Mestesuguri

Mestesugul vararitului, readus la viata prin proiectul cultural 'Piatra si foc'

Mestesugul vararitului - Reconstituirea cuptoarelor de ars varul si repararea caselor traditionaleAsociatia SINAPTICA - Mehedinti anunta inceperea proiectului cultural 'Piatra si foc' care urmareste oferirea de solutii pentru regenerarea unui mestesug rar, aflat pe cale de disparitie, cel al vararitului. Pe durata proiectului vor fi reconstituite doua cuptoare de ars varul si vor fi reparate doua case traditionale, folosind tehnici de constructie bazate pe var, in comunele Podeni din judetul Mehedinti si Blajeni din judetul Hunedoara.

Citeşte mai departe...

Harta Mestesugarilor | Sustine si tu arta mestesugului traditional

Harta Mestesugarilor din RomaniaS-a lansat HARTA MESTESUGARILOR (www.hartamestesugarilor.ro) - website-ul care cartografiaza mestesugarii din Romania. Lansat ieri, 11 aprilie 2018, site-ul are drept obiectiv salvarea unui tip de patrimoniu imaterial – cel reprezentat de experienta mestesugarilor din Romania. Cunosti si tu un mestesugar? Contribuie la completarea Hartii Mestesugarilor din Romania.

Citeşte mai departe...

Tara Nasaudului a intrat in Cartea Recordurilor cu cea mai mare multime de oameni in costume populare

Bistrita-Nasaud - Cartea Recordurilor - Cea mai mare multime de oameni in costume populareCu ocazia Zilei Costumului Popular din 14 mai 2017, judetul Bistrita-Nasaud a obtinut doua recorduri mondiale, respectiv pentru cea mai mare multime de oameni imbracati in costum traditional si cel mai mare dans romanesc.

Citeşte mai departe...

Schema de ajutor de minimis pentru mestesuguri si artizanat

Schema de ajutor de minimis pentru mestesuguri si artizanatOperatorii economici din domeniul mestesugurilor si artizanatului vor beneficia de ajutor de minimis in conditiile in care Guvernul a adoptat astazi, la propunerea Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Memorandumul cu tema „Incadrarea schemei de ajutor de minimis - Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului - in politicile economico-bugetare si financiare ale statului roman”.

Citeşte mai departe...

Deputatii europeni doresc o mai buna protectie pentru artizanatul si mestesugurile traditionale

Protectie geografica UE pentru artizanat si mestesuguri traditionaleDeputatii europeni au adoptat marti, 6 oct., o rezolutie prin care s-a decis ca protectia la nivelul UE a unor indicatori geografici sa fie extinsa pentru a include si produsele fabricate la nivel local si regional, alaturi de produsele de artizanat. Prin aceasta decizie s-ar sprijini dezvoltarea economica locala si turismul in acelasi timp cu consolidarea increderii consumatorilor, ajutand la conservarea patrimoniului cultural si know-how-ului traditional.

Citeşte mai departe...

Lansarea Programului National Multianual pentru Sustinerea Mestesugurilor si Artizanatului

Programul National Multianual pentru Sustinerea Mestesugurilor si ArtizanatuluiIncepand cu data de 12.10.2015, ora 10.00, va fi activa pe site-ul www.aippimm.ro aplicatia de inscriere in cadrul Programului national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului 2015. Programul urmareste, prin organizarea a opt Targuri Regionale pentru Artizanat si Mestesuguri 2015, sustinerea micilor mestesugari in promovarea produselor proprii si conservarea si stimularea promovarii mai largi a traditiilor autohtone.

Citeşte mai departe...

Mestesugarii maramureseni pot beneficia de finantare europeana 100% doar daca se grabesc

Fonduri europene mestesuguri maramuresIn contextul lansarii sub-masurii 6.2 — 'Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zona rurala' din cadrul PNDR 2014-2020 si al necesitatii pastrarii si dezvoltarii arhitecturii traditionale maramuresene, prefectul judetului Maramures, ing. Anton Rohian, face apel catre toti primarii din judet, sa comunice Institutiei Prefectului in cel mai scurt timp posibil, o lista a unor potentiali beneficiari ai acestei sub-masuri. Importanta acestei inventarieri este data de termenul scurt de depunere a proiectelor, pana la data de 30 octombrie 2015.

