Fructe de padure

5 producători români au exportat în Ungaria și Polonia afine și zmeură în valoare de aproape 1 mil. euro cu sprijinul Lidl România

Ilustratie 1 -Comunicat de Presa - Lild RomaniaLidl România continuă să sprijine economia românească prin susținerea producției agricole locale și în acest an, atât prin extinderea parteneriatelor cu producătorii români și creșterea cantității de fructe și legume românești din Piața Lidl, cât și prin facilitarea exporturilor către magazine Lidl din afara țării. În lunile iunie și iulie ale acestui an, Lidl România a facilitat exporturi în valoare de aproape 1 milion de euro pentru 5 producători români de afine și zmeură.

Citeşte mai departe...

La 26 de ani, antreprenorul Ionel Burtea realizeaza o cifra de afaceri de 6 milioane euro din vanzarea de fructe proaspete

Abund Berry - afacere cu fructe de padure dezvoltata de antreprenorul Ionel Burtea realizeaza o cifra de afaceri de 6 milioane euro din vanzarea de fructe proaspeteLa 21 de ani, student la ASE, Ionel Burtea decide sa porneasca o afacere in agricultura. Cu un buget initial de 20.000 de euro, incepe sa cultive mure pe 1 ha de teren si isi implica familia in afacere – bunicul, parintii si sora. Decizia de a lansa afacerea cu fructe de padure a fost luata dupa o atenta cercetare a pietei, in care au fost identificate probleme de disponibilitate a fructelor romanesti in supermarketuri, precum si lipsa unei game de vinuri cu arome inedite si neconventionale.

Citeşte mai departe...

Robocrop, primul robot din lume care culege zmeura

Robocrop primul robot din lume care culege zmeuraUnul dintre principalii cultivatori de fructe de padure din Marea Britanie, Hall Hunter, a lucrat indeaproape cu dr. Martin Stoelen de la Robotica de lucru la camp, la Universitatea din Plymouth. Parteneriatul a condus la dezvoltarea primului robot de colectare a zmeurii din lume. Cititi mai departe pentru a afla de ce a fost realizata o astfel de creatie si ce inseamna acest lucru pentru lumea culesului de fructe din Marea Britanie.

Citeşte mai departe...

Ce fructe de padure plantam toamna aceasta? Top 5 cele mai rentabile soiuri

Cele mai rentabile soiuri de fructe de padureSTART campaniei de plantare, de toamna, pentru fructele de padure! In aceasta perioada toata atentia se indreapta spre cele mai productive soiuri de fructe de padure. Printre cele mai apreciate si mai usor de cultivat, se numara: zmeura Heritage, zmeura Lulin, mure Thornfree, mure Navaho si coacaz negru Deea.

Citeşte mai departe...

De ce fructele de padure sunt o afacere profitabila?

Fructele de padure  - O afacere profitabilaCoacazele, murele si zmeura sunt fructe solicitate atat pentru consum in stare proaspata, cat si in industria alimentara si chiar farmaceutica. Este o idee de afaceri rentabila, usor de pus in practica, cu investitii mici si amortizare rapida. De ce este profitabila o astfel de afacere? Pentru ca exista o cerere mai mare decat oferta in Romania in ceea ce priveste fructele de padure! Cererea este crescuta si pe piata externa.

Citeşte mai departe...

Productia de fructe de padure ar putea stimula dezvoltarea rurala in Moldova

Productia de fructe de padure in MoldovaConferinta Nationala dedicata Fructelor de Padure se deschide astazi la Chisinau, organizata cu suport tehnic din partea FAO. Coacazele, zmeura, murele si capsunii ar putea fi o cheie a prosperitatii pentru zonele rurale din Moldova.

Citeşte mai departe...

Specii de Fructe de padure raspandite in Romania

Specii de Fructe de padure - descriere si prezentareCateva din cele mai importante specii de fructe de padure care se regasesc in flora spontana din Romania sunt murul, macesul, fragul, catina si paducelul. Fructele de padure sunt considerate a fi printre cele mai sanatoase alimente. Bogate in antioxidanti, ele au numeroase proprietati benefice pentru organism, contribuind la fortifierea imunitatii si la combaterea anumitor afectiuni.

Citeşte mai departe...

Procesarea fructelor de padure cu ajutorul energiei regenerabile - Model de afacere in zona montana

Procesarea fructelor de padure cu ajutorul energiei regenerabileFederatia Agricultorilor de Munte Dorna (FAMD), avand ca parteneri Fundatia OPENFIELDS si NIBIO (Norwegian Institute of Bioeconomy Researh), a initiat si s-a implicat in implementarea proiectului “Intreprindere sociala de procesare a fructelor de padure folosind surse de energie regenerabila si nepoluanta”. Desfasurat pe o perioada de optsprezece luni, proiectul a avut drept scop dezvoltarea modelelor agricole din zona montana a Romaniei prin integrarea activitatilor traditionale in sistemul economic modern.

