Pretul cerealelor

Agribusiness Masterclass – o initiativa unica in industria agro autohtona

S-a lansat primul masterclass digital care ajuta fermierii sa inteleaga tendintele si sa vada in perspectiva globalaAGRIColumn impreuna cu Godmother anunta lansarea ”Agribusiness Masterclass”. Acesta exploreaza, printre altele, dinamica comertului global cu produse agricole, ajutand astfel fermierii sa isi largeasca orizontul de cunoastere si sa isi ajusteze deciziile despre marfa lor si pretul obtinut in raport cu tendintele globale in piata de agribusiness. Cursurile exploreaza fundamentele principalelor marfuri, grau, porumb, seminte de floarea soarelui, rapita si soia, tensiunile intre stocuri, comportamente de piata, presiunea de recolta, compozitia burselor, s.a.m.d.

Mai multe>>

Bursa reactioneaza la vestea ca Rusia inceteaza acordul de libera trecere a exporturilor de cereale dinspre Ucraina

Bursa reactioneaza la vestea ca Rusia inceteaza acordul de libera trecere a exporturilor de cereale dinspre UcrainaAcordul de libera trecere a exporturilor de cereale dinspre Ucraina prin porturile de la Marea Neagra a fost abandonat de catre Rusia. Potrivit lui Claudiu Cazacu, consultant de strategie la XTB Romania, semnale in aceasta directie fusesera furnizate deja de catre Moscova, iar traficul in scadere sugera, de asemenea, o posibila renuntare la acord. Volumele transportate se diminuasera puternic, astfel incat doar o nava mai opera livrari in cadrul intelegerii.

Mai multe>>

Claudiu Cazacu, XTB: Agricultura ofera Romaniei premisele de a deveni centru regional logistic si de productie

XTB - Agricultura ofera Romaniei premisele de a deveni centru regional logistic si de productieRomania are argintul pe podiumul european al importatorilor si exportatorilor de grau (date statistice fara varietatea „grau dur”) in sezonul 2022 - 2023, importand 0,89 milioane de tone si exportand 3,96 milioane de tone. Influenta conflictului din Ucraina este puternica in dinamica schimburilor comerciale agricole. Importurile totale de grau au fost de 3,4 ori mai mari in UE fata de sezonul 2021-2022.

Mai multe>>

Claudiu Cazacu, XTB: Preturile cerealelor se stabilizeaza, dar raman vulnerabile la riscurile asociate vremii

Preturile cerealelor se stabilizeaza dar raman vulnerabile la riscurile asociate vremiiPiata cerealelor, puternic influentata de evenimentele din Ucraina primavara trecuta, s-a inscris treptat pe o tendinta de normalizare a preturilor, graul si porumbul revenind, atat pe bursa din Chicago cat si pe cea din Paris, la niveluri apropiate de cele din februarie anul trecut, arata Claudiu Cazacu, Consulting Strategist in cadrul XTB Romania, casa de brokeraj pe burse internationale.

Mai multe>>

FAO: Preturile mondiale ale alimentelor au continuat sa scada si in luna ianuarie 2023

FAO - Preturile mondiale ale alimentelor au continuat sa scada si in luna ianuarie 2023Indicele de referinta al preturilor internationale pentru produsele alimentare a scazut in ianuarie, pentru a zecea luna consecutiv, informeaza Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura. Indicii de pret pentru uleiurile vegetale, lactate si zahar au determinat declinul din ianuarie, in timp ce indicii pentru cereale si carne au ramas in mare parte stabili. Indicele FAO al preturilor la cereale a ramas neschimbat fata de luna decembrie.