Citeşte mai departe...

Un milion si jumatate de lei pentru mestesugarii care vor sa isi deschida o afacere

artizani mestesugari - planuri de afaceriCele mai competitive planuri de afaceri din sectorul non-agricol sunt premiate luna aceasta cu cate 10 mii de lei, ca urmare a incheierii celei de-a doua etape a concursului organizat de Fundatia World Vision Romania prin proiectul MADE IN RURAL.

Citeşte mai departe...

Mestesuguri traditionale in context contemporan! Scoala de vara Verna-cultura

Mestesuguri traditionale arhitecturaIn perioada 13 iulie — 22 iulie 2015, la Comana, in judetul Giurgiu, in cadrul Santierului Satul mestesugurilor, se va desfasura 'Scoala de vara Verna-cultura. Mestesuguri traditionale in context contemporan !'.

Citeşte mai departe...

Prima retea nationala pentru sustinerea mestesugarilor din mediul rural

Reteaua mestesugarilor din mediul ruralSaptamana trecuta, la Sibiu, World Vision Romania a dat startul constituirii primei retele nationale de mestesugari rurali, structura care va contribui la revigorarea mestesugurilor traditionale si crearea de oportunitati pentru dezvoltarea economica a comunitatilor rurale vulnerabile prin intermediul mestesugurilor populare.

Citeşte mai departe...

Femeile din Mandra tes creatii la mare moda

media 140325364692892200Femeile din satul Mandra, situat in Tara Fagarasului, tes creatii la mare moda in atelierul ''Mandra Chic''

Citeşte mai departe...

Oaia si mielul balansoar

Rocking-Sheep-white-ewe-lambThe Rocking Sheep Company a creat in anul 1992, o alternativa la calutul balansoar.

Citeşte mai departe...

Oportunitati de calificare in domeniul mestesugurilor

Oportunitati de calificare mestesugariAsociatia Pakiv Romania in parteneriat cu SC Technical Training SRL Bucuresti si Techniki Ekpedeftiki SA Grecia a incheiat la inceputul lunii decembrie o caravana de informare privind oportunitatile de calificare / recalificare in regiunile Centru, Nord-Vest si Vest. Actiunea s-a desfasurat in cadrul proiectului ”Dezvoltare rurala durabila prin revitalizarea mestesugurilor” si s-a adresat somerilor, persoanelor ocupate in agricultura de subzistenta si persoanelor inactive.

Citeşte mai departe...

Am pornit caruta la drum! Lansam oficial portalul de evenimente mestesugaresti

portalul de evenimente mestesugarestiIn data de 18 Octombrie, cu ocazia jubilarii a 50 de ani de la infiintarea Consiliului International a Mestesugarilor (World Crafts Council – WCC) lansam oficial portalul de evenimente mestesugaresti, oferind astfel o platform comuna pentru miscarea ZIUA ARTEI SI MESTESUGULUI!

Citeşte mai departe...

Cu si despre olari la Muzeul ASTRA

Cu si despre olariMuzeul de Etnografie Saseasca Emil Sigerus va invita sambata, 6 septembrie 2014, in sala de expozitie din Casa Artelor, Piata Mica, nr. 21, incepand cu ora 16,00, la doua evenimente speciale, dedicate olarilor. Vorbim despre vernisajul expozitiei temporare "Mostenirea familiei Sitar. Olaritul" si de lansarea primului numar al "Ziarului olarilor din Romania. Indreptar pentru olari si ceramisti".

Citeşte mai departe...

Stuful e beton! Initiativa locala pentru protejarea peisajului traditonal rural

Stuful e beton-protejarea peisajului traditonal ruralProiectul isi propune sa promoveze peisajul rural deltaic, pornind de la realitatea satului Letea. In acest context, mestesugul realizarii acoperisurilor din stuf din Delta Dunarii are toate premisele pentru a putea fi introdus, ca valoare imateriala, in patrimoniul universal UNESCO.

Citeşte mai departe...

