In perioada 17-20 mai 2018, la Fundulea, judetul Calarasi, fermierii au putut descoperi cele mai noi tendinte in tehnologia agricola si demonstratii cu masini agricole in conditii reale, de camp. Reunind companiile reprezentative din agricultura romaneasca, AgriPlanta-RomAgroTec 2018, cea mai dinamica expozitie agricola in camp din Romania a dovedit si in acest an ca reprezinta o importanta platforma de comunicare intre fermieri, specialisti, mediul academic si furnizorii de input-uri pentru agricultura.
Peste 200 de firme expozantedin 16 tari (Romania, Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, India, Italia, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Ungaria, Marea Britanie, Franta)s-au reunit anul acesta pe o suprafata de 36 ha, cei 14.700 de vizitatori avand ocazia sa se informeze asupra noilor tendinte privind tehnica agricola, dar si sa achizitioneze. Companiile au expus in camp un numar impresionant de masini si utilaje agricole din portofoliu si au lansat pentru perioada expozitiei oferte de finantare avantajoase pentru vizitatori.
Zilnic, in perioada 17-20 mai 2018, fermierii au avut posibilitatea sa participe la cele 4 tipuri de demonstratii cu masini agricole, desfasurate in 3 zone distincte, DLG InterMarketing alocand o suprafata generoasa pentru demonstratiile practice cu tehnica agricola de ultima ora, unde fermierii interesati, s-au convins de performantele in lucru ale masinilor si utilajelor agricole inscrise in program: ▪ ”DLG Special” ▪ ”Masini de Erbicidat in Actiune” ▪ ”Tractoare Inteligente – Smart Farming” ▪ ”Lucrarile Solului si Semanat”.
”Demonstratiile cu masini agricole in camp reprezinta elementul care a diferentiat AgriPlanta-RomAgroTec inca de la inceput, de aceea si in acest an am alocat o suprafata generoasa pentru a arata performantele masinilor in miscare, exact in mediul pentru care au fost ele proiectate.” a precizat Raluca Mares, Director Departament Expozitii, DLG InterMarketing.
MASINI DE ERBICIDAT IN ACTIUNE
In Zona ”Tehnici moderne pentru protectia plantelor” au fost prezentate 7 masini puse la dispozitie de catre companiile: IPSO Agricultura, AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH&Co.KG, MEWI IMPORT EXPORT AGRAR INDUSTRIETECHNIK, AGRIFAC MACHINERY, NIK Ltd., LEMKEN ROMANIA, TEHNOFAVORIT.
TRACTOARE INTELIGENTE
S-au prezentat 3 tractoare echipate cu sisteme de conducere prin satelit. ”Echipamentele de conducere prin satelit sunt deosebit de utile pentru lucrari de tratamente fitosanitare, fertlizat si intretinerea culturilor. Un alt beneficiu il reprezinta faptul ca prin aceste sisteme se poate monitoriza si corela foarte bine managementul datelor.” - Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferentiar USAMV Cluj-Napoca.
Cele trei tractoare inteligente prezente in demonstratii au fost: Deutz-Fahr 7250 TTV prin NHR Agropartners, Case Puma 220 prin TITAN MACHINERY si John Deere 6175R prin IPSO Agricultura.
Fermierii au avut posibilitatea sa se informeze si sa testeze urmatoarele utilaje: escavatorul Case prin TITAN MACHINERY, incarcatorul frontal SCHAEFFER prin FARM TECH, tractorul 3036 si profile pentru zootehnie, tractorul 5095GV si masina de carnit pentru viticultura, prin IPSO Agricultura.
Au fost prezentate 11 masini care prelucreaza patul germinativ fara rasturnarea brazdei, cu organe de lucru de tip dalta sau gheara, facilitand astfel conservarea apei in sol si reducerea compactarii. De asemenea, au fost prezentate masini care la o singura trecere pregatesc patul germinativ si executa si semanatul, reducand foarte mult traficul pe sol si compactarea acestuia, cantitatea de energie necesara pentru prelucrare si pretul de cost.
Firmele care au intrat cu echipamente in demonstratii au fost: TITAN MACHINERY, AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH&Co.KG, MEWI IMPORT EXPORT AGRAR INDUSTRIETECHNIK, MASCHIO GASPARDO ROMANIA, LEMKEN ROMANIA, IPSO Agricultura si GENERAL LEASING.
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, impreuna cu organizatorul, DLG InterMarketing, au oferit informatii noi privind tehnologiile de conservare a solului: cauze, consecinte si metode de reducere a compactarii solului, demonstratii cu reglarea presiunii aerului din anvelope, efecte asupra reducerii consumului de combustibil.
De asemenea, la standul USAMV Cluj-Napoca, vizitatorii interesati au putut afla de la specialisti cum trebuie aplicate substantele de protectie a plantelor, in cadrul sectiunii “Tehnici Moderne pentru Protectia plantelor. Testarea masinilor. TOPPS”. „In cadrul programului TOPPS au fost prezentate tehnici de alimentare, distributie, reglare si exploatare a masinilor fitosanitare. De asemenea, abordarea corecta a sigurantei utilizatorului si a consumatorului, prin prisma spalarii interioare si exterioare a masinilor si a reducerii contaminarii prin fenomene de deriva” – Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferentiar USAMV Cluj-Napoca.
In cadrul AgriPlanta – RomAgroTec 2018 au fost organizate loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole, rapita, grau, porumb si floarea soarelui, diseminandu-se astfel la nivelul fermierilor, informatii privind aceste culturi. Incepand cu 2019, organizatorii isi propun sa intre pe piata cu un nou concept, care sa arate in primul rand importanta geneticii plantelor in ceea ce priveste calitatea produselor obtinute si cat de important este rolul comuniunii plante - masini.
