Producatori de cereale

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Analiza a dinamicii complexe de pe pietele de cereale din Balcani si regiunea Marii NegreConferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate.

Mai multe>>

Fundamentele pieței cerealelor din Balcani și de la Marea Neagră și tendințe comerciale la Grain Academy 2024

Grain Academy 2024Pe 31 octombrie 2024 va avea loc, la Varna, în Bulgaria, a 8-a ediție a Grain Academy - conferință internațională concentrată pe dezvoltarea durabilă a modelelor de tranzacționare eficientă și investiții strategice în viitorul sectorului cerealelor din Balcani și regiunea Mării Negre, în locația sa emblematică și confortabilă a Centrului de Congrese de la Hotel International, din stațiunea Nisipurile de Aur.

Mai multe>>

Cristian Marginean – Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigat

Cristian Marginean  Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigatIn cadrul celei mai recente editii a Congresului „De la fermieri pentru fermieri” a avut loc decernarea trofeelor Porumbul de Aur, iar la categoria neirigat castigator a fost desemnat tanarul Cristian Marginean din judetul Mures, care a ales hibridul Pioneer® P9241 si a obtinut o productie de 13.400 kg/ha, anunta compania Corteva Agriscience.

Mai multe>>

EuroGrainExchange Bucuresti 10-11 aprilie 2024 | Un punct central pentru industria cerealelor din Europa Centrala si de Est

Bursa Europeana de Cereale din Primavara 2024 - 2 zile de oportunitati de Networking de neegalat cu o Agenda si o Expozitie de topBucurestiul va gazdui din nou in aprilie 2024 un eveniment exceptional dedicat industriei prospere pentru cerealele din Europa Centrala si de Est. EuroGrainExchange 2024 este oportunitatea de a te scufunda in inima acestui sector dinamic, unde comerciantii, fermierii, furnizorii de inputuri si profesionistii din industrie se intalnesc pentru a vorbi despre continua evolutie a piatei cerealelor.

Mai multe>>

Se depun cererile pentru grantul de 100 euro/hectar acordat cultivatorilor de cereale si rapita

Se depun cererile pentru grantul de 100 euro pe hectar acordat cultivatorilor de cereale si rapitaAPIA informeaza potentialii beneficiari ca, in perioada 29 ianuarie – 08 martie 2024 inclusiv, pot depune cereri de acordare a grantului direct producatorilor agricoli din sectorul vegetal, in conformitate cu Ordonanta Guvernului nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei.

Mai multe>>

Acord semnat intre MADR si reprezentantii fermierilor din sectorul vegetal

Acord semnat intre MADR si reprezentantii fermierilor din sectorul vegetalMinistrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Florin Ionut Barbu, a avut astazi, 15 ianuarie 2024, o intalnire de lucru cu reprezentantii asociatiilor de fermieri din sectorul vegetal. Conducerea formelor asociative a expus principalele probleme cu care membrii acestora se confrunta in activitatea desfasurata: plata subventiilor APIA si rambursarea de TVA, acordarea creditelor subventionate pentru agricultura, concurenta cerealelor ieftine din Ucraina, schimbarile climatice.

Mai multe>>

Fermierul Vonica Maniu preia mandatul de presedinte al Clubului Fermierilor Romani

Fermierul Vonica Maniu preia mandatul de presedinte al Clubului Fermierilor RomaniIncepand cu 1 ianuarie 2024, dl. Vonica Maniu, fermier care realizeaza performanta in cultivarea cerealelor si oleaginoaselor intr-o zona puternic afectata de seceta, in jud. Constanta, precum si o afacere in sectorul ovin preluata de la inaintasii dansului din Poiana Sibiului, a preluat functia de presedinte al Clubului Fermierilor Romani pentru o perioada de 6 luni, pana la data de 30 iunie 2024.

Mai multe>>

Corteva Agriscience, rezultate spectaculoase in fermele TCE Agricultura

Corteva Agriscience - rezultate TCE AgriculturaCompania Corteva Agriscience anunta rezultate spectaculoase in fermele TCE Agricultura la toate cele patru culturi de baza: rapita, floarea-soarelui, porumb si soia. In urma unui an solicitant, cu multe provocari, cu seceta si arsita, nu multi sunt fermierii care se pot lauda cu productii ridicate la toate culturile. Nu acelasi lucru se poate spune despre grupul de ferme TCE Agricultura, din judetul Neamt, care a avut rezultate exceptionale pe tot parcursul anului.

