Abatoare

InterFrig Group furnizeaza solutii inteligente “la cheie” pentru industria agro-alimentara

InterFrig Group - sisteme frigorifice si tehnologie pentru industria agro-alimentaraEvolutia pietei in domeniul tehnologiilor ofera acum posibilitatea celor care activeaza in domeniul agro-alimentar de a avea un acces facil la informatie, de a comunica cu usurinta cu potentialii furnizori de solutii, iar INTERFRIG GROUP Constanta se inscrie prin lansarea noului sau website pe traiectoria acestor tendinte.

Mai multe>>

Proiect ambitios si abatorizare la nivelul fermei prin PNDR

Proiect ambitios de ferma de bovine de carne dotata cu toate facilitatile specifice unui flux tehnologic complet inclusiv si abatorizare finantat prin PNDRAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a finantat prin submasura 4.1 Investitii in exploatatii agricole din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) proiectele a 1.967 de fermieri, valoarea contractelor incheiate fiind de 1 miliard de euro. Platile efectuate pana in prezent beneficiarilor submasurii 4.1 se ridica la 650 milioane euro. Un proiect aflat in curs de implementare prin aceasta linie de finantare este cel realizat de Andreea Strejut, administrator al societatii Androangus SRL din Cartisoara, judetul Sibiu.

Mai multe>>

Centrele de sacrificare pentru pasari/iepuri din cadrul fermelor vor putea sa isi continue activitatea si dupa 31 decembrie 2020

Centrele de sacrificare pentru pasari si iepuri de la nivelul fermelor inregistrate sanitar veterinar vor putea sa isi desfasoare activitatea si dupa data de 31 decembrie 2020Comercializarea carnii de pasare in tara noastra se realizeza cu respectarea legislatiei comunitare si a legislatiei nationale corespondente. In conformitate cu aceasta, carnea de pasare trebuie sa fie obtinuta in abatoare autorizate de catre Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Regulamentul (UE) nr. 1308/2013 prevede posibilitatea ca, prin legislatia nationala, statele membre sa acorde derogari in cazul furnizarii directe de cantitati mici de carne de pasare de catre un producator, care are productie anuala de maxim 10.000 de pasari.

Mai multe>>

Abatoare de capacitate mica in zona montana: se prelungeste sesiunea de depunere a cererilor de finantare

Fermierii din zona montana pot solicita fonduri europene prin PNDR 2020 pentru abatoare de capacitate mica pana la 31 martie 2021Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta prelungirea sesiunii de depunere a cererilor de finantare din cadrul Masurii 4 - Investitii in active fizice, sub-masura 4.2 Sprijin pentru investitii in procesarea/ marketingul produselor agricole - componenta investitii in abatoare de capacitate mica in zona montana pana la data de 31 martie 2021, ora 16.00.

Mai multe>>

Zona montana: 13 mil. euro disponibili pentru finantarea abatoarelor de capacitate mica

Fermierii din zona montana au la dispozitiei 13 milioane de euro prin PNDR 2020 pentru abatoare de capacitate micaMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta lansarea, in data de 13 iulie 2020, a sesiunii de depunere a proiectelor in cadrul Masurii 4 - Investitii in active fizice - Sub-masura 4.2 – “Sprijin pentru investitii in procesarea/marketingul produselor agricole – componenta investitii in abatoare de capacitate mica in zona montana”, cu o alocare de totala de 12.930.334 euro.

Mai multe>>

Rezultatele controalelor ANSVSA desfasurate in perioada Sarbatorilor Pascale

Finalizarea controalelor Autoritatii Nationale Sanitare si pentru Siguranta Alimentelor desfasurate in perioada Sarbatorilor PascaleControalele inspectorilor ANSVSA cu aceasta tematica au fost finalizate, iar din centralizarea datelor reiese ca, in perioada 30.03.2020 – 15.04.2020, au fost efectuate, la nivel national, controale oficiale la un numar de 7.449 de obiective din sectorul alimentar, autorizate sau inregistrate sanitar veterinar. Au fost sacrificati, in total, 175.640 de miei si iezi, in 101 de abatoare autorizate sanitar veterinar, in centre de sacrificare temporara amenajate in 9 judete, la solicitarea autoritatilor locale si in 47 de ferme autorizate temporar pentru sacrificarea mieilor.

