In primavara anului 2023 Fundatia Padurea de Maine a initiat prima cercetare de amploare privind sistemele agroforestiere derulata in Romania dupa 1990. Cercetarea include o parcela de teren de 1,3 hectare plantata in sistem agroforestier – peste 20 de specii de arbori si arbusti care vor interactiona cu culturi de cereale si legume. Scopul studiului este elaborarea unui ghid de bune practici pentru crearea si intretinerea sistemelor agroforestiere in Romania.
APIA informeaza potentialii beneficiari ca in perioada 15 martie - 9 iunie inclusiv se depun Cereri de plata pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor”, aferenta Masurii 15, Submasura 15.1 „Plati pentru angajamente de silvomediu”, si pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” aferenta Masurii 8, Submasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul PNDR 2014 – 2020.
Luna Plantarii Arborilor, marcata anual intre 15 martie si 15 aprilie, conform Codului Silvic, inseamna numeroase actiuni de impadurire, actiuni de popularizare si educatie forestiera. Astfel, la nivelul intregii tari, in campania de impaduriri de primavara, ce se suprapune Lunii Plantarii Arborilor, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieti forestieri si va regenera 9.643 hectare fond forestier proprietatea publica a statului, in cursul campaniei de impaduriri de primavara.
Executivul a aprobat astazi, in Sedinta de Guvern, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protectie. Ordonanta va conduce la cresterea suprafetelor acoperite cu vegetatie forestiera si aduce o modificare importanta prin care toti proprietarii romani de terenuri vor putea infiinta perdele forestiere de protectie, beneficiind inclusiv de finantare.
Ministrul Tánczos Barna a lansat, la 20 iulie, in consultare publica, ghidurile de finantare pentru impaduririle care urmeaza sa fie realizate prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta 2 – Paduri si biodiversitate, in valoare de 730 de milioane de euro.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, in perioada 15 septembrie 2021 – 28 februarie 2022, se primesc Cereri de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” (sesiunea 6/2021), aferenta Masurii 8, Submasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a plantat 21,8 milioane puieti forestieri in cursul campaniei de impaduriri de primavara, regenerand in total in aceasta primavara 10.420 hectare fond forestier, cu 14% mai mult decat programul prevazut pentru campania de impaduriri de primavara.
Debutul Lunii Plantarii Arborilor este marcat luni, 15 martie, prin actiuni de impaduriri derulate la nivelul mai multor directii silvice din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva. Luna Plantarii Arborilor este organizata, in fiecare an, intre 15 martie si 15 aprilie, in aceasta perioada fiind realizate lucrari de impaduriri, actiuni de popularizare si educare, iar administratorul padurilor proprietatea publica a statului pune la dispozitia celor interesati puietii forestieri necesari actiunilor de impaduriri si asigura sprijinul logistic pentru actiunile voluntarilor.
APIA informeaza ca cea de a 5-a sesiune de depunere a Cererilor de sprijin pentru "Schema de ajutor de stat "Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite", aferenta Masurii 8 "Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor", Submasura 8.1 "Impaduriri si crearea de suprafete impadurite" din cadrul PNDR 2014 - 2020, se prelungeste pana la data de 26 februarie 2021 (inclusiv).
In perioada 03 august 2020 – 11 decembrie 2020, se depun cererile de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, aferenta Masurii 8 „Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor”, SubMasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din cadrul PNDR 2014 – 2020, sesiunea 5/2020.
S-a publicat Ghidului solicitantului pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, aferenta Masurii 8 „Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor”, submasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, sesiunea 5/2020, editia I, cod DPD sv-SFEADRv/M8, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr.208/24.07.2020.
APIA anunta prelungirea perioadei de depunere pana la data de 15 iunie 2020 inclusiv, fara aplicarea de penalitati, a cererilor de plata / cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat "Servicii de silvomediu, servicii, climatice si conservarea padurilor" si pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) aduce la cunostinta opiniei publice ca, in data de 18 martie 2020, a efectuat platile aferente Masurii M15 - Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor, submasura 15.1 Plati pentru angajamente de silvo-mediu, sesiunea 1/2017, anul 1 de angajament.
