Corteva pune astazi azotul la indemana plantelor printr-un produs UNIC

Corteva pune astazi azotul la indemana plantelor printr-un produs UNICEste cunoscuta presiunea pe care agricultorii o simt in ultima vreme in ceea ce priveste pretul ridicat al azotului si limitarea aplicarii formularilor conventionale pe parcursul perioadei de vegetatie, lucruri care, alaturi de alti factori de mediu, ii impiedica sa obtina rezultate maximizate de productie in culturile lor.


Corteva Agriscience a omologat de curand primul produs din gama biologicals - Utrisha™ N, un produs UNIC, de ultima generatie.

Utrisha™ N este un biostimulator cu rol in eficientizarea nutritiei plantelor, avand la baza bacteria de origine naturala Methylobacter symbioticum. Utrisha™ N este mentionat de Organic Materials Review Institute (OMRI) si autorizat pentru utilizare in productia ecologica certificata, procesarea alimentelor si manipulare.

 

Cum actioneaza Utrisha N

Utrisha™ N permite tesuturilor plantelor sa treaca dincolo de rolul de consumator si sa devina o sursa cu aport constant de azot pentru plante, favorizand absorbtia azotului din aer.

Methylobacter symbioticum patrunde in planta prin stomatele prezente pe tesuturile verzi si colonizeaza rapid intreaga planta pentru a transforma azotul din atmosfera (N2) intr-o forma disponibila pentru plante (NH4+)*. Acest lucru ii permite produsului Utrisha™ N sa livreze azot direct in partile plantelor aflate in crestere activa, eliminand atat riscul ca azotul sa fie aplicat in fenofazele inoportune, cat si efectele negative asupra mediului si fitotoxicitatea plantelor.

Metilobacter symbioticum este o bacterie care supravietuieste si se inmulteste, hranindu-se cu metanol, un produs secundar al cresterii vegetative normale a plantelor. Astfel, aportul azotului este legat de necesarul plantei.

 

 

 

Cum se utilizeaza

Utrisha™ N se aplica dimineata cand stomatele sunt deschise, iar planta este sanatoasa si in proces de crestere activa, neafectata de factorii de stres din mediu. Doza de aplicare este de 333 g/ha, pana la 500 g/ha, in functie de cultura la care se utilizeaza, iar continutul de clor din apa nu trebuie sa depaseasca 2 ppm. Imediat dupa o ora de la aplicare, Utrisha™ N este absorbita in planta, fiind astfel protejata de spalarea accidentala in cazul aparitiei precipitatiilor.

 

Avantajele Utrisha N

    • Utilizeaza azotul atmosferic intr-un mod natural pentru a genera amoniu, necesar plantelor pentru crestere si dezvoltare.
    • Utrisha™ N functioneaza pe baza unui mecanism de autoreglare pentru a evita riscul dezechilibrelor nutritive, pierderilor sau fitotoxicitatii plantelor.
    • Utrisha™ N asigura plantelor de cultura azot pe toata durata de viata, fara sa fie necesara reintrarea in cultura pentru repetarea tratamentului.
    • Utrisha™ N poate suplini o cantitate importanta de azot, facand astfel posibila cresterea plantelor chiar si in conditii de fertilizare dificila sau imposibil de facut.

 

 

 

