Sisteme si instalatii de incalzire

3 centrale pe lemne pe care merita sa le cumperi

3 centrale pe lemneCea mai importanta prioritate a multora dintre noi in sezonul rece este confortul termic! In acest sens, suntem intr-o continua cautare a unor solutii de incalzire avantajoase, eficiente si mai ales economice.

Mai multe>>

Centrale de incalzire pe biomasa sau peleti - Cum putem creste securitatea energetica a Romaniei cu o resursa pe care acum o exportam

O oportunitate care nu trebuie ratata - un program national de sustinere a instalarii de centrale pe peletiRomania are o mare oportunitate de a asigura securitatea energetica a cetatenilor, concomitent cu accelerarea decarbonarii sectorului energetic, reducerea costurilor si eliminarea combustibililor fosili. Asociatia Industriei Lemnului – Prolemn invita guvernantii sa demareze cat mai curand un program de sustinere a montarii de instalatii pentru incalzire rezidentiala pe biomasa sau peleti, cu beneficii enorme pe plan economic, social si de mediu.

Mai multe>>

Solutia ideala pentru incalzirea casei? Peleti din lemn!

Incalzirea casei - Peleti din lemnAtat gazul cat si electricitatea sunt mult mai scumpe decat au fost vreodata, ceea ce i-a obligat pe multi dintre romani sa caute solutii mai putin costisitoare pentru a beneficia de confort termic. Tendinta este evidenta, iar tot mai multe dintre gospodarii renunta la centrala clasica pe gaz, in favoarea sistemelor de incalzire care folosesc combustibilul solid.

Mai multe>>

Cuibarele, iluminatul si incalzitul halelor de ouat

Cuibarele iluminatul si incalzitul halelor de ouatCuibarele de ouat sunt constituite in baterii de cuiburi de ouat avand pe vertical doua nivele (al treilea nivel s-a constatat a fi utilizat mai putin de ouatoare), iar pe orizontala 5-7 cuibare. In partea anterioara, bateria de cuibare are o scarita dispusa orizontal in dreptul usitelor de acces a gainilor in cuibar, cu 2-3 trepte la nivelul inferior si 1-2 trepte la cel superior, gainile zburand pe aceste scarite inainte de a patrunde in cuibar pentru ouat.

Mai multe>>

Roxell anunta un nou distribuitor in Romania: DAC Zootehnic SRL

DAC Zootehnic devine distribuitor Roxell - sisteme automate de furajare adapare incalzire si ventilatie pentru pasari si suineRoxell investeste in continuare in Romania. Aceasta tara din sud-estul Europei este una dintre cele mai mari piete din regiunea sa. Aici exista mult potential, din trei motive principale: marimea tarii, cei 20 de milioane de locuitori ai acesteia si statutul de Stat Membru al UE. De asemenea, ne bucuram sa vedem ca unele afaceri de familie s-au dezvoltat in organizatii mai mari pentru cresterea pasarilor.

Mai multe>>

Climatizarea de iarna la gainile ouatoare

Climatizarea de iarna la gainile ouatoareDesigur, canicula este o piedica importanta pentru crescator in calea obtinerii unor productii ridicate de oua la gaini. Mult mai dificil este lupta care trebuie purtata impotriva temperaturilor scazute din timpul iernii. Daca intr-un an, in cel mult 60 de zile se inregistreaza temperaturi de peste 24°C si aceasta in medie cateva ore pe zi, in schimb exista un numar cel putin dublu de zile in care temperatura exterioara scade sub +10°C, temperatura care de cele mai multe ori dureaza intreaga zi, cu minime care in tara noastra, cu climat excesiv continental, pot sa coboare pana la -30/40°C.

