Norocul le zambeste celor norocosi

1nufar-alb.jpg


Nufarul este simbolul prieteniei. Este asociat cu puritatea, pacea, armonia, sinceritatea, veselia, fericirea si norocul. Pentru a avea noroc trebuie sa indrazniti. Atunci cand avansati cu indrazneala in directia scopurilor veti fi ajutat de forte nevazute. De indrazneala aveti nevoie, ca sa va spuneti, unde vreti sa ajungi. Si veti ajunge cu siguranta.










Atunci cand i-ti iei angajamentul providenta este de partea ta. Trebuie sa fi hotarat pentruca curajul inseamna geniu, putere si magie. Mintea se va lumina, incepi si totul va fi dus la bun sfarsit.

In tot ce faceti dezvatati-va de temerile care va trag inapoi. Nu cautati in mod spontat aprobarea, dezaprobarea sau ridicularizarea celorlalti. Asumati-va angajamentul.

Nu trebuie sa aveti frica de esec. Daca va este frica, va veti gandi la motivele care va impiedica sa va atingeti visurile si scopurile si va veti convinge sa nu faceti chiar actiunile care var permite sa aveti succes. Singurul lucru pe care trebuie sa-l spuneti este sa repetati cuvintele " Pot reusi"

Dumneavoastra aveti nevoie de aprecire asa cum copilul are nevoie de dragoste si asa cum trandafirii au nevoie de ploaie. Pentru a scapa de frica de respingere repetati cuvintele "Nu sunt obligat".

Dorinta de a fi placut si acceptat de ceilalti sta la baza respectului fata de lege, a amabilitatii, a bunelor maniere, a politeţii, a obiceiurilor si normelor sociale care fac posibilă viaţa civilizata. Nu este greu sa acorzi atentie celor din jur. Atentie inseamna, respect, iubire, comunicare. Fara respect, comunicarea devine imposibila. Si cat stai si te gandesti cat putin respect exista in Romania, i-ti dai seama cat de norocos poti fi daca ti-ai insusit arta respectului si comunicarii. Respectul te ajuta sa atingi, pe calea cea buna, obiectivele si scopurile care ti le-ai propus.

Eliminati pretextele: “Exista cineva care a avut aceleasi obstacole ca si tine, dar a reusit sa le depaseasca?”- acesta intrebare va obliga sa fiti cinstit cu voi insiva.

LUATI PICIORUL DE PE FRANA: prima frana este sentimentul de neajutorare dobandita (ori de cate ori apare ocazia sa va schimbati va spuneti “nu pot!”); a doua frana este “zona confortului (obiceiurile).

Tot ce mintea omului poate concepe si poate crede, poate si realiza. Singura limitare reala este intensitatea dorintei dvs. Intensitatea dorintei este focul care asigura atingerea obiectivului. Daca focul este mai puternic, timpul este mai scurt pentru a reusi. Daca focul se stinge, trebuie sa o iei de la capat.

Comportamentul uman este guvernat de obiceiuri. In absenta unei decizii ferme sau unui stimul exterior veti continua la nesfarsit sa va comportati in acelasi mod. Un soc de orce natura este capabil sa va trezeasca. Luati o hotarare ferma sa va schimbati pentru a nu ramane la realizari de acelasi nivel. Daca i-ti doresti sincer un lucru, purtati-va ca si cum ar fi imposibil sa dati gres si il veti obtine.

Curajul este dominarea fricii. Daca va obisnuiti sa va infruntati frica, si va purtati ca si cum nu v-ar fi de loc frica, temerile scad si curajul creste. Daca nu faci lucrul de care i-ti este frica, frica i-ti controleaza viata. Fa lucrul de care i-ti este frica si vei ucide frica.

Ingrijorarea este o forma de teama provocata de nehotarare si indoiala si este definita drept stabilirea scopurilor negative. Omaneii care au ingrijorarea banilor vor avea permanent probleme financiare. Dobanditi lucrurile la care va ganditi si pentru care va ingrijorati.

Sunt trei etape pentru dezvoltarea curajului:

  • ganditi-va la situatia care va starneste frica si luati toate masurile pentru a impiedica cele mai rele consecinte posibile;
  • asigurati-va ca cel mai rau lucru nu se poate intampla;
  • apoi va concentrati intreaga actiune asupra succesului.

