Depozitarea produselor agroalimentare

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

afacere cantare industrialeGrupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara.

Mai multe>>

Sfaturi despre cum sa depozitati in mod corect ingrasamintele

Depozitare ingrasaminteIngrasamintele sunt foarte sensibile la factorii de mediu. Daca respectati cateva reguli de baza, calitatea ingrasamantului nu va fi afectata si depozitarea se va face in conditii de siguranta.

Mai multe>>

Din 20 dec. 2023 se lanseaza sesiunile pentru investitii in sectorul zootehnic si in procesare

DR 20 si DR22 - MADR anunta lansarea a doua sesiuni importante de finantareMADR va lansa in data de 20 decembrie 2023 doua sesiuni de finantare pentru interventii din cadrul PS PAC 2023-2027, astfel: Interventia DR 20 - „Investitii in sectorul zootehnic” si Interventia DR 22 - „Investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole”.

Mai multe>>

Agriangel, compania specializata in fumigarea cerealelor si DDD, urmareste dublarea cifrei de afaceri

Compania antreprenoariala romaneasca Agriangel - Servicii profesionale de Fumigare Cereale si DDD - l-a numit CEO pe George Alexe si tinteste dublarea cifrei de afaceriAgriangel SRL, companie antreprenoriala romaneasca activa in domeniul fumigarii cerealelor, anunta numirea lui George Alexe in pozitia de CEO. George are un istoric de succes ca antreprenor, precum si o experienta solida in calitate de managing director in companii multinationale. Printre obiectivele mandatului sau se numara dublarea cifrei de afaceri in urmatorii trei ani. Pentru 2023, Agrinagel mizeaza pe o cifra de afaceri de 10 milioane de lei, nivel similar cu cel inregistrat in 2022.

Mai multe>>

PNDR: finantare de peste 800.000 de euro pentru statie de sortare, ambalare si depozitare oua

Unitate de sortare ambalare si depozitare oua finantata de AFIR cu peste 800000 de euro fonduri europene din PNDR 2020Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a finantat in perioada 2014 – 2022 investitii in procesarea si marketingul produselor agricole, prin submasura 4.2 din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Aceasta linie de finantare a beneficiat de o alocare financiara de aproximativ 503 milioane de euro, solicitarile de finantare depuse insumand peste 802 milioane de euro.

Mai multe>>

De ce sa depozitezi graul in silobag-urile Grain Bags

Depozitare grau in silobag Grain BagsPentru experienta in domeniu, Grain Bags a incarcat peste 1 milion de tone de cereale in silobag-uri. Pentru know-how-ul adus din „tara mama a silobag-ului”, Argentina. Pentru produse premium: saci care au folie cu sapte straturi, adica rezistenta maxima. Pentru ca sunt singurii care au echipa tehnica specializata. Si singurii care ofera educatie fermierilor in aceasta directie promovand beneficiile, dar si regulile sistemului.

Mai multe>>

Ce poti vedea in standul Grain Bags, de la targul Agraria

Ce poti vedea in standul Grain Bags de la targul AgrariaCum arata un silobag in realitate;

Utilajul cu care poti incarca cereale, dar si pe cele cu care incarci furaje, in silobag;

O echipa de specialisti in depozitarea in silobag gata sa te indrume;

Utilaje de tocat resturi vegetale, de la partenerul nostru ProCompost.

Mai multe>>

Cum a aratat depozitarea de cereale in 2022 | a-III-a editie a conferintelor Grain Bags

Conferintele Grain Bags - Narcis RanghiucA-III-a editie a conferintelor Grain Bags, cunoscute sub denumirea „Cum arata depozitarea de cereale in Romania”, a avut loc pe 12 ianuarie 2023, la Hotelul Crowne Plaza, din Bucuresti. Aceasta s-a bucurat de participarea a peste 60 de invitati – lideri din asociatiile de profil, manageri din agribusiness, mari fermieri, dar si jurnalisti din presa agricola si financiara. In cadrul evenimentului, a avut loc si lansarea oficiala a companiei ProCompost Romania.

