Supralupta pentru ziua de maine

     Astazi se duce lupta intre cei care incearca sa consolideze societatea dezechilibrata de astazi si cei care sunt gata sa o depaseasca. Exista o supralupta pentru schimbare cu cei care se opun descentralizarii, diversitatii, ecologismul, etc.

 

 

 

 

Rolul creator in supralupta

Rolul creator in supralupta, nu se realizeaza prin revolutie, terorism, ci prin inovatii si ciocniri pe multiple planuri.

Trebuie folosita imaginatia, experimentarea si sa existe o mare disponibilitate pentru schimbare.

Se constata o rigiditate a elitei actuale, acompaniati de marxisti, romantici, fanatici, extremisti, teroristi, etc., care viseaza tehnocratii totalitare sau utopii medievale. Acestia nutresc visuri de revolutii mioape, infricosatoare si lipsite de imaginatie.

In supralupta pentru ziua de maine dezbaterea publica joaca rolul cel mai important. Schimbarea pentru "un maine mai bun" nu poate avea loc decat prin conferinte, emisiuni televizate, concursuri, exercitii de simulare, imitatii de adunarii pentru a genera propuneri ingenioase de restructurare politica.

Astazi avem posibilitatea de a folosii, in supralupta, instrumente avansate precum satelitii, informatica, televiziunea interactiva, videodiscurile. Trebuie sa realizam mii de experimente privind descentralizarea pentru a crea noile modele de decizie politica locala.

In supralupta pentru ziua de maine, va trebui sa-i combatem, in primul rand, pe asasinii de idei. Iar daca nu o facem azi, pe strazi se va auzii maine, tropaitul candentat al tiraniei, care ne va duce dezintegrare. De fapt exista o degradare in fiecare zi a vietii romanilor, datorita faptul ca asasinii de idei, din randul elitei rigide, de la noi din tara, nu prea au fost deranjati.

 

 

Responsabilitatea schimbarii

Ne revine responsabilitatea schimbarii si pentru asta trebuie sa incepem cu noi insine. Trebuie sa invatam sa nu inchidem, prematur, ochii mintii fata de ceea ce este nou si suprinzator.

Daca generatia noastra va face schimbarea, copii nostri vor putea lua parte la opera captivanta de constructie a Romaniei. Pentru asta avem nevoie de politicieni sau de demnitari de exceptie, inzestrati cu o mare perspicacitate, care vor acorda neintarziat sprijinul luptei pentru transformari politice.

Presiunea trebuie sa vina de jos in sus pentru a conferii institutiilor locale, perimate, prestigiu. Aici trebuie cautati politicienii care vor sa participe la inoire si schimbare. Trebuie sa creem presiune asupra sistemelor politice in vederea grabirii schimbarilor generale. In Romania daca nu se creaza o presiune permanenta se ajunge tot timpul la dictatura. Chiar si la o dictatura de 50 +1.

 

 

De la baronul de ieri la conducatorul de maine

In Romania exista un vid de putere pentru reconstructia tarii. Suntem de putin timp in UE si ne vedem lideri actuali surmenati si nervosi, depasiti de probleme, datorita luptelor sterile pentru putere si implicarii in lupte cu terorismul de orice fel. Pe deasupra mai trebuie sa faca fata si reformelor economice si sociale.

La noi sa vrut in politica un Mesia, care sa conduca in forta, dar putin eficient. Dupa fiecare Mesia, ne plangeam de greaua mostenire.

Pe urma au urmat in politica baronii locali. Acestia conduceau ostile de pe liste, prin punerea in practica a masinilor de vot, in functie de propriile interese.

Astazi, tara este condusa de conducatori care manipuleaza mass media, elitele si subelitele. Acesti conducatori sunt dependenti de structurile politice, lucru foarte vizibil in actuala campanie electorala.

Conducatorii de maine trebuie sa-si aplece urechile la opinii, folosind imaginatia si nu forta. Vor trebui sa actioneze prin cooperare si descentralizare pentru restructurarea si reconstructia Romaniei. Politicul va trebui sa mearga mana in mana cu vremurile care vor venii.

 

 

Largirea elitelor

Astazi nu avem o clasa de mijloc. Va trebui formata aceasta clasa cat mai urgent, ca sa o impunem in arena vietii politice. Categorii mari de populatie au fost excluse de la luarea decizilor. Personal ma consider ca fac parte din clasa de mijloc, cu toate ca, dupa venit, ma situez in clasa de jos. Si pentruca nu am gasit forta politica care sa ma reprezinte, din 1986 nu mai particip la vot. Si ca mine nu mai voteaza, aproape 50% dintre romani.

Este nevoie de o largire radicala a participarii politice, mai ales ca politicienii actuali sunt covarsiti si impovarati de implozia decizionala. Iar noi, cei care trebuie sa formam aceasta clasa, va trebui sa declansam urgent supralupta pentru ziua de maine. Altfel nu vom exista ca o natiune demna si puternica in Europa Unita.

Cioran spunea ca obsesia creaza gestul. Trebuie sa fim obsedatii in a rasturna istoria, pentruca ceilalti o carpesc. Nu vreau sa fiu numit, peste timp, ca am facut parte din generatia de carpaci a Romaniei.

