Castraveti

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

Karathane Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castravetiFainarea vitei de vie este produsa de agentul patogen Uncinula necator care a fost observat prima data in tara noastra in anul 1851, iar de atunci s-a extins continuu, ajungand astazi sa fie prezent in orice plantatie de vita de vie, din orice colt al tarii noastre. Ciuperca ierneaza sub forma de miceliu de rezistenta in scoarta si mai ales in mugurii lastarilor infectati, dar si sub forma de peritecii pe corzile si resturile vegetative.

Mai multe>>

Ajutorul pentru legume in spatii protejate continua si in extrasezon (toamna/iarna 2023-2024)

MADR continua programul de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru perioada de extrasezon toamna-iarna 2023-2024In Sedinta de Guvern din data de 14 septembrie 2023 a fost adoptata Hotararea pentru aprobarea Programului de sustinere a productiei de legume cultivate in spatii protejate pentru perioada 2023 - 2024 si pentru modificarea art.8 din Hotarare Guvernului nr.1569/2022 privind aprobarea programului de sustinere a productiei de tomate in spatii protejate pentru anul 2023.

Mai multe>>

12 plante care se dezvolta cel mai bine intr-o sera de gradina

12 legume si flori care se dezvolta foarte bine in cultura protejata a serelor si solariilorPasiunea pentru gradinarit iti poate aduce, pe langa alimente proaspete si sanatoase pe tot parcursul anului, venituri suplimentare. Pentru aceasta, insa, trebuie sa te asiguri ca alegi sa cultivi plantele care prospera in aceste mici oaze tropicale create de un simplu cadru metalic acoperit cu o folie impermeabila.

Mai multe>>

CLOSER™ combate afidele din culturile de legume si diminueaza transmiterea virusurilor la plantele de cultura

CLOSER - Solutia perfecta pentru combaterea afidelor din culturile de legume si a diminuarii transmiterii virusurilor la plantele de culturaAfidele pot provoca daune in culturile de legume in mod direct, datorita hranirii cu seva si indirect, prin transmiterea virusurilor. Prevenirea aparitiei virusurilor este si trebuie sa fie o preocupare de baza a fermierilor. Astfel, managementul controlului afidelor devine din ce in ce mai important.

Mai multe>>

Fermierii se pot inscrie in programele pentru legume in spatii protejate si plante aromatice

APIA primeste cereri de inscriere in Programul pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2021 si in Programul pentru sustinerea productiei de plante aromatice anul 2021Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza potentialii beneficiari ca au fost publicate 2 Hotarari de Guvern care au ca obiect acordarea unor ajutoare de minimis pentru sustinerea, in anul 2021, a doua categorii de fermieri, respectiv pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate si pentru sustinerea productiei de plante aromatice.

Mai multe>>

S-a aprobat programul de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2021

A fost aprobata o noua schema de sprijin pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejateIn sedinta Guvernului din data de 16 iunie 2021 a fost aprobata Hotararea pentru aprobarea programului de sustinere a productiei de legume in spatii protejate pentru anul 2021. Prezentul act normativ stabileste o schema de ajutor de minimis pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in 2021, ce va fi implementata de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), prin centrele locale/judetene, care vor fi sprijinite in activitatea de control si evaluare a productiei de catre directiile pentru agricultura judetene.

Mai multe>>

Caderea Plantutelor / Rasadurilor: Identificare & Tratament

Caderea plantutelor - Putregaiul rasadurilor - Identificare si Tratament Caderea (putregaiul) rasadurilor si a plantutelor este cauzata de ciuperca Pythium debaryanum Hesse. Rasadurile se prezinta subtiate si brunificate la baza tulpinitei. In 1-2 zile plantutele se ingalbenesc, se ofilesc, cad la pamant si pier. Pierderile cele mai importante se realizeaza la rasaduri si legume timpurii din spatii protejate (rasadnite, sere, solarii).