Mai multe>>

Se realizeaza platile catre cultivatorii de cereale si seminte oleaginoase

Fonduri de peste 274 milioane lei in conturile fermierilor din sectorul cerealelor si cel al semintelor oleaginoaseAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca a finalizat autorizarea la plata a sprijinului de urgenta in sectorul cerealelor si al semintelor oleaginoase pentru un numar de 199.421 beneficiari cu o valoarea a ajutorului de 274.057.212 lei, echivalent a 55.381.013,95 euro, suma defalcata pe surse de finantare dupa cum urmeaza:

Mai multe>>

Estimare KeysFin: 2023 cel mai bun an din istorie pentru agricultura Romaniei

KeysFin - 2023 cel mai bun an din istorie pentru agricultura RomanieiCifra de afaceri a companiilor agricole a inregistrat a doua cea mai mare crestere nominala anuala din ultimii 10 ani, de peste 8 miliarde de lei, ajungand la maximul istoric de 68 miliarde de lei in 2022, fiind cu 48% peste cea din 2018, potrivit studiului anual KeysFin „Evolutia sectorului agricol din Romania”.

Mai multe>>

26 octombrie 2023 - termenul limita pentru sprijinul in sectorul cerealelor si al semintelor oleaginoase

Sprijinul de urgenta pentru sectorul cerealelor si cel al semintelor oleaginoase - termen limita de depunere cereri - 26 octombrie 2023APIA reaminteste ca, pana la data de 26.10.2023 inclusiv, pot depune cereri de acordare a sprijinului de urgenta pentru sectorul cerealelor si al semintelor oleaginoase. Potentialii beneficiari sunt invitati la Centrele APIA pe a caror raza teritoriala a fost depusa cererea unica de plata aferenta anului 2022, in vederea solicitarii sprijinului de urgenta.

Mai multe>>

Se depun cererile de acordare a sprijinului de urgenta pentru cereale si seminte oleaginoase

APIA primeste cereri de acordare a unui sprijin de urgenta pentru sectorul cerealelor si cel al semintelor oleaginoaseAPIA informeaza ca pana la data de 26 octombrie 2023 inclusiv, primeste cereri de acordare a sprijinului de urgenta pentru sectorul cerealelor si al semintelor oleaginoase (porumb/orz/floarea-soarelui/rapita). Potentialii beneficiari sunt asteptati la Centrele APIA pe a carui raza teritoriala a fost depusa cererea unica aferenta anului 2022, in vederea depunerii cererii de acordare a sprijinului de urgenta pentru sectorul cerealelor si al semintelor oleaginoase.

Mai multe>>

Sprijin de urgenta pentru fermierii cultivatori de porumb, orz, rapita si floarea-soarelui

Sprijin de urgenta pentru fermierii din sectorul vegetalIn Sedinta de Guvern din data de 14 septembrie 2023 a fost aprobata Hotararea privind acordarea unui sprijin de urgenta pentru sectorul cerealelor si cel al semintelor oleaginoase. Valoarea sprijinului unitar exceptional sub forma de grant este de 2 lei/litru de motorina, pentru cantitatea totala de 152.458.321,08 litri de motorina corespunzatoare culturilor de porumb, orz, rapita, floarea-soarelui.

Mai multe>>

CFRO solicita actiuni concrete pentru fermierii romani in contextul transitului si exportului cerealelor din Ucraina

CFRO - Propuneri pentru revitalizarea sectorului agricol si cresterea competitivitatii fermelor romanesti in contextul tranzitului si exportului cerealelor din UcrainaClubul Fermierilor Romani a adresat o scrisoare deschisa catre Prim-ministru, semnaland necesitatea unei abordari sistemice de raspuns la crize in vederea revitalizarii sectorului agricol si cresterii competitivitatii fermelor romanesti, in contextul tranzitului si exportului cerealelor din Ucraina.

