Agriangel SRL, companie antreprenoriala romaneasca activa in domeniul fumigarii cerealelor, anunta numirea lui George Alexe in pozitia de CEO. George are un istoric de succes ca antreprenor, precum si o experienta solida in calitate de managing director in companii multinationale. Printre obiectivele mandatului sau se numara dublarea cifrei de afaceri in urmatorii trei ani. Pentru 2023, Agrinagel mizeaza pe o cifra de afaceri de 10 milioane de lei, nivel similar cu cel inregistrat in 2022.
Pentru experienta in domeniu, Grain Bags a incarcat peste 1 milion de tone de cereale in silobag-uri. Pentru know-how-ul adus din „tara mama a silobag-ului”, Argentina. Pentru produse premium: saci care au folie cu sapte straturi, adica rezistenta maxima. Pentru ca sunt singurii care au echipa tehnica specializata. Si singurii care ofera educatie fermierilor in aceasta directie promovand beneficiile, dar si regulile sistemului.
Cum arata un silobag in realitate;
Utilajul cu care poti incarca cereale, dar si pe cele cu care incarci furaje, in silobag;
O echipa de specialisti in depozitarea in silobag gata sa te indrume;
Utilaje de tocat resturi vegetale, de la partenerul nostru ProCompost.
A-III-a editie a conferintelor Grain Bags, cunoscute sub denumirea „Cum arata depozitarea de cereale in Romania”, a avut loc pe 12 ianuarie 2023, la Hotelul Crowne Plaza, din Bucuresti. Aceasta s-a bucurat de participarea a peste 60 de invitati – lideri din asociatiile de profil, manageri din agribusiness, mari fermieri, dar si jurnalisti din presa agricola si financiara. In cadrul evenimentului, a avut loc si lansarea oficiala a companiei ProCompost Romania.
Cu finantarea asigurata din FEADR – Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala, in perioada 2015 – 2022, s-au realizat in Romania 585 de unitati de procesare a produselor agricole si pomicole, 228 investitii pentru depozitarea cerealelor sau a furajelor, 66 de proiecte pentru carne si oua, 58 de unitati pentru procesarea laptelui si 47 de investitii pentru procesarea produselor pomicole.
RWA Romania, distribuitor de inputuri si achizitor de cereale, a finalizat, la inceputul lunii iunie, achizitia unei importante baze de depozitare cereale, cu traditie in economia locala: Chirnogeni, Constanta. Baza a devenit operationala in mai putin de o luna de la achizitie, in plina campanie de recoltare. Prin aceasta extindere, RWA isi propune sa stabileasca o baza fixa, permanenta, in sud-estul tarii pentru a deservi, in primul rand, fermierii locali.
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a desfasurat, in perioada 12-13.10.2022, o actiune tematica de control la depozitele de legume, fructe si cereale din municipiul Bucuresti si din judetele Arad, Arges, Bihor, Brasov, Calarasi, Cluj, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis.
De-a lungul timpului, agricultorii au incercat diverse metode de depozitare a cerealelor pentru a ajunge la cea mai buna. In ziua de azi sunt o multitudine de optiuni din care poti alege. Cele mai comune dintre acestea sunt silozurile, prezente in majoritatea fermelor.
O criza de oferta privitoare la grau este putin probabila in tara in 2022, in ciuda unei scaderi a productiei estimate la 10-15% fata de 2021. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Alinda Banica Business Consultancy privind exporturile de cereale din Romania. Exporturile de grau din Romania au fost situate, in ultimii 4 ani, la nivele cuprinse intre 36% si 50% din productia totala, inregistrandu-se un excedent semnificativ al productiei de grau in comparatie cu nivelul consumului intern.
Sa depozitezi eficient in silobag, inseamna sa respecti cateva reguli in momentul si pe parcursul depozitarii. Incalcarea lor, aduce cu sine o serie de probleme care pot pune in pericol recolta sau furajele aflate in interiorul sacilor uriasi.
CITR, parte a Impetum Group, a tranzactionat active agroindustriale in valoare de 13,15 milioane lei (peste 2,6 milioane euro) catre Cerealcom SA Bacau, parte a grupului de companii PAMBAC, unul dintre cele mai mari grupuri romanesti din agribusiness-ul local cu o cifra de afaceri totala de aproximativ 740 mil lei in 2021. Activele apartineau anterior patrimoniului Mandra SA, societate aflata in reorganizare.