Mai multe>>

Combaterea tripsilor, afidelor si acarienilor la tomate, vinete, ardei si castraveti

Combaterea tripsilor afidelor si acarienilor la tomate vinete ardei si castravetiReducerea pierderilor de productie datorate aparitiei si dezvoltarii tripsilor, afidelor si acarienilor la cultura de tomate, vinete, ardei si castraveti este conditionata de aplicarea masurilor de prevenire si limitare a atacurilor.

Mai multe>>

Atentie la aparitia manei in culturile de legume

Tratament combatere mana la legumePerioadele ploioase urmate de temperaturi mari si umiditate atmosferica mare sunt foarte favorabile pentru aparitia si dezvoltarea ciupercilor din fam. Peronosporaceae, care induc boli la plante cunoscute sub numele de mane, precum si pentru aparitia si dezvoltarea daunatorilor, care pot produce pierderi considerabile de recolta sau chiar sa compromita culturile de legume (cartof, tomate, vinete, ardei, ceapa, usturoi si castraveti).

Mai multe>>

Tratament de sezon pentru combaterea bolilor la legume

Tratament combatere boli la legume - ceapa fasole castraveti tomate vinete ardeiIn a doua jumatate a lunii mai - inceputul lunii iunie, va recomandam sa aplicati un tratament chimic pentru combaterea bolilor la legume (mana la ceapa, antracnoza, bacterioza la fasole si castraveti, septorioza la tomate, boli colet la vinete, tomate si ardei) dupa cum urmeaza:

Mai multe>>

Patarea unghiulara a castravetilor

Patarea unghiulara a castravetilor - Identificare si Tratament de CombaterePatarea unghiulara a castravetilor (Pseudomonas syringae pv. lachrymans) este o boala pagubitoare si frecventa in culturile de castraveti in camp, cat si in cele din spatiile protejate. Boala se manifesta pe toate organele supraterane ale plantei, pe parcursul intregii perioade de vegetatie.

Mai multe>>

Combaterea manei si fainarii la castraveti in sere si solarii

Castraveti in sere si solarii - identificare si tratament combatere mana si fainareIn aceasta perioada castravetii cultivati in spatii inchise (sere, solarii) pot fi afectati de aparitiea bolilor precum mana (Pseudoperonospora c.) si fainarea (Sphaerotheca fu) care poate cauza pierderi importante de cultura.

Mai multe>>

Dezinfectia solului in sere si solarii

Dezinfectia si dezinsectia solului in sere si solariiSe apropie perioada pentru inceperea unui nou ciclu de vegetatie in sere si solarii. Pentru prevenirea pierderilor din cauza bolilor si daunatorilor la culturile din sere si solarii inainte de infiintarea noilor culturi, se vor aplica masurile de combatere integrata pentru dezinfectia si dezinsectia solului care constau in: masuri preventive (agrotehnice ) si curative (chimice).

Mai multe>>

Ingrasamantul, AS-ul din mana producatorilor de legume

Ingrasamantul este AS-ul productiei mari de legumeS-a dat startul la...legumele de sezon! Rosiile, castravetii, fasolea, dovleceii, salata sunt doar o parte din ”vedetele” inceputului de vara. Practic, este perioada in care cultivatorii trag linie si analizeaza recolta. Acolo unde rezultatele sunt dezamagitoare exista, totusi, o speranta, care poate fi aplicata acum!

Mai multe>>

Seminte de legume 2018 | tomate, ardei, castraveti, vinete, fasole, ceapa ...

Vanzare seminte de legume 2018 - tomate ardei castraveti vinete fasole ceapa etcStatiunile de Cercetare - Dezvoltare pentru Legumicultura ofera spre vanzare seminte de ardei, castraveti, tomate, vinete, fasole, ceapa, mazare, varza, pepene galben/verde, spanac, porumb zaharat, salata, cimbru, leustean, patrunjel, gulie, pastarnac, ridichii, telina, dovleac si alte legume din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, pentru campania de primavara 2018.

