Agri Trade Summit 2024, o noua editie de succes, care defineste viitorul Agribusiness-ului European. Peste 1000 de participanti, din 18 tari

Agri Trade Summit 2024 o noua editie de succesAgri Trade Summit, evenimentul emblematic al Agribusiness-ului din Romania, a incheiat cu succes a doua sa editie, consolidandu-si pozitia de platforma principala pentru dialogul dintre fermierii romani si liderii industriei agricole, atat la nivel local, cat si european. Desfasurat in Hala Laminor, Bucuresti, pe data de 22 februarie 2024, summitul a reunit 1024 de platitori de bilete si peste 100 de invitati, din 18 tari, depasind recordul editiei anterioare, demonstrand un interes in crestere pentru piata agricola din Romania si pentru oportunitatile de afaceri pe care le ofera.


Sub indrumarea expertului in comertul cu cereale, Cezar Gheorghe, si al echipelor co-organizatoare ale AGRIColumn si Godmother, evenimentul a adus la lumina inovatii si tendinte in agribusiness, evidentiind rolul crucial al Romaniei ca Hub Geostrategic in sectorul agricol european.

A doua editie a Agri Trade Summit nu doar ca a repetat succesul initial, dar a amplificat si impactul evenimentului pe scena internationala. Am reusit sa aducem impreuna un numar si mai mare de fermieri, companii si experti, facilitand dialogul constructiv si punand bazele unor colaborari profitabile”, a declarat Cezar Gheorghe, Co-Organizator Agri Trade Summit, Analist, Expert in comertul cu cereale si Fondator AGRIColumn.

"Reflectand asupra Agri Trade Summit 2024 din perspectiva domeniului publicitar, evenimentul a devenit, intr-o formula vizibil modernizata, un catalizator pentru inovatie si interconectare, pentru piata de Agribusiness, ceea ce subliniaza angajamentul Godmother fata de evolutia dinamica a sectorului," a declarat Valentin Vacarus, Co-Organizator si Expert in Comunicare.

Evenimentul a oferit o platforma extinsa pentru discutii pe teme actuale si provocari in agribusiness, oferind perspective valoroase asupra viitorului sectorului. Prezentarile si panelurile de discutie au abordat subiecte precum provocarile sectorului Agribusiness in 2024, sustenabilitate si inovatie in agricultura, importanta programelor de ameliorare locale, liantul dintre fermieri si consumatori, solutiile de finantare pentru Agribusiness si studii de caz relevante din industrie.

 

Agri Trade Summit 2024 o noua editie de succes foto 1

 

In plus, Agri Trade Summit a continuat sa ofere oportunitati ample de networking, cu zone dedicate intalnirilor de afaceri 1 la 1 si o sectiune de extinsa de standuri expozitionale, unde participantii au putut interactiona cu reprezentantii a 27 de companii renumite din domeniul agricol, financiar, de leasing, trading sau din domenii conexe.

Suportul si participarea unor figuri de marca din cadrul autoritatilor locale si internationale au subliniat importanta si relevanta evenimentului pentru sectorul agricol, confirmand angajamentul Romaniei fata de dezvoltarea si promovarea Agribusiness-ului la nivel european si global. Printre acestia:

    • Mircea GEOANA, Secretar General adjunct NATO, cu o interventie live, din studiourile NATO, de la Bruxelles
    • Janusz WOJCIECHOWSKI, Comisarul European pentru Agricultura din partea Comisiei Europene si
    • Norbert LINS, Presedintele Comisiei pentru Agricultura din Parlamentul European, care au transmis mesaje video personalizate

 

Agri Trade Summit 2024 o noua editie de succes foto 2

 

Ultimele tendinte, provocarile si practicile de succes in Agribusiness au fost abordate si in prezentarile, discursurile si dezbaterile sustinute de distinsi invitati internationali, precum:

