Maica schimonaha Nila, din Rusia prezicea ca vor veni timpuri cand pe crestini, ca si in zilele revolutiei din octombrie, ii vor intemnita in inchisori, rezervatii si ii vor ineca in mare.
Atunci cand vor incepe prigoanele asupra crestinilor, grabiti-va sa plecati in exil cu primul suvoi, faceti-va luntre si punte, dar sa nu ramaneti. Cei care vor pleca primii se vor mantui. Toate acestea le veti vedea cu ochii vostri, generatia voastra va intalni venirea lui antihrist. Copilasii mei, cat de mila imi este de voi – plangea maica spunand acestea. Dar adauga: totusi, slava Domnului pentru toate!
Un preot i se marturisi maicii: Maica, eu sunt slab, mi-e frică de ziua venirii lui antihrist. -Nu te teme, vei ajunge pana atunci, insa nu vei indura greutati.
Maica nu o data vorbea despre viitoarele încercari, spunand ca in vremurile instaurarii lui antihrist oamenilor le vor fi aplicate torturi de care din veac nu s-a mai auzit. Insa maica descoperea ceea ce vedea cu ochii duhovnicesti nu pentru a inspaimanta, ci pentru a intari in credinta si in nadejde in mila Domnului. Ea neincetat spunea ca Domnul nu-i va parasi pe cei credinciosi Lui si-i va hrani in vremea foamei, ii va mangaia in scarbe, ii va adaposti, ii va ingradi in necazuri si ii va ajuta cu vrednicie sa treaca prin orice chinuri, prigoane si munci. Amintindu-si in aceste cazuri cuvintele psalmistului David: Nu se vor rusina in vremea cea rea si in zilele foametei se vor satura (Psalm 36: 19).
Toate imi sunt cu putinta intarindu-ma intru Domnul. Si nu va inspaimantati de nimic, copii, nu va temeti de ceea ce se va intampla, sau se poate intampla, sau trebuie sa se intample dupa proorociile oamenilor lui Dumnezeu. Domnul este mai puternic decat toti si decat toate. El ne va da ajutor in incercari, ne va da putere de a rabda si ne va smeri la vremea cuvenita. Se cere doar sa fim ascultatori ai voii Sale sfinte. Rugati-o pe Aparatoarea noastra osardnica si ea nu va va lasa.
Odata, fata maicii a capatat brusc o expresie amenintatoare de parca ar fi vazut cu ochii sai duhovnicesti ceva inspaimantator. Ea a lovit de cateva ori cu varga în podele, zicand: Uite ce au mai inventat! Pruncilor sa le puna pecetea lui antihrist! Ingerul ii va rapune pe cei care se vor incumeta sa faca aceasta! Intr-o zi, maica Nila si-a cuprins capul cu mainile si a exclamat: - Vai, ce se va intampla! Ce va fi cu Rusia si cu noi toti?! A repetat aceasta de cateva ori, apoi, linistindu-se, a zis: - Nu, n-am sa va povestesc nimic, Domnul nu binecuvanteaza. Apoi, adresandu-se catre cei din chilie, adauga: - Trebuie sa aveti grija ca locuinta sa va fie in apropierea bisericii. Numai asa va veti mantui. Cand va este greu acasa – fugiti la biserica.
Cu ochii duhovnicesti, maica vedea ca generatia actuala si cea care o va urma vor avea de infruntat incercari si necazuri mult mai grele. Deseori ea povestea despre propria experienta de supravietuire in conditiile foamei din lagar, cand nu exista nici cea mai mica rezerva de hrana: - Cat e de groaznic sa induri foamea, sa nu dea Domnul sa treceti prin aceasta. In lagar aproape ca nu vedeam paine. Cand am iesit in libertate, mi se parea ca niciodata nu ma voi mai satura de paine. Dar foametea va veni. In anii copilariei in Ucraina, se intampla sa privesti in jur si pana la orizont sa vezi grane, spice pline, unul ca unul. Vantul bate si ele, ca valurile marii, se unduiesc pana la orizont. Niciun fel de buruiana nu era printre ele. Iar astazi, daca privesti, pana la orizont vezi doar buruieni. Au lasat pamantul de izbeliste, iar el este hranitorul nostru. Trebuie ca toti sa munceasca pamantul: oamenii vor fi nevoiti sa raspunda pentru faptul ca au parasit pamantul. Foamea va veni pentru aceea ca pamantul zace in paragina. Daca aveti un lot, fiecare coltisor al lui trebuie sa fie prelucrat si semanat si pamantul va va ajuta sa rezistati in vremea foamei. Saditi cartofi, legume pe toate parcelele care vi se vor oferi, cresteti gaini. Cand va fi greu, veti manca cartofi cu castraveti.