Mai multe>>

Cum a reusit un fermier din judetul Dolj sa se adapteze la provocarile anului 2022 din agribusiness

Cum a reusit un fermier din judetul Dolj sa se adapteze la provocarile anului 2022 din agribusinessAgricultura romaneasca a fost puternic afectata de scumpirea inputurilor agricole, ambele fiind efecte ale conflictului de la granita. O statistica publicata in luna noiembrie de Comisia Europeana arata ca preturile la paine si cereale in statele UE au suferit majorari de 18.8% in ultimul an, acest sector fiind printre cele mai afectate din agricultura.

Mai multe>>

FAO: in octombrie au scazut preturile mondiale la toate grupele de produse alimentare cu exceptia cerealelor

Indicele de referinta pentru preturile mondiale la alimente a fost stabil in octombrie   - Au scazut toate cotatiile internationale ale grupelor de produse alimentare acoperite de Indicele FAO al preturilor la alimente cu exceptia cerealelorIndicele de referinta pentru preturile mondiale la produsele alimentare a fost stabil in octombrie, cresterea preturilor la cereale fiind mai mult decat compensata de scaderea cotatiilor pentru alte produse de baza, a raportat vineri Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

Mai multe>>

Claudiu Cazacu, XTB: Cum se resimt efectele secetei la bursele de produse agricole?

Claudiu Cazacu, XTB - Vara caldurilor extreme in Europa - Cum se resimt efectele secetei pe burse?Europa se confrunta cu seceta extrema. In Romania, MADR a anuntat un program de 1,5 mld. EUR pentru extinderea suprafetelor irigate pana in 2027. Romania a fost pe locul 1 in Europa la exporturile de porumbsi pe locul doi la exporturile de floarea-soarelui in sezonul trecut, insa anul acesta s-ar putea ajunge la interdictii de export.

Mai multe>>

O criza de oferta la grau, putin probabila in 2022 (Studiu - exporturi de cereale din Romania)

O criza de oferta la grau putin probabila in 2022 - Studiu al exporturilor de cereale din RomaniaO criza de oferta privitoare la grau este putin probabila in tara in 2022, in ciuda unei scaderi a productiei estimate la 10-15% fata de 2021. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Alinda Banica Business Consultancy privind exporturile de cereale din Romania. Exporturile de grau din Romania au fost situate, in ultimii 4 ani, la nivele cuprinse intre 36% si 50% din productia totala, inregistrandu-se un excedent semnificativ al productiei de grau in comparatie cu nivelul consumului intern.

Mai multe>>

FAO: preturile pentru cereale, uleiuri vegetale si zahar au scazut pentru a treia luna consecutiv

Indicele FAO al preturilor la alimente arata o scadere a preturilor internationale pentru cereale uleiuri vegetale si zaharBarometrul preturilor la produsele alimentare la nivel mondial a scazut usor in iunie pentru a treia luna consecutiva, informeaza Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura. Indicele FAO al preturilor la alimente arata o scadere a preturilor la nivel international pentru cereale, uleiurile vegetale si zahar, in timp ce preturile la carne si produsele lactate au crescut.

Mai multe>>

FAO: Indicele preturilor la produsele agroalimentare a scazut in luna mai 2022

Indicele de referinta al preturilor internationale pentru uleiurile vegetale si produsele lactate sunt in scadere in timp ce in cotatiile pentru grau orez si carne de pasare sunt in cresterePreturile mondiale la marfuri alimentare au scazut modest in mai, pentru a doua luna consecutiva, desi cotatiile graului si a carnii de pasare au crescut, a informat Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).

Mai multe>>

XTB: Pretul graului a crescut cu 130%, iar al porumbului cu 106% fata de media anuala a ultimilor ani

Cazacu XTB - Ne apropiem de o criza majora a cerealelor - Pretul graului a crescut cu peste 130 procente iar al porumbului cu 106 procente fata de media anuala a ultimilor ani si sunt riscuri sa nu se opreasca aiciInflatia nu are doar un singur propulsor: pe langa energie si blocajele de aprovizionare, alimentele sunt o sursa, mai ales dupa evenimentele recente. In Europa, graul a ajuns, ieri, pe 17 mai, la 431,75 EUR/tona pe bursa franceza, un nou maxim record pentru scadenta in septembrie si la doar cateva procente de varful istoric pentru grau. Pe ultimii 5 ani, in medie, pretul se afla la aceasta data la 185,5 EUR/tona.