Mai multe>>

788 de unitati de procesare a produselor agricole au obtinut finantare prin FEADR

Cresterea nivelului de procesare a produselor agricole prin cele 788 de investitii finantate cu fonduri FEADRCu finantarea asigurata din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, in perioada 2015 – 2022, s-au realizat in Romania 585 de unitati de procesare a produselor agricole si pomicole, 228 investitii pentru depozitarea cerealelor sau a furajelor, 66 de proiecte pentru carne si oua, 58 de unitati pentru procesarea laptelui si 47 de investitii pentru procesarea produselor pomicole.

Mai multe>>

RWA Romania a achizitionat, cu 1,4 mil. euro, o baza de depozitare cereale in sud-estul tarii

RWA Romania a achizitionat o baza de depozitare cereale in sud-estul tariiRWA Romania, distribuitor de inputuri si achizitor de cereale, a finalizat, la inceputul lunii iunie, achizitia unei importante baze de depozitare cereale, cu traditie in economia locala: Chirnogeni, Constanta. Baza a devenit operationala in mai putin de o luna de la achizitie, in plina campanie de recoltare. Prin aceasta extindere, RWA isi propune sa stabileasca o baza fixa, permanenta, in sud-estul tarii pentru a deservi, in primul rand, fermierii locali.

Mai multe>>

Prima livrare intermediata de Casa de Comert Agroalimentar Unirea

Prima livrare de legume de la producatorii romani intermediata de Casa de Comert Agroalimentar UnireaVineri, 14 octombrie 2022, a avut loc prima livrare de legume de la producatorii romani catre magazinele Carrefour Romania, intermediata de Casa de Comert Agroalimentar Unirea. Astfel, 12 tone de legume (cartofi, varza alba, varza rosie si dovleac placintar) preluate de la producatorii autohtoni au fost livrate direct la unul dintre depozitele retailerului francez din comuna Chiajna, judetul Ilfov, pentru a fi introduse in circuitul comercial.

Mai multe>>

Amenzi de 1 mil. lei in urma controalelor la depozitele de legume, fructe si cereale

Amenzi in valoarea de aproximativ 1000000 de lei in urma controalelor la depozitele de legume fructe si cerealeAutoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a desfasurat, in perioada 12-13.10.2022, o actiune tematica de control la depozitele de legume, fructe si cereale din municipiul Bucuresti si din judetele Arad, Arges, Bihor, Brasov, Calarasi, Cluj, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis.

Mai multe>>

De ce utilaje ai nevoie pentru a incarca in silobag

De ce utilaje ai nevoie pentru a incarca in silobagIn functie de materia prima pe care doresti sa o depozitezi, ai la dispozitie mai multe utilaje de incarcare in silobag. Acestea se pot achita integral sau in rate, inchiria, ori se poate solicita prestarea de servicii cu personalul calificat de la Grain Bags.

Mai multe>>

Avantajele si tipurile de silozuri verticale pentru cereale

Avantajele si tipurile de silozuri verticale pentru cerealeDe-a lungul timpului, agricultorii au incercat diverse metode de depozitare a cerealelor pentru a ajunge la cea mai buna. In ziua de azi sunt o multitudine de optiuni din care poti alege. Cele mai comune dintre acestea sunt silozurile, prezente in majoritatea fermelor.

Mai multe>>

ANSVSA continua controalele in depozitele de legume si fructe

O noua actiune de control realizata de inspectorii ANSVSA in depozitele de legume si fructeANSVSA a continuat seria controalelor tematice la depozitele de legume si fructe si pietele agroalimentare. Astazi, 35 de echipe de inspectori ANSVSA au controlat unitati din Bucuresti si judetele Ilfov, Calarasi, Brasov, Buzau, Constanta, Covasna, Dolj, Galati, Prahova, Maramures si Timis. Au fost vizate legumele si fructele care fac obiectul importului din tari terte.

Mai multe>>

O criza de oferta la grau, putin probabila in 2022 (Studiu - exporturi de cereale din Romania)

O criza de oferta la grau putin probabila in 2022 - Studiu al exporturilor de cereale din RomaniaO criza de oferta privitoare la grau este putin probabila in tara in 2022, in ciuda unei scaderi a productiei estimate la 10-15% fata de 2021. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Alinda Banica Business Consultancy privind exporturile de cereale din Romania. Exporturile de grau din Romania au fost situate, in ultimii 4 ani, la nivele cuprinse intre 36% si 50% din productia totala, inregistrandu-se un excedent semnificativ al productiei de grau in comparatie cu nivelul consumului intern.

