Constructii si echipamente pentru bovine

Inteligență Artificială pentru o agricultură de precizie într-o fermă zootehnică

Farm Planner  - Inteligenta Artificiala pentru o agricultura de precizie intr-o ferma zootehnicaPentru gestionarea eficientă a unei ferme în zootehnie, ai nevoie de un șef/manager de fermă, care coordonează activitățile zilnice ale fermei, gestionează bunăstarea animalelor, supraveghează resursele și implementează protocoale asigurându-se de buna funcționare a fermei.

Mai multe>>

Finalizarea lucrarilor de modernizare la ferma Apold si achizitia a 400 de vaci

Finalizarea lucrarilor de modernizare la ferma Apold si achizitia a 400 de vaciDN AGRAR Group, cea mai mare ferma zootehnica integrata din Romania, cu productie de lapte de vaca si productie vegetala, a finalizat lucrarile de modernizare a salilor de muls la Ferma Apold. Investitia a constat in constructia unei noi sali de muls, la standarde internationale, care a fost finalizata in luna iunie si a fost finantata printr-un imprumut bancar, precum si renovarea salii de muls curente, a carei valoare de renovare s-a ridicat la suma de 100.000 euro si a fost finantata integral prin surse proprii, inclusiv constructia si punerea in functiune.

Mai multe>>

Viitorul este azi: robotii mulg vacile dintr-o ferma din Bistrita-Nasaud printr-o investitie finantata prin PNDR 2020

Robotii mulg vacile dintr-o ferma din Bistrita-Nasaud printr-o investitie PNDR 2020Inovarea si modernizarea in agricultura Romaniei este o directie foarte importanta in implementarea fondurilor europene pe care Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale le gestioneaza. O astfel de investitie in ferme (prin submasura 4.1 „Investitii in exploatatiile agricole”), a vizat modernizarea activitatii unei ferme prin construirea si dotarea salii de muls si a spatiului pentru procesarea laptelui in localitatea Orheiu-Bistritei, din comuna Cetate, judetul Bistrita-Nasaud.

Mai multe>>

PNDR: Se pot achizitiona hale si grajduri prin Baza de date cu preturi de referinta a AFIR

Acum fermierii si procesatorii din Romania pot achizitiona hale si grajduri prin Baza de date cu preturi de referinta a AFIR fara a mai parcurge procedura de achizitiiAFIR a actualizat Baza de date cu preturi de referinta prin introducerea unor noi categorii de elemente, respectiv hale si grajduri. Astfel, pe pagina oficiala de internet, www.afir.info, a fost publicata cea mai recenta versiune a Ghidului bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri, sere, hale si grajduri utilizat pentru stabilirea modalitatii de introducere de noi elemente si de actualizare a informatiilor de catre traderi (producatori, importatori sau dealeri).

Mai multe>>

agroninja beefie™ - aplicatie mobila pentru crescatorii de bovine

agroninja beefie - aplicatie mobila pentru crescatorii de bovineAplicatia pe mobil agroninja beefie™ si beefie plus™ dezvoltata de compania Agroninja, este acum disponibila pentru crescatorii de bovine din Romania. Ajutorul si sprijinul oferit de Asociatia Aberdeen Angus Romania a reprezentat un pas important in testele din Romania. Functia principala a aplicatiei este de a masura greutatea bovinelor. Spre deosebire de toate metodele traditionale de cantarire, aplicatia beefie™ realizeaza cantarirea propriu-zisa a animalului la distanta, stocheaza aceste date si iti permite sa le folosesti ulterior.

Mai multe>>

Calitatea adapatorilor pentru vaci, recomandata de Super Farm Land

Adapatori pentru vaci - Super Farm LandMagazinul specializat pe produse destinate fermelor si gospodariilor, Super Farm Land, dispune de solutii optime pentru toate tipurile de nevoi pe care orice femier le poate intalni. Prin calitatea modului de ingrijire a animalelor se va cunoaste si productia, intrucat nu mai este o noutate faptul ca animalele stresate nu vor oferi aceeasi productie.

Mai multe>>

Solutiile SMART, calea spre agricultura de precizie in fermele zootehnice

Solutii SMART - agricultura de precizie in fermele zootehniceTendinta internationala de orientare spre agricultura de precizie, in care stii exact cand trebuie sa intervii, unde, si cu ce cantitate de resurse, a impus patrunderea din ce in ce mai puternica a tehnologiei in Agribusiness.

