Fressnapf, liderul pietei europene in comercializarea produselor pentru animale de companie, implineste toamna aceasta un an de la deschiderea primului magazin din Romania. Compania a lansat in ultimele 12 luni 22 de magazine, dintre care sase in Bucuresti si imprejurimi, si a creat, astfel, peste 150 de locuri de munca.
REI, unul dintre cele mai mari grupuri de companii specializat in atragerea de finantari nerambursabile din Romania, cu peste 80 de consultanti in 12 birouri la nivel national, a reusit, cu succes, intermedierea unui proiect de finantare nerambursabila destinat extinderii capacitatii de productie a fabricii existente, specializata in hrana pentru animalele de companie pentru Alconor Company SRL din judetul Satu Mare.
In 2011, Forbes vorbea despre cainii care se rataceau pe strazile tarii noastre, Brigitte Bardot ii apara si in acest sens a trimis chiar o scrisoare presedintelui nostru pentru a-si exprima opozitia fata de masura eutanasierii lor, dar cu toate acestea, finalul a fost cel stiut de toata lumea. In anii care au urmat evenimentului, au aparut multe asociatii care aveau in vedere convingerea oamenilor cu privire la importanta crearii unui mediu sigur pentru aceste animale si a evitarii aceleiasi actiuni nefericite.
Reamintim ca, Rabia (turbarea) este o boala produsa de un virus care afecteaza sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii) atat la animale cat si la oameni. Apare foarte rar la animalele domestice vaccinate, dar poate fi contractata foarte usor in cazul in care un animal domestic nevaccinat intra in contact cu un alt animal domestic, sau salbatic bolnav si este muscat de acesta.
Alopecia inseamna pierderea partiala sau totala a parului, lanii sau penelor sau absenta lor congenitala. Trichorexia presupune ruperea firului sau firelor de par, iar prin seboree se intelege secretia excesiva a glandelor sebacee, manifestata printr-un strat grasos uleios care imbacseste parul.
Este regretabil ca subiectul “cainilor fara stapan” este in atentia autoritatiilor cu decizie si a opiniei publice numai dupa evenimente tragice cu exceptia mass-mediei care a abordat destul de des acest subiect. Avand in vedere ca tema in discutie este valabila pentru toate localitatiile si pentru o mai buna informare a populatiei, din care o buna parte isi are partea de vina pentru inmultirea cainilor comunitari, reamintim ca:
Viitorii dresori de caini invata fundamentele antrenamentului de animale pe pasari, usurandu-se astfel instruirea lor.
Displazia de sold (care inseamna fie o malformatie fie o degenerare a articulatiei coxo-femurale sau soldului) este o boala genetica ereditara ce afecteaza de obicei rasele mari. Desi exista examene si regulamente in privinta inmultirii cainilor cu displazie, totusi aceasta problema apare la rasele de caini in proportii de 10%-40%. Rasele cele mai predispuse sunt rottweilerii, ciobanestii germani, labradorii si golden retrieverii, dar in general orice rasa mare este expusa.
Prima editie a Bucharest Pet Exhibition – Expozitie de animale de companie va avea loc in perioada 27 februarie-1 martie 2015, in Pavilioanele C2, C3 si C4-C5, din cadrul Centrului Expozitional ROMEXPO.
Exista multe monumente semnificative in Moscova, dar unul mai special este intitulat "Compasiune", si este instalat in statia de metrou Mendeleevskaya.
Caniche-ul (Pudelul), artistul desavarsit, este un excelent caine de agrement fapt demonstrat de caracterul sau sensibil, devotamentul fara de pereche si fidelitatea fata de stapan, dar si inteligenta si receptivitatea la diferite tipuri de probe de dresaj la care este supus.
Australian Shepherd Dog este un caine de marime medie, foarte inteligent, cu instincte de paza puternic dezvoltate fiind urmasul ciobanescului Australian timpuriu folosit cu eficienta la munca de ferma. Adora sa ia parte la activitatile zilnice ale familiei si chiar sa se plimbe cu masina alaturi de stapanii sai. Ca si caine ciobanesc, isi indeplineste cu sarguinta responsabilitatile. Nimeni nu stie mai bine decat el sa stranga turma!
Animalele de companie (caini, pisici, dihori) pot circula in spatiul intracomunitar, numai daca indeplinesc cerintele de sanatate stipulate in Regulamentul C.E. 998/2003. In acest context, animalele de companie care parasesc teritoriul Romaniei, trebuie:
Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) a organizat o conferinta regionala la Bucuresti, in perioada 17—19 iunie, pentru prima oara de la infiintarea Organizatiei, de acum 90 de ani. Tema acestei conferinte a fost managementul populatiei de caini fara stapan in Balcani.