    • Alexander BOBYLOV - Agricultural products and business development manager Euronext
    • Jaime Nolan MIRALLES - SVP Clearing & Execution EMEA Ags & Biofuels StoneX
    • Franck LOSCHI, Commercial Director of Cooperative Agricole Lorraine, Franta
    • Philippe STRABACH, Farmer at Lotter Farme, Franta

 

Printre vorbitorii romani care si-au adus contributia la eveniment, pe cele doua scene, reamintim:

    • Jean IONESCU, Country Leader Corteva Romania si Republica Moldova
    • Roxana GAMAN, Country Manager Sugar Beet KWS Romania si Alexandru BAICEANU - Marketing Manager KWS
    • Rodica CATA - Director Comercial Romtextil
    • Mihail HUCIU - Conservation Agronomist Cargill
    • Radu-Vasile OLTEAN, Head of Trading – EASTGrain
    • Sorin BELU, Manager Comercial in cadrul Ameropa Grains SA si Gheorghe TURCU Senior Trader
    • Cezar GHEORGHE - Fondator AGRIColumn
    • Sorin VALEANU, Regional Manager CEE Deutsche Leasing
    • Alexandru SAVIN - CEO ROCA AGRI RDF
    • Ana SAMUILA, Head of Agribusiness & Food BCR
    • Andra PARVAN, Director General Agrinvest Credit IFN si Daniel FLORESCU, CEO Agrinvest
    • Andrei VLADOI – Sales Manager Morami
    • Leonardo LAMBREA – CEO UBM AGRI Romania

 

Agri Trade Summit 2024 o noua editie de succes foto 3

 

De asemenea, in cadrul a doua dezbateri publice, care s-au desfasurat sub forma de panel, Fermieri si Traderi, Provocari comune in Agribusiness respectiv ROMANIA – FRANTA, Diferente comportamentale in Trading, Romania a fost reprezentata de nume precum: Alexander DEGIANSKI – Co-owner FOREST AND BIOMASS ROMANIA, Cosmin IANCU- PICMAR PROD COM, Gabriel STANCIU – S.C.SISMAD AGRO S.R.L., Razvan AVRAM – Green AGRO CROP, Claudiu JURUBITA – COOP AGRO ACTIV si Razvan PRELIPCEAN – Fermierii Iscusiti, Marin IORDACHE – AGRO TOTAL, Bogdan SOARE – SANAGRO Slobozia.

 

Agri Trade Summit 2024 o noua editie de succes foto 4

 

Agri Trade Summit a avut alaturi, in calitate de parteneri, Corteva Agriscience™ (Gold), KWS (Gold), Ameropa (Silver), Agrinvest si Agrinvest Credit (Silver), AlDahra (Silver), COMVEX (Silver), East Grain (Silver), UBM (Silver), Morami (Silver), Deutsche Leasing (Silver), Mewi (Silver), Roca Investment (Silver), BCR (Silver), Maria Group (Silver), Romtextil (Silver), Precom Agro (Silver), precum si trei din „companiile ABCD”, liderii tradingului de cereale la nivel mondial: ADM (Silver), Bunge (Silver) si Cargill (Silver). In plus, LAPAR, UNCSV, FAPPR si Clubul Fermierilor Romani - unele dintre cele mai mari asociatii de fermieri din Romania au sustinut Agri Trade Summit, in calitate de organizatii partenere.

Acestea din urma au fost reprezentate, pe scena principala a evenimentului, de Alexandru BACIU- Vicepresedinte LAPAR, Mircea BALUTA - Presedinte UNCSV, de Theo ICHIM-Presedinte Forumul APPR si de Florian CIOLACU- Director Executiv CLUBUL FERMIERILOR ROMANI.

Alti parteneri ai evenimentului: Breakfast powered by Boromir, Partener Hidratare – Carpatina, Pliculete de zahar pentru cafea – KWS, Crame partenere: Crama Hamangia & STRUNGA Winery, Amenajarea zonei de lounge – Mobexpert, Hoteluri partenere – Ramada Plaza, Grand Hotel Bucharest & Crowne Plaza Bucharest.