Mai multe>>

Abatorul Peris investeste 2 milioane de euro pentru marirea capacitatii de productie si ambalare

Abatorul Peris investeste 2 milioane de euro pentru marirea capacitatii de productie si ambalareAbatorul Peris, una dintre cele mai mari si moderne unitati de procesare a carnii de porc din Romania, anunta o investitie in valoare de 2 milioane de euro pentru marirea capacitatii de productie si ambalare pentru sectiile de procesare carne ale abatorului.

Mai multe>>

Noutati privind finantarea abatoarelor din zona montana

Ghidul pentru investitii in abatorizarea din zona montana finantate prin PNDR 2020 a fost publicat pentru consultareAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat versiunea consultativa a Ghidului solicitantului pentru investitii in procesarea sau marketingul produselor din sectorul agricol, finantate prin submasura 4.2 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), pe pagina oficiala de internet, www.afir.info, la sectiunea Transparenta decizionala.

Mai multe>>

ANSVSA deruleaza masuri de prevenire a raspandirii PPA in perioada sarbatorilor de iarna

Masuri derulate de ANSVSA pentru prevenirea raspandirii virusului pestei porcine africaneApropierea sarbatorilor de iarna este caracterizata de o crestere a numarului de porci sacrificati. ANSVSA va verifica modul in care operatorii din sectorul alimentar respecta masurile privind combaterea pestei porcine africane (PPA), a conditiilor sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la trasabilitatea, ambalarea, transportul, depozitarea si comercializarea carnii proaspete de porc, precum si a modului de marcare si certificare a carnii proaspete, a carnii tocate, a carnii preparate si a produselor din carne de porc, sau care contin carne de porc.

Mai multe>>

Rezultatele controalelor nationale in sectorul carnii de pasare

Controale ANSVSA in domeniul carnii de pasareIn perioada 3-21 iunie 2019, au fost efectuate la nivel national controale tematice pe intreg lantul alimentar in domeniul productiei carnii de pasare. In cadrul actiunii au fost controlate 340 de obiective (184 exploatatii comerciale de pui de carne, 8 exploatatii comerciale de curcani la ingrasat, 48 unitati de abatorizare si transare a carnii de pasare, 87 unitati autorizate pentru producerea carnii tocate, a carnii preparate si a carnii separate mecanic de pasare, 13 centre de sacrificare a pasarilor la nivelul fermelor).

Mai multe>>

Preturile de piata ale carcaselor de animale vor fi centralizate la nivel national

Baza nationala de date pentru preturile de piata ale carcaselor de animale - Noi reglementari privind centralizarea preturilor la carcasele de bovine porcine si ovinePotrivit legislatiei europene si nationale preturile de piata ale carcaselor de bovine, porcine si ovine precum si ale anumitor categorii de animale vii trebuie centralizate la nivel national, iar clasele pentru inregistrarea preturilor de piata ale carcaselor de bovine se vor inregistra in Rapoartele nationale de preturi. MADR intentioneaza demararea procedurilor legale pentru desemnarea unei entitati, care va fi responsabila cu organizarea, colectarea si gestionarea acestor date.

Mai multe>>

Abatoarele mobile - Pana la 31 ianuarie 2019 se mai pot depune solicitari de finantare PNDR 2020

Pana la 31 ianuarie 2019 se mai pot depune solicitari de finantare a achizitiei abatoarelor mobile prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2020AFIR reaminteste procesatoriilor care doresc sa acceseze fonduri europene ca se mai pot depune online cereri de finantare pentru infiintarea sau modernizarea unitatilor de productie, inclusiv pentru achizitia de abatoare mobile, prin intermediul submasurii 4.2 „Sprijin pentru investitii in prelucrarea, comercializarea si dezvoltarea de produse agricole” din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020.

Mai multe>>

Cum se pot achizitiona Abatoare Mobile cu finantare nerambursabila?

Bani pentru abator mobil prin Finantare nerambursabila - Oportunitati de accesare a fondurilor europene PNDR 2020 pentru Abatoare MobileMinisterul Agriculturii vine in intampinarea solicitarilor venite din partea fermierilor de a avea locuri de sacrificare pentru animalele detinute, indeosebi in zonele izolate sau a celor care au ferme de mici dimensiuni. Astfel, MADR a identificat solutia finantarii unor abatoare mobile prin intermediul fondurilor europene disponibile prin Submasura 4.2 „Sprijin pentru investitii in procesarea /marketingul produselor agricole” din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

