Plante medicinale si aromatice

Faunus Plant tinteste o cifra de afaceri de jumatate de milion de euro in 2021

Plante medicinale si aromatice - Compania antreprenoriala Faunus Plant tinteste o cifra de afaceri de jumatate de milion de euro in 2021Compania romaneasca Faunus Plant, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata locala de remedii naturiste, estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 500.000 euro, o crestere de peste 50% fata de anul trecut. Compania cu sediul in judetul Bihor are in portofoliu peste 100 de produse (ceaiuri, tincturi, unguente, siropuri etc), fabricate exclusiv din plante, care sunt distribuite catre 1.100 de parteneri din tara.

Citeşte mai departe...

Orange Valley, producator local de produse pe baza de catina, isi propune in 2021 dublarea cifrei de afaceri

Orange Valley producator local de produse pe baza de catina isi propune pentru 2021 dublarea cifrei de afaceri pana la 300000 de euroOrange Valley, producator local de produse pe baza de catina, face bilantul pentru 2020 si anunta care sunt planurile companiei pentru anul curent. Astfel, in 2021, producatorul se asteapta la o crestere de pana la 100% a vanzarilor si estimeaza dublarea cifrei de afaceri, pana la 300.000 de euro.

Citeşte mai departe...

Ferma de lavanda Tomita

Ferma de lavanda Tomita - agroturism JaponiaFerma Tomita situata in orasul Nakafurano – Hokkaido, Japonia a fost infiintata in 1903 de catre Tokuma Tomita, iar in anul 1958 a lansat cultura de lavanda utilizata pentru parfumuri. Astazi, ferma Tomita detine cea mai mare suprafata cultivata cu lavanda din Japonia, fiind si unul dintre cele mai fotografiate locuri din aceasta tara. Un bun exemplu de ferma agroturistica, Ferma Tomita ofera ample oportunitati pentru plimbari relaxate inconjurate de mozaicuri nesfarsite de culoare, atat de frumos amenajate si manierate, incat dealurile par aproape suprarealiste.

Citeşte mai departe...

„Noua negociaza mai bine ca unul” este motto-ul care uneste 9 cultivatori de catina in cea mai mare coperativa de profil

Cooperativa Agricola Bio Catina Romania - Cultura ecologica de catinaCinci fermieri cu plantatii de catina ecologica au decis, in urma cu un an, sa se asocieze in Cooperativa Agricola Bio Catina Romania. Astazi, asociatia are 9 membri, care detin cumulat 82 de hectare de catina si sunt cea mai mare forta comerciala in productia si comercializarea de catina ecologica din Romania. Au investit aproape un milion de euro la nivelul tuturor membrilor cooperatori, iar acum tintesc pietele din Asia si pe cele europene.

Citeşte mai departe...

Centrul de colectare si procesare a plantelor medicinale de la Sic (Cluj) este pus gratuit la dispozitia culegatorilor si cultivatorilor

Centru de colectare si procesare a plantelor medicinale la Sic - judetul ClujFundatia Civitas pentru Societatea Civila, filiala Cluj-Napoca, a deschis la Sic (jud. Cluj) un centru pentru colectarea si procesarea plantelor medicinale in cadrul unui proiect pe fonduri elvetiene. Dotarile centrului sunt puse gratuit la dispozitia celor care culeg sau cultiva astfel de plante. Initiativa a fost demarata cu scopul de a incuraja generarea de noi surse de venit pentru persoanele defavorizate din zone rurale si pentru educarea acestora cu privire la cultivarea si prelucrarea sustenabila a plantelor medicinale.

Citeşte mai departe...

Mirodenii mediteraneene in gradina de langa casa

Plante aromatice mediteraneene in gradina de langa casaStraturile cu mirodenii emana parfumuri placute de primavara pana toamna. Gradinarii pasionati introduc mereu in gradinile lor noutati din zona Marii Mediterane si multe din aceste specii se aclimatizeaza si rezista bine ani la rand in conditiile de clima temperata, pana la prima iarna mai grea.

Citeşte mai departe...

