Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

minimizarea costurilor si facturilor de sanatateSănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual.

 

Din fericire, puteți economisi bani pe cheltuielile și facturile medicale. Această postare discută modalități practice și inteligente de a face acest lucru.

 

1. Comparați costurile serviciilor

În același mod în care comparați un împrumut bancar și un credit urgent înainte de a vă împrumuta, puteți economisi bani pe cheltuielile medicale prin compararea costurilor serviciilor și produselor. Ca orice alte cumpărături, fiți un cumpărător inteligent și comparați soluții medicale similare înainte de a cheltui. În caz contrar, ați putea pierde bani pe o anumită procedură sau serviciu atunci când o simplă comparație a prețurilor v-ar fi putut oferi rezultate similare, dar mai ieftine.

 

2. Obțineți oferte de preț

La fel ca la punctul 1, sunați la unitățile medicale și cereți prețuri înainte de a vă angaja la vreuna dintre ele. Sunați la cabinetele medicilor și cereți-le prețurile. După ce obțineți tarifele lor, puteți negocia pentru o reducere înainte de a continua.

 

3. Negociați pentru reduceri

Nu vă temeți să negociați cu medicii, deoarece aceștia sunt oameni de afaceri la fel ca ceilalți. Dacă alte unități medicale din regiunea dvs. oferă procedura sau serviciul de care aveți nevoie, veți avea un avantaj. Nu luați lista de prețuri a unui spital ca pe un absolut imuabil.

 

4. Cumpărați medicamente generice

Nu vă temeți să cumpărați medicamente generice. Toate cercetările și reglementările din domeniul sănătății indică în mod clar că medicamentele generice sunt la fel de sigure și eficiente ca cele de marcă. În plus, acestea sunt mai ieftine decât omologii lor de marcă.

 

5. Verificați erorile de facturare

Verificarea facturilor medicale pentru potențiale erori vă poate economisi bani. Contraverificați întotdeauna facturile înainte de a le plăti. Asigurați-vă că ați primit toate serviciile, medicamentele și alte elemente de pe factură. Dacă observați discrepanțe sau erori, solicitați copii ale fișelor medicale și/sau ale registrelor farmaciei. În acest fel, puteți compara ordinele medicului pentru serviciile de pe factura dvs.

 

6. Plătiți cu numerar

Deși medicii fac bani buni, multe cabinete medicale sunt de obicei sărace în numerar. Prin urmare, multe unități sanitare fac reduceri la facturi dacă pacienții plătesc cu numerar, ceea ce elimină necesitatea de a depune cereri de asigurare și de a plăti cheltuielile de tranzacționare cu cardul de credit.

 

7. Stabiliți dacă cheltuielile dumneavoastră medicale sunt deductibile fiscal

De asemenea, puteți economisi bani pe cheltuielile medicale beneficiind de deduceri din impozitul pe venit dacă cheltuielile dvs. medicale anuale ating un anumit nivel. În funcție de țări, puteți deduce o parte din cheltuielile medicale care depășesc 7% din venitul dvs. brut ajustat.

 

8. Creați un cont de economii pentru sănătate

Persoanele cu planuri de sănătate cu deductibilitate ridicată pot deschide conturi de economii pentru sănătate pentru a economisi pentru serviciile pe care planurile lor de sănătate nu le acoperă. Banii pe care dvs. sau angajatorul dvs. îi contribuiți la acest cont sunt deductibili fiscal și cresc fără taxe. În plus, banii pe care îi retrageți din acest cont sunt scutiți de impozit dacă sunt destinați unui cost medical calificat.

 

9. Împrieteniți-vă cu biroul de facturare

De asemenea, puteți economisi pe costurile medicale împrietenindu-vă cu personalul biroului de facturare al medicului dumneavoastră sau cu departamentul care se ocupă de problemele de facturare cu asigurătorii. Dacă întâmpinați dificultăți cu facturile medicale, vă puteți programa o întâlnire cu acest birou.

Angajații vă pot ajuta să vă revizuiți facturile, să discutați despre beneficiile dvs. de asigurare, să vă îndrume către alte resurse pentru maximizarea beneficiilor de asigurare și să vă ajute să obțineți servicii și medicamente rentabile.

 

10. Maximizați beneficiile dvs.

Maximizarea beneficiilor planului dvs. de asigurare reduce, de asemenea, costurile asistenței medicale. Puteți economisi beneficiind de îngrijire prenatală pentru a vă asigura că dumneavoastră și copilul dumneavoastră sunteți sănătoși. Utilizarea serviciilor gratuite și la preț redus este un alt beneficiu pe care multe planuri de sănătate îl oferă pe articole precum ochelari sau abonament la sală. În cele din urmă, maximizați relația cu avocații de sănătate pe care vi-i oferă asigurătorii. Acești profesioniști vă pot ajuta să gestionați probleme de sănătate complexe, cum ar fi hipertensiunea arterială.

