Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale: MADR

Targ de Dragobete la Ministerul Agriculturii

Targul de Dragobete organizat in curtea MADRMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) organizeaza, in curtea institutiei, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, in perioada 23 – 25 februarie 2024, targul de Dragobete. Expozantii vor oferi consumatorilor o gama variata de produse traditionale, dar si produse locale diversificate si reprezentative pentru judetele Alba, Arges, Buzau, Botosani, Constanta, Cluj, Dambovita, Ilfov, Olt, Mures, Sibiu, Suceava si Valcea.

Mai multe>>

Noi intalniri de discutii intre fermieri si MADR

au avut loc noi intalniri cu fermierii la sediul MADRMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin Ionut-BARBU, a avut miercuri, 24 ianuarie 2024, la sediul MADR, mai multe intalniri cu delegatii de agricultori din judetul Timis, Botosani, acestia din urma aflandu-se printre fermierii ce au protestat in comuna Afumati. Problemele ridicate de cei prezenti au vizat costurile ridicate ale inputurilor, dificultatile cu creditarea si cu executarile silite, situatii punctuale cu plata subventiilor de catre APIA etc.

Mai multe>>

Targul „Mica Unire a producatorilor romani”, la MADR

Targul Mica Unire a producatorilor romani organizat in curtea MADRMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) organizeaza, cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, targul de produse traditionale romanesti „Mica Unire a producatorilor romani”. Evenimentul se va desfasura cu ocazia sarbatoririi Zilei Unirii Principatelor Romane, in curtea MADR, in perioada 26 -28 ianuarie 2024, expozantii oferind consumatorilor o varietate larga de produse traditionale.

Mai multe>>

Acord semnat intre MADR si reprezentantii fermierilor din sectorul vegetal

Acord semnat intre MADR si reprezentantii fermierilor din sectorul vegetalMinistrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Florin Ionut Barbu, a avut astazi, 15 ianuarie 2024, o intalnire de lucru cu reprezentantii asociatiilor de fermieri din sectorul vegetal. Conducerea formelor asociative a expus principalele probleme cu care membrii acestora se confrunta in activitatea desfasurata: plata subventiilor APIA si rambursarea de TVA, acordarea creditelor subventionate pentru agricultura, concurenta cerealelor ieftine din Ucraina, schimbarile climatice.

Mai multe>>

Crescatorii de ovine si caprine s-au intalnit cu ministrul Agriculturii

Intalnirea ministrului Agriculturii cu reprezentantii sectorului ovinFermierii reprezentativi din sectorul ovine si caprine au participat luni, 15 ianuarie 2024, la intalnirea cu ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Florin Ionut BARBU, la sediul institutiei, organizata pentru prezentarea masurilor de sprijin aferente anului 2024 precum si pentru identificarea solutiilor la problemele pe care le intampina acest sector.

Mai multe>>

Lista de revendicari si Plan de masuri transmise de Clubul Fermierilor Romani catre MADR si Guvernului Romaniei

Clubul Fermierilor Romani inainteaza o lista de revendicari Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Guvernului Romaniei pentru rezolvarea crizei financiare a fermierilor si redobandirea competitivitatii fermelor romanestiClubul Fermierilor Romani reafirma importanta consolidarii comunicarii si cooperarii Guvernului Romaniei si Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cu parteneri sociali, reprezentanti ai intereselor fermierilor, in scopul identificarii actiunilor si resurselor aferente gestionarii eficiente a crizelor multiple, externe sectorului agroalimentar, cu care se confrunta agricultura romaneasca.

Mai multe>>

Teme importante pentru agricultura romaneasca discutate la Consiliul AgriFish

Teme importante pentru agricultura romaneasca discutate la Consiliul AgriFish noiembrie 2023Ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Florin-Ionut BARBU, participa in data de 20 noiembrie 2023, la Consiliul Agricultura si Pescuit, care are loc la Bruxelles. Pe ordinea de zi a reuniunii se vor regasi teme importante pentru sectorul agricol al tarii noastre, astfel: posibilitatile de pescuit pentru 2024, concluzii privind viziunea pe termen lung pentru zonele rurale ale UE pana in 2040, situatia actuala a propunerii de regulament privind noile tehnici genomice (NGT), silvicultura.

