Zitec, lider pe piata de IT & digital marketing in Romania, anunta dezvoltarea noului magazin online al Agrii Romania, cel mai important furnizor de servicii agronomice, tehnologii performante si sfaturi tehnice de pe piata nationala. Dezvoltat pe platforma Magento 2, site-ul vine in ajutorul fermierilor mici sau persoanelor fizice, cu un catalog de produse variat si un proces de plasare a comenzilor simplu si rapid.
Am parcurs primul an sub brandul Agrii Romania si primii 5 ani de cand Origin Enterprises PLC a investit in Romania, prin achizitia companiilor Redoxim si Comfert. Facand o retrospectiva a acestui an, putem spune ca pentru Agrii Romania a fost un an cu multe provocari, generate de factori externi si interni, care ne-au impins la schimbari rapide, implementate cu succes, si asta datorita valorilor comune impartasite de cele doua organizatii.
Agroland a deschis cel mai mare magazin din retea, care ocupa o suprafata de 410 metri patrati, cu o investitie de 150.000 de euro care nu include stocurile. Agroland MEGA reprezinta un concept unic in Romania, care consta in magazine cu circa 300% mai mari decat cele traditionale si in care se pune un accent sporit pe amenajare, aranjarea la raft, precum si consultanta de specialitate oferita clientilor. Acesta este primul magazin de acest tip din Timisoara si cel de-al cincilea din cadrul retelei Agroland, care numara in prezent 247 de unitati, situate in 28 de judete ale tarii.
Pentru ca vrem sa venim in ajutor pentru micii producatori si mai mult in aceasta perioada dificila, Agrii Romania a lansat magazinul online, unde acestia pot face “cumparaturi”, intr-un mod simplu si rapid. Agrii Romania are in portofoliu produse de la producatori de renume de seminte si produse de protectia plantelor de pe piata autohtona pentru culturile agricole si horticole, atat pentru fermierii mari, cat si pentru micii producatori.
In fermele din Romania, inceputul de primavara se caracterizeaza printr-un necesar ridicat de seminte si produse de protectie a plantelor. Distribuitorii de inputuri pentru agricultura si fermierii trebuie sa fie precauti in aceasta perioada, atat in ceea ce priveste comercializarea produselor de protectie a plantelor si semintelor suspecte a fi contrafacute, cat si in ceea ce priveste furturile din depozitele si din magaziile fermelor, a caror frecventa a crescut ingrijorator in acest interval de timp!
In perioada 16.04-14.05.2018, la nivelul fiecarui judet, au fost constituite echipe de control care au efectuat verificari la operatorii economici inregistrati care desfasoara activitati in domeniul semintelor si a materialului saditor, atat la nivelul depozitelor specializate ale operatorilor economici inregistrati pentru prelucrarea si comercializarea semintelor in pietele si targurile organizate, cat si in alte locuri neautorizate pentru vanzare.
SemintePlante.ro a lansat saptamana trecuta un nou site ce isi doreste sa fie mai aproape de clienti, mai usor de utilizat si un proces de cumparare mult mai facil. De asemenea, am dezvoltat si o sectiune pentru seminte de legume din soiuri autohtone, pentru masurile pe fonduri europene unde se solicita folosirea semintelor romanesti.
MADR propune un ordin pentru imbunatatirea securitatii etichetelor oficiale de pe ambalajele de seminte prin includerea unui numar de ordine pe etichetele oficiale ale semintelor. Numarul de ordine va fi aplicat la comercializarea semintelor de plante furajere, cereale, sfecla de zahar/furajera, legume, cartofi perntru seminte, plante oleaginoase si pentru fibre.
O masura importanta adoptata astazi de Guvern consta in aplicarea de la 1 august 2016 a unei cote reduse de TVA de la 20 la 9% pentru livrarea celor mai importante produse utilizate pentru productia agricola, respectiv: ingrasaminte, pesticide, seminte si alte produse agricole destinate insamantarii sau plantarii, precum si pentru prestarile de servicii specifice de tipul celor utilizate in sectorul agricol, cum sunt: arat, semanat, prasit, ierbicidat, recoltat, fertilizat, greblat, balotat etc.
