Agri Trade Summit 2024, organizat de AgriColumn si Godmother, se va desfasura pe 22 Februarie, la Bucuresti - in Hala Laminor, urmarind sa reafirme rolul strategic al Romaniei in agribusiness-ul global. Evenimentul va aduna importanti jucatori din piata cerealelor, incluzand fermieri, traderi, procesatori si distribuitori de top si va combina paneluri de discutii si workshopuri, cu o sectiune extinsa de standuri expozitionale.
Vor fi abordate teme actuale cu impact major in agribusiness, intr-un dialog intre analisti reputati si jucatori majori din piata agricola locala si internationala.
In timp ce 750 de participanti din 17 tari (Romania, Franta, Republica Moldova, Irlanda, Israel, Serbia, Turcia, Spania, Grecia, UK, Elvetia, Cehia, Ucraina, Germania, Bulgaria, Ungaria si Austria) si-au asigurat deja biletul la Agri Trade Summit 2024, organizatorii estimeaza un public ce va depasi 1000 de persoane, peste 30 de companii, organisme si asociatii locale si internationale, din care peste 25 business-uri de profil expozante.”Agri Trade Summit s-a nascut din dorinta de a pozitiona Romania, fermierii sai si toti operatorii din Agribusiness, intr-un cadru comun. Pentru ca toata lumea trebuie sa se intalneasca fata in fata, sa discute business, sa se cunoasca. Pana acum, comunitatea de business agricol romaneasca nu avea un astfel de context, dar acum, la a doua editie a evenimentului, trebuie sa recunoastem ca Romania a devenit un punct de interes maxim in bazinul Marii Negre” a declarat Cezar Gheorghe, Co-Organizator Agri Trade Summit, Analist, Expert in comertul cu cereale si Fondator AGRIColumn.
”Agribusiness-ul este un sector care nu doar genereaza valoare in sine, ci si modeleaza o multitudine de alte piete, inclusiv publicitatea. Cu peste 15 ani de parteneriate valoroase alaturi de principalii jucatori din domeniu, Godmother este mandra sa contribuie activ la acest fenomen dinamic. Agri Trade Summit 2024 este un eveniment prin care ne aducem aportul la modernizarea industriei agricole, din toate perspectivele, contribuind astfel la evolutia sectorului agribusiness." a declarat Valentin Vacarus, Co-Organizator Agri Trade Summit, Expert in Comunicare si Partener Godmother.
Printre vorbitorii de top care vor sublinia rolul Romaniei ca important producator si exportator in regiune, cu impact si la nivel global, se numara reprezentanti de seama ai autoritatilor:
Prezentarile si workshop-urile legate de ultimele tendinte, provocari si practici de succes in Agribusiness vor fi oferite de distinsi invitati internationali, in acest an:
Printre vorbitorii romani care isi vor aduce contributia la eveniment, pe cele doua scene, amintim:
Acestia vor aborda teme precum: provocarile sectorului Agribusiness in 2024, sustenabilitate si inovatie in agricultura, importanta programelor de ameliorare locale, liantul dintre fermieri si consumatori, solutiile de finantare pentru Agribusiness si studii de caz relevante din industrie sau partenerii de incredere ai fermierilor romani.
De asemenea, in cadrul a doua dezbateri publice, care se vor desfasura sub forma de panel, Fermieri si Traderi, respectiv ROMANIA – FRANTA, Diferente comportamentale in Trading,
Romania va fi reprezentata de nume precum: Alexander DEGIANSKI – Co-owner FOREST AND BIOMASS ROMANIA, Cosmin IANCU- PICMAR PROD COM, Gabriel STANCIU – S.C.SISMAD AGRO S.R.L., Razvan AVRAM – Green AGRO CROP, Claudiu JURUBITA – COOP AGRO ACTIV si Razvan PRELIPCEAN – Fermierii Iscusiti, Marin IORDACHE – AGRO TOTAL, Bogdan SOARE – SANAGRO Slobozia.