Fares cultiva 13 tipuri de plante medicinale pe 130 de ha din judetul Hunedoara

Fares - afaceri plante medicinale - procesare plante medicinale HunedoaraLa fabrica Fares iau nastere aproximativ 400 de ceaiuri si produse din plante medicinale, care au la baza ingrediente benefice pentru sanatate cultivate pe 130 de hectare detinute de companie in judetul Hunedoara, in jurul municipiului Orastie. Intregul proces de fabricatie se desfasoara exact in acelasi loc in care a luat fiinta compania, acum 8 decenii.

Citeşte mai departe...

Grupul „Gradina de plante medicinale in Ardeal” la primul targ

Participare la targ - Grup de producatori si culegatori de plante medicinale si aromatice - Gradina de plante medicinale in ArdealGrupul de producatori de plante medicinale si aromatice si culegatori ai acestor plante din flora spontana format la Cluj-Napoca in urma cursurilor derulate in cadrul proiectului „Integrarea sociala a persoanelor defavorizate din zona rurala prin colectarea si procesarea plantelor medicinale intr-un mod sustenabil” a participat in data de 11-12 Iunie 2016 la zilele Barock Fest din Bontida.

Citeşte mai departe...

Leurda, remediu pentru astenie si memorie

Leurda - Allium ursinum - proprietati si recoltareLeurda (Allium ursinum) are, in esenta, proprietati medicinale asemanatoare usturoiului. Ea mai este denumita ''ai de padure'' sau ''ceapa vrajitoarelor''. Trebuie mare atentie la recoltarea ei, pentru a nu fi confundanta cu brandusa de toamna (Colchicum autumnale), care este foarte toxica atat in stare verde cat si uscata.

Citeşte mai departe...

Leusteanul

leustean2Leusteanul (Levisticum officinale Koch.) se cultiva pentru frunzele si semintele sale intrebuintate in arta culinara. Este o planta perena de cultura, originara din sudul Europei si cunoscuta din cele mai vechi timpuri.

Citeşte mai departe...

Gradina de plante medicinale in Ardeal

Cultivarea si prelucrarea sustenabila a plantelor medicinaleGradina de plante medicinale in Ardeal este un proiectul co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei al carui scop este integrarea sociala a persoanelor defavorizate din zone rurale, prin cultivarea si prelucrarea sustenabila a plantelor medicinale. Parteneriatul cu Asociatia pentru agricultura biodinamica (Demeter) din Elvetia are rolul de a aduce atat expertiza practica cat si cunostintele elvetiene legate de procesele implicate.

Citeşte mai departe...

Catina, o afacere de succes

Catina o afacere de succesIn anul 2006, Ioan Pascanut a inceput o afacere cu catina, la Rosia, in judetul Sibiu. Cu fonduri SAPARD a infiintat o cultura cu aceasta planta-minune, supranumita ginseng romanesc, pe o suprafata de 7,5 hectare. La inceput a facut greseli care l-au costat bani si timp, dar in prezent afacerea este pe profit, iar plantatia produce pana la 11 tone de catina la hectar.

Citeşte mai departe...

Coada calului ajuta inima sa functioneze normal

ceai-coada-caluluiOrice om care a depasit varsta de 40 de ani este bine sa consume zilnic o ceasca de coada calului.

Citeşte mai departe...

Tensiune arteriala stabila cu ceai de vasc

gi 5Vascul ca si planta medicinala are un rol important prin proprietatiile sale exceptionale de a stabiliza tensiunea arteriala.

Citeşte mai departe...

Ceaiul de catina impiedica imbatranirea tenului

11Ceaiul-de-catina-proprietati-miraculoase2Catina alba revitalizeaza si reface piele, deoarece are un continut bogat in componente nutritive esentiale pentru sanatatea pielii.

Citeşte mai departe...

Pasionatii de remedii naturiste pot contribui la dezvoltarea unei gradini de plante medicinale la Cluj

colectare si procesare plante medicinaleFundatia Civitas pentru Societatea Civila a lansat in luna august 2015, in cadrul proiectului Integrarea sociala a persoanelor defavorizate din zona rurala prin colectarea si procesarea plantelor medicinale intr-un mod sustenabil, apelul privind inregistrarea persoanelor interesate de domeniul plantelor medicinale si a remediilor naturiste.

