Editorial

Bogatii au mai mare nevoie de saraci decat saracii de bogati

capsuniBogatul nu poate trai fara sarac, nici saracul fara bogat. Dumnezeu a iconomisit cu intelepciune aceasta dependenta a unuia de altul, ca sa exista iubire si sprijin reciproc, comuniune sociala si buna randuiala.

Citeşte mai departe...

Cine conduce nu judeca

pointing-finger resizeCel ce conduce nu apara dreptul cuiva care se afla mai presus de lege si nu judeca pe cineva, pe care il dispretuieste, pentru a cauta vinovati. Cine conduce stabileste si aplica doar ceea ce este drept.

Citeşte mai departe...

Prostia a devenit vizibila din spatiu

spatiu resizeAgentia Spatiala Americana a remis Organizatiei Natiunilor Unite o scrisoare deschisa prin care anunta oficial ca prostia, pe glob, a atins asemenea proportii în ultima perioada incat poate fi vazuta din spatiu, ca o imensa pata neagra.

Citeşte mai departe...

Parcela, ca o pista de bicicleta

parcele- resizeLiviu, mostenitorul celor 700 metri patrati din satul Tamasi, comuna Corbeanca, se minuneaza si acum de proprietatea sa.

Citeşte mai departe...

Sfintii din ministere angajeaza cate doua maicute

NEAM-MARIN-MILIARDAR-STELA- resizeInstalarea noilor echipe la ministere au insemnat si venirea unor oameni noi, specialisti cu carnet de partid.

Citeşte mai departe...

Romania va scapa sigur de Apocalipsa din 2012

 

zapada-sanie resizeProfetiile mayasilor si ale lui Nostradamus arata ca lumea, asa cum o cunoastem in ziua de astazi, se va sfarsi in 2012, insa romanii pot sta linistiti, cel putin cei din tara: Romania va supravietui si se va transforma intr-un focar spiritual mondial, potrivit unei profetii indiene.

Citeşte mai departe...

Asa-i in tenis

LawnTennisStimati tenismeni, stimate tenismene, ingaduiti-mi sa va fac o confidenta, am o noua dragoste - iubesc tenisul.

Citeşte mai departe...

E tare frumos la tara

viata-la-taraLa tara e frumos. Foarte frumos. Cum sa nu indragesti traditiile milenare ale mediului rural?

Citeşte mai departe...

Romania a ajuns sa aiba toate datele unei periferii coloniale de consum

--viata-de-caineDomnul Orban, place sau nu place, este pus la zid in cercurile financiare internationale tocmai pentru ca a incercat sa se ridice impotriva acestor stari de lucruri, cautand sa puna bancile straine chiar la plata ravagiilor facute de ele insele, prin politica de creditare nu a investitiilor si dezvoltarii, ci a consumului fara acoperire economica, politica foarte profitabila lor pe termen scurt.

Citeşte mai departe...

Dar cine ne mai mana plugurile bre, daca or merge toti la scoala?

Avocatul Chiritescu si-a facut documentarea de teren la Flamanzi si a stat de vorba cu unul dintre martorii oculari si participanti la rascoala din 1907.

Citeşte mai departe...

Familia, munca si Dumnezeu sunt valorile romanilor

Romania este impartita intre unitatea deciziilor politice si unitatea inimilor. Cand inimile noastre bat la fel, avem aceleasi valori comune: familia, munca si Dumnezeu.

Citeşte mai departe...

Libertatea si frica de a pierde

Stii cum sunt prinse maimutele in Africa ? Vanatorul pune o piatra de marimea unui ou de gaina intr-o scorbura cu diametrul de sase centimetri. Maimutele simt ca acolo este un obiect si incearca sa-l scoata. Dar diametrul scorburii este mult prea mic. Frica de a pierde o tine pe loc.

Citeşte mai departe...

Succesul agronomului George Washington Carver

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem invata de la botanistul, chimistul si agronomul american George Washington Carver este acela de a fi adusi in locul unde il putem auzii pe Dumnezeu.

Citeşte mai departe...

Agricultura, ca o noua sansa

Turbulentele sociale care se manifesta in unele zone ale Romaniei nu sunt de natura sa incurajeze firmele straine sa demareze investitii strategice nici macar in sectoarele cele mai ademenitoare din punct de vedere al profitabilitatii.

Citeşte mai departe...

Un ordin emis dupa ureche

Se spune 65000 de agricultori nu au primit subventia pe motivul ca la data depunerii cererii la APIA, ar fi avut datorii la bugetele locale.

Citeşte mai departe...

Fara strategie agricola de 20 de ani

Romania nu a reusit in 20 de ani sa intocmeasca o strategie agricola, a declarat presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Laurentiu Baciu.

Citeşte mai departe...

Judecata vine de Sus

Se povesteste in Patericul sinaitic ca un frate oarecare, nedreptatit fiind de un alt frate, s-a dus la avva Sisoe si i-a zis: „M-a nedreptatit un frate si vreau sa ma judec, ca sa mi se faca dreptate!“.

Citeşte mai departe...