Mai multe>>

Targul de lasatu’ secului – produse traditionale agroalimentare romanesti la sediul MADR

Targul de lasatu secului  produse traditionale agroalimentare romanesti la sediul MADRMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va gazdui in perioada 15-19 noiembrie 2023, in curtea institutiei, „Targul de lasatu’ secului”. Organizat cu sprijinul Asociatiei „Produs de Cluj”, evenimentul reprezinta o oportunitate pentru producatorii si procesatorii romani de a-si promova produsele agroalimentare, dar si un bun prilej de informare a consumatorilor cu privire la provenienta si modul de preparare al produselor.

Mai multe>>

Principalele noutati PS PAC 2027 prezentate in cadrul Conferintei „Orizonturi ale Planului Strategic 2023-2027”

Principalele noutati PS PAC 2027 - Conferinta Orizonturi ale Planului Strategic 2023-2027Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala (RNDR), a organizat ieri, 26 octombrie 2023, conferinta „Orizonturi ale Planului Strategic 2023-2027”. Evenimentul a fost prezidat de ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Florin-Ionut Barbu, alaturi de directorul general al Directiei Generale Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru PNDR, Elena-Daniela Rebega, directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), George Chirita, si directorul general al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Cornel Constantin Turcescu.

Mai multe>>

Produsele agricole din Ucraina pot fi importate numai pe baza unui acord emis de MADR

Masuri pentru implementarea sistemului de autorizare la export al Ucrainei pentru produsele agricoleIn sedinta Guvernului din 12 oct. 2023 a fost adoptata ordonanta de urgenta privind instituirea unui mecanism de consultare si reactie coordonata in contextul implementarii sistemului de autorizare la export introdus de Ucraina pentru produsele agricole. Prin acest act normativ se stabilesc masuri temporare de instituire a unui acord de punere pe piata in contextul implementarii sistemului de autorizare la export introdus de Ucraina pentru produsele agricole, in vederea atenuarii repercusiunilor negative imediate in sectorul productiei primare si al procesarii.

Mai multe>>

Ziua Produselor Agroalimentare Romanesti celebrata la MADR

Ziua Produselor Agroalimentare Romanesti celebrata intre 9-11 octombrie 2023 in curtea MADRMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va sarbatori in 10 octombrie 2023 „Ziua Nationala a Produselor Agroalimentare Romanesti” prin organizarea de targuri si evenimente, la nivel national. Ajunsa la a saptea editie „Ziua Nationala a produselor agroalimentare romanesti”, va fi celebrata si in curtea MADR, cu sprijinul Asociatiei „Produs de Cluj” si al producatorilor romani, in perioada 9 – 11 octombrie 2023, intre 08:00-18:00, printr-o expozitie cu vanzare de produse agroalimentare romanesti.

Mai multe>>

Bucharest Food Expo 2023: Punctul de intalnire al Industriei Alimentare din Romania

Bucharest Food Expo 2023 - Punctul de intalnire al Industriei Alimentare din RomaniaIn perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2023, MADR va participa cu un spatiu dedicat la cea de-a doua editie a Bucharest Food Expo, cea mai mare expozitie destinata sectorului de alimente si bauturi din Romania, ce se va desfasura in incinta Halei Laminor din Bucuresti. Evenimentul isi propune sa contribuie la dezvoltarea sectorului agroalimentar din Romania pe toata filiera de productie, astfel incat consumatorii de alimente din tara si din strainatate sa se bucure de produse romanesti de calitate.

Mai multe>>

Implicarea tinerilor in noutatile din agricultura - tema conferintei europeane „PeaceBread” (Painea Pacii)

Conferinta anuala europeana PeaceBread - Painea Pacii a fost gazduita anul acesta de Slovacia in perioada 20- 22 septembrie 2023 la ModraConferinta anuala europeana „PeaceBread” (Painea Pacii) a fost gazduita anul acesta de Slovacia, in perioada 20- 22 septembrie 2023, la Modra. Tema conferintei din acest an a fost „Promovarea implicarii tinerilor fermieri in dezvoltarea cercetarii si utilizarea noilor tehnologii in agricultura”.

Mai multe>>

Misiuni de evaluare a domeniilor Agricultura si Pescuit pentru aderarea Romaniei la organizatia OCDE

Misiunile OCDE de evaluare in domeniile Agricultura si Pescuit 12 -15 septembrie 2023In procesul de aderare a Romaniei la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a gazduit in aceasta saptamana, in intervalul 12-15 septembrie 2023, primele misiuni OCDE de evaluare in domeniile agricultura, pescuit si acvacultura, ca parte integranta a procesului de aderare a Romaniei la aceasta organizatie.

