198 de firme expozante si 9.520 de vizitatori la AgriPlanta - RomAgroTec 2014

Agriplanta 2014TOTUL DE LA SAMANTA LA RECOLTA! * Expozitie in camp - utilaje si input-uri pentru agricultura * Loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole * Demonstratii comentate cu masini agricole. 198 de firme expozante din 14 tari si peste 9.520 de fermieri, specialisti, oficialitati, jurnalisti, dar si grupuri de elevi si studenti au participat la expozitia in camp AgriPlanta - RomAgroTec, editia a 4-a, organizata in perioada 5-8 iunie 2014, langa Fundulea, judetul Calarasi, pe un teren agricol de peste 30 de hectare.

 

 

Numarul expozantilor a fost cu 75% mai mare decat la editia precedenta, iar vizitatorii, desi in numar mai mic fata de editia 2013, au fost aproape in totalitate specialisti si profesionisti din domeniul agricol. Ca origine geografica, vizitatorii au provenit din peste 27 de judete (Calarasi, Ialomita, Buzau, Constanta, Tulcea, Giurgiu, Vrancea, Vaslui, Botosani, Braila, Galati, Teleorman, Valcea, Olt, Dolj, Arges, Dambovita, Prahova, Covasna, Sibiu, Brasov, Cluj-Napoca, Alba, Caras Severin, Mehedinti, Ilfov, municipiul Bucuresti etc).

http://www.agroinfo.ro/videouri/evenimente/noutati-tehnice-la-agriplanta-romagrotec-2014

AgriPlanta - RomAgroTec 2014 s-a deschis in 5 iunie, in prezenta Dlui Daniel Constantin - Ministrul Agriculturii, Dlui Peter Tamas Nagy - Secretar de Stat, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Dlui Peter Grothues - Director general DLG International, Dlui Ernst Zimmerl - Atasat pe probleme de agricultura si mediu, pentru Romania si Ungaria, al Ambasadei Austriei la Budapesta, a numerosi specialisti si jurnalisti.

http://www.agroinfo.ro/evenimente/targuri-si-expozitii/agriplanta-romagrotec-2014-si-a-deschis-portile

Firmele expozante au atras vizitatorii cu oferte avantajoase de utilaje si masini agricole, seminte, fertilizanti, produse de protectia plantelor, sere, silozuri, dar si servicii de leasing, invatamant agricol, presa de specialitate etc.

Reusind sa invinga capriciile unei primaveri ploioase, cele 24 de loturi demonstrative cultivate in incinta AgriPlanta -RomAgroTec 2014 cu rapita, porumb, floarea soarelui, grau, orz, orzoaica, soia, plante furajere, mazare, gazon, sofranel etc, au reflectat solutiile de genetica, nutritie si protectia plantelor, oferite de firmele expozante: Bayer, Biochem, Biocrop, Cheminova, Ciproma Sem, Dow AgroSciences, Euralis Seminte, Everde, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Agricola Fundulea, KWS Seminte, Makteshim Agan Marom, May-Agro Tohumculuk, Nufarm Romania, Probstdorfer Saatzucht Romania, Procera Agrochemicals Romania, Quality Crops Genetics, Saaten Union Romania, Summit Agro Romania si Syngenta Agro.

Demonstratiile cu masini agricole, grupate pe teme ca: protectia plantelor, lucrarile solului si semanat, energii regenerabile si tehnici moderne de aplicare a fertilizantilor, desi atent pregatite, au fost in parte compromise datorita conditiilor de sol determinate de ploile abundente din zilele premergatoare si din ziua deschiderii expozitiei.

In zona de demonstratii pentru protectia plantelor am reusit sa prezentam 10 masini si utilaje agricole (autopropulsate si tractate), apartinand companiilor Agri-Alianta, Amazonen-Werke H.Dreyer GmbH, Agri Full Power, Agrifac Machinery, General Leasing, Lemken Romania, Mewi Import Export Agrar Industrietechnik, NHR Agropartners, IPSO Agricultura, Miaghi Impex si Tehnofavorit. Comentariile de specialitate au fost asigurate de dr. ing. Ovidiu Ranta, Sef lucrari la USAMV Cluj-Napoca, specialist in mecanizarea agriculturii.

http://www.agroinfo.ro/videouri/evenimente/demonstratii-in-camp-la-agriplanta-romagrotec-2014

http://www.agro-tv.ro/reportaj-video-demonstratii-cu-masini-agricole-click-aici/

Demonstratiile practice cu masini in zona Lucrarile solului si semanat au fost pregatite in detaliu, expozantii reusind sa efectueze probe de reglare a masinilor in preziua deschiderii evenimentului. Au fost inscrise 22 de agregate de lucrare a solului, majoritatea fiind clasificate in domeniul de prelucrare a solului fara arat (minim de lucrari), apartinand firmelor: NHR Agropartners, IPSO Agricultura, Amazonen-Werke H.Dreyer Gmbh, Maschio Gaspardo Romania, Agri-Alianta, General Leasing, Lemken Romania, Mewi Import Export Agrar Industrietechnik, Agri Full Power, Titan Machinery Romania, Vaderstad. O ploaie torentiala a dejucat planurile de organizare, umiditatea din sol crescand la valori la care orice actiune a masinilor a devenit imposibila.

