Analizand sezonul agricol 2023, putem sa reamintim urmatoarele: conditii meteo capricioase (in unele zone s-a inregistrat seceta, in alte zone au cazut precipitatii considerabile, temperaturi fie prea scazute, fie prea ridicate, toamna fara precipitatii in zona de sud a tarii, conditii prielnice pentru zona de vest, ...), costuri ridicate pentru infiintarea culturilor, productii scazute si cu preturi de valorificare sub asteptarile producatorilor, ...
Ieri a avut loc evenimentul de lansare in Romania a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua solutie de aplicare a produselor de protectia plantelor cu un nivel ridicat de precizie, care ofera economii maxime de erbicide, fara a compromite nivelul de combatere a buruienilor.
Compania Corteva a lansat un nou erbicid destinat combaterii in postemergenta a buruienilor, atat monocotiledonate cat si dicotiledonate din cultura porumbului, erbicidul Principal® Forte.
Asa cum am vazut in ultimii ani, conditiile climatice din primavara sunt din ce in ce mai provocatoare pentru fermieri in ceea ce priveste combaterea buruienilor din cultura porumbului. Avantajele erbicidarii in postemergenta au un aport important in alegerea erbicidului. De asemenea, spectrul de buruieni si dominanta acestora sunt aspecte foarte importante atunci cand ne gandim care sunt posibilitatile de combatere a buruienilor.
De la un an la altul, asistam la inmultirea fenomenelor extreme, cum ar fi: seceta, inundatii, amplitudini mari de temperatura intre zi si noapte. Nici anul acesta nu a facut exceptie. Dupa o iarna destul de blanda si lipsita de precipitatii, primavara a debutat cu seceta extrema in multe zone ale tarii. Avand in vedere aceste schimbari climatice, ne punem intrebarea: ce fel de erbicidare sa efectuam? Aplicam erbicide preemergente sau asteptam rasarirea culturii si a buruienilor pentru a putea adapta tratamentele pe vegetatie?
Compania Corteva Agriscience continua seria evenimentelor Portfolio Farm in mediul online, iar platforma recent prezentata de reprezentantii acesteia a fost cea din localitatea Zanesti, judetul Neamt. Mai exact, este vorba despre platforma din cadrul grupului de ferme TCE 3 Brazi, una dintre cele mai productive ferme din tara, unde gazde au fost domnii Vasile Iacob si Ionut Radu.
Dupa o iarna destul de blanda si lipsita de precipitatii, primavara a debutat cu seceta in multe zone ale tarii, dar si cu temperaturi foarte scazute. Semanatul porumbului a inceput, iar intrebarea pe care ne-o punem acum este: ce fel de erbicidare sa efectuam, avand in vedere ca nu se anunta precipitatii in urmatoarea perioada? Aplicam erbicide preemergente sau asteptam rasarirea culturii si a buruienilor pentru a putea adapta tratamentele pe vegetatie?
In 2020, Summit Agro Romania prezinta valoarea pe care o aduce pe piata si solutii cu care vine, in sprijinul partenerilor, in lumina originilor japoneze ale companiei: Plusvaloare din „Tara Soarelui Rasare”. Compania, lanseaza cu aceasta ocazie produse noi, inovatoare, in pas cu noile tendinte, dar si cu noile restrictii din ce in ce mai drastice, consolideza categoria produselor Bio, cu utilizare atat in agricultura conventionala, cat si in cea organica.
Corteva Agriscience™ este o companie responsabila fata de mediul inconjurator si om, care anticipeaza schimbarile si restrictiile impuse de Comisia Europeana in urma reevaluarii substantelor active. Si in situatia substantei active nicosulfuron, prezenta in 3 produse din portofoliu (Arigo®, Principal®, Principal® Plus), Corteva a aliniat cantitatea de nicosulfuron la potentiala limitare de 40 g/ha/sezon in viitor, fata de 60 g/ha/sezon, cat este omologat in prezent.
Un aspect cat se poate de important pentru cultura de porumb este sa ai un teren fara buruieni. Pentru aceasta, BASF a creat o solutie eficienta, capabila sa combata integral buruienile in postemergenta, dintr-o singura aplicare.
Belchim Crop Protection a marcat implinirea a 30 de ani de activitate globala a companiei prin lansarea unui produs de exceptie pentru cultura de porumb – Onyx, erbicid cu efect booster, a carui substanta activa este binecunoscuta specialistilor romani si care acum se afla intr-o formulare inovatoare, ce ii creste radical randamentul.
Pentru combaterea buruienilor din culturile de cereale paioase si porumb boabe se vor utiliza urmatoarele tratamente de erbicidare:
Bayer AgroArena, aflata la cea de a 10-a editie, reprezinta azi un brand consacrat in lumea agriculturii din Romania. In cele sase locatii Bayer AgroArena, amplasate in zone agricole importante ale tarii, sunt invitati sa participe toti cei interesati sa descopere cele mai moderne tehnologii de protectie a culturilor de camp: grau, rapita, porumb, floarea soarelui, sfecla pentru zahar, cartof si soia. La fel ca in fiecare an, un centru de interes va fi si prezentarea in camp a noilor hibrizi de rapita de la Bayer.
Tinand cont ca perioada de erbicidare este in toi, SemintePlante.ro va propune un articol privind cele mai eficiente erbicide postemergente pentru culura de porumb, si modul lor de actiune, precum si o serie de preturi competitive, menite sa ofere un confort in plus clientului.
Compania belgiana Belchim, a lansat in Romania erbicidul Samson Extra 6 OD, un erbicid postemergent pentru porumb, cu un continut optim de substanta activa (60 g/l de nicosulfuron). Samson Extra 6 OD este singurul produs pe baza de nicosulfuron omologat in Romania pentru combaterea Agropyron repens si ofera raportul optim calitate pret in segmentul lui.