Mai multe>>

Prima ferma plutitoare din lume, construita in Rotterdam

Prima ferma plutitoare de crestere a vacilor de lapte si-a inceput constructia la RotterdamConstructia primei ferme plutitoare din lume se afla in plina desfasurare la Rotterdam. Este vorba despre o ferma plutitoare autoportanta de crestere a vacilor de lapte care poate gazdui 40 de bovine de lapte. Ferma va livra zilnic lapte si produse lactate proaspete, respectand standardele cele mai ridicate privind bunastarea animalelor si economia circulara. Pentru a obtine aceste rezultate se folosesc ultimele tehnologii de robotizare, sisteme de iluminare cu LED si acoperis verde tip gradina.

Mai multe>>

Dezbatere publica PNDR: Ghidul Bazei de date cu preturi de referinta pentru silozuri, grajduri si sere

Baza de date cu preturi de referinta pentru silozuri grajduri si sereDupa modelul Bazei de date cu preturi de referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate, AFIR a propus realizarea unui instrument de lucru similar si pentru silozuri, grajduri si sere. Astfel, elementele care se vor regasi in aceasta Baza de date, vor putea fi achizitionate de catre beneficiarii PNDR, in mod direct, fara a mai parcurge nicio alta procedura de achizitie.

Mai multe>>

Platforma de gunoi de grajd este obligatorie pentru obtinerea finantarii PNDR in zootehnie

Platforma pentru depozitarea gunoiului de grajd e obligatorie pentru a obtine fonduri PNDR in zootehnieAFIR face precizarea ca platforma de gunoi de grajd este obligatorie pentru obtinerea finantarii PNDR acordata proiectelor de investitii in zootehnie. Trebuie avut in vedere ca detinerea unei exploatatii zootehnice atrage dupa sine obligatii legale privind protectia mediului, chiar daca exploatatia nu este finantata prin PNDR.

Mai multe>>

Sistemele automate de muls - 6 instalatii care maresc performantele fermelor de vaci de lapte

Sisteme automate de muls - Aparate si instalatii pentru mulsul vacilorSistemele automate de muls devin din ce in ce mai populare. Tehnologia a fost comercializata pentru prima data in anii nouazeci, dar in prezent, peste 25.000 de ferme de vaci sunt echipate cu aceste sisteme. Dupa introducerea aparatului de muls Lely's Astronaut, au urmat diferiti producatori (cum ar fi DeLaval, Boumatic, GEA si Fullwood). Incepand cu anii nouazeci, producatorii au facut progrese tehnologice excelente in ceea ce priveste mulgerea automata.

Mai multe>>

Inaugurarea instalatiei pilot de producere a biogazului de la Seini, proiect unic in Romania

Instalatie pilot de producere a biogazului de la Seini - Energie verde din gunoi de grajdJoi, 10 noiembrie 2016, la Seini a avut loc inaugurarea instalatiei pilot de produce a biogazului. Proiectul 'Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti' este implementat de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor. Statia transforma gunoiul animalier de la fermele zootehnice din zona orasului Seini in curent electric.

Mai multe>>

Optilit - Solutia dovedita pentru prevenirea si controlul infectiilor si bolilor in fermele de animale

Optilit - prevenirea si controlul infectiilor si bolilor in fermele de bovine ovine caprine porcine si pasariGrajdurile si adaposturile curate previn epidemiile si asigura bunastarea animalelor. Igiena in cadrul fermelor zootehnice, atat a celor de mici dimensiuni cat si a celor de crestere intensiva, este un element cheie pentru prevenirea pierderilor cauzate de boli si epidemii.

Mai multe>>

Intretinerea si ingrijirea rationala a viteilor de la nastere la intarcare

Cresterea viteilor de la nastere la intarcarePrin intretinere rationala se intelege respectarea normelor de igiena a adaposturilor, de igiena corporala si de miscare zilnica, in raport cu cerintele varstei respective. S-a demonstrat ca este strict necesar ca fatarea sa aiba loc la maternitati prevazute cu profilactoriu.

Mai multe>>

Cresterea viteilor sugari

 vitel2Informatii privind calitatea colostrului, ingrijirea vitelului la fatare, hranirea viteilor sugari pana la intarcare, spatiul pentru intretinerea viteilor sugari, etc.

