Ingrasaminte naturale

Norofert, producătorul autohton de inputuri organice pentru agricultură, intră pe piața din Brazilia

Lansare Norofert - BraziliaNorofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), își extinde prezența internațională prin intrarea pe piața din Brazilia. Înființarea noii entități, Norofert Brasil LTDA, reprezintă un pas important în strategia companiei de a aduce tehnologia sa avansată într-una dintre cele mai mari piețe agricole din lume.

Mai multe>>

Fermierii au de acum acces la soluții agricole digitale și biologice integrate

digital and biological solutions CortevaCorteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă, introduce actualizări semnificative ale platformei digitale Granular™ Link, integrând soluții biologice inovatoare pentru piața românească. Aceste funcționalități se concentrează pe integrarea produselor biologice, în special stimulatorul și optimizatorul fotosintetic Utrisha™ N, în platformă, pentru a promova agricultura durabilă și pentru a eficientiza productivitatea.

Mai multe>>

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

Fermierii romani si moldoveni isi imbunatatesc cunostintele despre produsele biologiceFermierii romani si moldoveni au pornit intr-o calatorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internationala Corteva Agriscience de cercetare si dezvoltare in domeniul agricol, care introduce in 2024 aceste inovatii revolutionare in ambele tari. Peste 500 de fermieri si distribuitori din Romania si Republica Moldova s-au alaturat expertilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care isi au originile direct in natura, si care contribuie la recolte mai bogate si mai sanatoase.

Mai multe>>

Corteva pune astazi azotul la indemana plantelor printr-un produs UNIC

Corteva pune astazi azotul la indemana plantelor printr-un produs UNICEste cunoscuta presiunea pe care agricultorii o simt in ultima vreme in ceea ce priveste pretul ridicat al azotului si limitarea aplicarii formularilor conventionale pe parcursul perioadei de vegetatie, lucruri care, alaturi de alti factori de mediu, ii impiedica sa obtina rezultate maximizate de productie in culturile lor.

Mai multe>>

Utrisha™ N - biostimulatorul de eficienta a azotului a fost lansat de Corteva Agriscience in Romania

Corteva Agriscience lanseaza biostimulatorul de eficienta a azotului Utrisha N in Romania - Produsul din categoria Produse Biologice se adapteaza la nevoile de nutritie ale plantelor si contribuie la maximizarea sustenabila a potentialului recolteiCorteva Agriscience a lansat optimizatorul cu rol in eficientizarea nutrientilor Utrisha™ N in Romania, ca parte a portofoliului sau de produse biologice, pentru a satisface cererea tot mai mare de solutii sustenabile in agricultura. Desi produsul si-a facut debutul in Romania la sfarsitul acestui an, a fost prezent cu succes in Republica Moldova in ultimul an, cu planuri de extindere incepand cu anul 2024.

Mai multe>>

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

tratament samanta cu Ympact - Fertilizant organic de la CortevaFertilizantul de natura organica Ympact® este inspirat din cercetarile intreprinse in programele spatiale pentru a favoriza cresterea si dezvoltarea plantelor intr-un mediu ostil, iar acum este folosit la scara larga in peste 20 de tari din Uniunea Europeana. Acest fertilizant, unul de ultima generatie, ce poate fi utilizat pentru tratarea semintelor de cereale paioase si mazare, poate fi aplicat foarte usor impreuna cu tratamentul insectofungicid aplicat in mod uzual pe seminte, doza fiind de 0,7 l/tona de seminte.

Mai multe>>

Corteva Agriscience obtine prima certificare USDA pentru biostimulator Utrisha N

Corteva Agriscience obtine prima certificare USDA pentru biostimulator Utrisha NCorteva Agriscience a anuntat, ca Utrisha™ N, un produs de fixare a azotului, pe baza de bacterie, a fost certificat ca USDA Process Verified Program (PVP) de catre Departamentul Agriculturii al Statelor Unite. Certificarea USDA Process Verified asigura fermierii de validarea sistemelor de management al calitatii si punctelor de proces specifice, pe care Corteva le-a implementat, cu scopul de a semnala calitatea produsului Utrisha N, comercializat si sub denumirea de BlueN™, in anumite piete.

