Editorial

Bogatii au mai mare nevoie de saraci decat saracii de bogati

capsuniBogatul nu poate trai fara sarac, nici saracul fara bogat. Dumnezeu a iconomisit cu intelepciune aceasta dependenta a unuia de altul, ca sa exista iubire si sprijin reciproc, comuniune sociala si buna randuiala.

Citeşte mai departe...

Cine conduce nu judeca

pointing-finger resizeCel ce conduce nu apara dreptul cuiva care se afla mai presus de lege si nu judeca pe cineva, pe care il dispretuieste, pentru a cauta vinovati. Cine conduce stabileste si aplica doar ceea ce este drept.

Citeşte mai departe...

Prostia a devenit vizibila din spatiu

spatiu resizeAgentia Spatiala Americana a remis Organizatiei Natiunilor Unite o scrisoare deschisa prin care anunta oficial ca prostia, pe glob, a atins asemenea proportii în ultima perioada incat poate fi vazuta din spatiu, ca o imensa pata neagra.

Citeşte mai departe...

Parcela, ca o pista de bicicleta

parcele- resizeLiviu, mostenitorul celor 700 metri patrati din satul Tamasi, comuna Corbeanca, se minuneaza si acum de proprietatea sa.

Citeşte mai departe...

Sfintii din ministere angajeaza cate doua maicute

NEAM-MARIN-MILIARDAR-STELA- resizeInstalarea noilor echipe la ministere au insemnat si venirea unor oameni noi, specialisti cu carnet de partid.

Citeşte mai departe...

Romania va scapa sigur de Apocalipsa din 2012

 

zapada-sanie resizeProfetiile mayasilor si ale lui Nostradamus arata ca lumea, asa cum o cunoastem in ziua de astazi, se va sfarsi in 2012, insa romanii pot sta linistiti, cel putin cei din tara: Romania va supravietui si se va transforma intr-un focar spiritual mondial, potrivit unei profetii indiene.

Citeşte mai departe...

Asa-i in tenis

LawnTennisStimati tenismeni, stimate tenismene, ingaduiti-mi sa va fac o confidenta, am o noua dragoste - iubesc tenisul.

Citeşte mai departe...

E tare frumos la tara

viata-la-taraLa tara e frumos. Foarte frumos. Cum sa nu indragesti traditiile milenare ale mediului rural?

Citeşte mai departe...

Romania a ajuns sa aiba toate datele unei periferii coloniale de consum

--viata-de-caineDomnul Orban, place sau nu place, este pus la zid in cercurile financiare internationale tocmai pentru ca a incercat sa se ridice impotriva acestor stari de lucruri, cautand sa puna bancile straine chiar la plata ravagiilor facute de ele insele, prin politica de creditare nu a investitiilor si dezvoltarii, ci a consumului fara acoperire economica, politica foarte profitabila lor pe termen scurt.

Citeşte mai departe...

Dar cine ne mai mana plugurile bre, daca or merge toti la scoala?

Avocatul Chiritescu si-a facut documentarea de teren la Flamanzi si a stat de vorba cu unul dintre martorii oculari si participanti la rascoala din 1907.

Citeşte mai departe...

Familia, munca si Dumnezeu sunt valorile romanilor

Romania este impartita intre unitatea deciziilor politice si unitatea inimilor. Cand inimile noastre bat la fel, avem aceleasi valori comune: familia, munca si Dumnezeu.

Citeşte mai departe...

Libertatea si frica de a pierde

Stii cum sunt prinse maimutele in Africa ? Vanatorul pune o piatra de marimea unui ou de gaina intr-o scorbura cu diametrul de sase centimetri. Maimutele simt ca acolo este un obiect si incearca sa-l scoata. Dar diametrul scorburii este mult prea mic. Frica de a pierde o tine pe loc.

Citeşte mai departe...

Succesul agronomului George Washington Carver

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem invata de la botanistul, chimistul si agronomul american George Washington Carver este acela de a fi adusi in locul unde il putem auzii pe Dumnezeu.

Citeşte mai departe...

Agricultura, ca o noua sansa

Turbulentele sociale care se manifesta in unele zone ale Romaniei nu sunt de natura sa incurajeze firmele straine sa demareze investitii strategice nici macar in sectoarele cele mai ademenitoare din punct de vedere al profitabilitatii.

Citeşte mai departe...

Un ordin emis dupa ureche

Se spune 65000 de agricultori nu au primit subventia pe motivul ca la data depunerii cererii la APIA, ar fi avut datorii la bugetele locale.

Citeşte mai departe...

Fara strategie agricola de 20 de ani

Romania nu a reusit in 20 de ani sa intocmeasca o strategie agricola, a declarat presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu.