Mai multe>>

In ce domenii de activitate se preteaza aparatele de spalat Karcher

Aparate de spalat Karcher in agriculturaIndiferent daca va ocupati cu agronomia, cultura piscicola, viticultura, sectorul forestier sau cresterea animalelor, ferma dumneavoastra trebuie sa fie eficienta si profitabila, curata si igienizata, functionala si calitativa. Fiecare investitie trebuie sa functioneze ani de zile fara probleme si tebuie sa respecte anumite standarde si cerinte legale in ceea ce priveste igiena si curatenia, pentru a avea un succes pe termen lung.

Mai multe>>

CLAAS MCC MAX - Medalie de argint pentru mai multa energie si o structura perfecta a furajelor de porumb

Sistemul CLAAS MCC MAX - Tocator de furaje porumbCu ocazia targului Agritechnica 2015, CLAAS extinde oferta sistemelor de spargere a boabelor prin lansarea sistemului MCC MAX pentru prelucrarea furajelor de porumb, acesta fiind premiat cu medalia de argint pentru inovatie DLG. Utilizatorii de echipamente, cercetatorii si industria utilajelor agricole cauta permanent noi solutii de a imbunatati tocarea miezului boabelor, digerabilitatea, compresibilitatea in siloz si proprietatile de insilozare ale furajelor de porumb. Calitatea furajelor este cel mai important factor de succes, in special pentru producatorii de lactate aflati sub o presiune considerabila din punctul de vedere al productiei si al costurilor, dar si pentru proprietarii uzinelor de biogaz.

Mai multe>>

Mulsul rational al vacilor

Mulsul manual si mecanic al vacilorPentru obtinerea unei cantitati mari de lapte, pe langa alimentatie, o importanta mare o are deasemenea mulsul. Modul cum se efectueaza mulsul influenteaza nu numai cantitatea si calitatea laptelui obtinut, ci si dezvoltarea ugerului si functionarea lui normala. Asadar problema mulgerii este una din preocuparile de baza ale sporirii productiei de lapte, careia trebuie sa i se acorde o atentie deosebita. In ceea ce priveste mulsul, se cunosc doua sisteme de muls: mulsul manual si mulsul mecanic.

Mai multe>>

Intretinerea vacilor lactante

Intretinerea vacilor de lapteSe stie ca modul de intretinere, respectiv atentia care se da adapostirii animalelor, ingrijirii adaposturilor si igienei corporale, influenteaza in mod deosebit productia, functia de reproductie si starea sanatatii vacilor. In functie de sezon, deosebim diferite sisteme de intretinere.

Mai multe>>

Sistemul Autograssmilk combina pasunatul cu sisteme automatizate de muls

Sistem Autograssmilk pasuni si cresterea vacilor de lapteCrescatorii vacilor de lapte cauta in permanenta modalitati de a reduce costurile si a mari productia. Un proiect cu fonduri europene intentioneaza sa-i ajute in atingerea acestui scop. Noua tehnologie permite fermierilor sa combine pasunatul cu sisteme automatizate de muls pentru o productie mai eficienta si vaci mai fericite.

Mai multe>>

Tehnologii moderne pentru cresterea taurinelor

Tehnologii moderne cresterea bovinelorPentru imbunatatirea performantei fermelor de crestere a taurinelor, a modernizarii si atingerii potentialului de productie se impune implementarea unor noi tehnologii de crestere a animalelor, care sa asigure adaptarea fermelor la cerintele pietei, respectiv sa se imbunatateasca performantele si sustenabilitatea exploatatiilor.

Mai multe>>

Paturi de apa pentru confortul vacilor

article-2347123-1A797392000005DC-703 634x343Vacile dorm mai bine decat noi deoarece exista o firma care produce paturi de apa pentru a le asigura un confort maxim.

Mai multe>>

Gard electric cu montare rapida pentru pasuni

3595760 origUtilizarea gardului No-Step Post, economiseste foarte mult timp, si doar printr-o singura deplasare lejera pe sol se monteaza instantaneu.

Mai multe>>

Pardoseala de odihna pentru vaci

wingflex1 resizePardoseala de odihna „WINGFLEX“, produsa de compania germana Kraiburg, combina in mod ideal avantajele cusetei cu cele ale asternutului adanc, rezultand cel mai bun confort la odihna, ceea ce ofera animalului odihna si productivitatea optima.

Mai multe>>

Spatiul pentru toaleta ongloanelor

Inainte de iesirea bovinelor la pasunat va trebui sa ne ocupam special de ingrijirea ongloanelor.