APIA primeste Cereri de plata aferente anului 2020 pentru schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” si pentru schema de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor”.
In continuare va prezenta informatiile necesare privind implementarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” aferenta Masurii 8, Submasura 8.1 si implementarea schemei de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor”, aferenta Masurii 15, Submasura 15.1 din anul 2020.
Cea de a 4-a sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat "Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, aferenta submasurii 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul PNDR 2014-2020, demarata in data de 16 septembrie 2019, se prelungeste pana la data de 31.03.2020 (inclusiv), ora 16.00. Alocarea financiara a acestei sesiuni este de 15.000.000 euro.
In perioada 16 septembrie 2019, ora 9.00 – 13 decembrie 2019, ora 14.00 se va desfasura cea de a 4-a sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat "Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, aferenta submasurii 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul PNDR 2014-2020. Alocarea financiara a acestei sesiuni este de 15.000.000 euro.
APIA informeaza posibilii beneficiari ca la nivelul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale s-a planificat desfasurarea ultimelor sesiuni de depunere a cererilor de sprijin aferente schemei de ajutor de stat - Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite si schemei de ajutor de stat - Servicii de silvomediu, servicii climatice si conservarea padurilor, avand in vedere ca PNDR 2014-2020 se afla in etapa finala de implementare.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca pana la data de 14 iunie 2019, inclusiv, se prelungesc fara aplicarea de penalitati, sesiunile de depunere a Cererilor de sprijin/plata pentru accesarea urmatoarelor Scheme de ajutor de stat dedicate padurilor si suprafetelor impadurite:
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, in perioada 11 decembrie 2018, ora 900 – 28 iunie 2019, ora 1400, detinatorii de teren agricol si neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” (sesiunea 3/2018), aferenta SubMasurii 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din Programul National de Dezvoltare Rurala – PNDR 2014 - 2020.
In perioada 11 decembrie 2018 – 28 iunie 2019 se va desfasura cea de a 3-a sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat "Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurire”, aferenta submasurii 8.1 din cadrul PNDR 2020. Prin aceasta schema se acorda sprijin financiar pentru infiintarea de plantatii forestiere, respectiv realizarea de trupuri de padure si perdele forestiere de protectie. Beneficiarii schemei pot fi detinatorii publici si privati de teren agricol si formele asociative ale acestora.
Adesea folosit in permacultura, agricultura ecologica, sau conventionala, sistemul agroforestier integreaza pomii fructiferi, arbustii sau arborii in culturi anuale sau perene, cu multiple beneficii. In continuare va prezentam cum se conserva fertilitatea solului, apoi cum sa ferim terenurile de seceta si baltiri, controlul ecologic al bolilor si daunatorilor, programe de pasunat.
Sprijinul financiar prin schema de ajutor de stat se acorda detinatorilor de terenuri agricole, in baza unui angajament pentru o perioada de 12 ani si vizeaza crearea de trupuri de padure si perdele forestiere de protectie. Lansarea sesiunii 3 de depunere a cererilor de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat este planificata pentru luna Iunie 2018.
Data limita de depunere a Cererilor de sprijin pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite” aferenta Masurii 8 „Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor”, Submasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din cadrul PNDR 2014 – 2020, este 17 noiembrie 2017, ora 14.30.
Cea de a doua sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat ”Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, aferenta Submasurii 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din cadrul PNDR 2014-2020, se prelungeste pana la data de 17.11.2017, ora 14.30. Sprijinul financiar acopera costurile pentru infiintarea si intretinerea plantatiilor forestiere, precum si compensarea pierderilor de venit agricol ca urmare a impaduririi si se acorda detinatorilor publici si privati de terenuri agricole si neagricole.
APIA informeaza potentialii beneficiari ca, in perioada 21 august, ora 9:00 – 06 octombrie 2017, ora 17:00, se depun cererile de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, aferenta Masurii 8 „Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor”, Submasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din cadrul PNDR 2014 – 2020, sesiunea 2/2017.