Mai multe>>

Cum folosesti util resturile lemnoase din ferma

utilaj tocator de crengi - Cum folosesti util resturile lemnoase din fermaLe poti pune in compozitia compostului, atat de important in dezvoltarea plantelor, pot fi materie prima pentru centralele pe biomasa sau mulci pentru amenajarea spatiului verde (chipsuri de lemn). Insa, inainte de a fi folosite in aceste scopuri, deseurile lemnoase trebuie tocate cu utilaje speciale, ce pot fi inchiriate sau cumparate de la compania ProCompost Romania.

Mai multe>>

Cum poate fi asigurata sanatatea solului pentru o productie agricola de succes, cu solutiile Norofert

Cum poate fi asigurata sanatatea solului pentru o productie agricola de succes cu solutiile Norofert - Country-600 N-Bacter Terra-Clean-400Este deja cunoscut faptul ca o recolta bogata depinde enorm de calitatea solului. Acesta este un organism viu, care necesita ingrijire pentru a-si mentine sanatatea biologica si a crea mediul propice pentru dezvoltarea productiei agricole. Descoperim in continuare ce solutii performeaza in combaterea eficienta a daunatorilor si ce tehnologii revigoreaza si mentin sanatatea solului, pentru ca orice producator sa isi asigure cantitatea necesara de cereale sau alte produse agricole.

Mai multe>>

Norofert pune in functiune o noua linie de productie pentru ingrasaminte organice

Norofert pune in functiune o noua linie de productie dupa o investitie de 4,5 milioane de leiNorofert S.A. (Simbol BVB: NRF), principalul producator de inputuri organice din Romania si jucator cu experienta pe piata agricola, anunta punerea in functiune a unei linii de productie de mare capacitate pentru ingrasaminte de sol, la facilitatea de productie de la Filipestii de Padure. In urma acestei investitii, Norofert devine cel mai mare producator de ingrasaminte organice de sol din Romania.

Mai multe>>

Producatorul de inputuri organice Norofert devine prima companie de pe AeRO cu rating ESG

Norofert se pregateste pentru un viitor sustenabil si devine prima companie de pe AeRO cu rating ESGNorofert SA (Simbol BVB:NRF), principalul producator de inputuri organice si jucator cu experienta pe piata agricola, devine prima companie listata pe piata AeRO operata de Bursa de Valori Bucuresti care lanseaza un raport de sustenabilitate si impact asupra mediului, insotit de un rating ESG. Strategia principala a companiei pentru reducerea emisiilor gazelor cu efect de sera este productia de inputuri pentru agricultura ecologica, care nu folosesc gaz pentru sinteza, ci materii prime organice.

Mai multe>>

Utrisha™ N - biostimulatorul cu rol in eficientizarea nutritiei

Corteva Agriscience lanseaza biostimulatorul cu rol in eficientizarea nutritiei Utrisha N in EuropaBiostimulatorul Utrisha™ N este o sursa alternativa de azot care poate furniza plantelor in vegetatie azot suplimentar pentru a facilita cresterea lor. Acest produs va fi disponibil pentru o gama larga de culturi, inclusiv culturi de camp, legume, livezi si struguri.

Mai multe>>

Marcoser inoveaza in legumicultura. Vrea sa lanseze ingrasaminte obtinute din deseuri organice

Fertilizarea sub forma de geluri proteice pentru legume - ingrasaminte obtinute din deseuri organiceIn urmatorii ani, legumicultorii romani vor avea la indemana o solutie ecologica pentru a-si creste productia, dar si calitatea legumelor din solarii. Este vorba despre geluri proteice, o alternativa la tratamentele chimice.