Vremea crearii unei noi politici a hranei

Asigurarea securitatii alimentare pentru toate categoriile de cetateni din Romania este o masura majora a programului de guvernare pe 2012.

Citeşte mai departe...

Cu 60 de producatori mici si mijlocii Romania a cucerit lumea

Romania a participat in calitate de stat partener la Expozitia Internationala Saptamana Verde 2012 cu un pavilionului national pe o suprafata de 1.000 mp, unde si-au expus produsele 60 de producatori mici si mijlocii.

Citeşte mai departe...

Piramida alimentatiei sanatoase

Folosirea piramidei alimentatiei sanatoase te ajuta sa consumi o varietate de alimente sanatoase. Atunci cand consumi o varietate de alimente, organismul obtine toate vitaminele si mineralele de care ai nevoie.

Citeşte mai departe...

Analiza SWOT a MADR – puncte tari si puncte slabe

In planul strategic al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sunt prezentate cateva dintre punctele tari si slabe ale institutiei:

Citeşte mai departe...

Pentru o noua realitate a satului romanesc in mileniul III

Viitorul satului depinde foarte mult de modul in care vom actiona cu totii intr-o democratie reala bazata nu numai pe dialog ci si prin consultarea cetatenilor si  compromis.

.

Citeşte mai departe...

Credem sau nu Dumnezeu iubeste Romania

Desi multi vor sa ne convinga ca suntem rai, lenesi, prosti, s.a.m.d cineva ne iubeste totusi, chiar daca nu toti sunt convinsi de acest lucru. Dumnezeu.

Citeşte mai departe...

Ciolos: 6000 de idei pentru reforma Politicii agricole comune

Ca la orice cumpana intre ani, privesc inainte incarcat inca de impresiile anului ce tocmai a trecut. Pentru mine, 2011 va ramane anul pregatirilor pentru reforma Politicii agricole comune.

Citeşte mai departe...

10 puncte tari in contul Romaniei pe 2011

Analistii Erste au gasit la sfarsit de an 10 puncte tari pe care sa le treaca in contul Romaniei pe 2011, pornind de la revenirea pe crestere economica pozitiva si pana la stabilitatea generala de pe scena politica si mai ales de la nivel guvernamental.

Citeşte mai departe...

România a dat lovitura cu agricultura

România a dat lovitura cu agricultura in 2011: veniturile din acest sector au crescut de sapte ori mai mult decat media generala europeana.

Citeşte mai departe...

Zi de doliu la Timisoara

Azi 17 decembrie 2011 este zi de doliu la Timisoara, in memoria eroilor cazuti la Revolutie.

Citeşte mai departe...

In lume, sunt mai multi sclavi decat oricand in istorie

Compania Google va ajuta cu 11,5 milioane de dolari zece organizatii care lupta impotriva traficului uman si exploatarii prin munca.

Citeşte mai departe...

Democratie, nu austeritate

Conducatorii nostri europeni au aprobat un plan prin care se interzice permanent cheltuielile publice vitale - pentru a potoli setea marilor banci.

Citeşte mai departe...

Nu trebuie sa ne fie frica de reforma

Cheia valorificarii potentialului agricol presupune reformarea sistemului de invatamant agricol din Romania, sustine comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos.

Citeşte mai departe...

Severn Suzuki - fata care a facut lumea sa taca pentru 5 min

Buna ziua, eu sunt Severn Suzukisi si va vorbesc astazi in numele E.C.O. - Organizatia de mediu a copiilor.

Citeşte mai departe...

Miliardarii doneaza universitatilor bani pentru reducerea saraciei

Un fost absolvent al Scolii de Afaceri a Universitatii Stanford, in varsta de 76 de ani, a donat institutiei 150 de milioane de dolari pentru infiintarea unui institut dedicat dezvoltarii economiei si reducerii saraciei in tarile subdezvoltate.

Citeşte mai departe...

Noutati

Floarea soarelui - Fertilizarea de bază asigură un start bun culturii !

21-03-2025 Floarea soarelui

Floarea soarelui - Fertilizarea de bază asigură un start bun culturii !

Perioada critică pentru nutriția cu N,P,K a culturii de floarea soarelui începe din primele faze de vegetație, efectul lipsei acestora în această etapă nu poate fi compensată ulterior !Strategia de fertilizare a culturii de floarea soarelui trebuie să ia în considerare particularitățile biologice ale plantei, condițiile pedoclimatice, consumul specific și producția scontată. Mai multe>>

Omnia Europe SA își extinde investițiile în Medgidia, România, și lansează un nou proiect de porumb waxy

20-03-2025 Porumb

Omnia Europe SA își extinde investițiile în Medgidia, România, și lansează un nou proiect de porumb waxy

Omnia Europe este o companie agribusiness de top, specializată în procesarea porumbului și producția de materii prime de înaltă calitate. Fiind cel mai mare procesator din Europa de Sud-Est, Omnia Europe joacă un rol esențial în furnizarea de ingrediente indispensabile pentru industriile de ulei și furaje. Operațiunile companiei se extind la nivel global, exportând produse în aproximativ 55 de țări. Mai multe>>

