Energii regenerabile

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

Standardul de aur in fotovoltaice concureaza cu cogenerarea si IoT la Expozitia Anului in Regenerabile - Targul RoEnergy 2024Aflat în al 14-lea an de evenimente, de facto cea mai cunoscută şi mai amplă manifestare din România în acest domeniu, singura exclusiv pe energii regenerabile, Târgul RoEnergy România, ediţia Timişoara 2024, promite o experienţă unică cu expoziţie, conferinţe, workshop-uri, timp de 3 zile, în care  multinaţionale de top, de pe două continente, vin în România, unele dintre acestea în premieră, să prezinte tehnologiile viitorului în regenerabile şi eficienţă energetică.

Mai multe>>

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

Selectati Ideea Stage ClimAccelerator Impact Hub Bucharest-sImpact Hub Bucharest și Raiffeisen Bank România anunță lista celor 15 organizații calificate pentru Idea Stage, una dintre categoriile celui mai complex program de accelerare destinat startupurilor greentech, Romania ClimAccelerator. Romania ClimAccelerator sprijină accelerarea afacerilor care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, producție sustenabilă, transport și reciclare.

Mai multe>>

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

energie solara si stocare avansata pentru IMM-uriÎn ultimii ani, energia regenerabilă a devenit un subiect central în discuțiile despre viitorul sustenabilității. În special pentru companiile mici și mijlocii (IMM-uri), investițiile în sisteme de energie regenerabilă, cum ar fi cele fotovoltaice, nu sunt doar o modalitate de a reduce costurile operaționale, ci și un pas esențial către un viitor mai verde.

Mai multe>>

Hidrogenul din surse regenerabile în UE: Obiectivele fixate pentru 2030 au fost mult prea ambițioase

Hidrogenul din surse regenerabile in UEUE a reușit și nu prea să pună bazele unei piețe emergente a hidrogenului din surse regenerabile, potrivit unui raport publicat astăzi de Curtea de Conturi Europeană. Comisia Europeană a luat unele măsuri care s-au dovedit de succes, dar drumul, mai precis lanțul valoric al hidrogenului, rămâne presărat cu obstacole. Există puține șanse ca UE să își atingă până în 2030 obiectivele pentru producția și importul de hidrogen din surse regenerabile.

Mai multe>>

Cel mai complex program de accelerare pentru startupuri greentech deschide înscrierile etapa Seed Stage

Seed Stage - Romania ClimAccelerator 2024Impact Hub Bucharest, alături de Raiffeisen Bank România, lansează etapa Seed Stage, parte din cel mai complex program de accelerare destinat startupurilor greentech, Romania ClimAccelerator. Antreprenorii se pot înscrie în această etapă în perioada 10 iulie – 13 septembrie 2024. Romania ClimAccelerator oferă sprijin pentru accelerarea afacerilor care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, producție sustenabilă, transport și reciclare.

Mai multe>>

Oportunitati de neegalat: intalneste-te cu lideri globali la Expozitia Anului in Regenerabile

25-27 septembrie 2024 la Timisoara Top companii multinationale in lupta pentru o piata de 17 miliarde de euro au ales sa expuna la Targul RoEnergy - Alaturi de fotovoltaice interes crescut pentru biomasa biocombustibili hidroenergieEvenimentul Nr. 1 al Romaniei pe Energii Regenerabile din 2010, Targul International RoEnergy South-East Europe Romania 2024, isi continua seria manifestarilor cu editia nr. VII-a in Timisoara ( a XV-a editie in Romania), la Pavilion Expovest ( Hotel Senator), Calea Lugojului, nr.7, Ghiroda, Timis, in perioada 25-27 septembrie 2024. Editia Expozitiei RoEnergy 2024 va avea loc intr-o locatie de exceptie, situata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale.

Mai multe>>

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzatePe masura ce populatia lumii creste si cererea de apa curata se intensifica, devine tot mai importanta gasirea unor modalitati eficiente si durabile de tratare a apelor uzate. Tehnologiile avansate de epurare a apelor uzate ofera o serie de beneficii in comparatie cu metodele traditionale.

Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Incurajat de succesul repurtat in 2023 Targul RoEnergy Romania reediteaza editia de Timisoara in septembrie 2024Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare energie, eficienta energetica, BMS etc...

