Reteaua Bio Austria

austria2.jpgAlimentele organice, mult mai sanatoase;

Produse biologice gustoase si de inalta calitate;

Sarbatorile de tip Bio;

Cumpararea produselor bio;

Reteaua BIO Austria;








Alimentele organice sunt si mai sanatoase

Doar in sistemul de agricultura ecologica se poate determina cu adevarat valoarea oamenilor, animalelor, plantelor si economiile. Produsele bio ne permite sa ne bucuram pentru sanatatea consumatorilor si a mediului inconjurator.

Agricultorii trateaza biologic animalele cu multa dragoste si ofera animalelor foarte mult spatiu pentru nevoile lor de viata. Puii, porcii doresc sa aibe un loc pentru scurmat, iar viteii si bovinele tinere au nevoie de spatiu pentru a sari si zburda in voie.

Animalelor le place sa simta soarele pe piele lor dar si dusurile de ploaie. Aceasta forma de bunastare a vietii, este asigura prin tehnologia de crestere in sistem Bio si care ofera animalelor foarte multa sanatate.

Produsele organice din carne sunt garantate, deoarece sunt libere de rezidurile de antibiotice!

Dupa o jumatate de secol de cercetare in tehnologia Bio, sa ajuns la concluzia ca animale au nevoie de mult spatiu pentru a se simtii bine si pentru a fii sanatoase.

Rezultatul cercetarilor austriaci, in cresterea bio a animalelor, a fost publicat sub forma unor linii directoare. Asociatia "Bio Austria" are un rol cheie in aceast dezvoltare.


austria1.jpg

Produse biologice gustoase si de inalta calitate.

Un mediu sanatos, sustinut de catre agricultura ecologica necesita foarte multa atentie si angajament. Utilizarea de tehnologii bio, asigura reusita agricultorilor in afaceri.

Agricultorii depun multa pasiune si efort pentru a utiliza toate resursele organice locale, pentru a asigura sanatate pamantului, plantelor, animalelor si oamenilor.

Fermierii organici au un motiv de ingrijorare fata de sanatate amediului ambiant. De aceea vor sa experimenteze din nou acest sistem de agricultura care asigura frumusete si vitalitatea mediului inconjurator, si care trebuie pastrat si consolidat, pentru generatiile urmatoare.

Asociatia Bio Austria, a creat un brad pentru produsele organice, si pentru activitatea biologica a agricultorilor si fermierilor asociatiei. Membrii asociatiei furnizeaza materii prime si produse alimentare biologice, care sunt valorificate prin partenerii asociatiei: BILLA; MERCUR; NATUR PUR; NATUR ACTIV, etc.

Sunt valorificate, in primul rand, produsele biologice obtinute in fermele din apropierea acestor supermaketuri. Produsele biologice, sanatoase si gustoase, sunt de asemenea disponibile, daca sunt procurate direct de la fermieri. Asociatia ofera posibilitatea de contact personal cu agricultorul din regiunea solicita. Consumatorii pot sa se convinga la fata locului cu privire la calitatea produselor biologice oferite.

Consumatorii au la indemana urmatoarele adrese pentru informare:

BIO baza de date de agricultorii AUSTRIA ;

Baza de date a BIO AUSTRIA ;

BIO baza de date a Austriei (bioinfo) ;

Baza de date a Ministerului de viata





Sarbatorile de tip Bio

austria3.jpg

Drumetiile prin paduri si lunci, in mijlocul naturii, va tine departe de stressul vietii zilnice. Trebuie sa va faceti timp si pentru odihna si recreere. Trebuie sa aveti deschidere pentru frumusetea peisajului. Sa admirati fluturii si ascultati pasarile cantatoare. Sa fiti captivati de delicatele peisaje din lunci, in timpul verii, in culorile de toamna sau in frumusetile iernii. Sa descoperiti rasaritul de soare. Sa traiti experienta mersului prin apa, cu picioarele goale. Sa te bucuri de splendoarea naturii dupa o ploaie de vara, sau sa stai la umbra unui copac batran, intr-o zi caniculara. Si dupa o drumetie in mijlocul naturii sa te bucuri de painea proaspata, scoasa din cuptor, sau de lactatele prelucrate inferma. Sau de fructele, mierea si ouale proaspete de la micul dejun.