"Diversitatea sporeste rezistenta si productivitatea sistemelor biologice. Acest principiu se aplica nu numai la nivelul productiei primare, ci si la nivel de marketing si implicit la o alimentatie sanatoasa", a declarat Véronique Chable, coordonatorul proiectului DIVERSIFOOD. Proiectul finantat prin Orizont2020 isi propune studierea speciilor de plante uitate sau ignorate care ar putea fi mai larg folosite si care pot spori gama si calitatea culturilor si produselor, contribuind la o agricultura ecologica si durabila.
In aceasta primavara, Asociatia profesionala „Alianta Industriei Semintelor din Romania”, in colaborare cu Compartimentul de Consultanta, Extensie si Formare Profesionala al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a intreprins o ampla campanie la nivelul tarii, pentru contracararea fraudelor privind samanta contrafacuta, necertificata.
EFFEKTIV este un soi de ovaz ce are o capacitate de productie de peste 5 tone/ha.
Signora este un soi de orzoaica de primavara pentru bere ce are o capacitate exceptionala de productie.
Semintele vechi traditionale, vechea germoplasma a populatiilor locale romanesti, formate sub influenta selectiei naturale, sunt o mostenire foarte pretioasa, o avutie pe cale de disparitie. Asociatia Eco Ruralis a lansat cu acest prilej Catalogul de Seminte Traditionale editia a III-a prin care distribuie gratuit taranilor si gradinarilor 108 varietati de seminte traditionale. Rosii, ardei, castraveti, porumb, galbenele, dovleci, loboda, marar, salata, flori facelia, echinaceea, carcuimarese, vinete, dovlecei, fasole, busuioc, cimbru, morcovi, patrunjel, telina, stevie si leustean.
Primul loc atunci cand cautati cele mai bune soiuri de legume este SemintePlante.ro
In 2012, Rodbun a creat Fitofarmacia. O retea nationala de peste 50 de magazine.
Producatorii agricoli sunt intr-o stare euforica acum, toamna, cand roadele muncii lor de-a lungul anului se concretizeaza in fructele pamantului, care, daca sunt bine intretinute, iar, la final, culese cu grija, aduc profit maxim, uneori incasarile depasind asteptarile.
Asociatia Donau Soja continua actiunile dedicate fermierilor din Romania prin organizarea unei sesiuni de informare in parteneriat cu Federatia Nationala PRO AGRO.
Intr-o atmosfera autentica de sarbatoare campeneasca alaturi de cei peste 1.700 fermieri invitati, Brise a sarbatorit incheierea recoltatului culturilor paioase si a deschis noul sezon 2013 –2014 alaturi de principalii furnizori si fermieri!
SC CERES UNION SRL a lansat o noua aplicatie, un design nou, cu viteza de incarcare mai buna, pentru o mai buna utilizare a aplicatiei de catre fermierii clienti ai seminteplante.ro. Paleta de produse a fost diversificata prin introducerea unor game noi de seminte de legume (Pop Vriend - Olanda), ingrasaminte (Kristallon - Yara) si seminte de plante furajere.
In premiera, firma Alcedo, in parteneriat cu SCDA Secuieni, a organizat sarbatoarea agricultorilor. Evenimentul a reunit aproximativ 300 de agricultori din zona Moldovei.
Hibridul simplu MAS 41B a fost creat de compania Maisadour Semences, Franta.
Marsat SA Roman a organizat o intalnire cu producatorii agricoli. Reprezentantii a doua mari companii internationale – Bayer si Maisadour Semences – au prezentat ultimele tehnologii si produse in domeniul protectiei culturilor si semintelor.
S.C. Solana Romania S.R.L importa si distribuie cartofi de samanta si consum si samanta de grau din Germania de la Solana GmbH si cartofi de samanta si consum din Olanda de la firma Den Hartigh, care face parte din grupul Solana.
FLEXITECHagro® este denumirea prescurtată a noţiunii de „Tehnologii flexibile pentru agricultură”.
Ceea ce diferenţiază firma NATUREVO de alţi distribuitori de input-uri este că NATUREVO crează tehnologii flexibile pentru diverse culturi şi zone pedo-climatice, protejate/definite ca "FLEXITECHagro®".
.