Mai multe>>

InfoDay pentru Proiecte de BioEconomie Circulara | 23 aprilie 2024, Bruxelles

InfoDay organizat de CBE JU in data de 23 aprilie 2024 la BruxellesCircular Bio Based Europe (CBE JU) va organiza in data de 23 aprilie 2024, la Bruxelles, evenimentul „InfoDay” privind apelul pentru propuneri de proiecte 2024 din sectorul bioeconomiei circulare. CBE JU este un parteneriat public-privat intre Uniunea Europeana, reprezentata de Comisia Europeana prin DG RTD, DG AGRI si DG GROW si Consortiul pentru Bio-Industrii (BIC), care finanteaza proiecte ce promoveaza industriile circulare bazate pe bio-materiale, in Europa.

Mai multe>>

Au fost depuse 1342 proiecte de finantare pentru schema ENERGIE in sectorul agroalimentar

Inchidere sesiune schema ENERGIE agroAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta inchiderea sesiunii de depunere a solicitarilor de finantare prin Schema de ajutor privind sprijinirea investitiilor in noi capacitati de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsumul intreprinderilor din cadrul sectorului agricol si industriei alimentare.

Mai multe>>

Energie Verde: fonduri nerambursabile de peste 800 mil. euro vor fi disponibile prin „Fondul pentru Modernizare”

Peste 800 milioane EUR fonduri nerambursabile pentru investitii in energie verde vor fi disponibile in urmatoarele saptamani prin programul Fond pentru Modernizare - termenul de incetare a plafonarii pretului la energie se apropieFonduri nerambursabile de peste 800 milioane euro pentru investitii in proiecte de energie verde vor fi disponibile pe piata in urmatoarele saptamani, unde companiile vor putea creste eficienta energetica a fabricilor sau noi unitati de producere a energiei regenerabile vor putea fi instalate pe tot teritoriul tarii, arata datele REI, grup de companii specializate in atragerea de fonduri europene si ajutoare de stat, aflat in topul celor mai mari firme de consultanta de profil din Romania.

Mai multe>>

Se prelungeste depunerea solicitarilor de finantare pentru energie regenerabila in sectorul Agroalimentar

Se prelungeste depunerea solicitarilor de finantare pentru producerea de ENERGIE destinata autoconsumului pana la 31 ianuarie 2024Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale anunta prelungirea pana la data de 15 februarie 2024, ora 23:59, a sesiunii de depunere a solicitarilor de finantare prin Schema de ajutor privind sprijinirea investitiilor in noi capacitati de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsumul intreprinderilor din cadrul sectorului agricol si industriei alimentare.

Mai multe>>

Kilowat: 2024 - cel mai bun an pe piata sistemelor fotovoltaice. Romanii din mediul rural vor sa scape definitiv de facturile la energie

Kilowat - 2024 va fi cel mai bun an pe piata de sisteme fotovoltaice - Romanii din mediul rural vor sa scape definitiv de facturile la energie iar IMM-urile vor inchiria panouri solareIntr-un context economico-politic tot mai instabil, romanii, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, resimt costurile din ce in ce mai mari la energie si se indreapta spre sistemele fotovoltaice, ce le-ar putea reduce aceste costuri de pana la 6 ori. Astfel, 2024 va fi cel mai bun an pentru piata de sisteme fotovoltaice, cu o cerere in crestere, in special din partea romanilor din mediul rural, si cu un interes ridicat pentru finantari din partea IMM-urilor, arata previziunile Kilowat, una dintre principalele companii de consultanta si instalare de sisteme fotovoltaice din Romania.

Mai multe>>

Peste 5 mld. euro proiecte de finantare nerambursabila se vor lansa in prima jumatate a anului

Analiza REI  Peste 5 miliarde euro proiecte de finantare nerambursabila se vor lansa pe piata pentru companii in prima jumatate a anului - Sunt vizate investitii in energie verde industrie alimentara agricultura etcCel putin opt programe de finantare sunt deja deschise sau in curs de a fi lansate de autoritati in acest an, alocarea totala a acestora ridicandu-se la peste 5 miliarde de euro, arata o analiza REI. Sprijinul nerambursabil vizeaza investitii in productia de energie verde si cresterea eficientei energetice a companiilor, in productia de materiale de constructii, in domeniul alimentar sau in reindustrializarea anumitor regiuni cheie ale tarii.

