Norocul le zambeste celor norocosi

1nufar-alb.jpg


Nufarul este simbolul prieteniei. Este asociat cu puritatea, pacea, armonia, sinceritatea, veselia, fericirea si norocul. Pentru a avea noroc trebuie sa indrazniti. Atunci cand avansati cu indrazneala in directia scopurilor veti fi ajutat de forte nevazute. De indrazneala aveti nevoie, ca sa va spuneti, unde vreti sa ajungi. Si veti ajunge cu siguranta.










Atunci cand i-ti iei angajamentul providenta este de partea ta. Trebuie sa fi hotarat pentruca curajul inseamna geniu, putere si magie. Mintea se va lumina, incepi si totul va fi dus la bun sfarsit.

In tot ce faceti dezvatati-va de temerile care va trag inapoi. Nu cautati in mod spontat aprobarea, dezaprobarea sau ridicularizarea celorlalti. Asumati-va angajamentul.

Nu trebuie sa aveti frica de esec. Daca va este frica, va veti gandi la motivele care va impiedica sa va atingeti visurile si scopurile si va veti convinge sa nu faceti chiar actiunile care var permite sa aveti succes. Singurul lucru pe care trebuie sa-l spuneti este sa repetati cuvintele " Pot reusi"

Dumneavoastra aveti nevoie de aprecire asa cum copilul are nevoie de dragoste si asa cum trandafirii au nevoie de ploaie. Pentru a scapa de frica de respingere repetati cuvintele "Nu sunt obligat".

Dorinta de a fi placut si acceptat de ceilalti sta la baza respectului fata de lege, a amabilitatii, a bunelor maniere, a politeţii, a obiceiurilor si normelor sociale care fac posibilă viaţa civilizata. Nu este greu sa acorzi atentie celor din jur. Atentie inseamna, respect, iubire, comunicare. Fara respect, comunicarea devine imposibila. Si cat stai si te gandesti cat putin respect exista in Romania, i-ti dai seama cat de norocos poti fi daca ti-ai insusit arta respectului si comunicarii. Respectul te ajuta sa atingi, pe calea cea buna, obiectivele si scopurile care ti le-ai propus.

Eliminati pretextele: “Exista cineva care a avut aceleasi obstacole ca si tine, dar a reusit sa le depaseasca?”- acesta intrebare va obliga sa fiti cinstit cu voi insiva.

LUATI PICIORUL DE PE FRANA: prima frana este sentimentul de neajutorare dobandita (ori de cate ori apare ocazia sa va schimbati va spuneti “nu pot!”); a doua frana este “zona confortului (obiceiurile).

Tot ce mintea omului poate concepe si poate crede, poate si realiza. Singura limitare reala este intensitatea dorintei dvs. Intensitatea dorintei este focul care asigura atingerea obiectivului. Daca focul este mai puternic, timpul este mai scurt pentru a reusi. Daca focul se stinge, trebuie sa o iei de la capat.

Comportamentul uman este guvernat de obiceiuri. In absenta unei decizii ferme sau unui stimul exterior veti continua la nesfarsit sa va comportati in acelasi mod. Un soc de orce natura este capabil sa va trezeasca. Luati o hotarare ferma sa va schimbati pentru a nu ramane la realizari de acelasi nivel. Daca i-ti doresti sincer un lucru, purtati-va ca si cum ar fi imposibil sa dati gres si il veti obtine.

Curajul este dominarea fricii. Daca va obisnuiti sa va infruntati frica, si va purtati ca si cum nu v-ar fi de loc frica, temerile scad si curajul creste. Daca nu faci lucrul de care i-ti este frica, frica i-ti controleaza viata. Fa lucrul de care i-ti este frica si vei ucide frica.

Ingrijorarea este o forma de teama provocata de nehotarare si indoiala si este definita drept stabilirea scopurilor negative. Omaneii care au ingrijorarea banilor vor avea permanent probleme financiare. Dobanditi lucrurile la care va ganditi si pentru care va ingrijorati.

Sunt trei etape pentru dezvoltarea curajului:

  • ganditi-va la situatia care va starneste frica si luati toate masurile pentru a impiedica cele mai rele consecinte posibile;
  • asigurati-va ca cel mai rau lucru nu se poate intampla;
  • apoi va concentrati intreaga actiune asupra succesului.

