Previziuni ortodoxe despre foametea care va veni

Maica schimonaha Nila, din Rusia prezicea ca vor veni timpuri cand pe crestini, ca si in zilele revolutiei din octombrie, ii vor intemnita in inchisori, rezervatii si ii vor ineca in mare.

 







Atunci cand vor incepe prigoanele asupra crestinilor, grabiti-va sa plecati in exil cu primul suvoi, faceti-va luntre si punte, dar sa nu ramaneti. Cei care vor pleca primii se vor mantui. Toate acestea le veti vedea cu ochii vostri, generatia voastra va intalni venirea lui antihrist. Copilasii mei, cat de mila imi este de voi – plangea maica spunand acestea. Dar adauga: totusi, slava Domnului pentru toate!

 

Un preot i se marturisi maicii: Maica, eu sunt slab, mi-e frică de ziua venirii lui antihrist. -Nu te teme, vei ajunge pana atunci, insa nu vei indura greutati.

 

Maica nu o data vorbea despre viitoarele încercari, spunand ca in vremurile instaurarii lui antihrist oamenilor le vor fi aplicate torturi de care din veac nu s-a mai auzit. Insa maica descoperea ceea ce vedea cu ochii duhovnicesti nu pentru a inspaimanta, ci pentru a intari in credinta si in nadejde in mila Domnului. Ea neincetat spunea ca Domnul nu-i va parasi pe cei credinciosi Lui si-i va hrani in vremea foamei, ii va mangaia in scarbe, ii va adaposti, ii va ingradi in necazuri si ii va ajuta cu vrednicie sa treaca prin orice chinuri, prigoane si munci. Amintindu-si in aceste cazuri cuvintele psalmistului David: Nu se vor rusina in vremea cea rea si in zilele foametei se vor satura (Psalm 36: 19).

 

Toate imi sunt cu putinta intarindu-ma intru Domnul. Si nu va inspaimantati de nimic, copii, nu va temeti de ceea ce se va intampla, sau se poate intampla, sau trebuie sa se intample dupa proorociile oamenilor lui Dumnezeu. Domnul este mai puternic decat toti si decat toate. El ne va da ajutor in incercari, ne va da putere de a rabda si ne va smeri la vremea cuvenita. Se cere doar sa fim ascultatori ai voii Sale sfinte. Rugati-o pe Aparatoarea noastra osardnica si ea nu va va lasa.

 


 

Odata, fata maicii a capatat brusc o expresie amenintatoare de parca ar fi vazut cu ochii sai duhovnicesti ceva inspaimantator. Ea a lovit de cateva ori cu varga în podele, zicand: Uite ce au mai inventat! Pruncilor sa le puna pecetea lui antihrist! Ingerul ii va rapune pe cei care se vor incumeta sa faca aceasta! Intr-o zi, maica Nila si-a cuprins capul cu mainile si a exclamat: - Vai, ce se va intampla! Ce va fi cu Rusia si cu noi toti?! A repetat aceasta de cateva ori, apoi, linistindu-se, a zis: - Nu, n-am sa va povestesc nimic, Domnul nu binecuvanteaza. Apoi, adresandu-se catre cei din chilie, adauga: - Trebuie sa aveti grija ca locuinta sa va fie in apropierea bisericii. Numai asa va veti mantui. Cand va este greu acasa – fugiti la biserica.


Cu ochii duhovnicesti, maica vedea ca generatia actuala si cea care o va urma vor avea de infruntat incercari si necazuri mult mai grele. Deseori ea povestea despre propria experienta de supravietuire in conditiile foamei din lagar, cand nu exista nici cea mai mica rezerva de hrana: - Cat e de groaznic sa induri foamea, sa nu dea Domnul sa treceti prin aceasta. In lagar aproape ca nu vedeam paine. Cand am iesit in libertate, mi se parea ca niciodata nu ma voi mai satura de paine. Dar foametea va veni. In anii copilariei in Ucraina, se intampla sa privesti in jur si pana la orizont sa vezi grane, spice pline, unul ca unul. Vantul bate si ele, ca valurile marii, se unduiesc pana la orizont. Niciun fel de buruiana nu era printre ele. Iar astazi, daca privesti, pana la orizont vezi doar buruieni. Au lasat pamantul de izbeliste, iar el este hranitorul nostru. Trebuie ca toti sa munceasca pamantul: oamenii vor fi nevoiti sa raspunda pentru faptul ca au parasit pamantul. Foamea va veni pentru aceea ca pamantul zace in paragina. Daca aveti un lot, fiecare coltisor al lui trebuie sa fie prelucrat si semanat si pamantul va va ajuta sa rezistati in vremea foamei. Saditi cartofi, legume pe toate parcelele care vi se vor oferi, cresteti gaini. Cand va fi greu, veti manca cartofi cu castraveti.