Citeşte mai departe...

Infuzia din flori de salcam inlatura “arsurile” de stomac

 

Salcamul (Robinia pseudoacacia) este originar din America de Nord, de unde s-a raspandit in toata Europa si Asia.

 

Citeşte mai departe...

Produsele cosmetice naturale Nature's Secrets

fabrika-natures-secretsCompania Company Nature's Beauty Creations (NBC) este cel mai mare producator de produse cosmetice Sri Lanka.

Citeşte mai departe...

Mancarea de urzici si beneficiile ei pentru sanatate

alimentatie sanatoasa - mancare de urziciUrzicile contin un numar mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, etc), substante proteice, acid pantoteic, acid folic, amine, cetone, etc.

Citeşte mai departe...

Tratament naturist cu dulceata de papadie

000 4213 copy resizePrintre numeroasele leacuri de sanatate ale naturii se numara si vindecarile cu dulceata de papadie.

Citeşte mai departe...

„Parfum” de profitabilitate: Culturile de lavanda

Cultura de lavandaDe la an la an cultura de lavanda isi dovedeste din ce in ce mai mult profitabilitatea. Florile de lavanda se prelucreaza imediat dupa procesul de recoltare. De pe un hectar cultivat cu lavanda se poate obtine minimum o tona de flori. Florile de lavanda uscate sunt valorificate la un pret cuprins intre 10 si 20 de euro/kilogram. La un calcul simplu rezulta un venit de cel putin 15.000 de euro/ hectar. Foarte putine culturi din Romania isi dovedesc o asemenea rentabilitate.

Citeşte mai departe...

Cultura de marar

Cultura de mararCultura de marar se seamna prin imprastiere sau in randuri dese. Culturile de marar care se infinteaza in sere, in luna decembrie sau ianuarie se seamana obligatoriu la distanta de 12-15 cm, folosindu-se o cantitate de 8 grame de seminte/mp.

Citeşte mai departe...

Loturi demonstrative de lavanda la Podu Iloaiei si Miroslava

Cultura de LavandaCamera Agricola Judeteana Iasi a organizat in data de 28.10.2014 demonstratii practice pentru infiintarea a doua loturi demonstrative de lavanda la Liceul Tehnologic "Haralamb Vasiliu" din Podu – Iloaiei si la Liceul Tehnologic Agricol "Mihail Kogalniceanu" din Miroslava.

Citeşte mai departe...

Mancarea moldoveneasca de urzici cu mamaliguta, un adevarat tratament naturist

urziciUrzicile sunt aliment si in acelasi timp medicament iar o mancare de urzici gustoasa va poate ajuta si in dieta de slabire.

Citeşte mai departe...

Galbenele

2 Culturi de galbenele din zona muntilor OrastieiGalbenelele (Calendulae flos) sunt plante medicinale cunoscute din vechime (sec XII), fiind cultivate si in scopuri ornamentale. Se folosesc florile de galbenele. Acestea contin substante minerale 10 %, ulei volatil 0, 2 %, o soponozida triterpenica, acid glicuronic, glucoza si galactoza. Galbenelele sunt plante anuale sau bianuale.

.

Citeşte mai departe...

Sucul de soc - efecte terapeutice exceptionale

7535788 f248Se culeg fructe de soc ajunse la maturitate, care trebuie sa fie negre la culoare si dulci la gust.

Citeşte mai departe...

Uleiurile volatile care alunga stresul

ulei lavandaAromoterapia, este utilizata pentru sanatate, relaxare fizica, liniste emotionala, pace mentala si revigorare spirituala.

Citeşte mai departe...

Arborele Moringa detine recordului mondial de antioxidanti

DrumstickFlowerMoringa oleifera este detinatorul recordului mondial pentru cel mai mare continut de antioxidanti. Per gram, acesta are aproximativ cu 50% mai multi antioxidanti decat Acai Berries.

Citeşte mai departe...