Mai multe>>

Ventilatia si climatizarea la gainile ouatoare

Ventilatia si climatizarea la gainile ouatoareEste necesar sa facem o distinctie intre ventilatie, care presupune eliminarea aerului viciat din adapost si inlocuirea lui cu un aer atmosferic proaspat, iar climatizarea presupune controlul microclimatului in special al temperaturii si umiditatii relative optime. Sunt cazuri in care climatizarea optima poate fi realizata numai prin ventilatie, dar si cazuri (vara in timpul caldurilor toride sau iarna la temperaturi exterioare foarte scazute) in care trabuie sa intervenim cu alte masuri pentru a realiza o climatizare corecta, in masura sa favorizeze valorificarea cat mai deplina a potentialului bio-productiv al gainilor.

Mai multe>>

Apa Geotermala ar putea incalzi locuintele si serele din Satu Mare

Locuintele si serele din Satu Mare ar putea fi incalzite cu apa geotermalaPrefectul judetului Satu Mare, Darius Filip, a primit un grup de potentiali investitori in domeniul explorarii si exploatarii apelor geotermale. Acestia propun un parteneriat cu autoritatile locale in instituirea unor perimetre de exploatare precum si o solutie integrata pentru a extrage la maximum beneficiile energiei subterane, de la incalzirea cladirilor institutiilor publice sau a celor rezidentiale la baze de agrement sau de tratament si inchizand lantul energetic cu agricultura in spatii protejate (sere).

Mai multe>>

Cautati solutii de incalzire a fermelor ? Notati in agenda Targul RoEnergy Bucuresti: 21-23 iunie 2017 !

Targul RoEnergy Bucuresti 21-23 iunie 2017Expozitie + conferinte intr-un singur loc, Targul RoEnergy Bucuresti 2017 ofera solutii practice la probleme energetice curente, prin aducerea in prim-plan de ingineri si echipamente, sub acelasi acoperis. Spre deosebire de alte manifestari, la Targul RoEnergy beneficiati de expunerea fizica a instalatiilor, cat si de discutii fata in fata cu cei care le produc/ vand.

Mai multe>>

Rasadnite pe pat cald in solarii

Rasadnite pe pat cald in solariiControlul factorilor de mediu la culturile din sere si solarii, respectiv microclimatul in spatiile protejate, se refera la dirijarea temperaturii din aer si sol, dirijarea luminii, aerisirea si dirijarea umiditatii relative a aerului. La rasadnite temperatura se asigura prin incalzire pe baza de combustibil/biocombustibil, dar se poate recurge si la confectionarea de rasadnite simple si duble pe pat cald in interiorul solariilor.

Mai multe>>

Programul ”CASA VERDE CLASIC” pentru persoanele fizice a fost suplimentat cu 20 de milioane de lei

Suplimentare Program CASA VERDE CLASICAstazi, 12 octombrie 2016, Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a luat decizia suplimentarii bugetului alocat populatiei pentru Programul Casa Verde de la 60 de milioane de lei, la 80 de milioane de lei. Prin aceasta decizie, aproximativ 3.000 de noi beneficiari vor putea accesa acest program prin care se pot instala sisteme de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire.

Mai multe>>

ecoHORNET lanseaza propriul program Casa Verde pentru echipamentele de incalzire cu peleti

ecoHORNET - vanzare la pret scazut pentru echipamentele de incalzire cu peletiecoHORNET va practica pentru acest program Casa Verde & ecoHORNET vanzarea directa de la producator, procedura va diminua costul de vanzare al produselor. Incepand cu 01.09.2016, ecoHORNET va reduce pretul de vanzare cu o valoare egala sau mai mare decat subventia programului Casa Verde 2016 a Ministerului Mediului.

Mai multe>>

Bioenergy4Business ofera suport pentru instalarea solutiilor de incalzire bazate pe biomasa

Bioenergy4Business sisteme de incalzire biomasaARBIO, impreuna cu partenerii sai din 11 tari europene, participa in proiectul Horizon 2020, “Bioenergy4Business”, al carui scop este sustinerea si promovarea trecerii la sursele de incalzire bazate pe biomasa disponibile pe plan local. Serviciile oferite sunt informatii cu privire la subventiile disponibile, reglementari, concepte tehnice, furnizori de combustibil, precum si asistenta pentru evaluarea fezabilitatii economice a proiectului.

