Cele mai noi tendinte in tehnologia agricola au fost prezente la AgriPlanta-RomAgroTec 2018

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - Cele mai noi tendinte in tehnologia agricolaIn perioada 17-20 mai 2018, la Fundulea, judetul Calarasi, fermierii au putut descoperi cele mai noi tendinte in tehnologia agricola si demonstratii cu masini agricole in conditii reale, de camp. Reunind companiile reprezentative din agricultura romaneasca, AgriPlanta-RomAgroTec 2018, cea mai dinamica expozitie agricola in camp din Romania a dovedit si in acest an ca reprezinta o importanta platforma de comunicare intre fermieri, specialisti, mediul academic si furnizorii de input-uri pentru agricultura.


Peste 200 de firme expozantedin 16 tari (Romania, Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, India, Italia, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Ungaria, Marea Britanie, Franta)s-au reunit anul acesta pe o suprafata de 36 ha, cei 14.700 de vizitatori avand ocazia sa se informeze asupra noilor tendinte privind tehnica agricola, dar si sa achizitioneze. Companiile au expus in camp un numar impresionant de masini si utilaje agricole din portofoliu si au lansat pentru perioada expozitiei oferte de finantare avantajoase pentru vizitatori.

Zilnic, in perioada 17-20 mai 2018, fermierii au avut posibilitatea sa participe la cele 4 tipuri de demonstratii cu masini agricole, desfasurate in 3 zone distincte, DLG InterMarketing alocand o suprafata generoasa pentru demonstratiile practice cu tehnica agricola de ultima ora, unde fermierii interesati, s-au convins de performantele in lucru ale masinilor si utilajelor agricole inscrise in program: ▪ ”DLG Special” ▪ ”Masini de Erbicidat in Actiune” ▪ ”Tractoare Inteligente – Smart Farming” ▪ ”Lucrarile Solului si Semanat”.

Demonstratiile cu masini agricole in camp reprezinta elementul care a diferentiat AgriPlanta-RomAgroTec inca de la inceput, de aceea si in acest an am alocat o suprafata generoasa pentru a arata performantele masinilor in miscare, exact in mediul pentru care au fost ele proiectate.” a precizat Raluca Mares, Director Departament Expozitii, DLG InterMarketing.

 

ZONA 1: Tehnici Moderne pentru Protectia Plantelor

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 2

MASINI DE ERBICIDAT IN ACTIUNE

In Zona ”Tehnici moderne pentru protectia plantelor” au fost prezentate 7 masini puse la dispozitie de catre companiile: IPSO Agricultura, AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH&Co.KG, MEWI IMPORT EXPORT AGRAR INDUSTRIETECHNIK, AGRIFAC MACHINERY, NIK Ltd., LEMKEN ROMANIA, TEHNOFAVORIT.


TRACTOARE INTELIGENTE

S-au prezentat 3 tractoare echipate cu sisteme de conducere prin satelit. ”Echipamentele de conducere prin satelit sunt deosebit de utile pentru lucrari de tratamente fitosanitare, fertlizat si intretinerea culturilor. Un alt beneficiu il reprezinta faptul ca prin aceste sisteme se poate monitoriza si corela foarte bine managementul datelor.” - Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferentiar USAMV Cluj-Napoca.

Cele trei tractoare inteligente prezente in demonstratii au fost: Deutz-Fahr 7250 TTV prin NHR Agropartners, Case Puma 220 prin TITAN MACHINERY si John Deere 6175R prin IPSO Agricultura.

 

ZONA 2: DLG Special

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 1

Fermierii au avut posibilitatea sa se informeze si sa testeze urmatoarele utilaje: escavatorul Case prin TITAN MACHINERY, incarcatorul frontal SCHAEFFER prin FARM TECH, tractorul 3036 si profile pentru zootehnie, tractorul 5095GV si masina de carnit pentru viticultura, prin IPSO Agricultura.