Mai multe>>

UniCredit Bank a finantat centrala fotovoltaica de la Sarmasag/Salaj cu 39,3 milioane de euro

UniCredit Bank a finantat centrala fotovoltaica de la Sarmasag Salaj cu 393 milioane de euro confirmand-si inca o data sprijinul pentru tranzitia Romaniei la energie verdeUniCredit Bank Romania a finalizat cu succes o tranzactie de finantare pe proiect, in valoare totala de 39,3 milioane de euro cu Comcris Energy SRL, o subsidiara a companiei de productie din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena. Pachetul de finantare sustine dezvoltarea, constructia si exploatarea centralei fotovoltaice Sarmasag de 51,4 MW DC, situata in judetul Salaj.

Mai multe>>

Viitorul Biocombustibilului in UE este in ceata

Politica UE privind biocombustibilii duce lipsa de o viziune pe termen lung - Biocombustibilii nu sunt deocamdata competitivi si nici intotdeauna ecologici iar productia este limitata din cauza problemelor legate de disponibilitatea biomaseiDirectia in care se indreapta biocombustibilii este neclara si exista dificultati la fiecare pas, avertizeaza Curtea de Conturi Europeana intr-un raport publicat astazi. Lipsa unei viziuni pe termen lung a afectat siguranta investitiilor, iar problemele legate de durabilitate, concurenta pentru biomasa si costurile ridicate actioneaza drept constrangeri in introducerea in utilizare a biocombustibililor.

Mai multe>>

XTB Romania: Presiunea politica pentru o tranzitie rapida la energia verde se confrunta cu un sector dominat de incertitudini

Radu Puiu XTB Romania - Presiunea politica pentru o tranzitie rapida la energia verde se confrunta cu un sector dominat de incertitudiniSectorul de energie verde este unul dintre cele mai populare subiecte ale ultimilor ani, iar aceasta tendinta este de asteptat sa persiste avand in vedere intentia globala de tranzitie catre politica emisiilor zero. Cu toate acestea, piata nu a inregistrat un avans constant si sigur. Potrivit lui Radu Puiu, analist financiar la XTB Romania, in ultimele luni, actiunile din domeniul energiei regenerabile au pierdut puternic teren, inregistrand o performanta semnificativ mai mica fata de companiile producatoare de combustibili fosili, cele pe care ar trebui sa le inlocuiasca.

Mai multe>>

Tranzitia verde si comunitatile inteligente dezbatute pe larg la Summit-ul international InnopRo

Walachia eHub epicentrul inovarii si transformarii digitale in Europa de Est si macro-regiunea Dunarii - Summit-ul international InnopRo al centrului de inovare digitala Wallachia eHub un eveniment anual devenit traditieIn perioada 16-17 noiembrie 2023 s-a desfasurat la Sinaia summit-ul international InnopRo - Innovation Pathways Romania, towards Twin Transition. The Role of the European Digital Innovation Hub – WEH, eveniment organizat de centrul de inovare digitala Wallachia eHub.

Mai multe>>

Noutatile aduse in Ghidului Solicitantului - Energie Regenerabila pentru sectorul agro-alimentar

Noutatile aduse de Versiunea 3 a Ghidului Solicitantului - Energie Regenerabila pentru sectorul agro-alimentarMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, anunta lansarea sesiunii de primire a solicitarilor de finantare pentru sprijinirea investitiilor in noi capacitati de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsumul intreprinderilor din cadrul sectorului agricol si industriei alimentare:

Mai multe>>

Ghidului Solicitantului si Anexe - Ajutorul de Energie regenerabila in sectorul Agroalimentar

Ghidul solicitantului pentru Schema de ajutor de stat in energie pentru sectorul agroalimentarMADR, prin AFIR, anunta publicarea pe site a conditiilor necesare pentru obtinerea finantarii acordate prin Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investitiilor in noi capacitati de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsumul intreprinderilor din cadrul sectorului agricol si industriei alimentare.

Mai multe>>

Cum sa alegi bateria solara potrivita in functie de destinatia ei de utilizare?

Cum sa alegi bateria solara potrivita in functie de destinatia ei de utilizarePoti instala o baterie solara in casa ta pentru a stoca energia produsa de panourile solare si pentru a o utiliza in timpul noptii sau in zilele innorate. Proprietarii de cladiri comerciale au posibilitatea sa foloseasca baterii solare pentru a economisi energie si a reduce costurile cu electricitatea. Astfel, bateriile pot fi amplasate pe acoperisuri, in parcari sau in spatii de depozitare. Agricultorii pot instala baterii solare pentru a alimenta pompe de apa, sisteme de irigatie si alte echipamente agricole.