O legenda scandinava se refere la regele Eysteinn care avea un caine cu numele Saurr.
Rasa veche, selectionata de nobilii rusi care posedau echipaje intregi cu astfel de caini pentru a vana lupi, vulpi si iepuri. Originea lor este foarte veche: peste 4000 de ani inaintea erei noastre.
Vara reprezinta, pentru animalele de companie dvs. dragi, un moment de trezire in lumea care le inconjoara: aparitia de mirosuri si culori diverse; perioada de calduri si de fatari dar, in acelasi timp, este si un moment plin de pericole si disconforturi la tot pasul. Din acest motiv, cateva sfaturi sunt de ajutor pentru ca animalele dvs sa treaca, cu usurinta si siguranta, peste perioada de vara.
Inainte de a lua decizia de a va lua un caine trebuie sa va ganditi bine la responsabilitatile pe care le implica. Un caine nu este un obiect sau o jucarie, ci o fiinta cu un caracter aparte, care are nevoi speciale, emotii, bucurii sau dureri si a carui incredere in dvs., ca stapan, nu trebuie tradata.
Aparent inofensive, din punctul de vedere al unor proprietari de animale, dar totodata periculoase din perspectiva altor crescatori cu simt de raspundere, capusele constituie o adevarata problema atat pentru animalele de companie, cat si pentru om.
Un caine sanatos nu are nevoie de baie, el mentinandu-se curat prin periere si pieptanare, extreme de suficiente pentru a indeparta firele de par moarte si murdaria care se aduna in blana.
Ideea de a proteja animalele de pradatori a aparut cu aproape 6000 de ani in Orientul Apropiat si Mijlociu, cand paza turmelor era facuta de catre caini.
Programul de vaccinare si deparazitare este cel mai important lucru in ceea ce priveste profilaxia starilor morbide la animalele de companie.
Basenji este singurul caine care nu latra, asta nu inseamna ca este un caine mut. In functie de starea in care se afla la un anumit moment, el va “miorlai”, tipa sau urla si va scoate un singur “ham” din cand in cand. Cand Basenji este suparat in legatura cu ceva, ca de exemplu ca este inchis, va scoate un sunet asemanator tipatului unei femei sau bebelus sau cantatul unui cocos. In general, atunci cand vrea sa se faca auzit, stie cum sa procedeze.
Semnale pozitive porcusor de guinea:
Turbarea este o boala infectioasa de etiologie virala, intalnita la toate speciile de animale homeoterme, transmisibila la om, caracterizata prin evolutie acuta cu manifestari nervoase exprimate prin hiperexcitabilitate si agresivitate urmate de paralizii si moarte.
Hrana Vegan este o mancare pentru caini, care nu contine carne sau produse de origine animala.
Jean Constantin a murit în anul 2010. Inainte, obisnuia sa se plimbe cu patrupedul sau, un ciobanesc german, prin portul Constanta.
Pet Hope sustine campania 'Legalizeaza-ti prietenul!' lansata de Asociatia Pieces of Heaven si considera ca aceasta initiativa va contribui la cresterea numarului de sterilizari si implicit, a scaderii numarului de animale abandonate in Timisoara.
Vino cu animalutul tau la PetExpo si participa la jocurile si concursurile organizate in Arena PetExpo. Nu te vei plictisi niciun moment asistand la numeroasele demonstratii ce vor avea loc pe parcursul targului si chiar vei avea posibilitatea sa afli ce fel de echipa formezi tu cu prietenul tau devotat participand la diverse concursuri.
Asa cum exista compatibilitate intre oameni, in functie de zodie, de anul nasterii sau de temperament, asa exista si o legatura stransa intre oameni si rasele de caini pe care le aleg.
Aparatul Aokeman Sensor AD-100 este un dispozitiv care indeparteaza cainii cu ajutorul ultrasunetelor.
Campionatul European al cainilor de rasa are loc la Bucuresti in intervalul 4-7 octombrie 2012, la Romexpo.