Mai multe>>

Noi solutii biologice pe baza microbiana: produsele Utrisha N si BlueN optimizeaza eficienta fertilizarii

Corteva Agriscience si Symborg anunta un acord privind produsul de fixare a azotului pe baza microbiana - In Europa acest acord consolideaza alianta deja infiintata pentru a oferi solutii biologice in statele Unite Canada Brazilia si ArgentinaCorteva Agriscience si Symborg, expert in tehnologii microbiologice, au anuntat astazi ca au incheiat un acord pe mai multi ani referitor la un produs pe baza microbiana pentru fixarea azotului. Acordul include aproape toate tarile europene (cu exceptia tarilor nordice si a Olandei) si Israelul. Prin acest acord, Symborg ofera o licenta exclusiva de distributie catre Corteva pentru bacteria endofitica Metylobacterium simbioticum, care lucreaza cu planta prin sombioza, asigurandu-i azotul necesar din atmosfera.

Mai multe>>

Obligatiile fermierilor conform noilor prevederi din legislatia privind nitratii proveniti din agricultura

O mai usoara aplicare a legislatiei privind poluarea cu nitrati proveniti din agriculturaHotararea de Guvern nr. 964/2000, prin care Directiva „Nitrati” a Comisiei Europene este transpusa in legislatia interna din Romania, a suferit modificari substantiale. Cea mai importanta modificare, in ceea ce ii priveste pe fermieri, se refera la obligatiile legale ale acestora, care sunt acum cuprinse in Programul de actiune pentru protectia apelor impotriva poluarii cu nitrati proveniti din surse agricole.

Mai multe>>

Corteva: Noile tratamente pentru seminte, derivate din surse naturale, sunt utilizate pe mai mult de 10 mil. de ha in Europa

Noile tratamente derivate din surse naturale pentru seminte dezvoltate de Corteva Agriscience sunt utilizate pe mai mult de 10 milioane de hectare in Europa - Tratamentele inovatoare pentru seminte - productivitate si durabilitateEstimarile Corteva Agriscience arata ca tratamentele inovatoare pentru seminte sunt folosite pe mai mult de 10 milioane de hectare in Europa, pe masura ce compania isi accelereaza eforturile de a satisface cererea tot mai mare de produse de origine naturala. Lumidapt® si Lumibio Kelta, un nou tip de fertilizant tratament samanta si stimulator de crestere dezvoltate de Marrone Bio Innovations, subsidiara Pro Farm Technologies, au fost folosite pe semintele de porumb, rapita de toamna si floarea soarelui marca Pioneer, in sezonul 2021.

Mai multe>>

Campania 'Sanatate pentru sate' ofera premii pentru gospodarii care doresc sa-si imbunatateasca productia in mod ecologic

Zeolites Group lanseaza Campania Sanatate pentru sate selecteaza 100 de gospodarii preocupate de cresterea animalelor si cultura plantelorPentru a sustine comunitatea rurala si activitatiile desfasurate in gospodarie, Zeolites Group lanseaza campania Sanatate pentru sate, o actiune de informare asupra beneficiilor produselor ecologice, 100% naturale. Incepand cu data de 10.03.2021 si pana in 10.04.2021, inclusiv, aceasta se va derula online in mass-media, iar scopul sau este selectarea prin concurs a unui numar de 100 de gospodarii preocupate de cresterea animalelor si cultura plantelor.

Mai multe>>

Dobroesti Composteaza: Primul program pilot de colectare separata a deseurilor vegetale de langa Bucuresti

Biodeck dezvolta primul program pilot de colectare separata a deseurilor vegetale de langa BucurestiBiodeck a prezentat in cadrul conferintei Gestionarea bio-deseurilor programul Dobroesti Composteaza, primul program de colectare separata a deseurilor vegetale si de compostare a lor de langa Bucuresti. Astfel, comuna Dobroestiul ajunge pe harta comunitatilor responsabile care au luat in serios colectarea separata a deseurilor vegetale, precum si a celor care fac tranzitia catre o societate generatoare de cat mai putine deseuri. Proiectul pilot este un model de bune practici ce poate fi scalat si in alte comunitati de pe teritoriul Romaniei.