Tinerii duc mai departe traditia mestesugului traditional

Olimpiada Mestesuguri artistice traditionaleDuminica, 10 august 2014, a luat sfarsit faza nationala a celei de-a XIX a editii a Olimpiadei Nationale 'Mestesuguri artistice traditionale'. In cadrul celor doua zile, elevii si-au demonstrat abilitatile in mestesuguri traditionale precum pictatul si sculptatul icoanelor, incondeiat oua, pirogravura, olarit si ceramica, prelucrarea metalului si lemnului, au confectionat masti si port popular, au cusut, brodat, impletit si multe altele.

Citeşte mai departe...

Protectia indicatiilor geografice pentru mestesugurile traditionale?

mestesuguri traditionaleComisia Europeana a lansat o consultare pe marginea cartii verzi privind o posibila extindere a protectiei indicatiilor geografice asupra produselor neagricole. produsele traditionale cum ar fi ceramica, marmura, tacamurile, articolele de incaltaminte, tapiseriile, instrumentele muzicale nu beneficiaza in prezent de o protectie unitara a indicatiei geografice la nivelul UE dincolo de prevederile nationale.

Citeşte mai departe...

TVR International a lansat concursul: 'Promoveaza Roman(IA) oriunde te-ai afla!'

TVRI Ia traditionala romaneascaPentru a marca ziua in care traditionala bluza populara romaneasca este celebrata, TVR International a lansat concursul 'Promoveaza Roman(IA) oriunde te-ai afla!'. Astfel, pana pe 24 iunie 2014, romanii de pretutindeni pot participa la acest concurs ce are ca premii trei ii romanesti.

Citeşte mai departe...

Olimpiada Nationala 'Mestesuguri artistice traditionale' la Muzeul Astra

Olimpiada mestesuguri traditionaleComplexul National Muzeal ASTRA a inregistrat un nou succes prin proiectul Olimpiada Nationala Mestesuguri artistice traditionale, care a obtinut un punctaj de 92.50, in cadrul primei sesiuni de proiecte culturale din anul 2014, sectiunea Patrimoniu Cultural National (material si imaterial) a concursului de proiecte pentru finantare nerambursabila, lansat de Administratiei Fondului Cultural National.

Citeşte mai departe...

Portelanul pictat manual TRADITIONAL ROMANESC Porphyras, prezent la New York

Portelan traditional pictat manualBrandul romanesc Porphyras si-a prezentat produsele la New York Tabletop Market (aprilie 2014), cel mai mare targ de design de pe piata nord-americana. Evenimentul, cu o traditie impresionanta de 40 de ani, s-a desfasurat timp de 3 zile in cladirea Forty One Madison din centrul Manhattan-ului.

Citeşte mai departe...

Magia culorii in arta traditionala romaneasca - Expozitie de costume populare

Expo Costume PopulareCentrul Cultural al Municipiului Bucuresti a deschis marti, 01 aprilie, expozitia de costume traditionale „Magia culorii in arta traditionala romaneasca“.

Citeşte mai departe...

Clopotele din bronz Blotor - un nume cunoscut atat in Romania, cat si dincolo de granitele tarii

clopote BlotorClopote Blotor - un nume cunoscut atat in Romania, cat si dincolo de granitele tarii. Ramurile in care aceasta turnatorie opereaza sunt multiple: crearea de noi clopote de bronz, cu sunet specific ortodox rusesc, automatizare, restaurare. Pentru ca traditia ortodoxa in domeniul clopotelor sa mearga mai departe, nealterata !

Citeşte mai departe...

Industria impletiturilor

nuieleIndustria impleturilor se imparte in cinci grupe tinand seama de materia prima folosita.

Citeşte mai departe...

Produse de artizanat din Taiwan

living 16 resizeLin Ronghua este unul dintre mestesugarii priceputi taiwanezi care lucreaza in tehnici dificile o serie de obiecte de artizanat in coaja groasa de pin. Lucrarile sale au fost expuse in multe muzee si centre culturale din Taiwan.

Citeşte mai departe...

Tehnica ceramicii traditionale de Horezu pe Lista UNESCO

-Horezu---cocos resizeLa cea de-a VII-a sesiune a Comitetului Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial care a avut loc la Paris s-a luat decizia de a introduce Tehnica ceramicii traditionale de Horezu pe Lista Reprezentativa UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitatii.