Evenimentul a fost sprijinit de urmatorii parteneri media: AGRO TV, 9am.ro, AgribusinessJob, AGROBIZNES, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol, Gazeta de Agricultura, New Money, Retail.ro, BIZ, Revista Fermierului, Romania Agricola, Start#Up, Wall-Street.ro, Agrimedia, Miller Magazine, TechnoMarket, Radio Romania Actualitati, Line Media si AgroImpact, precum si de media TRUST, in calitate de partener de monitorizare.

 

Agri Trade Summit 2024 o noua editie de succes foto 5

 

Despre AGRI Column:

AGRIColumn este un furnizor de servicii complexe si complete in Romania si in tarile riverane Dunarii, iar raportul de piata AGRIColumn este o initiativa unica in Agribusiness-ul romanesc. Prin numerele publicate saptamanal analizam piata la nivel local, regional si global pentru principalele marfuri (grau, porumb, seminte de floarea-soarelui, seminte de rapita, boabe de soia etc.), facem previziuni pe termen mediu si scurt si oferim informatii in exclusivitate despre statusul real al pietei la nivel regional si global.

Raportul AGRIColumn este folosit ca instrument de lucru de companii din Romania, Serbia, Ungaria, Bulgaria si Turcia si utilizat ca mediu de informare corecta de catre Guvernul Romaniei, institutia Prezidentiala si de catre Ministerul Agriculturii. In plus, AGRIColumn este citat adesea de catre Reuters, Bloomberg, Financial Times, iar cifrele sale sunt confirmate prin rapoartele USDA.

AGRIColumn este generator de solutii in Fermele din Romania, un mediu educativ ce transfera know-how catre entitati juridice prin programe complexe de instruire in Agribusiness si un generator de procese de invatare pentru noile generatii de fermieri in cadrul programelor Tineri Lideri in Agricultura si Antreprenor 4.0, sustinute de catre Clubul Fermierilor Romani.

 

Despre Godmother:

We are brand-experience artisans.

Godmother inseamna pasiune. Pasiune pentru crearea unor experiente de brand pozitive, bazate pe conexiuni profunde intre brand si consumator. Ne propunem sa inspiram audientele prin campanii (evenimente, activari in-store sau digitale) care ofera valoare, sunt relevante si de impact atat pentru consumator cat si pentru brand.

Godmother este o agentie de publicitate cu 24 de ani de experienta, peste 1000 de evenimente implementate si o echipa de profesionisti seniori pentru care implementarea impecabila, inovarea si perfectionarea constanta reprezinta standardul.

Godmother are o experienta relevanta in domeniul Agribusiness, atat din perspectiva organizarii de evenimente si de campanii de comunicare pentru jucatori de top din domeniul agriculturii, cat si in calitate de organizator de evenimente dedicate industriei, cel mai recent dintre acestea fiind VirtualAgro, cel mai mare targ virtual de agricultura din Romania, care a avut loc la finalul lunii mai 2021.

 

Agri Trade Summit 2024: Inovatia este fundamentul pentru cresterea semnificativa a productivitatii in agricultura - Corteva Agriscience

Jean Ionescu Country Leader RO   MD Corteva Agriscience Agri Trade SUmmit  2

 

Prin solutii durabile, inovatia determina cresterea semnificativa a productiei agricole - a declarat liderul Corteva Agriscience in cadrul Romanian Agri Trade Summit desfasurat pe 22 februarie in Bucuresti.

Jean Ionescu, Country Leader pentru Romania si Republica Moldova la Corteva, a prezentat cele mai importante solutii pentru agricultura sustenabila, inovativa, la conferinta internationala, in fata a peste 1000 de experti din 18 tari: „Prin genetica avansata, produse pentru protectia plantelor, produse biologice si agricultura digitala, putem construi un mediu agricol durabil. La Corteva Agriscience, ne propunem sa aducem in prim-plan discutiile esentiale ale momentului, prin evidentierea preocuparilor si nevoilor fermierilor si partenerilor din industrie, descoperind valoarea reala pentru comunitatea agricola, contribuind la cresterea productivitatii si creand un viitor prosper prin imbogatirea vietii celor care produc si a celor care consuma".