Mai multe>>

Grajd pentru 500 de vaci la Garbova de Sebes

Pe 2 septembrie, compania DNA Agrar a taiat panglica la primele doua grajduri de la ferma din satul Garbova de Sebes, judetul Alba, fiecare adapostind cate 500 de vaci de lapte.

Mai multe>>

Echipamente pentru cresterea si manipularea viteilor

Pentru gestionarea eficienta a unei ferme de vaci cu lapte sunt esentiale deciziile optime dar si corectitudinea si rapiditatea punerii lor in practica.Va oferim informatii despre echipamente medaliate la targului Eurotier.

Mai multe>>

Comisia Europeana va moderniza sistemul de identificare a bovinelor

Trasabilitatea bovinelor va intra in curand in era electronica, sporind astfel siguranta alimentelor.

Mai multe>>

Adaposturi pentru vite


Aceasta carte,bogata in schite,figuri si imagini va ofera explicatii-insotite de exemple practice-privind tot ceea ce trebuie sa stie un agricultor despre constructia unui adapost pentru vaci.

Mai multe>>

Tipuri de standuri de muls

stand-vaciFermierul roman trebuie sa aleaga tipul de stand dorit, dintr-o gama larga de tipuri disponibile. Trebuie stiut ca fiecare tip de stand are avantajele cat si dezavantajele sale. In cele de mai jos vom descrie cele mai des intalnite tipuri de standuri de muls.

Mai multe>>

Alegerea unui stand de muls (1)

      Introducere; echipamente pentru muls; alegerea unui stand de muls corespunzator; elemente care influenteaza alegerea unui echipament de muls; elemente care decid alegerea unui stand de muls; termeni folositi indescrierea unui stand de muls.

Mai multe>>

Ingrasarea tineretului taurin

 

  • Infiintarea exploatatiei;
  • Faza de pregatire;
  • Faza de crestere si ingrasare;
  • Faza  de finisare;
  • Adaposturile;
  • Asigurarea climatului..

    Mai multe>>

Noutati

A avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul bovinelor de lapte

01-10-2024 Bovine

A avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul bovinelor de lapte

Marți, 01 octombrie 2024, a avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul zootehnic, specia bovine. Evenimentul, organizat sub coordonarea ministrului Florin BARBU, s-a desfășurat la sediul unei ferme de bovine din județul Buzău, localitatea Amaru. Acesta a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă sectorul bovinelor de lapte, în vederea stabilirii și formulării propunerilor de măsuri necesare soluționării acestora. Mai multe>>

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

25-01-2024 Pajisti pasuni fanete

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca anunta lansarea unui concurs inedit, cu premii consistente, destinat fermierilor romani care integreaza pasunatul in cresterea animalelor (vaci, oi, capre, cai etc). Concursul are loc in cadrul Proiectului Grazing4Agroecology (G4AE), in care USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, si in parteneriat cu UBM Feed Romania, fabrica de furaje din comuna Sanpaul (jud. Mures). Mai multe>>

Afla care sunt cele 6 etape din ciclul de viata al unei vaci

15-01-2024 Bovine

Afla care sunt cele 6 etape din ciclul de viata al unei vaci

Ciclul de viață al unei vaci este un proces fascinant și esențial în agricultura modernă. De la naștere până la maturitate și producția de lapte sau carne, fiecare etapă joacă un rol crucial în dezvoltarea și contribuția vacii la industria agricolă. În acest articol, vom explora cele 6 etape ale ciclului de viață al unei vaci, oferind o imagine cuprinzătoare a evoluției acestui animal de fermă. Mai multe>>

”Angus la gratar, tombola cu dar” – campania care te premiaza cu carne de vita Angus locala, pentru un an intreg!

27-07-2023 Bovine

”Angus la gratar, tombola cu dar” – campania care te premiaza cu carne de vita Angus locala, pentru un an intreg!