Mai multe>>

Ministrii Agriculturii din Romania si Ungaria au discutat masurile CE privind importurile de produse agricole din Ucraina

Intrevederea ministrului Florin Barbu cu omologul sau din Ungaria Istvan NagyIn data de 12 septembrie 2023, ministrul Florin BARBU impreuna cu secretarul de stat Adrian PINTEA au primit, la sediul MADR, vizita ministrului Agriculturii din Ungaria, Istvan Nagy. Intalnirea bilaterala a avut ca tema colaborarea dintre cele doua state in domeniul agricol, precum si situatia importurilor de produse agricole provenite din Ucraina, in contextul masurilor preventive adoptate de Comisia Europeana in vigoare pana la data de 15 septembrie 2023.

Mai multe>>

MADR evalueaza ajutorul de stat pentru fermele de reproductie porci/pasari

MADR evalueaza stadiul investitiilor in fermele de reproductie pentru porci si pasariMinistrul Florin Barbu a condus in data de 5 septembrie 2023, la sediul MADR, sedinta de lucru referitoare la stadiul de implementare a proiectelor de investitii privind Programul de sustinere a crescatorilor de suine pentru activitatea de reproductie si Programul de sustinere pentru activitatea de reproductie, incubatie in sectorul cresterii pasarilor.

Mai multe>>

Romania de la furca la furculita - tema principala a expozitiei Bucharest FOOD EXPO 2023

Evenimentul Bucharest FOOD EXPO 2023In perioada 28 septembrie – 01 octombrie 2023, va avea loc evenimentul Bucharest FOOD EXPO 2023, in incinta Halei Laminor, Bulevardul Basarabia, nr. 256, sector 3, Bucuresti. Producatorii traditionali inregistrati pe sistemele de calitate nationale si europene pot expune in cadrul evenimentului, la standul MADR.

Mai multe>>

„Bunatati de soi din Romania” - Targul de produse romanesti de la Iasi 18-20 august 2023

MADR si Carrefour Romania organizeaza la Iasi Targul de produse romanesti - Bunatati de soi din RomaniaMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Carrefour Romania, va organiza, in perioada 18-20 august 2023, intre orele 10:00-20:00, Targul de produse romanesti „Bunatati de soi din Romania”, in incinta centrului comercial Era Shopping Park Iasi. Evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare romanesti si de crestere a accesului romanilor la alimente de calitate obtinute pe plan local, sub sloganul „Cumpara romaneste!”.

Mai multe>>

Consiliul AgriFish: Romania a propus prelungirea derogarilor pentru fermieri privind cerintele GAEC 7 si GAEC 8

Romania propune Comisiei Europene prelungirea derogarilor pentru toti fermierii europeni cu privire la rotatia culturilor si asigurarea zonelor neproductiveMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin-Ionut BARBU, a propus in cadrul Consiliului Agricultura si Pescuit (AgriFish), desfasurat la Bruxelles, in data de 25 iulie 2023, prelungirea derogarii pentru toti fermierii europeni de la implementarea cerintelor GAEC 7 si GAEC 8 si pentru anul 2024, privind rotatia culturilor (GAEC 7), respectiv cea privind asigurarea unui procent minim din suprafata agricola dedicat zonelor sau caracteristicilor neproductive (GAEC 8).

Mai multe>>

Bulgaria, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia solicita prelungirea masurilor UE asupra importurilor agricole din Ucraina

Reuniune la Varsovia in vederea prelungirii masurilor preventive ale UE privind anumite produse originare din UcrainaMinistrul Florin-Ionut Barbu a participat miercuri, 19 iulie 2023, la Varsovia, la intalnirea ministrilor agriculturii din Polonia, Bulgaria (online), Ungaria, Romania, Slovacia. La reuniune a fost prezent si premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki. Tema principala a reuniunii a vizat situatia de pe pietele agricole ca urmare a agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei si masurile posibile pentru a asigura reguli corecte pentru fermierii din statele membre UE si tarile candidate.

