masa cand factorii de intretinere nu sunt la nivelul corespunzator, afectand productia de oua.

Mai multe>>

Rasa de gaini care produce oua de culori diferite

cos-ouaSe poate observa cu usurinta, chiar si cu un ochi neformat, ca ouale de gaina au culori diferite in functie de rasa.

Mai multe>>

Determinarea gradului de prospetime a oualor de gaina

grad prospetime oua gainaOul este, alaturi de lapte, sursa proteica cel mai usor de produs si utilizat. Plin de calitati, oul contine vitamine, minerale, grasimi si proteine complete, majoritatea localizate in galbenus. Albusul contine predominant apa si cateva proteine.

Mai multe>>

Naparlirea la pasari

Naparlirea pasarilorNaparlirea este un proces natural, intalnit la toate speciile de pasari, care are loc inainte sau dupa sezonul de imperechere, fiind un proces fiziologic caracterizat printr-o stare de stres a pasarii care isi pierde penajul dupa care se va dezvolta un penaj nou, viu colorat.

Mai multe>>

Tifopuluroza aviara

TIFOPULUROZATifopuluroza este o boala infectioasa a pasarilor caracterizata prin tulburari digestive si mortalitate ridicata la embrioni si la pui, iar prin anemie si tulburari ale ouatului la gainile adulte.

Mai multe>>

Ce trebuie sa stim despre compozitia oului de gaina

Oul de gainaOuale au o valoare alimentara deosebita prin compozitia lor complexa. In ceea ce priveste structura si compozitia, cuticula este cea mai externa membrana a oului, este foarte fina si este formata din mucina si ovoporfirina.

Mai multe>>

Cum influenteaza lumina productia de oua la gainile ouatoare

Lumina si gainile ouatoareProductia de oua la gainile ouatoare crescute in sistem intensiv este in strinsa corelatie cu programul de lumina. Numarul de oua, greutatea oului si profitul pot fi influentate de programul de lumina.

Mai multe>>

Masuri speciale pentru fermele de oua bio in SUA

free-range-chickens resizeFermele de oua bio din SUA se vad amenintat de ultima decizie FDA, care a anuntat ca va restrictiona libertatea pasarilor in natura.

Mai multe>>

Proiect ferma de gaini ouatoare

chickens-out-of-cages resizePROIECT MODEL: Ferma pentru cresterea pasarilor – 4000 gaini ouatoare

Mai multe>>

Transavia - cel mai cunoscut brand de carne de pui din Romania

gaini-transavia resizeLa 20 ani de la infiintare, grupul Transavia detine cel mai cunoscut brand de carne proaspata de pui din Romania.

Mai multe>>

Utilaj de spart oua

afacere-cu-oua-la-punga-un-roman-a-deschis-o-fabrica-de-spart-oua-171716Un fermier roman care s-a decis sa-si reduca la zero pierderile pe care i le aducea ferma de gaini a avut o idee ingenioasa. Acesta a deschis o fabrica de...spart oua.

Mai multe>>

Cresterea gainilor ouatoare in sistem ecologic

Tehnologia de crestere ecologica a gainilor, tine seama de exigentele sporite ale zootehniei ecologice.

Mai multe>>

Rasa Leghorn, o buna producatoare de oua in gospodarie

Leghorn este o rasa usoara de gaini care poate fi crescuta cu bune rezultate in gospodarie in adaposturi pe asternut.

Mai multe>>

Ferma Galbenel

 

 

 

Una dintre cele mai moderne ferme de gaini outoare din Romania se gaseste la Pianu de Jos.

Mai multe>>

Furajarea gainilor outoare

1bporumb.jpg
Productiile mari de care sunt capabile rasele ameliorate actuale si hibrizii acestora nu pot fi realizate decat atunci cand se asigura pasarilor conditii corespunzatoare de viata privind adapostirea, ingrijirea, pastrarea sanatatii etc. si mai ales hranirea completa si indestulatoare.

Mai multe>>

Oul pentru incubatie

Pentru a avea oua de calitate, vom alege corespunzator pasarile pentru reproductie. Cele mai bune oua pentru incubatie se obtin de la gainile aflate in primul an de reproductie.

.

Mai multe>>

Rasa de gaini Gat Golas de Transilvania

 

 

Rasa Gat Golas de Transilvania, a devenit cunoscuta dupa expozitia de la Viena din 1875, cand o crescatoare din Transilvania a prezentat un lot omogen din aceasta rasa.

.

Mai multe>>

Rase productive de gaini

ALBO, ROSO, LOHMANN BROWN CLASSIC, ROBAR.

.

Mai multe>>

Noutati

10 cursuri de gătit carne de pui cu Chef Adi Hădean: azi începe concursul Familia Safir

22-07-2024 Pasari

10 cursuri de gătit carne de pui cu Chef Adi Hădean: azi începe concursul Familia Safir

După anunțul din luna mai 2023 a parteneriatului pe termen lung dintre Grupul de firme Safir și Chef Adi Hădean, prin care liderul de opinie face cunoscut publicului său tot ce consideră util și interesant din afacerea care produce marca Familia Safir, astăzi anunțăm continuarea colaborării prin campania de marcă „De la Familia Safir sau din curtea ta, totuna este”- și un concurs național. Mai multe>>

Grupul de firme Safir este unul dintre cei mai importanti angajatori locali din regiunea Moldovei

01-11-2023 Pasari

Grupul de firme Safir este unul dintre cei mai importanti angajatori locali din regiunea Moldovei

