Zitec, lider pe piata de IT & digital marketing in Romania, anunta dezvoltarea noului magazin online al Agrii Romania, cel mai important furnizor de servicii agronomice, tehnologii performante si sfaturi tehnice de pe piata nationala. Dezvoltat pe platforma Magento 2, site-ul vine in ajutorul fermierilor mici sau persoanelor fizice, cu un catalog de produse variat si un proces de plasare a comenzilor simplu si rapid.
ADAMA Agricultural Solutions, unul dintre cei mai importanti furnizori globali de solutii pentru protectia plantelor care combat buruienile, insectele daunatoare si bolile din culturile agricole, anunta lansarea in Romania a unei noi campanii de comunicare adresate fermierilor, care pune in dezbatere raportul dintre inovatie si traditie in agricultura si modalitatea in care cele doua abordari, aparent opuse, pot fi aduse in echilibru pentru a maximiza rentabilitatea afacerilor agricole.
Syngenta Romania lanseaza astazi platforma de comert online destinata achizitiei de produse si servicii Syngenta. Noul magazin online vine in intampinarea producatorilor agricoli mici, care vor avea posibilitatea sa acceseze prin mediul online produse si servicii oferite de catre Syngenta Romania. In prima etapa, producatorii agricoli vor putea achizitiona produse pentru protectia plantelor, iar ulterior, platforma va oferi acces catre achizitia semintelor si a serviciilor digitale.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a postat in dezbatere publica un proiect de OUG prin care se reglementeaza activitatile desfasurate cu produse de protectie a plantelor de catre operatorii economici pe teritoriul Romaniei, controalele oficiale si alte activitati oficiale privind fabricarea, reambalarea, importul, comercializarea, utilizarea si prestarea de servicii cu produse de protectie a plantelor.
Compania Agrii Romania anunta lansarea campaniei ”Agrii premiaza Succesul”, campanie care se adreseaza fitofarmacistilor la nivel national, scopul principal fiind stimularea premiselor unei cat mai bune colaborari.
Am parcurs primul an sub brandul Agrii Romania si primii 5 ani de cand Origin Enterprises PLC a investit in Romania, prin achizitia companiilor Redoxim si Comfert. Facand o retrospectiva a acestui an, putem spune ca pentru Agrii Romania a fost un an cu multe provocari, generate de factori externi si interni, care ne-au impins la schimbari rapide, implementate cu succes, si asta datorita valorilor comune impartasite de cele doua organizatii.
Agroland a deschis cel mai mare magazin din retea, care ocupa o suprafata de 410 metri patrati, cu o investitie de 150.000 de euro care nu include stocurile. Agroland MEGA reprezinta un concept unic in Romania, care consta in magazine cu circa 300% mai mari decat cele traditionale si in care se pune un accent sporit pe amenajare, aranjarea la raft, precum si consultanta de specialitate oferita clientilor. Acesta este primul magazin de acest tip din Timisoara si cel de-al cincilea din cadrul retelei Agroland, care numara in prezent 247 de unitati, situate in 28 de judete ale tarii.
Pentru ca vrem sa venim in ajutor pentru micii producatori si mai mult in aceasta perioada dificila, Agrii Romania a lansat magazinul online, unde acestia pot face “cumparaturi”, intr-un mod simplu si rapid. Agrii Romania are in portofoliu produse de la producatori de renume de seminte si produse de protectia plantelor de pe piata autohtona pentru culturile agricole si horticole, atat pentru fermierii mari, cat si pentru micii producatori.
Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide (SCAPA) preia gratuit de la fermieri ambalajele provenite de la produsele de protectia plantelor! Toate serviciile de colectare prin programul SCAPA sunt gratuite, atat pentru fermieri, cat si pentru distribuitorii produselor, raspunzand in cel mai eficient mod cerintelor fermierilor care isi propun sa aplice bunele practici agricole si sa respecte reglementarile de protectie a mediului.
MADR informeaza ca a depistat produse de protectia plantelor neconforme din punctul de vedere al continutului de substanta activa. Din 47 de probe de erbicide analizate de Autoritatea Nationala Fitosanitara, 8 dintre acestea au fost neconforme din punctul de vedere al continutului de substanta activa. Fermierii sunt sfatuiti sa se adreseze oficiilor fitosanitare pentru a solicita informatii despre furnizorii produselor de protectia plantelor.