 

11. Planificați îngrijirea de urgență

Planificarea pentru îngrijirea de urgență reduce, de asemenea, costurile de asistență medicală. Această planificare vă economisește timp și bani deoarece utilizați o unitate medicală de urgență în loc să mergeți la un departament de urgență.

Planificarea timpurie necesită să cunoașteți cea mai apropiată asistență medicală de urgență și cum să detectați o urgență medicală la copii sau adulți. Puteți identifica un caz de urgență dacă acesta nu poate aștepta până a doua zi. De asemenea, dacă cineva sau un copil nenăscut ar putea muri sau suferi leziuni permanente, acel caz necesită o atenție urgentă.

 

12. Alegeți planul de sănătate potrivit

Alegerea planului de sănătate potrivit vă reduce și cheltuielile medicale. Așadar, analizați cu atenție nevoile dvs. de sănătate personale sau ale familiei înainte de a vă înscrie la orice plan. Dacă alegeți un plan cu o primă mare, acesta va acoperi mai multe costuri, ceea ce este avantajos dacă aveți o problemă cronică de sănătate care necesită o atenție regulată, cum ar fi hipertensiunea. În caz contrar, puteți alege un plan cu o franșiză mai mare, care vă permite să plătiți prime lunare mai mici și să economisiți bani pe termen lung.

 

13. Achiziționați un plan flotant de familie

Înscrierea pentru un plan flotant de familie este o altă modalitate importantă de a economisi pe costurile medicale. Acest plan vă acoperă întreaga familie în cadrul unei singure polițe și oferă, de obicei, limite de acoperire mai mari. De asemenea, este flexibil în ceea ce privește numărul de membri ai familiei pe care îi acoperă și permite familiilor să se bucure de beneficiile sale la prime mai mici decât în cazul planurilor de sănătate individuale.

 

14. Efectuați controale regulate și îngrijiri preventive

Anticii spuneau pe bună dreptate că prevenția este mai bună decât leacul, dacă nu chiar cel mai bun leac. Puteți economisi mai mulți bani pe facturile de spital dacă participați la controale medicale regulate și la îngrijiri preventive. Dacă planul dumneavoastră de sănătate prevede aceste servicii, optimizați-le.

Aceste proceduri de rutină vă ajută să trăiți sănătos și să depistați la timp orice probleme de sănătate în curs de dezvoltare. În acest fel, puteți trata astfel de afecțiuni la timp, fără a suporta costuri inutile.

 

Lovitură de adio

Costurile medicale cresc anual. Prin urmare, luați măsurile de precauție necesare pentru a le reduce fără a vă compromite sănătatea dumneavoastră sau a celor dragi. Am discutat despre primele cincisprezece modalități de a economisi bani pe cheltuielile medicale. Mingea este în terenul dumneavoastră să aplicați aceste idei pentru a vă bucura de o viață sănătoasă fără a vă afecta inutil buzunarul.

  

 

Noutati

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

01-10-2024 Informatii utile

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

17-07-2024 Asociatii agricole

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

Începând cu 1 iulie 2024, Sandor Darabont a preluat funcția de Președinte al Clubului Fermierilor Români pentru o perioadă de șase luni, în cadrul mecanismului președinției rotative instituit de asociație în 2021. Mecanismul președinției rotative urmărește punerea în prim-plan a unor teme de interes major pentru agricultura din România, dar și a unor probleme strategice specifice regiunii din care provine președintele. Mai multe>>

Cultivăm educația. Parteneriat de succes pentru generațiile viitoare

08-07-2024 Invatamant agricol

Cultivăm educația. Parteneriat de succes pentru generațiile viitoare

Agreena, compania daneză în creștere, ce face pionierat în tranziția spre agricultura regenerativă, a încheiat cu succes un proiect de educare a noilor generații, în parteneriat cu WorldSkills România. Aproape 9000 de elevi și peste 200 de profesori au beneficiat de cunoștințele despre importanța prezervării biodiversității în domeniul agro și nu numai. Opiniile rezultate în urma programului arată cât de mult s-au dezvoltat atât cunoștințele teoretice și practice, cât și capacitățile importante precum munca în echipă sau abilitățile de comunicare. Mai multe>>

Proiectul AgriSchool Plus dezvolta abilitatile antreprenoriale ale elevilor din liceele agricole

21-02-2024 Invatamant agricol

Proiectul AgriSchool Plus dezvolta abilitatile antreprenoriale ale elevilor din liceele agricole