Mai multe>>

Aspectele discutate de reprezentantii sectorului pescaresc cu ministrul agriculturii

Reprezentantii sectorului pescaresc in dialog cu ministrul agriculturiiMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin-Ionut Barbu, a primit miercuri, 12 iulie 2023, la sediul MADR o delegatie a Asociatiei Nationale a Producatorilor din Pescarie ROMFISH si a Patronatului Pestelui din Romania. Principalele teme ridicate au vizat: finantarile europene in contractele derulate prin POPAM, situatia terenurilor neconcesionate pe care sunt amplasate amenajari piscicole aflate in administrarea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, tarifele apei si autorizatiilor/avizelor accesorii pentru acvacultura, birocratia, pasarile ihtiofage, etc.

Mai multe>>

Se prelungeste durata de executie a proiectelor PNDR 2014-2020 pana la data de 31 decembrie 2025

Durata de executie a contractelor de finantare din PNDR 2014-2020 va fi prelungita pana la data de 31 decembrie 2025Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin-Ionut BARBU, a semnat decizia de prelungire a duratei de executie a proiectelor contractate in cadrul PNDR 2014-2020, tinand cont de stadiul de realizare, de specificitatea fiecarui proiect, precum si de evitarea riscului de dezangajare a fondurilor, cu incadrarea in perioada maxima de eligibilitate a cheltuielilor FEADR, respectiv 31 decembrie 2025.

Mai multe>>

Petre Daea se intalneste cu omologul din Ucraina pentru a discuta exporturile catre Romania si monitorizarea tranzitului catre statele terte

Masuri suplimentare de monitorizare a tranzitului restrictionarea exportului catre Romania si controale in vama pentru toate produsele din Ucraina discutate de Petre Daea cu omologul din Ucraina - Cei doi oficiali se intalnesc vineri la BucurestiMinistrul Agriculturii Petre Daea a avut astazi, 19 aprilie 2023, o discutie in format online cu omologul ucrainean Mikola Solski, avand ca subiect masurile pe care Romania le va lua pentru protejarea fermierilor romani ca urmare a comertului cu cereale si seminte oleaginoase din Ucraina. Cei doi oficiali au convenit sa aiba o intalnire tete-a-tete, vineri, 21 aprilie 2023, la Bucuresti, pentru a transpune rapid in practica cele mai bune solutii pentru ambele parti.

Mai multe>>

'Bunatati de soi din Romania' - Targul de produse romanesti organizat de MADR si Carrefour Romania

MADR si Carrefour Romania organizeaza Targul de produse romanesti - Bunatati de soi din RomaniaMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in parteneriat cu Carrefour Romania, va organiza, in perioada 6-9 aprilie 2023, intre orele 09:00-19:00, Targul de produse romanesti „Bunatati de soi din Romania”, in incinta Prahova Value Centre Ploiesti. Evenimentul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare romanesti si de crestere a accesului romanilor la alimente de calitate obtinute pe plan local, sub denumirea „Produs romanesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”, ce a fost demarata de MADR in toamna anului 2022.

Mai multe>>

Dezvoltarea importurilor/exporturilor agricole cu Regatul Hasemit al Iordaniei

Extinderea colaborarii in domeniul agricol cu Regatul Hasemit al IordanieiMinistrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre DAEA, a primit, in perioada 13-16 martie 2023, vizita unei delegatii conduse de ministrul agriculturii din Regatul Hasemit al Iordaniei, Khaled AL-HNEIFAT, in scopul consolidarii si dezvoltarii schimburilor comerciale de produse agricole dintre Romania si Iordania. Din delegatie a facut parte si E.S Sufyan Qudah, Ambasador al Regatului Hasemit al Iordaniei la Bucuresti.

Mai multe>>

Targ de primavara la MADR in perioada 8-12 martie 2023

Targ de primavara la Ministerul Agriculturii in perioada 8-12 martie 2023Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) va gazdui, in curtea institutiei, Targul de Primavara, incepand de miercuri, 8 martie pana duminica, 12 martie 2023, cu acces liber pentru toti cei interesati.

Mai multe>>

Observatorul Laptelui va monitoriza piata laptelui si a produselor lactate din Romania

Observatorul laptelui prima structura care va monitoriza piata laptelui si a produselor lactateLa nivelul MADR va functiona „Observatorul laptelui si al produselor lactate”, structura ce are ca obiective colectarea, prelucrarea si centralizarea datelor si a informatiilor referitoare la piata laptelui si a produselor lactate, respectiv cele cu privire la exploatatiile de vaci de lapte, bivolite, oi si capre, efectivele de animale, cantitatile de lapte, pretul laptelui crud materie prima, al laptelui comercializat si al produselor lactate, precum si al costurilor de productie.