Mai multe>>

Pana la 31 decembrie se depun documentatiile pentru sprijinul cuplat in sectorul vegetal

Subventii cultivare plante - Documentatiile pentru sprijinul cuplat in sectorul vegetal 2017Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca pentru a beneficia de sprijinul cuplat in sectorul vegetal (mazare boabe, fasole boabe, tomate, castraveti, legume in sere si solarii, fructe, cartof timpuriu) in cadrul Campaniei 2017, fermierii au obligatia, ca pana la data de 31 decembrie 2017, sa depuna documentele specifice fiecarui tip de cultura in termenele prevazute de legislatia in vigoare, dupa cum urmeaza:

Mai multe>>

Cei mai mari importatori de castraveti din lume

Cei mai mari importatori de castraveti din lumeCantitatea totala de castraveti care a fost comercializata in 2016 la nivel mondial a fost de 2,5 milioane de tone. SUA, Germania si Marea Britanie cumpara 60% din castravetii exportati la nivel mondial, fiind primii trei mari cumparatori mondiali de castraveti. Germania a platit si cel mai mare pret (1,038 € / kg).

Mai multe>>

S-a propus cuantumul maxim pentru sprijinul alocat legumelor si fructelor retrase de pe piata

CUANTUMUL MAXIM alocat sprijinului pentru retragerile de pe piata a legumelor si fructelorSprijinul pentru retragerile de pe piata cuprinde atat asistenta financiara din partea Uniunii, cat si contributia organizatiei de producatori si nu trebuie sa depaseasca anumite cuantumuri stabilite. Ministerul agriculturii a propus spre aprobare un ordin pentru cuantumul maxim aferent sprijinului pentru retragerile de pe piata (castraveti, varza si cirese).

Mai multe>>

Legume agatatoare cultivate pe balcon

Legume agatatoare cultivate pe balconPlantele agatatoare sunt foarte indragite pe balcon, iar balustrada se poate acoperi cu zarzavaturi anuale. Anumite legume, ca de pilda fasolea, mazarea, sau castravetele cresc in frunzisuri dese care ne pot apara de soare, vant sau de privirile nedorite.

Mai multe>>

Carabusul de mai | Identificare, Prevenire si Combatere

Carabusul de mai - Metode de Prevenire si CombatereFrecvent intalnit in Romania, Carabusul de mai (Melolontha melolontha) este cea mai cunoscuta specie de carbusi din familia Scarabaeidae, ce traiesc in Europa centrala. Sunt raspanditi pe diverse specii de foioase, nuc, castan, pomi fructiferi, arbusti fructiferi, capsun, castraveti, sfecla, salata, etc. Carabusii adulti se hranesc cu frunze iar larvele se hranesc cu radacinile plantelor.

Mai multe>>

Oferta de rasaduri timpurii pentru sere si solarii 2017

Vanzare rasaduri - Oferta de rasaduri timpurii pentru sere si solarii 2017 - SCDL BuzauOferta de rasaduri pentru infiintarea culturilor de legume timpurii, plante aromatice in sere si solarii din primavara 2017, puse la dispozitia cultivatorilor de Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau.

Mai multe>>

Seminte netratate pentru agricultura ecologica oferite de SCDL Buzau pentru 2017

Oferta vanzare seminte agricultura ecologica - SCDL Buzau pentru primavara 2017Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau pune la dispozitia cultivatorilor ecologici oferta actualizata de seminte netratate pentru infiintarea culturilor ecologice de legume din primavara 2017.

Mai multe>>

Musculita alba de sera | Identificare si Combatere

Musculita alba de sera - Identificare si Tratamente de CombatereMusculita alba de sera (Trialeurodes vaporariorum) se intalneste in sere si solarii, atacand numeroase specii de plante legumicole (tomate, castraveti, ardei, vinete, etc.) si ornamentale. Daunele cele mai mari sunt produse de larve, care se fixeaza pe partea inferioara a frunzelor intepand si sugand continutul celular. Ca urmare a atacului, tesuturile se decoloreaza si apoi planta se usuca.