Citeşte mai departe...

Judecata vine de Sus

Se povesteste in Patericul sinaitic ca un frate oarecare, nedreptatit fiind de un alt frate, s-a dus la avva Sisoe si i-a zis: „M-a nedreptatit un frate si vreau sa ma judec, ca sa mi se faca dreptate!“.

Citeşte mai departe...

Vremea crearii unei noi politici a hranei

Asigurarea securitatii alimentare pentru toate categoriile de cetateni din Romania este o masura majora a programului de guvernare pe 2012.

Citeşte mai departe...

Cu 60 de producatori mici si mijlocii Romania a cucerit lumea

Romania a participat in calitate de stat partener la Expozitia Internationala Saptamana Verde 2012 cu un pavilionului national pe o suprafata de 1.000 mp, unde si-au expus produsele 60 de producatori mici si mijlocii.

Citeşte mai departe...

Piramida alimentatiei sanatoase

Folosirea piramidei alimentatiei sanatoase te ajuta sa consumi o varietate de alimente sanatoase. Atunci cand consumi o varietate de alimente, organismul obtine toate vitaminele si mineralele de care ai nevoie.

Citeşte mai departe...

Analiza SWOT a MADR – puncte tari si puncte slabe

In planul strategic al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sunt prezentate cateva dintre punctele tari si slabe ale institutiei:

Citeşte mai departe...

Pentru o noua realitate a satului romanesc in mileniul III

Viitorul satului depinde foarte mult de modul in care vom actiona cu totii intr-o democratie reala bazata nu numai pe dialog ci si prin consultarea cetatenilor si  compromis.

.

Citeşte mai departe...

Credem sau nu Dumnezeu iubeste Romania

Desi multi vor sa ne convinga ca suntem rai, lenesi, prosti, s.a.m.d cineva ne iubeste totusi, chiar daca nu toti sunt convinsi de acest lucru. Dumnezeu.

Citeşte mai departe...

Ciolos: 6000 de idei pentru reforma Politicii agricole comune

Ca la orice cumpana intre ani, privesc inainte incarcat inca de impresiile anului ce tocmai a trecut. Pentru mine, 2011 va ramane anul pregatirilor pentru reforma Politicii agricole comune.

Citeşte mai departe...

10 puncte tari in contul Romaniei pe 2011

Analistii Erste au gasit la sfarsit de an 10 puncte tari pe care sa le treaca in contul Romaniei pe 2011, pornind de la revenirea pe crestere economica pozitiva si pana la stabilitatea generala de pe scena politica si mai ales de la nivel guvernamental.

Citeşte mai departe...

România a dat lovitura cu agricultura

România a dat lovitura cu agricultura in 2011: veniturile din acest sector au crescut de sapte ori mai mult decat media generala europeana.

Citeşte mai departe...

Zi de doliu la Timisoara

Azi 17 decembrie 2011 este zi de doliu la Timisoara, in memoria eroilor cazuti la Revolutie.

Citeşte mai departe...

In lume, sunt mai multi sclavi decat oricand in istorie

Compania Google va ajuta cu 11,5 milioane de dolari zece organizatii care lupta impotriva traficului uman si exploatarii prin munca.

Citeşte mai departe...

Democratie, nu austeritate

Conducatorii nostri europeni au aprobat un plan prin care se interzice permanent cheltuielile publice vitale - pentru a potoli setea marilor banci.

Citeşte mai departe...

Nu trebuie sa ne fie frica de reforma

Cheia valorificarii potentialului agricol presupune reformarea sistemului de invatamant agricol din Romania, sustine comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos.

Citeşte mai departe...

Severn Suzuki - fata care a facut lumea sa taca pentru 5 min

Buna ziua, eu sunt Severn Suzukisi si va vorbesc astazi in numele E.C.O. - Organizatia de mediu a copiilor.

Citeşte mai departe...

Miliardarii doneaza universitatilor bani pentru reducerea saraciei

Un fost absolvent al Scolii de Afaceri a Universitatii Stanford, in varsta de 76 de ani, a donat institutiei 150 de milioane de dolari pentru infiintarea unui institut dedicat dezvoltarii economiei si reducerii saraciei in tarile subdezvoltate.

Citeşte mai departe...

Agricultura poate hrani 10 miliarde de oameni

Nu putem vorbii de deficit de alimente in lume atunci cand agricultura poate hranii azi 10 miliarde de oameni.

Citeşte mai departe...

Ajutor pentru ai invata pe fermierii romani sa coopereze

Din 1989, fermierii romani cauta tot felul de forme de colaborare atat in tara cat si in afara ei.

Citeşte mai departe...