Mai multe>>

Solutii digitale si noi meserii pentru agricultura viitorului. Clubul Fermierilor Romani in dialog cu Ministrul Agriculturii, Petre Daea

Solutii digitale si noi meserii pentru agricultura viitorului - Clubul Fermierilor Romani in dialog cu Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale domnul Petre DaeaTinerii din cadrul think tank-ului Agrinnovator, absolventi ai programului Tineri Lideri pentru Agricultura organizat de Clubul Fermierilor Romani, s-au intalnit in data de 2 februarie 2023 cu Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, pentru a discuta despre nevoile de digitalizare ale agriculturii.

Mai multe>>

Reprezentanti de vaza ai Uniunii Europene, Comisiei Europene, NATO si MADR sustin Romanian Agri Trade Summit si i se alatura in calitate de speakeri

Romanian Agri Trade Summit 2023 - speakeriPrintre primii vorbitori confirmati ai evenimentului de la Bucuresti se numara autoritati de renume, precum: Dl. Achim Irimescu - Ministru Plenipotentiar, Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, Dl. Janusz Wojciechowski - Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala in cadrul Comisiei Europene, Dl. Mircea Geoana - Secretar General Adjunct al NATO si Dl. Sorin Moise - Secretar de stat, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Mai multe>>

Produsele romanesti prezente la Saptamana Verde de la Berlin

Produse autentice romanesti promovate la expozitia internationala Saptamana verde 2023 de la BerlinSecretarul de stat Sorin MOISE va participa la deschiderea oficiala a celei de-a 87-a editii a expozitiei „Saptamana Verde 2023” (Grüne Woche), ce se va desfasura in perioada 20-29 ianuarie 2023, la Berlin, Germania. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) participa anual la expozitie cu un stand de informare privind politicile aplicate in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, in cadrul caruia experti din MADR vor promova produsele agroalimentare romanesti recunoscute la nivel national si european.

Mai multe>>

„Caravana Cunoasterii”- Noutatile introduse in agricultura de PNS 2023-2027

Ministerul Agriculturii a lansat Caravana Cunoasterii - actiune de prezentare la nivel national a Planului National StrategicPetre DAEA, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a prezidat vineri, 9 decembrie 2022, Conferinta cu titlul „Planul National Strategic 2023-2027”(PNS), ce s-a desfasurat in Aula Magna a Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, incepand cu ora 9.30. Ministrul a prezentat noutatile introduse de PNS 2023-2027, respectiv mutarea accentului de la conformitate catre rezultate si performanta, cresterea ambitiilor in materie de mediu si clima si bunastarea animalelor, un grad ridicat de flexibilitate in stabilirea regulilor detaliate de eligibilitate si selectie, extinderea sectoarelor pentru care se acorda finantare din PNS: bunastarea la taurine, irigatii in sisteme locale, investitii in perdele de protectie etc.

Mai multe>>

Targul 'Stane, Gusturi si Traditii romanesti' la MADR 25-27 noiembrie 2022

Targul Stane Gusturi si Traditii romanesti la MADR 25-27 noiembrie 2022Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale continua campania de promovare a produselor agroalimentare romanesti si de crestere a accesului romanilor la alimente de calitate obtinute pe plan local, sub denumirea „Produs romanesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”. In demersul sau, MADR impreuna cu Asociatia Crescatorilor de Ovine "Pastorul Crisana" Arad, cu sprijinul altor forme asociative ale crescatorilor de ovine din Romania, organizeaza in perioada 25-27 noiembrie 2022, in curtea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, evenimentul “Stane, Gusturi si Traditii romanesti”.

Mai multe>>

Noutati

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

08-10-2024 Intalniri si conferinte

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

01-10-2024 Intalniri si conferinte

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

01-10-2024 Afaceri agricole

Cum să evitați greșelile financiare frecvente și să economisiți mai mult

Greșelile financiare sunt comune și mulți oameni iau decizii proaste cu banii lor. Dacă ați gafat de câteva ori și ați făcut alegeri greșite, nu sunteți singuri. Fie că ați cheltuit bani pe achiziții inutile, ați luat imprumuturi rapide online sau nu ați economisit suficient pentru o zi ploioasă, gestionarea finanțelor poate fi o provocare, iar greșelile se pot întâmpla cu ușurință. Din fericire, unele greșeli pot fi corectate, însă altele pot necesita ani de zile pentru a fi recuperate și vă po... Mai multe>>