Mai multe>>

Romania, intre primii 5 producatori de fructe si legume din UE

Romania intre primii 5 producatori de fructe si legume din UE - mere, cirese, tomate, castravetiIn Uniunea Europeana, peste 2,3 milioane de hectare sunt destinate productiei de fructe si alte 2,1 milioane de hectare pentru productia de legume. Romania este pe locul cinci in UE la suprafata totala de legume, cu 151.000 de hectare de teren cultivate. Tot pe acelasi loc se situeaza si la suprafata totala destinata productiei de fructe, cu aproximativ 145.000 de hectare cultivate.

Mai multe>>

Sumele subventiilor ANT si sprijinului cuplat in sectorul vegetal pentru anul 2015

Suma subventii ANT si sprijin cuplat - culturi agricole pentru Plati APIA 2015Prin HG 427/2016, s-a aprobat plafonul ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul vegetal pentru culturile de: in pentru fibra ANT 2, canepa pentru fibra ANT 3, tutun ANT 4, hamei ANT 5 si sfecla de zahar ANT 6, care se acorda pentru anul de plata 2015, in limita sumei de 4318,500 mii euro. De asemenea, se aproba plafonul maxim de 105.707 mii euro, care se acorda pentru anul de plata 2015 pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul vegetal.

Mai multe>>

Cultura castravetilor pentru productia de toamna

Cultivare castraveti de toamnaCultura de castraveti de toamna este o cultura tipica de succesiune, ce se amplaseaza pe terenuri ce se elibereaza pana in prima decada a lunii iunie, prin recoltarea legumelor verdeturi, a mazarei de gradina, a verzei extratimpurii si a cartofilor timpurii.

Mai multe>>

Combaterea manei la solanaceae (tomate, ardei, vinete) si curcubitaceae (castraveti, pepeni)

combaterea manei la tomate ardei vinete castraveti pepeniTratamentul pentru combaterea manei la solanaceae (tomate, ardei, vinete) si curcubitaceae (castraveti, pepeni). Se mai combat: patari, alternarioze, fuzarioze, acarieni, fainare.

Mai multe>>

S-au propus sumele pentru ANT si sprijinul cuplat in sectorul vegetal pentru anul 2015

Sume ANT si sprijin cuplat in sector vegetal anul 2015Incepand de azi se afla in dezbatere publica o hotarare de guvern cu propunerea plafoanelor alocate ajutoarelor nationale tranzitorii si schemelor de sprijin cuplat in sectorul vegetal, precum si pentru stabilirea cuantumului acestora pentru anul 2015. Astfel propunerea pentru plafonul ajutoarelor nationale tranzitorii in sectorul vegetal pentru anul 2015 va fi de 4318,500 mii euro si se va distribui astfel:

Mai multe>>

Combaterea bolilor foliare la castraveti si pepeni

Tratament combatere boli foliare la castraveti si pepeniTratamentul de combatere a bolilor foliare la castraveti si pepeni se executa la depistarea acestora. Se va termina in 5-6 zile si se va repeta la 8-10 zile.

Mai multe>>

Semanatul castravetilor de vara

Semanat castraveti de vara - Cultivarea castravetilorCultura castravetilor de vara se insamnteaza cand in sol la adancimea de semanat se realizeaza 14 grade C, cu tendinta de crestere in zile urmatoare. Calendaristic, semanatul castravetilor incepe la sfarsitul lui aprilie si se termina pana la 5 mai.

Mai multe>>

Oferta de seminte de legume pentru agricultura ecologica 2016 - SCDL Buzau

preturi seminte legume agricultura ecologica 2016Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau pune la dispozitia cultivatorilor ecologici oferta actualizata de seminte netratate pentru infiintarea culturilor ecologice de legume din primavara 2016.

Mai multe>>

Oferta de seminte de legume, plante aromatice si condimentare - SCDL Buzau 2016

Vanzare seminte de legume plante aromatice si condimentareOferta de seminte pentru infiintarea culturilor de legume (ardei, castraveti, ceapa, fasole, vinete, tomate, varza, etc.), plante aromatice si condimentare din sezonul 2016, puse la dispozitia cultivatorilor de catre Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau.

