Noutati tehnologice in cresterea porcilor

 

Sistemele de cazare si furajare moderne ofera o stabilitate mare pentru o incarcare ridicata in cresterea industriala porcilor.

 







Sistemele constau in stalpi de rezistenta din otel inoxidabil cu grosimea peretilor de 1,5 mm, respectiv 2,0 mm si pereti despartitori din PVC, grosi de 35 mm iar pentru crearea zonelor de contact intre grupele de porci sunt folosite tevi din otel galvanizat. Acest aspect este important, in primul rand pentru confortul animalelor, cat si pentru asigurarea unui echilibru social optim in cadrul grupei de animale.

 

Prüllage Systeme produce sisteme de cazare pentru fatare, cresterea purceilor cat si pentru ingrasarea porcilor destinati abatorizarii, care pot fi adaptate oricaror circumstante si cerinte ale clientilor. În acest fel se poate furniza un sistem de cazare, construit conform cerintelor clientilor nostri, care sa asigure confortul optim tuturor animalelor. Toate acestea pentru succesul afacerii dumneavoastra si pentru confortul animalelor.

 

Avantajele sistemelor de cazare de la Prüllage Systeme

Sistemele de cazare furnizate de catre Prüllage Systeme sunt uimitoare pentru usurinta in exploatare, pentru montajul simplu cat si pentru faptul ca prin aceasta nu sunt impuse limitari ale capacitatii exploatatiei.

Avantajul esential al acestui sistem de cazare consta in noul concept de deschidere a usilor in ambele sensuri, in interior si in exterior. Sistemul de deschidere este astfel conceput incat poate fi manevrat in vederea deschiderii cu usurinta cu o singura mana. In functie de necesitatile clientilor nostri sistemul poate fi echipat cu o gura de admisie cu clapeta culisanta, care prin modul sau flexibil de atasare avertizeaza atunci cand sunt curenti de aer. De aceea, acest sistem poate fi utilizat chiar si la un pasaj de ventilatie. Prin aceasta flexibilitate, sistemul Prüllage de cazare se poate adapta perfect oricarei hale si oricarei cerinte a clientilor nostri.

PigsFeeder sau eficacitatea unui sistem de hranire lichida intr-un hranitor pentru furajare umeda.

 

Furajare umeda pentru crestere si finisare - hranitorul pentru furajare umeda “PigsFeeder” este caracterizat prin cresterea cantitatii de furaj consumat de catre animale si prin micsorarea pierderilor in furjarare. Avand un buncar cu volum de 90 de litri, hranitorul pentru furajarea umeda poate stoca o cantitate mare de furaj. Competitia dintre animalele din compartiment este micsorata si este asigurată cresterea uniformă. Nivelul de umplere a hranitorului poate fi determinat simplu datorita buncarului de stocare transparent ceea ce duce la usurarea substantiala a muncii. Cu ajutorul limitatorului de nivel al furajului, cantitatea de furaj poate fi ajustata in hranitor pentru 25 de etape diferite de crestere. Sistemul «Pigs Feeder » are aceeasi eficacitate ca si sistemele de furajare lichida, asigurand obtinerea unui profit crescut cu cheltuieli minime. Hranitorul umed este disponibil in două variante: varianta « PigsFeeder » simplu ofera furaj si apa pentru aproximativ 30-35 de animale cu greutatea cuprinsă intre 6 si 125 kg in timp ce varianta “PigsFeeder » dublu este pentru aproximativ 60-70 de animale.

Pierderile de furaje sunt minime iar cantitatile de furaje consumate de catre animale sunt maxime.