In zona demonstratiilor pentru energii regenerabile au avut loc 10 prezentari cu instalatia mobila de producere a peletilor din paie la care au asistat peste 100 de fermieri interesati de aceste tehnologii de viitor.

„AgriPlanta - RomAgroTec 2014 a fost pentru noi o mare reusita! Chiar daca multi s-au plans de vreme si de efectele ploii, trebuie sa nu uitam ca agricultura adevarata se face in camp, iar noi suntem oameni din agricultura, fiind astfel obisnuiti sa purtam cizme la nevoie. Exact acest aspect a facut diferenta fata de alte targuri organizate pe asfalt.

Vizitatorii nostri, in numar nesperat de mare, au venit pe ploaie, prin noroi, pe arsita, pana la marginea expozitiei, special pentru a vedea cum se produc peletii din biomasa si pentru a se informa despre posibilitatile existente in acest domeniu. Au avut loc doar discutii concrete, am propus si ne-au fost propuse proiecte foarte interesante, ceea ce ne face sa credem ca am facut un prim pas foarte important in domeniul energiilor regenerabile in Romania. Pe viitor speram sa reusim o colaborare cat mai stransa cu fermierii si o sustinere cat mai buna din partea factorilor decizionali, astfel incat sa creem impreuna un sistem competitiv de valorificare a biomasei reziduale in scopuri energetice", a declarat Radu Domnita, reprezentant al firmei producatoare HIMEL Germania.

In zona "TRACTOR si TRACTORIST", in cele doua zile cat a fost posibila efectuarea demonstratiilor, 37 de fermieri si-au aratat abilitatile in manevrarea tractorului printre jaloane, efectuarea de opriri la punct fix cu fata sau cu spatele tractorului si mentinerea tractorului in echilibru pe un sistem tip balansoar.

Peste 200 de copii de fermieri au beneficiat de programul AgriKids, unde au putut sa invete jucandu-se, participand la concursuri de sadit, la teste-fulger de cunostinte despre agricultura, la ateliere de creatie in care au folosit materiale naturale si reciclabile, pictura pe fata facuta de personaje din povesti, dans si multe premii.

Tombola Vizitatorului AgriPlanta - RomAgroTec 2014 si-a desemnat duminica, 8 iunie, castigatorii premiilor atractive - de la vizite la fabrici de masini agricole din Germania sau evenimente organizate in Franta, la vizitarea expozitiei Eurotier 2014, una dintre cele mai mari expozitii dedicate zootehniei, organizata de Societatea Germana pentru Agricultura (DLG e.V. Germania), la unelte pentru ferma si saci de seminte de grau, porumb, floarea soarelui, rapita, pachete tehnologice si obiecte promotionale - oferite de firmele: Everde, Makhteshim Agan Marom, Agro Office Sisteme, Xepi, Miaghi Romania, Biso Romania, Nexxon, ITC, General Leasing, Nufarm Romania, Biocrop, Quality Crops, May-Agro Tohumculuk, Maschio Gaspardo Romania, Euralis Seminte, Zetor Tractor, Biochem, Amazonen-Werke GmbH, Impar, Map-Masini Agricole Performante, Isagri Romania, Farm Tech, Claas Global Sales GmbH, Mewi Import Export Agrar Industrietechnik, Ipso Agricultura, Cheminova, Ciproma Sem, Probstdorfer Saatzucht Romania, Procera Agrochemicals Romania, Titan Machinery Romania, NHR Agropartners, Saaten Union, Rapool, DLG InterMarketing, Tehnofavorit si KWS Seminte.

Tombolele zilnice desfasurate la standul Revistei FERMA i-au atras pe vizitatori, care au fost provocati la intreceri nastrusnice, intre care si concursul "Aruncatul cu potcoava", devenit deja traditional, coordonat ca de fiecare data, de Victor Yila, PR Man-ul Revistei Ferma. Indemanarea la aruncatul potcoavei a fost rasplatita cu premii oferite de revista Ferma si de firmele expozante.

AgriPlanta - RomAgroTec 2014 a fost organizata de compania romano-germana DLG InterMarketing, parte a Societatii Germane pentru Agricultura (DLG e.V.), cu sprijinul A.P.I.M.A.R., in colaborare cu Directia pentru Agricultura a Judetului Calarasi, Academia de Stiinte Agricole si Silvice "Gheorghe lonescu-Sisesti", USAMV Cluj-Napoca si USAMV Bucuresti.

https://ro-ro.facebook.com/Agriplanta


Si in 2014 DLG InterMarketing este onorat de parteneriatele stabilite cu:

Borealis L.A.T - Partener oficial al AgriPlanta-RomAgroTec pentru al doilea an consecutiv, principalul distribuitor de ingrasaminte din Europa
IKB Leasing - Partener al AgriPlanta-RomAgroTec pentru al treilea an consecutiv, unul dintre furnizorii importanti de servicii financiare, specialist in leasingul pentru echipamente si utilaje industriale
Ferma - Partener Media Principal al AgriPlanta-RomAgroTec, publicatie lunara in domeniul agricol cu distributie nationala, prezenta de 13 ani pe piata romaneasca.
Partenerii media ai acestei editii au fost: Recolte Bogate, Utilaje Agricole, Anunturi Agricole, Profitul Agricol, Horti Magazin, Porumbul, Revista Fermierului, AgroTv, AgriMedia, Lumea Satului, Agricultura365, Transilvania Business, Info Agrar, InfoFerma si Campania Agricola, Agrolnfo.ro, AgroRomania, Euroferma si Romania Agricola, AgriBusinessJob, Radio Romania Cluj si Radio Romania Antena Satelor.