Citeşte mai departe...

15 August - Ziua Costumului si a Portului Popular in toata tara

port-popularPentru ca viitorul creste pe radacinile solide ale traditiilor locale, Biroul Regional Vest a organizat la sediul sau din Timisoara o expozitie cu obiecte populare valoroase cu o vechime de peste 100 ani.

Citeşte mai departe...

Oportunitati de sprijinire a minoritatii rome

 

rromi1In zilele de 09 – 10 august a.c. va avea loc la Sinaia cea de-a treia conferinta tematica organizata in cadrul proiectului ”Infiintarea si Sprijinirea Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala”.

 

Citeşte mai departe...

Cea mai noua Bacanie Veche

Toate bunatatile (paine, branzeturi, tarte, ciocolata) sunt facute in casa sau artizanal, la Bacania Veche.

Citeşte mai departe...

La IARMAROC - cu bunatati si obiecte artizanale

Targul de odinioara: 30 martie – 1 aprilie, la Muzeul National al Taranului Roman

Citeşte mai departe...

Barcile peruane din stuf

Cu mult timp inainte de venirea europenilor, localnicii peruani pescuiau in Oceanul Pacific, folosind barci ingenioase, construite din stuf.

Citeşte mai departe...

Imblanzirea nuielelor sau renasterea unui mestesug stravechi

Mesterul Lilian Toderascu a infiintat, impreuna cu Tudor-Alexandru, o societate comerciala (S.C. Toderascu Artizan Company SRL) prin intermediul careia revitalizeaza mestesugul impletitului din fire si fibre vegetale.

Citeşte mai departe...

9 – 18 septembrie: Zilele Muzeului Taranului

Reper al sarbatorilor mari in lumea taraneasca (fara cruce tot omul e pierdut), Inaltarea Sfintei Cruci recupereaza fragmentar spatiul sacru si ne aduce aminte de puterea crucii.

Citeşte mai departe...

Din 15 septembrie, gramajul minim al painii va fi de 300 grame

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a declarat, ca a transmis la Monitorul Oficial, un ordin care vizeaza noi reguli ce vor trebui respectate de producatorii care comercializeaza paine.

Citeşte mai departe...

O zi la atelierul mesterului popular

Orice turist care isi petrece vacanta la tara ar fi incantat sa stea cateva ore intr-un atelier mestesugaresc si sa-si modeleze cu propriile maini un obiect de artizant confectionat din lemn, lut, os, piele, etc.

Citeşte mai departe...

3-5 iunie Targul de ceramica, Horezu, judetul Valcea

In perioada 03 – 05 iunie 2011, Primaria Horezu, organizeaza Targul ceramicii populare romanesti, „Cocosul de Hurez”.

Citeşte mai departe...

Vasul roman de la Ceramica Vitos Keramia, Miercurea Ciuc, judetul Harghita

Vasul roman este cunoscut si utilizat in bucatarie de peste 2000 de ani. La prima vedere este un vas simplu din lut, cu capac, fabricat manual. In realitate, este cel mai minunat vas de bucatarie.

Citeşte mai departe...

Galeria de Arta Taraneasca

Galeria de Arta Taraneasca a fost gandita precum o camera buna, incapere nelipsita din casa taranului, in care se gaseau cele mai frumoase si mai de pret lucruri ale lui.

Citeşte mai departe...

Masti si obiceiuri traditionale bucovinene

Momentul trecerii dintre ani era marcat, in credintele stramosilor bucovinenilor, de confruntarea dintre spiritele rele si cele bune. Noul an putea sa fie unul mai bun daca in noaptea Anului Nou, la ritualirile de trecere dintre ani, participau si personaje care aveau puterea de a inlatura sursa raului: capra, ursul sau calutii. Zgomotele create cu biciul sau cu clopoteii au aceeasi putere de a indeparta, din casa si viata gazdei, raul.

Citeşte mai departe...

Cooperatia mestesugareasca in Romania

 

Cooperatia mestesugareasca asigura in prezent locuri de munca, pentru circa 90.000 oameni din care aproximativ 3000 de persoane cu diverse grade de invaliditate sau handicap.

Citeşte mai departe...