Aproximativ 35.000 euro. Atat este profitul obtinut pentru stocarea unei cantitati de 500 tone de grau, timp de 6 luni, in sistemul silobag. Asta inseamna o crestere a profitului cu 32%, comparativ cu vanzarea realizata imediat dupa recoltare, arata datele culese de Grain Bags din piata agricola.
Cu toate ca in tara noastra a existat si o perioada in care multi dintre cei ce iubeam agricultura au renuntat partial la aceasta, iata ca totul s-a schimbat in ultimii ani si incep sa apara din ce in ce mai multi tineri pasionati de agricultura si de tot ceea ce implica munca la camp. Fie ca o fac pentru ca se pot castiga sume considerabile din acest domeniu, sau fie pentru simplul fapt ca iubesc natura si munca la camp, important este ca sunt persoane capabile sa se ocupe cu acest domeniu.
Daca dupa ce iti cumperi o casa, ai nevoie de mobila si decoratiuni. E bine sa stii ca si silobag-ul respecta acelasi principiu. Dupa achizitia sacilor, iti trebuie accesoriile.
Calitatea furajelor insilozate poate fi pastrata si imbunatatita cu ajutorul inoculantilor furajeri Pioneer®, astfel incat intreaga energie colectata in camp si conservata in silozuri sa ajunga in hrana animalului. Inoculantii Pioneer® au fost testati in ferme in conditii optime de recoltare, iar rezultatele experientelor arata ca acestia imbunatatesc calitatea insilozarii si scad pierderile, chiar si atunci cand conditiile de mediu si de recoltare ale culturilor nu sunt foarte bune.
Ne aflam in pragul unei noi campanii de recoltare. Si pentru ca fiecare fermier are nevoi diferite, specialistii Grain Bags Romania si-au propus sa prezinte 10 puncte forte, a trei dintre cele mai folosite sisteme de depozitare a culturilor de cereale si oleaginoase din Romania.
A pornit ca o afacere de familie, iar astazi Grain Bags este un nume de referinta, in ceea ce priveste depozitarea cerealelor si a furajelor. Solutia inovativa de stocare - silobag-ul, in care directorul general, Narcis Ranghiuc a crezut cu tarie, s-a dovedit a fi solutia potrivita pentru mare parte dintre fermierii romani. „In 6 ani, de cand suntem activi in zona de agribusiness, peste 1 milion de tone de cereale au fost incarcate in silobag. Ma bucur sa observ deschiderea fermierilor de a testa sistemul si apoi sa vad cum isi cresc de an la an, cantitatile depozitate in silobag si cum prefera sa cumpare utilajul de incarcare, in detrimentul inchirierii de la noi”.
Incarcatorul de cereale Grain Profi si un silobag de 10 m si capacitate de 35 tone, vor fi vedetele din camp prezentate de compania Grain Bags Romania la evenimentul din 9 iunie 2021, organizat de Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania, in ferma SC. Agriserv Telehuz SRL, din judetul Ialomita.
Ne bucuram sa anuntam organizarea evenimentului: „Creste-ti profitul in ferma. Alege depozitarea in silobag!", marca Grain Bags Romania, ajuns la cea de-a treia editie. Acesta se va desfasura pe 21 ianuarie 2021, incepand cu ora 11:00, online, pe Zoom si pagina de Facebook a companiei Grain Bags Romania:
O afacere de familie, inceputa cu 5 ani in urma, avea sa aduca pe piata din Romania primii oameni specializati in sistemul silobag - o solutie inovativa de depozitare a cerealelor si furajelor. In privinta celor mai depozitate materii in sacii uriasi, fermierii au optat anul acesta, cel mai mult pentru: rapita, grau si porumb, pe partea de cereale si grau si orz zdrobite, pasta de porumb si borhot de bere, pe partea de furaje.
Noul Ghid al bazei de date cu preturi de referinta unifica intr-un tot unitar doua documente diferite: Ghidul bazei de date cu preturi de referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate si Ghidul bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri, sere, hale si grajduri, in scopul aplicarii unei proceduri unitare privind introducerea elementelor in baza de date, indiferent de categoria acestora. Ghidul este utilizat pentru achizitiile necesare proiectelor finantate in cadrul PNDR 2020.