In perioada 21 august – 06 octombrie 2017 se va desfasura cea de a doua sesiune de depunere a cererilor de sprijin pentru Schema de ajutor de stat "Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurire”, aferenta submasurii 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite”, din cadrul PNDR 2014-2020.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste ca pana la 31 martie a.c., detinatorii de teren agricol si neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”. Pentru a accesa acest sprijin implementat de APIA, beneficiarii trebuie sa respecte urmatoarele conditii specifice:
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva si Ministerul Apelor si Padurilor au dat startul ,,Lunii Plantarii Arborilor” printr-o actiune de plantare intr-un santier de impadurire de pe raza Ocolului Silvic Slobozia, din cadrul Directiei Silvice Ialomita.
Scopul si obiectivele schemei de ajutor de stat. Tipul si valoarea maxima a sprijinului. Beneficiarii Masurii. Eligibilitatea Terenurilor. Etapele pentru accesarea schemei de ajutor de stat. Elaborarea proiectului tehnic de impadurire.
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) informeaza ca pana in data de 31 martie 2017, ora 16.00, cei interesati pot accesa Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, aferenta Masurii 8 „Investitii in dezvoltarea zonelor impadurite si imbunatatirea viabilitatii padurilor”, SubMasura 8.1 „Impaduriri si crearea de suprafete impadurite” din cadrul PNDR 2014 – 2020.
Aproape 3.500 de hectare vor fi regenerate artificial sau natural de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, in urma campaniei de toamna de impaduriri, care a debutat vineri, 25 noiembrie, la Ocolul Silvic Ghimpati, din cadrul Directiei Silvice Giurgiu.
Romania detine 6.5 milioane ha de padure din care 3,15 milioane ha reprezinta padure proprietate publica a statului si este administrata de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva. In cei 25 de ani de existenta si functionare ca administrator al padurilor statului, Romsilva a considerat regenerarea padurilor o prioritate, urmarind sa asigurare conditiile optime pentru refacerea naturala, iar atunci cand acest deziderat nu s-a atins, prin regenerari artificiale.
Lucrarile de plantare se executa in timpul repausului vegetativ si se diferentiaza in raport cu speciile si modul de utilizare a acestora.
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (M.M.A.P.) in parteneriat cu Asociatia EcoAssist anunta lansarea perioadei de inscriere pentru campania de impadurire ce va avea loc, la nivel national, in data de 14 noiembrie 2015. Sub sloganul „Plantam! Ingrijim! Impadurim!”, in aceasta campanie vor fi impadurite 80 de hectare de terenuri publice neproductive confirmate de primarii, prin plantarea a peste 300.000 de puieti. Totodata, este asteptata o implicare masiva a societatii civile, astfel incat peste 650.000 de romani sa planteze cate un copac iar 14 noiembrie 2015 sa devina ziua in care au fost plantati 1.000.000 de puieti.
BRADFEST 2015 este organizat de asociatia cu acelasi nume, cu sprijinul Fundatiei Conservation Carpathia, care pune la dispozitie terenul pentru campare si de asemenea o suprafata de circa 2 ha de teren forestier, afectat de taieri necontrolate cu ani in urma. in cadrul unui proiect Life Natura, Fundatia Conservation Carpathia, a achizitionat si desfasoara, in urmatorii trei ani, reconstructia ecologica a unei suprafete de peste 240 de ha de paduri taiate.
Marea fasie de verdeata din nordul Africii devine tot mai mare datorita incalzirii globale iar noile imagini din satelit sugereaza o posibila binefacere pentru cei ce locuiesc in desertul Sahara..
Dupa ce, in campania de primavara, Regia Nationala a Padurilor — ROMSILVA a regenerat padurile din fondul forestier proprietate publica a statului pe suprafata de 11.484 ha, pentru a realiza programul anual de 16.050 ha, in campania din aceasta toamna, se vor parcurge cu lucrari de regenerare a padurilor o suprafata de 4.252 ha, din care: 2.433 ha prin regenerari naturale si 1.819 ha prin impaduriri.