 

 

 

 


 

Noutati

ROBO-fermierul – proiect inovativ în pomicultură, 100% românesc

24-09-2024 Pomicultura

ROBO-fermierul – proiect inovativ în pomicultură, 100% românesc

ROBO-fermierul este conceptul 100% românesc – idee și dezvoltare – care aduce tehnologia de ultimă oră în sectorul pomicol, marcând, totodată, un prim pas în direcția dezvoltării de soluții robotizate pentru monitorizarea și îngrijirea culturilor și a pomilor. Este un demers inovativ alături de care a fost și AFIR, atât în sprijinirea realizării proiectului, cât și prin acordarea unei finanțări nerambursabile de aproximativ 360.000 de euro. Mai multe>>

În 2023, România a importat aproape de patru ori mai mult vin decât a exportat

08-08-2024 Vinuri

În 2023, România a importat aproape de patru ori mai mult vin decât a exportat

Potrivit unei analize realizate Wines of Romania, platformă dedicată în exclusivitate promovării vinului românesc, pe baza datelor de la Institutul Național de Statistică, cifrele finale pentru 2023 indică o creștere ușoară atât a importurilor, cât și a exporturilor de vin din România. Astfel, România a importat vin în valoare de 268,4 milioane de euro și a exportat în valoare de 72,5 milioane de euro, de 3,7 ori mai puțin. În volume, importul a ajuns la 123.000 de tone, iar exportul la 34.400 d... Mai multe>>

5 producători români au exportat în Ungaria și Polonia afine și zmeură în valoare de aproape 1 mil. euro cu sprijinul Lidl România

01-08-2024 Fructe de padure

5 producători români au exportat în Ungaria și Polonia afine și zmeură în valoare de aproape 1 mil. euro cu sprijinul Lidl România

Lidl România continuă să sprijine economia românească prin susținerea producției agricole locale și în acest an, atât prin extinderea parteneriatelor cu producătorii români și creșterea cantității de fructe și legume românești din Piața Lidl, cât și prin facilitarea exporturilor către magazine Lidl din afara țării. În lunile iunie și iulie ale acestui an, Lidl România a facilitat exporturi în valoare de aproape 1 milion de euro pentru 5 producători români de afine și zmeură. Mai multe>>

Strategii avansate pentru optimizarea sanatatii vitei-de-vie si productivitatii pentru fermierii din Romania

23-05-2024 Struguri / vita de vie

Strategii avansate pentru optimizarea sanatatii vitei-de-vie si productivitatii pentru fermierii din Romania

Tarile europene sunt recunoscute pentru productia de vinuri pe scara larga de secole, deoarece bauturile fac parte integranta din mesele traditionale din intreaga regiune, iar suprafata mare cultivata cu vita-de-vie da nastere la cresterea productiei de vin pe scara larga. Din acest considerent, prevenirea si combaterea agentilor patogeni si asigurarea unui management eficient al rezistentei si valorificarea culturii de vita-de-vie pe cat mai multi ani reprezinta o prioritate pentru fermieri. Mai multe>>

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

13-03-2024 Pomi fructiferi

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

Platforma modulara robotica autonoma Robo Fermier este o solutie autonoma destinata pomicultorilor. Sistemul modular poate fi adaptat pentru executarea unei game largi de lucrari in plantatiile pomicole. Sistemul este conceput special pentru fermele ecologice, dar poate fi folosit si in fermele conventionale. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru PNDR, a participat la Conferinta de inchidere a proiectului Robo-Fe... Mai multe>>

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

05-03-2024 Struguri / vita de vie

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

Consultantul Paul Huiet si studenta USAMV Bucuresti Bardos Alexandra sunt marii castigatori ai celei de-a doua editii a concursului „Cel mai bun viticultor din Romania”, organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa-Istrita. Mai multe>>

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

29-02-2024 Vinuri

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

BASF gazduieste a IX-a editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”. In fiecare an, BASF colaboreaza cu ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania) pentru a organiza acest concurs, care aduce la lumina vinuri exceptionale. Participa viticultori mici si mijlocii din toate regiunile tarii, iar cele mai bune sunt selectate de catre expertii juriului. Mai multe>>

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

29-02-2024 Vinuri

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

Sesiunea de primavara a concursului international de vin MUNDUS VINI Grand International Wine Award, desfasurata saptamana trecuta in Germania, a adus vinurilor romanesti un total de 71 de medalii, intre care 46 de aur si 25 de argint. Producatorii nostri au inscris in competitie 183 de etichete de vin. Aceste recunoasteri au plasat Romania pe locul 11 dintr-un total de 42 de tari participante. Mai multe>>

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

27-02-2024 Struguri / vita de vie

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

Vita de vie reprezinta o parte vitala a agriculturii. In acest context, BASF vine in intampinarea fermierilor cu o inovatie de varf: Smart Technology, o solutie revolutionara pentru protectia culturilor de vita de vie. Aceasta tehnologie de ultima generatie este conceputa pentru a combate eficient o gama larga de boli, cum ar fi mana si fainarea, oferind fermierilor un control sporit asupra productiei de struguri de calitate. Mai multe>>

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

16-02-2024 Struguri / vita de vie

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

Industria viticola din Romania isi continua ascensiunea, peste 50 de crame noi fiind autorizate in ultimele 10 luni, arata datele ONVPV, analizate de Wines of Romania. De asemenea, productia de vin a fost mai mare cu 15% comparativ cu 2022, desi a provenit de pe o suprafata totala de vita-de-vie usor redusa fata de anii trecuti. Mai multe>>

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

26-01-2024 Struguri / vita de vie

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

Fainarea vitei de vie este produsa de agentul patogen Uncinula necator care a fost observat prima data in tara noastra in anul 1851, iar de atunci s-a extins continuu, ajungand astazi sa fie prezent in orice plantatie de vita de vie, din orice colt al tarii noastre. Ciuperca ierneaza sub forma de miceliu de rezistenta in scoarta si mai ales in mugurii lastarilor infectati, dar si sub forma de peritecii pe corzile si resturile vegetative. Mai multe>>