Mai multe>>

Recomandari privind producerea si comercializarea carnii de miel

Sacrificarea mieilor de Paste - producerea si comercializarea carnii de mielPentru prevenirea aparitiei unor toxiinfectii alimentare in perioada Sarbatorilor de Paste, cand in mod traditional, consumul unor alimente de origine animala si vegetala, in special carnea de miel, creste in mod considerabil, se recomanda crescatorilor de ovine, operatorilor din domeniul procesarii si comercializari produselor alimentare, precum si consumatorilor, sa respecte normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Mai multe>>

Micii fermieri isi pot infiinta centre de sacrificare/puncte de taiere integrate in ferma

Abatoare de capacitate mica - abatoare locale - centre de sacrificare - puncte de taiere integrate in fermaMicii fermieri/crescatorii de bovine, ovine, caprine si porcine pot sa isi sacrifice animalele din fermele proprii. Ieri au intrat in vigoare prevederile ”Ordinului presedintelui ANSVSA 140/2016  care stabileste conditiile minime de functionare pentru abatoarele de capacitate mica”. Prin acest act normativ se creeaza posibilitatea infiintarii unor unitati de abatorizare locale de tipul centrelor de sacrificare/puncte de taiere integrate in ferma.

Mai multe>>

Specialistii din Israel evalueaza sistemul de control oficial al carnii romanesti de bovina si ovina

Israelul evalueaza sistemul de control oficial al carnii romanesti de bovina si ovinaCa urmare a demersurilor realizate in ultimii 3 ani de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, in perioada 31 octombrie - 4 noiembrie 2016 va avea loc o misiune de audit in Romania pentru evaluarea abatoarelor din domeniul producerii carnii de bovina si ovina. Vizita specialistilor israelieni reprezinta etapa finala a includerii tarii noastre pe lista statelor membre ale Uniunii Europene care pot exporta carne de bovina si ovina in Israel.

Mai multe>>

Validarea primelor abatoare romanesti ce pot exporta carne de vita in Turcia

Validarea primelor abatoare romanesti ce pot exporta carne de vita in TurciaRomania a fost inclusa pe lista Statelor Membre care pot exporta carne de vita in Turcia. Reamintim ca, in urma negocierilor purtate de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, cu omologul sau turc, Faruk Celik, precum si a diligentelor intreprinse de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) pe langa institutia similara din Turcia, la inceputul lunii mai 2016 s-a decis asupra redeschiderii comertului cu bovine si carne de vita.

Mai multe>>

Controale oficiale ANSVSA in sectorul carnii de pasare

Controale oficiale ANSVSA in sectorul carnii de pasareIn cursul lunii iunie 2016, la nivelul fiecarei DSVSA judetene s-au constituit echipe de inspectori care desfasoara controale oficiale in unitatile din sectorul carnii de pasare, pe intregul lant alimentar.

Mai multe>>

Ce verifica inspectorii ANSVSA la carnea de miel, ouale si produsele specifice Sarbatorilor Pascale

Inspectii ANSVSA la carne de miel oua si produse alimentare de PasteInspectorii ANSVSA controleaza conditiile de igiena in care sunt produse, depozitate, transportate si valorificate carnea de miel si ouale, precum si alte produse alimentare specifice Sarbatorilor Pascale. Sunt vizate toate targurile de animale, pietele agro-alimentare, abatoarele si centrele de sacrificare cu activitate temporara, unitatile de transare a carnii, unitati de procesare si depozitare a alimentelor de origine animala, precum si unitatile de vanzare cu amanuntul si unitatile de alimentatie publica.

Mai multe>>

Abatoarele romanesti sunt apte sa exporte carne de porc in Japonia

Abatoare romanesti export carne porc JaponiaAmbasada Romaniei la Tokio a transmis catre ANSVSA o informare oficiala din partea autoritatii competente din Japonia, prin care se certifica faptul ca procedurile din abatoarele din Romania indeplinesc criteriile necesare pentru exportul de carne de porc.

Mai multe>>

Conditii pentru sacrificarea mieilor sau iezilor

sacrificarea mieilor si iezilorLegislatia actuala prevede ca sacrificarea mieilor sau iezilor, cu exceptia celor sacrificati pentru consum in gospodarie, sa se poata realiza numai in abatoarele autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea ovinelor sau caprinelor, care dispun de echipamente si facilitati speciale pentru sacrificarea acestor animale, cu respectarea bunastarii animalelor, sau in centre de taiere temporare care vor fi autorizate sa functioneze pe o perioada determinata, sub controlul medicului veterinar repartizat.

