Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem invata de la botanistul, chimistul si agronomul american George Washington Carver este acela de a fi adusi in locul unde il putem auzii pe Dumnezeu.
ISAIA in capitolul 28 verset 23 se spune: “Plecati-va urechea si ascultati glasul meu! Fiti cu luare aminte si ascultati cuvantul meu!” si mai departe se zice: “24. Cel ce ara pentru semanatura ara oare necontenit? Necontenit isi brazdeaza si isi grapeaza el pamantul? 25. Oare dupa ce a netezit fata pamantului, nu arunca el mazariche si seamana chimen? Nu pune el graul in randuri, orzul intr-un loc deosebit, si alacul pe margini? 26. Dumnezeul lui l-a invatat sa faca asa, El i-a dat aceste invataturi. 27. Mazarichea nu se treiera cu leasa, si roata carului nu trece peste chimen; ci mazarichea se bate cu batul, si chimenul, cu nuiaua. 28. Graul se bate, dar nu se bate necontenit; impingi peste el roata carului si caii, dar nu-l sfarami. 29. Si lucrul acesta vine de la Domnul ostirilor; minunat este planul Lui si mare este intelepciunea Lui.
Ce retinem din aceste versete ? Ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem invata este acela de a ne apleca urechea ca sa auzim glasul lui Dumnezeu. Insa locul cel mai bun pentru a vorbii cu Dumnezeu este natura, padurea, campul. Astfel tatal lui Ioan Botezatorul, un preot, l-au dus pe acesta, mai degraba, in pustie pentru a fi educat, decat la seminarul fariseilor. David un cioban a invatat sa vorbeasca cu Dumnezeu, in timp ce pazea turma de oi. Moise l-a auzit pentru prima data pe Dumnezeu si a vorbit cu el pe munte, la rugul aprins. Succesul lui Moise ca un lider a fost total dependent de ascultarea de Dumnezeu. El a avut un esec atunci cand nu a urmat instructiunile lui Dumnezeu intocmai.
Succesul lui George Washington Carver (n.1864, Missouri,SUA – d. 1943), a fost dependent in procent de 100% de ascultarea si vorbirea cu Dumnezeu. Carver conform versetului 26: a fost instruit cu discretie (adevarata lege divina); a fost pedepsit cu lovituri sau vorbe de mustrare, cand a gresit; a primit intuitie pentru a sorta informatiile care vor venii; a primit viziunea pentru a vedea secventele cauza – efect, beneneficiile si consecintele pe termen lung; a primit judecata pentru a diferentia adevarul de gresala, binele de rau si de a gasii lucrul cel mai bun; a primit smerenie pentru a stii cand sa se opreasca; si insfarsit perfectiune. (Perfectionistul care trebuie sa invete atunci cand ceva este destul de bun. Iar acest lucru nu-l poate invata decat de la Dumnezeu. Dumnezeu ne invata cum sa fim buni agricultori!)
L-ati intrebat pe Dumnezeu in mod regulat, ce trebuie sa va invete? Va rog sa o faceti! Veti fi uimiti de lucrurile noi pe care le veti invata. Dupa ce am fost provocati sa mergem la Biblie ca sa aflam de la Dumnezeu, cum sa cultivam pamantul vom merge apoi sa-i cerem lui Dumnezeu sa ne invete cum sa conducem ferma. Dumnezeu are cea mai mare baza de informatii pentru noi agricultorii. Biblia este literalmente o mina de aur, care este inepuizabil in informatii. Ceea ce am descoperit noi este doar o zgarietura la suprafata lingoului de informatii agricole pe care le detine Dumnezeu. Intr-o viata de studiu agricol multi crestini nu vor epuiza pepitele ascunse de aur pe care ni le spune Dumnezeu in Cuvantul Sau. De fiecare dată cand studiem Biblia, ne vor ruga ca Duhul Sfant sa ne dea noi perspective de vedere si intelegere.
