Combaterea buruienilor, bolilor si daunatorilor in culturile de cereale, de camp, dar si in culturile de legume reprezinta o prioritate pentru micii si marii agricultori. Mai mult, se pune accentul pe eficientizarea productiei si pe calitatea recoltei. Cat de dificil este sa obtii culturi sanatoase, bine crescute? Care sunt costurile? Ce anume implica un tratament eficient si care sunt rezultatele?
Eforturile in ceea ce priveste infiintarea culturilor agricole si mentinerea lor la un nivel optim pot fi simplificate, iar riscurile pot fi reduse la zero. Cu alte cuvinte, exista tratamente care nu doar ca ajuta planta sa se dezvolte bine (chiar si in conditii vitrege), ci asigura inclusiv legume/fructe cu gust mai bun si cu o estetica impecabila.
Protectia oferita plantei este si ea maximizata astfel ca daunatorii sunt tinuti la distanta. Rezultatul: recolte numai bune de pus pe raft, perfecte pentru consumul intregii familii.
Un tratament potrivit oricaror tipuri de culturi este ingrasamantul foliar lichid. Acesta suplimenteaza programul obisnuit de fertilizare al plantelor si solului, controleaza preventiv si curativ dezechilibrele de nutritie, imbunatateste cresterea si dezvoltarea plantelor. In plus, un astfel de tratament stimuleaza formarea sistemului radicular, inflorirea si fructificarea.
Sustinut este si mecanismul rezistentei active la boli. Toate acestea fac din ingrasamantul organic o investitie profitabila, destinata micilor si marilor agricultori. AGROBION este ingrasamantul ce va sustine culturile la cele mai scazute costuri. Produsul este testat in laborator de ICPA Bucuresti si in camp cu rezultate extraordinare.
Floarea-soarelui este sensibila la numeroase boli. Bacterioze si micoze, toate acestea isi pot pune amprenta asupra dezvoltarii plantei. De pilda, din cauza lor, frunzele pot prezenta pete variabile. Tesuturile atacate se brunifica si se usuca, iar aspectul frunzelor are cel mai mult de suferit.
Si ciupercile pot afecta floarea-soarelui. Acestea afecteaza plantele in toate fazele de dezvoltare. Vizate sunt, in special, plantele tinere, in curs de formare. Bolile apar, mai ales, atunci cand umiditatea din aer este crescuta. De cele mai multe ori, ciupercile determina uscarea plantelor. Cat despre recolta, aceasta poate fi compromisa in totalitate.
Pentru a reduce riscurile in ceea ce priveste imbolnavirea culturilor de floarea-soarelui, este recomandata aplicarea unui tratament. Atentie: nu orice tratament asigura randamentul optim. Acesta trebuie sa aiba la baza microelemente benefice pentru planta si, totodata, trebuie sa nu contina substante corozive.
AGROBION este recomandat pentru tratarea tuturor culturilor agricole, inclusiv de floarea-soarelui. Ingrasamantul natural nu doar ca ajuta planta sa creasca, asigurandu-i un mix unic de nutrienti, ci o protejeaza in totalitate de boli si daunatori, indiferent de agresivitatea lor.
Planta este protejata 100% si ajutata sa se dezvolte in conditii optime. Mai mult, tratamentul are efect si in ceea ce priveste calitatea recoltei. Pe scurt, se obtin seminte mai bune, iar planta este sanatoasa de la radacina pana la varfurile frunzelor.
Rapita reprezinta o sursa importanta de venit pentru agricultori. Motivele sunt evidente: din aceasta planta se produce un ulei de calitate, dar si biodiesel, un combustibil tot mai cautat. In plus, rapita este adaptata la conditiile climatice din Romania, fiind foarte usor de crescut si deloc pretentioasa. La fel ca orice planta insa, si rapita are nevoie de suport si protectie in crestere.
Tratamentul cu ingrasamant organic aplicat rapitei asigura rezultate evidente si extrem de rapide. De exemplu, AGROBION ajuta la obtinerea de recolte mai mari - aplicat in perioada optima, tratamentul intareste planta si o sprijina in lupta cu daunatorii si carentele nutritionale.