Mai multe>>

Echipamentele individuale de protectie si aparatele consumatoare de combustibili gazosi: noi norme armonizate de siguranta

Norme UE Echipamente de protectie si aparate combustibil gazosComitetul Reprezentantilor Permanenti din cadrul Consiliului (Coreper) a aprobat acordurile vizand actualizarea normelor pietei interne pentru echipamentele individuale de protectie si aparatele consumatoare de combustibili gazosi pentru a spori si mai mult siguranta consumatorilor si pentru a asigura conditii de concurenta echitabile pentru intreprinderi.

Mai multe>>

Statiile de biogaz: Productie proprie de energie din balegar

Constructie statie-instalatie de biogaz ferma de vaciMetanul poate fi colectat, ars si transformat in energie electrica si termica. Solutia tehnica este data de statiile de biogaz. Balegarul, dar si dejectiile lichide din fermele de animale intra in fermentatoare si dupa 50 de zile elimina complet metanul, rezultand ingrasamant natural si apa.

Mai multe>>

Utilizarea Energiei Geotermale in Agricultura – potential semnificativ de dezvoltare prin reducerea majora a costurilor energetice

Energie Geotermala sere solarii agricultura piscicultura copy2bIn Europa au fost implementate cu succes o serie de centrale electrice geotermale, cat si aplicatii in cascada pe baza energiei termice adiacente, precum incalzirea serelor, uscarea produselor agricole (cereale, fructe si legume), irigatii cu apa calda, piscicultura, etc. SIFEE NEW ENERGY SRL este o companie romaneasca de inginerie, cu capital integral privat, care este implicata in dezvoltarea unor proiecte de energii regenerabile, cu focus pe geotermie.

Mai multe>>

Arderea ecologica a biomasei peletizate, inventia romaneasca medaliata cu aur la UGAL INVENT 2014

Arderea ecologica a biomasei peletizateMedalia de Aur a primei editii a "Research and Innovation Exhibition UGAL INVENT" a fost atribuita inventatorului roman dl. Iuliean Hornet pentru inventia sa: "Arzator multi-sistem si procedeu de ardere ecologica a biomasei peletizate".

Mai multe>>

Energia solara incalzeste serele

panou-solarIn ultimi ani, firmele constructoare de sere in sectorul culturilor de legume si fructe si-a intensificat cercetarile pentru gasirea unor surse alternative de incalzire.

Mai multe>>

Sere de legume incalzite cu stuf

-4-rosiiIon Vladei din Chirileni, Republica Moldova isi incalzeste serele cu stuf deoarece este cea mai ieftina sursa de energie.

Mai multe>>

Folosirea apei geotermale in incalzirea serelor

----Sera bio011Si in tara noastra se foloseste in incalzirea serelor, apa geotermala, ca sursa de energie nepoluanta.

 

Mai multe>>

Presa de brichetat paie

Presa de brichetat paie este destinata gospodariile rurale care isi produc singure combustibil de incalzit obtinut din paie

Mai multe>>

Centralele EKOPAL RM cu paie

Pentru incalzirea casei, cu centralele Ekopal RM, un fermier in anotimpul rece (6 luni) are nevoie doar de 8 tone de paie care se obtin de pe 3 hectare de teren cultivate cu grau sau orz.

Mai multe>>

Instalatii de incalzire

Instalatiile de incalzire eficiente garanteaza confortul dvs si a familiilor dvs in perioadele reci. Optimizarea sistemelor de incalzire din locuinta este esentiala pentru un nivel ridicat de viata. Cartea va explica tehnici si tehnologii de incalzire utile atat unui gospodar cat si unui mic interprinzator si meserias.

 

Mai multe>>

Instalatii solare

Productia de energie este preocuparea de baza a societatii industriale in secolul 21. In marea lor majoritate, problemele noastre ecologice sunt pricinuite de utilizarea combustibililor fosili. Numai o schimbare radical a perspectivei poate preveni “infarctul ecologic” al planetei noastre in deceniile care urmeaza.