Mai multe>>

Ajutor de stat pentru producerea energiei regenerabile in ferme si in sectorul alimentar

Energie verde pentru agricultura romaneascaMinistrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Florin Ionut BARBU, a semnat astazi, 20 octombrie 2023, Ordinul pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat privind sprijinirea investitiilor in noi capacitati de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile pentru autoconsumul intreprinderilor din cadrul sectorului agricol si industriei alimentare.

Mai multe>>

Revolutie in energie: Cum sa produci curent electric pe acoperisul casei tale | Targul RoEnergy Timisoara, 4-6 octombrie 2023

Revolutie in energie - Cum sa produci curent electric pe acoperisul casei tale - Tehnologii de pe trei continente la Targul RoEnergy Timisoara - expozitie unica cu intrare gratuita - in 4-6 octombrie 2023Va invitam sa traiti trei zile de experiente inedite la RoEnergy South-East Europe, Romania, Timisoara 2023 - Targul International de Energii Regenerabile & Eficienta Energetica Nr.1 in Romania, in perioada 4 - 6 octombrie 2023, la Pavilion Expovest ( Hotel Senator ), Calea Lugojului, nr.7.

Mai multe>>

BASF Innovation Hub 2023 prelungeste termenul de inscrieri pana la data de 13 octombrie

BASF organizeaza pentru al treilea an consecutiv evenimentul de prezentare a solutiilor inovatoare pentru o dezvoltare durabila - Etapa inscrierilor a fost prelungita pana la data de 13 octombrie la miezul noptiiBASF si AHK Romania revin cu noutati in ceea ce priveste BASF Innovation Hub – competitia dedicata dezvoltarii durabile: termenul limita de inscriere a fost prelungit cu doua saptamani. Competitia din acest an atinge o mare varietate de subiecte, cum ar fi sursele de energie regenerabila pentru aplicatii industriale, metode alternative pentru productia de alimente si microalge, dezvoltarea sistemelor rezistente si solutii reciclabile si biodegradabile pentru uzul cotidian.

Mai multe>>

Cum sa faci investitii pentru casa in mod sustenabil si de ce?

Cum sa faci investitii pentru casa in mod sustenabilVrei sa-ti transformi casa intr-un spatiu mai ecologic si durabil? Iti prezentam in continuare cum sa alegi materialele de constructie adecvate si tehnologiile inovative, pentru economisirea energiei si reducerea facturilor la utilitati. Afla detalii despre investitii inteligente pentru gradina si spatiile exterioare ale casei. Astfel vei reusi sa locuiesti confortabil, eficient, sustenabil.

Mai multe>>

Noua Directiva privind Energia Regenerabila introduce lemnul in mixul national de energie regenerabila

Romania se poate incalzi si cu lemn - Noua Directiva privind Energia RegenerabilaParlamentul European a adoptat, marti, 12 septembrie, noua Directiva privind Energia Regenerabila, care permite introducerea lemnului in mixul national de energie regenerabila. Europarlamentarul Carmen Avram considera ca textul acestei directive demonstreaza ca se poate lupta pentru mediu si fara adoptarea unor masuri extreme, care sa ingenuncheze cetateanul sau vreun sector economic.

Mai multe>>

Tehnologii de pe trei continente la Targul RoEnergy Timisoara, expozitie unica cu intrare gratuita

Tehnologii de pe trei continente la Targul RoEnergy Timisoara expozitie unica cu intrare gratuitaCu aproximativ o luna si jumatate inainte de eveniment, spatiul expozitional aferent editiei din Timisoara a Targului International RoEnergy Romania, Platforma nr. 1 pe energii regenerabile din tara noastra din 2010, este epuizat aproape in intregime. Companii top leader provenind din Europa, Asia si Orientul Mijlociu s-au grabit, inca de la inceputul anului, sa prinda un loc la Targul din Timisoara, avand planuri fie de a-si continua afacerile din Romania, fie de a intra pe aceasta piata.

Mai multe>>

InterNET SRL integreaza si implementeaza sisteme fotovoltaice tip ”Agrivoltaics” pentru o agricultura durabila

Proiectarea Integrarea si Implementarea sistemelor tip AgrivoltaicsSistemele agrivoltaice reprezinta o abordare inovatoare care integreaza culturile agricole cu instalatii fotovoltaice atat pentru o productie agricola cat si pentru o productie de energie fotovoltaica. Implementarea unui sistem agrivoltaic depinde de o serie de factori si strategii care au fost considerate si analizate inca din etapele initiale ale proiectului cand s-au definit si stabilit caracteristicile sistemului si performantele sale agricole si electrice.