Mai mult, ingrasamantul protejeaza planta in perioade de seceta sau inghet. Acesta contribuie la o absorbtie eficienta a nutrientilor si la o dezvoltare intensiva a plantelor. Rezultatul: o imbunatatire semnificativa a cantitatii si calitatii productiei de rapita.
Cultura porumbului poate fi extrem de profitabila daca si numai daca sunt respectate necesitatile plantei. Avand o capacitate de productie cu aproximativ 50% mai mare fata de restul cerealelor, porumbul asigura recolte de calitate.
Acest fapt nu vine insa de la sine. Pentru obtinerea unui plus in ceea ce priveste calitatea dar si cantitatea la cultura de porumb, se recomanda aplicarea ingrasamantului organic AGROBION. Ce face acesta pentru planta?
Ingrasamantul organic natural de generatie noua AGROBION asigura o dezvoltare intensiva si rapida pentru culturile de porumb. Ofera energie germinativa sporita pentru seminte, vigoare si rezistenta mai mare plantelor rasarite, dar si un procent de prindere mai mare si mai rapid.
In plus, ingrasamantul organic natural diminueaza stresul provocat de factorii climatici si chimici, crescand rezistenta plantei la inghet dar si la seceta.
Graul, secara, orzul, ovazul, meiul si orezul au nevoie de ingrasamant natural organic AGROBION. Motivul este simplu: cu ajutorul unui ingrasamant organic natural, plantele se dezvolta mai bine, mai repede, mai sanatos, iar productia este una de calitate. In plus, complexul de boli la cereale este extrem de variat si de agresiv. Fara o protectie optima, culturile pot avea de suferit. Malura comuna, taciunele zburator, mucegaiul de zapada, fainarea graului, arsura frunzelor de orz sunt doar o parte din daunatorii si bolile culturilor de cereale.
Simptomele pot sa apara devreme sau se pot manifesta dupa o faza de latenta. Indiferent de cum actioneaza boala, aceasta poate compromite recolta si poate distruge planta in totalitate. Infectia se produce, in general, prin seminte.
Ingrasamantul organic natural AGROBION protejeaza, in primul rand, semintele. Astfel, planta dispune de toate conditiile unei dezvoltari sanatoase, departe de boli si daunatori. O mare parte din daunatori apar si din cauza conditiilor climatice vitrege. Ingrasamantul organic natural elimina problema inghetului, umiditatii crescute si secetei.
Cu alte cuvinte, AGROBION hraneste planta in profunzime si o ajuta sa creasca sanatos indiferent de conditiile de afara. O singura administrare a tratamentului cu ingrasamant organic natural este suficienta pentru ca planta sa-si extraga necesarul de energie.
AGROBION este un ingrasamant natural recomandat pentru tratarea semintelor inainte de semanat, a rasadurilor, a radacinilor pomilor si arbustilor. Produsul este bazat pe tehnologia nano-particulelor. Acesta dispune de substante care imbunatatesc si faciliteaza absorbtia nutrientilor, avand proprietati puternice de biostimulare.