 

Aprovizionarea optima cu hrana si apa in functie de etapa de crestere

Hranitorul pentru furaj umed “PigsFeeder” a fost conceput pentru asigurarea cu cantitatile optime de furaje si apa porcilor in perioada de crestere rapida si in perioada de finisare. Animalelor le este oferita  pe de-o parte, hrana umeda si apa direct in cuva hranitorului dar totodata ele se pot adapa si din alte doua adapatori separate existente in compartiment. Hranitorul PigsFeeder, varianta simpla, este echipat cu 2 adapatori cu niplu in timp ce in varianta dubla, acelasi hrAnitor este echipat cu trei astfel de adapatori. Hranitorul PigsFeeder este de asemenea echipat cu coloană de apa si cadru din otel inoxidabil. Hranitorul poate fi integrat in compartiment sau poate fi instalat de sine statator. Hranitorul pentru porci este disponibil in doua versiuni :

 

Hranitorul simplu

Dimensiuni (H x D x h): 722 x 1290 x 485 mm; volumul buncărului de 50 kg

Dimensiuni (H x D x h): 722 x 1290 x 485 mm; volumul buncărului de 50 kg

 

Hranitorul dublu:

Dimensiuni (H x D x h): 1405 x 1310 x 482 mm; volumul celor 2 buncăre 2 x 50 kg

Dimensiuni (H x D x h): 1405 x 1310 x 482 mm; volumul bazinului 2 x 50 kg

 

PR-Bio-Mix-sistem de furajarea uscata Bio-Rhythm cu senzori multiplex

Furajarea uscata este in zilele noastre larg răspandita in cresterea porcilor. In trecut era des intalnita furajarea manuala dar in prezent automatizarea furajarii este din ce in ce mai des intalnita. Cu sistemul Pro-Bio-Mix de la Prüllage Systems, echipat cu senzori in hranitorile automate, nivelul furajului in buncarul hranitorului este masurat continuu. Informatiile obtinute astfel, sunt prelucrate de catre computerul halei destinat furajarii si sunt la dispozitia fermierului de cate ori ii sunt necesare pentru analiza comportamentului de hranire a porcilor. Fiecarui compartiment de crestere astfel monitorizat, ii corespunde o situatie grafica in computer. Acest lucru îi permite fermierului să observe rapid situatia umplerii cu furaj a fiecarui hranitor si care este timpul de consum a unei ratii de catre animale. Mai mult, este posibila o hrănire diferentiata pe fiecare compartiment in functie de bioritmul animalelor. Alimentarea cu furaj este pornita din nou, de exemplu, in cazul in care buncarul hranitorului este 50% (valoare reglabila). In plus fata de ajustarea flexibilă a compozitiei hranei in functie de bioritm, exista si alte beneficii in favoarea furajarii uscate. O furajare uscata controlata de catre computer permite utilizarea cerealelor proprii, care pot fi amestecate direct in combinatia dorita, complet automat in bucataria furajera, astfel incat sa poata fi folosite pentru hrana animalelor. In acest fel costurile cu mixarea componentelor ratiei scad.

 

In plus, Pr-Bio-Mix permite, in cadrul fermelor mari, in care diferite grupuri de varsta sunt intr-o singura locatie, stocarea principalelor componente ale ratiilor furajere intr-un punct central de unde pot fi distribuite prin sistemele de distributie fiecarui compartiment în parte.

 

Furajarea exactă, conform privind curbei de furajare, în corelatie cu o furajare in trei etape in ingrasarea porcilor, poate duce la economii substantiale ale costurilor furajelor comparativ cu furajarea monofaziala. In spatele reducerii costurilor, sistemul PR-BIO-MIX este de asemenea prietenos cu mediul. Cu sistemul PR-BIO-MIX poate fi aplicata de asemenea, foarte simplu, furajarea multifaziala.

 

Avantajele sistemului Pr-Bio-Mix:

·         Amestecul furajer se face centralizat, in bucataria furajera

·         Controlul procesului de macinare si mixare incluse

·         Dozajul medicamentelor intr-un compartiment separat (sunt excluse pierderile sau imprastierea)

·         Nu sunt necesare supape pentru furaje

·         Controlere logice programabile (CLP) incluse în sistem

·         Sistem de operare robust

·         Senzori multiplex de interogare

·         Prin intermediul interfetei Ethernet cu care este echipat se poate conecta prin intermediul cablului, liniei telefonice sau fibrei optice cu un sistem integrat. Sistemul de furajare poate transmite si primi date de la PC prin intermediul programelor compatibile Windows (ex programul de management, programul de întretinere de la distanta etc)

