Norocul le zambeste celor norocosi

1nufar-alb.jpg


Nufarul este simbolul prieteniei. Este asociat cu puritatea, pacea, armonia, sinceritatea, veselia, fericirea si norocul. Pentru a avea noroc trebuie sa indrazniti. Atunci cand avansati cu indrazneala in directia scopurilor veti fi ajutat de forte nevazute. De indrazneala aveti nevoie, ca sa va spuneti, unde vreti sa ajungi. Si veti ajunge cu siguranta.










Atunci cand i-ti iei angajamentul providenta este de partea ta. Trebuie sa fi hotarat pentruca curajul inseamna geniu, putere si magie. Mintea se va lumina, incepi si totul va fi dus la bun sfarsit.

In tot ce faceti dezvatati-va de temerile care va trag inapoi. Nu cautati in mod spontat aprobarea, dezaprobarea sau ridicularizarea celorlalti. Asumati-va angajamentul.

Nu trebuie sa aveti frica de esec. Daca va este frica, va veti gandi la motivele care va impiedica sa va atingeti visurile si scopurile si va veti convinge sa nu faceti chiar actiunile care var permite sa aveti succes. Singurul lucru pe care trebuie sa-l spuneti este sa repetati cuvintele " Pot reusi"

Dumneavoastra aveti nevoie de aprecire asa cum copilul are nevoie de dragoste si asa cum trandafirii au nevoie de ploaie. Pentru a scapa de frica de respingere repetati cuvintele "Nu sunt obligat".

Dorinta de a fi placut si acceptat de ceilalti sta la baza respectului fata de lege, a amabilitatii, a bunelor maniere, a politeţii, a obiceiurilor si normelor sociale care fac posibilă viaţa civilizata. Nu este greu sa acorzi atentie celor din jur. Atentie inseamna, respect, iubire, comunicare. Fara respect, comunicarea devine imposibila. Si cat stai si te gandesti cat putin respect exista in Romania, i-ti dai seama cat de norocos poti fi daca ti-ai insusit arta respectului si comunicarii. Respectul te ajuta sa atingi, pe calea cea buna, obiectivele si scopurile care ti le-ai propus.

Eliminati pretextele: “Exista cineva care a avut aceleasi obstacole ca si tine, dar a reusit sa le depaseasca?”- acesta intrebare va obliga sa fiti cinstit cu voi insiva.

LUATI PICIORUL DE PE FRANA: prima frana este sentimentul de neajutorare dobandita (ori de cate ori apare ocazia sa va schimbati va spuneti “nu pot!”); a doua frana este “zona confortului (obiceiurile).

Tot ce mintea omului poate concepe si poate crede, poate si realiza. Singura limitare reala este intensitatea dorintei dvs. Intensitatea dorintei este focul care asigura atingerea obiectivului. Daca focul este mai puternic, timpul este mai scurt pentru a reusi. Daca focul se stinge, trebuie sa o iei de la capat.

Comportamentul uman este guvernat de obiceiuri. In absenta unei decizii ferme sau unui stimul exterior veti continua la nesfarsit sa va comportati in acelasi mod. Un soc de orce natura este capabil sa va trezeasca. Luati o hotarare ferma sa va schimbati pentru a nu ramane la realizari de acelasi nivel. Daca i-ti doresti sincer un lucru, purtati-va ca si cum ar fi imposibil sa dati gres si il veti obtine.

Curajul este dominarea fricii. Daca va obisnuiti sa va infruntati frica, si va purtati ca si cum nu v-ar fi de loc frica, temerile scad si curajul creste. Daca nu faci lucrul de care i-ti este frica, frica i-ti controleaza viata. Fa lucrul de care i-ti este frica si vei ucide frica.

Ingrijorarea este o forma de teama provocata de nehotarare si indoiala si este definita drept stabilirea scopurilor negative. Omaneii care au ingrijorarea banilor vor avea permanent probleme financiare. Dobanditi lucrurile la care va ganditi si pentru care va ingrijorati.