Agri Trade Summit are alaturi, in calitate de parteneri, Corteva Agriscience™ (Gold), KWS (Gold), Ameropa (Silver), Agrinvest si Agrinvest Credit (Silver), AlDahra (Silver), COMVEX (Silver), East Grain (Silver), UBM (Silver), Morami (Silver), Deutsche Leasing (Silver), Mewi (Silver), Roca Investment (Silver), BCR (Silver), Maria Group (Silver), Romtextil (Silver), Precom Agro (Silver), precum si trei din „companiile ABCD”, liderii tradingului de cereale la nivel mondial: ADM (Silver), Bunge (Silver) si Cargill (Silver). In plus, LAPAR, UNCSV, FAPPR si Clubul Fermierilor Romani - unele dintre cele mai mari asociatii de fermieri din Romania sustin Agri Trade Summit, in calitate de organizatii partenere.
Acestea din urma vor fi reprezentate, pe scena principala a evenimentului, de Alexandru BACIU- Executiv LAPAR, Mircea BALUTA - Presedinte UNCSV, de Theo ICHIM-Presedinte Forumul APPR si de Florian CIOLACU- Director Executiv CLUBUL FERMIERILOR ROMANI.
Evenimentul este sprijinit in calitate de parteneri media de catre: AGRO TV, 9am.ro, AgribusinessJob, AGROBIZNES, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol, Gazeta de Agricultura, New Money, Retail.ro, BIZ, Revista Fermierului, Romania Agricola, Start#Up, Wall-Street.ro, Agrimedia, Miller Magazine, TechnoMarket, Radio Romania Actualitati, Line Media si AgroImpact, precum si de media TRUST, in calitate de partener de monitorizare.
Biletele de participare la Agri Trade Summit pot fi achizitionate prin intermediul site-ului dedicat https://agritradesummit.ro/bilete/, iar biletele achizitionate prin intermediul asociatiilor de fermieri beneficiaza de un pret special, cu discount.
Despre AGRIColumn
AGRIColumn este un furnizor de servicii complexe si complete in Romania si in tarile riverane Dunarii, iar raportul de piata AGRIColumn este o initiativa unica in Agribusiness-ul romanesc. Prin numerele publicate saptamanal analizam piata la nivel local, regional si global pentru principalele marfuri (grau, porumb, seminte de floarea-soarelui, seminte de rapita, boabe de soia etc.), facem previziuni pe termen mediu si scurt si oferim informatii in exclusivitate despre statusul real al pietei din Romania.
Ceea ce diferentiaza AGRIColumn in piata sunt Neutralitatea si Impartialitatea, fapt recunoscut prin pozitionarea in primele 10-12 surse ce sunt neutre, conform CDTYView Barchart. In plus, AGRIColumn este citat adesea de catre Reuters, Bloomberg, Financial Times, Associated Press, France Press, Al Jazeera, TRT World, iar cifrele sale sunt confirmate prin rapoartele USDA.
AGRIColumn este generator de solutii in Fermele si Clientii din Romania. Plusul de valoare este convertit in castig financiar prin consultanta, analize, diminuarea riscului financiar prin reprezentarea pe Bursele Euronext si CBOT, servicii de transfer a cunostintelor catre Ferme si entitati juridice prin programe de instruire ce sunt rezultatul a peste 20 de ani de experienta in piata de Agribusiness. 24/7 Oriunde-Oricand este status-ul zilnic AGRIColumn.
Despre Godmother
We are brand experience artisans
Godmother este o agentie de publicitate cu 24 de ani de experienta, peste 1000 de evenimente implementate si o echipa de profesionisti seniori pentru care implementarea impecabila, inovarea si perfectionarea constanta reprezinta standardul.
Godmother are o experienta relevanta in domeniul Agribusiness, atat din perspectiva organizarii de evenimente si de campanii de comunicare pentru jucatori de top din domeniul agriculturii, cat si in calitate de organizator de evenimente dedicate industriei, care au scopul de a contribui la cresterea industriei locale si la consolidarea pozitiei Romaniei ca jucator strategic pe piata de Agribusiness.