Mai multe>>

Avem o lege a compostului - deseurile vor fi colectate separat pentru compost cu utilizare in agricultura

Avem o lege a compostului - Tine de noi de fiecare cetatean ca ea sa fie o lege buna pentru RomaniaZero Waste Romania saluta adoptarea legii privind gestionarea deseurilor nepericuloase compostabile, adoptata in unanimitate de catre Parlament in 28 iulie si trimisa spre promulgare in 3 august. Incepand cu 1 ianuarie 2021, legea obliga UAT-urile sa implementeze colectarea separata a deseurilor biodegradabile, sa extinda colectarea separata din usa in usa a biodeseurilor in mediul urban, dublata de implementarea schemei „plateste pentru cat arunci” si sa incurajeze compostarea individuala in gospodariile din mediul rural.

Mai multe>>

Instruiri GRATUITE pentru fermieri privind gestionarea gunoiului de grajd

Cursuri de Instruire gratuite pentru fermieri privind gestionarea gunoiului de grajdMinisterul Apelor si Padurilor anunta lansarea de instruiri gratuite pentru fermieri! Instruirile se adreseaza atat crescatorilor de animale, cat si fermierilor din sectorul vegetal. Ei pot participa la cursuri gratuite de instruire care au la baza reglementarile Codului de Bune Practici Agricole si experienta practica a altor fermieri care aplica cu succes prevederile acestuia. Vor invata despre cum trebuie sa arate capacitatile de stocare pentru gunoiul de grajd si despre cum si cand trebuie acesta imprastiat pentru ca plantele sa beneficieze cat mai mult de nutrienti si sa nu polueze resursele de apa!

Mai multe>>

Noile norme UE privind ingrasamintele promoveaza tranzitia spre o agricultura mai ecologica

UE adopta noi norme privind ingrasaminteleUE adopta noi norme pentru introducerea produselor fertilizante pe piata UE. Consiliul a adoptat astazi un regulament care armonizeaza cerintele pentru ingrasamintele produse din minerale fosfatice si din materii prime organice sau secundare in UE, deschizand noi posibilitati pentru productia si comercializarea acestora pe scara larga. Regulamentul stabileste limite armonizate pentru o serie de contaminanti, cum ar fi cadmiul, continuti in ingrasamintele minerale.

Mai multe>>

Cel mai important producator roman de inputuri pentru agricultura ecologica se extinde pe piata din Republica Moldova

Norofert Organics - Cel mai important producator roman de inputuri pentru agricultura ecologica se extinde pe piata din Republica MoldovaNorofert Organics, cel mai important producator roman de inputuri pentru agricultura ecologica, anunta extinderea business-ului pe piata din Republica Moldova prin acordarea unui contract de distribuire exclusiva cu WeTrade, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata agribusiness de peste Prut. In acest an, Norofert Organics intentioneaza sa intre de asemenea pe alte piete din Europa de Est, precum Bulgaria sau Croatia. Unul din marile atuuri ale companiei Norofert il reprezinta tabletele efervescente.

Mai multe>>

Ingrasaminte mai ecologice in UE. Un nou regulament va aduce pe piata ingrasaminte organice inovatoare

Ingrasaminte ecologice in UE - Un nou regulament va aduce pe piata ingrasaminte organice inovatoareAmbasadorii la UE au aprobat astazi un acord cu Parlamentul European cu privire la noi norme pentru introducerea produselor fertilizante pe piata UE. Regulamentul armonizeaza standardele pentru ingrasamintele produse din materii prime organice sau secundare in UE, deschizand noi posibilitati pentru producerea lor pe scara larga. In plus, stabileste limite armonizate pentru o serie de contaminanti continuti in ingrasamintele minerale.