Sunt trei etape pentru dezvoltarea curajului:

  • ganditi-va la situatia care va starneste frica si luati toate masurile pentru a impiedica cele mai rele consecinte posibile;
  • asigurati-va ca cel mai rau lucru nu se poate intampla;
  • apoi va concentrati intreaga actiune asupra succesului.

Indrazniti sa mergeti inainte. Concentrati-va energia inainte catre ce se afla in fata si nu o risipiti gandindu-va la ce este in spatele dvs. Ganditi-va la succes. Dezvoltati-va curajul imaginandu-va toate recompensele si avantajele de care va veti bucura cand va veti atinge scopurile. Fiti dispus sa faceti toate eforturile necesare. Trebuie sa fiti atat de fidel scopului incat sa platiti orce pret si sa faceti orce sacrificiu.

Curajul in prima faza este dat de vointa de a incepe. Cel mai mare avantaj este vointa de a reusii si de a nu renunta niciodata.

In a doua faza ai nevoie de perseverenta, rezistenta si răbdarea. Oamenii i-si ating 95 la suta din scopuri cu conditia sa nu renunte.

Indata ce va propuneti un scop maret, viaţa dvs va fi zguduita de o serie de furtuni, respectiv schimbari care vor forma o conspiratie care vor aduce experiente si ocazii necesare pentru a realiza obiectivele pe care le doriti.

Dupa ce vati propus scopul mareti trebuie sa raspundeti la dou intrebari de aur:

  • “- Ce am facut bine?”;
  • “- Daca as lua de la inceput ce as schimba?”

Esecul precede reusitele extraordinare trebuie sa reusiti numai ultima data. Presupuneti ca succesul este inevitabil. Daca nu faci greseli inseamna ca nu faci destule eforturi. Invata din greseli pentru a nu le mai repeta.

Pregatiti-va pentru testul perseverentei. Cel mai mare esec poate fi trambulina spre cel mai mare succes. Succesul este un pas mai departe decât punctul la care toti ceilalţi au renuntat. Deci nu renunta pentruca poti reusi la pasul urmator.

Exista o mare deosebire intre perseverenta si incapatanare. Perseverenta este de a merge mai departe catre un scop definit in ciuda obstacolelor si dificultatilor care apar in mod inevitabil. Incapatanarea este incercarea de a obtine ceva desi e clar ca nu e posibil, si se manifesta cand nu vreti sa acceptati realitatea (nu santeti realist).

Deveniti o persoana pe care nimeni si nimic nu o poate opri. Cu cat perseverati mai mult cu atat aveti mai multa incredere. Si cu cat aveti mai multa încredere cu atat perseverati mai mult. Perseverenta este autodisciplina in actiune. Cand perseverati in fata dificultatilor, va consolidati autodisciplina si va construiti caracterul si depasiti obstacole tot mai mari.

Poate ca nu suntem un popor perseverent si autodisciplinat, dar nu avem incontro. Directia in care am pornit nu poate sa ne duca decat la succes. Facem destule gresele si cred ca pana la urma vom invata din ele. Si nu uiati ca cel mai mare esec in guvernarea tarii poate fi trambulina spre cel mai mare succes. S-ar putea sa fie, pana la urma, pariul pierdut cu agricultura!