In parteneriat cu Agentia Nationala pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, conceptul Zootehnica Show a fost prezentat in premiera vizitatorilor AgriPlanta-RomAgroTec 2018, cu sprijinul asociatiilor crescatorilor de animale: Asociatia Aberdeen Angus Romania, Asociatia Crescatorilor de Vaci „Holsteinro”, Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine 2003 Calarasi, Asociatia Crescatorilor de Ovine Calarasi, ANCC Caprirom. Alaturi de asociatiile prezente in expozitie cu animale, au mai participat in acest ancrescatori de caprine: Grupul Scolar Agricol Nucet, Dna Constantin Elena, Preotescu – Crescator de Capre Alpina Franceza, Contesti Agricultura Industrie Cometr si crescatorii de ovine: Stafie Ciprian, Radut Niculina, Artimon Valentin, Dobre Florentin, Sera Mircea, Olteanu George, Pavel Gheorghe. Fermierii interesati au putut participa Vineri si Sambata la prezentarile in ring de bovine, ovine si caprine, iar pe toata perioada desfasurarii expozitiei au putut vizita expozitia de animale de rasa si au putut achizitiona exemplarele expuse.
„Zootehnica Show este primul eveniment de marca din domeniu, care isi propune sa devina un reper de top privind informarea si diseminarea celor mai importante noutati in zootehnie. Desfasurat in cadrul celor mai importante expozitii agricole nationale, AGRARIA si AgriPlanta – RomAgroTec, Zootehnica Show a reunit si promovat la editiile din acest an o serie de jucatori importanti in domeniu si s-a bucurat de un real succes in randul publicului larg, de la persoane mature si pana la tineri si copii. Organizatorii Zootehnica Show doresc sa faca din acest eveniment un etalon a ceea ce inseamna informatie de calitate, atat de necesara tuturor investitorilor din domeniul zootehnic, dar mai ales a tinerilor fermieri aflati la inceput de drum. Dupa sectorul vegetal, zootehnica reprezinta domeniul cu un serios reviriment in agricultura romaneasca si merita o abordare profesionista si realista, incepand chiar cu modul de informare” – Dr. Radu Antohe, Expert in politici agricole si dezvoltare rurala.
AgriPlanta-RomAgroTec 2018 s-a bucurat de vizita Ministrului Agriculturii, Dl. Petre Daea, delegatia oficiala participand Joi, 17 mai, la deschiderea oficiala a expozitiei, la evenimentele din program, precum si la vizita oficiala a standurilor firmelor expozante.
Organizata cu sprijnul APIMAR, LAPAR si PROAGRO, in colaborare cu Consiliul Judetean Calarasi, Prefectura Calarasi si Primaria Fundulea, AgriPlanta-RomAgroTec 2018 a beneficiat si in acest an de parteneriatele traditionale: Partener Oficial - BOREALIS LAT, Partener - IKB Leasing, Parteneri Tehnici - Asociatia Producatorilor de Pormb din Romania- APPRS, CASE Agriculture prin Titan Machinery, Directia pentru Agricultura Judeteana Calarasi, Güttler, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”.
Informatii suplimentare despre AgriPlanta-RomAgroTec (17-20 mai 2018) sunt disponibile online: www.agriplanta.ro, pe pagina de Facebook/ Agriplanta-Romagrotec sau pe canalul de YouTube al DLG InterMarketing.
21-10-2024 Targuri si expozitii
Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>
18-10-2024 Alimentatie sanatoasa
Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a garanta un aport important de fibre, vitamine și minerale pentru organism. Dar smoothie-urile sunt mult mai mult decât băuturi delicioase din amestecuri de fructe; cu puțină atenție și implicare și alegând ingredientele potrivite, le poți transforma în adevărate bombe de energie. Mai multe>>
14-10-2024 Asigurari agricole
Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>
14-10-2024 Masini si utilaje agricole
Dacă profesia sau afacerea dumneavoastră este legată de tehnologia agricolă și de agricultură, ar trebui să citiți acest material. S-ar putea să găsiți ceea ce căutați demult. Mai multe>>
14-10-2024 Fonduri europene agricultura
REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>
14-10-2024 Irigatii
Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului. Mai multe>>
10-10-2024 Produse traditionale
Programul Autentic Românesc, inițiat de Transavia în 2022, marchează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită pe 10 octombrie, prin celebrarea valorilor autenticității, calității și siguranței produselor autohtone. #Autentic Românesc aduce împreună companii mari, de tradiție, cu companii românești la început de drum, dar care sunt unite de aceleași valori și dorință de dezvoltare durabilă, dar și de promovare a imaginii calității produselor românești peste hotare. Mai multe>>
08-10-2024 Intalniri si conferinte
AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>
01-10-2024 Intalniri si conferinte
Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>
01-10-2024 Agricultura ecologica
În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>
01-10-2024 Bovine
Marți, 01 octombrie 2024, a avut loc prima reuniune a Consiliului Laptelui – grup consultativ pentru sectorul zootehnic, specia bovine. Evenimentul, organizat sub coordonarea ministrului Florin BARBU, s-a desfășurat la sediul unei ferme de bovine din județul Buzău, localitatea Amaru. Acesta a avut ca scop identificarea problemelor cu care se confruntă sectorul bovinelor de lapte, în vederea stabilirii și formulării propunerilor de măsuri necesare soluționării acestora. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>