Mai multe>>

PROVED: Un standard roman original privind compostul

PROVED - Bio-deseurile in economia circulara - Un standard roman original privind compostulMetoda cea mai buna de valorificare a reziduurilor organice de tot felul o reprezinta compostarea. Compania Iridex Group Plastic este partener in cadrul proiectului PROVED, Procese si sisteme operationale pentru tratarea si valorificarea materiala si energetica a deseurilor, alaturi de Universitatea Politehnica Bucuresti (UPB) si o serie de alti parteneri, fiind implicati in consultarea publica alaturi de toti actorii interesati din piata care gestioneaza sau urmeaza sa fie beneficiari ai valorificarii bio-deseurilor in economia circulara.

Mai multe>>

Procedee simple de transformare a gunoiului de grajd in fertilizator organic

Transformarea gunoiului de grajd in fertilizant organicMetoda cea mai buna de valorificare a reziduurilor organice de tot felul o reprezinta compostarea. Astfel, compostul este un produs matur solid rezultat din compostare, care este un proces condus de bio-oxidare a substratului organic eterogen solid incluzand o faza termofila. Ce inseamna un compost de foarte buna calitate in Romania este relativ, intrucat la noi in tara nu exista niste norme, niste standarde la care sa ne referim in realizarea compostului. Din pacate, Romania este una dintre cele trei tari din UE in care nu exista inca legislatie pe domeniul compostului.

Mai multe>>

Trenduri in gradina: cum se face si la ce foloseste compostul de frunze

Compostul de frunze in gradina - Ingrasamant ecologic pe care il faci acasaCei ce lucreaza des gradina cunosc diferenta dintre ingrasamantul ecologic si cel de o calitate inferioara. Nu multi cunosc beneficiile compostului din frunze realizat acasa, el fiind o sursa excelenta de nutrienti pentru sol.

Mai multe>>

Premiera in agricultura ecologica europeana: Tableta Efervescenta, un produs unic si revolutionar

Tableta Efervescenta - Ingrasamant suta la suta organic pentru fertilizarea culturilor in agricultura ecologicaCel mai important producator roman de inputuri pentru agricultura ecologica anunta lansarea pe piata a primei game complete de fitosanitare si ingrasaminte ecologice din Europa, sub forma de tablete efervescente, care revolutioneaza felul in care erau tratate pana acum culturile agricole ecologice. Pentru realizarea tabletei efervescente, producatorii romani au colaborat cu cercetatori din Marea Britanie, Croatia, Ungaria si Lituania.

Mai multe>>

Solutie de PROTECTIE si CRESTERE pentru floarea-soarelui, rapita, cereale si porumb

AGROBION - Ingrasamant organic foliar natural pentru culturile de floarea-soarelui rapita cereale si porumbUn tratament potrivit suplimenteaza programul obisnuit de fertilizare al plantelor si solului, controleaza prevenitv si curativ dezechilibrele de nutritie, imbunatateste cresterea si dezvoltarea plantelor. In plus, un astfel de tratament stimuleaza formarea sistemului radicular, inflorirea, fructificarea si sustine mecanismul rezistentei active la boli. Cat de dificil este sa obtii culturi sanatoase, bine crescute? Care sunt costurile? Ce anume implica un tratament eficient si care sunt rezultatele?

Mai multe>>

Namolul ca fertilizant - o oportunitate de afaceri pentru agricultura

Namolul de epurare - fertilizant ecologic pentru agriculturaConsiliul Europei a stabilit o serie de reguli stricte prin care fermierii pot utiliza namolurile provenite din statiile de epurare a apelor uzate orasenesti ca ingrasamant. Utilizarea namolului de la statiile de epurare ca fertilizant in agricultura este o metoda prietenoasa pentru mediu, benefica pentru sol si pentru culturile agricole. Totodata, se vine in ajutorul fermierilor, pentru ca reprezinta o modalitate eficienta pentru cresterea productiei, avand in vedere ca este aproape gratis.

