Corteva Agriscience a lansat seria de video „Drumul Semintei”, care descrie intregul proces de productie al acesteia, de la semanatul formelor parentale in camp pana la ambalarea si livrarea semintelor catre clienti. Proiectul, compus din 8 episoade tematice si un episod sinteza, isi propune sa sprijine fermierii romani in asimilarea si intelegerea productiei de seminte, combinand mai multe tehnici in diferite etape si abordand agricultura intr-un mod sustenabil si inovator.
Pe masura ce anul 2023 se apropie de sfarsit, Uniunea Europeana se apropie, de asemenea, de decizii importante care vor determina viitorul sectorului sau de seminte si ameliorare a plantelor si vor avea un impact semnificativ asupra intregului lant agroalimentar european.
Statia de productie a semintelor a companiei internationale de agricultura Corteva Agriscience, situata in Afumati, judetul Ilfov, a incheiat cu succes sezonul de productie agricola din 2023. Peste 2 milioane de unitati de seminte de porumb si floarea-soarelui au fost produse pentru sezonul urmator pe o suprafata de peste 11.000 de hectare.
Catalogul de culturi de toamna, editia 2023, a fost lansata azi, 14 septembrie si marcheaza un deceniu de activitate de cercetare a Forumului APPR. Reteaua de testare R.I.T.A.C. are 7 culturi inscrise: Porumb, Floarea-soarelui, Grau, Orz, Rapita, Soia, Sorg si 37 de locatii de testare, prin cercetare aplicata in sistem de microparcele randomizate.
Infiintata in octombrie 2012, Alianta Industriei Semintelor din Romania este o asociatie profesionala care doreste sa sprijine agricultura romaneasca. Misiunea principala a AISR este promovarea si sustinerea utilizarii semintelor certificate de catre agricultori, in scopul cresterii productiei agricole in Romania. AISR scoate la concurs pozitia de Director Executiv. Responsabilitatile functiei de director executiv al AISR sunt:
De 95 de ani, Pioneer misca industria agricola inainte. Ceea ce a inceput cu ideea de hibrid de porumb in 1926, a inflorit intr-un brand recunoscut la nivel mondial, detinut de Corteva Agriscience, o compania globala dedicata integral agriculturii, recunoscuta pentru faptul ca furnizeaza fermierilor inovatii de neegalat. Pioneer a fost una dintre primele companii de seminte care a produs genetica hibrida avansata si, ca marca globala de seminte a Corteva Agriscience, Pioneer continua sa fie cel mai de succes si recunoscut brand din industrie.
Corteva Agriscience a inceput construirea unui nou Centru de Tehnologii Aplicate Semintelor (C-SAT) in sud-vestul Frantei, cu scopul de a ajuta fermierii europeni sa asigure culturilor lor cele mai bun start in vegetatie si sa obtina productii excelente. Centrul din Aussonne este primul din Europa si al treilea la nivel mondial. Se estimeaza ca va fi operational in prima jumatate a anului 2022 si se va concentra pe dezvoltarea de servicii, cu investitii stiintifice esentiale in vederea lansarii unor noi solutii de tratare a semintelor pentru a sprijini agricultorii sa faca fata provocarilor unui sector agricol in continua schimbare.
Noua imagine a brandului emblematic de seminte din Europa, Pioneer® este insotita de sloganul „Driving Farming Forward™” (Ducem agricultura la nivelul urmator) si de sintagma „Made to Grow™” (Creat pentru a creste), care reflecta concentrarea continua a eforturilor companiei pe dezvoltarea fermierilor si a agriculturii.
In data de 11 iunie 2020 a avut loc, in mediul online, lansarea noului brand de samanta Atlas, ce apartine companiei Agrii Romania. Evenimentul, denumit ”Solutiile Agrii selectate pentru performanta” a fost vizionat de catre sute de internauti, precum parteneri, colaboratori, dar si presa de specialitate. Speakerii evenimentului au fost: Monalisa Ungureanu, CEO AGRII Romania, Roxana Jercan - Category Manager Seminte si Valerian Istoc-Business Development Director.