Mai multe>>

Proiectul CONCORDE promoveaza si asigura respectarea bunelor practici in comertul cu cereale

Proiectul CONCORDE promoveaza si asigura respectarea bunelor practici in comertul cu cerealeAgricultura europeana si cea romaneasca sunt acum intr-un proces profund de transformare sub influenta unor programe majore de reforma a Politicii Agricole Comune si aplicarea noului Pact Ecologic European, provocari care se adauga celor determinate de efectele schimbarilor climatice, criza fortei de munca, volatilitatea preturilor, scaderea performantei capitalurilor si inputurilor in agricultura, adancirea inegalitatilor in ponderea veniturilor fermierilor pe lantul comercial de valorificare a produselor agro-alimentare.

Mai multe>>

Comert cu cereale: Serviciu specializat de consultanta si brokeraj pentru fermieri

Clubul Fermierilor Romani lanseaza un serviciu specializat de brokeraj pentru comertul cu cerealeClubul Fermierilor Romani anunta lansarea, in premiera, in Romania, a unui serviciu specializat de consultanta si brokeraj pentru comertul cu cereale, adresat fermierilor. Acest serviciu are ca scop cresterea performantei afacerilor fermierilor si ofera atat informatii customizate cat si analize detaliate despre evolutia pietei de cereale la nivel local si international, prin intermediul unei echipe dedicate de experti analisti.

Mai multe>>

Preturile mondiale la produsele agro-alimentare continua sa scada in aprilie

FAO se asteapta ca utilizarea scazuta de cereale sa creasca stocurile in 2019-2020 iar prima prognoza a FAO pentru pietele de grau in 2020-2021 indica o crestere continua a rezervelorPreturile la produsele alimentare la nivel mondial au scazut pentru a treia luna consecutiv in aprilie, pe fondul pandemiei COVID-19. Preturile la zahar au atins nivelul minim din ultimii 13 ani. De asemenea, s-au inregistrat scaderi considerabile ale preturilor la uleiurile vegetale, lactate si carne. In schimb, indicele FAO pentru preturile la cereale a scazut doar marginal, intrucat preturile internationale la grau si orez au crescut semnificativ, in timp ce cele la porumb au scazut brusc.

Mai multe>>

Volatilitatea pietei cauzata de COVID-19 si prognoza slaba a recoltelor creeaza un sentiment de digitalizare in sectorul agricol

Volatilitatea pietei cauzata de COVID-19 si prognoza slaba a recoltelor creeaza un sentiment de digitalizare in sectorul agricolCOVID-19 a starnit volatilitatea pe pietele internationale de marfuri, iar sectorul agricol se confrunta acum cu provocarile protejarii cerealelor si a altor marfuri agricole atat pentru hrana, cat si pentru furaje. Commoditrader, o piata pentru tranzactionarea online a marfurilor agricole, noteaza un interes crescut in perioadele de volatilitate a pietei pentru sectorul agricol, dupa masurile de suspendare a exporturilor de cereale si apoi redeschiderea pietei, luate de autoritatile romane in doar o saptamana.

Mai multe>>

Preturile mondiale la cereale, zahar, uleiuri vegetale, lactate si carne au scazut in martie 2020

Pandemia internationala coboara preturile internationale pentru produsele alimentare majore - Preturile mondiale la alimente scad in martie pe fondul scaderii cererii si caderea preturilor la petrolPreturile mondiale la alimente au scazut brusc in martie, determinate mai ales de reducerea cererii de alimente legata de efectele pandemiei COVID-19 si de scaderea preturilor la petrol la nivel mondial, datorate mai ales asteptarilor de incetinire economica, deoarece guvernele implementeaza restrictii concepute sa raspunda la criza din domeniul sanatatii.