Galbenele, insecticid pentru sol

marigolds-and-peppersGalbenelele sunt cele mai minunate plante de companie pe care le putem planta in gradina, pentru a combate daunatorii.

Citeşte mai departe...

Cine are salvie in gradina nu mai are nevoie de medic

Ceaiul-de-salvie-1024x768Salvia (Salvia officinalis) - ''FLOAREA MAICII DOMNULUI''  are numeroase proprietati benefice pentru om dar si pentru plante deoarece alunga insectele ca musca morcovului sau fluturele verzei.

Citeşte mai departe...

Limba mielului, remediu natural impotriva bolilor respiratorii

Borrago-officinalis- resizeEste o plantă erbacee anuala, care creste in locuri insorite, pe marginea drumurilor, pe terenurile virane.

Citeşte mai departe...

Efectele benefice ale sucului de telina

suc-telina001 resizeAtat frunzele, cat si radacinile telinei au virtuti vindecatoare exceptionale, prin bogatia de vitamine, enzime, hormoni vegetali si substante aromatice complexe, usor asimilabile, care exercita efecte echilibrante asupra organismului uman, detoxifiante, reglatoare hormonal si de reintinerire generala.

Citeşte mai departe...

Noutati

Faunus Plant tinteste o cifra de afaceri de jumatate de milion de euro in 2021

02-06-2021 Plante medicinale si aromatice

Faunus Plant tinteste o cifra de afaceri de jumatate de milion de euro in 2021

Compania romaneasca Faunus Plant, unul din cei mai importanti jucatori de pe piata locala de remedii naturiste, estimeaza in acest an o cifra de afaceri de 500.000 euro, o crestere de peste 50% fata de anul trecut. Compania cu sediul in judetul Bihor are in portofoliu peste 100 de produse (ceaiuri, tincturi, unguente, siropuri etc), fabricate exclusiv din plante, care sunt distribuite catre 1.100 de parteneri din tara. Mai multe>>

Orange Valley, producator local de produse pe baza de catina, isi propune in 2021 dublarea cifrei de afaceri

29-01-2021 Catina

Orange Valley, producator local de produse pe baza de catina, isi propune in 2021 dublarea cifrei de afaceri

Orange Valley, producator local de produse pe baza de catina, face bilantul pentru 2020 si anunta care sunt planurile companiei pentru anul curent. Astfel, in 2021, producatorul se asteapta la o crestere de pana la 100% a vanzarilor si estimeaza dublarea cifrei de afaceri, pana la 300.000 de euro. Mai multe>>

Ferma de lavanda Tomita

17-09-2017 Plante aromatice

Ferma de lavanda Tomita

Ferma Tomita situata in orasul Nakafurano – Hokkaido, Japonia a fost infiintata in 1903 de catre Tokuma Tomita, iar in anul 1958 a lansat cultura de lavanda utilizata pentru parfumuri. Astazi, ferma Tomita detine cea mai mare suprafata cultivata cu lavanda din Japonia, fiind si unul dintre cele mai fotografiate locuri din aceasta tara. Un bun exemplu de ferma agroturistica, Ferma Tomita ofera ample oportunitati pentru plimbari relaxate inconjurate de mozaicuri nesfarsite de culoare, atat de frumos amenajate si manierate, incat dealurile par aproape suprarealiste. Mai multe>>

„Noua negociaza mai bine ca unul” este motto-ul care uneste 9 cultivatori de catina in cea mai mare coperativa de profil

06-09-2017 Catina

„Noua negociaza mai bine ca unul” este motto-ul care uneste 9 cultivatori de catina in cea mai mare coperativa de profil

Cinci fermieri cu plantatii de catina ecologica au decis, in urma cu un an, sa se asocieze in Cooperativa Agricola Bio Catina Romania. Astazi, asociatia are 9 membri, care detin cumulat 82 de hectare de catina si sunt cea mai mare forta comerciala in productia si comercializarea de catina ecologica din Romania. Au investit aproape un milion de euro la nivelul tuturor membrilor cooperatori, iar acum tintesc pietele din Asia si pe cele europene. Mai multe>>