Strainii au cumparat deja un milion de hectare

Strainii au cumparat deja un milion de hectare din pamantul fertil al Romaniei, adica peste 12%.

Citeşte mai departe...

Fondurile europene: birocratie; neputinta; ori ...

Sunt unul dintre managerii tineri ai acestei tari implicata in schimbarea in bine a fetei urate a sectorului agroalimentar. De mai multi ani incerc sa dezvolt unele investitii in care sunt antrenati mai ales fermierii mici cu vocatie pentru progres.

Citeşte mai departe...

Este o solutie modificarea programului FEADR?

Un colaborator al revistei Profitul Agricol, e de parere ca programul FEADR ar fi prost croit. El propune o schimbare, care - spune el - l-ar aduce mai aproape de realitate. Poate ca merita ascultat, caci omul explica deschis si limpede:

Citeşte mai departe...

Romania are una din cele mai mai bune banci centrale din lume

Manfred Wimmer, CFO al Erste Group, a spus ca Romania este binecuvantata cu una din cele mai mai bune banci centrale pe care le poate avea vreo tara, condusa de un guvernator cu cea mai mare experienta din lume.

Citeşte mai departe...

Emil Cioran: Cele doua morale

,,Morala” este totdeauna o arma a celor ,,ajunsi”

Citeşte mai departe...

Suveranitatea alimentara, o solutie europeana pentru combaterea crizei!

Krems – Austria – 22 August 2011

Citeşte mai departe...

Agricultura romaneasca poate ajunge pe locul 2 in Europa

Lucian Anghel (BCR) considera ca Romania are potential de a se numara printre lideri in ceea ce priveste productia de cereale in Europa si sa ajunga pe locul al doilea in clasamentul european al productiilor, dupa Franta.

Citeşte mai departe...

Solutie anti-criza, lumea condusa de femei

Islanda a ajuns cunoscuta in toata lumea pentru colapsul din sistemul bancar care ar fi putut sa o duca la o catastrofa totala.

Citeşte mai departe...

Al 4-lea val si reperele schimbarii

Reperele schimbarii in aceste zile sunt mutatiile in constiinta, nemultumirea fata de stiinta, sursele interioare de autoritate si putere, respiritualizarea societatii, declinul materialismului, raspandirea democratizarii  si miscarea dincolo de nationalitate.

Citeşte mai departe...

Sa ne asiguram nivelul minim de trai civilizat in conditiile de criza

Principalele scopuri ale unui sistem economic construit pentru a deservi o comunitate care se doreste independenta ar trebui sa fie supravietuirea comunitatii in caz de criza.

Citeşte mai departe...

E greu sa fii contemporan cu realitatea

Mediul agricol s-a schimbat surprinzator de mult in ultimele 10 luni. Modificarile sunt atat de bruste, de profunde si de durata, incat nici celor implicati in sector fie nu le vine sa creada, fie nu le inteleg.

Citeşte mai departe...

De ce avem asa de putini fermieri bogati ?

"Romania ar putea deveni un taram al miliardarilor daca s-ar apuca serios de dat cu sapa”, a declarat pentru National, Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Citeşte mai departe...

Noutati

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

01-10-2024 Informatii utile

Sfaturi pentru economisirea cheltuielilor și facturilor medicale

Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

17-07-2024 Asociatii agricole

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

Începând cu 1 iulie 2024, Sandor Darabont a preluat funcția de Președinte al Clubului Fermierilor Români pentru o perioadă de șase luni, în cadrul mecanismului președinției rotative instituit de asociație în 2021. Mecanismul președinției rotative urmărește punerea în prim-plan a unor teme de interes major pentru agricultura din România, dar și a unor probleme strategice specifice regiunii din care provine președintele. Mai multe>>

Cultivăm educația. Parteneriat de succes pentru generațiile viitoare

08-07-2024 Invatamant agricol

Cultivăm educația. Parteneriat de succes pentru generațiile viitoare

Agreena, compania daneză în creștere, ce face pionierat în tranziția spre agricultura regenerativă, a încheiat cu succes un proiect de educare a noilor generații, în parteneriat cu WorldSkills România. Aproape 9000 de elevi și peste 200 de profesori au beneficiat de cunoștințele despre importanța prezervării biodiversității în domeniul agro și nu numai. Opiniile rezultate în urma programului arată cât de mult s-au dezvoltat atât cunoștințele teoretice și practice, cât și capacitățile importante precum munca în echipă sau abilitățile de comunicare. Mai multe>>

Proiectul AgriSchool Plus dezvolta abilitatile antreprenoriale ale elevilor din liceele agricole

21-02-2024 Invatamant agricol

Proiectul AgriSchool Plus dezvolta abilitatile antreprenoriale ale elevilor din liceele agricole