Mai multe>>

10 greseli frecvente la depozitarea in silobag

10 greseli frecvente la depozitarea in silobagSa depozitezi eficient in silobag, inseamna sa respecti cateva reguli in momentul si pe parcursul depozitarii. Incalcarea lor, aduce cu sine o serie de probleme care pot pune in pericol recolta sau furajele aflate in interiorul sacilor uriasi.

Mai multe>>

CITR vinde active in valoare de peste 13 milioane de lei catre grupul de companii PAMBAC, pe o piata agroindustriala cu potential in crestere

CITR vinde active in valoare de peste 13 milioane de lei catre grupul de companii PAMBAC pe o piata agroindustriala cu potential in crestereCITR, parte a Impetum Group, a tranzactionat active agroindustriale in valoare de 13,15 milioane lei (peste 2,6 milioane euro) catre Cerealcom SA Bacau, parte a grupului de companii PAMBAC, unul dintre cele mai mari grupuri romanesti din agribusiness-ul local cu o cifra de afaceri totala de aproximativ 740 mil lei in 2021. Activele apartineau anterior patrimoniului Mandra SA, societate aflata in reorganizare.

Mai multe>>

Masura de stocare a carnii de porc: se pot depune cererile de sprijin la APIA

Masura de stocare a carnii de porc - se depun la APIA cererile de sprijinIn perioada 25 martie – 29 aprilie 2022, la sediul APIA – Aparat Central, se primesc Cererile de sprijin privind depozitarea privata a carnii de porc. Stocarea privata a carnii de porc este un sprijin acordat, in situatia in care, pretul mediu de piata pentru carcasele de porc se afla sub pretul de referinta asa cum este stabilit prin Regulamentul (UE) nr. 1308/2013, cu impact negativ semnificativ in sector.

Mai multe>>

Cat au castigat fermierii care au depozitat grau in silobag, in 2021?

Vezi cat au castigat fermierii care au depozitat grau in silobag in 2021Aproximativ 35.000 euro. Atat este profitul obtinut pentru stocarea unei cantitati de 500 tone de grau, timp de 6 luni, in sistemul silobag. Asta inseamna o crestere a profitului cu 32%, comparativ cu vanzarea realizata imediat dupa recoltare, arata datele culese de Grain Bags din piata agricola.

Mai multe>>

Storage Logistics a crescut cu 50% numarul depozitelor partenere la nivel national si cu 285.000 mp spatiul disponibil

Storage Logistics singurul marketplace pentru spatii de depozitare din Romania a crescut cu 50 la suta numarul depozitelor partenere la nivel national si cu 285000 mp spatiul disponibilPlatforma Storage Logistics, singurul marketplace B2B pentru spatii de depozitare clasa A din Romania, anunta cresterea cu 50% a numarului de depozite partenere la nivel national si cu 285.000 mp a spatiului de depozitare pentru proiecte de depozitare, pe termen scurt si mediu. In prezent, Storage Logistics conecteaza o retea de peste 150 de parteneri, prin intermediul careia companiile pot accesa servicii de depozitare la cerere, avand o suprafata totala a spatiului disponibil de aproximativ 350.000 metri patrati si o capacitate de depozitare pentru 600.000 de paleti.

Mai multe>>

Silozuri pentru cereale Gewa – Masch

Gewa  Masch  silozuri cereale pentru agricultorii motivati sa cultive seriosCu toate ca in tara noastra a existat si o perioada in care multi dintre cei ce iubeam agricultura au renuntat partial la aceasta, iata ca totul s-a schimbat in ultimii ani si incep sa apara din ce in ce mai multi tineri pasionati de agricultura si de tot ceea ce implica munca la camp. Fie ca o fac pentru ca se pot castiga sume considerabile din acest domeniu, sau fie pentru simplul fapt ca iubesc natura si munca la camp, important este ca sunt persoane capabile sa se ocupe cu acest domeniu.