Statia de procesare samanta a companiei Corteva Agriscience, situata in Afumati, a incheiat cu succes sezonul de productie. Statia este cea mai mare statie de procesare seminte din Romania, iar dintre facilitatile Corteva, a doua ca si capacitate din Europa. In Afumati se proceseaza peste 50 de hibrizi de porumb si floarea soarelui marca Pioneer® pentru 15 tari, concentrandu-se foarte mult pe piata locala din Romania si Moldova.
Parlamentul European si-a reiterat opozitia fata de brevetarea plantelor obtinute prin metode naturale. Pe 19 septembrie, deputatii europeni au votat in favoarea unei rezolutii care spune ca plantele obtinute prin proceduri de selectie traditionale, precum incrucisarea si selectia, nu trebuie sa fie brevetabile. Deputatii se tem ca brevetarea soiurilor de plante naturale ar concentra materialul de reproducere a plantelor in mainile catorva companii multinationale puternice.
Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) si Uniunea de Ramura Nationala a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) au incheiat un Protocol de colaborare prin care cele doua organizatii profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea si sustinerea obiectivelor comune in interesul fermierilor din Romania.
In perioada 16.04-14.05.2018, la nivelul fiecarui judet, au fost constituite echipe de control care au efectuat verificari la operatorii economici inregistrati care desfasoara activitati in domeniul semintelor si a materialului saditor, atat la nivelul depozitelor specializate ale operatorilor economici inregistrati pentru prelucrarea si comercializarea semintelor in pietele si targurile organizate, cat si in alte locuri neautorizate pentru vanzare.
Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a tras inca din anul 2014 un semnal de alarma asupra aparitiei pe piata a semintelor contrafacute. Agricultorii trebuie sa aiba in vedere faptul ca, prin utilizarea semintelor contrafacute apare riscul pierderii culturii. Conform datelor rezultate din monitorizarea pietei se observa o crestere a cazurilor de contrafacere in perioda anterioara semanatului la toate speciile (cu procente mari la porumb, floarea soarelui si lucerna).
SemintePlante.ro a lansat saptamana trecuta un nou site ce isi doreste sa fie mai aproape de clienti, mai usor de utilizat si un proces de cumparare mult mai facil. De asemenea, am dezvoltat si o sectiune pentru seminte de legume din soiuri autohtone, pentru masurile pe fonduri europene unde se solicita folosirea semintelor romanesti.
"Depozitul Apocalipsei", care stocheaza semintele culturilor de importanta vitala intr-un buncar subteran langa Svalbard, Norvegia, va sarbatori in curand cea de-a zecea aniversare. Semintele au fost folosite pentru a cultiva varietati de culturi care sunt mai rezistente la boli, pentru a produce soiuri capabile sa reziste in diferite soluri, sau sa confere mai multa rezistenta culturilor extrem de domesticite.
In continuare va prezentam gama de seminte de cereale, plante tehnice si furajere oferite spre vanzare pentru campania de primavara 2018 de institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare agricola. Oferta cuprinde soiuri romanesti de orz, orzoaica, porumb, floarea-soarelui, soia, mazare, fasole, naut, canepa, in, cartof - samanta, lucerna, trifoi, raigras, golomat si mazare furajera din categorii biologice superioare, adaptate conditiilor climatului de la noi, cu indici superiori de calitate.
AISR are ca misiune principala promovarea si sustinerea utilizarii semintelor certificate de catre agricultori, in scopul cresterii productiei agricole in Romania. Astfel, fermierii romani au acces la samanta si material saditor la aceleasi standarde de calitate si performanta valabile in intreaga Uniune Europeana.
Incepand cu data de 11 septembrie 2017, compania Advanta Seeds a devenit oficial Membru Asociat al Aliantei Industriei Semintelor din Romania (AISR). Adunarea Generala al Aliantei, a analizat si acceptat cu unanimitate de voturi, cererea companiei Advanta Seeds de afiliere la AISR, apreciind activitatea de cercetare a Advanta, precum si relatiile de buna colaborare cu cu toti partenerii din industria semintelor din Romania.