Citeşte mai departe...

Cultura murului fara ghimpi, afaceri mici, dar ”pretioase”

Afaceri cultura murului fara ghimpiDescoperiti cum sa va infiintati propria cultura de mure, dar si secretele care stau la baza succesului unei plantatii de mure! Toate acestea va sunt dezvaluite de un producator autohton de mure fara spini, ”domiciliat” intr-o depresiune de la poalele Apusenilor. Si in aceasta toamna, cultivatorul pune la vanzare material saditor la ghiveci, gata inradacinat, din soiurile de mure Thornfree si Thornless Evergreen.

Citeşte mai departe...

Soiuri noi de zmeura pe piata europeana

onubafruit-frambuesas-2Consumatorii din intreaga Europa se vor simti foarte multumiti de oferta de zmeura a producatorului spaniol Onubafruit.

Citeşte mai departe...

Peste 1,5 tone de fructe de padure si ciuperci confiscate de politisti

fructe de padure si ciuperci confiscatePolitistii din Cluj si Alba au confiscat peste 1,5 tone de fructe de padure si ciuperci si au aplicat sanctiuni de peste 10.000 de lei, in urma controalelor desfasurate in zona Muntilor Apuseni.

Citeşte mai departe...

Fructele de padure din Rusia s-au mutat in magazine

peasant-girlsDatorita embargoului, vanzarea haotica a fructelor de padure, a ajuns in cele din urma sa devina una civilizata in Rusia.

Citeşte mai departe...

Iulie – luna fructelor de padure

berry basketGhidul cumparatorului de fructe pentru luna iulie:

Citeşte mai departe...

Cura de mure de 12 zile

dsc03748 resizeMurele, la fel ca si ruda lor apropiata, zmeura, sunt stimulatori exceptionali ai imunitatii.

Citeşte mai departe...

Toamna se numara bobocii si se planteaza murele

Butasi mur ghiveciCand cu totii va pregatiti sa va adunati recoltele sau ati facut-o deja, cand natura, resemnata, isi face socotelile pentru a intra in hibernare, mai sunt si exceptii de la regula. Si una este murul fara ghimpi, care mai mult decat o exceptie, este recomandarea noastra. De undeva din Campia de Vest, acum si pentru voi, murii de cultura fara ghimpi!

Citeşte mai departe...

Soiuri de zmeur obtinute la ICDP Maracineni

raspberrie resizeCultura de zmeur se preteaza pe orice tip de sol, dar recolte maxime se realizeaza pe soluri fertile, calde si reavane. Pentru Romania sunt omologate soiurile de zmeur obtinute la ICDP Maracineni.

Citeşte mai departe...

Poti sa slabesti 2 kilograme in trei zile cu zmeura

zmeura-copert resizeIn doar trei zile, poti slabi pana la 2 kg prin cura cu zmeura, care iti va asigura tot necesarul nutritiv si iti va inhiba foamea.

Citeşte mai departe...

Cultura de soc negru

soc-negru resizeAnumiti compusi antioxidanti (antociani), gasiti in boabele de soc au proprietati antivirale foarte eficiente, precum si proprietati de prevenire a cancerului.

Citeşte mai departe...

Coacazul negru – regele fructelor de padure

coacCoacazul negru este un arbust fructifer originar din Tibet, cu fructe mici, ce au o aroma placuta si un gust acru, cunoscut sub numele de "Regele fructelor de padure".

Citeşte mai departe...

Hortifrut imbunatateste culturile ecologice de afine

blueberriesCompania chiliana Hortifrut a cofinantat Fundatia pentru Inovare Agrara (FIA) in vederea elaborararii unor tehnici avansate in cultura ecologica de afine.

Citeşte mai departe...

Noutati

În 2023, România a importat aproape de patru ori mai mult vin decât a exportat

08-08-2024 Vinuri

În 2023, România a importat aproape de patru ori mai mult vin decât a exportat

Potrivit unei analize realizate Wines of Romania, platformă dedicată în exclusivitate promovării vinului românesc, pe baza datelor de la Institutul Național de Statistică, cifrele finale pentru 2023 indică o creștere ușoară atât a importurilor, cât și a exporturilor de vin din România. Astfel, România a importat vin în valoare de 268,4 milioane de euro și a exportat în valoare de 72,5 milioane de euro, de 3,7 ori mai puțin. În volume, importul a ajuns la 123.000 de tone, iar exportul la 34.400 d... Mai multe>>

5 producători români au exportat în Ungaria și Polonia afine și zmeură în valoare de aproape 1 mil. euro cu sprijinul Lidl România