Indrazniti sa mergeti inainte. Concentrati-va energia inainte catre ce se afla in fata si nu o risipiti gandindu-va la ce este in spatele dvs. Ganditi-va la succes. Dezvoltati-va curajul imaginandu-va toate recompensele si avantajele de care va veti bucura cand va veti atinge scopurile. Fiti dispus sa faceti toate eforturile necesare. Trebuie sa fiti atat de fidel scopului incat sa platiti orce pret si sa faceti orce sacrificiu.

Curajul in prima faza este dat de vointa de a incepe. Cel mai mare avantaj este vointa de a reusii si de a nu renunta niciodata.

In a doua faza ai nevoie de perseverenta, rezistenta si răbdarea. Oamenii i-si ating 95 la suta din scopuri cu conditia sa nu renunte.

Indata ce va propuneti un scop maret, viaţa dvs va fi zguduita de o serie de furtuni, respectiv schimbari care vor forma o conspiratie care vor aduce experiente si ocazii necesare pentru a realiza obiectivele pe care le doriti.

Dupa ce vati propus scopul mareti trebuie sa raspundeti la dou intrebari de aur:

  • “- Ce am facut bine?”;
  • “- Daca as lua de la inceput ce as schimba?”

Esecul precede reusitele extraordinare trebuie sa reusiti numai ultima data. Presupuneti ca succesul este inevitabil. Daca nu faci greseli inseamna ca nu faci destule eforturi. Invata din greseli pentru a nu le mai repeta.

Pregatiti-va pentru testul perseverentei. Cel mai mare esec poate fi trambulina spre cel mai mare succes. Succesul este un pas mai departe decât punctul la care toti ceilalţi au renuntat. Deci nu renunta pentruca poti reusi la pasul urmator.

Exista o mare deosebire intre perseverenta si incapatanare. Perseverenta este de a merge mai departe catre un scop definit in ciuda obstacolelor si dificultatilor care apar in mod inevitabil. Incapatanarea este incercarea de a obtine ceva desi e clar ca nu e posibil, si se manifesta cand nu vreti sa acceptati realitatea (nu santeti realist).

Deveniti o persoana pe care nimeni si nimic nu o poate opri. Cu cat perseverati mai mult cu atat aveti mai multa incredere. Si cu cat aveti mai multa încredere cu atat perseverati mai mult. Perseverenta este autodisciplina in actiune. Cand perseverati in fata dificultatilor, va consolidati autodisciplina si va construiti caracterul si depasiti obstacole tot mai mari.

Poate ca nu suntem un popor perseverent si autodisciplinat, dar nu avem incontro. Directia in care am pornit nu poate sa ne duca decat la succes. Facem destule gresele si cred ca pana la urma vom invata din ele. Si nu uiati ca cel mai mare esec in guvernarea tarii poate fi trambulina spre cel mai mare succes. S-ar putea sa fie, pana la urma, pariul pierdut cu agricultura!

Nu-mi ramane decat sa va urez: MULT NOROC

Noutati

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

01-10-2024 Informatii utile

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

17-07-2024 Asociatii agricole

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

Începând cu 1 iulie 2024, Sandor Darabont a preluat funcția de Președinte al Clubului Fermierilor Români pentru o perioadă de șase luni, în cadrul mecanismului președinției rotative instituit de asociație în 2021. Mecanismul președinției rotative urmărește punerea în prim-plan a unor teme de interes major pentru agricultura din România, dar și a unor probleme strategice specifice regiunii din care provine președintele. Mai multe>>

Cultivăm educația. Parteneriat de succes pentru generațiile viitoare

08-07-2024 Invatamant agricol

Cultivăm educația. Parteneriat de succes pentru generațiile viitoare

Agreena, compania daneză în creștere, ce face pionierat în tranziția spre agricultura regenerativă, a încheiat cu succes un proiect de educare a noilor generații, în parteneriat cu WorldSkills România. Aproape 9000 de elevi și peste 200 de profesori au beneficiat de cunoștințele despre importanța prezervării biodiversității în domeniul agro și nu numai. Opiniile rezultate în urma programului arată cât de mult s-au dezvoltat atât cunoștințele teoretice și practice, cât și capacitățile importante precum munca în echipă sau abilitățile de comunicare. Mai multe>>

Proiectul AgriSchool Plus dezvolta abilitatile antreprenoriale ale elevilor din liceele agricole

21-02-2024 Invatamant agricol

Proiectul AgriSchool Plus dezvolta abilitatile antreprenoriale ale elevilor din liceele agricole