Mai multe>>

Se platesc despagubirile de 335 lei/ha pentru fermierii afectati de seceta

Sprijinul pentru fermierii afectati de seceta platit de MADRMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a virat astazi, 31 august 2023, sumele pentru despagubirile aferente culturilor de primavara, afectate de seceta din 2022, catre directiile agricole judetene, urmand ca de saptamana viitoare banii sa inceapa sa intre in conturile beneficiarilor. Suma totala platita este de 280.588.065,59 lei, pentru un numar de 80.315 beneficiari.

Mai multe>>

Se efectueaza platile catre producatorii de cereale

APIA acorda sprijin financiar in valoare de peste 99 milioane lei pentru producatorii agricoli din sectorul cerealeAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) efectueaza platile aferente masurii de sprijin care se acorda producatorilor agricoli din sectorul cereale, in conformitate cu prevederile HG nr. 352/2023.

Mai multe>>

29.730.000 euro - a doua transa de sprijin pentru Romania pentru a compensa efectele comertului cu cereale din Ucraina

Statele Membre ale Uniunii Europene au adoptat a doua transa de sprijin pentru cele cinci tari afectate de comertul cu cereale din UcrainaRomania, Bulgaria, Ungaria, Polonia si Slovacia au primit vot pozitiv din partea statelor membre pentru granturi in valoare totala de 100 milioane de euro pentru compensarea pierderilor economice cauzate de importurile de cereale si seminte oleaginoase din Ucraina, in cadrul Comitetului pentru organizarea comuna de piata.

Mai multe>>

Recolta 2023 – Se prevede o crestere generala a productiei agricole in UE, in ciuda secetei excesive

Recolta din 2023  Cifrele Copa si Cogeca surprind o crestere generala a productiei de culturi in ciuda secetelor severeExpertii din Grupurile de lucru Copa si Cogeca „Cereale” si „Oleaginoase si proteaginoase” prevad o crestere generala a productiei UE de cereale, oleaginoase si proteaginoase in 2023, in ciuda unei scaderi importante a productiei anticipate in Spania. Productia de cereale a celor 27 de tari din UE ar trebui sa ajunga la 277 milioane de tone (+4,6 % fata de recolta din 2022). Se asteapta o evolutie asemanatoare pentru oleaginoase (34,1 milioane de tone, +8,2 %) si culturi proteice (3,9 milioane de tone, +5 %).

Mai multe>>

Coridoarele de solidaritate nu au ajutat nici fermierii, nici regiunile vulnerabile ale lumii

Carmen Avram catre Comisia Europeana - Vorbim de coridoare de solidaritate - Care solidaritate - Fermierii europeni au fost mintitiIn timp ce un grup de fermieri romani protesta la Bruxelles, Carmen Avram le-a transmis mesajul in Parlamentul European: „Fermierii au fost mintiti si ingenuncheati. Ei sunt fortati sa-si vanda azi produsele la preturi sub cele de productie”.

Mai multe>>

APIA acorda masuri de sprijin de urgenta pentru producatorii agricoli din sectorul cereale

APIA acorda masuri de sprijin de urgenta pentru producatorii agricoli din sectorul cerealeAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca in conformitate cu HG nr. 352/2023, pana la data de 11 mai 2023 inclusiv, primeste Cereri de acordare a sprijinului financiar pentru producatorii agricoli din sectorul cereale.

Mai multe>>

Sprijin de urgenta de 20,1 millioane EUR pentru producatorii de cereale din Romania

Sprijin de urgenta de 20 millioane EUR pentru producatorii de cereale din RomaniaIn Jurnalul Oficial al Uniunii Europene din data de 05 aprilie 2023 a fost publicat Regulamentul de punere in aplicare (UE) 2023/739 al Comisiei din 4 aprilie 2023. Prin acest Regulament se pun la dispozitia Bulgariei, Poloniei si Romaniei ajutoare din partea Uniunii in cuantum total de 56.300.000 EUR pentru instituirea unei masuri de sprijin de urgenta pentru sectorul cerealelor si semintelor oleaginoase. Romania a primit un cuantum total de 10.050.000 EUR care va fi suplimentat, din bugetul national, cu alte 10.050.000 EUR.