09-07-2025 Vinuri
Punct de vedere al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole - ONIV - privind întroducerea accizei pe vinul liniștit în România.România este un producător tradițional de vin cu zeci de mii de mici viticultori și crame artizanale, iar întroducerea unei accize ar lovi în special producătorii mici și mijlocii, care au marje reduse și nu pot transfera ușor costul în prețul final. Totodata poate cauza falimente, reducerea suprafețelor cultivate și scăderea diversității viticole. Mai multe>>
07-07-2025 Utilaje agricole
Rokycany, 3 iulie 2025 – Producătorul ceh de utilaje agricole SMS CZ lansează trei noi modele în gama sa de cultivatoare ușoare cu discuri: ONTARIO 400 H, ONTARIO 500 H și ONTARIO 600 H. Acestea completează oferta existentă care include modelul purtat ONTARIO 300 și versiunile tractate ONTARIO 500 și 600, modernizate anterior.Noile utilaje aduc un plus de eficiență și confort operatorului, alături de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește capacitatea de lucru cu resturi vegetale. Mai multe>>
07-07-2025 Invatamant agricol
Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost recunoscută pentru contribuția sa la sprijinirea oportunităților educaționale din mediul rural, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei BookLand, organizată de Asociația BookLand. Premiul onorează implicarea activă a Corteva în susținerea construcției primului Campus Dual Preuniversitar din mediul rural din România, dezvoltat de Asociația BookLand. Mai multe>>
07-07-2025 Rapita
Ne aflăm la debutul campaniei de recoltare a rapiței, iar compania Corteva Agriscience a dat startul campaniei de prezentare a fermierilor campioni din acest an. Primii fermieri care au obținut rezultate foarte bune și titlul de fermieri campioni sunt domnii Remus Ștefan Podaru și Marian Podaru din județul Brăila. Aceștia au ales hibrizii de top PT315 și PT314, au aplicat tehnologii de cultură diferite și au obținut la proba cântarului producții mulțumitoare. Mai multe>>
07-07-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, a efectuat plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2025. Mai multe>>
02-07-2025 APIA
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii care au depus cerere de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024 aferentă Intervenției DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027 că, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 233/27.06.2025, termenul de depunere a cererilor de plată a fost prelungit până la data de 30 iulie 2025 inclusiv. Mai multe>>
02-07-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 20 – 30 iunie 2025, plăți în valoare totală de peste 397,69 milioane de lei, echivalentul a aproape 80 de milioane de euro, în conturile fermierilor care au depus cereri în cadrul Campaniei 2024. Mai multe>>
02-07-2025 Rapita
Rapița este o cultură de toamnă cu cerințe ridicate în primele faze de vegetație. Dezvoltarea corectă a unei rozete compacte, formarea unui sistem radicular puternic și acumularea rezervelor necesare pentru iernare sunt condiții esențiale pentru o recoltă bogată în anul următor. Fertilizarea din toamnă joacă un rol decisiv în atingerea acestor obiective. Iată care sunt cei 5 pași esențiali pentru o rapiță bine hrănită încă din start: Mai multe>>
02-07-2025 Insecticide
În ultimii ani, producătorii de vin din România s-au confruntat cu o presiune tot mai mare din partea dăunătorilor, strâns legată de schimbările climatice, precum temperaturile extreme de vară. Aceste condiții meteorologice au accelerat ciclul de dezvoltare ale principalelor insecte dăunătoare și au favorizat răspândirea mai amplă a bolilor, cum este fitoplasmoza, transmisă de vectori precum cicadele sau insectele din familia Cicadellidae. Pe măsură ce sănătatea viței-de- vie și stabilitatea pr... Mai multe>>
28-06-2025 Informatii utile
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale, un instrument util pentru toți consumatorii de energie care aduce în prim plan importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților acestora în raport cu furnizorii și operatorii din domeniul energetic. În contextul liberalizării pieței de energie electrică începând cu data de 1 iulie 2025, pentru a plăti un preț corect la c... Mai multe>>
27-06-2025 Animale de companie
Interziceți lanțul, eliberați animalele! Lupta animalelor pentru supraviețuire este pe stradă, nu acasă! Temperaturi de peste 30 de grade sunt letale pentru animale fără posibilitate de mișcare, hidratare și umbră. Cu toate că legea 205 prevede în mod clar faptul că un animal forțat să stea la temperaturi extreme este în pericol și trebuie salvat, în România majoritatea câinilor trăiesc în lanțuri scurte pe parcursul întregii vieți, indiferent de anotimp, iar autoritățile nu intervin prin i... Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>