Mai multe>>

Impactul Coronavirus asupra pietelor locale si burselor futures de porumb si grau

Impactul Coronavirus asupra pietelor locale si burselor futures de porumb si grau - Perspectiva CommoditraderCommoditrader, platforma online de comert international cu cereale si materii prime agricole, a analizat evolutia pietelor locale si burselor internationale de marfuri agricole din saptamana precedenta si cea curenta, factorii de influenta, precum si impactul asupra preturilor porumbului si graului. In ultima saptamana, preturile porumbului au inregistrat fluctuatii pe bursele internationale, finalizand cu o scadere moderata, iar cele ale graului au ramas pe o crestere usoara.

Mai multe>>

Vanzare porumb: parteneriat Commoditrader - APPR pentru sprijinirea fermierilor

Platforma Commoditrader si Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania - APPR incheie un parteneriat prin care sprijina fermierii sa-si vanda porumbul si produsele agricole catre parteneri directi si la preturi transparenteCommoditrader, platforma digitala de comercializare online a produselor agricole lansata in Romania in toamna anului trecut, incheie un parteneriat strategic cu Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR). Obiectivul proiectului este sprijinirea fermierului roman sa aiba acces la informatii despre piata locala si internationala de tranzactionare a porumbului si cerealelor, sa acceseze mai multi parteneri de afaceri directi, beneficiind de o piata competitiva si mai transparenta si de conditii favorabile de negociere, in timp ce faciliteaza accesul cumparatorilor catre fermieri.

Mai multe>>

Preturile agro-alimentare la nivel mondial au crescut in octombrie

Preturile agro-alimentare la nivel mondial au crescut in octombriePreturile la produsele alimentare au crescut la nivel global in octombrie pentru prima data in cinci luni, deoarece cotatiile internationale pentru zahar si cerealele de consum curent au crescut semnificativ, potrivit Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO). Preturile de export au crescut la produsele cheie precum graul, porumbul, zaharul si uleiul de palmier, dar scad la branza, carnea de pasare si uleiul de floarea soarelui.

Mai multe>>

Preturile produselor agroalimentare: CE saluta eforturile depuse pentru o mai buna transparenta a preturilor

Echitate in lantul de aprovizionare cu alimente - Comisia saluta sprijinul oferit de statele membre pentru o mai mare transparenta a preturilor la produsele agroalimentareComisia Europeana va adopta masurile necesare pentru a introduce o mai mare transparenta printr-o mai buna raportare a preturilor de-a lungul lantului de aprovizionare. Dupa ce a interzis practicile comerciale neloiale si a imbunatatit cooperarea dintre producatori, Comisia a prezentat in luna mai un al treilea element vizand imbunatatirea echitatii prin accelerarea colectarii datelor in lantul de aprovizionare din sectorul carnii, al produselor lactate, al vinului, al cerealelor, al plantelor oleaginoase si proteice, al fructelor si legumelor, al uleiului de masline si al zaharului.

Mai multe>>

Prognozele pentru o productie mare de cereale au determinat scaderea preturilor la porumb si grau

Preturile la porumb si grau au determinat scaderea indicelui FAO pentru preturile la alimente pe fondul revizuirilor ascendente ale perspectivelor productiei globale de cerealeIndicele FAO pentru preturile la cereale a scazut cu 6,4 la suta fata de luna precedenta. Preturile la nivel global pentru produsele alimentare au scazut in august, determinate de scaderea accentuata a preturilor la cerealele de baza, potrivit unui raport publicat ieri de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura.