Mai multe>>

Fermieri romani propun un plan de actiuni pentru situatia dificila creata de deciziile UE privind importurile de cereale din Ucraina

Fermieri romani propun un plan de actiuni pentru situatia dificila creata de deciziile UE privind importurile de cereale din UcrainaClubul Fermierilor Romani propune forurilor europene si reprezentantilor Romaniei la Bruxelles un plan de actiuni imediate si pe termen mediu pentru compensarea pierderilor fermierilor, asigurarea stabilitatii financiare si mentinerea competitivitatii fermelor din tara noastra si tarile afectate din proximitatea razboiului, in contextul crizei generate de deciziile UE privind importurile de cereale din Ucraina.

Mai multe>>

Cum pot fermierii romani sa-si protejeze culturile de porumb pentru samanta impotriva riscurilor atmosferice

Cum pot fermierii romani sa-si protejeze culturile de porumb pentru samanta impotriva riscurilor atmosfericeAgra Asigurari, compania specializata in domeniul asigurarilor agricole, anunta lansarea unui nou produs de asigurare dedicat fermierilor care vor sa-si asigure cultura de porumb pentru samanta impotriva riscurilor atmosferice.

Mai multe>>

JD Agro Cocora investeste 10 milioane € in expansiunea fermei din Constanta

Compania detinuta de Romania Farm Invest AS achizitioneaza o ferma cu o suprafata de aproximativ 1370 ha - JD Agro Cocora ajunge la un total de 17000 ha exploatatGrupul JD Agro Cocora, unul dintre jucatorii de top ce exploateaza terenuri agricole, detinuta de investitori danezi prin Romania Farm Invest A/S, anunta achizitionarea unei ferme agricole cu o suprafata de aprox. 1.370 de hectare in judetul Constanta. Noua proprietate va fi integrata in cadrul fermei JD Agro Amzacea, aflata in comuna Amzacea, Constanta.

Mai multe>>

O posibila diminuare a stocurilor de cereale in 2022-2023

Oferta de cereale pentru 2022-2023 in diminuare - FAOIn noul sau Raport privind cererea si oferta de cereale, publicat vineri de catre FAO, estimarile pentru productia mondiala de cereale in 2022 cresc; cu toate acestea, stocurile globale de cereale sunt prognozate sa se diminueze in 2022/23.

Mai multe>>

Cum a reusit un fermier din judetul Dolj sa se adapteze la provocarile anului 2022 din agribusiness

Cum a reusit un fermier din judetul Dolj sa se adapteze la provocarile anului 2022 din agribusinessAgricultura romaneasca a fost puternic afectata de scumpirea inputurilor agricole, ambele fiind efecte ale conflictului de la granita. O statistica publicata in luna noiembrie de Comisia Europeana arata ca preturile la paine si cereale in statele UE au suferit majorari de 18.8% in ultimul an, acest sector fiind printre cele mai afectate din agricultura.

Mai multe>>

Proiectul CONCORDE, beneficii pentru fermierii din Romania si armonizarea relatiilor din piata comertului cu cereale

Proiect CONCORDE Clubul Fermierilor RomaniClubul Fermierilor Romani a lansat in premiera in Romania, in iunie 2021, Proiectul CONCORDE adresat fermierilor din Romania, pentru stabilirea unui sistem de incredere si de bune practici comerciale, care sa permita consolidarea relatiilor contractuale in piata de agribusiness, stabilirea unui dialog coerent pentru regandirea parteneriatului si refacerea increderii fermieri – cumparatori, pentru asigurarea executarii corespunzatoare a obligatiilor contractuale.

Mai multe>>

Comisia Europeana aproba ajutorul de 75 mil. Euro pentru producatorii agricoli romani afectati de seceta severa

Ajutoare de stat - Comisia Europeana aproba o schema romaneasca in valoare de 75 milioane EUR pentru a compensa producatorii agricoli afectati de seceta severaComisia Europeana a aprobat, in temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schema romaneasca de compensare a producatorilor agricoli pentru daunele suferite ca urmare a secetei severe din 2021 si 2022. Masura, cu un buget de aproximativ 75 milioane EUR (aproximativ 365,6 milioane RON), este deschisa producatorilor agricoli de grau, secara, triticala, orz, ovaz si rapita direct afectati de seceta severa.