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

01-10-2024 Afaceri agricole

Efectul de bumerang al taxei de solidaritate în agricultură [Opinie Agricover]

Autor - Liviu Dobre, Președinte al Consiliului de Administrație Agricover Distribution SA: “Măsurile de sprijin pentru fermieri avute în vedere de Guvern reprezintă un prim pas pentru a asigura supraviețuirea fermierilor, suspendarea rambursărilor și acordarea de granturi, putând oferi, în anumite condiții, soluții rapide pentru menținerea fermelor pe linia de plutire. Însă, supraviețuirea nu înseamnă stabilitate, iar pentru un echilibru durabil e nevoie de sprijin pentru întregul lanț agricol, ... Mai multe>>

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

01-10-2024 Subventii agricultura

APIA a finalizat controlul clasic pe teren - Campania 2024

APIA informează că a finalizat controlul clasic pe teren aferent Campaniei 2024. Astfel, la nivel național au fost verificați toți fermierii selectați în eșantionul de control clasic, respectiv un număr de 8.490 exploatații în sector vegetal, cu o suprafață de 795.003 hectare și un total de 220.772 parcele controlate la fața locului. Mai multe>>

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

01-10-2024 Informatii utile

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” la USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 26-28 septembrie 2024, Conferința internațională ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, cu participarea a peste 350 de specialiști din România și alte 17 țări. Evenimentul devenit tradițional în campusul USAMV Cluj-Napoca și aflat la ediția a XXIII-a este conceput ca un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de subiecte științifice. Mai multe>>

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

24-09-2024 Intalniri si conferinte

Congresul European al Fermierilor, în România. Bucureștiul devine Capitala Agriculturii din UE timp de 3 zile în octombrie!

Ediția din 2024 a Congresului European al Fermierilor va fi găzduită la București, în perioada 23-25 octombrie 2024. Evenimentul este organizat de către COPA-COGECA o dată la doi ani, într-un stat membru. Anul acesta, structura europeană de reprezentare a intereselor fermierilor și cooperativelor a decis ca România să fie gazda acestui congres care va da ora exactă pentru strategia pe care agricultorii europeni o doresc implementată în sectorul agroalimentar din UE. Mai multe>>

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

20-09-2024 Targuri si expozitii

Vinea Apoldia Maior Fest 2024, la Apoldu de Sus. Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale, vinuri din podgoria proprie și spectacole

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va organiza, în 28 septembrie 2024, la Apoldu de Sus (jud. Sibiu), a treia ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, un eveniment care va reuni muzica de calitate cu vinurile parfumate și cu mâncarea tradițională delicioasă, într-un decor unic. Mai multe>>

Femeile fermier din România sunt invitate să participe la programul de granturi educaționale TalentA, fondat de Corteva Agriscience

19-09-2024 Management agricol

Femeile fermier din România sunt invitate să participe la programul de granturi educaționale TalentA, fondat de Corteva Agriscience

Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii, anunță lansarea celei de-a cincea ediții a programului său de granturi educaționale TalentA 2024. Această inițiativă are scopul de a îmbunătăți abilitățile profesionale ale femeilor inovatoare din mediul rural, printr-o formare specializată în managementul afacerilor și agricultură, oferindu-le, de asemenea, șansa de a concura pentru finanțări în valoare de 15.000 USD, oferite de Corteva Agriscience... Mai multe>>

Până la 30 septembrie se pot semna cererile de plată APIA 2024

17-09-2024 Plati APIA

Până la 30 septembrie se pot semna cererile de plată APIA 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește fermierilor că până la data de 30 septembrie 2024, sunt așteptați la Centrele APIA unde au depus cererile de plată aferente Campaniei 2024, în vederea semnării acestora (excepție fac fermierii care s-au prezentat la APIA în perioada legală de depunere si au depus cererile de plată fizic, precum și fermierii care folosesc semnătura electronică și care au semnat electronic cererea la depunere). Mai multe>>

APIA realizează plațile către rentieri - Campania 2024

12-09-2024 Plati APIA

APIA realizează plațile către rentieri - Campania 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat autorizarea la plată a rentierilor agricoli care și-au vizat carnetele de rentier în perioada 01 martie – 02 septembrie 2024. Astfel, a fost autorizat la plată un număr total de 23.603 rentieri agricoli cu suma totală de 31,56 milioane lei. Mai multe>>