Rezervele nu va vor salva, deoarece foametea nu va incepe brusc. Din an in an va fi tot mai greu, recolta va scadea, tot mai putin pamant va fi prelucrat. Toti trebuie sa se ingrijeasca sa fie mai aproape de pamant, in orasele mari viata va fi deosebit de grea. Foamea va fi atat de groaznica, incat oamenii vor da buzna prin case in cautare de ceva alimente. Vor sparge geamurile si usile, vor ucide oameni pentru hrana. Multi vor purta in maini arme si viata omului nu va mai avea nicio valoare.
La venirea lui antihrist se va lasa asa o foamete, incat se vor epuiza cerealele. Trebuie sa pregatiti flori de tei, urzica si alte ierburi, sa le uscati si apoi sa faceti din ele ceai – aceasta fiertura va fi de ajuns pentru hrana.
Maica spunea ca, la sfarsitul vremurilor, in locul Petersburgului, va fi mare. Moscova partial se va prabusi, in subterana ei se afla multe goluri. Iar cand au intrebat-o despre casa si oraselul in care locuieste, ea a raspuns: - Din orasel nu va ramane nimic. Va ramane casuta mea si inca una. Va fi razboi, distrugeri, insa casuta mea nu va fi distrusa. Eu nu voi vedea acestea, iar voi o sa le vedeti. Iata, drumul spre Egorievsk va ramane si casuta mea, si nu-i nimic langă ea. In timpul razboiului, oraşelul va fi distrus.
Sosi-va timpul cand chinezii vor navali asupra noastra si tuturor le va veni foarte greu. Aceste cuvinte maica le-a repetat de doua ori.
Copilaşi, am văzut un vis. Va fi război. Doamne, adolescentii, de la paisprezece ani, vor fi recrutati si trimisi pe front. Acasa vor ramane doar copiii si batranii. Soldatii vor umbla din casa in casa, ii vor mobiliza pe toti si-i vor goni la razboi. Vor domni jaful si nelegiuirile celor inarmati si pamantul va fi impresurat cu cadavre. Copilasii mei, cat de milă imi este de voi! – de multe-multe ori repeta maica.
Dintre toti sfintii, maica il iubea cel mai mult pe Sfantul apostol si evanghelist Ioan Teologul. Ea spunea ca sfantul iubeste Rusia si ca el va veni la noi in vremurile lui antihrist.
Unui fiu duhovnicesc maica i-a dat o astfel de rugaciune: Doamne, fie voia Ta intru mine, pacatosul, in toate caile vieţii. Ajuta-mi sa-Ti raman credincios Tie pana la sfarsit. Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-ma pe mine, pacatosul. Sfinte apostole Ioan Teologul, fii indrumatorul meu, fii mijlocitor si rugator pentru mine inaintea Domnului si a Preacuratei Sale Maici“.