Mai multe>>

Commoditrader - O noua piata digitala dedicata sectorului agricol se lanseaza in Romania

Commoditrader - O noua piata digitala internationala dedicata jucatorilor din sectorul agricol se lanseaza astazi in RomaniaJucatorii din sectorul agricol vor putea, incepand de astazi, sa comercializeze cereale si alte marfuri agricole si sa-si organizeze transportul pe o noua piata. Commoditrader.com, un start-up danez, se lanseaza astazi in Romania. Platforma Commoditrader creeaza acces mai bun la piata, intr-un mod optimizat, unde digitalizarea limiteaza distanta dintre cumparator si vanzator. Ofera posibilitatea de a compara preturi si alti termeni contractuali, la nivel intern in Romania si peste granite, marind puterea de negociere a fermierilor si oferindu-le comerciantilor acces mai usor la piata.

Mai multe>>

AgroGo: pretul cerealelor la burse a avut ieri o evolutie dramatica

Pretul cerealelor la burse a avut ieri o evolutie dramaticaIeri au aparut rapoartele USDA cu informatii despre stocuri, consum si productia la nivel mondial, urmarite de majoritatea celor implicati in agribusiness. Rapoartele au surprins lumea, cu estimari de produtie la porumb peste asteptarile jucatorilor din piata, indicand cresteri mari pentru Ucraina (productie record chiar), Romania, Bulgaria... Productia in crestere mai mare decat cea a consumului a dus la estimari de stocuri mai mari.

Mai multe>>

Preturile globale la produsele alimentare au inregistrat o usoara scadere in iulie

Preturile globale la produsele alimentare au inregistrat o usoara scadere in iuliePreturile la produsele alimentare la nivel mondial au avut o scadere nesemnificativa in luna iulie, generata de scaderea preturilor la unele cereale, lactate si zahar, care a compensat preturile mai mari la carne si uleiuri.

Mai multe>>

Preturile alimentelor la nivel mondial au crescut, impinse de cresterea preturilor la branzeturi si porumb

Preturile la alimente cresc pe fondul prognozei unei productii reduse de porumbPreturile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut pentru a cincea luna consecutiv in luna mai, impinse de cresterea preturilor la branzeturi, carne de porc si porumb, in timp ce preturile la zahar, uleiul de palmier si grasimea de vaca scad.

Mai multe>>

Prognoze actualizate privind productia si comertul cu cereale 2018 - 2019

Prognoze actualizate privind preturile productia si comertul cu cereale 2018 - 2019FAO a lansat un nou raport privind Cererea si Oferta de Cereale, prognozand productia mondiala de cereale in 2018 la 2 595 de milioane de tone, cu 2,4 la suta sub nivelul record de anul trecut. Astfel, s-a redus prognoza pentru productia globala de grau la 725,1 milioane de tone, datorita recoltelor mai mici decat anticipate in Turcia si in Rusia, iar prognoza pentru cereale grosiere a fost de asemenea redusa, ajungand la 1 357 milioane de tone, datorita revizuirilor descendente ale productiei de orz si de sorg.

Mai multe>>

Prognozele mondiale pentru productia de cereale raman cu 2,1% mai mici decat in 2017

Productia de cereale ramane cu 2 la suta mai mica decat in 2017FAO a imbunatatit prognozele pentru productia globala de cereale in 2018 la 2 601 milioane de tone, in primul rand datorita estimarilor mai mari pentru productia de grau in Canada si China. Cu toate acestea, noua previziune ramane cu 2,1% mai mica decat nivelul inregistrat in 2017.

Mai multe>>

Se preconizeaza majorarea productiei de cereale pentru anul 2018

Se preconizeaza majorarea productiei de cereale pentru anul 2018 - preturile la cereale scad ca si consecintaPotrivit Raportului FAO privind cererea si oferta de cereale, se prevede o majorare a productiei globale de cereale din acest an la 2 591 milioane de tone, cu 2,4% mai putin decat nivelul record din 2017. In paralel, preturile la alimente scad pe baza acestor previziuni privind productia ridicata de porumb, orez si grau.

