Agri Trade Summit, evenimentul emblematic al Agribusiness-ului din Romania, a incheiat cu succes a doua sa editie, consolidandu-si pozitia de platforma principala pentru dialogul dintre fermierii romani si liderii industriei agricole, atat la nivel local, cat si european. Desfasurat in Hala Laminor, Bucuresti, pe data de 22 februarie 2024, summitul a reunit 1024 de platitori de bilete si peste 100 de invitati, din 18 tari, depasind recordul editiei anterioare, demonstrand un interes in crestere pentru piata agricola din Romania si pentru oportunitatile de afaceri pe care le ofera.
Sub indrumarea expertului in comertul cu cereale, Cezar Gheorghe, si al echipelor co-organizatoare ale AGRIColumn si Godmother, evenimentul a adus la lumina inovatii si tendinte in agribusiness, evidentiind rolul crucial al Romaniei ca Hub Geostrategic in sectorul agricol european.
„A doua editie a Agri Trade Summit nu doar ca a repetat succesul initial, dar a amplificat si impactul evenimentului pe scena internationala. Am reusit sa aducem impreuna un numar si mai mare de fermieri, companii si experti, facilitand dialogul constructiv si punand bazele unor colaborari profitabile”, a declarat Cezar Gheorghe, Co-Organizator Agri Trade Summit, Analist, Expert in comertul cu cereale si Fondator AGRIColumn.
"Reflectand asupra Agri Trade Summit 2024 din perspectiva domeniului publicitar, evenimentul a devenit, intr-o formula vizibil modernizata, un catalizator pentru inovatie si interconectare, pentru piata de Agribusiness, ceea ce subliniaza angajamentul Godmother fata de evolutia dinamica a sectorului," a declarat Valentin Vacarus, Co-Organizator si Expert in Comunicare.
Evenimentul a oferit o platforma extinsa pentru discutii pe teme actuale si provocari in agribusiness, oferind perspective valoroase asupra viitorului sectorului. Prezentarile si panelurile de discutie au abordat subiecte precum provocarile sectorului Agribusiness in 2024, sustenabilitate si inovatie in agricultura, importanta programelor de ameliorare locale, liantul dintre fermieri si consumatori, solutiile de finantare pentru Agribusiness si studii de caz relevante din industrie.
In plus, Agri Trade Summit a continuat sa ofere oportunitati ample de networking, cu zone dedicate intalnirilor de afaceri 1 la 1 si o sectiune de extinsa de standuri expozitionale, unde participantii au putut interactiona cu reprezentantii a 27 de companii renumite din domeniul agricol, financiar, de leasing, trading sau din domenii conexe.
Suportul si participarea unor figuri de marca din cadrul autoritatilor locale si internationale au subliniat importanta si relevanta evenimentului pentru sectorul agricol, confirmand angajamentul Romaniei fata de dezvoltarea si promovarea Agribusiness-ului la nivel european si global. Printre acestia:
Ultimele tendinte, provocarile si practicile de succes in Agribusiness au fost abordate si in prezentarile, discursurile si dezbaterile sustinute de distinsi invitati internationali, precum:
Printre vorbitorii romani care si-au adus contributia la eveniment, pe cele doua scene, reamintim:
De asemenea, in cadrul a doua dezbateri publice, care s-au desfasurat sub forma de panel, Fermieri si Traderi, Provocari comune in Agribusiness respectiv ROMANIA – FRANTA, Diferente comportamentale in Trading, Romania a fost reprezentata de nume precum: Alexander DEGIANSKI – Co-owner FOREST AND BIOMASS ROMANIA, Cosmin IANCU- PICMAR PROD COM, Gabriel STANCIU – S.C.SISMAD AGRO S.R.L., Razvan AVRAM – Green AGRO CROP, Claudiu JURUBITA – COOP AGRO ACTIV si Razvan PRELIPCEAN – Fermierii Iscusiti, Marin IORDACHE – AGRO TOTAL, Bogdan SOARE – SANAGRO Slobozia.