Cartea “Icoane pe sticla din Sibiel”

 

 

 

O idee frumoasa si originala pentru cadoul Dumneavoastra de Craciun

Citeşte mai departe...

Sprijinirea meseriilor populare, intre intentia Guvernului si situatia mestesugarilor



Romanii care doresc sa isi infiinteze firme in domeniul mestesugurilor populare vor putea accesa, in urmatorii trei ani, fonduri in valoare de 18,5 milioane de lei, a anuntat Ministerul Muncii.

Citeşte mai departe...

VOTATI BRANCUSI !!!

 

 

Site-ul celebrei galerii Saatchi din Marea Britanie realizeaza un top al primilor 500 de artisti ai secolului 20, bazat pe voturile internautilor.

Citeşte mai departe...

SIBIEL LA TVR1

 

Duminica 23 August, ora 8, la TVR1 – o emisiune despre muzeul icoanelor pe sticla din Sibiel.

 

Citeşte mai departe...

UE acorda finantare nerambursabila pentru IMM-uri

 

 

 

Dupa aderarea la Uniunea Europena, Romania a primit si beneficiul fondurilor de post-aderare, puse la dispozitie prin mai multe programe ample de dezvoltare. 

Citeşte mai departe...

Patru milioane de euro pentru olarit printr-un program finantat cu fonduri europene

 

Persoanele din mediul rural care vor sa isi demareze o afacere in domeniul meseriilor traditionale, precum olaritul, prelucrarea lemnului sau realizarea de tesaturi, vor primi sprijin financiar si consiliere, a anuntat, luni, ministrul Muncii, Marian Sarbu.

Citeşte mai departe...

Noutati

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

14-10-2024 Fonduri europene agricultura

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

De Ziua Națională a produselor agroalimentare românești se lansează sezonul 3 al programului #Autentic Românesc cu un număr record de parteneriate

10-10-2024 Produse traditionale

De Ziua Națională a produselor agroalimentare românești se lansează sezonul 3 al programului #Autentic Românesc cu un număr record de parteneriate

Programul Autentic Românesc, inițiat de Transavia în 2022, marchează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită pe 10 octombrie, prin celebrarea valorilor autenticității, calității și siguranței produselor autohtone. #Autentic Românesc aduce împreună companii mari, de tradiție, cu companii românești la început de drum, dar care sunt unite de aceleași valori și dorință de dezvoltare durabilă, dar și de promovare a imaginii calității produselor românești peste hotare. Mai multe>>

511 proiecte vor primi finanțare AFIR pentru achiziția de utilaje agricole

05-09-2024 Fonduri europene agricultura

511 proiecte vor primi finanțare AFIR pentru achiziția de utilaje agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție intermediar aferent submăsurii 4.1, pachetul 4.1.1. Achiziții simple de utilaje la nivelul fermei – sector vegetal, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, pentru proiectele depuse în prima etapă lunară (25 iunie – 24 iulie 2024) a sesiunii din acest an. Mai multe>>

Turismul rural – O nouă șansă pentru revitalizarea economiei României [Analiză EconomieRurala.ro]

29-08-2024 Turism rural

Turismul rural – O nouă șansă pentru revitalizarea economiei României [Analiză EconomieRurala.ro]

În contextul evoluției rapide a economiei globale și al schimbărilor semnificative în preferințele turistice, România se află în fața unei oportunități deosebite de a valorifica turismul rural ca motor de creștere economică. Deși infrastructura rămâne un factor sensibil în dezvoltarea turismului național, în turismul rural aceasta nu este atât de critică. Dimpotrivă, satele izolate, peisajele pitorești și autenticitatea tradițiilor românești devin principalele atracții pentru turiștii locali și ... Mai multe>>

Descoperă oportunități noi pentru mediul rural: Alătură-te comunității Daedalus Online!

01-08-2024 Dezvoltare rurala

Descoperă oportunități noi pentru mediul rural: Alătură-te comunității Daedalus Online!