 

Mai multe>>

Dispoztiv anti inghet pentru iazuri din gradina

 

Chiar si in timpul iernii, sub un strat de gheata, iazul din gradina ramane activ din punct de vedere biologic.

Mai multe>>

Incalzirea locuintei cu energie regenerabila

 

Te-ai gandit vreodat sa-ti incalzesti locuinta cu sisteme care utilizeaza energiile regenerabile? Cu siguranta ai facut-o deja! Si tot cu siguranta, ai renuntat la idee in scurt timp pentru simplul motiv ca pretul unui astfel de sistem te coplesea! Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile iti da o veste buna!

Mai multe>>

De la lemne la peleti

 

 

In a patra zi a schimbului de experienta care are loc intre fermierii din Pecica si cei din Battonya a fost vizitata si fabrica de peleti FAUN HFT, singura fabrica din Europa care face peleti (combustibil pentru sobe) din resturi vegetale.

.

Mai multe>>

Noutati

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

14-10-2024 Irigatii

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului. Mai multe>>

Este momentul să schimbi izolația din podul casei! Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori

27-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Este momentul să schimbi izolația din podul casei! Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori

Podul și mansarda casei tale joacă un rol crucial în menținerea confortului termic al locuinței și în protejarea structurii acesteia. O izolație eficientă în aceste zone ajută la reducerea pierderilor de căldură, la prevenirea condensului și la economisirea energiei. Cu toate acestea, izolația din pod poate să-și piardă eficiența în timp, necesitând înlocuire. Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori și soluțiile eficiente recomandate de specialisti. Mai multe>>

Furtunul de pompieri: ce este și în ce situații este util

26-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Furtunul de pompieri: ce este și în ce situații este util

Furtunul de pompieri s-a născut din necesitate ca armă în lupta omenirii cu forța distructivă a focului. Prima formă de furtun de pompieri datează din anul 400 i.C și este stomacul de vită.Pe atunci oamenii umpleau cu apă stomacuri de vită pe care le rostogoleau apoi către locul incendiului. Odată ajunși la locul cu pricina, pompierii antici săreau cu picioarele pe stomacul devenit recipient, împroșcând apa peste foc. Însă furtunul de pompieri, într-o formă mai apropiată de furtunul modern, apar... Mai multe>>

Pompe submersibile: Soluții eficiente pentru aplicații rezidențiale și agricole

10-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Pompe submersibile: Soluții eficiente pentru aplicații rezidențiale și agricole

Într-o lume în continuă evoluție, unde nevoile noastre devin din ce în ce mai complexe, inovația joacă un rol crucial în găsirea soluțiilor optime. În acest context, pompele submersibile se evidențiază ca fiind una dintre cele mai remarcabile realizări tehnologice, oferind o gamă largă de beneficii atât în mediul rezidențial, cât și în cel agricol. Mai multe>>

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

18-05-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

Pe masura ce populatia lumii creste si cererea de apa curata se intensifica, devine tot mai importanta gasirea unor modalitati eficiente si durabile de tratare a apelor uzate. Tehnologiile avansate de epurare a apelor uzate ofera o serie de beneficii in comparatie cu metodele traditionale. Mai multe>>

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

07-03-2024 Irigatii

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

Pana la data de 6 martie 2024, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, a platit integral sumele solicitate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica aferenta campaniei de irigatii din anul 2023, reprezentand consumul de energie electrica cu pomparea apei pentru irigatii in statiile de punere sub presiune ale fermierilor organizati in OUAI si alti beneficiari, in baza Legii nr. 125/2007, suma totala decontata fiind in valoare de 7... Mai multe>>

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

16-10-2023 Constructii, instalatii, echipamente

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

Localizata in inima Bucovinei, Unitatea de Productie RUFSTER din Radauti este o investitie cu capital romanesc de peste 8 milioane de Euro. Lansat in 2011, brandul de producator RUFSTER a aparut ca raspuns la nevoile pietei de invelitori metalice pentru un control al calitatii extins si pe partea de productie. Mai multe>>