Mai multe>>

InterFrig Group furnizeaza solutii inteligente “la cheie” pentru industria agro-alimentara

InterFrig Group - sisteme frigorifice si tehnologie pentru industria agro-alimentaraEvolutia pietei in domeniul tehnologiilor ofera acum posibilitatea celor care activeaza in domeniul agro-alimentar de a avea un acces facil la informatie, de a comunica cu usurinta cu potentialii furnizori de solutii, iar INTERFRIG GROUP Constanta se inscrie prin lansarea noului sau website pe traiectoria acestor tendinte.

Mai multe>>

AgroGo: Pretul rapitei in extrasezon a adus un randament urias al stocarii

Lozul castigator al sezonului - depozitarea rapiteiIn acest sezon, cine a ales sa depoziteze rapita, poate considera ca a tras lozul norocos. Aceasta pentru ca rentabilitatea depozitarii pentru aceasta oleaginoasa a fost una uriasa in acest sezon, cu o diferenta de 300 EUR/tona din perioada recoltarii si pana acum.

Mai multe>>

Manni Group si Isopan aduc in atentie importanta dezvoltarii hub-urilor tehnologice de stocare pe lantul agricol

Manni Group si Isopan aduc in atentie importanta dezvoltarii hub-urilor tehnologice de stocare pe lantul agricolGrupul italian Manni Group, ce promoveaza de 75 de ani inovatia in prelucrarea si utilizarea otelului, care detine in Romania Isopan Est, se concentreaza anul acesta, in cadrul celei de a treia editii Manni Group Design Award, pe o tema tot mai importanta la nivel global, dezvoltarea si inovarea lantului de frig pentru alimente. Se estimeaza ca peste 33% din productia de alimente se risipeste. Acest lucru genereaza emisii uriase, energie consumata si oportunitati pierdute. In timp ce in Europa peste 90% din recolta este procesata si depozitata corespunzator in depozite frigorifice, in Africa procentul scade la doar 3%.

Mai multe>>

De ce sa iti iei si accesoriile, dupa ce ai cumparat un silobag

accesorii depozitare silobagDaca dupa ce iti cumperi o casa, ai nevoie de mobila si decoratiuni. E bine sa stii ca si silobag-ul respecta acelasi principiu. Dupa achizitia sacilor, iti trebuie accesoriile.

Mai multe>>

Suprematia inoculantilor Fiber Technology din portofoliul Corteva Agriscience

Fiber Technology este tehnologia inglobata in inoculantii pentru porumb lucerna si graminee dezvoltati de compania Corteva Agriscience pentru a asigura o digestibilitate imbunatatita a fibrelor din silozul de porumb lucerna si de cerealeCalitatea furajelor insilozate poate fi pastrata si imbunatatita cu ajutorul inoculantilor furajeri Pioneer®, astfel incat intreaga energie colectata in camp si conservata in silozuri sa ajunga in hrana animalului. Inoculantii Pioneer® au fost testati in ferme in conditii optime de recoltare, iar rezultatele experientelor arata ca acestia imbunatatesc calitatea insilozarii si scad pierderile, chiar si atunci cand conditiile de mediu si de recoltare ale culturilor nu sunt foarte bune.

Mai multe>>

10 puncte de comparatie intre siloz, hala si silobag

Comparatie intre siloz hala si silobagNe aflam in pragul unei noi campanii de recoltare. Si pentru ca fiecare fermier are nevoi diferite, specialistii Grain Bags Romania si-au propus sa prezinte 10 puncte forte, a trei dintre cele mai folosite sisteme de depozitare a culturilor de cereale si oleaginoase din Romania.

Mai multe>>

Floarea-soarelui: Romania pierde anual 2 miliarde de dolari prin lipsa de valorificare a acestei culturi

Romania realizeaza o treime din productia anuala de floarea-soarelui din Uniunea Europeana dar pierde anual 2 miliarde de dolari la valorificarea acestei culturi prin lipsa unor unitati de depozitare si procesare la nivel nationalClubul Fermierilor Romani considera ca tara noastra are nevoie astazi, mai mult ca oricand, de asigurarea unor politici care sa sprijine cresterea valorii adaugate in agricultura prin stimularea cantitatii de depozitare si procesare a cerealelor si plantelor oleaginoase, realizata concomitent cu investitii de modernizare a infrastructurii principale a sistemelor hidroameliorative, care sa permita cresterea competitivitatii afacerilor agricole romanesti si indreptarea deficitului balantei comerciale.