Sa admiri deaproape animalele din gospodarie: pisicile, puii, vacile de pe pasune, caii din Centru de echitatie, oile sau caprele. Este o mare bucurie pentru copii si adulti sa se joace cu animalele din ferma.


Cum poti cumpara produsele alimentare organice

austria4.jpg

Exista reglementari legale clare si stricte de control, care garanteaza faptul ca numai produsele etichetate sunt, de fapt biologic.

Fiecare produs biologic trebuie sa contina un cod de detectare, atribuit de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei.

AT-W-02-0165-bio-3L (exemplu 1)

  • AT = indica faptul ca organismul de control are sediul in Austria;
  • W = W indică starea = Viena, N = Austria de Jos, O = Austria de Sus, etc;
  • 02 = este numarul alimentar acordat de catre autoritatea de supraveghere;
  • Bio = este un produs biologic;
  • 0165 = este numarul de Bio-Bio - operatiunea de cultura Verband-Austria;
  • 3 = este codul de ferma ecologica (in acest caz Austria de Jos);
  • L = Agricultura

Acest cod ofera garantii de securitate si de depistare a fiecarui agricultor.Coduri asemanatore primesc si comerciantii si procesatori de produse bio.


fermaerich.jpg



Reteaua BIO Austria

"Bio AUSTRIA" - este organizatia de fermieri organici din Austria. In spatele BIO Austria sunt 14.000 agricultori si fermieri organici.

Asociatia are un personal 100 de specialisti cu experienta de decenii in productie, prelucrare, comercializare si consiliere. Specialisti cu un grad grad inalt de competenta.

BIO Austria colaboreaza cu: comertul; industria alimentara; politicienii; economia; stiinta; Mass-Media.

BIO AUSTRIA se vede ca o comunitate de valori preocupata de: ecologie; bunastarea animalelor; piata, preturi, valorificare; cultivarea produselor organice in fermele familiare; cercetare si inovatie.

Alegand alimentele organice, agricultorii austrieci contribuie la mentinerea unui mediu de viata cu un sol fertil, o apa curata si aer ozonat.

Bio Austria va recomada sa va bucurati de alimentele organice ale agricultorilor din Austria.

Noutati

ROBO-fermierul – proiect inovativ în pomicultură, 100% românesc

24-09-2024 Pomicultura

ROBO-fermierul – proiect inovativ în pomicultură, 100% românesc

ROBO-fermierul este conceptul 100% românesc – idee și dezvoltare – care aduce tehnologia de ultimă oră în sectorul pomicol, marcând, totodată, un prim pas în direcția dezvoltării de soluții robotizate pentru monitorizarea și îngrijirea culturilor și a pomilor. Este un demers inovativ alături de care a fost și AFIR, atât în sprijinirea realizării proiectului, cât și prin acordarea unei finanțări nerambursabile de aproximativ 360.000 de euro. Mai multe>>

În 2023, România a importat aproape de patru ori mai mult vin decât a exportat

08-08-2024 Vinuri

În 2023, România a importat aproape de patru ori mai mult vin decât a exportat

Potrivit unei analize realizate Wines of Romania, platformă dedicată în exclusivitate promovării vinului românesc, pe baza datelor de la Institutul Național de Statistică, cifrele finale pentru 2023 indică o creștere ușoară atât a importurilor, cât și a exporturilor de vin din România. Astfel, România a importat vin în valoare de 268,4 milioane de euro și a exportat în valoare de 72,5 milioane de euro, de 3,7 ori mai puțin. În volume, importul a ajuns la 123.000 de tone, iar exportul la 34.400 d... Mai multe>>

5 producători români au exportat în Ungaria și Polonia afine și zmeură în valoare de aproape 1 mil. euro cu sprijinul Lidl România

01-08-2024 Fructe de padure

5 producători români au exportat în Ungaria și Polonia afine și zmeură în valoare de aproape 1 mil. euro cu sprijinul Lidl România