Mai multe>>

AgroGo: Evolutia pretului la grau, rapita si orz in perioada recoltarii in 2018

Pretul la grau rapita si orz in campania de recoltat 2018Ne apropiem de finalul perioadei de recoltare la orz, rapita si grau. Astfel, fie ca recolta e deja stocata, fie ca e inca in camp, merita sa analizam ce valoare (monetara) are ea acum si cum ne situam fata de anul trecut. In continuare va prezentam o scurta analiza realizata de AgroGo (Bursa online de cereale), referitoare la preturile cerealelor in perioada recoltarii, comparate cu preturile de anul trecut.

Mai multe>>

Indicele FAO pentru preturile la alimente scade pentru prima data in 2018

Indicele FAO pentru preturile la alimente scade in iunie pentru prima data in 2018Preturile la nivel international pentru produsele alimentare agricole au scazut in iunie pentru prima data de la inceputul anului 2018, intrucat tensiunile din comertul la nivel global au afectat atat pietele alimentare prin scaderea preturilor la cereale si uleiurile vegetale, cat si perspectivele globale de productie.

Mai multe>>

Prognozele pentru productia agricola 2018-2019

Prognozele pentru productia agricola 2018-2019 si evolutia preturilor la produsele agricole in luna aprilie 2018Potrivit primelor estimari pentru anul urmator: productia de cereale va fi sub nivelul record de anul trecut. FAO a lansat primele prognoze pentru sezonul de comercializare 2018-19, estimand o scadere a productiei globale de cereale si a rezervelor, ambele fiind la, sau aproape, de nivelurile lor record. De asemenea, preturile la alimente se mentin in general stabile in aprilie, cu preturile la cereale si la produsele lactate continuand sa creasca, iar cele la zahar continuand sa scada.

Mai multe>>

Noutati

Autorizație temporară pentru imidacloprid la cerealele păioase de toamnă

22-07-2024 Cereale

Autorizație temporară pentru imidacloprid la cerealele păioase de toamnă

Pentru campania de toamnă 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unui produs pe bază de substanță activă, respectiv imidacloprid, din categoria neonicotinoidelor, la tratarea semințelor de cereale păioase de toamnă. Mai multe>>

Importanța managementului dăunătorilor în culturile de cereale păioase și pregătirea pentru iarnă

10-06-2024 Cereale

Importanța managementului dăunătorilor în culturile de cereale păioase și pregătirea pentru iarnă

Un aspect fundamental al agriculturii este reprezentat de măsurile de combatere a dăunătorilor și a bolilor, acești factori fiind posibile cauze pentru pierderi majore de recoltă și afectarea sănătății culturilor. Din aceste motive, o gestionare eficientă a acestor probleme este esențială pentru a menține o producție sustenabilă și pentru a asigura bunăstarea consumatorilor. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Productii mai sigure cu o fertilizare optima a cerealelor de toamna!

06-03-2024 Cereale

Productii mai sigure cu o fertilizare optima a cerealelor de toamna!

In functie de zona, perioada optima pentru prima aplicare a ingrasamintelor din primavara la culturile de cereale variaza foarte mult. In Romania prima fractie de azot dupa perioada de iernare la cerealele de toamna poate fi aplicata de la sfarsitul lunii Februarie in zonele cu precipitatii scazute, pentru a profita de umiditatea din sol acumulata in perioada de iarna si continua pana la mijlocul luni Martie. Mai multe>>

Tehnologia XR CARE – pachetul revolutionar de fungicide pentru protectia cerealelor

05-03-2024 Cereale

Tehnologia XR CARE – pachetul revolutionar de fungicide pentru protectia cerealelor

Descopera tehnologia XR CARE de la BASF! Pachetul revolutionar pentru protectia culturilor de cereale include fungicidele Flexity® Trio si Revycare®. Mai multe>>