Nascut sclav, Carver a trait pana la varsta de 10-12 ani pe plantatia primului sau stapan, dupa care a lucrat ca servitor pe la diferite case de bogatasi. A terminat liceul dupa varsta de 20 de ani, apoi a obtinut diplomele de licenta si masterat la Colegiul Agricol de Stat. In anul 1896 a devenit director la departamentul de cercetare de la actuala Universitate Tuskegee din Alabama. La scurt timp, a inceput sa promoveze cultivarea de arahide si soia, plante despre care stia ca aveau sa-i ajute pe fermierii din Sud la refertilizarea solului, sol care fusese secatuit de culturile de bumbac. Pentru ca aceste culturi sa devina profitabile, a plantat intens soia si arahide (care pe vremea aceea nici macar nu erau recunoscute drept culturi). In cele din urmă a reusit sa obtina 118 produse derivate din soia si alte 300 din arahide.
Eforturile sale au contribuit la eliberarea Sudului de dependenta fata de bumbac. In anul 1940 erau pe locul al doilea in topul recoltelor din Sud destinate vanzarii. Iar in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial a testat 500 de coloranti pentru a-i inlocui pe cei europeni, la care accesul fusese blocat pentru o perioada.
George Washington Carver marturisea cum s-a dus la Creator si ia cerut sa-l invete totul despre cultivarea si procesarea arahidelor. Astfel, Carver a fost capabil sa-i ajute fermierii, in moduri in care nici o alta persoana nu a facut-o pana la el. El a demonstrat ca Dumnezeu are orice tip de informatie disponibila pentru fiecare dintre noi, ca sa ne invete cum sa cultivam mai bine si sa-i ajutam pe altii sa cultive la fel de bine.
George Washington Carver descria activitatea lui: "Ma trezesc in fiecare zi dimineata devreme, merg in padure sa adun probe si ascult ceea ce Dumnezeu trebuie sa-mi spuna. Dupa ce am avut conversatia de dimineata cu Dumnezeu, merg la laboratorul meu si incep sa realizez dorintele sale pentru ziua respectiva. Daca este un esec, este al meu, si daca este o reusita este lucrarea lui Dumnezeu.”
Cu cativa ani inainte de moartea sa, Dr. Carver a explicat secretul succesului sau: "Noi suntem niste oameni mici care facem munca, iar Creatorul nostru, este cel care binecuvanteaza lucrul prin noi... Eu merg la culcare mereu cu o problema. Ma duc sa dorm cu ea in mintea mea, si in dimineata urmatoare voi vedea o noua metoda si o noua perspectiva, care de obicei se va curata de problema care mi-a stat in cale. Nu am facut-o eu ci Dumnezeu m-a folosit pentru a descoperi una dintre providentele Lui minunate. "
In ciuda recunoasterii internationale si a numarului mare de oferte de munca, a ramas la Tuskegee pana la sfarsitul vietii, donandu-si averea pentru infiintarea Fundatiei de Cercetari Carver.
Cel mai important lucru este acela ca noi, oamenii, putem sa-l vedem si auzii pe Dumnezeu care are raspunsurile si metodele cele mai bune pentru agricultura pe care o aplicam, iar Biblia este o carte vie ce se aplica azi mai bine ca oricand si care ne atrage sa ne punem credinta noastra in Isus ca Domn si Mantuitor. Noi nu trebuie sa tacem ci sa spunem si altora ca sursa intelepciunii noastre si a metodelor agricole de succes este Dumnezeu. Oamenii trebuie sa vada ca Dumnezeu este real, ca avem nevoie de El si in viata aceasta si in ceea care are sa vina.