Sursa: garduldefier.wordpress.com
21-11-2023 Pesti
Desi cadrul UE pentru promovarea dezvoltarii durabile a acvaculturii in statele membre s-a imbunatatit, finantarea mult mai mare pusa la dispozitie nu a adus rezultate concrete, avertizeaza Curtea de Conturi Europeana intr-un raport publicat recent. De fapt, se pare ca productia de acvacultura din UE a ramas pe loc. Mai multe>>
13-07-2023 Pescuit
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Florin-Ionut Barbu, a primit miercuri, 12 iulie 2023, la sediul MADR o delegatie a Asociatiei Nationale a Producatorilor din Pescarie ROMFISH si a Patronatului Pestelui din Romania. Principalele teme ridicate au vizat: finantarile europene in contractele derulate prin POPAM, situatia terenurilor neconcesionate pe care sunt amplasate amenajari piscicole aflate in administrarea Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura, tarifele apei si aut... Mai multe>>
09-07-2023 Pesti
Comisia Europeana risca sa sugrume acvacultura europeana, obligandu-i pe toti acvacultorii care produc peste 100 de tone de peste pe an sa le raporteze in Portalul Emisiilor Industriale. Propunerea e aberanta, avand in vedere ca exista subramuri din acvacultura - cum ar fi cresterea scoicilor - care nu doar ca nu genereaza emisii, dar le absorb pe cele din aer, transformandu-le in nutrienti importanti pentru mediul acvatic. Mai multe>>
12-05-2023 Pescuit
Razboiul din Ucraina a redus cu 80% cantitatea de peste recoltata de pescarii romani, din Marea Neagra. In plus, minele plutitoare si exercitiile militare ingreuneaza si mai tare accesul vaselor la zonele in care se afla stocurile de peste. Europarlamentarul Carmen Avram a solicitat Comisiei Europene sa tina cont de situatia delicata in care se afla sectorul romanesc, atunci cand va analiza planul national de actiune pentru protejarea si restaurarea naturii. Mai multe>>
15-03-2023 Pesti
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a postat pe site-ul insitutiei, in sectiunea Transparenta decizionala, un proiect de Hotarare de Guvern prin care se stabileste cadrul general de implementare a operatiunilor cofinantate din Fondul European pentru Afaceri Maritime, Pescuit si Acvacultura prin Programul pentru Acvacultura si Pescuit (PAP) 2021-2027. Mai multe>>
24-01-2023 Pescuit
Dezvoltarea haotica a zonelor de coasta, concurenta neloiala acerba a flotelor de pescuit din tarile vecine si inactivitatea din timpul pandemiei au adus pescarii romani la limita supravietuirii. Iar razboiul din Ucraina, care ii impiedica sa iasa in larg, le-ar putea da lovitura fatala. Mai multe>>
07-12-2022 Pesti
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a primit aprobarea Comisiei Europene privind Programul pentru Acvacultura si Pescuit 2021-2027. Alocarea financiara totala, pentru perioada de programare 2021 -2027 acordata Romaniei pentru acest program, este de 232.072.724,00 milioane euro, din care contributia UE reprezinta 162.450.905,00 milioane euro. Mai multe>>
16-12-2021 Pescuit
MADR, prin Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, informeaza ca s-a ajuns la un acord politic, in dimineata zilei de marti 14 decembrie, pentru stabilirea cotelor de pescuit ale Uniunii Europene. Astfel, in cadrul Propunerii de Regulament al Consiliului de stabilire a pescuitului pentru anul 2022 ale oportunitatilor pentru anumite stocuri de peste si grupuri de stocuri de peste, aplicabile in Marea Mediterana si Marea Neagra, Romania a reusit mentinerea cotelor de 75 ton... Mai multe>>
05-10-2021 Pesti
O echipa de experti ai Comisiei Europene, asistati de reprezentanti ai ANSVSA, a auditat, in perioada 20 septembrie – 1 octombrie, sistemele de control oficial in domeniile productiei si comercializarii pestelui si a produselor de pescuit. Misiunea a analizat structura organizatorica, capacitatea autoritatii competente, sistemele de control oficial implementate in sectoarele pestelui si produselor de pescuit, precum si modul de respectare al standardelor de performanta solicitatate de legis... Mai multe>>
17-09-2021 Pescuit
Comisia Europeana a adoptat astazi o propunere privind posibilitatile de pescuit pentru 2022 in Marea Mediterana si in Marea Neagra. Propunerea promoveaza gestionarea durabila a stocurilor de peste din Marea Mediterana si din Marea Neagra si respecta angajamentele politice asumate in declaratia MedFish4Ever si in Declaratia de la Sofia. Ea reflecta ambitia Comisiei de a realiza un pescuit sustenabil in aceste doua bazine maritime, in conformitate cu recent adoptata Strategie pentru 2030 a Comisi... Mai multe>>
10-06-2021 Pescuit
Ieri, Comisia Europeana a adoptat Comunicarea „Catre un pescuit mai durabil in UE: situatia actuala si orientari pentru 2022”. In conformitate cu obiectivele Pactului verde european, pescuitul devine din ce in ce mai durabil, sprijinind tranzitia catre un sistem alimentar sanatos si ecologic al UE si asigurand surse durabile de venituri pentru pescarii din UE, astfel cum se precizeaza in comunicare. Performanta socioeconomica a sectorului ramane buna, in pofida crizei provocate de coronavirus, i... Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>