Lidl România continuă să sprijine economia românească prin susținerea producției agricole locale și în acest an, atât prin extinderea parteneriatelor cu producătorii români și creșterea cantității de fructe și legume românești din Piața Lidl, cât și prin facilitarea exporturilor către magazine Lidl din afara țării. În lunile iunie și iulie ale acestui an, Lidl România a facilitat exporturi în valoare de aproape 1 milion de euro pentru 5 producători români de afine și zmeură. Mai multe>>

Strategii avansate pentru optimizarea sanatatii vitei-de-vie si productivitatii pentru fermierii din Romania

23-05-2024 Struguri / vita de vie

Strategii avansate pentru optimizarea sanatatii vitei-de-vie si productivitatii pentru fermierii din Romania

Tarile europene sunt recunoscute pentru productia de vinuri pe scara larga de secole, deoarece bauturile fac parte integranta din mesele traditionale din intreaga regiune, iar suprafata mare cultivata cu vita-de-vie da nastere la cresterea productiei de vin pe scara larga. Din acest considerent, prevenirea si combaterea agentilor patogeni si asigurarea unui management eficient al rezistentei si valorificarea culturii de vita-de-vie pe cat mai multi ani reprezinta o prioritate pentru fermieri. Mai multe>>

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

13-03-2024 Pomi fructiferi

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

Platforma modulara robotica autonoma Robo Fermier este o solutie autonoma destinata pomicultorilor. Sistemul modular poate fi adaptat pentru executarea unei game largi de lucrari in plantatiile pomicole. Sistemul este conceput special pentru fermele ecologice, dar poate fi folosit si in fermele conventionale. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru PNDR, a participat la Conferinta de inchidere a proiectului Robo-Fe... Mai multe>>

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

05-03-2024 Struguri / vita de vie

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

Consultantul Paul Huiet si studenta USAMV Bucuresti Bardos Alexandra sunt marii castigatori ai celei de-a doua editii a concursului „Cel mai bun viticultor din Romania”, organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa-Istrita. Mai multe>>

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

29-02-2024 Vinuri

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

BASF gazduieste a IX-a editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”. In fiecare an, BASF colaboreaza cu ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania) pentru a organiza acest concurs, care aduce la lumina vinuri exceptionale. Participa viticultori mici si mijlocii din toate regiunile tarii, iar cele mai bune sunt selectate de catre expertii juriului. Mai multe>>

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

29-02-2024 Vinuri

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

Sesiunea de primavara a concursului international de vin MUNDUS VINI Grand International Wine Award, desfasurata saptamana trecuta in Germania, a adus vinurilor romanesti un total de 71 de medalii, intre care 46 de aur si 25 de argint. Producatorii nostri au inscris in competitie 183 de etichete de vin. Aceste recunoasteri au plasat Romania pe locul 11 dintr-un total de 42 de tari participante. Mai multe>>

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

27-02-2024 Struguri / vita de vie

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

Vita de vie reprezinta o parte vitala a agriculturii. In acest context, BASF vine in intampinarea fermierilor cu o inovatie de varf: Smart Technology, o solutie revolutionara pentru protectia culturilor de vita de vie. Aceasta tehnologie de ultima generatie este conceputa pentru a combate eficient o gama larga de boli, cum ar fi mana si fainarea, oferind fermierilor un control sporit asupra productiei de struguri de calitate. Mai multe>>

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

16-02-2024 Struguri / vita de vie

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

Industria viticola din Romania isi continua ascensiunea, peste 50 de crame noi fiind autorizate in ultimele 10 luni, arata datele ONVPV, analizate de Wines of Romania. De asemenea, productia de vin a fost mai mare cu 15% comparativ cu 2022, desi a provenit de pe o suprafata totala de vita-de-vie usor redusa fata de anii trecuti. Mai multe>>

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

26-01-2024 Struguri / vita de vie

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

Fainarea vitei de vie este produsa de agentul patogen Uncinula necator care a fost observat prima data in tara noastra in anul 1851, iar de atunci s-a extins continuu, ajungand astazi sa fie prezent in orice plantatie de vita de vie, din orice colt al tarii noastre. Ciuperca ierneaza sub forma de miceliu de rezistenta in scoarta si mai ales in mugurii lastarilor infectati, dar si sub forma de peritecii pe corzile si resturile vegetative. Mai multe>>