BRADFEST 2015 - 10.000 de brazi in 2 zile!

BRADFEST 2015BRADFEST 2015 este organizat de asociatia cu acelasi nume, cu sprijinul Fundatiei Conservation Carpathia, care pune la dispozitie terenul pentru campare si de asemenea o suprafata de circa 2 ha de teren forestier, afectat de taieri necontrolate cu ani in urma. in cadrul unui proiect Life Natura, Fundatia Conservation Carpathia, a achizitionat si desfasoara, in urmatorii trei ani, reconstructia ecologica a unei suprafete de peste 240 de ha de paduri taiate.

 

Asociatia BRADFEST isi propune sa stranga fondurile necesare plantarii a 10.000 de brazi iar BRADFEST 2015 este festivalul care aniverseaza reusita acestui proiect, chiar in vecinatatea brazilor proaspat plantati de voluntarii nostri.

Aria tintita in 2015 se deschide in jurul cabanei Richita, in aproprierea comunei Rucar, sat Satic, in mijlocul unei zone care totalizeaza peste 1700 ha de terenuri afectate de taieri ilegale. Anul acesta Asociatia BRADFEST va provoaca la atitudine. Vom impaduri in intervalul 24-26 aprilie o suprafata defrisata de 2 ha.

Propunem un proiect de responsabilizare sociala si ne dorim implicare eco-civica intr-un spatiu cu conotatii artistice. BRADFEST 2015 este recompensa pentru o munca bine facuta.


1 BRAD = 7 MINUTE

 BRADFEST 2015 PLANTARE BRAZI

 

De ce plantam brazi? Bradul - Abies alba - specia simbol pentru Carpatii Romanesti, este afectat grav atat de schimbarile climatice - generate tot de om, cat si de folosirea tineretului de brad ca pomi de craciun in exces, de taieri care nu respecta regimul silvic, de faptul ca padurile de brad cu fag au fost inlocuite cu molid care e mai bun pentru industrie, etc. Daca ne-am bucurat in copilaria noastra de frumusetea si magia pomilor de Craciun, acum e momentul sa-i salvam pentru copii si nepotii nostri.

Un brad se planteaza in aprox. 6-7 minute, ceea ce inseamna ca avem nevoie de aprox. 200 de voluntari cu care sa plantam un numar de 5000 de brazi pe zi. Dupa plantare, va fi nevoie de peste 100 de ani ca o parte din acesti brazi sa ajunga la maturitate.

Activitatea de plantare se va desfasura in zilele 24 si 25 aprilie incepand cu ora 09.30. Punctul de intalnire pentru toti voluntarii va fi in fata scenei, unde va incepe un workshop de aprox. 50 de minute in care vom invata despre particularitatile plantarii bradului Abies Alba, particularitati ale solului si alte informatii folositoare ce tin de plantare in zona respectiva.

inscrierile voluntarilor se fac anterior evenimentului, prin completarea formularului de voluntariat disponibil pe site.


BRADFEST 2015

  • 09.00-10.00 > Workshop: "Cum plantam?"
  • 10.00-10.30 > Prezentarea planului de plantare & impartirea hartii locului cu specificatiile necesare.
  • 10.30-11.00 > Impartirea in echipe si divizarea sarcinilor.
  • 11.00-11.30 > Echiparea cu cele necesare: manusi, lopeti, sape, sapaligi, sacii cu puieti de brazi, apa & Pornirea in echipe catre locul de plantare.
  • 16.30 > Finalizarea activitatii de plantare si intoarcerea in camping.
  • 17.30 > Cina
  • 19.00 > Concerte in aer liber


1 BRAD = 5 RON

Colectarea brazilor se face in baza de donatii. Targetul nostru este sa adunam 10.000 pana pe data de 24 aprilie. Fiecare donator va primi o diploma onorifica in care va fi inscris numarul de brazi donati. Ulterior evenimentului vom construi o aplicatie online prin care fiecare donator poate sa-si planteze online bradutii donati si va putea vedea unde au fost plantati acestia la BRADFEST2015.

