Kilowat: 2024 - cel mai bun an pe piata sistemelor fotovoltaice. Romanii din mediul rural vor sa scape definitiv de facturile la energie

Kilowat - 2024 va fi cel mai bun an pe piata de sisteme fotovoltaice - Romanii din mediul rural vor sa scape definitiv de facturile la energie iar IMM-urile vor inchiria panouri solareIntr-un context economico-politic tot mai instabil, romanii, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, resimt costurile din ce in ce mai mari la energie si se indreapta spre sistemele fotovoltaice, ce le-ar putea reduce aceste costuri de pana la 6 ori. Astfel, 2024 va fi cel mai bun an pentru piata de sisteme fotovoltaice, cu o cerere in crestere, in special din partea romanilor din mediul rural, si cu un interes ridicat pentru finantari din partea IMM-urilor, arata previziunile Kilowat, una dintre principalele companii de consultanta si instalare de sisteme fotovoltaice din Romania.


Nivelul cererii pentru instalarea de sisteme fotovoltaice se va mentine cel putin la fel in 2024 fata de anul trecut, cu un interes crescut din partea romanilor cu case in mediul rural, unde exista un trend puternic de trecere la energie verde.

“Vedem un an extrem de energic pe piata de sisteme fotovoltaice, mai ales intr-un context economic considerat incert de multi romani. Din acest motiv, pentru a se pregati pentru vremuri mai grele, pentru a face economii si pentru a trai in urmatorii ani fara grija facturilor la energie, numarul panourilor solare va creste in Romania, cu sau fara finantare de la stat. Daca ar putea, romanii ar instala panouri solare oriunde, inclusiv la bloc, pentru a scapa de facturile la curent electric. Resimtim astfel tensiunea nevoii tot mai mari pentru sisteme fotovoltaice si vedem un interes crescut in special in mediul rural, unde multi romani nu mai doresc sa amane momentul in care vor deveni independenti energetic. Iar pentru a veni in ajutorul lor, oferim suport in accesarea finantarilor prin fonduri europene”, explica Albert Soare, fondator Kilowat.

 

IMM-urile romanesti, tot mai interesate sa inchirieze sisteme fotovoltaice

Totodata, se accentueaza cererea de sisteme fotovoltaice din partea firmelor, care vor accesa orice tip de finantare pentru a beneficia de energie verde. Nevoia IMM-urilor pentru optimizare energetica este din ce in ce mai mare si pentru a ramane competitive in domeniile lor de activitate, directionand economiile obtinute prin trecerea la energie verde in proiecte pentru cresterea business-ului. Astfel, IMM-urile sunt tot mai interesate sa scape de grija facturilor la energie, apeland la consultanta pentru alegerea celei mai bune solutii de finantare. In acest sens, Kilowat estimeaza o crestere de 50% a cererii pentru asistenta pentru gasirea variantei optime de finantare pentru companii.

Cel mai interesate de instalarea de panouri solare sunt firmele cu activitate de productie si din HoReCa, unde consumul de energie este ridicat.

“2024 vine cu un trend puternic: nevoia mare finantari. Astfel, piata de fotovoltaice va fi axata pe finantari de orice tip, de la cele publice, bancare, non-bancare si europene. Firmele vor prefera sa colaboreze cu furnizori care ofera posibilitatea de finantare pentru instalarea panourilor solare, iar in acest sens credem ca varianta de inchiriere a sistemelor fotovoltaice, cu o rata fixa lunar, fara necesitatea unui credit clasic, va fi cea mai solicitata de catre IMM-urile romanesti. Din 2023, am pus la dipozitia firmelor aceasta solutie inovatoare pentru a le ajuta sa beneficieze de avantajele panourilor solare, fara stresul si cheltuielile suplimentare ale unui credit bancar standard, mai ales ca, la finalul contractului de inchiriere, proprietatea sistemelor va fi transferata catre beneficiari. Mai mult, tot mai multe firme apeleaza la noi pentru asistenta calificata pe care o oferim pentru alegerea in timp scurt a tipului de finantare potrivita pentru panouri solare. Companiile vor sa reduca costurile tot mai mult, iar instalarea de panouri solare este printre primele optiuni pentru ele in 2024”, spune Albert Soare, fondator Kilowat.