Mai multe detalii si contact pe: agrobion.info
23-05-2024 Ingrasaminte / fertilizanti
Pe o piata in continua dezvoltare, compania abordeaza aceasta problema intr-un mod diferit venind cu o solutie noua pentru nutritia plantelor. Kinsidro™ Nutri beneficiaza de o compozitie brevetata, unica, formata din macro si micro-elemente, chelatate EDTA si legate de lignosulfonati impreuna cu acizi humici si fulvici. Asadar, acest produs este unic pe piata la ora actuala, avand cel mai ridicat continut de acizi fulvici, cu rol deosebit de important in acelerarea proceselor metabolice din plan... Mai multe>>
05-03-2024 Ingrasaminte / fertilizanti
Este cunoscuta presiunea pe care agricultorii o simt in ultima vreme in ceea ce priveste pretul ridicat al azotului si limitarea aplicarii formularilor conventionale pe parcursul perioadei de vegetatie, lucruri care, alaturi de alti factori de mediu, ii impiedica sa obtina rezultate maximizate de productie in culturile lor. Mai multe>>
24-01-2024 Ingrasaminte / fertilizanti
Aplicarea corecta a ingrasamintelor granulate este o veriga esentiala in tehnologia de cultivare intensiva a plantelor. Erorile de aplicare trebuie evitate intotdeauna pentru a maximiza potentialul de productie si pentru a distribui in mod optim nutrientii. Mai multe>>
07-12-2023 Ingrasaminte / fertilizanti
Ingrasamintele sunt foarte sensibile la factorii de mediu. Daca respectati cateva reguli de baza, calitatea ingrasamantului nu va fi afectata si depozitarea se va face in conditii de siguranta. Mai multe>>
30-11-2023 Ingrasaminte / fertilizanti
Corteva Agriscience a lansat optimizatorul cu rol in eficientizarea nutrientilor Utrisha™ N in Romania, ca parte a portofoliului sau de produse biologice, pentru a satisface cererea tot mai mare de solutii sustenabile in agricultura. Desi produsul si-a facut debutul in Romania la sfarsitul acestui an, a fost prezent cu succes in Republica Moldova in ultimul an, cu planuri de extindere incepand cu anul 2024. Mai multe>>
12-07-2023 Ingrasaminte / fertilizanti
In ultimii doi ani ingrasamintele azotoase au inregistrat fluctuatii de pret fara precedent. Principala cauza pentru acesta evolutie a pretului ingrasamintelor este pretul volatil al gazelor naturale care reprezinta cel mai mare factor de cost in productia de ingrasaminte azotoase. Mai multe>>
25-04-2023 Ingrasaminte / fertilizanti
Combinatul de Ingrasaminte Chimice (CICh) Navodari, singurul producator roman de fertilizanti si biostimulatori profesionali, a inregistrat o cifra de afaceri de 300 de milioane de lei in 2022, in crestere semnificativa fata de anul precedent. Rezultatul s-a datorat cererii in crestere de ingrasaminte, CICh fiind singurul combinat din Romania care si-a mentinut capacitatea integrala de productie in ultimii ani. Mai multe>>
27-03-2023 Ingrasaminte / fertilizanti
Combinatul de Ingrasaminte Chimice (CICh) Navodari, singurul producator roman de fertilizanti si biostimulatori profesionali, l-a numit in functia de director general pe Mihai Anitei, fost country manager al grupului agricol elvetian Ameropa. Principalul sau obiectiv va fi dezvoltarea productiei de fertilizanti a combinatului din Navodari, pentru a reduce dependenta fermierilor romani de importuri de ingrasaminte. Mai multe>>
13-03-2023 Ingrasaminte / fertilizanti
In contextul actual, cand costul ingrasamintelor are o pondere semnificativa in costul total al infiintarii unei culturi, majoritatea fermierilor au tendinta de a pune pe primul loc pretul cat mai mic al produsului comercial ca si criteriu de alegere, de multe ori in detrimentul calitatii. Mai multe>>
26-01-2023 Ingrasaminte / fertilizanti
Temperaturile neobisnuit de ridicate din aceasta perioada a anului in mai toate regiunile agricole din Romania au favorizat dezvoltarea uneori excesiva a culturilor de toamna. Aceasta stare de vegetatie continua implica si absorbtia mai multor elemente nutritive in aceasta perioada. Mai multe>>
11-12-2022 Ingrasaminte / fertilizanti
Pentru a face fata provocarilor actuale si din viitor, este necesara cresterea eficientei in agricultura, ceea ce inseamna ca fermierii trebuie sa produca mai mult si de o calitate mai buna pe fiecare metru patrat, subliniaza Csaba Éber, director general al Malagrow Romania, companie care comercializeaza ingrasaminte, biostimulatori si amestecuri de substrat. Este putin probabil ca preturile inputurilor agricole sa scada anul viitor, iar fermierii ar trebui sa tina cont de acest lucru atunci can... Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>