Implica-te! Doneaza 1 brad sau mai multi si bucura-te de pachetele pe care vi le oferim la BRADFEST 2015.

    • BF 10. Doneaza minim 10 brazi si te tinem la curent cu progresul nostru. Primesti o diploma de donatie care iti va aduce o recunoastere eco-civica deosebita in comunitatea BRADFEST.
    • BF 50. 2oo pachete! Doneaza 50 de brazi si vii sa ii plantezi cu noi la BRADFEST 2015. Primesti o diploma de donatie care iti va aduce o recunoastere eco-civica deosebita in comunitatea BRADFEST. Te tinem la curent cu progresul nostru si te poti bucura pe deplin de toate activitatile si facilitatile din cadrul BRADFEST 2015
    • BF 100.100 pachete! Doneaza 100 de brazi si devii membru de onoare la BRADFEST 2015, asigurandu-ti participarea la editia de toamna. Primesti o diploma de donatie care iti va aduce o recunoastere eco-civica deosebita in comunitatea BRADFEST.


Cum puteti dona?

Colectarea brazilor se face in baza de donatii. Targetul nostru este sa adunam 10.000 pana pe data de 24 aprilie. Fiecare donator va primi o diploma onorifica in care va fi inscris numarul de brazi donati. Ulterior evenimentului vom construi o aplicatie online prin care fiecare donator poate sa-si planteze online bradutii donati si va putea vedea unde au fost plantati acestia la BRADFEST 2015.

Se pot face donatii in urmatoarele feluri:

  • Pe website-ul nostru: www.bradfest.ro, prin paypal.
  • Prin transfer bancar: Asociatia Bradfest
        • Iban: RO33RZBR0000060017610343, Raiffesein Bank,
        • cu specificatia: “Donatie Bradfest 2015”
  • Prin donatii cash la evenimentele de strangere de fonduri. Urmatoarele evenimente in Bucuresti sunt planificate astfel:
        • 1. miercuri, 15 aprilie 2015 – ora 20.00, Artidava, Str. Henri Coanda, nr. 38
        • 2. marti, 20 aprilie 2015, Ceainaria 5, Strada Olimpului 13, Bucuresti.
        • Vom anunta detalii pe Facebook.
  • Prin donatii cash la punctul nostru de lucru din cadrul Centrului Cultural Artidava, Str. Henri Coanda, nr. 38, de luni pana vineri de la ora 10.00 la 16.30.

 

BRADFEST 2015 Donatii colectare brazi



Asociatia Bradfest

BRADFEST 2015 logoCine suntem?
Asociatia BRADFEST este o persoana juridica de drept privat, fara scop lucrativ, constituita cu scopul de contribui la protejarea mediului inconjurator si cresterea constientizarii problemelor legate de mediu prin crearea de mobilitati si oportunitati de implicare a cadrului societatii civile in refacerea ecosistemului romanesc.

Pentru ce militam?

Cresterea constientizarii la nivelul populatiei asupra problemelor legate de mediu si posibilitatilor practice de implicare pentru de a le depasi.
Cresterea motivatiei, mai ales in randul tinerilor, de a se implica in activitati ecologice, prin crearea de contexte favorabile.
Reconstructia ecologica, conservarea ariilor protejate si a speciilor pe cale de disparitie.
Implementarea si derularea de programe de educatie ecologica si de dezvoltare comunitara.
Infiintarea unor structuri de realizare a schimbului de informatii si experienta in vederea perfectionarii continue si a desfasurarii de programe practice si teoretice.
Dezvoltarea capacitatii institutionale a organizatiei prin atragerea de noi sustinatori, voluntari, parteneri si a oricaror organisme institutionale sau nu, ce pot contribui la atingerea scopului asociatiei.
Asigurarea unor mijloace corespunzatoare desfasurarii optime a activitatilor si proiectelor organizatiei.


