Desi multi vor sa ne convinga ca suntem rai, lenesi, prosti, s.a.m.d cineva ne iubeste totusi, chiar daca nu toti sunt convinsi de acest lucru. Dumnezeu.
Hulit de unii, ignorat de altii, insa iubit si respectat de marea majoritate a romanilor, Dumnezeu ramane singura speranta a unei tari aflate de ani buni in deriva.
Media ne ofera zeci de reportaje despe siruri intregi de oameni care merg sa isi aduca omagiul lor la Sfintele Moaste (Cuv. Parascheva, Sf. Dumitru Basarabov, Sf. Nectarie, Sf. Nicolae, etc) sau in alte locuri pline de har (Manastirea Nicula, Manastirea Prislop unde se afla mormantul parintelui Arsenie Boca, Manastirea Ghighiu unde este icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, etc.)
Papa Ioan Paul al-II-lea spunea ca Romania este “Gradina Maicii Domnului”. Ce stia el si noi nu stim ? Poate ca avea acces la alte informatii, la alte nivele. Un lucru este cert, istoria Romaniei abunda de istorisiri si intamplari care mai de care mai ciudate pentru oamenii de rand.
Se vorbeste despre portaluri energetice, porti spre alte lumi, despre ministerele din muntii Buzaului, despre zona initiatica Retezat-Godeanu, despre energiile misterioase din Bucegi, despre muntele sacru Ceahlau, etc.
Romania, asa hulita cum este astazi, a dat lumii nume sonore ca Nicolae Tesla, Henri Coanda, Victor Babes, Emil Racovita, Traian Vuia, etc. Tot in Romania noastra au fost gasite vestigii arheologice cunoscute mai bine de altii: Tablitele de la Tartaria, scheletul descoperit tot la noi si despre care se spune ca a fost primul om din Europa, etc.
Sa ne amintim si despre “Fatima” romaneasca, Fecioara de la Parepa. Nu te teme, fiica fecioara Marie! a auzit copila. Eu sunt Tatal Ceresc Dumnezeu si te-am ales sa spui oamenilor Cuvântul Meu. Ai auzit de Dumnezeu? De doua ori mi-a pus aceasta întrebare”.. ar fi relatat fetita, Maria Petre, denumita si Fecioara din Parepa.
Sa te duci sa spui la lume, cu cine te-ntalnesti pe cale, sa-i spui: Daca nu ne pocaim, daca nu tinem sarbatorile, daca nu ne ducem la biserica sa ne rugam la Dumnezeu de sanatate, daca nu tinem posturile, daca nu ne ducem la popa… atunci foc, atunci ne rupe muncile noastre, fratilor!… Sa nu mai facem fapte rele, sa nu mai radem de fratii nostri, sa ne unim cu totii la faptele bune, sa nu mai arunce nimeni copiii pe la gropi… si sa nu ne mai dusmanim (…) Nimeni sa nu fure, sa nu puna foc, sa nu ia dreptul altuia! Sa ne unim cu toate neamurile noastre! Sa facem fapte bune, ca de nu – moarte, ca de nu – foc!, i-a spus Mosul, ciobanului Petrache Lupu de la Maglavit.
Bisericile noastre chiar daca au fost trecute prin foc si sabie, stau marturie a iubirii. Divinitatea ne-a daruit Icoane Facatoare de Minuni pe care romanii le cinstesc cu evlavie si Sfinte Moaste. Chiar daca unii considera romanii inapoiati, ei se aseaza frumos la cozi, petrec zile si nopti in arsita sau frig, siguri pe Credinta lor, pe minunile ce se infaptuiesc sub ochii lor.
Despre “Sfantul Ardealului” putini au aflat inainte de ’89 insa acum, mii de credinciosi sau simpli curiosi, trec pragul Manastirii Prislop cu un buchet de flori si cateva lumanari. Se duc cu incredere la cel ce a fost denumit “Sfantul ardelenilor”. Parintele Arsenie Boca a lasat in urma invataturi si exemple, despre care oameni mai depun marturie si astazi.
Iubirea Sfantului Nectarie, unul din cei mai mari Sfinti ai Greciei, pentru romani exista. Oamenii povestesc minunile pe care le-au trait ei sau cunoscutii. Oare toti acesti oameni au o problema ? Toti vad ceva ce nu exista ? Ma indoiesc !
Daca ai avea credinta cat un bob de mustar ai putea muta muntii din loc” cam asa suna unul din mesajele lui Isus catre discipolii sai.
Relatarile despre parintele Manuil, lipoveanul care mergea pe apa si disparea in vazduh sunt mai putin cunoscute. In anul 1914, pe insula Carcaliu, pierduta in Marea Balta a Brailei, intr-o familie de pescari lipoveni s-a nascut un baiat care a fost botezat Manuil. Ce l-a indemnat pe copilul scuturat de febra mare sa le spuna parintilor “Daca mor si ma ingropati, sa deschideti mormantul dupa cateva zile. O sa vedeti ca trupul meu nu va mai fi acolo .” Ce putere nestiuta il calauzea pe Parintele Manuil, facandu-i pe sateni sa relateze speriati ca “Parinte, mergeam. La podul peste Siret, preotul a disparut din autobuz. Am ramas toti inmarmuriti. Ne priveam unul pe altul si n-am putut vorbi pana la Braila. ” sau ” Noi eram 11 barbati si 7 femei. Ne uitam si, cand s-au apropiat, erau 3 barbati pe apa, care mergeau ca pe gheata. Cand ne uitam mai bine, era preotul nostru Manuil si 2 batranei de-o parte si de alta a lui“.