Mai multe>>

Romania vizata de European Energy pentru constructia unor centrale de hidrogen verde si e-metanol

European Energy exploreaza constructia unor centrale de hidrogen verde si e-metanol in RomaniaCompania daneza European Energy va finaliza, in 2023, constructia celei mai mari instalatii din lume de productie a e-metanolului si a hidrogenului verde, care va fi probabil si cea mai mare fabrica comerciala de energie regenerabila la un cost competitiv. Prin evolutia recenta a legislatiei privind combustibilii verzi (PtX), cu accent pe hidrogenul verde, gigantii vizeaza si Romania pentru dezvoltarea unor centrale. Tara noastra urmareste sa-si intensifice eforturile in directia energiilor regenerabile, precum si sa stimuleze investitiile in energie verde.

Mai multe>>

Agrivoltaic - energia solara se intalneste cu agricultura

Agrivoltaic - energia solara se intalneste cu agriculturaAgriCloud lanseaza o noua linie de business – servicii de consultanta pentru panouri solare peste culturile agricole existente. Compania aduce si promoveaza in Romania, Bulgaria si Republica Moldova, un nou concept benefic atat pentru natura, cat si pentru nevoile oamenilor: agrivoltaic. Ideea de agrivoltaic imbina atat utilizarea panourilor solare in agricultura pentru a produce energie, cat si posibilitatea de a produce hrana, pe acelasi teren.

Mai multe>>

Cea mai mare centrala solara din Bulgaria va fi construita de Rezolv Energy chiar la granita cu Romania

Rezolv Energy va dezvolta cea mai mare centrala solara din Bulgaria chiar la granita cu Romania Centrala de 165 de hectare si 229 MW denumita Sfantul Gheorghe va deservi si piata romaneascaRezolv Energy, producator independent de energie regenerabila axat pe Europa Centrala si de Sud-Est, Rezolv Energy, care detine deja peste 2 GW de energie curata in curs de pregatire in Romania, inclusiv ceea ce va fi cel mai mare proiect solar din Europa, a achizitionat drepturile de a construi si exploata o centrala solara de 229 MW in localitatea Silistra din nord-estul Bulgariei, la mai putin de 10 km de granita cu Romania de pe teritoriul judetului Calarasi. Denumita "Sfantul Gheorghe", constructia urmeaza sa inceapa la finalul acestui an; se asteapta ca centrala sa fie finalizata la inceputul anului 2025.

Mai multe>>

Hidroelectrica - cea mai mare vanzare de actiuni din istoria Romaniei

UniCredit a fost implicat cu succes in Oferta Publica Initiala a Hidroelectrica cea mai mare vanzare de actiuni din istoria RomanieiUniCredit a actionat cu succes, in calitate de Detinator Comun al Registrului de Subscrieri in cadrul Ofertei Publice de Vanzare Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucuresti, in valoare de 1,9 miliarde de euro, cea mai mare Oferta Publica Initiala (IPO) din Romania pana in prezent si una din cele mai mari din Europa in 2023. Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie hidroelectrica din Romania si printre cei mai mari jucatori producatori de energie verde din Europa, avand in portofoliu si surse de productie de energie eoliana.

Mai multe>>

Noutati

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

18-10-2024 Alimentatie sanatoasa

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a garanta un aport important de fibre, vitamine și minerale pentru organism. Dar smoothie-urile sunt mult mai mult decât băuturi delicioase din amestecuri de fructe; cu puțină atenție și implicare și alegând ingredientele potrivite, le poți transforma în adevărate bombe de energie.  Mai multe>>

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

01-10-2024 Agricultura ecologica

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>

Raportul CCE ridică semne de întrebare referitor la impactul sprijinului UE pentru agricultura ecologică

23-09-2024 Agricultura ecologica

Raportul CCE ridică semne de întrebare referitor la impactul sprijinului UE pentru agricultura ecologică

Un raport publicat astăzi de Curtea de Conturi Europeană ridică semne de întrebare cu privire la eficacitatea sprijinului acordat de UE pentru agricultura ecologică. În strategia actuală se remarcă deficiențe semnificative. Nici viitorul de după 2030 nu arată mai grozav: zero viziune și zero obiective pentru sectorul ecologic. Suprafața de teren cultivată ecologic a crescut, grație miliardelor de euro puse la dispoziție anual de UE. Pe de altă parte, cerințele și nevoile sectorului nu ... Mai multe>>