In clipa in care ati decis sa luati un catel, aveti deja nevoie de informatii despre cresterea lui. Adoptarea unui caine este o responsabilitate si, de aceea, chiar inainte de a-l aduce acasa trebuie sa va puneti problema daca ii puteti asigura conditiile necesare unei dezvoltari corecte, trebuie sa stiti cat timp va va consuma, ce spatiu trebuie sa-i puneti la dispozitie, la ce probleme inerente va puteti astepta. Ghidul cresterii puiului de caine vine in ajutorul oricarui proprietar, oferindu-i informatii si solutii la aproape toate problemele si intrebarile, de la hranire si pozitionarea culcusului, pana la prevenirea si eliminarea obiceiurilor nedorite, boli frecvente, vaccinari, paraziti si dresaj elementar.
Va doriti un caine? Aceasta lucrare va ajuta sa-l alegeti, sa comunicati cu el si sa va faceti fericiti unul pe celalalt. Aveti deja unul? Cartea va va ghida pas cu pas in educarea lui. Va va invata care sunt diferitele etape ale dezvoltarii cainelui, care este rolul ierarhiei in viata acestuia, ce importanta are atasamentul, cum i se formeaza identitatea, cum se poate adapta la mediul in care traieste si modalitatea prin care ajunge sa-si controleze comportamentele.
Ghid practic pentru educarea cainilor este un instrument indispensabil iubitorilor de caini, provocandu-i la o aventura ce are drept rezultat sporirea inteligentei cainelui si o mai buna integrare a acestuia in societatea oamenilor.
Acest ghid inovator despre caini contine imagini de ansamblu, cu cerintele standard ale fiecarei rase, referitoare la pozitia urechiilor, pozitia cozii, proeminenta pieptului, inaltime, greutate si asa mai departe. Fiecare ''Trasatura specifica'' este prezentata color si este acompaniata de informatii asupra originii, infatisarii, personalitatii, periajul si sanatatii fiecarei rase. De la cap la coada este ghidul recomandat tuturor iubitorilor de patrupede, ori viitorilor detinatori de caini care cauta rasa perfecta.
Lucrarea include in prima parte bazele fiziologice, cu tipurile de comportament si comunicare canina. In partea a doua a monografiei se prezinta deviatiile de comportament, cu referire in principal la cele ale cainilor de agrement. Ultima parte cuprinde principiile si aplicarea tratamentului in deviatiile comportamentale. Pe langa amploarea deosebita a informatiei, monografia se remarca prin aducerea la zi stricta, atat in priviinta principiilor de baza, cat si a practicii de diagnostic si de terapie. Desi se refera, in principal, la comportamentul cainilor de companie, cu deviatiile lui, lucrarea permite intelegerea problematicii de comportament al cainilor, in general, si chiar a principiilor de etologie sau etopatologie animala, in ansamblul lor.
Daca as fi urmat sfaturile inteligente pe care Arden le ofera in aceasta carte, s-ar fi putut ca Marley sa fie atat de cuminte, incat sa nu fiu tentat sa scriu o carte despre el.” John Grogan, autor al cartii Marley and Me In fiecare caine se ascunde un animal educat. S-ar putea sa ti se para greu de crezut, dar cand animalul tau de casa se infrupta din gunoi si apoi iti linge oaspetii vrand sa-i salute, sau cand se lupta cu papucii tai pentru suprematie, cainele chiar incearca sa-ti faca pe plac. Ce bine ar fi daca ar putea sa-ti spuna ce gandeste! Cainele tau nu poate vorbi, dar Arden Moore iti poate raspunde la intrebarile referitoare la siretlicurile canine, la obiceiurile deranjante si apucaturile rele. Iar, odata ce intelegi ce e in capul lui, poti incepe sa rezolvi problema!
Consider ca aceasta carte este necesara chinofililor, iubitorilor de animale, fiindca le ofera anumite informatii utile in cresterea cainilor. In material s-au prezentat 391 rase si varietati de caini cu elementele standard specifice, in vederea stabilirii grupei din care fac parte.
Cainele, unul dintre primele animale domestice de om, se afla in preajma acestuia fiindu-i de ajutor si in acelasi timp de bun prieten. Inca din cele mai vechi timpuri, datorita calitatilor si atitudinilor sale innascute, cainele a fost folosit in activitati dintre cele mai variate.
Aceasta lucrare curpinde informatii specifice despre mai mult de 225 de rase de caini, fiecare descriere fiind insotita de fotografii color. Pentru fiecare rasa sunt specificate: tara de origine; aptitudini; dimensiuni; blana; ingrijirea necesara; caracter; dresaj; comportament social; exercitii. Cartea se adreseaza atat iubitorilor acestor animale, cat si crescatorilor profesionisti.
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>