De asemenea, vor fi folosite tot mai multe sisteme fotovoltaice pentru energie pentru statiile de incarcare auto, pentru trotinete, biciclete si scutere electrice. Un interes aparte va fi si din zona de administratie publica, unde multe institutii publice vor dori sa instaleze panouri solare pentru reducerea cheltuielilor cu energia electrica.

In paralel cu cresterea cererii pentru sisteme fotovoltaice, va creste si cererea pentru baterii mari, care devin tot mai esentiale in sectorul energiei regenerabile. Centralele fotovoltaice mari vor fi obligate sa integreze baterii mari pentru a asigura o stocare eficienta a energiei. Aceasta reprezinta o schimbare semnificativa in modul in care sursele de energie regenerabila sunt gestionate si utilizate.

Desi va fi in crestere, piata de sisteme fotovoltaice va trece printr-o serie de ajustari si corectari in 2024. Inevitabil, vor iesi la suprafata problemele din acest domeniu, cum ar fi incidentele nefericite create de anumiti instalatori din piata, care nu pot oferi servicii de calitate la preturi mici, folosind materiale de slaba calitate si personal necalificat. Domeniul are nevoie sa ofere consumatorilor siguranta in folosirea panourilor fotovoltaice mai mult ca oricand, mai ales ca romanii se vor baza tot mai mult pe energia verde pentru a scapa de grija facturilor la curent electric.

 

Despre Kilowat

Fondata de fondatorii companiei SanoVita, Kilowat este una dintre cele mai mari companii de solutii de energie regenerabila din Romania. Cu o echipa de specialisti in consultanta si in instalarea sistemelor solare, compania ofera solutii complete de la vanzarea de sisteme fotovoltaice la instalarea panourilor solare si consultanta si mentenanta post-instalare ale sistemelor fotovoltaice. Pana in prezent, Kilowat a montat peste 1.000 de sisteme fotovoltaice, pentru 700 de beneficiari in intreaga tara, din care 30% prin programul Casa Verde. Compania are autorizatia B si pentru medie tensiune si pentru verificare si control, dar si autorizatie de instalator pentru gama Huawei, Deye, Growatt etc si colaboreaza cu furnizori autorizati de suporti metalici (K2 Germania, Aerocompact, Grup Simex).

Kilowat ofera asistenta pentru monitorizarea online a sistemului fotovoltaic, urmarind si optimizand sistemul prin update-uri si parametrizare adaptata, fiind ajustate setarile tehnice pentru o eficienta maxima, avand si un serviciu dedicat asistentei post vanzare, asigurand astfel tot suportul necesar unei functionari ideale pe termen mediu si lung.

Noutati

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

18-10-2024 Alimentatie sanatoasa

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a garanta un aport important de fibre, vitamine și minerale pentru organism. Dar smoothie-urile sunt mult mai mult decât băuturi delicioase din amestecuri de fructe; cu puțină atenție și implicare și alegând ingredientele potrivite, le poți transforma în adevărate bombe de energie.  Mai multe>>

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

01-10-2024 Agricultura ecologica

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>

Raportul CCE ridică semne de întrebare referitor la impactul sprijinului UE pentru agricultura ecologică

23-09-2024 Agricultura ecologica

Raportul CCE ridică semne de întrebare referitor la impactul sprijinului UE pentru agricultura ecologică

Un raport publicat astăzi de Curtea de Conturi Europeană ridică semne de întrebare cu privire la eficacitatea sprijinului acordat de UE pentru agricultura ecologică. În strategia actuală se remarcă deficiențe semnificative. Nici viitorul de după 2030 nu arată mai grozav: zero viziune și zero obiective pentru sectorul ecologic. Suprafața de teren cultivată ecologic a crescut, grație miliardelor de euro puse la dispoziție anual de UE. Pe de altă parte, cerințele și nevoile sectorului nu ... Mai multe>>