Politistii au indisponibilizat aproape 2.500 de kg. si 388 de litri de substante toxice folosite pentru protectia plantelor, in urma unei actiuni desfasurate, in 18 judete, pentru verificarea respectarii legislatiei in domeniul operatiunilor cu substante periculoase.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, a demarat ample actiuni de verificare a obligatiilor legale pe care le au comerciantii, utilizatorii si prestatorii de servicii cu produse de protectie a plantelor in conformitate cu legislatia in vigoare. Controalele sunt extinse la nivelul tarii, atat in unitati fitofarmaceutice, cat si in piete, targuri, oboare si chiar la utilizatorii sau prestatorii de servicii cu produse de protectie a plantelor.
In prezent, cartoful este una dintre cele mai raspandite legume din lume. De-a lungul timpului, tehnologia de cultivare a cartofului s-a diversificat, iar fermieriii au descoperit noi metode de combatere a bolilor si daunatorilor la cartofi. In prezent, orice cultivator stie ca pentru combaterea gandacului de Colorado, se pot folosi insecticide, precum Actara sau Imidacloprid, doua produse sigure, propuse de magazinul online Erbicid.ro, care de ani de zile este o sursa de incredere pentru agricultori din intreaga tara.
Ingrijirea unei culturi nu este deloc usoara si tratamentele de care are nevoie orice planta pentru a creste sanatos trebuie aplicate in mod profesionist si cu grija. Printre problemele care apar la culturile agricole, dar si la plantatiile de pomi, se numara insectele care pot distruge complet planta si chiar fructele sau legumele crescute. Pentru a evita acest lucru, trebuie folosite insecticide de calitate, care sa protejeze impotriva daunatorilor.
In vederea acordarii vizei pe anul 2016, operatorii economici autorizati care desfasoara activitati fitosanitare vor prezenta la oficiile fitosanitare judetene eventualele modificari in documentatia depusa la autorizare, precum si urmatoarele documente, in functie de domeniul de activitate (fitofarmacii, depozite fitofarmaceutice, utilizatori PPP clasificate T+/T, prestatori de servicii cu PPP):
Politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase au constatat peste 200 de infractiuni, au aplicat peste 100 de sanctiuni contraventionale si au indisponibilizat 4.376 de kilograme si 6.540 de litri de substante toxice folosite pentru protectia plantelor, in urma unei actiuni desfasurate de Politia Romana, la nivel national.
Glissando, companie de top in vanzarea si distributia de pesticide, ingrasaminte si seminte, a ales ASiS ERP pentru a-si gestiona activitatile de vanzare si distributie. Cu o cifra de afaceri de peste 22 milioane de EUR, Glissando detine in prezent 12 depozite regionale si 40 de magazine proprii, la nivel national. Glissando utiliza pana acum o solutie informatica dezvoltata in-house, dar, datorita dezvoltarii companiei, solutia nu a mai corespuns necesitatilor crescute, motiv pentru care a decis sa aleaga o solutie integrata ERP consacrata deja in piata.
In 2012, Rodbun a creat Fitofarmacia. O retea nationala de peste 50 de magazine.
Autoritatea Nationala Fitosanitara este autoritatea competenta de reglementare si control in domeniul fitosanitar, respectiv, al organizarii si functionarii sistemelor de protectie a plantelor, de omologare, comercializare, utilizare, si control al calitatii produselor de protectie a plantelor, al reziduurilor de pesticide in plante si produse vegetale precum si al utilizarii durabile a pesticidelor.
201 persoane sunt cercetate de politisti pentru savarsirea de infractiuni la regimul produselor de protectie a plantelor, iar peste 1,3 tone si aproape 7.000 de litri de produse de protectie a plantelor au fost indisponibilizate in urma unei actiuni de control la 1.894 de agenti economici, coordonate de Directia Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul I.G.P.R.
Agricultorii trebuie sa stie ca utilizarea de produse contrafacute de protectia plantelor comporta un risc major pentru sanatatea operatorului si utilizatorului de pesticide, putand cauza pierderi partiale sau uneori distrugerea totala a culturii tratate, lasand solul inutilizabil pentru ani de zile, cu reziduuri necunoscute in recoltele produse ulterior tratamentului cu produse contrafacute.
SemintePlante.ro va prezinta promotiile lunii noiembrie la insecticide, erbicide si seminte.
Summit Agro Romania a relansat incepand cu luna August platforma online WWW.SUMI-AGRO.RO intr-un nou concept visual.
Magazinul Agristo, din comuna Remus, judetul Giurgiu, a fost inaugurat in luna iunie 2012.
Compania Carmistin si-a adugat de la inceputul acestui an o noua linie de business prin Divizia Agricultura, specializata in comercializarea de ingrasaminte, pesticide si seminte.
FLEXITECHagro® este denumirea prescurtată a noţiunii de „Tehnologii flexibile pentru agricultură”.
Ceea ce diferenţiază firma NATUREVO de alţi distribuitori de input-uri este că NATUREVO crează tehnologii flexibile pentru diverse culturi şi zone pedo-climatice, protejate/definite ca "FLEXITECHagro®".