Mai multe>>

Noutati

Plante Perene Rezistente Iarna: Alegerea Ideală pentru o Grădină Frumoasă pe Tot Parcursul Anului

19-09-2024 Gradinarit

Plante Perene Rezistente Iarna: Alegerea Ideală pentru o Grădină Frumoasă pe Tot Parcursul Anului

Când temperaturile scad și iarna își intră în drepturi, grădina ta nu trebuie să-și piardă din farmec. Plantele perene rezistente iarna sunt soluția perfectă pentru a menține un peisaj vibrant și plin de culoare chiar și în cele mai friguroase luni ale anului. Aceste plante robuste sunt nu doar decorative, ci și extrem de rezistente, asigurându-ți o grădină atrăgătoare pe tot parcursul anului. Mai multe>>

Cum să Transformi Grădina ta cu Iarbă Ornamentală

12-09-2024 Gradinarit

Cum să Transformi Grădina ta cu Iarbă Ornamentală

În căutarea unor soluții simple, dar spectaculoase pentru a îmbunătăți aspectul grădinii tale? Iarba ornamentală este exact ce ai nevoie. Aceste plante versatile nu doar că adaugă textură și mișcare, dar sunt și extrem de ușor de întreținut, fiind potrivite pentru orice tip de grădină, indiferent de dimensiune sau stil. Mai multe>>

Furtunul plat: ce este și când îl folosești

26-06-2024 Gradinarit

Furtunul plat: ce este și când îl folosești

Furtunul plat este un furtun din PVC moale, ranforsat cu armătură din poliester pentru o rezistență crescută. Atunci când este gol, acest tip de furtun nu are aspectul tubular al unui furtun de grădină de exemplu, ci este plat, motiv pentru care este ușor de rulat, transportat și depozitat, fără să ocupe foarte mult spațiu. Mai multe>>

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Sfaturi utile pentru a-ti transforma gradina intr-un spatiu confortabil si atractiv

21-11-2023 Gradinarit

Sfaturi utile pentru a-ti transforma gradina intr-un spatiu confortabil si atractiv

Daca ai un mic spatiu exterior, este pacat sa nu profiti de el. Exista o multime de decoratiuni, accesorii si plante care il pot transforma intr-un colt de relaxare, de care sa te bucuri in fiecare zi. Mai multe>>

Cum sa actualizezi sau sa accentuezi estetica gradinii tale prin cateva modificari simple

16-08-2023 Gradinarit

Cum sa actualizezi sau sa accentuezi estetica gradinii tale prin cateva modificari simple

Fie ca esti un gradinar pasionat sau pur si simplu un iubitor al oazelor de verdeata, gradina ta poate deborda un suflu nou de la an la an. De la mici sculpturi de gradina amplasate din loc in loc si pana la plante noi de sezon sau aranjamente facute cu mana ta, poti actualiza estetica gradinii fara prea multi bani, dar cu multa imaginatie si pasiune. Mai multe>>

12 plante care se dezvolta cel mai bine intr-o sera de gradina

30-06-2023 Sere si solarii

12 plante care se dezvolta cel mai bine intr-o sera de gradina

Pasiunea pentru gradinarit iti poate aduce, pe langa alimente proaspete si sanatoase pe tot parcursul anului, venituri suplimentare. Pentru aceasta, insa, trebuie sa te asiguri ca alegi sa cultivi plantele care prospera in aceste mici oaze tropicale create de un simplu cadru metalic acoperit cu o folie impermeabila. Mai multe>>

Meseria de gradinar, din ce in ce mai atractiva

13-06-2023 Gradinarit

Meseria de gradinar, din ce in ce mai atractiva

Meseria de gradinar pare meseria ideala pentru pasionatii de flori si legume, pentru cei care iubesc natura, spatiile verzi si peisagistica urbana. Poate fi o meserie banoasa, daca esti un gradinar dedicat si creativ, dar si o meserie care aduce mereu ceva nou in viata ta. Mai multe>>

Folia de acoperire pentru solarii si sere: O investitie excelenta pentru agricultorii pasionati

06-06-2023 Sere si solarii

Folia de acoperire pentru solarii si sere: O investitie excelenta pentru agricultorii pasionati