In cadrul Romanian Agri Trade Summit, expertul Corteva a subliniat importanta pilonilor inovatie si sustenabilitate in peisajul dinamic al agriculturii, fermierii locali confruntandu-se cu o serie de provocari de mediu care necesita asimilarea practicilor si tehnologiilor adaptate la aceste conditii. Astfel, portofoliul de seminte Pioneer®, parte integranta din Corteva Agriscience, ofera fermierilor solutiile cu cea mai ridicata toleranta la seceta si arsita, asigurand o crestere semnificativa a productivitatii, indiferent de impactul climatic, prin valorificarea eficienta a resurselor limitate de apa. In acest context, alegerea numarul unu in randul fermierilor romani sunt hibrizii de porumb Optimum® AQUAmax®, recunoscuti pentru toleranta exceptionala la conditii extreme de mediu.

Ma bazez exclusiv pe genetica companiei Corteva Agriscience, in special in cazul porumbului, dar si pentru culturile de rapita si floarea-soarelui. Hibrizii de porumb Optimum® AQUAmax® sunt o dovada a progresului tehnologic si o optiune viabila pentru fermieri in lupta lor pentru adaptarea la schimbarile climatice. Cu alte cuvinte, acesti hibrizi se remarca in ani buni si raman un sprijin de incredere in cei dificili,” a declarat Cosmin Iancu, fermier si director general la SC PICMAR PROD COM SRL despre portofoliul de seminte al companiei.

O mentiune importanta a companiei Corteva a fost si modul in care fermierii raspund provocarii de combatere a daunatorilor, rezistenta culturilor fiind una dintre cele mai importante preocupari ale acestora. Corteva Agriscience sprijina fermierii in aceasta lupta cu solutii inovatoare, iar o practica sustenabila este utilizarea produsului Qalcova™ bazat pe molecula spinosad, ca parte a unei strategii de management al rezilientei culturilor. Aceasta molecula unica are o origine complet naturala, derivata din bacterii existente in natura, care actioneaza eficient impotriva unei game diverse de daunatori, oferind un avantaj semnificativ in protejarea culturilor.

 

Jean Ionescu Country Leader RO   MD Corteva Agriscience Agri Trade SUmmit  3

 

Produsul Laser™ 240 SC bazat pe Qalcova™ este insecticidul pe care ma bazez in planul de control al daunatorilor pentru vita-de-vie. Capacitatea sa de a oferi protectie eficienta impotriva principalului daunator, Lobesia botrana, in orice fenofaza, chiar si pentru a treia generatie, imi permite sa recoltez struguri sanatosi, fara reziduuri in must sau vin, datorita naturii sale biologice,” a declarat inginerul Cornel Banita de la Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa despre molecula activa spinosad si beneficiile sale.

Mai mult, un alt punct prezentat de Jean Ionescu in timpul panelurilor de discutii a fost adoptarea inovatiilor biologice, oferind fermierilor oportunitatea de a deschide calea catre un sector agricol rezilient, productiv si sustenabil in Romania. Astfel, introducerea unei noi categorii de produse biologice in portofoliul companiei reprezinta o abordare orientata spre viitor, oferind o solutie viabila pentru o varietate de provocari intalnite in agricultura. In centrul acestei transformari se afla Utrisha™ N, o solutie revolutionara ce redefineste nutritia culturilor, un produs biologic care imbunatateste natural vitalitatea culturilor, fixand azotul din atmosfera sub forma de amoniu disponibil imediat plantei de cultura. De asemenea, dintre produse, au fost amintitite si diferite tipuri de biostimulanti cu moduri unice de actiune, cum ar fi imbunatatirea utilizarii nutrientilor, cresterea rezistentei plantelor la factorii de stres abiotic, cum ar fi seceta sau temperaturile extreme, si imbunatatirea proceselor metabolice ale plantelor.