In 10 iulie 2017 a fost publicat Ordinul MADR nr. 228/2017 privind aprobarea Manualului de gradare pentru semintele de consum. Manualul de gradare are rolul de a servi drept instrument de lucru pentru gradatori si cuprinde informatii ce ofera posibilitatea stabilirii calitatii reale a semintelor de consum depozitate. Aplicarea sistemului de gradare este o garantie a faptului ca producatorii agricoli vor primi un pret corect pentru produsul lor in functie de calitatea acestuia.
Incepand cu luna ianuarie 2017, Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a devenit oficial Membru al Camerei Franceze de Comert si Industrie in Romania (CCIFER).
Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Secuieni Judetul Neamt transmite producatorilor agricoli oferta de seminte cu insusiri biologice superioare. In fiecare an se produce samanta din soiuri si hibrizi de plante care s-au dovedit a fi cei mai productivi. Avand in vedere solicitarile producatorilor agricoli, oferta pentru 2017 include seminte de porumb, ovaz, orzoaica, mazare, fasole, soia, floarea-soarelui si canepa.
Incepand cu data de 1 ianuarie, 2017, Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” din Republica Moldova a devenit oficial Membru Onorific al Aliantei Industriei Semintelor din Romania (AISR). Directia principala de activitate a Institutului este ameliorarea si producerea semintelor de baza, prebaza si perfectionarea tehnologiilor de cultivare a porumbului si tutunului si are colaborarii cu Centre stiintifice recunoscute pentru ameliorarea si creearea hibrizilor performanti de porumb.
Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Turda ofera seminte de grau, ovaz, orz, porumb, soia, mazare, trifoi si porumb zaharat pentru insamantarile de primavara 2017.
Pentru culturi de primavara performante, Biocrop propune fermierilor seminte certificate cu genetica de import de generatie noua, testate si selectate astfel incat sa raspunda foarte bine la provocarile locale. Compania activeaza pe piata locala de agribusiness de 10 ani si comercializeaza produse caracterizate prin productivitate, stabilitate, plasticitate ecologica, toleranta genetica la boli, seceta si arsita.
Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a organizat in data de 22 noiembrie 2016 Adunarea Generala, ocazie cu care a fost ales un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna. Consiliul Director ales va coordona activitatile AISR pe o perioada de 1 an de la momentul alegerilor.
Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultura SCDL Buzau ofera spre vanzare seminte de ardei, castraveti, tomate, vinete, fasole, ceapa, varza si alte legume din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, pentru campania de primavara 2016.
Productia mare de miere depinde si de existenta si dezvoltarea unei baze melifere proprii, aflata cat mai aproape de stupina. Desi flora spontana sau cea cultivata in interes melifer este semnificativa, iata ca exista o planta de cultura, cu reale beneficii, atat pentru apicultori, cat si pentru crescatorii de animale.
Statiunile SCDA Secuieni-Neamt, Turda, Valu lui Traian si Livada ofera spre vanzare, pentru culturile de toamna 2016, seminte de grau, triticale, orz si orzoaica din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, cu indici superiori de calitate. Se acorda discounturi in functie de cantitatea de seminte cumparata.
Cel mai mare Institut National de Cercetare Dezvoltare Agricola din Romania, INCDA Fundulea, va adera la Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR). INCDA Fundulea a acceptat invitatia AISR de a deveni membru onorific al Aliantei care, reprezinta in acest moment, aproximativ 70% din piata de seminte din tara noastra.
Oferta de seminte pentru infiintarea culturilor de legume (ardei, castraveti, ceapa, fasole, vinete, tomate, varza, etc.), plante aromatice si condimentare din sezonul 2016, puse la dispozitia cultivatorilor de catre Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau.
Institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare agricola din tara, ofera spre vanzare, pentru campania de primavara 2016, seminte de cereale, plante tehnice si furajere din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, cu indici superiori de calitate.