Junior Achievement (JA) Romania si Romanian-American Foundation (RAF) continua parteneriatul pentru Educatia antreprenoriala in liceele agricole din Romania. Proiectul AgriSchool Plus se deruleaza in perioada 2024-2026 si are ca scop pregatirea elevilor din liceele agricole pentru reusita profesionala, prin educatie antreprenoriala practica si cooperarea cu mediul de afaceri local. Mai multe>>

Fermierul Vonica Maniu preia mandatul de presedinte al Clubului Fermierilor Romani

12-01-2024 Asociatii agricole

Fermierul Vonica Maniu preia mandatul de presedinte al Clubului Fermierilor Romani

Incepand cu 1 ianuarie 2024, dl. Vonica Maniu, fermier care realizeaza performanta in cultivarea cerealelor si oleaginoaselor intr-o zona puternic afectata de seceta, in jud. Constanta, precum si o afacere in sectorul ovin preluata de la inaintasii dansului din Poiana Sibiului, a preluat functia de presedinte al Clubului Fermierilor Romani pentru o perioada de 6 luni, pana la data de 30 iunie 2024. Mai multe>>

Oportunitatile noilor tehnici genomice (NGTs)

07-12-2023 Cercetare agricola

Oportunitatile noilor tehnici genomice (NGTs)

Noile tehnici genomice (NGTs) pot sprijini crearea unor sisteme agricole europene mai durabile si reziliente, conform declaratiei Teresei Babuscio, Seful Departamentului pentru Afaceri Guvernamentale si Industriale EMEA, la Corteva Agriscience, o companie internationala de cercetare si dezvoltare agricola care ofera fermierilor din intreaga lume solutii integrate pentru provocarile viitoare. Mai multe>>

Peelhy, start-up-ul romanesc care dezvolta bio-stickere pentru decontaminarea fructelor si legumelor, printre castigatorii BASF Innovation Hub 2023

30-11-2023 Siguranta alimentara

Peelhy, start-up-ul romanesc care dezvolta bio-stickere pentru decontaminarea fructelor si legumelor, printre castigatorii BASF Innovation Hub 2023

Start-up-ul romanesc Peelhy a castigat faza regionala a competitiei BASF Innovation Hub pentru un viitor sustenabil, organizata pentru Europa Centrala si de Sud-Est. Fondatorul Peelhy, Marius Pasculea, dezvolta o idee de decontaminare a fructelor si legumelor proaspete cu coaja comestibila, folosind un bio-sticker antimicrobian care se dizolva prin spalare. Mai multe>>

Cinci cadre didactice de la USAMV Cluj-Napoca, incluse in Top World Ranking of Scientists 2%

24-10-2023 Invatamant agricol

Cinci cadre didactice de la USAMV Cluj-Napoca, incluse in Top World Ranking of Scientists 2%

Cinci cadre didactice de la Universitatea de Stiinta Agricola si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca au fost incluse in Top World Ranking of Scientists 2%, potrivit clasamentului dat publicitatii de Universitatea Stanford (California, SUA), impreuna cu Editura Elsevier si cu organizatia de cercetare stiintifica SciTech Strategies. Mai multe>>

Fonduri europene pentru imbunatatirea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol

20-10-2023 Invatamant agricol

Fonduri europene pentru imbunatatirea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, in calitate de agentie de implementare a proiectelor PNRR in baza acordului cu Ministerul Educatiei, a publicat conditiile privind accesarea fondurile europene disponibile prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) pentru finantarea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol. Mai multe>>

Ziua Mondiala a Alimentatiei 2023

16-10-2023 Siguranta alimentara

Ziua Mondiala a Alimentatiei 2023

"Nu trebuie sa subestimam importanta apei si sa o consideram garantata: trebuie sa lucram impreuna pentru a gestiona o resursa finita si pretioasa" - Dr. QU Dongyu, Director-General al Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO). Mai multe>>

Solutii inovatoare pentru fermierii implicati in actiunile de combatere a risipei alimentare

16-10-2023 Siguranta alimentara

Solutii inovatoare pentru fermierii implicati in actiunile de combatere a risipei alimentare

In fiecare an, pe 16 octombrie, aproximativ 130 de tari din intreaga lume celebreaza Ziua Mondiala a Alimentatiei, marcata de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) pentru prima oara in anul 1979, luna noiembrie, cu ocazia celei de-a XX-a Adunari Generale desfasurata la Roma. Cu acest prilej, la aceasta data in Romania a fost instituita Ziua Nationala a Alimentatiei si Combaterii Risipei Alimentare incepand cu anul 2016, prin Legea nr. 47/2016 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in acelasi an. Mai multe>>