In cadrul dinamic al industriei de Agribusiness, Corteva Agriscience este un partener dedicat si implicat, calauzindu-se de angajamentul ferm fata de fermieri si de alinierea la principiile fundamentale promovate de Romanian Agri Trade Summit. Prezenta companiei in cadrul evenimentului nostru aflat la cea de-a doua editie este o confirmare a importantei relatiilor de colaborare in cadrul industriei agricole, Corteva Agriscience contribuind astfel la cresterea standardelor si la facilitarea dezvoltarii sustenabile a sectorului agricol,” a declarat Cezar Gheorghe, analist expert si consultant, AGRIColumn.

 

Despre Corteva

Corteva, Inc. (NYSE: CTVA) este o companie globala dedicata exclusiv agriculturii, care combina inovatia de varf in industrie, implicarea directa cu clientii si executia operativa pentru a furniza solutii profitabile pentru cele mai urgente provocari ale agriculturii la nivel mondial. Corteva obtine o preferinta de piata avantajoasa prin strategia sa unica de distributie, impreuna cu mixul echilibrat si global diversificat de seminte, produse si servicii pentru protectia plantelor si produse digitale. Cu unele dintre cele mai recunoscute marci din agricultura si o linie tehnologica bine pozitionata pentru a stimula cresterea, compania este angajata sa maximizeze productivitatea pentru fermieri, colaborand cu partile interesate din intregul sistem alimentar pentru a-si indeplini promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma, asigurand progresul pentru generatiile viitoare.

Noutati

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

28-06-2025 Informatii utile

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale, un instrument util pentru toți consumatorii de energie care aduce în prim plan importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților acestora în raport cu furnizorii și operatorii din domeniul energetic. În contextul liberalizării pieței de energie electrică începând cu data de 1 iulie 2025, pentru a plăti un preț corect la c... Mai multe>>

Apel urgent: Legea prevede intervenția la temperaturi crescute.

27-06-2025 Animale de companie

Apel urgent: Legea prevede intervenția la temperaturi crescute.

Interziceți lanțul, eliberați animalele! Lupta animalelor pentru supraviețuire este pe stradă, nu acasă! Temperaturi de peste 30 de grade sunt letale pentru animale fără posibilitate de mișcare, hidratare și umbră. Cu toate că legea 205 prevede în mod clar faptul că un animal forțat să stea la temperaturi extreme este în pericol și trebuie salvat, în România majoritatea câinilor trăiesc în lanțuri scurte pe parcursul întregii vieți, indiferent de anotimp, iar autoritățile nu intervin prin i... Mai multe>>

Solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor CAEN 01, 10 și 11

27-06-2025 Stiri agricole

Solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor CAEN 01, 10 și 11

Informare HBM Consulting: În dimineața zilei de 25 iunie, am transmis o solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor cod CAEN 01, 10 și 11 (  https://ros.ms/r4PrN  ).  Mai multe>>

România importă mâncare nu din lipsă de resurse, ci de plan

27-06-2025 Stiri agricole

România importă mâncare nu din lipsă de resurse, ci de plan

Cum reparăm un deficit de miliarde și construim o industrie agroalimentară competitivă? Există o ironie greu de ignorat în peisajul economic al României. Una dintre cele mai fertile țări din Europa importă majoritatea alimentelor pe care le consumă. Rafturile din retail spun povestea unui paradox devenit cotidian: carne procesată din vest, lactate din centrul Europei, dulciuri și conserve de oriunde, mai puțin de aici. Și asta într-o țară care are pământ fertil, tradiție agricolă, și ... Mai multe>>

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

27-06-2025 Stiri agricole

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță lansarea seriei video „ADN de Fermier”, realizată în parteneriat cu emisiunea Agro Jurnal de pe canalul național Digi 24. Episoadele vor fi difuzate lunar pe parcursul întregului an și sunt concepute pentru a evidenția rolul tranziției generaționale în agricultura românească. Mai multe>>

Analiză REI – Cum pot antreprenorii să evite dublarea costurilor cu energia electrică de la 1 iulie?