.
22-08-2024 Fungicide
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Folpet și Captan, fungicidele sale cheie cu acțiune multi-site, sunt în continuare disponibile pentru fermierii europeni. Acest anunț urmează deciziei recente a Comitetului Permanent al Uniunii Europene (UE) pentru Plante, Animale, Alimente și Furaje (SCoPAFF) de a reînnoi aprobarea ambelor substanțe active pentru încă 15 ani. Mai multe>>
26-06-2024 Protectia plantelor
ADAMA Agricultural Solutions România și Grupul ADAMA, lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, aniversează 10 ani de existență a brandului ADAMA pe piață la nivel global. Cu această ocazie, compania își reafirmă angajamentul ferm de a livra inovație și valoare adăugată pentru fermierii din România și din întreaga lume, astfel încât aceștia să dezvolte afaceri mai sustenabile și mai profitabile. Mai multe>>
26-04-2024 Boli si daunatori
Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>
26-04-2024 Fungicide
Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>
19-02-2024 Protectia plantelor
ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat astazi ca extinde utilizarea ambalajelor sale de un litru recent lansate, demonstrand angajamentul companiei pentru sustenabilitate. Ambalajele au fost dezvoltate pentru a reduce impactul asupra mediului, fiind usor de folosit de catre fermieri. Noul ambalaj de un litru al produselor ADAMA va fi introdus pe piata din Europa in primul trimestru al anului 2024. Mai multe>>
19-02-2024 Fungicide
Pentru fermierii care isi doresc protectie pentru o gama larga de culturi, BASF vine cu solutia perfecta: fungicidul polivalent Dagonis®. Este recomandat pentru peste 20 de culturi, precum marul, parul, morcovul, conopida sau capsunul. Multumita celor doua substante active din compozitie, fluxapiroxad, difenoconzol, fungicidul asigura un control de lunga durata impotriva bolilor. Mai multe>>
05-10-2023 Protectia plantelor
Acum, mai mult ca oricand, fermierii europeni au nevoie de o gama larga de instrumente pentru a-si proteja culturile de presiunea daunatorilor si a bolilor. Schimbarile climatice agraveaza si mai mult aceste probleme, intr-un moment in care trebuie sa producem mai durabil. Initiativele politice, cum ar fi Pactul Verde European al UE, au ambitia de a face agricultura mai durabila, de a reduce riscul utilizarii pesticidelor si de a promova alternative la pesticidele conventionale. Mai multe>>
15-09-2023 Tratament seminte
Fertilizantul de natura organica Ympact® este inspirat din cercetarile intreprinse in programele spatiale pentru a favoriza cresterea si dezvoltarea plantelor intr-un mediu ostil, iar acum este folosit la scara larga in peste 20 de tari din Uniunea Europeana. Acest fertilizant, unul de ultima generatie, ce poate fi utilizat pentru tratarea semintelor de cereale paioase si mazare, poate fi aplicat foarte usor impreuna cu tratamentul insectofungicid aplicat in mod uzual pe seminte, doza fiind de 0... Mai multe>>
31-08-2023 Erbicide
Cel mai amplu aviz stiintific din istoria Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a fost prezentat miercuri, 30 august, in Comisia pentru Agricultura din Parlamentul European. Dupa 3 ani de studii, 2400 de documente analizate, 90 de experti si 27 de autoritati nationale implicate, EFSA a intocmit un dosar de 180.000 de pagini, cu o concluzie favorabila utilizarii glifosatului, o substanta indelung contestata. Mai multe>>
10-07-2023 Protectia plantelor
Syngenta Romania lanseaza astazi platforma de comert online destinata achizitiei de produse si servicii Syngenta. Noul magazin online vine in intampinarea producatorilor agricoli mici, care vor avea posibilitatea sa acceseze prin mediul online produse si servicii oferite de catre Syngenta Romania. In prima etapa, producatorii agricoli vor putea achizitiona produse pentru protectia plantelor, iar ulterior, platforma va oferi acces catre achizitia semintelor si a serviciilor digitale. Mai multe>>
19-06-2023 Tratament seminte
Dezvoltat pe parcursul a trei ani de Corteva Agriscience si Eden, Ecovelex este un nou produs pe piata de tratare a semintelor si are scopul de a inlocui substantele chimice conventionale, interzise in UE si in Regatul Unit. Acest produs a fost creat pentru a contracara daunele produse de pasari - o cauza majora a pierderilor inregistrate in cazul culturilor de porumb si a altor culturi. Acest produs are la baza substante chimice derivate din plante si este formulat cu ajutorul sistemului de mic... Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>