Peste 1.000 de fermieri din Regiunea de Vest – judetele Timis, Arad, Caras-Severin si Hunedoara – sunt asteptati la cel mai mare eveniment agricol din 2014.
Summit Agro Romania a organizat Summitterra 2014 – eveniment de prezentare in camp a tehnologiei complete oferita de companie si aplicata la principalele culturi de camp. Au fost organizate doua platforme demonstrative de mari dimensiuni in Sud-Estul si Vestul Romaniei, care au demonstrat, in conditii reale de cultivare, eficienta si portofoliul complet al Summit Agro: de la seminte cu genetica de top, fertilizanti microgranulati si foliari, plus produse pentru protectia plantelor.
Fitotoxicitatea asupra plantelor de cultura este generata de mai multi factori fie ei externi, fie interni. De obicei aceasta apare ca urmare a unor greseli pe care multi cultivatori le realizeaza. In alta ordine de idei, e clar, avem fitotoxicitate, vom avea cu siguranta si deprecieri de productie. Principalele greseli intalnite:
Mistral 4 SC este erbicidul sistemic consacrat In combaterea infestarilor cu buruieni monocotiledonate din samanta si rizomi din cultura de porumb.
Intrucat ne aflam in plina campanie de primavara, consider ca este deosebit de important ca la inceput de sezon sa ne stabilim un program complet si eficient de combatere a buruienilor in culturile de prasitoare.
22-07-2024 Cereale
Pentru campania de toamnă 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unui produs pe bază de substanță activă, respectiv imidacloprid, din categoria neonicotinoidelor, la tratarea semințelor de cereale păioase de toamnă. Mai multe>>
10-06-2024 Cereale
Un aspect fundamental al agriculturii este reprezentat de măsurile de combatere a dăunătorilor și a bolilor, acești factori fiind posibile cauze pentru pierderi majore de recoltă și afectarea sănătății culturilor. Din aceste motive, o gestionare eficientă a acestor probleme este esențială pentru a menține o producție sustenabilă și pentru a asigura bunăstarea consumatorilor. Mai multe>>
09-04-2024 Cereale
ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>
06-03-2024 Cereale
In functie de zona, perioada optima pentru prima aplicare a ingrasamintelor din primavara la culturile de cereale variaza foarte mult. In Romania prima fractie de azot dupa perioada de iernare la cerealele de toamna poate fi aplicata de la sfarsitul lunii Februarie in zonele cu precipitatii scazute, pentru a profita de umiditatea din sol acumulata in perioada de iarna si continua pana la mijlocul luni Martie. Mai multe>>
05-03-2024 Cereale
Descopera tehnologia XR CARE de la BASF! Pachetul revolutionar pentru protectia culturilor de cereale include fungicidele Flexity® Trio si Revycare®. Mai multe>>
21-02-2024 Porumb
In cadrul celei mai recente editii a Congresului „De la fermieri pentru fermieri” a avut loc decernarea trofeelor Porumbul de Aur, iar la categoria neirigat castigator a fost desemnat tanarul Cristian Marginean din judetul Mures, care a ales hibridul Pioneer® P9241 si a obtinut o productie de 13.400 kg/ha, anunta compania Corteva Agriscience. Mai multe>>
16-02-2024 Cereale
Analizand sezonul agricol 2023, putem sa reamintim urmatoarele: conditii meteo capricioase (in unele zone s-a inregistrat seceta, in alte zone au cazut precipitatii considerabile, temperaturi fie prea scazute, fie prea ridicate, toamna fara precipitatii in zona de sud a tarii, conditii prielnice pentru zona de vest, ...), costuri ridicate pentru infiintarea culturilor, productii scazute si cu preturi de valorificare sub asteptarile producatorilor, ... Mai multe>>
16-02-2024 Porumb
Cultivarea porumbului este o practica veche care a ramas in top 3 in agricultura moderna datorita diverselor utilizari ale acestei cereale. Pentru a obtine o recolta bogata si de calitate, este esential sa se respecte anumite principii si sa se aplice tehnici adecvate in fiecare etapa a procesului de cultivare. Astfel, astazi iti vom prezenta 6 sfaturi importante care garanteaza succesul culturii tale. Mai multe>>
12-02-2024 Cereale
Buruienile sunt plante fara valoare economica atunci cand sunt intalnite in culturi si reduc productia. Buruienile consuma apa si nutrientii din sol in detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spatiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determina scaderea temperaturii la suprafata solului. Intr-un lan in care sunt buruieni, plantele cresc mai firave, au rezistenta mai mica la cadere, fructifica mai slab si devin sensibile la atacurile de boli si daunatori. Mai multe>>
26-01-2024 Grau
In 2023, Agricultura din Romania a continuat sa traverseze o perioada plina de provocari, unele cu un impact semnificativ: pretul oscilant al cerealelor, perioade secetoase in anumite zone, productie oscilanta pentru toate culturile, provocari pe care le vom intalni si in urmatorul sezon agricol. Combaterea buruienilor este principala lucrare de ingrijire din cultura cerealelor paioase. Pierderile de productie in cazul culturii de grau sunt de aproximativ 10 – 20%, dar pot ajunge in situatii ext... Mai multe>>
26-01-2024 Cereale
ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea a cinci fungicide noi pentru cereale pe piata din Europa pentru a combate cele mai importante boli care afecteaza randamentul productiilor in cele mai critice faze de dezvoltare ale culturii. Aceste produse ofera clientilor ADAMA un portofoliu cuprinzator de solutii inovatoare concepute pentru a oferi rezultate excelente in domeniu, fiind aplicabile in diferite etape ale tratamentului (T1, T2 sau T3) ... Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>