Fondata in 1948, Ameropa din Binningen, langa Basel, este o companie elvetiana de comert si productie privata pentru cereale si ingrasaminte. William Dujardin, incepand cu 8 ianuarie 2020, va fi noul CEO al grupului Ameropa. Domnul Dujardin vine din compania Bunge, lider in sectorul agri-business si alimentar, unde din ianuarie 2018, a ocupat pozitia de Vicepresedinte al Europei Centrale si de Nord.
In perioada campaniei agricole de vara, in special in perioada campaniei de recoltare a cerealelor paioase, creste riscul de incendiu atat la lanuri, cat si depozitele de cereale si furaje. Pentru prevenirea incendiilor, specialistii recomanda respectarea urmatoarelor reguli si masuri:
In continuare va prezentam etapele de dezinfectie a spatiilor de depozitare a cerealelor care se vor recolta in acest an, pentru combaterea daunatorilor de depozit (gargarite, molii, etc.):
Agrotehnologia din Finlanda creste productivitatea si creeaza noi oportunitati de afaceri. Companiile agrotehnologice finlandeze sunt cunoscute la nivel international pentru calitatea, eficienta si fiabilitatea produselor oferite. Fiind dezvoltata si testata in conditiile dure din nordul Europei, agrotehnologia finlandeza poate spori productivitatea si profitabilitatea fermelor din Romania.
Bento, companie specializata in solutii dedicate agricultorilor, vine in sprijinul detinatorilor de silozuri, cu aplicatia Bento Granar. Dezvoltata impreuna cu Silloz Carani, cel mai mare hub logistic pentru produse agricole din vestul Romaniei, Granar ofera date in timp real, cu privire la calitatea, cantitatea si provenienta cerealelor depozitate. In plus, solutia ofera si informatii cu privire la contractele incheiate si facturile emise pe parcursul tranzitului acestora in cadrul silozurilor.
Bento anunta lansarea Bento Granar, solutia software pentru depozitarea si managementul cerealelor in silozuri. Bento Granar este un produs perfect adaptat legislatiei Romanesti, care urmareste toate procesele specifice de receptie, laborator, gradare, tarare, uscare, gazare, aerare, depozitare si livrare a cerealelor.
Se spune adesea ca unul dintre motivele pentru care fermierii romani nu castiga suficient de bine este acela ca vand marfa la recoltare, din cauza lipsei spatiilor de depozitare. Insa cei cu experienta in acest domeniu stiu ca stocarea marfii nu este intotdeauna o garantie a unui profit mai mare.
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat prima versiune a Ghidului bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri si sere. Documentul prezinta metodologia de introducere de noi produse in baza de date cu preturi de referinta, precum si de actualizare a informatiilor specifice si a preturilor unitare. De asemenea, se precizeaza ca, in timp foarte scurt, se va pune la dispozitia fermierilor proiecte tip pentru ferme si pentru silozuri, care vor putea fi realizate cu finantare nerambursabila prin PNDR, fara a mai parcurge procedura de achizitiei publica.
Chimpex S.A., unul dintre cei mai mari operatori din portul Constanta, si- a extins infrastructura prin finalizarea constructiei unui nou terminal de cereale cu o capacitate de stocare de 200.000 de tone. Terminalul este amplasat ȋn Molul IV din Portul Constanta, Dana 55 si are o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de tone de cereale pe an (grau, orz, porumb, rapita, floarea soarelui, etc.).
Dupa modelul Bazei de date cu preturi de referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate, AFIR a propus realizarea unui instrument de lucru similar si pentru silozuri, grajduri si sere. Astfel, elementele care se vor regasi in aceasta Baza de date, vor putea fi achizitionate de catre beneficiarii PNDR, in mod direct, fara a mai parcurge nicio alta procedura de achizitie.
Problemele care apar la depozitarea produselor agricole duc inevitabil la deprecierea acestora, de aceea obiectivul principal in perioada de depozitare este mentinerea valorii cantitative si calitative initiale. Pregatirea spatiilor de depozitare presupune efectuarea curateniei, a dezinsectiei si a deratizarii acestora. Cei mai frecventi daunatori de depozit sunt: gargarita graului, gargarita orezului, gandacul din Surinam, gandacul mauritan, precum si molia cerealelor, molia graului sau molia fructelor uscate.