 

Rezervele nu va vor salva, deoarece foametea nu va incepe brusc. Din an in an va fi tot mai greu, recolta va scadea, tot mai putin pamant va fi prelucrat. Toti trebuie sa se ingrijeasca sa fie mai aproape de pamant, in orasele mari viata va fi deosebit de grea. Foamea va fi atat de groaznica, incat oamenii vor da buzna prin case in cautare de ceva alimente. Vor sparge geamurile si usile, vor ucide oameni pentru hrana. Multi vor purta in maini arme si viata omului nu va mai avea nicio valoare.




La venirea lui antihrist se va lasa asa o foamete, incat se vor epuiza cerealele. Trebuie sa pregatiti flori de tei, urzica si alte ierburi, sa le uscati si apoi sa faceti din ele ceai – aceasta fiertura va fi de ajuns pentru hrana.

 

Maica spunea ca, la sfarsitul vremurilor, in locul Petersburgului, va fi mare. Moscova partial se va prabusi, in subterana ei se afla multe goluri. Iar cand au intrebat-o despre casa si oraselul in care locuieste, ea a raspuns: - Din orasel nu va ramane nimic. Va ramane casuta mea si inca una. Va fi razboi, distrugeri, insa casuta mea nu va fi distrusa. Eu nu voi vedea acestea, iar voi o sa le vedeti. Iata, drumul spre Egorievsk va ramane si casuta mea, si nu-i nimic langă ea. In timpul razboiului, oraşelul va fi distrus.

Sosi-va timpul cand chinezii vor navali asupra noastra si tuturor le va veni foarte greu. Aceste cuvinte maica le-a repetat de doua ori.

Copilaşi, am văzut un vis. Va fi război. Doamne, adolescentii, de la paisprezece ani, vor fi recrutati si trimisi pe front. Acasa vor ramane doar copiii si batranii. Soldatii vor umbla din casa in casa, ii vor mobiliza pe toti si-i vor goni la razboi. Vor domni jaful si nelegiuirile celor inarmati si pamantul va fi impresurat cu cadavre. Copilasii mei, cat de milă imi este de voi! – de multe-multe ori repeta maica.

Dintre toti sfintii, maica il iubea cel mai mult pe Sfantul apostol si evanghelist Ioan Teologul. Ea spunea ca sfantul iubeste Rusia si ca el va veni la noi in vremurile lui antihrist.

Unui fiu duhovnicesc maica i-a dat o astfel de rugaciune: Doamne, fie voia Ta intru mine, pacatosul, in toate caile vieţii. Ajuta-mi sa-Ti raman credincios Tie pana la sfarsit. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine, pacatosul. Sfinte apostole Ioan Teologul, fii indrumatorul meu, fii mijlocitor si rugator pentru mine inaintea Domnului si a Preacuratei Sale Maici“.


Proorociile schimonahiei Nila



 

Sursa: garduldefier.wordpress.com


 

Noutati

ROBO-fermierul – proiect inovativ în pomicultură, 100% românesc

24-09-2024 Pomicultura

ROBO-fermierul – proiect inovativ în pomicultură, 100% românesc

ROBO-fermierul este conceptul 100% românesc – idee și dezvoltare – care aduce tehnologia de ultimă oră în sectorul pomicol, marcând, totodată, un prim pas în direcția dezvoltării de soluții robotizate pentru monitorizarea și îngrijirea culturilor și a pomilor. Este un demers inovativ alături de care a fost și AFIR, atât în sprijinirea realizării proiectului, cât și prin acordarea unei finanțări nerambursabile de aproximativ 360.000 de euro. Mai multe>>

În 2023, România a importat aproape de patru ori mai mult vin decât a exportat

08-08-2024 Vinuri

În 2023, România a importat aproape de patru ori mai mult vin decât a exportat

Potrivit unei analize realizate Wines of Romania, platformă dedicată în exclusivitate promovării vinului românesc, pe baza datelor de la Institutul Național de Statistică, cifrele finale pentru 2023 indică o creștere ușoară atât a importurilor, cât și a exporturilor de vin din România. Astfel, România a importat vin în valoare de 268,4 milioane de euro și a exportat în valoare de 72,5 milioane de euro, de 3,7 ori mai puțin. În volume, importul a ajuns la 123.000 de tone, iar exportul la 34.400 d... Mai multe>>

5 producători români au exportat în Ungaria și Polonia afine și zmeură în valoare de aproape 1 mil. euro cu sprijinul Lidl România

01-08-2024 Fructe de padure

5 producători români au exportat în Ungaria și Polonia afine și zmeură în valoare de aproape 1 mil. euro cu sprijinul Lidl România