01-08-2024 Fructe de padure

5 producători români au exportat în Ungaria și Polonia afine și zmeură în valoare de aproape 1 mil. euro cu sprijinul Lidl România

Lidl România continuă să sprijine economia românească prin susținerea producției agricole locale și în acest an, atât prin extinderea parteneriatelor cu producătorii români și creșterea cantității de fructe și legume românești din Piața Lidl, cât și prin facilitarea exporturilor către magazine Lidl din afara țării. În lunile iunie și iulie ale acestui an, Lidl România a facilitat exporturi în valoare de aproape 1 milion de euro pentru 5 producători români de afine și zmeură. Mai multe>>

Strategii avansate pentru optimizarea sanatatii vitei-de-vie si productivitatii pentru fermierii din Romania

23-05-2024 Struguri / vita de vie

Strategii avansate pentru optimizarea sanatatii vitei-de-vie si productivitatii pentru fermierii din Romania

Tarile europene sunt recunoscute pentru productia de vinuri pe scara larga de secole, deoarece bauturile fac parte integranta din mesele traditionale din intreaga regiune, iar suprafata mare cultivata cu vita-de-vie da nastere la cresterea productiei de vin pe scara larga. Din acest considerent, prevenirea si combaterea agentilor patogeni si asigurarea unui management eficient al rezistentei si valorificarea culturii de vita-de-vie pe cat mai multi ani reprezinta o prioritate pentru fermieri. Mai multe>>

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

13-03-2024 Pomi fructiferi

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

Platforma modulara robotica autonoma Robo Fermier este o solutie autonoma destinata pomicultorilor. Sistemul modular poate fi adaptat pentru executarea unei game largi de lucrari in plantatiile pomicole. Sistemul este conceput special pentru fermele ecologice, dar poate fi folosit si in fermele conventionale. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru PNDR, a participat la Conferinta de inchidere a proiectului Robo-Fe... Mai multe>>

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

05-03-2024 Struguri / vita de vie

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

Consultantul Paul Huiet si studenta USAMV Bucuresti Bardos Alexandra sunt marii castigatori ai celei de-a doua editii a concursului „Cel mai bun viticultor din Romania”, organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa-Istrita. Mai multe>>

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

29-02-2024 Vinuri

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

BASF gazduieste a IX-a editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”. In fiecare an, BASF colaboreaza cu ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania) pentru a organiza acest concurs, care aduce la lumina vinuri exceptionale. Participa viticultori mici si mijlocii din toate regiunile tarii, iar cele mai bune sunt selectate de catre expertii juriului. Mai multe>>

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

29-02-2024 Vinuri

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

Sesiunea de primavara a concursului international de vin MUNDUS VINI Grand International Wine Award, desfasurata saptamana trecuta in Germania, a adus vinurilor romanesti un total de 71 de medalii, intre care 46 de aur si 25 de argint. Producatorii nostri au inscris in competitie 183 de etichete de vin. Aceste recunoasteri au plasat Romania pe locul 11 dintr-un total de 42 de tari participante. Mai multe>>

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

27-02-2024 Struguri / vita de vie

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

Vita de vie reprezinta o parte vitala a agriculturii. In acest context, BASF vine in intampinarea fermierilor cu o inovatie de varf: Smart Technology, o solutie revolutionara pentru protectia culturilor de vita de vie. Aceasta tehnologie de ultima generatie este conceputa pentru a combate eficient o gama larga de boli, cum ar fi mana si fainarea, oferind fermierilor un control sporit asupra productiei de struguri de calitate. Mai multe>>

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

16-02-2024 Struguri / vita de vie

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

Industria viticola din Romania isi continua ascensiunea, peste 50 de crame noi fiind autorizate in ultimele 10 luni, arata datele ONVPV, analizate de Wines of Romania. De asemenea, productia de vin a fost mai mare cu 15% comparativ cu 2022, desi a provenit de pe o suprafata totala de vita-de-vie usor redusa fata de anii trecuti. Mai multe>>

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

26-01-2024 Struguri / vita de vie

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

Fainarea vitei de vie este produsa de agentul patogen Uncinula necator care a fost observat prima data in tara noastra in anul 1851, iar de atunci s-a extins continuu, ajungand astazi sa fie prezent in orice plantatie de vita de vie, din orice colt al tarii noastre. Ciuperca ierneaza sub forma de miceliu de rezistenta in scoarta si mai ales in mugurii lastarilor infectati, dar si sub forma de peritecii pe corzile si resturile vegetative. Mai multe>>

Tehnologie inteligenta pentru struguri de calitate

25-01-2024 Struguri / vita de vie

Tehnologie inteligenta pentru struguri de calitate

Smart Technology de la BASF este noua tehnologie pentru protectia culturilor de vita de vie care ii ajuta pe fermieri sa scape de pierderile de productie si infectiile greu de controlat. Mai multe>>