Mai multe>>

Peste 1 milion de tone de cereale, stocate in silobag-uri

Fermierii romani au depozitat peste 1 milion de tone de cereale in silobag-urile Grain Bags - cea mai mare cantitate stocata in silobag a fost de 9000 tone si cea mica de 300 tone - cele mai multe silobag-uri au ajuns la fermierii din Sudul tariiA pornit ca o afacere de familie, iar astazi Grain Bags este un nume de referinta, in ceea ce priveste depozitarea cerealelor si a furajelor. Solutia inovativa de stocare - silobag-ul, in care directorul general, Narcis Ranghiuc a crezut cu tarie, s-a dovedit a fi solutia potrivita pentru mare parte dintre fermierii romani. „In 6 ani, de cand suntem activi in zona de agribusiness, peste 1 milion de tone de cereale au fost incarcate in silobag. Ma bucur sa observ deschiderea fermierilor de a testa sistemul si apoi sa vad cum isi cresc de an la an, cantitatile depozitate in silobag si cum prefera sa cumpare utilajul de incarcare, in detrimentul inchirierii de la noi”.

Mai multe>>

Grain Bags participa la „Ziua Graului Baragan”. Vezi ce tehnologii va prezenta

Grain Bags participa la Ziua Graului Baragan - Vezi ce tehnologii va prezentaIncarcatorul de cereale Grain Profi si un silobag de 10 m si capacitate de 35 tone, vor fi vedetele din camp prezentate de compania Grain Bags Romania la evenimentul din 9 iunie 2021, organizat de Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania, in ferma SC. Agriserv Telehuz SRL, din judetul Ialomita.

Mai multe>>

APH Group a devenit distribuitor exclusiv al paletizatorilor Solidtec

APH Group a devenit distribuitor exclusiv al paletizatorilor SolidtecRecent, APH Group si Solidtec au convenit asupra cooperarii in marketing, vanzari si service in Europa Centrala si de Est, Turcia si Asia. Solidtec, membru al Grupului Manter din Olanda, dezvolta si produce masini de paletizat de ultima generatie. Paletizoarele Solidtec se afla printre primele din lume si se disting prin solutii foarte inteligente pentru a atinge viteza ridicata de lucru la cel mai mic cost de exploatare din industrie.

Mai multe>>

De ce este ideal silobagul pentru procesatorii de ulei si pentru depozitarea culturilor ecologice?

Ce spun procesatorii de ulei dupa ce au stocat seminte in silobag - Si de ce este ideal silobagul pentru depozitarea culturilor ecologiceCe spun procesatorii de ulei dupa ce au stocat seminte in silobag si de ce este ideal silobagul pentru depozitarea culturilor ecologice? Doua intrebari care isi regasesc raspunsurile in cadrul evenimentului online „Creste-ti profitul in ferma. Alege depozitarea in silobag!”, organizat de Grain Bags Romania, pe 17 martie 2021, pe Zoom si pe pagina oficiala de Facebook.

Mai multe>>

Intalnire online intre fermieri - „Creste-ti profitul in ferma. Alege depozitarea in silobag!"

Conferinta online intre fermieri - Creste-ti profitul in ferma - Alege depozitarea in silobagNe bucuram sa anuntam organizarea evenimentului: „Creste-ti profitul in ferma. Alege depozitarea in silobag!", marca Grain Bags Romania, ajuns la cea de-a treia editie. Acesta se va desfasura pe 21 ianuarie 2021, incepand cu ora 11:00, online, pe Zoom si pagina de Facebook a companiei Grain Bags Romania:

Mai multe>>

Top 3 cereale si furaje depozitate in silobag, in 2020

Grain Bags Romania - Silobag - solutii depozitare cereale furaje plante tehniceO afacere de familie, inceputa cu 5 ani in urma, avea sa aduca pe piata din Romania primii oameni specializati in sistemul silobag - o solutie inovativa de depozitare a cerealelor si furajelor. In privinta celor mai depozitate materii in sacii uriasi, fermierii au optat anul acesta, cel mai mult pentru: rapita, grau si porumb, pe partea de cereale si grau si orz zdrobite, pasta de porumb si borhot de bere, pe partea de furaje.