Lidl România continuă să sprijine economia românească prin susținerea producției agricole locale și în acest an, atât prin extinderea parteneriatelor cu producătorii români și creșterea cantității de fructe și legume românești din Piața Lidl, cât și prin facilitarea exporturilor către magazine Lidl din afara țării. În lunile iunie și iulie ale acestui an, Lidl România a facilitat exporturi în valoare de aproape 1 milion de euro pentru 5 producători români de afine și zmeură. Mai multe>>

Strategii avansate pentru optimizarea sanatatii vitei-de-vie si productivitatii pentru fermierii din Romania

23-05-2024 Struguri / vita de vie

Strategii avansate pentru optimizarea sanatatii vitei-de-vie si productivitatii pentru fermierii din Romania

Tarile europene sunt recunoscute pentru productia de vinuri pe scara larga de secole, deoarece bauturile fac parte integranta din mesele traditionale din intreaga regiune, iar suprafata mare cultivata cu vita-de-vie da nastere la cresterea productiei de vin pe scara larga. Din acest considerent, prevenirea si combaterea agentilor patogeni si asigurarea unui management eficient al rezistentei si valorificarea culturii de vita-de-vie pe cat mai multi ani reprezinta o prioritate pentru fermieri. Mai multe>>

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

13-03-2024 Pomi fructiferi

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

Platforma modulara robotica autonoma Robo Fermier este o solutie autonoma destinata pomicultorilor. Sistemul modular poate fi adaptat pentru executarea unei game largi de lucrari in plantatiile pomicole. Sistemul este conceput special pentru fermele ecologice, dar poate fi folosit si in fermele conventionale. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru PNDR, a participat la Conferinta de inchidere a proiectului Robo-Fe... Mai multe>>

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

05-03-2024 Struguri / vita de vie

Castigatorii concursului „Cel Mai Bun Viticultor din Romania – 2024”

Consultantul Paul Huiet si studenta USAMV Bucuresti Bardos Alexandra sunt marii castigatori ai celei de-a doua editii a concursului „Cel mai bun viticultor din Romania”, organizat de Wines of Romania, in colaborare cu Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Viticultura si Pomicultura Pietroasa-Istrita. Mai multe>>

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

29-02-2024 Vinuri

BASF continua cu o noua editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”

BASF gazduieste a IX-a editie a concursului „Povesti cu vinuri romanesti”. In fiecare an, BASF colaboreaza cu ADAR (Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania) pentru a organiza acest concurs, care aduce la lumina vinuri exceptionale. Participa viticultori mici si mijlocii din toate regiunile tarii, iar cele mai bune sunt selectate de catre expertii juriului. Mai multe>>

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

29-02-2024 Vinuri

Vinul romanesc castiga 71 de medalii la MUNDUS VINI. Romania, pe locul 11 din cele 42 de tari participante

Sesiunea de primavara a concursului international de vin MUNDUS VINI Grand International Wine Award, desfasurata saptamana trecuta in Germania, a adus vinurilor romanesti un total de 71 de medalii, intre care 46 de aur si 25 de argint. Producatorii nostri au inscris in competitie 183 de etichete de vin. Aceste recunoasteri au plasat Romania pe locul 11 dintr-un total de 42 de tari participante. Mai multe>>

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

27-02-2024 Struguri / vita de vie

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

Vita de vie reprezinta o parte vitala a agriculturii. In acest context, BASF vine in intampinarea fermierilor cu o inovatie de varf: Smart Technology, o solutie revolutionara pentru protectia culturilor de vita de vie. Aceasta tehnologie de ultima generatie este conceputa pentru a combate eficient o gama larga de boli, cum ar fi mana si fainarea, oferind fermierilor un control sporit asupra productiei de struguri de calitate. Mai multe>>

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

16-02-2024 Struguri / vita de vie

Industria viticola romaneasca s-a dezvoltat in 2023. Numarul cramelor autohtone a crescut cu peste 10%

Industria viticola din Romania isi continua ascensiunea, peste 50 de crame noi fiind autorizate in ultimele 10 luni, arata datele ONVPV, analizate de Wines of Romania. De asemenea, productia de vin a fost mai mare cu 15% comparativ cu 2022, desi a provenit de pe o suprafata totala de vita-de-vie usor redusa fata de anii trecuti. Mai multe>>

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

26-01-2024 Struguri / vita de vie

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

Fainarea vitei de vie este produsa de agentul patogen Uncinula necator care a fost observat prima data in tara noastra in anul 1851, iar de atunci s-a extins continuu, ajungand astazi sa fie prezent in orice plantatie de vita de vie, din orice colt al tarii noastre. Ciuperca ierneaza sub forma de miceliu de rezistenta in scoarta si mai ales in mugurii lastarilor infectati, dar si sub forma de peritecii pe corzile si resturile vegetative. Mai multe>>