Cum actionam?

Actiune de impadurire ale zonelor defrisate din Romania, cu precadere cu brazi.
Plantarea arborilor pe cale de disparitie si a speciilor traditionale.
Realizarea de proiecte, evenimente, seminarii si activitati la nivel local, regional, national, international.
Organizarea si realizarea de activitati ecologice si de refacere a ecosistemului in Romania.
Promovarea unui stil de viata sanatos intr-un mediu sanatos.
Desfasurarea de campanii de educatie ecologica a populatiei, care promoveaza implicarea activa a indivizilor in ceea ce priveste reconstructia si conservarea ecosistemului.
Colaborarea si crearea de parteneriate cu potentiali investitori si cu alte organizatii si retele din tara si strainatate.
Realizarea de materiale media si print pentru promovarea activitatilor desfasurate.
Activitati de informare, elaborare de materiale.
Realizarea de studii, cercetari si statistici in scopuri educationale si de dezvoltare.
Organizarea de intalniri nationale si internationale sub forma de tabere, festivaluri de arta audio-vizuala, spectacole, seminarii, conferinte, ateliere de lucru, training-uri, cercuri profesionale.
Promovarea ideii de implicare, responsabilitate si voluntariat in comunitate, sustinerea ideii de solidaritate umana si protejare a mediului inconjurator.
Realizarea de campanii informative si educationale.

 

FII UN EXEMPLU!   www.bradfest.ro 

 


Asociatia Bradfest

Str. Nicolae Holban, nr. 15,
Ramnicu Sarat, jud. Buzau.
+40 737 646 471
[email protected]
www.bradfest.ro 
https://www.facebook.com/BRADFest.ro
https://www.facebook.com/events/807188256002821
https://www.facebook.com/asociatia.bradfest

 

Noutati

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

18-10-2024 Alimentatie sanatoasa

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a garanta un aport important de fibre, vitamine și minerale pentru organism. Dar smoothie-urile sunt mult mai mult decât băuturi delicioase din amestecuri de fructe; cu puțină atenție și implicare și alegând ingredientele potrivite, le poți transforma în adevărate bombe de energie.  Mai multe>>

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

01-10-2024 Agricultura ecologica

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>

Raportul CCE ridică semne de întrebare referitor la impactul sprijinului UE pentru agricultura ecologică

23-09-2024 Agricultura ecologica

Raportul CCE ridică semne de întrebare referitor la impactul sprijinului UE pentru agricultura ecologică

Un raport publicat astăzi de Curtea de Conturi Europeană ridică semne de întrebare cu privire la eficacitatea sprijinului acordat de UE pentru agricultura ecologică. În strategia actuală se remarcă deficiențe semnificative. Nici viitorul de după 2030 nu arată mai grozav: zero viziune și zero obiective pentru sectorul ecologic. Suprafața de teren cultivată ecologic a crescut, grație miliardelor de euro puse la dispoziție anual de UE. Pe de altă parte, cerințele și nevoile sectorului nu ... Mai multe>>

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

29-08-2024 Protectia mediului

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

Hrănirea unei populații globale care va ajunge la aproape 10,3 miliarde până la mijlocul anilor 2080 și îmbunătățirea modului de trai reprezintă o oportunitate extraordinară pentru agricultură de a deschide calea. Prin adoptarea unor practici inovatoare și durabile în agricultură, fermierii pot asigura producerea de alimente nutritive și sănătoase pentru toți oamenii, în timp ce creează un ecosistem care susține în mod natural oamenii, progresul și planeta. Mai multe>>

O nouă analiză relevă legătura crucială dintre calitatea solului și sănătatea umană

29-08-2024 Protectia mediului

O nouă analiză relevă legătura crucială dintre calitatea solului și sănătatea umană