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

29-08-2024 Protectia mediului

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

Hrănirea unei populații globale care va ajunge la aproape 10,3 miliarde până la mijlocul anilor 2080 și îmbunătățirea modului de trai reprezintă o oportunitate extraordinară pentru agricultură de a deschide calea. Prin adoptarea unor practici inovatoare și durabile în agricultură, fermierii pot asigura producerea de alimente nutritive și sănătoase pentru toți oamenii, în timp ce creează un ecosistem care susține în mod natural oamenii, progresul și planeta. Mai multe>>

O nouă analiză relevă legătura crucială dintre calitatea solului și sănătatea umană

29-08-2024 Protectia mediului

O nouă analiză relevă legătura crucială dintre calitatea solului și sănătatea umană

O nouă analiză cuprinzătoare, publicată astăzi, 29 august, de către mișcarea Salvează Solul, dezvăluie legăturile profunde dintre sănătatea solului și bunăstarea fizică și psihică a oamenilor, subliniind necesitatea urgentă de a acorda atenție la nivel mondial degradării solului. Noul raport evidențiază căile directe și indirecte prin care sănătatea solului influențează diferite aspecte ale vieții umane, inclusiv nutriția, sănătatea mintală și calitatea generală a vieții. Mai multe>>

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

22-08-2024 Energie regenerabila

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

Aflat în al 14-lea an de evenimente, de facto cea mai cunoscută şi mai amplă manifestare din România în acest domeniu, singura exclusiv pe energii regenerabile, Târgul RoEnergy România, ediţia Timişoara 2024, promite o experienţă unică cu expoziţie, conferinţe, workshop-uri, timp de 3 zile, în care  multinaţionale de top, de pe două continente, vin în România, unele dintre acestea în premieră, să prezinte tehnologiile viitorului în regenerabile şi eficienţă energetică. Mai multe>>

Beneficiile produselor bio în agricultură 

15-08-2024 Agricultura ecologica

Beneficiile produselor bio în agricultură 

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, agricultura bio reprezintă o alternativă optimă la metodele tradiționale. În următoarele rânduri vom aduce în discuție avantajele acestui tip de agricultură, evidențiind impactul pozitiv pe care îl are asupra sănătății consumatorilor. Nu în ultimul rând, vom aborda provocările cu care se confruntă agricultorii care doresc să adopte aceste metode și vom oferi soluții concrete, cu ajutorul cărora aceștia le pot depăși.  Mai multe>>

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

01-08-2024 Eco / Bio

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

Impact Hub Bucharest și Raiffeisen Bank România anunță lista celor 15 organizații calificate pentru Idea Stage, una dintre categoriile celui mai complex program de accelerare destinat startupurilor greentech, Romania ClimAccelerator. Romania ClimAccelerator sprijină accelerarea afacerilor care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, pro... Mai multe>>

Grupul UniCredit lansează programul „Skills for Transition”

01-08-2024 Protectia mediului

Grupul UniCredit lansează programul „Skills for Transition”

Tinerii români interesați de mediu, economie durabilă și alte subiecte din sfera ESG, pot aplica la două programe educaționale oferite gratuit de Grupul UniCredit. Programele aufost dezvoltate de POLIMI Graduate School of Management și oferă aplicanților șansa de a participa, începând cu luna octombrie 2024, la: Mai multe>>

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

22-07-2024 Energie regenerabila

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

În ultimii ani, energia regenerabilă a devenit un subiect central în discuțiile despre viitorul sustenabilității. În special pentru companiile mici și mijlocii (IMM-uri), investițiile în sisteme de energie regenerabilă, cum ar fi cele fotovoltaice, nu sunt doar o modalitate de a reduce costurile operaționale, ci și un pas esențial către un viitor mai verde. Mai multe>>

Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

22-07-2024 Alimentatie sanatoasa

Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

The New Originals Company, cu sediul în Viena, Austria, a anunțat achiziționarea brandului Inedit și a activelor aferente de la Dr. Oetker România. Această mișcare strategică aduce împreună doi actori ai industriei care cred cu pasiune în tofu ca alternativă naturală, sănătoasă și sustenabilă la carne. Fondat în 1998 de Aurelian Eremia, Inedit a crescut de la o mică afacere, până a devenit liderul în România în domeniul tofu și al alimentelor pe bază de plante. Mai multe>>