Beneficiile utilizarii Utrisha N

    • Utrisha™ N constituie o sursa alternativa viabila pentru a spori eficienta utilizarii azotului, M. Symbioticum favorizeaza aprovizionarea plantelor cu azot chiar si cand azotul este in cantitate limitata sau inconsecventa.
    • Utrisha™ N colonizeaza rapid intreaga planta, oferind culturii, la scurt timp de la aplicare, azot sub forma amoniacala si continuand sa faca acest lucru, independent de fazele de vegetatie, atat timp cat planta are nevoie de acest aport de azot.
    • Produsul este compatibil cu o multitudine de alte produse fitosanitare, utilizate atat in agricultura conventionala, cat si in cea ecologica. Totusi, pentru a beneficia la maxim de aportul acestui produs si pentru a impiedica situatiile neplacute, compania Corteva va recomanda sa aplicati produsul evitand amestecurile. Daca insa situatia o impune si amestecul este dorit, va rugam sa luati legatura cu departamentul tehnic Corteva pentru mai multe detalii de compatibilitate, acesta avand cea mai mare baza de date disponibila si competenta necesara pentru a va putea da sfaturi utile, astfel incat eficienta maxima sa fie asigurata.
    • Utrisha™ N este produsul biologic cu o formulare patentata Corteva ce poate fi pastrat pana la 2 ani in conditii normale de temperatura, fara ca acesta sa sufere vreo scadere de eficacitate.
    • Utrisha™ N este un partener excelent in programele de management al azotului, flexibilitatea in aplicare si sincronizarea cu nevoia de azot a plantei de cultura, facand din acesta o excelenta sursa de azot suplimentar, compatibila si cu tehnologia Optinyte.
    • Sustenabilitatea se regaseste insa in faptul ca Utrisha™ N poate furniza azot plantei de cultura fara risc de levigare in panzele freatice sau introducere de gaze suplimentare cu efect de sera in atmosfera.

 

Utrisha™ N este un produs de origine naturala, drept urmare, pentru a avea rezultatele scontate, acesta trebuie utilizat respectand cu mare strictete eticheta.

Rezultatele din 2022 si 2023 au aratat la nivel mondial ca Utrisha™ N este solutia catre un viitor sustenabil in agricultura moderna, lucru ce face ca produsul sa fie utilizat la ora actuala pe milioane de hectare, la doar un an de la lansare.

Pentru mai multe detalii va rugam sa intrati pe pagina de web Corteva.

 

 

Azot la indemana plantelor prin Utrisha

Articol scris de:
Adrian Ionescu Category Marketing Manager Fungicides, Insecticides & Biologicals Corteva Romania & Moldova.

Noutati

Kinsidro Nutri – Un fertilizant foliar unic

23-05-2024 Ingrasaminte / fertilizanti

Kinsidro Nutri – Un fertilizant foliar unic

Pe o piata in continua dezvoltare, compania abordeaza aceasta problema intr-un mod diferit venind cu o solutie noua pentru nutritia plantelor. Kinsidro™ Nutri beneficiaza de o compozitie brevetata, unica, formata din macro si micro-elemente, chelatate EDTA si legate de lignosulfonati impreuna cu acizi humici si fulvici. Asadar, acest produs este unic pe piata la ora actuala, avand cel mai ridicat continut de acizi fulvici, cu rol deosebit de important in acelerarea proceselor metabolice din plan... Mai multe>>

Corteva pune astazi azotul la indemana plantelor printr-un produs UNIC

05-03-2024 Ingrasaminte / fertilizanti

Corteva pune astazi azotul la indemana plantelor printr-un produs UNIC

Este cunoscuta presiunea pe care agricultorii o simt in ultima vreme in ceea ce priveste pretul ridicat al azotului si limitarea aplicarii formularilor conventionale pe parcursul perioadei de vegetatie, lucruri care, alaturi de alti factori de mediu, ii impiedica sa obtina rezultate maximizate de productie in culturile lor. Mai multe>>

Aplicarea corecta a ingrasamintelor granulate !

24-01-2024 Ingrasaminte / fertilizanti

Aplicarea corecta a ingrasamintelor granulate !

Aplicarea corecta a ingrasamintelor granulate este o veriga esentiala in tehnologia de cultivare intensiva a plantelor. Erorile de aplicare trebuie evitate intotdeauna pentru a maximiza potentialul de productie si pentru a distribui in mod optim nutrientii. Mai multe>>

Sfaturi despre cum sa depozitati in mod corect ingrasamintele

07-12-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Sfaturi despre cum sa depozitati in mod corect ingrasamintele

Ingrasamintele sunt foarte sensibile la factorii de mediu. Daca respectati cateva reguli de baza, calitatea ingrasamantului nu va fi afectata si depozitarea se va face in conditii de siguranta. Mai multe>>

Utrisha™ N - biostimulatorul de eficienta a azotului a fost lansat de Corteva Agriscience in Romania

30-11-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Utrisha™ N - biostimulatorul de eficienta a azotului a fost lansat de Corteva Agriscience in Romania