În ultimii ani, persoanele din mediul rural s-au confruntat cu numeroase provocări: schimbările climatice, fluctuațiile prețurilor produselor agricole, dificultăți în accesarea subvențiilor și fondurilor europene etc. În tot acest timp, vocea acestora a fost adesea ignorată sau neglijată. Acum, există o soluție prin care opiniile și nevoile persoanelor din mediul rural pot fi cu adevărat auzite și apreciate prin completarea sondajelor plătite în comunitatea Daedalus Online. Mai multe>>

Măslinescu - unica cramă de uleiuri de măsline premiate din România, în premieră la Auchan

01-08-2024 Produse traditionale

Măslinescu - unica cramă de uleiuri de măsline premiate din România, în premieră la Auchan

Începând cu această lună, Auchan aduce, în premieră, în magazinele sale, uleiurile de măsline ultrapremium, 100% naturale, de la Măslinescu, singura cramă de uleiuri de măsline premiate din România, cu produse curate, de cea mai înaltă calitate, cu trasabilitate controlată, de la moară direct în farfurie, de la cei mai prestigioși producători din lume. Mai multe>>

Transformă-ți bucătăria: Idei de design, echipamente esențiale și sfaturi de întreținere

01-08-2024 Dezvoltare rurala

Transformă-ți bucătăria: Idei de design, echipamente esențiale și sfaturi de întreținere

Bucătăria este inima casei, locul unde pregătim mâncarea și adesea ne adunăm cu familia și prietenii. Transformați-vă bucătăria într-un spațiu funcțional și atractiv cu ajutorul unor idei de design inovatoare, echipamente esențiale și sfaturi practice de întreținere. În acest articol, vom explora toate aceste aspecte pentru a vă ajuta să creați bucătăria perfectă. Mai multe>>

Destinații turcești ideale pentru nomazii digitali pasionați de gastronomia stradală

25-07-2024 Produse traditionale

Destinații turcești ideale pentru nomazii digitali pasionați de gastronomia stradală

Aflată la intersecția dintre Europa și Asia, Turcia oferă numeroase avantaje pentru nomazi: climatul, cultura, istoria, orașele vibrante și locația ușor accesibilă. Din aceste considerente, țara s-a transformat într-o destinație ideală pentru a trăi și lucra. În timp ce infrastructura de internet sau sistemele avansate de banking și plăți digitale îi cresc atractivitatea, noua viză pentru nomazi digitali le permite și lucrătorilor de la distanță din diverse țări să trăiască pentru o pe... Mai multe>>

Mobilă lemn masiv pentru un design unic

11-07-2024 Dezvoltare rurala

Mobilă lemn masiv pentru un design unic

Mobilă lemn masiv oferă eleganță și durabilitate oricărei locuințe. Dacă dorești să aduci un aer sofisticat și natural în casa ta, acest articol îți va oferi informațiile necesare pentru a alege și integra corect mobilă lemn masiv. Vei descoperi beneficiile, sfaturile de poziționare și cum să îmbini armonios aceste piese în diverse camere. Mai multe>>

Profi: reînviem tradiția

26-06-2024 Produse traditionale

Profi: reînviem tradiția

Odată cu deschiderea României către lume și avalanșa de produse și obiceiuri străine ce a urmat, minunatele mâncăruri și tradiții românești par să-și fi pierdut oarecum din strălucire, mulți considerând că au un aer ușor prăfuit și uncool. Profi ia atitudine și lansează azi o amplă campanie ce readuce la lumină aceste valori, promovând spiritul Via Profi ce conectează comunitatea la micii producători locali care duc mai departe vibrantele noastre tradiții și gusturi bune. Mai multe>>

Proiect european FLIARA‭: ‬‭Inovatia Condusa de Femei in Agricultura si in Zonele Rurale‬

05-03-2024 Dezvoltare rurala

Proiect european FLIARA‭: ‬‭Inovatia Condusa de Femei in Agricultura si in Zonele Rurale‬

ECOLISE si ELARD informeaza cu privire la proiectul FLIARA - Female-Led Innovation in Agriculture and Rural Areas de actiune de cercetare si inovare, finantat de Comisia Europeana pe o durata de 3 ani in cadrul programului Orizont Europa. Romania este inclusa intre cele zece tari din diferite regiuni ale Uniunii Europene in care se desfasoara proiectul. FLIARA isi propune sa contribuie la un viitor sustenabil prin evidentierea rolului femeilor in agricultura si in comunitatile rurale. Mai multe>>