Agri Trade Summit a avut alaturi, in calitate de parteneri, Corteva Agriscience™ (Gold), KWS (Gold), Ameropa (Silver), Agrinvest si Agrinvest Credit (Silver), AlDahra (Silver), COMVEX (Silver), East Grain (Silver), UBM (Silver), Morami (Silver), Deutsche Leasing (Silver), Mewi (Silver), Roca Investment (Silver), BCR (Silver), Maria Group (Silver), Romtextil (Silver), Precom Agro (Silver), precum si trei din „companiile ABCD”, liderii tradingului de cereale la nivel mondial: ADM (Silver), Bunge (Silver) si Cargill (Silver). In plus, LAPAR, UNCSV, FAPPR si Clubul Fermierilor Romani - unele dintre cele mai mari asociatii de fermieri din Romania au sustinut Agri Trade Summit, in calitate de organizatii partenere.
Acestea din urma au fost reprezentate, pe scena principala a evenimentului, de Alexandru BACIU- Vicepresedinte LAPAR, Mircea BALUTA - Presedinte UNCSV, de Theo ICHIM-Presedinte Forumul APPR si de Florian CIOLACU- Director Executiv CLUBUL FERMIERILOR ROMANI.
Alti parteneri ai evenimentului: Breakfast powered by Boromir, Partener Hidratare – Carpatina, Pliculete de zahar pentru cafea – KWS, Crame partenere: Crama Hamangia & STRUNGA Winery, Amenajarea zonei de lounge – Mobexpert, Hoteluri partenere – Ramada Plaza, Grand Hotel Bucharest & Crowne Plaza Bucharest.
Evenimentul a fost sprijinit de urmatorii parteneri media: AGRO TV, 9am.ro, AgribusinessJob, AGROBIZNES, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol, Gazeta de Agricultura, New Money, Retail.ro, BIZ, Revista Fermierului, Romania Agricola, Start#Up, Wall-Street.ro, Agrimedia, Miller Magazine, TechnoMarket, Radio Romania Actualitati, Line Media si AgroImpact, precum si de media TRUST, in calitate de partener de monitorizare.
Despre AGRI Column:
AGRIColumn este un furnizor de servicii complexe si complete in Romania si in tarile riverane Dunarii, iar raportul de piata AGRIColumn este o initiativa unica in Agribusiness-ul romanesc. Prin numerele publicate saptamanal analizam piata la nivel local, regional si global pentru principalele marfuri (grau, porumb, seminte de floarea-soarelui, seminte de rapita, boabe de soia etc.), facem previziuni pe termen mediu si scurt si oferim informatii in exclusivitate despre statusul real al pietei la nivel regional si global.
Raportul AGRIColumn este folosit ca instrument de lucru de companii din Romania, Serbia, Ungaria, Bulgaria si Turcia si utilizat ca mediu de informare corecta de catre Guvernul Romaniei, institutia Prezidentiala si de catre Ministerul Agriculturii. In plus, AGRIColumn este citat adesea de catre Reuters, Bloomberg, Financial Times, iar cifrele sale sunt confirmate prin rapoartele USDA.
AGRIColumn este generator de solutii in Fermele din Romania, un mediu educativ ce transfera know-how catre entitati juridice prin programe complexe de instruire in Agribusiness si un generator de procese de invatare pentru noile generatii de fermieri in cadrul programelor Tineri Lideri in Agricultura si Antreprenor 4.0, sustinute de catre Clubul Fermierilor Romani.
Despre Godmother:
We are brand-experience artisans.
Godmother inseamna pasiune. Pasiune pentru crearea unor experiente de brand pozitive, bazate pe conexiuni profunde intre brand si consumator. Ne propunem sa inspiram audientele prin campanii (evenimente, activari in-store sau digitale) care ofera valoare, sunt relevante si de impact atat pentru consumator cat si pentru brand.
Godmother este o agentie de publicitate cu 24 de ani de experienta, peste 1000 de evenimente implementate si o echipa de profesionisti seniori pentru care implementarea impecabila, inovarea si perfectionarea constanta reprezinta standardul.
