Norocul le zambeste celor norocosi

1nufar-alb.jpg


Nufarul este simbolul prieteniei. Este asociat cu puritatea, pacea, armonia, sinceritatea, veselia, fericirea si norocul. Pentru a avea noroc trebuie sa indrazniti. Atunci cand avansati cu indrazneala in directia scopurilor veti fi ajutat de forte nevazute. De indrazneala aveti nevoie, ca sa va spuneti, unde vreti sa ajungi. Si veti ajunge cu siguranta.










Atunci cand i-ti iei angajamentul providenta este de partea ta. Trebuie sa fi hotarat pentruca curajul inseamna geniu, putere si magie. Mintea se va lumina, incepi si totul va fi dus la bun sfarsit.

In tot ce faceti dezvatati-va de temerile care va trag inapoi. Nu cautati in mod spontat aprobarea, dezaprobarea sau ridicularizarea celorlalti. Asumati-va angajamentul.

Nu trebuie sa aveti frica de esec. Daca va este frica, va veti gandi la motivele care va impiedica sa va atingeti visurile si scopurile si va veti convinge sa nu faceti chiar actiunile care var permite sa aveti succes. Singurul lucru pe care trebuie sa-l spuneti este sa repetati cuvintele " Pot reusi"

Dumneavoastra aveti nevoie de aprecire asa cum copilul are nevoie de dragoste si asa cum trandafirii au nevoie de ploaie. Pentru a scapa de frica de respingere repetati cuvintele "Nu sunt obligat".

Dorinta de a fi placut si acceptat de ceilalti sta la baza respectului fata de lege, a amabilitatii, a bunelor maniere, a politeţii, a obiceiurilor si normelor sociale care fac posibilă viaţa civilizata. Nu este greu sa acorzi atentie celor din jur. Atentie inseamna, respect, iubire, comunicare. Fara respect, comunicarea devine imposibila. Si cat stai si te gandesti cat putin respect exista in Romania, i-ti dai seama cat de norocos poti fi daca ti-ai insusit arta respectului si comunicarii. Respectul te ajuta sa atingi, pe calea cea buna, obiectivele si scopurile care ti le-ai propus.

Eliminati pretextele: “Exista cineva care a avut aceleasi obstacole ca si tine, dar a reusit sa le depaseasca?”- acesta intrebare va obliga sa fiti cinstit cu voi insiva.

LUATI PICIORUL DE PE FRANA: prima frana este sentimentul de neajutorare dobandita (ori de cate ori apare ocazia sa va schimbati va spuneti “nu pot!”); a doua frana este “zona confortului (obiceiurile).

Tot ce mintea omului poate concepe si poate crede, poate si realiza. Singura limitare reala este intensitatea dorintei dvs. Intensitatea dorintei este focul care asigura atingerea obiectivului. Daca focul este mai puternic, timpul este mai scurt pentru a reusi. Daca focul se stinge, trebuie sa o iei de la capat.

Comportamentul uman este guvernat de obiceiuri. In absenta unei decizii ferme sau unui stimul exterior veti continua la nesfarsit sa va comportati in acelasi mod. Un soc de orce natura este capabil sa va trezeasca. Luati o hotarare ferma sa va schimbati pentru a nu ramane la realizari de acelasi nivel. Daca i-ti doresti sincer un lucru, purtati-va ca si cum ar fi imposibil sa dati gres si il veti obtine.

Curajul este dominarea fricii. Daca va obisnuiti sa va infruntati frica, si va purtati ca si cum nu v-ar fi de loc frica, temerile scad si curajul creste. Daca nu faci lucrul de care i-ti este frica, frica i-ti controleaza viata. Fa lucrul de care i-ti este frica si vei ucide frica.

Ingrijorarea este o forma de teama provocata de nehotarare si indoiala si este definita drept stabilirea scopurilor negative. Omaneii care au ingrijorarea banilor vor avea permanent probleme financiare. Dobanditi lucrurile la care va ganditi si pentru care va ingrijorati.

Sunt trei etape pentru dezvoltarea curajului:

  • ganditi-va la situatia care va starneste frica si luati toate masurile pentru a impiedica cele mai rele consecinte posibile;
  • asigurati-va ca cel mai rau lucru nu se poate intampla;
  • apoi va concentrati intreaga actiune asupra succesului.