Mai multe>>

Tehnologia de abatorizare a porcinelor

abatorizarea porcinelorValorificarea productiei de carne la suine se realizeaza dupa sacrificarea animalelor. Se recomanda sacrificarea animalelor in abatoare specializate atat din considerente sanitar-veterinare cat si datorita existentei unui flux tehnologic si la un nivel superior de rentabilitate a productiei suinelor. In tara noastra sa practica si sacrificarea in gospodariile individuale insa si in acest caz se recomanda respectarea normelor sanitar-veterinare.

Mai multe>>

Continua sa scada preturile platite fermierilor pentru porcii livrati la abatoare!

scad preturile pentru porciIn perioada august – octombrie 2014 preturile platite fermierilor au scazut cu 25% iar pierderile fata de costurile de productie au ajuns in saptamana 43 la cca. 136 lei / animal livrat. Desi crescatorii de porcine din Romania nu au contracte directe cu Rusia, embargoul pentru carnea de porc provenita din Uniunea Europeana influenteaza in mod indirect piata carnii de porc din Romania.

Mai multe>>

Calendar de sacrificare a speciilor de animale pentru carne

meat rgb2Ne-am obisnuit sa cumparam, din supermarket, orice fel de carne in orice anotimp, asa cum cumparam salata de primavara sau rosiile de vara in decembrie.

Mai multe>>

Productia animala obtinuta in anul 2013

Productia animala in 2013Pe baza rezultatelor cercetarii statistice realizate de Institutul National de Statistica, in anul 2013 comparativ cu anul 2012, greutatea animalelor destinate sacrificarii pentru consum a scazut la toate speciile. Productiile de lapte si lana au crescut, iar productia de oua a scazut.

Mai multe>>

Productia de carne, lapte si produse lactate din unitatile industriale in anul 2013

productie animaleIn anul 2013, comparativ cu anul 2012, sacrificarile de bovine, porcine, ovine/caprine si de pasari in unitati industriale specializate (abatoare) au inregistrat o tendinta ascendenta, iar productia de lapte colectat de la exploatatiile agricole si centrele de colectare de catre unitatile procesatoare a scazut in anul 2013 fata de anul 2012.

Mai multe>>

Sarbatorile traditionale au crescut de 7 ori numarul ovinelor si caprinelor sacrificate in aprilie

Sacrificare animale aprilieConform datelor furnizate de INS, in luna aprilie 2014, comparativ cu luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut la bovine, ovine si caprine si pasari, iar la porcine au scazut. In comparatie cu aceeasi luna a anului 2013, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut la ovine si caprine si pasari, iar la bovine si porcine au scazut.

Mai multe>>

Abatorizarea iepurilor de casa

abator iepuriIn momentul proiectarii abatoarelor de iepuri de casa, trebuie sa se urmareasca realizarea unei linii de sacrificare mecanizate si automatizate, dispusa optim din punct de vedere al fluxului tehnologic, al transporturilor interioare, al spatiului ocupat si al organizarii productiei.

Mai multe>>

Sibiu - Masuri in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale

Produse de PastiPentru prevenirea aparitiei unor toxiinfectii alimentare in perioada Sarbatorilor Pascale, conducerea Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Sibiu, dispune o serie de masuri suplimentare, concentrate asupra modului cum se produce, depoziteaza, transporta si se comercializeaza, carnea de miel, produse din lapte, oua si alte produse alimentare specifice acestei perioade, respectiv:

Mai multe>>

Conditiile de functionare a abatoarelor de capacitate mica

AbatorANSVSA a emis Ordinul 35, care aproba conditiile minime de functionare a abatoarelor de capacitate mica si care au la baza aprobarea normelor sanitare veterinare privind protectia animalelor in timpul sacrificarii si uciderii, dar si procedura de autorizare sanitara veterinara a unitatilor care produc, proceseaza, depoziteaza, transporta si/sau distribuie produse de origine animala.

Mai multe>>

Se deschide Piata de pasari/animale mici si punctul de sacrificare miei la Agro Transilvania

piata-agro-clujConsiliul Judetean Cluj si Centrul Agro Transilvania vor deschide la Dezmir, in incinta centrului, o piata de pasari si animale mici. Tot aici va functiona si un punct autorizat pentru sacrificarea mieilor.