 

ZONA 3: Lucrarile Solului si Semanat

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 5

Au fost prezentate 11 masini care prelucreaza patul germinativ fara rasturnarea brazdei, cu organe de lucru de tip dalta sau gheara, facilitand astfel conservarea apei in sol si reducerea compactarii. De asemenea, au fost prezentate masini care la o singura trecere pregatesc patul germinativ si executa si semanatul, reducand foarte mult traficul pe sol si compactarea acestuia, cantitatea de energie necesara pentru prelucrare si pretul de cost.

Firmele care au intrat cu echipamente in demonstratii au fost: TITAN MACHINERY, AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH&Co.KG, MEWI IMPORT EXPORT AGRAR INDUSTRIETECHNIK, MASCHIO GASPARDO ROMANIA, LEMKEN ROMANIA, IPSO Agricultura si GENERAL LEASING.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, impreuna cu organizatorul, DLG InterMarketing, au oferit informatii noi privind tehnologiile de conservare a solului: cauze, consecinte si metode de reducere a compactarii solului, demonstratii cu reglarea presiunii aerului din anvelope, efecte asupra reducerii consumului de combustibil.

De asemenea, la standul USAMV Cluj-Napoca, vizitatorii interesati au putut afla de la specialisti cum trebuie aplicate substantele de protectie a plantelor, in cadrul sectiunii “Tehnici Moderne pentru Protectia plantelor. Testarea masinilor. TOPPS”. „In cadrul programului TOPPS au fost prezentate tehnici de alimentare, distributie, reglare si exploatare a masinilor fitosanitare. De asemenea, abordarea corecta a sigurantei utilizatorului si a consumatorului, prin prisma spalarii interioare si exterioare a masinilor si a reducerii contaminarii prin fenomene de deriva” – Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferentiar USAMV Cluj-Napoca.

 

Loturi demonstrative

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 4

In cadrul AgriPlanta – RomAgroTec 2018 au fost organizate loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole, rapita, grau, porumb si floarea soarelui, diseminandu-se astfel la nivelul fermierilor, informatii privind aceste culturi. Incepand cu 2019, organizatorii isi propun sa intre pe piata cu un nou concept, care sa arate in primul rand importanta geneticii plantelor in ceea ce priveste calitatea produselor obtinute si cat de important este rolul comuniunii plante - masini.

 

Premiera: Conceptul Zootehnica Show

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 7

In parteneriat cu Agentia Nationala pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, conceptul Zootehnica Show a fost prezentat in premiera vizitatorilor AgriPlanta-RomAgroTec 2018, cu sprijinul asociatiilor crescatorilor de animale: Asociatia Aberdeen Angus Romania, Asociatia Crescatorilor de Vaci „Holsteinro”, Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine 2003 Calarasi, Asociatia Crescatorilor de Ovine Calarasi, ANCC Caprirom. Alaturi de asociatiile prezente in expozitie cu animale, au mai participat in acest ancrescatori de caprine: Grupul Scolar Agricol Nucet, Dna Constantin Elena, Preotescu – Crescator de Capre Alpina Franceza, Contesti Agricultura Industrie Cometr si crescatorii de ovine: Stafie Ciprian, Radut Niculina, Artimon Valentin, Dobre Florentin, Sera Mircea, Olteanu George, Pavel Gheorghe. Fermierii interesati au putut participa Vineri si Sambata la prezentarile in ring de bovine, ovine si caprine, iar pe toata perioada desfasurarii expozitiei au putut vizita expozitia de animale de rasa si au putut achizitiona exemplarele expuse.