DLG InterMarketing este parte a grupului DLG International, subsidiara Societatii Germane pentru Agricultura (DLG e.V.). DLG InterMarketing este organizator al targurilor Agraria, Cluj-Napoca, AgriPlanta-RomAgroTec, Fundulea, jud. Calarasi si AgriPlanta Timis.
Tel.: 021-317.12.25; Fax: 021-319 63 71; Mobil: 0722 633 639; 0722 434 743;
E-mail: [email protected]; [email protected]


www.agriplanta.ro; www.agraria.info.ro

 

 

Noutati

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

15-05-2025 Stiri agricole

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

AgriPortal Romania va desfășura în prima săptămână a lunii iunie Crop Tour 2025, un eveniment dedicat evaluării condițiilor de cultură și perspectivelor de recolta. În cadrul acestuia, vom colecta informații esențiale privind starea culturilor agricole din diverse regiuni ale țării. Mai multe>>

Săptămâna Bucătăriei Turcești ediția 2025

13-05-2025 Produse traditionale

Săptămâna Bucătăriei Turcești ediția 2025

Săptămâna Bucătăriei Turcești, celebrarea anuală a patrimoniului culinar bogat al Turciei, revine cu cea de-a patra ediție între 21 și 27 mai, pentru a sărbători metode de gătit durabile, sănătoase și tradiționale. Tema din acest an, „Preparatele Clasice ale Bucătăriei Turcești”, evidențiază rețetele clasice atemporale. Mai multe>>

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

08-05-2025 Invatamant agricol

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca își deschide porțile sâmbătă, 10 mai 2025, pentru sute de liceeni pasionați de științele vieții. ”Green Campus 2025 - Facultatea e mai cool decât credeai!” este evenimentul dedicat în fiecare an tinerilor care nu cunosc încă programele atractive de studii de licență ale Facultății de Zootehnie și Biotehnologii: Zootehnie; Biotehnologii; Comportamentul și bunăstarea animalelor. Mai multe>>

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

08-05-2025 Protectia mediului

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

În lumina raționalizării apei din cauza secetei, care a afectat zeci de mii de persoane în șase județe din România în 2024, un nou raport al mișcării Salvează Solul identifică degradarea solului drept un factor-cheie care accentuează criza apei. Mai multe>>

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

08-05-2025 Afaceri agricole

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

România are aproximativ o treime din totalul fermelor din UE, însă 90% dintre acestea au sub cinci hectare, adică sunt ferme de subzistență. Impact Hub Bucharest (reprezentantul EIT Food în România), în parteneriat cu Startarium, a lansat cea de-a patra ediție a raportului privind startupurile românești din AgriFood, care oferă o analiză cuprinzătoare a ecosistemului: „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”. Mai multe>>

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

08-05-2025 Utilaje agricole

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

Motocultorul a devenit rapid una dintre cele mai utile unelte din gospodărie, mai ales dacă lucrezi solul în mod constant. Nu doar că te scapă de efort fizic inutil, dar îți oferă și o eficiență mult mai mare în toate lucrările agricole. Însă, pentru a profita din plin de avantajele sale, ai nevoie de accesoriile potrivite. Cu ajutorul lor, munca devine mai ușoară, mai rapidă și, cel mai important, mai bine făcută. Dacă ai în vedere achiziția sau ai deja un motocultor, informațiile menționate în... Mai multe>>

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

07-05-2025 Targuri si expozitii

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează în perioada 8–10 mai 2025, în curtea instituției, „Târgul de produse tradiționale”. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilei Europei și celebrează contribuția României la dezvoltarea Politicii Agricole Comune, promovând produsele agroalimentare autentice, certificate și atestate la nivel național și european. Mai multe>>

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

07-05-2025 Protectia mediului

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

Fundația WorldSkills România a implementat în peste 300 de școli din România ediția 2024-2025 a programului Educație despre biodiversitate în spații urbane, în cadrul proiectului Acțiuni verzi, viitor durabil. Au fost organizate 3 evenimente de tipul Urban Greening Days la București, Iași și Ciumbrud, care au adus împreună elevi, experți și companii din domeniul înverzirii urbane, ce au ca scop comun soluționarea unei provocări reale din mediul urban actual. Mai multe>>

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

03-05-2025 APIA

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ,,Culturi verzi”, că în anul 2025, angajamentele aflate în derulare din Campania 2024 se adaptează (în perioada de depunere a Cererilor de plată) la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027. Mai multe>>

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>