Godmother are o experienta relevanta in domeniul Agribusiness, atat din perspectiva organizarii de evenimente si de campanii de comunicare pentru jucatori de top din domeniul agriculturii, cat si in calitate de organizator de evenimente dedicate industriei, cel mai recent dintre acestea fiind VirtualAgro, cel mai mare targ virtual de agricultura din Romania, care a avut loc la finalul lunii mai 2021.
Prin solutii durabile, inovatia determina cresterea semnificativa a productiei agricole - a declarat liderul Corteva Agriscience in cadrul Romanian Agri Trade Summit desfasurat pe 22 februarie in Bucuresti.
Jean Ionescu, Country Leader pentru Romania si Republica Moldova la Corteva, a prezentat cele mai importante solutii pentru agricultura sustenabila, inovativa, la conferinta internationala, in fata a peste 1000 de experti din 18 tari: „Prin genetica avansata, produse pentru protectia plantelor, produse biologice si agricultura digitala, putem construi un mediu agricol durabil. La Corteva Agriscience, ne propunem sa aducem in prim-plan discutiile esentiale ale momentului, prin evidentierea preocuparilor si nevoilor fermierilor si partenerilor din industrie, descoperind valoarea reala pentru comunitatea agricola, contribuind la cresterea productivitatii si creand un viitor prosper prin imbogatirea vietii celor care produc si a celor care consuma".
In cadrul Romanian Agri Trade Summit, expertul Corteva a subliniat importanta pilonilor inovatie si sustenabilitate in peisajul dinamic al agriculturii, fermierii locali confruntandu-se cu o serie de provocari de mediu care necesita asimilarea practicilor si tehnologiilor adaptate la aceste conditii. Astfel, portofoliul de seminte Pioneer®, parte integranta din Corteva Agriscience, ofera fermierilor solutiile cu cea mai ridicata toleranta la seceta si arsita, asigurand o crestere semnificativa a productivitatii, indiferent de impactul climatic, prin valorificarea eficienta a resurselor limitate de apa. In acest context, alegerea numarul unu in randul fermierilor romani sunt hibrizii de porumb Optimum® AQUAmax®, recunoscuti pentru toleranta exceptionala la conditii extreme de mediu.
„Ma bazez exclusiv pe genetica companiei Corteva Agriscience, in special in cazul porumbului, dar si pentru culturile de rapita si floarea-soarelui. Hibrizii de porumb Optimum® AQUAmax® sunt o dovada a progresului tehnologic si o optiune viabila pentru fermieri in lupta lor pentru adaptarea la schimbarile climatice. Cu alte cuvinte, acesti hibrizi se remarca in ani buni si raman un sprijin de incredere in cei dificili,” a declarat Cosmin Iancu, fermier si director general la SC PICMAR PROD COM SRL despre portofoliul de seminte al companiei.
O mentiune importanta a companiei Corteva a fost si modul in care fermierii raspund provocarii de combatere a daunatorilor, rezistenta culturilor fiind una dintre cele mai importante preocupari ale acestora. Corteva Agriscience sprijina fermierii in aceasta lupta cu solutii inovatoare, iar o practica sustenabila este utilizarea produsului Qalcova™ bazat pe molecula spinosad, ca parte a unei strategii de management al rezilientei culturilor. Aceasta molecula unica are o origine complet naturala, derivata din bacterii existente in natura, care actioneaza eficient impotriva unei game diverse de daunatori, oferind un avantaj semnificativ in protejarea culturilor.
„Produsul Laser™ 240 SC bazat pe Qalcova™ este insecticidul pe care ma bazez in planul de control al daunatorilor pentru vita-de-vie. Capacitatea sa de a oferi protectie eficienta impotriva principalului daunator, Lobesia botrana, in orice fenofaza, chiar si pentru a treia generatie, imi permite sa recoltez struguri sanatosi, fara reziduuri in must sau vin, datorita naturii sale biologice,” a declarat inginerul Cornel Banita de la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa despre molecula activa spinosad si beneficiile sale.