Sfaturi pentru o cultură de floarea-soarelui de succes

15-03-2025 Floarea soarelui

Sfaturi pentru o cultură de floarea-soarelui de succes

Floarea-soarelui este o cultură valoroasă, cu numeroase utilizări, de la producția de ulei până la utilizarea semințelor în industria alimentară. Totuși, cultura de floarea-soarelui nu este lipsită de provocări. Fermierii se confruntă cu decizii complexe, cum ar fi alegerea hibridului potrivit, pregătirea corespunzătoare a solului, fertilizarea adecvată și gestionarea bolilor. Aceste aspecte, deși pot părea dificile, pot fi gestionate cu succes prin informare și planificare corespunzătoare.... Mai multe>>

Cum folosim hidrogelul la plantarea arborilor, arbuștilor și pomilor fructiferi?

18-02-2025 Pomicultura

Cum folosim hidrogelul la plantarea arborilor, arbuștilor și pomilor fructiferi?

Hidrogelul este un polimer superabsorbant pe baza de potasiu, care are capacitatea de a reține și elibera apa în mod controlat, fiind un instrument deosebit de util în horticultură și silvicultură. Mai multe>>

Cum alegi erbicidul potrivit pentru culturile tale?

21-11-2024 Erbicide

Cum alegi erbicidul potrivit pentru culturile tale?

Când vine vorba de protejarea culturilor tale împotriva buruienilor dăunătoare, alegerea erbicidului potrivit poate face diferența între o recoltă bogată și una afectată. Cu atâtea opțiuni pe piață, este necesar să înțelegi cum să selectezi produsul care să îți asigure cele mai bune rezultate. Mai multe>>

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

14-10-2024 Irigatii

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului. Mai multe>>

ROBO-fermierul – proiect inovativ în pomicultură, 100% românesc

24-09-2024 Pomicultura

ROBO-fermierul – proiect inovativ în pomicultură, 100% românesc

ROBO-fermierul este conceptul 100% românesc – idee și dezvoltare – care aduce tehnologia de ultimă oră în sectorul pomicol, marcând, totodată, un prim pas în direcția dezvoltării de soluții robotizate pentru monitorizarea și îngrijirea culturilor și a pomilor. Este un demers inovativ alături de care a fost și AFIR, atât în sprijinirea realizării proiectului, cât și prin acordarea unei finanțări nerambursabile de aproximativ 360.000 de euro. Mai multe>>

Plante Perene Rezistente Iarna: Alegerea Ideală pentru o Grădină Frumoasă pe Tot Parcursul Anului

19-09-2024 Gradinarit

Plante Perene Rezistente Iarna: Alegerea Ideală pentru o Grădină Frumoasă pe Tot Parcursul Anului

Când temperaturile scad și iarna își intră în drepturi, grădina ta nu trebuie să-și piardă din farmec. Plantele perene rezistente iarna sunt soluția perfectă pentru a menține un peisaj vibrant și plin de culoare chiar și în cele mai friguroase luni ale anului. Aceste plante robuste sunt nu doar decorative, ci și extrem de rezistente, asigurându-ți o grădină atrăgătoare pe tot parcursul anului. Mai multe>>

Fermierii campioni la rapiță din județele Brașov și Covasna

19-09-2024 Rapita

Fermierii campioni la rapiță din județele Brașov și Covasna

Compania Corteva Agriscience continuă prezentarea fermierilor campioni la rapiță, de această dată din județele Brașov și Covasna, două județe unde fermierii care au semănat rapiță campania trecută au avut producții bune, poate nesperate la un moment dat, atunci când vremea părea că nu-i va fi prielnică acestei culturi. Hibridul care s-a făcut remarcat în aceste zone a fost PT303, un hibrid robust, cu o bună rezistență la iernare și care prezintă cel mai ridicat nivel de toleranță la Sclerotinia ... Mai multe>>

Cum să Transformi Grădina ta cu Iarbă Ornamentală

12-09-2024 Gradinarit

Cum să Transformi Grădina ta cu Iarbă Ornamentală

În căutarea unor soluții simple, dar spectaculoase pentru a îmbunătăți aspectul grădinii tale? Iarba ornamentală este exact ce ai nevoie. Aceste plante versatile nu doar că adaugă textură și mișcare, dar sunt și extrem de ușor de întreținut, fiind potrivite pentru orice tip de grădină, indiferent de dimensiune sau stil. Mai multe>>

Fungicidele FOLPET și CAPTAN cu acțiune multi-site au fost reomologate pentru 15 ani

22-08-2024 Fungicide

Fungicidele FOLPET și CAPTAN cu acțiune multi-site au fost reomologate pentru 15 ani

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Folpet și Captan, fungicidele sale cheie cu acțiune multi-site, sunt în continuare disponibile pentru fermierii europeni. Acest anunț urmează deciziei recente a Comitetului Permanent al Uniunii Europene (UE) pentru Plante, Animale, Alimente și Furaje (SCoPAFF) de a reînnoi aprobarea ambelor substanțe active pentru încă 15 ani. Mai multe>>