Mai multe>>

In 2022, se preconizeaza o productia mondiala de cereale in scadere cu 1,8% fata de 2021

Previziuni scazute pentru cereale in 2022Potrivit raportului actualizat privind oferta si cererea de cereale, publicat vineri, FAO si-a redus prognoza pentru productia mondiala de cereale in 2022 la 2 764 milioane de tone, o scadere cu 1,8% fata de 2021. In timp ce productia globala de grau este acum prognozata la 783,8 milioane de tone in 2022, cel mai mare nivel istoric, se preconizeaza ca productia mondiala de cereale grosiere va scadea cu 2,8%, pana la 1 467 milioane de tone.

Mai multe>>

Recolta UE 2022 - Se confirma o reducere a productiei de cereale si o redresare la culturile oleaginoase si proteice

Recolta UE 2022 - Se confirma o reducere a productiei de cereale si o redresare la culturile oleaginoase si proteiceExpertii grupului de lucru Copa-Cogeca s-au reunit in aceasta saptamana la Bruxelles si au confirmat prima tendinta anuntata de organizatie in luna iulie: productia totala de cereale a UE-27 ar trebui sa ajunga la 269 de milioane de tone, inregistrand o scadere semnificativa de 6,8 % fata de recolta din 2021. Intre timp, se asteapta o evolutie mai buna pentru oleaginoase (31,9 milioane de tone, +7,2 %) si culturi proteice (3,92 milioane de tone, +5,1 %).

Mai multe>>

CE propune o derogare temporara de la normele de ecoconditionalitate pentru a creste productia de cereale

Comisia Europeana propune o derogare temporara pe termen scurt de la anumite norme ale politicii agricole pentru a creste productia de cerealeIn urma unei solicitari din partea statelor membre ale UE, Comisia Europeana a propus in data de 22 iulie 2022 o derogare temporara pe termen scurt de la normele privind rotatia culturilor si mentinerea elementelor neproductive pe terenurile arabile. Impactul acestei masuri va depinde de alegerea facuta de statele membre si de fermieri, dar ea va maximiza capacitatea de productie a UE pentru cerealele destinate produselor alimentare.

Mai multe>>

Se preconizeaza o scadere usoara a productiei mondiale de cereale in 2022

Previzuni FAO pentru productia mondiala de cereale - iulie 2022Prognoza FAO pentru productia mondiala de cereale in 2022 prezinta o crestere cu 7 milioane de tone pentru luna iulie fata de luna precedenta si este acum fixata la 2.792 milioane de tone, potrivit noului Raport privind Cerere si Oferta de Cereale. Totusi cifra este cu 0,6% mai mica decat productia mondiala din 2021.

Mai multe>>

Noutati

Autorizație temporară pentru imidacloprid la cerealele păioase de toamnă

22-07-2024 Cereale

Autorizație temporară pentru imidacloprid la cerealele păioase de toamnă

Pentru campania de toamnă 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unui produs pe bază de substanță activă, respectiv imidacloprid, din categoria neonicotinoidelor, la tratarea semințelor de cereale păioase de toamnă. Mai multe>>

Importanța managementului dăunătorilor în culturile de cereale păioase și pregătirea pentru iarnă

10-06-2024 Cereale

Importanța managementului dăunătorilor în culturile de cereale păioase și pregătirea pentru iarnă

Un aspect fundamental al agriculturii este reprezentat de măsurile de combatere a dăunătorilor și a bolilor, acești factori fiind posibile cauze pentru pierderi majore de recoltă și afectarea sănătății culturilor. Din aceste motive, o gestionare eficientă a acestor probleme este esențială pentru a menține o producție sustenabilă și pentru a asigura bunăstarea consumatorilor. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Productii mai sigure cu o fertilizare optima a cerealelor de toamna!

06-03-2024 Cereale

Productii mai sigure cu o fertilizare optima a cerealelor de toamna!