Zootehnica Show este primul eveniment de marca din domeniu, care isi propune sa devina un reper de top privind informarea si diseminarea celor mai importante noutati in zootehnie. Desfasurat in cadrul celor mai importante expozitii agricole nationale, AGRARIA si AgriPlanta – RomAgroTec, Zootehnica Show a reunit si promovat la editiile din acest an o serie de jucatori importanti in domeniu si s-a bucurat de un real succes in randul publicului larg, de la persoane mature si pana la tineri si copii. Organizatorii Zootehnica Show doresc sa faca din acest eveniment un etalon a ceea ce inseamna informatie de calitate, atat de necesara tuturor investitorilor din domeniul zootehnic, dar mai ales a tinerilor fermieri aflati la inceput de drum. Dupa sectorul vegetal, zootehnica reprezinta domeniul cu un serios reviriment in agricultura romaneasca si merita o abordare profesionista si realista, incepand chiar cu modul de informare” – Dr. Radu Antohe, Expert in politici agricole si dezvoltare rurala.

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 s-a bucurat de vizita Ministrului Agriculturii, Dl. Petre Daea, delegatia oficiala participand Joi, 17 mai, la deschiderea oficiala a expozitiei, la evenimentele din program, precum si la vizita oficiala a standurilor firmelor expozante.

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 6

Organizata cu sprijnul APIMAR, LAPAR si PROAGRO, in colaborare cu Consiliul Judetean Calarasi, Prefectura Calarasi si Primaria Fundulea, AgriPlanta-RomAgroTec 2018 a beneficiat si in acest an de parteneriatele traditionale: Partener Oficial - BOREALIS LAT, Partener - IKB Leasing, Parteneri Tehnici - Asociatia Producatorilor de Pormb din Romania- APPRS, CASE Agriculture prin Titan Machinery, Directia pentru Agricultura Judeteana Calarasi, Güttler, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”.

Informatii suplimentare despre AgriPlanta-RomAgroTec (17-20 mai 2018) sunt disponibile online: www.agriplanta.ro, pe pagina de Facebook/ Agriplanta-Romagrotec sau pe canalul de YouTube al DLG InterMarketing.

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 - 3

 

Noutati

600.000 de elevi, profesori și părinți au învățat despre principiile unei alimentații sănătoase, în cadrul programului educațional Sărbătoarea Gustului, finanțat de Fundația Auchan.

11-07-2025 Alimentatie sanatoasa

600.000 de elevi, profesori și părinți au învățat despre principiile unei alimentații sănătoase, în cadrul programului educațional Sărbătoarea Gustului, finanțat de Fundația Auchan.

S-a încheiat cea de-a 8-a ediție a programului educațional național „Stil de viată sănătos, o alimentație diversificata si o atitudine eco-responsabila” sub deviza „Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!”, organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului și finanțat de Fundația Auchan cu peste 96.000 euro.  Mai multe>>

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

09-07-2025 Intalniri si conferinte

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

Inovația, reziliența și productivitatea au fost teme centrale la Corteva Agronomy Days, o serie de evenimente organizate în România de Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă. Desfășurate în șapte locații din toate regiunile țării, aceste evenimente au reunit peste 3.000 de fermieri care au avut ocazia să interacționeze direct cu experții Corteva pe teren. Mai multe>>

ONIV - Introducerea unei accize pe vinul liniștit în România este considerată o idee nefastă

09-07-2025 Vinuri

ONIV - Introducerea unei accize pe vinul liniștit în România este considerată o idee nefastă

Punct de vedere al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole - ONIV - privind întroducerea accizei pe vinul liniștit în România.România este un producător tradițional de vin cu zeci de mii de mici viticultori și crame artizanale, iar întroducerea unei accize ar lovi în special producătorii mici și mijlocii, care au marje reduse și nu pot transfera ușor costul în prețul final. Totodata poate cauza falimente, reducerea suprafețelor cultivate și scăderea diversității viticole. Mai multe>>

SMS CZ lansează o nouă generație de cultivatoare cu discuri purtate: ONTARIO H

07-07-2025 Utilaje agricole

SMS CZ lansează o nouă generație de cultivatoare cu discuri purtate: ONTARIO H

Rokycany, 3 iulie 2025 – Producătorul ceh de utilaje agricole SMS CZ lansează trei noi modele în gama sa de cultivatoare ușoare cu discuri: ONTARIO 400 H, ONTARIO 500 H și ONTARIO 600 H. Acestea completează oferta existentă care include modelul purtat ONTARIO 300 și versiunile tractate ONTARIO 500 și 600, modernizate anterior.Noile utilaje aduc un plus de eficiență și confort operatorului, alături de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește capacitatea de lucru cu resturi vegetale. Mai multe>>