Nu-mi ramane decat sa va urez: MULT NOROC

Noutati

5 producători români au exportat în Ungaria și Polonia afine și zmeură în valoare de aproape 1 mil. euro cu sprijinul Lidl România

01-08-2024 Fructe de padure

5 producători români au exportat în Ungaria și Polonia afine și zmeură în valoare de aproape 1 mil. euro cu sprijinul Lidl România

Lidl România continuă să sprijine economia românească prin susținerea producției agricole locale și în acest an, atât prin extinderea parteneriatelor cu producătorii români și creșterea cantității de fructe și legume românești din Piața Lidl, cât și prin facilitarea exporturilor către magazine Lidl din afara țării. În lunile iunie și iulie ale acestui an, Lidl România a facilitat exporturi în valoare de aproape 1 milion de euro pentru 5 producători români de afine și zmeură. Mai multe>>

UE aproba un ajutor de stat pentru proprietarii de paduri din Romania destinat compensarii restrictiilor de exploatare

10-08-2023 Silvicultura

UE aproba un ajutor de stat pentru proprietarii de paduri din Romania destinat compensarii restrictiilor de exploatare

Comisia Europeana a aprobat, in temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schema a Romaniei in valoare de 200 milioane EUR (998 milioane RON) care are ca scop sa compenseze proprietarii de paduri pentru lemnul netaiat din cauza cerintelor ecologice obligatorii. Aceasta schema urmareste sa stopeze si sa inverseze declinul biodiversitatii, sa amelioreze serviciile ecosistemice si sa conserve habitatele si peisajele. Mai multe>>

Sectorul Padure-Lemn: Potential verde pentru o industrie a viitorului

06-06-2023 Silvicultura

Sectorul Padure-Lemn: Potential verde pentru o industrie a viitorului

Adunarea Generala AIL – Prolemn si conferinta „Lemnul este genial” din 25 mai 2023 au prilejuit o dezbatere extrem de consistenta despre starea actuala a sectorului padure – industrii bazate pe lemn si potentialul enorm pe care principala resursa regenerabila a Romaniei il are pentru dezvoltare economica si sociala, concomitent cu protejarea mediului natural. Alaturi de membrii Asociatiei, au participat reprezentanti ai Guvernului Romaniei, ai Parlamentului si ai autoritatilor din domeniu, ai as... Mai multe>>

Padurea de Maine a lansat primul studiu in sisteme agroforestiere pentru elaborarea unui ghid de bune practici

18-05-2023 Silvicultura

Padurea de Maine a lansat primul studiu in sisteme agroforestiere pentru elaborarea unui ghid de bune practici

In primavara anului 2023 Fundatia Padurea de Maine a initiat prima cercetare de amploare privind sistemele agroforestiere derulata in Romania dupa 1990. Cercetarea include o parcela de teren de 1,3 hectare plantata in sistem agroforestier – peste 20 de specii de arbori si arbusti care vor interactiona cu culturi de cereale si legume. Scopul studiului este elaborarea unui ghid de bune practici pentru crearea si intretinerea sistemelor agroforestiere in Romania. Mai multe>>

Finantare de peste 88 mil. lei prin PNRR pentru producerea materialului forestier de reproducere

23-03-2023 Silvicultura

Finantare de peste 88 mil. lei prin PNRR pentru producerea materialului forestier de reproducere

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a lansat astazi apelul necompetitiv de proiecte in cadrul Investitiei I.2. „Dezvoltarea de capacitati moderne de producere a materialului forestier de reproducere” pentru Subinvestitia I.2.B. „Acordarea de sprijin de minimis pentru dezvoltarea de capacitati moderne de producere a materialului forestier de reproducere”, -PNRR/2023/C2/S/I.2.B. Alocarea financiara totala acordata prin PNRR acestei investitii depaseste 88 milioane lei. Mai multe>>

15 martie, startul Lunii Plantarii arborilor

15-03-2023 Silvicultura

15 martie, startul Lunii Plantarii arborilor

Luna Plantarii Arborilor, marcata anual intre 15 martie si 15 aprilie, conform Codului Silvic, inseamna numeroase actiuni de impadurire, actiuni de popularizare si educatie forestiera. Astfel, la nivelul intregii tari, in campania de impaduriri de primavara, ce se suprapune Lunii Plantarii Arborilor, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieti forestieri si va regenera 9.643 hectare fond forestier proprietatea publica a statului, in cursul campaniei de impadur... Mai multe>>