Junior Achievement (JA) Romania si Romanian-American Foundation (RAF) continua parteneriatul pentru Educatia antreprenoriala in liceele agricole din Romania. Proiectul AgriSchool Plus se deruleaza in perioada 2024-2026 si are ca scop pregatirea elevilor din liceele agricole pentru reusita profesionala, prin educatie antreprenoriala practica si cooperarea cu mediul de afaceri local. Mai multe>>

Fermierul Vonica Maniu preia mandatul de presedinte al Clubului Fermierilor Romani

12-01-2024 Asociatii agricole

Fermierul Vonica Maniu preia mandatul de presedinte al Clubului Fermierilor Romani

Incepand cu 1 ianuarie 2024, dl. Vonica Maniu, fermier care realizeaza performanta in cultivarea cerealelor si oleaginoaselor intr-o zona puternic afectata de seceta, in jud. Constanta, precum si o afacere in sectorul ovin preluata de la inaintasii dansului din Poiana Sibiului, a preluat functia de presedinte al Clubului Fermierilor Romani pentru o perioada de 6 luni, pana la data de 30 iunie 2024. Mai multe>>

Oportunitatile noilor tehnici genomice (NGTs)

07-12-2023 Cercetare agricola

Oportunitatile noilor tehnici genomice (NGTs)

Noile tehnici genomice (NGTs) pot sprijini crearea unor sisteme agricole europene mai durabile si reziliente, conform declaratiei Teresei Babuscio, Seful Departamentului pentru Afaceri Guvernamentale si Industriale EMEA, la Corteva Agriscience, o companie internationala de cercetare si dezvoltare agricola care ofera fermierilor din intreaga lume solutii integrate pentru provocarile viitoare. Mai multe>>

Peelhy, start-up-ul romanesc care dezvolta bio-stickere pentru decontaminarea fructelor si legumelor, printre castigatorii BASF Innovation Hub 2023

30-11-2023 Siguranta alimentara

Peelhy, start-up-ul romanesc care dezvolta bio-stickere pentru decontaminarea fructelor si legumelor, printre castigatorii BASF Innovation Hub 2023

Start-up-ul romanesc Peelhy a castigat faza regionala a competitiei BASF Innovation Hub pentru un viitor sustenabil, organizata pentru Europa Centrala si de Sud-Est. Fondatorul Peelhy, Marius Pasculea, dezvolta o idee de decontaminare a fructelor si legumelor proaspete cu coaja comestibila, folosind un bio-sticker antimicrobian care se dizolva prin spalare. Mai multe>>

Cinci cadre didactice de la USAMV Cluj-Napoca, incluse in Top World Ranking of Scientists 2%

24-10-2023 Invatamant agricol

Cinci cadre didactice de la USAMV Cluj-Napoca, incluse in Top World Ranking of Scientists 2%

Cinci cadre didactice de la Universitatea de Stiinta Agricola si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca au fost incluse in Top World Ranking of Scientists 2%, potrivit clasamentului dat publicitatii de Universitatea Stanford (California, SUA), impreuna cu Editura Elsevier si cu organizatia de cercetare stiintifica SciTech Strategies. Mai multe>>

Fonduri europene pentru imbunatatirea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol

20-10-2023 Invatamant agricol

Fonduri europene pentru imbunatatirea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, in calitate de agentie de implementare a proiectelor PNRR in baza acordului cu Ministerul Educatiei, a publicat conditiile privind accesarea fondurile europene disponibile prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) pentru finantarea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol. Mai multe>>

Ziua Mondiala a Alimentatiei 2023

16-10-2023 Siguranta alimentara

Ziua Mondiala a Alimentatiei 2023

"Nu trebuie sa subestimam importanta apei si sa o consideram garantata: trebuie sa lucram impreuna pentru a gestiona o resursa finita si pretioasa" - Dr. QU Dongyu, Director-General al Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO). Mai multe>>

Solutii inovatoare pentru fermierii implicati in actiunile de combatere a risipei alimentare

16-10-2023 Siguranta alimentara

Solutii inovatoare pentru fermierii implicati in actiunile de combatere a risipei alimentare

In fiecare an, pe 16 octombrie, aproximativ 130 de tari din intreaga lume celebreaza Ziua Mondiala a Alimentatiei, marcata de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) pentru prima oara in anul 1979, luna noiembrie, cu ocazia celei de-a XX-a Adunari Generale desfasurata la Roma. Cu acest prilej, la aceasta data in Romania a fost instituita Ziua Nationala a Alimentatiei si Combaterii Risipei Alimentare incepand cu anul 2016, prin Legea nr. 47/2016 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in acelasi an. Mai multe>>