O nouă analiză cuprinzătoare, publicată astăzi, 29 august, de către mișcarea Salvează Solul, dezvăluie legăturile profunde dintre sănătatea solului și bunăstarea fizică și psihică a oamenilor, subliniind necesitatea urgentă de a acorda atenție la nivel mondial degradării solului. Noul raport evidențiază căile directe și indirecte prin care sănătatea solului influențează diferite aspecte ale vieții umane, inclusiv nutriția, sănătatea mintală și calitatea generală a vieții. Mai multe>>

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

22-08-2024 Energie regenerabila

"Standardul de aur" în fotovoltaice "concurează" cu cogenerarea şi IoT la Expoziţia Anului în Regenerabile: Târgul RoEnergy 2024

Aflat în al 14-lea an de evenimente, de facto cea mai cunoscută şi mai amplă manifestare din România în acest domeniu, singura exclusiv pe energii regenerabile, Târgul RoEnergy România, ediţia Timişoara 2024, promite o experienţă unică cu expoziţie, conferinţe, workshop-uri, timp de 3 zile, în care  multinaţionale de top, de pe două continente, vin în România, unele dintre acestea în premieră, să prezinte tehnologiile viitorului în regenerabile şi eficienţă energetică. Mai multe>>

Beneficiile produselor bio în agricultură 

15-08-2024 Agricultura ecologica

Beneficiile produselor bio în agricultură 

Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, agricultura bio reprezintă o alternativă optimă la metodele tradiționale. În următoarele rânduri vom aduce în discuție avantajele acestui tip de agricultură, evidențiind impactul pozitiv pe care îl are asupra sănătății consumatorilor. Nu în ultimul rând, vom aborda provocările cu care se confruntă agricultorii care doresc să adopte aceste metode și vom oferi soluții concrete, cu ajutorul cărora aceștia le pot depăși.  Mai multe>>

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

01-08-2024 Eco / Bio

15 startupuri greentech calificate la categoria Idea Stage din cadrul programului de accelerare Romania ClimAccelerator

Impact Hub Bucharest și Raiffeisen Bank România anunță lista celor 15 organizații calificate pentru Idea Stage, una dintre categoriile celui mai complex program de accelerare destinat startupurilor greentech, Romania ClimAccelerator. Romania ClimAccelerator sprijină accelerarea afacerilor care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, pro... Mai multe>>

Grupul UniCredit lansează programul „Skills for Transition”

01-08-2024 Protectia mediului

Grupul UniCredit lansează programul „Skills for Transition”

Tinerii români interesați de mediu, economie durabilă și alte subiecte din sfera ESG, pot aplica la două programe educaționale oferite gratuit de Grupul UniCredit. Programele aufost dezvoltate de POLIMI Graduate School of Management și oferă aplicanților șansa de a participa, începând cu luna octombrie 2024, la: Mai multe>>

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

22-07-2024 Energie regenerabila

Transformarea IMM-urilor prin energie solară și stocare avansată

În ultimii ani, energia regenerabilă a devenit un subiect central în discuțiile despre viitorul sustenabilității. În special pentru companiile mici și mijlocii (IMM-uri), investițiile în sisteme de energie regenerabilă, cum ar fi cele fotovoltaice, nu sunt doar o modalitate de a reduce costurile operaționale, ci și un pas esențial către un viitor mai verde. Mai multe>>

Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

22-07-2024 Alimentatie sanatoasa

Un nou capitol pentru un brand de tofu bine cunoscut

The New Originals Company, cu sediul în Viena, Austria, a anunțat achiziționarea brandului Inedit și a activelor aferente de la Dr. Oetker România. Această mișcare strategică aduce împreună doi actori ai industriei care cred cu pasiune în tofu ca alternativă naturală, sănătoasă și sustenabilă la carne. Fondat în 1998 de Aurelian Eremia, Inedit a crescut de la o mică afacere, până a devenit liderul în România în domeniul tofu și al alimentelor pe bază de plante. Mai multe>>