In functie de zona, perioada optima pentru prima aplicare a ingrasamintelor din primavara la culturile de cereale variaza foarte mult. In Romania prima fractie de azot dupa perioada de iernare la cerealele de toamna poate fi aplicata de la sfarsitul lunii Februarie in zonele cu precipitatii scazute, pentru a profita de umiditatea din sol acumulata in perioada de iarna si continua pana la mijlocul luni Martie. Mai multe>>

Tehnologia XR CARE – pachetul revolutionar de fungicide pentru protectia cerealelor

05-03-2024 Cereale

Tehnologia XR CARE – pachetul revolutionar de fungicide pentru protectia cerealelor

Descopera tehnologia XR CARE de la BASF! Pachetul revolutionar pentru protectia culturilor de cereale include fungicidele Flexity® Trio si Revycare®. Mai multe>>

Cristian Marginean – Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigat

21-02-2024 Porumb

Cristian Marginean – Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigat

In cadrul celei mai recente editii a Congresului „De la fermieri pentru fermieri” a avut loc decernarea trofeelor Porumbul de Aur, iar la categoria neirigat castigator a fost desemnat tanarul Cristian Marginean din judetul Mures, care a ales hibridul Pioneer® P9241 si a obtinut o productie de 13.400 kg/ha, anunta compania Corteva Agriscience. Mai multe>>

Mustang™ - erbicidul de referinta in combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb si cereale paioase

16-02-2024 Cereale

Mustang™ - erbicidul de referinta in combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb si cereale paioase

Analizand sezonul agricol 2023, putem sa reamintim urmatoarele: conditii meteo capricioase (in unele zone s-a inregistrat seceta, in alte zone au cazut precipitatii considerabile, temperaturi fie prea scazute, fie prea ridicate, toamna fara precipitatii in zona de sud a tarii, conditii prielnice pentru zona de vest, ...), costuri ridicate pentru infiintarea culturilor, productii scazute si cu preturi de valorificare sub asteptarile producatorilor, ... Mai multe>>

Cultura de porumb: 6 sfaturi importante pentru o cultura bogata

16-02-2024 Porumb

Cultura de porumb: 6 sfaturi importante pentru o cultura bogata

Cultivarea porumbului este o practica veche care a ramas in top 3 in agricultura moderna datorita diverselor utilizari ale acestei cereale. Pentru a obtine o recolta bogata si de calitate, este esential sa se respecte anumite principii si sa se aplice tehnici adecvate in fiecare etapa a procesului de cultivare. Astfel, astazi iti vom prezenta 6 sfaturi importante care garanteaza succesul culturii tale. Mai multe>>

Pixxaro™ Super - Inovatia cu cel mai larg spectru de combatere din cultura de cereale paioase

12-02-2024 Cereale

Pixxaro™ Super  - Inovatia cu cel mai larg spectru de combatere din cultura de cereale paioase

Buruienile sunt plante fara valoare economica atunci cand sunt intalnite in culturi si reduc productia. Buruienile consuma apa si nutrientii din sol in detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spatiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determina scaderea temperaturii la suprafata solului. Intr-un lan in care sunt buruieni, plantele cresc mai firave, au rezistenta mai mica la cadere, fructifica mai slab si devin sensibile la atacurile de boli si daunatori. Mai multe>>

PALLAS™ si FLORAMIX™ – nicio sansa buruienilor din cultura de grau

26-01-2024 Grau

PALLAS™ si FLORAMIX™ – nicio sansa buruienilor din cultura de grau

In 2023, Agricultura din Romania a continuat sa traverseze o perioada plina de provocari, unele cu un impact semnificativ: pretul oscilant al cerealelor, perioade secetoase in anumite zone, productie oscilanta pentru toate culturile, provocari pe care le vom intalni si in urmatorul sezon agricol. Combaterea buruienilor este principala lucrare de ingrijire din cultura cerealelor paioase. Pierderile de productie in cazul culturii de grau sunt de aproximativ 10 – 20%, dar pot ajunge in situatii ext... Mai multe>>

ADAMA lanseaza in Europa cinci fungicide noi pentru cereale, bazate pe tehnologia Asorbital®

26-01-2024 Cereale

ADAMA lanseaza in Europa cinci fungicide noi pentru cereale, bazate pe tehnologia Asorbital®

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea a cinci fungicide noi pentru cereale pe piata din Europa pentru a combate cele mai importante boli care afecteaza randamentul productiilor in cele mai critice faze de dezvoltare ale culturii. Aceste produse ofera clientilor ADAMA un portofoliu cuprinzator de solutii inovatoare concepute pentru a oferi rezultate excelente in domeniu, fiind aplicabile in diferite etape ale tratamentului (T1, T2 sau T3) ... Mai multe>>