Indrazniti sa mergeti inainte. Concentrati-va energia inainte catre ce se afla in fata si nu o risipiti gandindu-va la ce este in spatele dvs. Ganditi-va la succes. Dezvoltati-va curajul imaginandu-va toate recompensele si avantajele de care va veti bucura cand va veti atinge scopurile. Fiti dispus sa faceti toate eforturile necesare. Trebuie sa fiti atat de fidel scopului incat sa platiti orce pret si sa faceti orce sacrificiu.

Curajul in prima faza este dat de vointa de a incepe. Cel mai mare avantaj este vointa de a reusii si de a nu renunta niciodata.

In a doua faza ai nevoie de perseverenta, rezistenta si răbdarea. Oamenii i-si ating 95 la suta din scopuri cu conditia sa nu renunte.

Indata ce va propuneti un scop maret, viaţa dvs va fi zguduita de o serie de furtuni, respectiv schimbari care vor forma o conspiratie care vor aduce experiente si ocazii necesare pentru a realiza obiectivele pe care le doriti.

Dupa ce vati propus scopul mareti trebuie sa raspundeti la dou intrebari de aur:

  • “- Ce am facut bine?”;
  • “- Daca as lua de la inceput ce as schimba?”

Esecul precede reusitele extraordinare trebuie sa reusiti numai ultima data. Presupuneti ca succesul este inevitabil. Daca nu faci greseli inseamna ca nu faci destule eforturi. Invata din greseli pentru a nu le mai repeta.

Pregatiti-va pentru testul perseverentei. Cel mai mare esec poate fi trambulina spre cel mai mare succes. Succesul este un pas mai departe decât punctul la care toti ceilalţi au renuntat. Deci nu renunta pentruca poti reusi la pasul urmator.

Exista o mare deosebire intre perseverenta si incapatanare. Perseverenta este de a merge mai departe catre un scop definit in ciuda obstacolelor si dificultatilor care apar in mod inevitabil. Incapatanarea este incercarea de a obtine ceva desi e clar ca nu e posibil, si se manifesta cand nu vreti sa acceptati realitatea (nu santeti realist).

Deveniti o persoana pe care nimeni si nimic nu o poate opri. Cu cat perseverati mai mult cu atat aveti mai multa incredere. Si cu cat aveti mai multa încredere cu atat perseverati mai mult. Perseverenta este autodisciplina in actiune. Cand perseverati in fata dificultatilor, va consolidati autodisciplina si va construiti caracterul si depasiti obstacole tot mai mari.

Poate ca nu suntem un popor perseverent si autodisciplinat, dar nu avem incontro. Directia in care am pornit nu poate sa ne duca decat la succes. Facem destule gresele si cred ca pana la urma vom invata din ele. Si nu uiati ca cel mai mare esec in guvernarea tarii poate fi trambulina spre cel mai mare succes. S-ar putea sa fie, pana la urma, pariul pierdut cu agricultura!

Nu-mi ramane decat sa va urez: MULT NOROC

Noutati

Cresterea nutriilor: tipuri si linii pure

20-01-2021 Animale de blana

Cresterea nutriilor: tipuri si linii pure

Succesul cresterii nutriilor depinde in primul rand de aptitudinile, cunostintele si capacitatea crescatorului, care trebuie sa aplice in practica anumite principii si metode pentru atingerea acestui scop precis. Dintre metodele de crestere, cea mai obisnuita este cresterea in linie pura, care consta in imperecherea unor animale de acelasi tip. In cadrul fiecarei linii pure (tip de culoare), in orice crescatorie indivizii au calitati diferite sau mai exact specifice in ceea ce priveste dezvoltar... Mai multe>>

Boli specifice virale la iepuri

12-12-2019 Iepuri

Boli specifice virale la iepuri

In continuare va prezentam cele mai importante boli virale specifice iepurilor, respectiv Mixomatoza respiratorie cronica si Boala hemoragica a iepurilor (epizotia cu picorna-virus). Mai multe>>

Consumul de furaje la iepuri

19-06-2019 Iepuri

Consumul de furaje la iepuri

In 24 de ore, un iepure adult cu acces liber la furaje mananca de aproximativ 90 de ori, consumand 4-5 g de fiecare data cand este hranit cu furaj combinat si de pana la 80 de ori cand este hranit traditional. Timpul consumat in total este de 1h 30´ pana la doua ore maxim. Consumul este mai frecvent noaptea decat ziua. Mai multe>>