Mai multe>>

Butoi de vin: de la lemn la plastic si fibra de sticla. Care sunt avantajele fiecarui din aceste recipiente?

De la lemn la fibra de sticla si plastic clasicul butoi de vin s-a transformatVinul reprezinta o arta in adevaratul sens al cuvantului. Producatorii urmaresc in detaliu retele traditionale, mostenite din generatie in generatie si se asigura ca secretele sa ramana ascunse multi ani de acum inainte. In procesul de productie nu este important doar soiul strugurilor sau gradul de automatizare pe care acesta il prezinta. Depozitarea este extrem de importanta, iar un butoi de vin contribuie in egala masura la formarea unor arome puternice, desprinse dintr-un vis.

Mai multe>>

Noutati

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

14-10-2024 Irigatii

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului. Mai multe>>

Este momentul să schimbi izolația din podul casei! Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori

27-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Este momentul să schimbi izolația din podul casei! Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori

Podul și mansarda casei tale joacă un rol crucial în menținerea confortului termic al locuinței și în protejarea structurii acesteia. O izolație eficientă în aceste zone ajută la reducerea pierderilor de căldură, la prevenirea condensului și la economisirea energiei. Cu toate acestea, izolația din pod poate să-și piardă eficiența în timp, necesitând înlocuire. Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori și soluțiile eficiente recomandate de specialisti. Mai multe>>

Furtunul de pompieri: ce este și în ce situații este util

26-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Furtunul de pompieri: ce este și în ce situații este util

Furtunul de pompieri s-a născut din necesitate ca armă în lupta omenirii cu forța distructivă a focului. Prima formă de furtun de pompieri datează din anul 400 i.C și este stomacul de vită.Pe atunci oamenii umpleau cu apă stomacuri de vită pe care le rostogoleau apoi către locul incendiului. Odată ajunși la locul cu pricina, pompierii antici săreau cu picioarele pe stomacul devenit recipient, împroșcând apa peste foc. Însă furtunul de pompieri, într-o formă mai apropiată de furtunul modern, apar... Mai multe>>

Pompe submersibile: Soluții eficiente pentru aplicații rezidențiale și agricole

10-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Pompe submersibile: Soluții eficiente pentru aplicații rezidențiale și agricole

Într-o lume în continuă evoluție, unde nevoile noastre devin din ce în ce mai complexe, inovația joacă un rol crucial în găsirea soluțiilor optime. În acest context, pompele submersibile se evidențiază ca fiind una dintre cele mai remarcabile realizări tehnologice, oferind o gamă largă de beneficii atât în mediul rezidențial, cât și în cel agricol. Mai multe>>

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

18-05-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

Pe masura ce populatia lumii creste si cererea de apa curata se intensifica, devine tot mai importanta gasirea unor modalitati eficiente si durabile de tratare a apelor uzate. Tehnologiile avansate de epurare a apelor uzate ofera o serie de beneficii in comparatie cu metodele traditionale. Mai multe>>

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

07-03-2024 Irigatii

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

Pana la data de 6 martie 2024, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, a platit integral sumele solicitate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica aferenta campaniei de irigatii din anul 2023, reprezentand consumul de energie electrica cu pomparea apei pentru irigatii in statiile de punere sub presiune ale fermierilor organizati in OUAI si alti beneficiari, in baza Legii nr. 125/2007, suma totala decontata fiind in valoare de 7... Mai multe>>

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

16-10-2023 Constructii, instalatii, echipamente

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

Localizata in inima Bucovinei, Unitatea de Productie RUFSTER din Radauti este o investitie cu capital romanesc de peste 8 milioane de Euro. Lansat in 2011, brandul de producator RUFSTER a aparut ca raspuns la nevoile pietei de invelitori metalice pentru un control al calitatii extins si pe partea de productie. Mai multe>>