Corteva Agriscience, premiată la Gala BookLand pentru angajamentul față de educația rurală și implicarea în comunitate

07-07-2025 Invatamant agricol

Corteva Agriscience, premiată la Gala BookLand pentru angajamentul față de educația rurală și implicarea în comunitate

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost recunoscută pentru contribuția sa la sprijinirea oportunităților educaționale din mediul rural, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei BookLand, organizată de Asociația BookLand. Premiul onorează implicarea activă a Corteva în susținerea construcției primului Campus Dual Preuniversitar din mediul rural din România, dezvoltat de Asociația BookLand.  Mai multe>>

PT315 și PT314 - Hibrizi campioni de rapiță în județul Brăila

07-07-2025 Stiri agricole

PT315 și PT314 - Hibrizi campioni de rapiță în județul Brăila

Ne aflăm la debutul campaniei de recoltare a rapiței, iar compania Corteva Agriscience a dat startul campaniei de prezentare a fermierilor campioni din acest an. Primii fermieri care au obținut rezultate foarte bune și titlul de fermieri campioni sunt domnii Remus Ștefan Podaru și Marian Podaru din județul Brăila. Aceștia au ales hibrizii de top PT315 și PT314, au aplicat tehnologii de cultură diferite și au obținut la proba cântarului producții mulțumitoare.  Mai multe>>

Sprijin financiar în valoare de peste 2,48 milioane lei pentru crescătorii de animale

07-07-2025 Plati APIA

 Sprijin financiar în valoare de peste 2,48 milioane lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, a efectuat plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2025. Mai multe>>

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

02-07-2025 APIA

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii care au depus cerere de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024 aferentă Intervenției DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027 că, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 233/27.06.2025, termenul de depunere a cererilor de plată a fost prelungit până la data de 30 iulie 2025 inclusiv. Mai multe>>

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

02-07-2025 Plati APIA

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 20 – 30 iunie 2025, plăți în valoare totală de peste 397,69 milioane de lei, echivalentul a aproape 80 de milioane de euro, în conturile fermierilor care au depus cereri în cadrul Campaniei 2024. Mai multe>>

5 pași pentru o rapiță sănătoasă și viguroasă încă din toamnă

02-07-2025 Rapita

5 pași pentru o rapiță sănătoasă și viguroasă încă din toamnă

Rapița este o cultură de toamnă cu cerințe ridicate în primele faze de vegetație. Dezvoltarea corectă a unei rozete compacte, formarea unui sistem radicular puternic și acumularea rezervelor necesare pentru iernare sunt condiții esențiale pentru o recoltă bogată în anul următor. Fertilizarea din toamnă joacă un rol decisiv în atingerea acestor obiective. Iată care sunt cei 5 pași esențiali pentru o rapiță bine hrănită încă din start: Mai multe>>

Podgoriile românești adoptă metode sustenabile de combatere a dăunătorilor pentru culturi reziliente - studiu de caz

02-07-2025 Insecticide

Podgoriile românești adoptă metode sustenabile de combatere a dăunătorilor pentru culturi reziliente - studiu de caz

În ultimii ani, producătorii de vin din România s-au confruntat cu o presiune tot mai mare din partea dăunătorilor, strâns legată de schimbările climatice, precum temperaturile extreme de vară. Aceste condiții meteorologice au accelerat ciclul de dezvoltare ale principalelor insecte dăunătoare și au favorizat răspândirea mai amplă a bolilor, cum este fitoplasmoza, transmisă de vectori precum cicadele sau insectele din familia Cicadellidae. Pe măsură ce sănătatea viței-de- vie și stabilitatea pr... Mai multe>>