Padurea de la Dragos-Voda este prima padure infiintata de un ONG din Romania, nu doar atat, dar este realizata exclusiv din fonduri private. Asociatia ViitorPlus, alaturi de partenerii sai, a plantat 7 specii diferite de puieti in anul 2010 in locatia din judetul Calarasi, astfel acoperind 8 hectare de terenuri degradate aflate in domeniul public.
Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) pentru perioada 2014-2020 are prevazuta o masura speciala care se refera la prima impadurire a terenurilor degradate din punctul de vedere agricol, a declarat sambata directorul general al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Adam Craciunescu.
In data de 27 martie 2014, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), a avut loc o intalnire de lucru privind modalitatile de sustinere si finantare a padurilor din Romania.
Evenimentul este dedicat promovarii sportului de masa si strangerii de fonduri pentru o cauza de mediu, campania „Padurea Copiilor” a asociatiei ViitorPlus. Fondurile stranse in urma Crosului Padurii vor fi folosite pentru impadurirea terenurilor degradate din sudul tarii.
Programul de regenerare a padurilor prevede o suprafata de 29.741 de hectare in anul 2014, din care 10.415 hectare sunt de impaduriri efective, a anuntat, marti, ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ocolul Silvic Bolintin – Directia Silvica Giurgiu.
Unul din obiectivele principale ale dlui. Presedinte Culita Tarata la instalarea in fruntea Consiliului Judetean Neamt a fost infiintarea perdelelor forestiere de protectie.
Tinand cont de faptul ca Luna Padurii este unul din cele mai importante evenimente silvice si ecologice, Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare in parteneriat cu Consiliul Judetean Satu Mare, Directia Silvica Satu Mare, lanseaza pentru anul 2014 o noua campanie de plantare de puieti pe fostele amplasamente ale depozitelor de deseuri din mediul rural de pe raza judetului Satu Mare.
Conducerea Consiliului Judetean Tulcea a solicitat, iar Ministerul Mediului si-a exprimat acordul de principiu pentru una dintre cele mai ample investitii de acest tip realizata la Tulcea. Planul Consiliului Judetean este sa reuseasca sa impadureasca peste o mie de hectare din 15 unitati administrativ teritoriale.
Plantatiile mixte de arbori si arbusti din ecositemele agricole pot creea un interes vizual deosebit al oamenilor, umbra si protectie pentru animale si culturi.
01-08-2024 Fructe de padure
Lidl România continuă să sprijine economia românească prin susținerea producției agricole locale și în acest an, atât prin extinderea parteneriatelor cu producătorii români și creșterea cantității de fructe și legume românești din Piața Lidl, cât și prin facilitarea exporturilor către magazine Lidl din afara țării. În lunile iunie și iulie ale acestui an, Lidl România a facilitat exporturi în valoare de aproape 1 milion de euro pentru 5 producători români de afine și zmeură. Mai multe>>
10-08-2023 Silvicultura
Comisia Europeana a aprobat, in temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schema a Romaniei in valoare de 200 milioane EUR (998 milioane RON) care are ca scop sa compenseze proprietarii de paduri pentru lemnul netaiat din cauza cerintelor ecologice obligatorii. Aceasta schema urmareste sa stopeze si sa inverseze declinul biodiversitatii, sa amelioreze serviciile ecosistemice si sa conserve habitatele si peisajele. Mai multe>>
06-06-2023 Silvicultura
Adunarea Generala AIL – Prolemn si conferinta „Lemnul este genial” din 25 mai 2023 au prilejuit o dezbatere extrem de consistenta despre starea actuala a sectorului padure – industrii bazate pe lemn si potentialul enorm pe care principala resursa regenerabila a Romaniei il are pentru dezvoltare economica si sociala, concomitent cu protejarea mediului natural. Alaturi de membrii Asociatiei, au participat reprezentanti ai Guvernului Romaniei, ai Parlamentului si ai autoritatilor din domeniu, ai as... Mai multe>>
18-05-2023 Silvicultura