26-02-2024 Seminte
Corteva Agriscience a lansat seria de video „Drumul Semintei”, care descrie intregul proces de productie al acesteia, de la semanatul formelor parentale in camp pana la ambalarea si livrarea semintelor catre clienti. Proiectul, compus din 8 episoade tematice si un episod sinteza, isi propune sa sprijine fermierii romani in asimilarea si intelegerea productiei de seminte, combinand mai multe tehnici in diferite etape si abordand agricultura intr-un mod sustenabil si inovator. Mai multe>>
09-12-2023 Seminte
Pe masura ce anul 2023 se apropie de sfarsit, Uniunea Europeana se apropie, de asemenea, de decizii importante care vor determina viitorul sectorului sau de seminte si ameliorare a plantelor si vor avea un impact semnificativ asupra intregului lant agroalimentar european. Mai multe>>
29-11-2023 Seminte
Statia de productie a semintelor a companiei internationale de agricultura Corteva Agriscience, situata in Afumati, judetul Ilfov, a incheiat cu succes sezonul de productie agricola din 2023. Peste 2 milioane de unitati de seminte de porumb si floarea-soarelui au fost produse pentru sezonul urmator pe o suprafata de peste 11.000 de hectare. Mai multe>>
10-10-2023 Material saditor
Pe masura ce populatia lumii este in continua crestere, producatorii de alimente cauta inovatii pentru a hrani mai multi oameni si animale pe mai putine hectare de teren si intr-un mod mai sustenabil. Potrivit raportului Sisteme Alimentare Sustenabile, un studiu sustinut de compania Corteva Agriscience si realizat de Longitude, o companie a Financial Times, 56% dintre consumatorii europeni afirma ca vor cere alimente produse in mod durabil, iar 42% dintre fermieri si-au schimbat deja planificare... Mai multe>>
14-09-2023 Seminte
Catalogul de culturi de toamna, editia 2023, a fost lansata azi, 14 septembrie si marcheaza un deceniu de activitate de cercetare a Forumului APPR. Reteaua de testare R.I.T.A.C. are 7 culturi inscrise: Porumb, Floarea-soarelui, Grau, Orz, Rapita, Soia, Sorg si 37 de locatii de testare, prin cercetare aplicata in sistem de microparcele randomizate. Mai multe>>
27-03-2023 Material saditor
In data de 30 martie 2023 se intruneste Comisia de inregistrare a soiurilor de plante agricole si horticole, la sediul ISTIS din Bucuresti. Soiurile propuse comisiei pentru inregistrare si-au incheiat ciclul experimental in anul 2022 si corespund criteriilor stabilite de legislatia in vigoare, sunt distincte, uniforme si stabile, iar soiurile din speciile de culturi de camp poseda valoare agronomica si de utilizare satisfacatoare. Mai multe>>
15-10-2022 Depozitare
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a desfasurat, in perioada 12-13.10.2022, o actiune tematica de control la depozitele de legume, fructe si cereale din municipiul Bucuresti si din judetele Arad, Arges, Bihor, Brasov, Calarasi, Cluj, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis. Mai multe>>
23-04-2022 Depozitare
Sa depozitezi eficient in silobag, inseamna sa respecti cateva reguli in momentul si pe parcursul depozitarii. Incalcarea lor, aduce cu sine o serie de probleme care pot pune in pericol recolta sau furajele aflate in interiorul sacilor uriasi. Mai multe>>
30-03-2022 Seminte
Infiintata in octombrie 2012, Alianta Industriei Semintelor din Romania este o asociatie profesionala care doreste sa sprijine agricultura romaneasca. Misiunea principala a AISR este promovarea si sustinerea utilizarii semintelor certificate de catre agricultori, in scopul cresterii productiei agricole in Romania. AISR scoate la concurs pozitia de Director Executiv. Responsabilitatile functiei de director executiv al AISR sunt: Mai multe>>
17-02-2022 Depozitare
Platforma Storage Logistics, singurul marketplace B2B pentru spatii de depozitare clasa A din Romania, anunta cresterea cu 50% a numarului de depozite partenere la nivel national si cu 285.000 mp a spatiului de depozitare pentru proiecte de depozitare, pe termen scurt si mediu. In prezent, Storage Logistics conecteaza o retea de peste 150 de parteneri, prin intermediul careia companiile pot accesa servicii de depozitare la cerere, avand o suprafata totala a spatiului disponibil de aproximat... Mai multe>>
04-11-2021 Depozitare
Daca dupa ce iti cumperi o casa, ai nevoie de mobila si decoratiuni. E bine sa stii ca si silobag-ul respecta acelasi principiu. Dupa achizitia sacilor, iti trebuie accesoriile. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>