Cu un numar impresionant de 767 de angajati activi, grupul de firme Familia Safir demonstreaza angajament pentru dezvoltarea comunitatii din judetele din regiunea Moldovei. Aproximativ 80% dintre angajatii grupului de firme sunt din judetul Vaslui si ocupa diferite roluri in cele sapte ferme, trei fabrici (de produse semipreparate si preparate, nutreturi combinate si fainuri proteice), un abator, magazine proprii, o rotiserie, precum si in departamentele suport care deservesc aceste divizii. Mai multe>>

Gripa aviara diagnosticata in judetul Teleorman

28-10-2023 Pasari

Gripa aviara diagnosticata in judetul Teleorman

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a confirmat prezenta virusului gripei aviare H5N1 in probele prelevate de la o pasare dintr-o gospodarie cu un efectiv de 120 de pasari (40 curci, 45 de gaste, 10 rate, 25 de gaini) din localitatea Tiganesti, judetul Teleorman. Mai multe>>

Grupul ungar Hodler Capital a incheiat un joint venture cu producatorul roman de carne de pasare Oprea Avi Com

16-03-2023 Pasari

Grupul ungar Hodler Capital a incheiat un joint venture cu producatorul roman de carne de pasare Oprea Avi Com

O echipa de avocati specializati in fuziuni si achizitii a D&B David si Baias, societatea de avocatura corespondenta PwC in Romania, a asistat Hodler Asset Management, care face parte din Hodler Capital, un holding de investitii in industria agricola si alimentara, cu sediul in Ungaria, in incheierea unui joint venture cu producatorul roman de carne de pasare Oprea Avi Com. Mai multe>>

„Green Behaviour – Clean Life” - Proiectul care promoveaza importanta protectiei mediului in sectorul avicol

01-02-2023 Pasari

„Green Behaviour – Clean Life” - Proiectul care promoveaza importanta protectiei mediului in sectorul avicol

Coordonatorul Celiz International Center din Romania si partenerul IVI din Italia si-au unit fortele pentru a implementa proiectul Erasmus+ „Green Behavior - Clean Life”, un proiect care vizeaza promovarea constientizarii aspectelor legate de protectia mediului in randul antreprenorilor din domeniul avicol. In conditiile in care schimbarile climatice devin o problema din ce in ce mai presanta, proiectul incearca sa incurajeze practicile si comportamentul sustenabil in aceasta industrie si nu num... Mai multe>>

Caz de gripa aviara confirmat la o lebada de vara in judetul Calarasi

18-11-2021 Pasari

Caz de gripa aviara confirmat la o lebada de vara in judetul Calarasi

In luna octombrie 2021, a inceput un nou sezon epidemic al virusului HPAI produs de catre pasarile salbatice migratoare. DSVSA Calarasi a fost notificata telefonic despre prezenta in localitatea Postavari, pe malul Lacului Postavari, de pe raza fondului cinegetic 20 Frumusani, comuna Frumusani, a unui cadavru de lebada. Mai multe>>

ANSVSA controleaza carnea de pasare si a ouale provenite din Polonia

28-10-2021 Pasari

ANSVSA controleaza carnea de pasare si a ouale provenite din Polonia

Actiunea a fost decisa ca urmare a numarului mare de notificari de alerta, primite in ultima perioada prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAAF), privind comercializarea pe teritoriul Romaniei a unor loturi de carne de pasare, provenite din Polonia, in care s-a identificat Salmonella enteritidis si/sau Salmonella typhimurium, serotipuri cu un grad ridicat de risc pentru sanatatea consumatorilor. Mai multe>>

Focarele de gripa aviara din jud. Mures si Harghita au fost stinse, iar restrictiile au fost ridicate

24-06-2021 Pasari

Focarele de gripa aviara din jud. Mures si Harghita au fost stinse, iar restrictiile au fost ridicate

In perioada 11-14 iunie au fost stinse focarele de gripa aviara care au evoluat in localitatile Ungheni, Cozma, Santana, Grebenisu de Campie din judetul Mures si Cristuru Secuiesc din judetul Harghita. Odata cu stingerea focarelor de gripa aviara au fost ridicate restrictiile de circulatie a persoanelor, a animalelor si a mijloacelor de transport pentru zonele de protectie (raza de 3 km in jurul focarului) si de supraveghere (raza de 10 km in jurul focarului). Mai multe>>

Oportunitatea de export pentru carnea de pui/pasare in Statul Qatar

12-05-2021 Pasari

Oportunitatea de export pentru carnea de pui/pasare in Statul Qatar

In data de 26 aprilie a.c., Ambasada Romaniei in Statul Qatar a fost contactata de catre reprezentatii companiei Qatar Airways Catering Company (QACC), companie care ofera servicii exclusive de catering catre Qatar Airways si alte companii aeriene care deservesc Aeroportul International Hamad din Doha, privind oportunitatea de a incheia colaborari comerciale cu producatori de carne de pasare din Romania. Mai multe>>

Bolile aparatului circulator la pasari mici

10-05-2021 Pasari

Bolile aparatului circulator la pasari mici

Aparatul circulator al pasarii este constituit din cord, organul care asigura circulatia sanguina in corp vase (artere, vene) si sange partea lichida. Importanta cordului in circulatia sanguina a pasarii rezulta si din greutatea organului care reprezinta 10% din cea corporala. La unele specii de pasari-colibri ajunge la 20%. Mai multe>>

Masuri dispuse la nivel national pentru a preveni raspandirea gripei aviare

08-05-2021 Pasari

Masuri dispuse la nivel national pentru a preveni raspandirea gripei aviare

La solicitarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, in seara zilei de 7 mai 2021 s-a intrunit Comitetul National pentru Situatii de Urgenta – Centrul National de Combatere a bolilor pentru adoptarea unor noi masuri in contextul diagnosticarii virusului gripei aviare la pasarile dintr-o exploatatie comerciala de pasari din localitatea Ungheni, judetul Mures. Mai multe>>