Daca iti doresti o productie de calitate si o crestere sanatoasa a plantelor tale, folia de acoperire pentru solarii si sere reprezinta o alegere excelenta. Aceste produse sunt esentiale pentru a crea un mediu optim in care plantele se pot dezvolta in conditii controlate si pot fi protejate de factorii externi daunatori. Mai multe>>

Cultivarea ecologica a rosiilor: metode si raspunsuri practice

08-05-2023 Rosii

Cultivarea ecologica a rosiilor: metode si raspunsuri practice

In continuarea articolului vom aborda metode practice privind cresterea rosiilor eco. Tot aici veti face cunostinta cu provocarile specifice de productie, incepand de la sol pana la strategii de marketing si piata de desfacere. Mai multe>>

CLOSER™ combate afidele din culturile de legume si diminueaza transmiterea virusurilor la plantele de cultura

25-04-2023 Legume

CLOSER™ combate afidele din culturile de legume si diminueaza transmiterea virusurilor la plantele de cultura

Afidele pot provoca daune in culturile de legume in mod direct, datorita hranirii cu seva si indirect, prin transmiterea virusurilor. Prevenirea aparitiei virusurilor este si trebuie sa fie o preocupare de baza a fermierilor. Astfel, managementul controlului afidelor devine din ce in ce mai important. Mai multe>>

Cum sa investesti corect pentru a avea o gradina de vis

06-04-2023 Gradinarit

Cum sa investesti corect pentru a avea o gradina de vis

Cu totii stim ca intre visul de a avea o gradina inforitoare si momentul in care te poti bucura pe deplin de ea se afla multa munca, determinare si deschiderea de a cumpara utilajele corecte. Ne-am propus sa va prezentam care sunt utilajele agricole care reprezinta cea mai inspirata si eficienta alocare a bugetului familiei dumneavoastra. Mai multe>>

Prima sera verticala din Romania inaugurata de Ultragreens si Kaufland

12-10-2022 Sere si solarii

Prima sera verticala din Romania inaugurata de Ultragreens si Kaufland

Kaufland si Ultragreens, cunoscut pana acum ca Microgreens Romania, inaugureaza prima unitate de agricultura verticala din Romania, a carei productii va fi integral directionata vanzarii in magazinele retailerului. Green Hub Kaufland by Ultragreens este un proiect amplu de mediu si agricultura inteligenta, orientat catre noile tendinte de consum sanatos si in conformitate cu agenda ONU de dezvoltare sustenabila. Investitia Ultragreens, principalul producator de microplante si plante aromati... Mai multe>>

Gradinaritul, de la obligatie la pasiune – Echipamente de care ai nevoie ca sa transformi gradina de acasa intr-o sursa de legume si terapie

02-09-2022 Gradinarit

Gradinaritul, de la obligatie la pasiune – Echipamente de care ai nevoie ca sa transformi gradina de acasa intr-o sursa de legume si terapie

Gradinaritul este o activitate complexa, dar care implica beneficii valoroase pentru sanatatea ta fizica si mentala. Petrecerea timpului in aer liber, cultivarea propriilor straturi de fructe si legume, te ajuta sa te relaxezi, sa iti mentii tonusul si sa elimini stresul intr-o maniera creativa. Mai multe>>

Transforma-ti gradina intr-un spatiu de relaxare si luat masa

20-04-2022 Gradinarit

Transforma-ti gradina intr-un spatiu de relaxare si luat masa

Daca ai o gradina si vrei sa profiti din plin de ea, ai ocazia de a o transforma intr-un spatiu placut de relaxare si de luat masa. Organizeaza intalnirile placute cu prietenii in sezonul cald si alegeti sa stati in gradina, la aer curat, relaxati-va pana seara tarziu stand la povesti si la un pahar de vin sau bucura-te de momente de relaxare singur intr-un colt de gradina. Pentru a transforma gradina intr-un spatiu ideal de relaxare sau de luat masa, trebuie sa tii cont de cateva reguli esentia... Mai multe>>