Mai multe>>

Aplicarea gunoiului de grajd pe terenul agricol | norme de ecoconditionalitate

Ingrasaminte organice - Aplicarea gunoiului de grajd pe terenul agricol - norme de ecoconditionalitateFermierii care beneficiaza de subventii agricole trebuie sa respecte o serie de norme de ecoconditionalitate. Printre aceste reguli se numara si perioada de interdictie pentru aplicarea gunoiului de grajd pe terenul agricol, conform documentelor APIA. Aceasta perioada este definita prin intervalul de timp in care temperatura medie a aerului scade sub valoarea de 5 C, iar cerintele culturii fata de nutrienti sunt reduse si riscul de percolare/scurgere la suprafata a azotului este mare.

Mai multe>>

Mulciul viu

Mulciul viu combate ecologic buruienile din gradina si actioneaza ca ingrasamant natural pentru planteAvem posibilitatea sa producem propriul ingrasamant la plantele din gradina prin mulcire vie. Plantele vii folosite ca mulci au un avantaj fata de mulciul din paie si fan, deoarece actioneaza atat deasupra solului cat si in sol.

Mai multe>>

Ingrasamintele Verzi | O modalitate eficienta de fertilizare ecologica a solului

Ingrasaminte organice vegetale - Ingrasamintele verzi pentru o fertilizare ecologica a soluluiIngrasamintele verzi sunt constituite din anumite plante care se cultiva in scopul incorporarii lor in sol odata cu lucrarile de baza. Plantele folosite ca ingrasamant verde trebuie sa produca o masa vegetala cat mai bogata, intr-un timp cat mai scurt si sa nu fie pretentioase fata de sol. Plantele utilizate ca ingrasaminte organice vegetale sunt in majoritate leguminoase (lupin, mazare, mazariche, sulfina, etc.), insa pot fi folosite si alte plante ca de exemplu secara, floarea soarelui, rapita, mustarul si altele. Aceste plante pot fi utilizate singure sau in amestec de mai multe specii, pentru a produce un ingrasamant mai complex.

Mai multe>>

Primul apel de depunere subproiecte pentru finantarea reducerii poluarii cu nutrienti

Depunere subproiecte pentru finantarea reducerii poluarii cu nutrientiIn data de 24 aprilie 2017, Ministerul Apelor si Padurilor (MAP) intentioneaza sa lanseze primul apel de subproiecte, aferent Programului Competitiv de Finantare “Investitii la nivelul comunitatilor locale pentru reducerea poluarii cu nutrienti”. Programul de finantare se adreseaza unitatilor adiministrativ-teritoriale si are ca obiectiv reducerea deversarilor de nutrienti prin realizarea platformelor de depozitare si gospodarire a gunoiului de grajd, sisteme de compostare, ambalare / peletizare, statii de biogaz, precum si infiintarea de perdele forestiere de protectie.

Mai multe>>

Finantarea unitatilor de compostare in propriile gospodarii - MMAP propune Ghidul Compost

Finantarea statiilor de compostare in propriile gospodarii - MMAP propune Ghidul CompostMinisterul Mediului, Apelor si Padurilor lanseaza in dezbatere publica Ghidul Compost, prin care cetatenii vor putea beneficia de finantare pentru gestionarea deseurilor biodegradabile in propriile gospodarii. Prin intermediul primariilor, fiecare gospodarile va putea beneficia de o unitate de producere a compostului din deseuri menajere biodegradabile, in functie de nevoi. Unitatile de compost vor fi special concepute pentru descompunerea aeroba a biodeseurilor si conversia in compost, care va putea fi utilizat ca fertilizator organic.

Mai multe>>

Compostul de frunze

Compost de frunzeCompostul de frunze este utilizat de gradinari, mai ales in zonele care nu duc lipsa de specii de arbori care isi pierd toamna frunzele, rezultand un material organic valoros.

Mai multe>>

Finantare de 48 milioane euro destinata controlului integrat al poluarii cu nutrienti

Poluare cu nutrienti - practici agricole - managementul gunoiului de grajd in fermele de animaleRomania va imprumuta 48 milioane euro de la BIRD pentru finantarea unui proiect privind controlul integrat al poluarii cu nutrienti prin care se urmareste optimizarea managementului gunoiului de grajd si a altor materiale compostabile, plantarea de perdele forestiere de protectie impotriva deversarii de nutrienti, canalizarea si tratarea apelor uzate, furnizarea de echipamente pentru imbunatatirea facilitatilor existente de stocare a gunoiului de grajd si de producere a compostului.