Utilizarea inteligenta a resursei de lemn poate dubla aportul economic al industriilor bazate pe lemn si cantitatea de energie regenerabila

02-10-2022 Silvicultura

Utilizarea inteligenta a resursei de lemn poate dubla aportul economic al industriilor bazate pe lemn si cantitatea de energie regenerabila

Prima zi a conferintei Smart Green Industry organizate de Asociatia Industriei Lemnului – Prolemn si Camera de Comert si Industrie a Romaniei a adus laolalta reprezentanti ai Guvernului Romaniei, reprezentanti ai industriei de prelucrare a lemnului si a mobilei, organizatii non-guvernamentale si reprezentanti ai mediului universitar. Utilizarea inteligenta a resursei de lemn poate dubla aportul economic actual al industriilor bazate pe lemn, de 4,5% din PIB si cifra de afaceri de 9,86 mld. Euro,... Mai multe>>

La 26 de ani, antreprenorul Ionel Burtea realizeaza o cifra de afaceri de 6 milioane euro din vanzarea de fructe proaspete

17-09-2022 Fructe de padure

La 26 de ani, antreprenorul Ionel Burtea realizeaza o cifra de afaceri de 6 milioane euro din vanzarea de fructe proaspete

La 21 de ani, student la ASE, Ionel Burtea decide sa porneasca o afacere in agricultura. Cu un buget initial de 20.000 de euro, incepe sa cultive mure pe 1 ha de teren si isi implica familia in afacere – bunicul, parintii si sora. Decizia de a lansa afacerea cu fructe de padure a fost luata dupa o atenta cercetare a pietei, in care au fost identificate probleme de disponibilitate a fructelor romanesti in supermarketuri, precum si lipsa unei game de vinuri cu arome inedite si neconventionale. Mai multe>>

Parlamentul European voteaza un sprijin financiar mai mare pentru proprietarii de paduri

13-09-2022 Silvicultura

Parlamentul European voteaza un sprijin financiar mai mare pentru proprietarii de paduri

Raportul privind „Noua strategie forestiera pentru 2030” votat azi, de plenul Parlamentului European, aduce noutati pentru sectorul silvic. Europarlamentarul Carmen Avram, raportor din umbra S&D pe acest dosar, a cerut Comisiei Europene bani mai multi pentru padurile gestionate in regim public sau privat. Aceste subventii ar trebui sa vina in sprijinul proprietarilor ale caror paduri vor fi plasate sub regim de protectie sau stricta protectie, ca urmare a obiectivelor de mediu din Strategia ... Mai multe>>

S-a aprobat finantarea tututor tipurilor de perdele forestiere, inclusiv cele realizate de persoanele private

31-08-2022 Silvicultura

S-a aprobat finantarea tututor tipurilor de perdele forestiere, inclusiv cele realizate de persoanele private

Executivul a aprobat astazi, in Sedinta de Guvern, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protectie. Ordonanta va conduce la cresterea suprafetelor acoperite cu vegetatie forestiera si aduce o modificare importanta prin care toti proprietarii romani de terenuri vor putea infiinta perdele forestiere de protectie, beneficiind inclusiv de finantare. Mai multe>>

Birdville - un scurtmetraj regizat de pasarile din Delta Dunarii

11-08-2022 Parcuri si rezervatii naturale

Birdville - un scurtmetraj regizat de pasarile din Delta Dunarii

OTP Bank Romania si Mastercard prezinta, in premiera, in cadrul celei de-a XIX-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul, Birdville, un scurtmetraj regizat de pasarile din Delta Dunarii. Scurtmetrajul de tip documentar trateaza problema dezvoltarii nesustenabile a Deltei si isi propune sa devina un mecanism de constientizare si educare a privitorilor cu scopul de a genera actiuni pentru conservarea zonei. Mai multe>>