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

29-08-2024 Protectia mediului

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

Hrănirea unei populații globale care va ajunge la aproape 10,3 miliarde până la mijlocul anilor 2080 și îmbunătățirea modului de trai reprezintă o oportunitate extraordinară pentru agricultură de a deschide calea. Prin adoptarea unor practici inovatoare și durabile în agricultură, fermierii pot asigura producerea de alimente nutritive și sănătoase pentru toți oamenii, în timp ce creează un ecosistem care susține în mod natural oamenii, progresul și planeta. Mai multe>>

O nouă analiză relevă legătura crucială dintre calitatea solului și sănătatea umană

29-08-2024 Protectia mediului

O nouă analiză relevă legătura crucială dintre calitatea solului și sănătatea umană

O nouă analiză cuprinzătoare, publicată astăzi, 29 august, de către mișcarea Salvează Solul, dezvăluie legăturile profunde dintre sănătatea solului și bunăstarea fizică și psihică a oamenilor, subliniind necesitatea urgentă de a acorda atenție la nivel mondial degradării solului. Noul raport evidențiază căile directe și indirecte prin care sănătatea solului influențează diferite aspecte ale vieții umane, inclusiv nutriția, sănătatea mintală și calitatea generală a vieții. Mai multe>>

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

22-08-2024 Energie regenerabila

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

Aflat în al 14-lea an de evenimente, de facto cea mai cunoscută şi mai amplă manifestare din România în acest domeniu, singura exclusiv pe energii regenerabile, Târgul RoEnergy România, ediţia Timişoara 2024, promite o experienţă unică cu expoziţie, conferinţe, workshop-uri, timp de 3 zile, în care  multinaţionale de top, de pe două continente, vin în România, unele dintre acestea în premieră, să prezinte tehnologiile viitorului în regenerabile şi eficienţă energetică. Mai multe>>

Beneficiile produselor bio în agricultură 

15-08-2024 Agricultura ecologica

Beneficiile produselor bio în agricultură 

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, agricultura bio reprezintă o alternativă optimă la metodele tradiționale. În următoarele rânduri vom aduce în discuție avantajele acestui tip de agricultură, evidențiind impactul pozitiv pe care îl are asupra sănătății consumatorilor. Nu în ultimul rând, vom aborda provocările cu care se confruntă agricultorii care doresc să adopte aceste metode și vom oferi soluții concrete, cu ajutorul cărora aceștia le pot depăși.  Mai multe>>

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

01-08-2024 Eco / Bio

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

Impact Hub Bucharest și Raiffeisen Bank România anunță lista celor 15 organizații calificate pentru Idea Stage, una dintre categoriile celui mai complex program de accelerare destinat startupurilor greentech, Romania ClimAccelerator. Romania ClimAccelerator sprijină accelerarea afacerilor care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, pro... Mai multe>>

Grupul UniCredit lansează programul „Skills for Transition”

01-08-2024 Protectia mediului

Grupul UniCredit lansează programul „Skills for Transition”

Tinerii români interesați de mediu, economie durabilă și alte subiecte din sfera ESG, pot aplica la două programe educaționale oferite gratuit de Grupul UniCredit. Programele aufost dezvoltate de POLIMI Graduate School of Management și oferă aplicanților șansa de a participa, începând cu luna octombrie 2024, la: Mai multe>>

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

22-07-2024 Energie regenerabila

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

În ultimii ani, energia regenerabilă a devenit un subiect central în discuțiile despre viitorul sustenabilității. În special pentru companiile mici și mijlocii (IMM-uri), investițiile în sisteme de energie regenerabilă, cum ar fi cele fotovoltaice, nu sunt doar o modalitate de a reduce costurile operaționale, ci și un pas esențial către un viitor mai verde. Mai multe>>

Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

22-07-2024 Alimentatie sanatoasa

Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

The New Originals Company, cu sediul în Viena, Austria, a anunțat achiziționarea brandului Inedit și a activelor aferente de la Dr. Oetker România. Această mișcare strategică aduce împreună doi actori ai industriei care cred cu pasiune în tofu ca alternativă naturală, sănătoasă și sustenabilă la carne. Fondat în 1998 de Aurelian Eremia, Inedit a crescut de la o mică afacere, până a devenit liderul în România în domeniul tofu și al alimentelor pe bază de plante. Mai multe>>