Junior Achievement (JA) Romania si Romanian-American Foundation (RAF) continua parteneriatul pentru Educatia antreprenoriala in liceele agricole din Romania. Proiectul AgriSchool Plus se deruleaza in perioada 2024-2026 si are ca scop pregatirea elevilor din liceele agricole pentru reusita profesionala, prin educatie antreprenoriala practica si cooperarea cu mediul de afaceri local. Mai multe>>

Fermierul Vonica Maniu preia mandatul de presedinte al Clubului Fermierilor Romani

12-01-2024 Asociatii agricole

Fermierul Vonica Maniu preia mandatul de presedinte al Clubului Fermierilor Romani

Incepand cu 1 ianuarie 2024, dl. Vonica Maniu, fermier care realizeaza performanta in cultivarea cerealelor si oleaginoaselor intr-o zona puternic afectata de seceta, in jud. Constanta, precum si o afacere in sectorul ovin preluata de la inaintasii dansului din Poiana Sibiului, a preluat functia de presedinte al Clubului Fermierilor Romani pentru o perioada de 6 luni, pana la data de 30 iunie 2024. Mai multe>>

Oportunitatile noilor tehnici genomice (NGTs)

07-12-2023 Cercetare agricola

Oportunitatile noilor tehnici genomice (NGTs)

Noile tehnici genomice (NGTs) pot sprijini crearea unor sisteme agricole europene mai durabile si reziliente, conform declaratiei Teresei Babuscio, Seful Departamentului pentru Afaceri Guvernamentale si Industriale EMEA, la Corteva Agriscience, o companie internationala de cercetare si dezvoltare agricola care ofera fermierilor din intreaga lume solutii integrate pentru provocarile viitoare. Mai multe>>

Peelhy, start-up-ul romanesc care dezvolta bio-stickere pentru decontaminarea fructelor si legumelor, printre castigatorii BASF Innovation Hub 2023

30-11-2023 Siguranta alimentara

Peelhy, start-up-ul romanesc care dezvolta bio-stickere pentru decontaminarea fructelor si legumelor, printre castigatorii BASF Innovation Hub 2023

Start-up-ul romanesc Peelhy a castigat faza regionala a competitiei BASF Innovation Hub pentru un viitor sustenabil, organizata pentru Europa Centrala si de Sud-Est. Fondatorul Peelhy, Marius Pasculea, dezvolta o idee de decontaminare a fructelor si legumelor proaspete cu coaja comestibila, folosind un bio-sticker antimicrobian care se dizolva prin spalare. Mai multe>>

Cinci cadre didactice de la USAMV Cluj-Napoca, incluse in Top World Ranking of Scientists 2%

24-10-2023 Invatamant agricol

Cinci cadre didactice de la USAMV Cluj-Napoca, incluse in Top World Ranking of Scientists 2%

Cinci cadre didactice de la Universitatea de Stiinta Agricola si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca au fost incluse in Top World Ranking of Scientists 2%, potrivit clasamentului dat publicitatii de Universitatea Stanford (California, SUA), impreuna cu Editura Elsevier si cu organizatia de cercetare stiintifica SciTech Strategies. Mai multe>>

Fonduri europene pentru imbunatatirea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol

20-10-2023 Invatamant agricol

Fonduri europene pentru imbunatatirea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, in calitate de agentie de implementare a proiectelor PNRR in baza acordului cu Ministerul Educatiei, a publicat conditiile privind accesarea fondurile europene disponibile prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) pentru finantarea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol. Mai multe>>

Ziua Mondiala a Alimentatiei 2023

16-10-2023 Siguranta alimentara

Ziua Mondiala a Alimentatiei 2023

"Nu trebuie sa subestimam importanta apei si sa o consideram garantata: trebuie sa lucram impreuna pentru a gestiona o resursa finita si pretioasa" - Dr. QU Dongyu, Director-General al Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO). Mai multe>>

Solutii inovatoare pentru fermierii implicati in actiunile de combatere a risipei alimentare

16-10-2023 Siguranta alimentara

Solutii inovatoare pentru fermierii implicati in actiunile de combatere a risipei alimentare

In fiecare an, pe 16 octombrie, aproximativ 130 de tari din intreaga lume celebreaza Ziua Mondiala a Alimentatiei, marcata de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) pentru prima oara in anul 1979, luna noiembrie, cu ocazia celei de-a XX-a Adunari Generale desfasurata la Roma. Cu acest prilej, la aceasta data in Romania a fost instituita Ziua Nationala a Alimentatiei si Combaterii Risipei Alimentare incepand cu anul 2016, prin Legea nr. 47/2016 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in acelasi an. Mai multe>>