Corteva Agriscience a lansat optimizatorul cu rol in eficientizarea nutrientilor Utrisha™ N in Romania, ca parte a portofoliului sau de produse biologice, pentru a satisface cererea tot mai mare de solutii sustenabile in agricultura. Desi produsul si-a facut debutul in Romania la sfarsitul acestui an, a fost prezent cu succes in Republica Moldova in ultimul an, cu planuri de extindere incepand cu anul 2024. Mai multe>>

Minimizarea riscurilor in cazul fluctuatiilor de pret la ingrasaminte - lectia ultimilor ani

12-07-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Minimizarea riscurilor in cazul fluctuatiilor de pret la ingrasaminte - lectia ultimilor ani

In ultimii doi ani ingrasamintele azotoase au inregistrat fluctuatii de pret fara precedent. Principala cauza pentru acesta evolutie a pretului ingrasamintelor este pretul volatil al gazelor naturale care reprezinta cel mai mare factor de cost in productia de ingrasaminte azotoase. Mai multe>>

CICh Navodari va investi intr-o noua instalatie de granulare pentru ingrasaminte organo-minerale

25-04-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

CICh Navodari va investi intr-o noua instalatie de granulare pentru ingrasaminte organo-minerale

Combinatul de Ingrasaminte Chimice (CICh) Navodari, singurul producator roman de fertilizanti si biostimulatori profesionali, a inregistrat o cifra de afaceri de 300 de milioane de lei in 2022, in crestere semnificativa fata de anul precedent. Rezultatul s-a datorat cererii in crestere de ingrasaminte, CICh fiind singurul combinat din Romania care si-a mentinut capacitatea integrala de productie in ultimii ani. Mai multe>>

Mihai Anitei preia functia de director general al Combinatului de Ingrasaminte Chimice (CICh) Navodari

27-03-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Mihai Anitei preia functia de director general al Combinatului de Ingrasaminte Chimice (CICh) Navodari

Combinatul de Ingrasaminte Chimice (CICh) Navodari, singurul producator roman de fertilizanti si biostimulatori profesionali, l-a numit in functia de director general pe Mihai Anitei, fost country manager al grupului agricol elvetian Ameropa. Principalul sau obiectiv va fi dezvoltarea productiei de fertilizanti a combinatului din Navodari, pentru a reduce dependenta fermierilor romani de importuri de ingrasaminte. Mai multe>>

Cum alegem un ingrasamant granulat de calitate?

13-03-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Cum alegem un ingrasamant granulat de calitate?

In contextul actual, cand costul ingrasamintelor are o pondere semnificativa in costul total al infiintarii unei culturi, majoritatea fermierilor au tendinta de a pune pe primul loc pretul cat mai mic al produsului comercial ca si criteriu de alegere, de multe ori in detrimentul calitatii. Mai multe>>

Cresterea eficientei fertilizarii prin luarea de decizii corecte!

26-01-2023 Ingrasaminte / fertilizanti

Cresterea eficientei fertilizarii prin luarea de decizii corecte!

Temperaturile neobisnuit de ridicate din aceasta perioada a anului in mai toate regiunile agricole din Romania au favorizat dezvoltarea uneori excesiva a culturilor de toamna. Aceasta stare de vegetatie continua implica si absorbtia mai multor elemente nutritive in aceasta perioada. Mai multe>>

Provocari pentru 2023: Producatorii agricoli trebuie sa isi imbunatateasca eficienta!

11-12-2022 Ingrasaminte / fertilizanti

Provocari pentru 2023: Producatorii agricoli trebuie sa isi imbunatateasca eficienta!

Pentru a face fata provocarilor actuale si din viitor, este necesara cresterea eficientei in agricultura, ceea ce inseamna ca fermierii trebuie sa produca mai mult si de o calitate mai buna pe fiecare metru patrat, subliniaza Csaba Éber, director general al Malagrow Romania, companie care comercializeaza ingrasaminte, biostimulatori si amestecuri de substrat. Este putin probabil ca preturile inputurilor agricole sa scada anul viitor, iar fermierii ar trebui sa tina cont de acest lucru atunci can... Mai multe>>