In primavara anului 2023 Fundatia Padurea de Maine a initiat prima cercetare de amploare privind sistemele agroforestiere derulata in Romania dupa 1990. Cercetarea include o parcela de teren de 1,3 hectare plantata in sistem agroforestier – peste 20 de specii de arbori si arbusti care vor interactiona cu culturi de cereale si legume. Scopul studiului este elaborarea unui ghid de bune practici pentru crearea si intretinerea sistemelor agroforestiere in Romania. Mai multe>>
23-03-2023 Silvicultura
Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor a lansat astazi apelul necompetitiv de proiecte in cadrul Investitiei I.2. „Dezvoltarea de capacitati moderne de producere a materialului forestier de reproducere” pentru Subinvestitia I.2.B. „Acordarea de sprijin de minimis pentru dezvoltarea de capacitati moderne de producere a materialului forestier de reproducere”, -PNRR/2023/C2/S/I.2.B. Alocarea financiara totala acordata prin PNRR acestei investitii depaseste 88 milioane lei. Mai multe>>
15-03-2023 Silvicultura
Luna Plantarii Arborilor, marcata anual intre 15 martie si 15 aprilie, conform Codului Silvic, inseamna numeroase actiuni de impadurire, actiuni de popularizare si educatie forestiera. Astfel, la nivelul intregii tari, in campania de impaduriri de primavara, ce se suprapune Lunii Plantarii Arborilor, Regia Nationala a Padurilor - Romsilva va planta circa 20 de milioane de puieti forestieri si va regenera 9.643 hectare fond forestier proprietatea publica a statului, in cursul campaniei de impadur... Mai multe>>
02-10-2022 Silvicultura
Prima zi a conferintei Smart Green Industry organizate de Asociatia Industriei Lemnului – Prolemn si Camera de Comert si Industrie a Romaniei a adus laolalta reprezentanti ai Guvernului Romaniei, reprezentanti ai industriei de prelucrare a lemnului si a mobilei, organizatii non-guvernamentale si reprezentanti ai mediului universitar. Utilizarea inteligenta a resursei de lemn poate dubla aportul economic actual al industriilor bazate pe lemn, de 4,5% din PIB si cifra de afaceri de 9,86 mld. Euro,... Mai multe>>
17-09-2022 Fructe de padure
La 21 de ani, student la ASE, Ionel Burtea decide sa porneasca o afacere in agricultura. Cu un buget initial de 20.000 de euro, incepe sa cultive mure pe 1 ha de teren si isi implica familia in afacere – bunicul, parintii si sora. Decizia de a lansa afacerea cu fructe de padure a fost luata dupa o atenta cercetare a pietei, in care au fost identificate probleme de disponibilitate a fructelor romanesti in supermarketuri, precum si lipsa unei game de vinuri cu arome inedite si neconventionale. Mai multe>>
13-09-2022 Silvicultura
Raportul privind „Noua strategie forestiera pentru 2030” votat azi, de plenul Parlamentului European, aduce noutati pentru sectorul silvic. Europarlamentarul Carmen Avram, raportor din umbra S&D pe acest dosar, a cerut Comisiei Europene bani mai multi pentru padurile gestionate in regim public sau privat. Aceste subventii ar trebui sa vina in sprijinul proprietarilor ale caror paduri vor fi plasate sub regim de protectie sau stricta protectie, ca urmare a obiectivelor de mediu din Strategia ... Mai multe>>
31-08-2022 Silvicultura
Executivul a aprobat astazi, in Sedinta de Guvern, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protectie. Ordonanta va conduce la cresterea suprafetelor acoperite cu vegetatie forestiera si aduce o modificare importanta prin care toti proprietarii romani de terenuri vor putea infiinta perdele forestiere de protectie, beneficiind inclusiv de finantare. Mai multe>>
11-08-2022 Parcuri si rezervatii naturale
OTP Bank Romania si Mastercard prezinta, in premiera, in cadrul celei de-a XIX-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul, Birdville, un scurtmetraj regizat de pasarile din Delta Dunarii. Scurtmetrajul de tip documentar trateaza problema dezvoltarii nesustenabile a Deltei si isi propune sa devina un mecanism de constientizare si educare a privitorilor cu scopul de a genera actiuni pentru conservarea zonei. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>