25-06-2025 Energie regenerabila

Analiză REI – Cum pot antreprenorii să evite dublarea costurilor cu energia electrică de la 1 iulie?

Peste 450 mil. EUR fonduri nerambursabile pentru investiții în energie regenerabilă sunt disponibili în această vară. Peste 1 miliard euro fonduri europene pentru antreprenori și viitori antreprenori în această vară; Sunt fonduri în această vară atât pentru start-up-uri, IMM, cât și întreprinderile mari; Peste 11.000 locuri mai sunt disponibile azi la cursurile de antreprenoriat pentru cei 50.000 euro puși la dispoziție prin Start-up Nation. Mai multe>>

IAA: Din cauza unui blocaj administrativ, România pierde lupta cu schimbările climatice

23-06-2025 Stiri agricole

IAA: Din cauza unui blocaj administrativ, România pierde lupta cu schimbările climatice

București, 23.06.2025 — Compania IAA – Intervenții Active în Atmosferă atrage atenția asupra unei situații critice care pune în pericol funcționarea întregului sistem național de combatere a căderilor de grindină și de stimulare a precipitațiilor.https://www.youtube.com/watch?v=7GAxhsfgCPw Mai multe>>

Un utilaj cât o echipă de 5 oameni. Ești gata să-l conduci?

23-06-2025 Utilaje agricole

Un utilaj cât o echipă de 5 oameni. Ești gata să-l conduci?

Vara în grădină nu înseamnă doar relaxare la umbră. Înseamnă iarba care crește zilnic, flori care cer întreținere, paturi de legume care trebuie îngrijite, materiale de mutat, compost de întins, buruieni de ținut sub control. Și, dacă nu ai ajutoare sau timp din belșug, toate aceste sarcini ajung să pună presiune pe spatele tău.  Mai multe>>

Clubul Fermierilor Români semnează un protocol de colaborare cu ADR pentru accelerarea digitalizării agriculturii românești

21-06-2025 Stiri agricole

Clubul Fermierilor Români semnează un protocol de colaborare cu ADR pentru accelerarea digitalizării agriculturii românești

20 iunie 2025, Sediul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR)Prin acest protocol, Clubul Fermierilor Români și Autoritatea pentru Digitalizarea României își propun:- Să sprijine adoptarea tehnologiei digitale în ferme prin inițiative de formare și consiliere,- Să faciliteze accesul la finanțări pentru proiecte de digitalizare- Să contribuie la reducerea decalajului digital și la creșterea competitivității fermierilor români pe piața europeană. Mai multe>>

Napolact, brandul preferat al românilor: ajunge în 45% dintre gospodăriile din România și își consolidează poziția de lider sustenabil pe piața lactatelor

20-06-2025 Marketing agroalimentar

Napolact, brandul preferat al românilor: ajunge în 45% dintre gospodăriile din România și își consolidează poziția de lider sustenabil pe piața lactatelor

Napolact marchează un nou record de prezență în gospodăriile din România, atingând un nivel istoric de 45%, conform datelor aferente primului trimestru din 2025. Cu alte cuvinte, aproape 1 din 2 gospodării românești aleg Napolact, confirmând încrederea consumatorilor în calitatea și autenticitatea brandului. Mai multe>>

Kilowat: Eliminarea plafonării energiei aduce multă incertitudine

20-06-2025 Energie regenerabila

Kilowat: Eliminarea plafonării energiei aduce multă incertitudine

Pentru mulți români, povara scumpirilor va fi greu de dus, iar bugetul familiei va fi vulnerabil. În acest context, energia de la soare devine scutul anti-scumpiri: românii, interes de 2 ori mai mare pentru sisteme fotovoltaice ca să scape de grija facturilor la curent. Scumpirea energiei de la 1 iulie îi dezechilibrează financiar pe unii dintre români, mai ales în contextul creșterii costului vieții.  Mai multe>>