26-02-2024 Seminte
Corteva Agriscience a lansat seria de video „Drumul Semintei”, care descrie intregul proces de productie al acesteia, de la semanatul formelor parentale in camp pana la ambalarea si livrarea semintelor catre clienti. Proiectul, compus din 8 episoade tematice si un episod sinteza, isi propune sa sprijine fermierii romani in asimilarea si intelegerea productiei de seminte, combinand mai multe tehnici in diferite etape si abordand agricultura intr-un mod sustenabil si inovator. Mai multe>>
09-12-2023 Seminte
Pe masura ce anul 2023 se apropie de sfarsit, Uniunea Europeana se apropie, de asemenea, de decizii importante care vor determina viitorul sectorului sau de seminte si ameliorare a plantelor si vor avea un impact semnificativ asupra intregului lant agroalimentar european. Mai multe>>
29-11-2023 Seminte
Statia de productie a semintelor a companiei internationale de agricultura Corteva Agriscience, situata in Afumati, judetul Ilfov, a incheiat cu succes sezonul de productie agricola din 2023. Peste 2 milioane de unitati de seminte de porumb si floarea-soarelui au fost produse pentru sezonul urmator pe o suprafata de peste 11.000 de hectare. Mai multe>>
10-10-2023 Material saditor
Pe masura ce populatia lumii este in continua crestere, producatorii de alimente cauta inovatii pentru a hrani mai multi oameni si animale pe mai putine hectare de teren si intr-un mod mai sustenabil. Potrivit raportului Sisteme Alimentare Sustenabile, un studiu sustinut de compania Corteva Agriscience si realizat de Longitude, o companie a Financial Times, 56% dintre consumatorii europeni afirma ca vor cere alimente produse in mod durabil, iar 42% dintre fermieri si-au schimbat deja planificare... Mai multe>>
14-09-2023 Seminte
Catalogul de culturi de toamna, editia 2023, a fost lansata azi, 14 septembrie si marcheaza un deceniu de activitate de cercetare a Forumului APPR. Reteaua de testare R.I.T.A.C. are 7 culturi inscrise: Porumb, Floarea-soarelui, Grau, Orz, Rapita, Soia, Sorg si 37 de locatii de testare, prin cercetare aplicata in sistem de microparcele randomizate. Mai multe>>
27-03-2023 Material saditor
In data de 30 martie 2023 se intruneste Comisia de inregistrare a soiurilor de plante agricole si horticole, la sediul ISTIS din Bucuresti. Soiurile propuse comisiei pentru inregistrare si-au incheiat ciclul experimental in anul 2022 si corespund criteriilor stabilite de legislatia in vigoare, sunt distincte, uniforme si stabile, iar soiurile din speciile de culturi de camp poseda valoare agronomica si de utilizare satisfacatoare. Mai multe>>
15-10-2022 Depozitare
Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a desfasurat, in perioada 12-13.10.2022, o actiune tematica de control la depozitele de legume, fructe si cereale din municipiul Bucuresti si din judetele Arad, Arges, Bihor, Brasov, Calarasi, Cluj, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timis. Mai multe>>
23-04-2022 Depozitare
Sa depozitezi eficient in silobag, inseamna sa respecti cateva reguli in momentul si pe parcursul depozitarii. Incalcarea lor, aduce cu sine o serie de probleme care pot pune in pericol recolta sau furajele aflate in interiorul sacilor uriasi. Mai multe>>
30-03-2022 Seminte
Infiintata in octombrie 2012, Alianta Industriei Semintelor din Romania este o asociatie profesionala care doreste sa sprijine agricultura romaneasca. Misiunea principala a AISR este promovarea si sustinerea utilizarii semintelor certificate de catre agricultori, in scopul cresterii productiei agricole in Romania. AISR scoate la concurs pozitia de Director Executiv. Responsabilitatile functiei de director executiv al AISR sunt: Mai multe>>
17-02-2022 Depozitare
Platforma Storage Logistics, singurul marketplace B2B pentru spatii de depozitare clasa A din Romania, anunta cresterea cu 50% a numarului de depozite partenere la nivel national si cu 285.000 mp a spatiului de depozitare pentru proiecte de depozitare, pe termen scurt si mediu. In prezent, Storage Logistics conecteaza o retea de peste 150 de parteneri, prin intermediul careia companiile pot accesa servicii de depozitare la cerere, avand o suprafata totala a spatiului disponibil de aproximat... Mai multe>>
04-11-2021 Depozitare
Daca dupa ce iti cumperi o casa, ai nevoie de mobila si decoratiuni. E bine sa stii ca si silobag-ul respecta acelasi principiu. Dupa achizitia sacilor, iti trebuie accesoriile. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>