Indrazniti sa mergeti inainte. Concentrati-va energia inainte catre ce se afla in fata si nu o risipiti gandindu-va la ce este in spatele dvs. Ganditi-va la succes. Dezvoltati-va curajul imaginandu-va toate recompensele si avantajele de care va veti bucura cand va veti atinge scopurile. Fiti dispus sa faceti toate eforturile necesare. Trebuie sa fiti atat de fidel scopului incat sa platiti orce pret si sa faceti orce sacrificiu.

Curajul in prima faza este dat de vointa de a incepe. Cel mai mare avantaj este vointa de a reusii si de a nu renunta niciodata.

In a doua faza ai nevoie de perseverenta, rezistenta si răbdarea. Oamenii i-si ating 95 la suta din scopuri cu conditia sa nu renunte.

Indata ce va propuneti un scop maret, viaţa dvs va fi zguduita de o serie de furtuni, respectiv schimbari care vor forma o conspiratie care vor aduce experiente si ocazii necesare pentru a realiza obiectivele pe care le doriti.

Dupa ce vati propus scopul mareti trebuie sa raspundeti la dou intrebari de aur:

  • “- Ce am facut bine?”;
  • “- Daca as lua de la inceput ce as schimba?”

Esecul precede reusitele extraordinare trebuie sa reusiti numai ultima data. Presupuneti ca succesul este inevitabil. Daca nu faci greseli inseamna ca nu faci destule eforturi. Invata din greseli pentru a nu le mai repeta.

Pregatiti-va pentru testul perseverentei. Cel mai mare esec poate fi trambulina spre cel mai mare succes. Succesul este un pas mai departe decât punctul la care toti ceilalţi au renuntat. Deci nu renunta pentruca poti reusi la pasul urmator.

Exista o mare deosebire intre perseverenta si incapatanare. Perseverenta este de a merge mai departe catre un scop definit in ciuda obstacolelor si dificultatilor care apar in mod inevitabil. Incapatanarea este incercarea de a obtine ceva desi e clar ca nu e posibil, si se manifesta cand nu vreti sa acceptati realitatea (nu santeti realist).

Deveniti o persoana pe care nimeni si nimic nu o poate opri. Cu cat perseverati mai mult cu atat aveti mai multa incredere. Si cu cat aveti mai multa încredere cu atat perseverati mai mult. Perseverenta este autodisciplina in actiune. Cand perseverati in fata dificultatilor, va consolidati autodisciplina si va construiti caracterul si depasiti obstacole tot mai mari.

Poate ca nu suntem un popor perseverent si autodisciplinat, dar nu avem incontro. Directia in care am pornit nu poate sa ne duca decat la succes. Facem destule gresele si cred ca pana la urma vom invata din ele. Si nu uiati ca cel mai mare esec in guvernarea tarii poate fi trambulina spre cel mai mare succes. S-ar putea sa fie, pana la urma, pariul pierdut cu agricultura!

Nu-mi ramane decat sa va urez: MULT NOROC

Noutati

Stadiul pestei rumegătoarelor mici în România

13-09-2024 Ovine si caprine

Stadiul pestei rumegătoarelor mici în România

În data de 13.09.2024, în România mai sunt active 37 de focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM). În acestă săptămână au fost stinse 30 de focare de PRM, dintre care 21 de focare – în județul Tulcea, 8 focare  în județul Constanța și un focar în județul Ialomița. Măsurile suplimentare pentru controlul și eradicarea PRM, prevăzute în ordinul comun emis de ANSVSA, MADR și MAI, rămân valabile, conform Deciziei de punere în aplicare a Comisiei. Mai multe>>

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

25-01-2024 Pajisti pasuni fanete

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca anunta lansarea unui concurs inedit, cu premii consistente, destinat fermierilor romani care integreaza pasunatul in cresterea animalelor (vaci, oi, capre, cai etc). Concursul are loc in cadrul Proiectului Grazing4Agroecology (G4AE), in care USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, si in parteneriat cu UBM Feed Romania, fabrica de furaje din comuna Sanpaul (jud. Mures). Mai multe>>

Progrese importante in exportul de ovine romanesti catre Maroc si Iordania

14-05-2023 Ovine si caprine

Progrese importante in exportul de ovine romanesti catre Maroc si Iordania

Recastigarea pietelor externe de ovine in relatiile traditionale cu Iordania si deschiderea unei noi piete de export prin dezvoltarea relatiilor comerciale dintre Romania si Maroc, in domeniul ovin, reprezinta doua obiective atinse de MADR in prima jumatate a acestui an. Rezultatele s-au concretizat in urma vizitei efectuate in Romania de ministrul agriculturii din Iordania in luna martie 2023 si a vizitei delegatiei din Maroc din aceasta saptamana, dupa dialogul purtat de ministrul agricul... Mai multe>>

Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania

12-04-2023 Ovine si caprine

Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania

MADR saluta demersul unor investitori romani din judetul Olt, comuna Fagetelu, care au obtinut suma de 182.059.200 lei, in cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin HG nr. 959/2022, prin finantare de la Ministerul Economiei. Fondurile vor fi folosite pentru infiintarea unei fabrici de procesare a lanii si la fabricarea de produse fono si termo izolante din lana, dar si pentru valorificarea unor produse secundare, precum lanolina, ingrasamintele organice sub forma de pelete sau compostul r... Mai multe>>

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

07-03-2023 Pajisti pasuni fanete

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, in calitate de partener, in cadrul Proiectului Grazing4AgroEcology (G4AE), care sustine fermierii prin promovarea unor solutii inovative, prin care sistemele agricole bazate pe pasunat sa devina viabile din punct de vedere economic, iar obiectivul principal este acela de a produce alimente mai sanatoase si cu un impact mai scazut asupra mediului. Mai multe>>

Masurile de protejare a sanatatii ovinelor pe durata unui an

01-02-2023 Ovine si caprine

Masurile de protejare a sanatatii ovinelor pe durata unui an

Ingrijirea ovinelor crescute in sistem traditional pe durata unui an este extrem de importanta din punct de vedere tehnologic, dar si pentru felul in care aceasta specie reuseste sa reziste unor boli nespecifice (tehnopatii) generate de nerespectarea conditiilor de crestere si exploatare, sau fata de boli cauzate de virusi, bacterii, sau paraziti. Mai multe>>

Masuri ANSVSA de protejare impotriva contaminarii cu variola ovinelor si caprinelor

02-10-2022 Ovine si caprine

Masuri ANSVSA de protejare impotriva contaminarii cu variola ovinelor si caprinelor

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus aplicarea imediata de masuri menite sa protejeze efectivele de rumegatoare mici din tara noastra de contaminare cu variola ovinelor si caprinelor. Decizia a survenit in urma confirmarii bolii in 4 ferme de ovine din Spania, in regiunile Andaluzia si Castilia-La Mancha si de notificarea de alte noi suspiciuni. Mai multe>>

Fatarea la ovine

27-01-2022 Ovine si caprine

Fatarea la ovine

In decursul anilor, fatarea mieilor a evoluat natural, existand din ce in ce mai putine probleme la nastere. Si totusi in randurile urmatoare vom incerca sa ajutam prin explicarea intregului proces. Mai multe>>

Avantajele cresterii caprelor

28-06-2021 Ovine si caprine

Avantajele cresterii caprelor

Dintre toate rumegatoarele care se cresc la noi in tara, capra a fost plasata pe unul dintre ultimele locuri in sfera interesului zootehnic. Considerata prin traditie "vaca saracului", acestei specii nu i s-a acordat niciodata importanta cuvenita. In tarile din vestul Europei, precum si in tari precum SUA si Australia cresterea caprelor este considerata de mult timp o ocupatie profitabila. Mai multe>>

Recomandari privind producerea si valorificarea laptelui de oaie

26-05-2021 Ovine si caprine

Recomandari privind producerea si valorificarea laptelui de oaie

La aceasta data un procent insemnat de crescatori de ovine exploateaza aceasta specie pentru productia de lapte care este utilizat cu precadere la obtinerea branzeturilor, mai ales telemea, cas, branzeturi framantate, urda, sau cascaval, produse la care se realizeaza un randament foarte bun. Pentru imbunatatirea productiei de lapte si valorificarea acestuia se recomanda urmatoarele: Mai multe>>

Hipocalcemia oilor

12-04-2021 Ovine si caprine

Hipocalcemia oilor

Hipocalcemia oilor este o tulburare a metabolismului calciului, caracterizata prin manifestari depresive si convulsive. Este descrisa ca o entitate morbida in Anglia, Austria, precum si in alte tari si credem ca exista si la noi in tara, fiind insa confundata cu tetania de iarba (hipomagneziemia). Tulburarea apare la oile in gestatie avansata sau lactatie, mai ales in lunile februarie-aprilie, cand in mod normal calcemia este mai scazuta, fiind citata si la mieii tinuti exclusiv in adaposturi ma... Mai multe>>