Centrul de colectare si procesare a plantelor medicinale de la Sic (Cluj) este pus gratuit la dispozitia culegatorilor si cultivatorilor

10-08-2017 Plante medicinale si aromatice

Centrul de colectare si procesare a plantelor medicinale de la Sic (Cluj) este pus gratuit la dispozitia culegatorilor si cultivatorilor

Fundatia Civitas pentru Societatea Civila, filiala Cluj-Napoca, a deschis la Sic (jud. Cluj) un centru pentru colectarea si procesarea plantelor medicinale in cadrul unui proiect pe fonduri elvetiene. Dotarile centrului sunt puse gratuit la dispozitia celor care culeg sau cultiva astfel de plante. Initiativa a fost demarata cu scopul de a incuraja generarea de noi surse de venit pentru persoanele defavorizate din zone rurale si pentru educarea acestora cu privire la cultivarea si prelucrarea sustenabila a plantelor medicinale. Mai multe>>

Mirodenii mediteraneene in gradina de langa casa

11-02-2017 Plante aromatice

Mirodenii mediteraneene in gradina de langa casa

Straturile cu mirodenii emana parfumuri placute de primavara pana toamna. Gradinarii pasionati introduc mereu in gradinile lor noutati din zona Marii Mediterane si multe din aceste specii se aclimatizeaza si rezista bine ani la rand in conditiile de clima temperata, pana la prima iarna mai grea. Mai multe>>

Fares cultiva 13 tipuri de plante medicinale pe 130 de ha din judetul Hunedoara

18-08-2016 Plante medicinale

Fares cultiva 13 tipuri de plante medicinale pe 130 de ha din judetul Hunedoara

La fabrica Fares iau nastere aproximativ 400 de ceaiuri si produse din plante medicinale, care au la baza ingrediente benefice pentru sanatate cultivate pe 130 de hectare detinute de companie in judetul Hunedoara, in jurul municipiului Orastie. Intregul proces de fabricatie se desfasoara exact in acelasi loc in care a luat fiinta compania, acum 8 decenii. Mai multe>>

Gradina de mirodenii. Sfaturi perfecte pentru condimente proaspete pentru un an intreg

01-07-2016 Carti - Plante medicinale si aromatice

Gradina de mirodenii. Sfaturi perfecte pentru condimente proaspete pentru un an intreg

Editura Casa ofera pasionatilor de cresterea plantelor un ghid perfect pentru cultivarea mirodeniilor, atat in gradini, cat si in apartament. Cunoscutul scriitor Megyeri Szabolcs propune un manual complet de crestere a acestor plante, deosebit de importante pentru oameni. Mai multe>>

Grupul „Gradina de plante medicinale in Ardeal” la primul targ

22-06-2016 Plante medicinale

Grupul „Gradina de plante medicinale in Ardeal” la primul targ

Grupul de producatori de plante medicinale si aromatice si culegatori ai acestor plante din flora spontana format la Cluj-Napoca in urma cursurilor derulate in cadrul proiectului „Integrarea sociala a persoanelor defavorizate din zona rurala prin colectarea si procesarea plantelor medicinale intr-un mod sustenabil” a participat in data de 11-12 Iunie 2016 la zilele Barock Fest din Bontida. Mai multe>>

Socul: cultivare, utilizari in gastronomie si in farmacia casei

14-04-2016 Carti - Plante medicinale si aromatice

Socul: cultivare, utilizari in gastronomie si in farmacia casei

Vrei sa afli toate secretele socului? Atunci aceasta carte este pentru tine! Vei afla informatii despre istoricul plantei, superstitiile legate de ea, modul de valorificare ca planta ornamentala, medicinala precum si posibilitatea de a o utiliza in diverse retete culinare. Vei fi placut surprins sa afli ca socul traieste circa 100 de ani si ca are numeroase efecte spectaculoase in prevenirea si tratamentul alternativ al bolilor cardiovasculare, cancerului, virusului herpetic, HIV-ului, alergiilor, obezitatii si ca poate fi folosit cu succes pentru diverse afectiuni ale tenului. Mai multe>>