Mai mult, un alt punct prezentat de Jean Ionescu in timpul panelurilor de discutii a fost adoptarea inovatiilor biologice, oferind fermierilor oportunitatea de a deschide calea catre un sector agricol rezilient, productiv si sustenabil in Romania. Astfel, introducerea unei noi categorii de produse biologice in portofoliul companiei reprezinta o abordare orientata spre viitor, oferind o solutie viabila pentru o varietate de provocari intalnite in agricultura. In centrul acestei transformari se afla Utrisha™ N, o solutie revolutionara ce redefineste nutritia culturilor, un produs biologic care imbunatateste natural vitalitatea culturilor, fixand azotul din atmosfera sub forma de amoniu disponibil imediat plantei de cultura. De asemenea, dintre produse, au fost amintitite si diferite tipuri de biostimulanti cu moduri unice de actiune, cum ar fi imbunatatirea utilizarii nutrientilor, cresterea rezistentei plantelor la factorii de stres abiotic, cum ar fi seceta sau temperaturile extreme, si imbunatatirea proceselor metabolice ale plantelor.
„In cadrul dinamic al industriei de Agribusiness, Corteva Agriscience este un partener dedicat si implicat, calauzindu-se de angajamentul ferm fata de fermieri si de alinierea la principiile fundamentale promovate de Romanian Agri Trade Summit. Prezenta companiei in cadrul evenimentului nostru aflat la cea de-a doua editie este o confirmare a importantei relatiilor de colaborare in cadrul industriei agricole, Corteva Agriscience contribuind astfel la cresterea standardelor si la facilitarea dezvoltarii sustenabile a sectorului agricol,” a declarat Cezar Gheorghe, analist expert si consultant, AGRIColumn.
Despre Corteva
Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) este o companie globala dedicata exclusiv agriculturii, care combina inovatia de varf in industrie, implicarea directa cu clientii si executia operativa pentru a furniza solutii profitabile pentru cele mai urgente provocari ale agriculturii la nivel mondial. Corteva obtine o preferinta de piata avantajoasa prin strategia sa unica de distributie, impreuna cu mixul echilibrat si global diversificat de seminte, produse si servicii pentru protectia plantelor si produse digitale. Cu unele dintre cele mai recunoscute marci din agricultura si o linie tehnologica bine pozitionata pentru a stimula cresterea, compania este angajata sa maximizeze productivitatea pentru fermieri, colaborand cu partile interesate din intregul sistem alimentar pentru a-si indeplini promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma, asigurand progresul pentru generatiile viitoare.
21-10-2024 Targuri si expozitii
Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>
18-10-2024 Alimentatie sanatoasa
Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a garanta un aport important de fibre, vitamine și minerale pentru organism. Dar smoothie-urile sunt mult mai mult decât băuturi delicioase din amestecuri de fructe; cu puțină atenție și implicare și alegând ingredientele potrivite, le poți transforma în adevărate bombe de energie. Mai multe>>
14-10-2024 Asigurari agricole
Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>
14-10-2024 Masini si utilaje agricole
Dacă profesia sau afacerea dumneavoastră este legată de tehnologia agricolă și de agricultură, ar trebui să citiți acest material. S-ar putea să găsiți ceea ce căutați demult. Mai multe>>
14-10-2024 Fonduri europene agricultura
REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>
14-10-2024 Irigatii
Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului. Mai multe>>
10-10-2024 Produse traditionale
Programul Autentic Românesc, inițiat de Transavia în 2022, marchează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită pe 10 octombrie, prin celebrarea valorilor autenticității, calității și siguranței produselor autohtone. #Autentic Românesc aduce împreună companii mari, de tradiție, cu companii românești la început de drum, dar care sunt unite de aceleași valori și dorință de dezvoltare durabilă, dar și de promovare a imaginii calității produselor românești peste hotare. Mai multe>>
08-10-2024 Intalniri si conferinte
AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>
01-10-2024 Intalniri si conferinte
Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>
01-10-2024 Agricultura ecologica
În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>
01-10-2024 Bovine
Marți, 01 octombrie 2024, a avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul zootehnic, specia bovine. Evenimentul, organizat sub coordonarea ministrului Florin BARBU, s-a desfășurat la sediul unei ferme de bovine din județul Buzău, localitatea Amaru. Acesta a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă sectorul bovinelor de lapte, în vederea stabilirii și formulării propunerilor de măsuri necesare soluționării acestora. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>