Peste 90% dintre romani consuma carne cel putin o data pe saptamana, iar in aceasta perioada, cel mai popular mod de a o gati este, bineinteles, la gratar. In acest context, Premium Angus va invita sa va bucurati de experienta unica a gratarului cu carne premium, produsa in tara noastra, intr-un sistem complet integrat, si sa profitati de oportunitatea de a castiga premii inedite. Cu fiecare moment petrecut la gratar, creati amintiri de neuitat si savurati adevaratul gust al carnii de vita. Mai multe>>

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

07-03-2023 Pajisti pasuni fanete

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, in calitate de partener, in cadrul Proiectului Grazing4AgroEcology (G4AE), care sustine fermierii prin promovarea unor solutii inovative, prin care sistemele agricole bazate pe pasunat sa devina viabile din punct de vedere economic, iar obiectivul principal este acela de a produce alimente mai sanatoase si cu un impact mai scazut asupra mediului. Mai multe>>

Carmen Avram: Romania are cel mai scump lapte din Europa, iar fermierii disperati isi sacrifica vacile

10-11-2022 Bovine

Carmen Avram: Romania are cel mai scump lapte din Europa, iar fermierii disperati isi sacrifica vacile

Criza energetica si penuria de furaje au adus sectorul laptelui din Romania in pragul falimentului. Paradoxul Romaniei e ca, desi, la lapte, are cea mai mare crestere de pret la raft din Uniunea Europeana - 64% - crescatorii de vaci primesc cel mai mic pret pe lapte din toata UE. Adica, 3 lei pe litru, in conditiile in care la raft laptele a ajuns si la 12 lei. Mai multe>>

Finalizarea lucrarilor de modernizare la ferma Apold si achizitia a 400 de vaci

15-10-2022 Bovine

Finalizarea lucrarilor de modernizare la ferma Apold si achizitia a 400 de vaci

DN AGRAR Group, cea mai mare ferma zootehnica integrata din Romania, cu productie de lapte de vaca si productie vegetala, a finalizat lucrarile de modernizare a salilor de muls la Ferma Apold. Investitia a constat in constructia unei noi sali de muls, la standarde internationale, care a fost finalizata in luna iunie si a fost finantata printr-un imprumut bancar, precum si renovarea salii de muls curente, a carei valoare de renovare s-a ridicat la suma de 100.000 euro si a fost finantata integral... Mai multe>>

Carnea de vita din rasa Sura de stepa, livrata direct de la Ferma de Biodiversitate Cobor

19-09-2022 Bovine

Carnea de vita din rasa Sura de stepa, livrata direct de la Ferma de Biodiversitate Cobor

Transilvania devine reper pe harta carnii de vita, prin introducerea pe piata a Surei de stepa. Ferma de Biodiversitate Cobor si-a deschis portile pentru o degustare de preparate din carne de Sura de stepa, urmand sa puna pe piata acest produs in luna octombrie. Numarul vitelor din aceasta rasa in pericol de disparitie nu este mai mare de 500 in Romania, iar la Cobor sunt aproximativ 100. Mai multe>>

Acetonemia (acetonurie) la vacile de lapte

15-07-2022 Bovine

Acetonemia (acetonurie) la vacile de lapte

Un metabolism in buna stare de functionare este important pentru toate mamiferele. La vacile de lapte cu productivitate mare el este si mai important, deoarece cantitatile zilnice de lapte produse sunt foarte ridicate si afecteaza nu numai nivelul substantelor minerale din organism (febra laptelui, de exemplu), ci mai ales metabolismul carbohidratilor. Mai multe>>

FARM-A-THON: Cum ne ajuta tehnologiile digitale sa eficientizam fermele de vaci?

18-04-2022 Bovine

FARM-A-THON: Cum ne ajuta tehnologiile digitale sa eficientizam fermele de vaci?

In data de 7 aprilie 2022, Asociatia Crescatorilor de Vaci – Baltata Romaneasca, Tip Simmental (ACVBR SIM) alaturi de Centrul de Inovare Digitala „Futures of Innovation Technologies” (CID FIT), coordonat de Iceberg Plus (ICE), au organizat evenimentul „FARM-A-THON: Cum ne ajuta tehnologiile digitale sa ne eficientizam fermele de vaci?”, parte din proiectul Smart Agri Hubs finantat prin Programul Orizont 2020 pentru Cercetare si Inovare al Comisiei Europene. Mai multe>>

Jurnalul unei vaci | Fertilitatea vacilor de lapte

31-03-2022 Bovine

Jurnalul unei vaci | Fertilitatea vacilor de lapte

Fertilitatea este unul dintre factorii majori care afecteaza eficienta oricarui efectiv de ferma. Poate reprezenta unul dintre costurile majore de productie si reprezinta, de asemenea, un domeniu in care se pot face imbunatatiri semnificative. Mai multe>>