Multi crestini straini au iubit mult tinuturile acestea, unde asteptau sa se petreaca o mare transformare spirituala. Nu a dat niciodata lamuriri dar spunea ca ei sunt numai niste vestitori.
Toate aceste marturii sa fie simple iluzii ? De ce mereu plecam urechea la vecini si cuvinte rau voitoare si pe Hristos il ignoram ? Ce motiv ar fi avut sa se dea pe El exemplu, un exemplu care dainuie de 2000 de ani ?
Dumnezeu iubeste Romania, numai noi suntem orbi si nu vedem. Poftim la ce este al altora, dar nu stim ce ne rezerva clipa urmatoare.
Credem sau nu Dumnezeu iubeste Romania
Sursa: http://portal.tfm.ro
20-01-2021 Animale de blana
Succesul cresterii nutriilor depinde in primul rand de aptitudinile, cunostintele si capacitatea crescatorului, care trebuie sa aplice in practica anumite principii si metode pentru atingerea acestui scop precis. Dintre metodele de crestere, cea mai obisnuita este cresterea in linie pura, care consta in imperecherea unor animale de acelasi tip. In cadrul fiecarei linii pure (tip de culoare), in orice crescatorie indivizii au calitati diferite sau mai exact specifice in ceea ce priveste dezvoltar... Mai multe>>
12-12-2019 Iepuri
In continuare va prezentam cele mai importante boli virale specifice iepurilor, respectiv Mixomatoza respiratorie cronica si Boala hemoragica a iepurilor (epizotia cu picorna-virus). Mai multe>>
19-06-2019 Iepuri
In 24 de ore, un iepure adult cu acces liber la furaje mananca de aproximativ 90 de ori, consumand 4-5 g de fiecare data cand este hranit cu furaj combinat si de pana la 80 de ori cand este hranit traditional. Timpul consumat in total este de 1h 30´ pana la doua ore maxim. Consumul este mai frecvent noaptea decat ziua. Mai multe>>
20-03-2019 Iepuri
In continuare, va prezentam cele mai des intalnite boli ale pielii la iepuri, respectiv: raia si micozele. Mai multe>>
05-02-2019 Iepuri
Furajarea rationala a iepurilor de casa constituie una din principalele chei ale succesului in cunicultura. Furajele folosite, modul de prezentare, pastrarea si administrarea lor sunt probleme esentiale in cresterea acestei specii. Mai multe>>
13-08-2018 Iepuri
Datorita corelatiei dintre lobul anterior al hipofizei (LAH) si sistemul nervos, functiile sexuale pot fi influentate, in sensul stimularii sau inhibitiei, prin organele de simt si creier. Din acest motiv, functia centrului sexual din hipotalamus si lobul anterior al hipofizei depinde de integritatea sistemului nervos si de echilibrul metabolic, orice decalaj putand duce la scaderea activitatii sexuale sau la oprirea functiei gonadelor si in final, la disparitia instinctului sexual. Mai multe>>
03-06-2018 Iepuri
Nutretul ingerat sufera in gura modificari fizice (maruntirea, umectarea si amestecarea cu saliva, dar si modificari chimice (descompunerea amidonului in maltoza, sub actiunea amilazei si a maltozei in glucoza, sub actiunea maltazei salivare). Apoi bolul alimentar trece in stomac, cecotrofele sosesc in stomac fara a fi mestecate, regasindu-le intacte in partea fundica a acestuia. Mai multe>>
19-04-2018 Iepuri
Desi aparent distincte, aceste probleme se rezolva practic impreuna. De la inceput trebuie aratat ca la reproducerea populatiilor se va avea in vedere catre ce se doreste a se ajunge; rasele au fost inlocuite cu linii ale lor, deoarece pe de o parte rasele de iepuri, in general, mai au inca standarde de expozitie care poate nu corespund cu importanta economica a caracterelor catre care se tinde, iar pe de alta parte se supravegheaza mai usor populatia ca un intreg. Mai multe>>
02-02-2018 Iepuri
Unii iepurii sunt crescuti pentru a fi mici si draguti, iar altii sunt crescuti pentru a fi gigant. Daca sunteti de parere ca mai mare este mai bine, atunci ar trebui sa verificati rase grele de iepuri prezentate in acest articol. Unii iepuri uriasi sunt animale de companie excelente din cauza naturii lor docile, in timp ce altele necesita o manipulare mai atenta. Iata cateva informatii despre patru dintre cele mai populare rase grele de iepuri. Mai multe>>
12-11-2017 Iepuri
Ameliorarea are in atentie populatia, nu individul. In principal, selectia, incrucisarea si consagvinizarea sunt influentate sau nu in actiunea lor de structura populatiei, adica de ponderea detinuta de diferite categorii de indivizi din totalul populatiei. Pentru ameliorare, un interes deosebit prezinta structura de reproductie si caracterele demografice ale iepurilor de casa. Mai multe>>
12-07-2017 Iepuri
O productie buna in cresterea iepurilor este conditionata de o alimentatie echilibrata, susceptibila pe de o parte sa aduca iepurelui toate elementele nutritive necesare, iar pe de alta parte sa evite efectele negative datorita excesului unuia dintre elementele nutritive sau dezechilibrului proportional dintre ele. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>