Mai multe>>

Gestionarea durabila si posibilitati de valorificare a namolurilor provenite de la statiile de epurare ale apei

ingrasaminte organice - namoluri la statiile de epurare ale apeiOportunitatile de piata pentru producatorii de ingrasaminte organice sunt semnificative. In prezent, UE importa circa 6 milioane de tone de fosfati pe an, insa ar putea inlocui pana la 30 % din aceasta cantitate prin extractii din namolul de epurare, din deseurile biodegradabile, din faina de carne si de oase sau din gunoiul de grajd. In 12 septembrie 2016 a avut loc un eveniment deosebit de interesant si de util pentru dezvoltare durabila prin economie circulara, in cadrul caruia s-au discutat solutii de gestionare durabila si posibilitati de valorificare a namolurilor de epurare.

Mai multe>>

Cultura acoperitoare de ridichi de toamna

Combaterea buruienilor cu ajutorul culturii acoperitoare de ridichi de toamnaRidichile au castigat recent o recunoastere pentru potentialul lor de acoperire a terenului si de combatere a buruienilor. Este foarte potrivita pentru acoperirea solului, retinerea de nutrienti, suprimarea buruienilor, reducerea compactarii solului si are efecte benefice asupra proprietatii solului si a culturilor ulterioare. 

Mai multe>>

Ordinea de aplicare a ingrasamintelor organice la legume

aplicare ingrasaminte organice la legumeLa ierarhizarea culturilor de legume trebuie sa tinem seama de modul cum acestea valorifica efectul multianual al ingrasamintelor organice in actiune imediata si ulterioara.

Mai multe>>

Folosirea ingrasamintelor organice la porumb

Folosirea ingrasamintelor organice la porumb - Fertilizarea cu gunoi de grajd la cultura porumbuluiImportanta ingrasamintelor organice este unanim recunoscuta, influentand favorabil cresterea productiei dar si retinerea apei in sol. Pe solurile sarace de tip brune de padure si podzoluri este necesara folosire gunoiului de grajd la cultura porumbului.

Mai multe>>

Noutati

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

18-10-2024 Alimentatie sanatoasa

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a garanta un aport important de fibre, vitamine și minerale pentru organism. Dar smoothie-urile sunt mult mai mult decât băuturi delicioase din amestecuri de fructe; cu puțină atenție și implicare și alegând ingredientele potrivite, le poți transforma în adevărate bombe de energie.  Mai multe>>

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

01-10-2024 Agricultura ecologica

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>

Raportul CCE ridică semne de întrebare referitor la impactul sprijinului UE pentru agricultura ecologică

23-09-2024 Agricultura ecologica

Raportul CCE ridică semne de întrebare referitor la impactul sprijinului UE pentru agricultura ecologică

Un raport publicat astăzi de Curtea de Conturi Europeană ridică semne de întrebare cu privire la eficacitatea sprijinului acordat de UE pentru agricultura ecologică. În strategia actuală se remarcă deficiențe semnificative. Nici viitorul de după 2030 nu arată mai grozav: zero viziune și zero obiective pentru sectorul ecologic. Suprafața de teren cultivată ecologic a crescut, grație miliardelor de euro puse la dispoziție anual de UE. Pe de altă parte, cerințele și nevoile sectorului nu ... Mai multe>>

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

29-08-2024 Protectia mediului

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

Hrănirea unei populații globale care va ajunge la aproape 10,3 miliarde până la mijlocul anilor 2080 și îmbunătățirea modului de trai reprezintă o oportunitate extraordinară pentru agricultură de a deschide calea. Prin adoptarea unor practici inovatoare și durabile în agricultură, fermierii pot asigura producerea de alimente nutritive și sănătoase pentru toți oamenii, în timp ce creează un ecosistem care susține în mod natural oamenii, progresul și planeta. Mai multe>>