ARTICOLE SIMILARE:
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=fvsXVfbn-20
09-07-2025 Vinuri
Punct de vedere al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole - ONIV - privind întroducerea accizei pe vinul liniștit în România.România este un producător tradițional de vin cu zeci de mii de mici viticultori și crame artizanale, iar întroducerea unei accize ar lovi în special producătorii mici și mijlocii, care au marje reduse și nu pot transfera ușor costul în prețul final. Totodata poate cauza falimente, reducerea suprafețelor cultivate și scăderea diversității viticole. Mai multe>>
02-07-2025 Rapita
Rapița este o cultură de toamnă cu cerințe ridicate în primele faze de vegetație. Dezvoltarea corectă a unei rozete compacte, formarea unui sistem radicular puternic și acumularea rezervelor necesare pentru iernare sunt condiții esențiale pentru o recoltă bogată în anul următor. Fertilizarea din toamnă joacă un rol decisiv în atingerea acestor obiective. Iată care sunt cei 5 pași esențiali pentru o rapiță bine hrănită încă din start: Mai multe>>
02-07-2025 Insecticide
În ultimii ani, producătorii de vin din România s-au confruntat cu o presiune tot mai mare din partea dăunătorilor, strâns legată de schimbările climatice, precum temperaturile extreme de vară. Aceste condiții meteorologice au accelerat ciclul de dezvoltare ale principalelor insecte dăunătoare și au favorizat răspândirea mai amplă a bolilor, cum este fitoplasmoza, transmisă de vectori precum cicadele sau insectele din familia Cicadellidae. Pe măsură ce sănătatea viței-de- vie și stabilitatea pr... Mai multe>>
16-06-2025 Fungicide
Variabilitatea climatică reprezentată de trecerea de la ierni mai calde la primăveri cu un nivel crescut de umiditate a influențat efectele făinării în întreaga Europă, amplificând provocările chiar și pentru cultivatorii de viță-de-vie din România. Pe măsură ce producătorii se străduiesc să satisfacă cererea tot mai mare de vinuri premium, produse în mod sustenabil, acest patogen fungic amenință atât productivitatea culturii, cât și calitatea vinului, afectând în mod direct sănătatea și dezvolt... Mai multe>>
16-06-2025 Pomicultura
Cei care practică o pomicultură modernă, știu că eficiența operațională și inovația tehnologică asigură optimizarea costurilor și maximizarea randamentului. În acest peisaj, drujba cu acumulator se impune rapid ca o opțiune de analizat cu atenție și, în multe privințe, superioară drujbelor termice sau electrice cu fir. Mai multe>>
29-05-2025 Plante
Rescaype™ - un amendator de sol inovator pentru o agricultură durabilă!Într-o eră a agriculturii în continuă schimbare, unde resursele devin tot mai limitate, iar provocările legate de calitatea solului și de eficiența culturilor se înmulțesc, soluțiile sustenabile devin esențiale. Rescaype™, un ameliorator de sol revoluționar, aduce o abordare științifică și ecologică pentru revitalizarea terenurilor agricole degradate și pentru maximizarea randamentelor. Mai multe>>
26-05-2025 Fungicide
Ca răspuns la presiunile tot mai mari ale schimbărilor climatice, fermierii din Românie apelează din ce în ce mai mult la soluții avansate de protecția plantelor pentru a-și proteja culturile. Condițiile meteorologice variabile, precum toamnele mai lungi și mai calde, au dus la apariția mai timpurie a bolilor precum făinarea, septorioza și pătarea în culturile de cereale. Aceste condiții afectează procesul fotosintezei, fundamental pentru dezvoltarea și productivitatea culturilor. Mai multe>>
25-04-2025 Erbicide
Autor: Maria Cîrjă, Marketing Manager, România și Republica MoldovaCu o populație globală estimată să ajungă la aproximativ 10,3 miliarde până în anii 2080¹, agricultura are oportunitatea nu doar de a hrăni o populație în creștere, ci și de a juca un rol vital în promovarea unui viitor mai rezilient. Prin adoptarea unor metode sustenabile și orientate spre viitor, fermierii au puterea de a produce alimente sănătoase și hrănitoare, contribuind în același timp la cultivarea unei planete prospere p... Mai multe>>
16-04-2025 Grau
Fertilizarea cu azot în primăvară este una dintre cele mai importante verigi tehnologice în cultura grâului, influențând direct producția și calitatea recoltei. După intrarea în vegetație, grâul are nevoie crescută de azot pentru a susține creșterea accelerată și formarea elementelor de rod. Mai multe>>
21-03-2025 Floarea soarelui
Perioada critică pentru nutriția cu N,P,K a culturii de floarea soarelui începe din primele faze de vegetație, efectul lipsei acestora în această etapă nu poate fi compensată ulterior !Strategia de fertilizare a culturii de floarea soarelui trebuie să ia în considerare particularitățile biologice ale plantei, condițiile pedoclimatice, consumul specific și producția scontată. Mai multe>>
20-03-2025 Porumb
Omnia Europe este o companie agribusiness de top, specializată în procesarea porumbului și producția de materii prime de înaltă calitate. Fiind cel mai mare procesator din Europa de Sud-Est, Omnia Europe joacă un rol esențial în furnizarea de ingrediente indispensabile pentru industriile de ulei și furaje. Operațiunile companiei se extind la nivel global, exportând produse în aproximativ 55 de țări. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>