Boli ale pielii la iepuri

20-03-2019 Iepuri

Boli ale pielii la iepuri

In continuare, va prezentam cele mai des intalnite boli ale pielii la iepuri, respectiv: raia si micozele. Mai multe>>

Alimentatia iepurilor de casa

05-02-2019 Iepuri

Alimentatia iepurilor de casa

Furajarea rationala a iepurilor de casa constituie una din principalele chei ale succesului in cunicultura. Furajele folosite, modul de prezentare, pastrarea si administrarea lor sunt probleme esentiale in cresterea acestei specii. Mai multe>>

Factori ce pot interveni in fiziologia reproductiei la iepuri

13-08-2018 Iepuri

Factori ce pot interveni in fiziologia reproductiei la iepuri

Datorita corelatiei dintre lobul anterior al hipofizei (LAH) si sistemul nervos, functiile sexuale pot fi influentate, in sensul stimularii sau inhibitiei, prin organele de simt si creier. Din acest motiv, functia centrului sexual din hipotalamus si lobul anterior al hipofizei depinde de integritatea sistemului nervos si de echilibrul metabolic, orice decalaj putand duce la scaderea activitatii sexuale sau la oprirea functiei gonadelor si in final, la disparitia instinctului sexual. Mai multe>>

Tranzitul digestiv si particularitatile digestiei la iepuri

03-06-2018 Iepuri

Tranzitul digestiv si particularitatile digestiei la iepuri

Nutretul ingerat sufera in gura modificari fizice (maruntirea, umectarea si amestecarea cu saliva, dar si modificari chimice (descompunerea amidonului in maltoza, sub actiunea amilazei si a maltozei in glucoza, sub actiunea maltazei salivare). Apoi bolul alimentar trece in stomac, cecotrofele sosesc in stomac fara a fi mestecate, regasindu-le intacte in partea fundica a acestuia. Mai multe>>

Ameliorarea Iepurilor: Selectia si Reproductia la Iepuri

19-04-2018 Iepuri

Ameliorarea Iepurilor: Selectia si Reproductia la Iepuri

Desi aparent distincte, aceste probleme se rezolva practic impreuna. De la inceput trebuie aratat ca la reproducerea populatiilor se va avea in vedere catre ce se doreste a se ajunge; rasele au fost inlocuite cu linii ale lor, deoarece pe de o parte rasele de iepuri, in general, mai au inca standarde de expozitie care poate nu corespund cu importanta economica a caracterelor catre care se tinde, iar pe de alta parte se supravegheaza mai usor populatia ca un intreg. Mai multe>>

Rasele grele de iepuri

02-02-2018 Iepuri

Rasele grele de iepuri

Unii iepurii sunt crescuti pentru a fi mici si draguti, iar altii sunt crescuti pentru a fi gigant. Daca sunteti de parere ca mai mare este mai bine, atunci ar trebui sa verificati rase grele de iepuri prezentate in acest articol. Unii iepuri uriasi sunt animale de companie excelente din cauza naturii lor docile, in timp ce altele necesita o manipulare mai atenta. Iata cateva informatii despre patru dintre cele mai populare rase grele de iepuri. Mai multe>>

Ameliorarea la iepurii de casa

12-11-2017 Iepuri

Ameliorarea la iepurii de casa

Ameliorarea are in atentie populatia, nu individul. In principal, selectia, incrucisarea si consagvinizarea sunt influentate sau nu in actiunea lor de structura populatiei, adica de ponderea detinuta de diferite categorii de indivizi din totalul populatiei. Pentru ameliorare, un interes deosebit prezinta structura de reproductie si caracterele demografice ale iepurilor de casa. Mai multe>>

Hranirea iepurilor: Cerintele nutritionale ale iepurelui

12-07-2017 Iepuri

Hranirea iepurilor: Cerintele nutritionale ale iepurelui

O productie buna in cresterea iepurilor este conditionata de o alimentatie echilibrata, susceptibila pe de o parte sa aduca iepurelui toate elementele nutritive necesare, iar pe de alta parte sa evite efectele negative datorita excesului unuia dintre elementele nutritive sau dezechilibrului proportional dintre ele. Mai multe>>