Mai multe>>

Carnatul de Mangalita

carnai-de-mangalia resizeCarnatul de Mangalita este un produs traditional specific regiunii Maramures.

Mai multe>>

Statia de biogaz de la Filipestii de Padure

fabrica cristim din filipestii de padure  incalzita cu biogaz resizeGenesis BIOPARTNER, holding romanesc format din parteneriatul Baupartner Romania si Vireo Energy Suedia, a construit prima statie romaneasca de producere a energiei regenerabile in cogenerare, pe baza de biogaz.

Mai multe>>

Vom putea exporta din intreaga tara carne de porc pe piata europeana

32505 1 resizeRomania va putea exporta carne si produse din carne de porc pe piata europeana de la 1 ianuarie 2014, de la toate exploatatiile din tara, iar veniturile din aceste exporturi ar putea ajunge la un miliard de euro, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Mai multe>>

Tehnologia abatorizarii pasarilor

abatorizare pasariProcesul tehnologic de prelucrare industriala a pasarilor in abatoare cuprinde o succesiune de etape de lucru, ce se desfasoara in 2 faze distincte:

Mai multe>>

Conditiile minime de functionare a abatoarelor de capacitate mica

AbatorAutoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a emis Ordinul 35, publicat in M.O. nr. 585 / 18.08.2011 care aproba conditiile minime de functionare a abatoarelor de capacitate mica.

Mai multe>>

Noutati

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

14-10-2024 Irigatii

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului. Mai multe>>

Este momentul să schimbi izolația din podul casei! Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori

27-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Este momentul să schimbi izolația din podul casei! Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori

Podul și mansarda casei tale joacă un rol crucial în menținerea confortului termic al locuinței și în protejarea structurii acesteia. O izolație eficientă în aceste zone ajută la reducerea pierderilor de căldură, la prevenirea condensului și la economisirea energiei. Cu toate acestea, izolația din pod poate să-și piardă eficiența în timp, necesitând înlocuire. Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori și soluțiile eficiente recomandate de specialisti. Mai multe>>

Furtunul de pompieri: ce este și în ce situații este util

26-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Furtunul de pompieri: ce este și în ce situații este util

Furtunul de pompieri s-a născut din necesitate ca armă în lupta omenirii cu forța distructivă a focului. Prima formă de furtun de pompieri datează din anul 400 i.C și este stomacul de vită.Pe atunci oamenii umpleau cu apă stomacuri de vită pe care le rostogoleau apoi către locul incendiului. Odată ajunși la locul cu pricina, pompierii antici săreau cu picioarele pe stomacul devenit recipient, împroșcând apa peste foc. Însă furtunul de pompieri, într-o formă mai apropiată de furtunul modern, apar... Mai multe>>

Pompe submersibile: Soluții eficiente pentru aplicații rezidențiale și agricole

10-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Pompe submersibile: Soluții eficiente pentru aplicații rezidențiale și agricole

Într-o lume în continuă evoluție, unde nevoile noastre devin din ce în ce mai complexe, inovația joacă un rol crucial în găsirea soluțiilor optime. În acest context, pompele submersibile se evidențiază ca fiind una dintre cele mai remarcabile realizări tehnologice, oferind o gamă largă de beneficii atât în mediul rezidențial, cât și în cel agricol. Mai multe>>

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

18-05-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

Pe masura ce populatia lumii creste si cererea de apa curata se intensifica, devine tot mai importanta gasirea unor modalitati eficiente si durabile de tratare a apelor uzate. Tehnologiile avansate de epurare a apelor uzate ofera o serie de beneficii in comparatie cu metodele traditionale. Mai multe>>

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

07-03-2024 Irigatii

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

Pana la data de 6 martie 2024, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, a platit integral sumele solicitate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica aferenta campaniei de irigatii din anul 2023, reprezentand consumul de energie electrica cu pomparea apei pentru irigatii in statiile de punere sub presiune ale fermierilor organizati in OUAI si alti beneficiari, in baza Legii nr. 125/2007, suma totala decontata fiind in valoare de 7... Mai multe>>

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

16-10-2023 Constructii, instalatii, echipamente

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

Localizata in inima Bucovinei, Unitatea de Productie RUFSTER din Radauti este o investitie cu capital romanesc de peste 8 milioane de Euro. Lansat in 2011, brandul de producator RUFSTER a aparut ca raspuns la nevoile pietei de invelitori metalice pentru un control al calitatii extins si pe partea de productie. Mai multe>>