Cristian Marginean – Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigat

21-02-2024 Porumb

Cristian Marginean – Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigat

In cadrul celei mai recente editii a Congresului „De la fermieri pentru fermieri” a avut loc decernarea trofeelor Porumbul de Aur, iar la categoria neirigat castigator a fost desemnat tanarul Cristian Marginean din judetul Mures, care a ales hibridul Pioneer® P9241 si a obtinut o productie de 13.400 kg/ha, anunta compania Corteva Agriscience. Mai multe>>

Mustang™ - erbicidul de referinta in combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb si cereale paioase

16-02-2024 Cereale

Mustang™ - erbicidul de referinta in combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb si cereale paioase

Analizand sezonul agricol 2023, putem sa reamintim urmatoarele: conditii meteo capricioase (in unele zone s-a inregistrat seceta, in alte zone au cazut precipitatii considerabile, temperaturi fie prea scazute, fie prea ridicate, toamna fara precipitatii in zona de sud a tarii, conditii prielnice pentru zona de vest, ...), costuri ridicate pentru infiintarea culturilor, productii scazute si cu preturi de valorificare sub asteptarile producatorilor, ... Mai multe>>

Cultura de porumb: 6 sfaturi importante pentru o cultura bogata

16-02-2024 Porumb

Cultura de porumb: 6 sfaturi importante pentru o cultura bogata

Cultivarea porumbului este o practica veche care a ramas in top 3 in agricultura moderna datorita diverselor utilizari ale acestei cereale. Pentru a obtine o recolta bogata si de calitate, este esential sa se respecte anumite principii si sa se aplice tehnici adecvate in fiecare etapa a procesului de cultivare. Astfel, astazi iti vom prezenta 6 sfaturi importante care garanteaza succesul culturii tale. Mai multe>>

Pixxaro™ Super - Inovatia cu cel mai larg spectru de combatere din cultura de cereale paioase

12-02-2024 Cereale

Pixxaro™ Super  - Inovatia cu cel mai larg spectru de combatere din cultura de cereale paioase

Buruienile sunt plante fara valoare economica atunci cand sunt intalnite in culturi si reduc productia. Buruienile consuma apa si nutrientii din sol in detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spatiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determina scaderea temperaturii la suprafata solului. Intr-un lan in care sunt buruieni, plantele cresc mai firave, au rezistenta mai mica la cadere, fructifica mai slab si devin sensibile la atacurile de boli si daunatori. Mai multe>>

PALLAS™ si FLORAMIX™ – nicio sansa buruienilor din cultura de grau

26-01-2024 Grau

PALLAS™ si FLORAMIX™ – nicio sansa buruienilor din cultura de grau

In 2023, Agricultura din Romania a continuat sa traverseze o perioada plina de provocari, unele cu un impact semnificativ: pretul oscilant al cerealelor, perioade secetoase in anumite zone, productie oscilanta pentru toate culturile, provocari pe care le vom intalni si in urmatorul sezon agricol. Combaterea buruienilor este principala lucrare de ingrijire din cultura cerealelor paioase. Pierderile de productie in cazul culturii de grau sunt de aproximativ 10 – 20%, dar pot ajunge in situatii ext... Mai multe>>

ADAMA lanseaza in Europa cinci fungicide noi pentru cereale, bazate pe tehnologia Asorbital®

26-01-2024 Cereale

ADAMA lanseaza in Europa cinci fungicide noi pentru cereale, bazate pe tehnologia Asorbital®

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea a cinci fungicide noi pentru cereale pe piata din Europa pentru a combate cele mai importante boli care afecteaza randamentul productiilor in cele mai critice faze de dezvoltare ale culturii. Aceste produse ofera clientilor ADAMA un portofoliu cuprinzator de solutii inovatoare concepute pentru a oferi rezultate excelente in domeniu, fiind aplicabile in diferite etape ale tratamentului (T1, T2 sau T3) ... Mai multe>>