O nouă analiză relevă legătura crucială dintre calitatea solului și sănătatea umană

29-08-2024 Protectia mediului

O nouă analiză relevă legătura crucială dintre calitatea solului și sănătatea umană

O nouă analiză cuprinzătoare, publicată astăzi, 29 august, de către mișcarea Salvează Solul, dezvăluie legăturile profunde dintre sănătatea solului și bunăstarea fizică și psihică a oamenilor, subliniind necesitatea urgentă de a acorda atenție la nivel mondial degradării solului. Noul raport evidențiază căile directe și indirecte prin care sănătatea solului influențează diferite aspecte ale vieții umane, inclusiv nutriția, sănătatea mintală și calitatea generală a vieții. Mai multe>>

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

22-08-2024 Energie regenerabila

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

Aflat în al 14-lea an de evenimente, de facto cea mai cunoscută şi mai amplă manifestare din România în acest domeniu, singura exclusiv pe energii regenerabile, Târgul RoEnergy România, ediţia Timişoara 2024, promite o experienţă unică cu expoziţie, conferinţe, workshop-uri, timp de 3 zile, în care  multinaţionale de top, de pe două continente, vin în România, unele dintre acestea în premieră, să prezinte tehnologiile viitorului în regenerabile şi eficienţă energetică. Mai multe>>

Beneficiile produselor bio în agricultură 

15-08-2024 Agricultura ecologica

Beneficiile produselor bio în agricultură 

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, agricultura bio reprezintă o alternativă optimă la metodele tradiționale. În următoarele rânduri vom aduce în discuție avantajele acestui tip de agricultură, evidențiind impactul pozitiv pe care îl are asupra sănătății consumatorilor. Nu în ultimul rând, vom aborda provocările cu care se confruntă agricultorii care doresc să adopte aceste metode și vom oferi soluții concrete, cu ajutorul cărora aceștia le pot depăși.  Mai multe>>

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

01-08-2024 Eco / Bio

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

Impact Hub Bucharest și Raiffeisen Bank România anunță lista celor 15 organizații calificate pentru Idea Stage, una dintre categoriile celui mai complex program de accelerare destinat startupurilor greentech, Romania ClimAccelerator. Romania ClimAccelerator sprijină accelerarea afacerilor care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, pro... Mai multe>>

Grupul UniCredit lansează programul „Skills for Transition”

01-08-2024 Protectia mediului

Grupul UniCredit lansează programul „Skills for Transition”

Tinerii români interesați de mediu, economie durabilă și alte subiecte din sfera ESG, pot aplica la două programe educaționale oferite gratuit de Grupul UniCredit. Programele aufost dezvoltate de POLIMI Graduate School of Management și oferă aplicanților șansa de a participa, începând cu luna octombrie 2024, la: Mai multe>>

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

22-07-2024 Energie regenerabila

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

În ultimii ani, energia regenerabilă a devenit un subiect central în discuțiile despre viitorul sustenabilității. În special pentru companiile mici și mijlocii (IMM-uri), investițiile în sisteme de energie regenerabilă, cum ar fi cele fotovoltaice, nu sunt doar o modalitate de a reduce costurile operaționale, ci și un pas esențial către un viitor mai verde. Mai multe>>

Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

22-07-2024 Alimentatie sanatoasa

Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

The New Originals Company, cu sediul în Viena, Austria, a anunțat achiziționarea brandului Inedit și a activelor aferente de la Dr. Oetker România. Această mișcare strategică aduce împreună doi actori ai industriei care cred cu pasiune în tofu ca alternativă naturală, sănătoasă și sustenabilă la carne. Fondat în 1998 de Aurelian Eremia, Inedit a crescut de la o mică afacere, până a devenit liderul în România în domeniul tofu și al alimentelor pe bază de plante. Mai multe>>