22-07-2024 Cereale
Pentru campania de toamnă 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unui produs pe bază de substanță activă, respectiv imidacloprid, din categoria neonicotinoidelor, la tratarea semințelor de cereale păioase de toamnă. Mai multe>>
10-06-2024 Cereale
Un aspect fundamental al agriculturii este reprezentat de măsurile de combatere a dăunătorilor și a bolilor, acești factori fiind posibile cauze pentru pierderi majore de recoltă și afectarea sănătății culturilor. Din aceste motive, o gestionare eficientă a acestor probleme este esențială pentru a menține o producție sustenabilă și pentru a asigura bunăstarea consumatorilor. Mai multe>>
09-04-2024 Cereale
ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>
06-03-2024 Cereale
In functie de zona, perioada optima pentru prima aplicare a ingrasamintelor din primavara la culturile de cereale variaza foarte mult. In Romania prima fractie de azot dupa perioada de iernare la cerealele de toamna poate fi aplicata de la sfarsitul lunii Februarie in zonele cu precipitatii scazute, pentru a profita de umiditatea din sol acumulata in perioada de iarna si continua pana la mijlocul luni Martie. Mai multe>>
05-03-2024 Cereale
Descopera tehnologia XR CARE de la BASF! Pachetul revolutionar pentru protectia culturilor de cereale include fungicidele Flexity® Trio si Revycare®. Mai multe>>
21-02-2024 Porumb
In cadrul celei mai recente editii a Congresului „De la fermieri pentru fermieri” a avut loc decernarea trofeelor Porumbul de Aur, iar la categoria neirigat castigator a fost desemnat tanarul Cristian Marginean din judetul Mures, care a ales hibridul Pioneer® P9241 si a obtinut o productie de 13.400 kg/ha, anunta compania Corteva Agriscience. Mai multe>>
16-02-2024 Cereale
Analizand sezonul agricol 2023, putem sa reamintim urmatoarele: conditii meteo capricioase (in unele zone s-a inregistrat seceta, in alte zone au cazut precipitatii considerabile, temperaturi fie prea scazute, fie prea ridicate, toamna fara precipitatii in zona de sud a tarii, conditii prielnice pentru zona de vest, ...), costuri ridicate pentru infiintarea culturilor, productii scazute si cu preturi de valorificare sub asteptarile producatorilor, ... Mai multe>>
16-02-2024 Porumb
Cultivarea porumbului este o practica veche care a ramas in top 3 in agricultura moderna datorita diverselor utilizari ale acestei cereale. Pentru a obtine o recolta bogata si de calitate, este esential sa se respecte anumite principii si sa se aplice tehnici adecvate in fiecare etapa a procesului de cultivare. Astfel, astazi iti vom prezenta 6 sfaturi importante care garanteaza succesul culturii tale. Mai multe>>
12-02-2024 Cereale
Buruienile sunt plante fara valoare economica atunci cand sunt intalnite in culturi si reduc productia. Buruienile consuma apa si nutrientii din sol in detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spatiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determina scaderea temperaturii la suprafata solului. Intr-un lan in care sunt buruieni, plantele cresc mai firave, au rezistenta mai mica la cadere, fructifica mai slab si devin sensibile la atacurile de boli si daunatori. Mai multe>>
26-01-2024 Grau
In 2023, Agricultura din Romania a continuat sa traverseze o perioada plina de provocari, unele cu un impact semnificativ: pretul oscilant al cerealelor, perioade secetoase in anumite zone, productie oscilanta pentru toate culturile, provocari pe care le vom intalni si in urmatorul sezon agricol. Combaterea buruienilor este principala lucrare de ingrijire din cultura cerealelor paioase. Pierderile de productie in cazul culturii de grau sunt de aproximativ 10 – 20%, dar pot ajunge in situatii ext... Mai multe>>
26-01-2024 Cereale
ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea a cinci fungicide noi pentru cereale pe piata din Europa pentru a combate cele mai importante boli care afecteaza randamentul productiilor in cele mai critice faze de dezvoltare ale culturii. Aceste produse ofera clientilor ADAMA un portofoliu cuprinzator de solutii inovatoare concepute pentru a oferi rezultate excelente in domeniu, fiind aplicabile in diferite etape ale tratamentului (T1, T2 sau T3) ... Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>