·         Înlocuirea ingredientelor la golirea buncarelor

·         Conexiune cu PC-ul

·         Conexiune telefonica

·         Software bazat pe structura Windows

·         Afisarea tuturor proceselor si datelor

·         Informatii detaliate pentru fiecare hranitor automat in parte

·         Stocarea datelor pe o perioada indelungata

·         Corectarea ratiilor in functie de bioritmul animalelor


Furajarea animalelor are loc de mai multe ori pe zi, fiind comandata de senzorii multiplex din fiecare compartiment de crestere. In acest fel este garantata furajarea tuturor animalelor din hala.

 

Ovidiu Bădulescu

 Ahis Consulting

Mobile: +40.751.252.364

Tel/fax: +40.246.283.057

www.ahis.ro

 

 

Noutati

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

14-10-2024 Irigatii

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului. Mai multe>>

Este momentul să schimbi izolația din podul casei! Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori

27-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Este momentul să schimbi izolația din podul casei! Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori

Podul și mansarda casei tale joacă un rol crucial în menținerea confortului termic al locuinței și în protejarea structurii acesteia. O izolație eficientă în aceste zone ajută la reducerea pierderilor de căldură, la prevenirea condensului și la economisirea energiei. Cu toate acestea, izolația din pod poate să-și piardă eficiența în timp, necesitând înlocuire. Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori și soluțiile eficiente recomandate de specialisti. Mai multe>>

Furtunul de pompieri: ce este și în ce situații este util

26-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Furtunul de pompieri: ce este și în ce situații este util

Furtunul de pompieri s-a născut din necesitate ca armă în lupta omenirii cu forța distructivă a focului. Prima formă de furtun de pompieri datează din anul 400 i.C și este stomacul de vită.Pe atunci oamenii umpleau cu apă stomacuri de vită pe care le rostogoleau apoi către locul incendiului. Odată ajunși la locul cu pricina, pompierii antici săreau cu picioarele pe stomacul devenit recipient, împroșcând apa peste foc. Însă furtunul de pompieri, într-o formă mai apropiată de furtunul modern, apar... Mai multe>>

Pompe submersibile: Soluții eficiente pentru aplicații rezidențiale și agricole

10-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Pompe submersibile: Soluții eficiente pentru aplicații rezidențiale și agricole

Într-o lume în continuă evoluție, unde nevoile noastre devin din ce în ce mai complexe, inovația joacă un rol crucial în găsirea soluțiilor optime. În acest context, pompele submersibile se evidențiază ca fiind una dintre cele mai remarcabile realizări tehnologice, oferind o gamă largă de beneficii atât în mediul rezidențial, cât și în cel agricol. Mai multe>>

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

18-05-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

Pe masura ce populatia lumii creste si cererea de apa curata se intensifica, devine tot mai importanta gasirea unor modalitati eficiente si durabile de tratare a apelor uzate. Tehnologiile avansate de epurare a apelor uzate ofera o serie de beneficii in comparatie cu metodele traditionale. Mai multe>>

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

07-03-2024 Irigatii

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

Pana la data de 6 martie 2024, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, a platit integral sumele solicitate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica aferenta campaniei de irigatii din anul 2023, reprezentand consumul de energie electrica cu pomparea apei pentru irigatii in statiile de punere sub presiune ale fermierilor organizati in OUAI si alti beneficiari, in baza Legii nr. 125/2007, suma totala decontata fiind in valoare de 7... Mai multe>>

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

16-10-2023 Constructii, instalatii, echipamente

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

Localizata in inima Bucovinei, Unitatea de Productie RUFSTER din Radauti este o investitie cu capital romanesc de peste 8 milioane de Euro. Lansat in 2011, brandul de producator RUFSTER a aparut ca raspuns la nevoile pietei de invelitori metalice pentru un control al calitatii extins si pe partea de productie. Mai multe>>