Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

New Corteva report highlights 400x300Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale.

Inovația și impactul sunt piloni centrali ai fiecărei alegeri strategice la Corteva. Astăzi, compania investește aproape 4 milioane de dolari în fiecare zi în inovație sustenabilă pentru a dezvolta tehnologii esențiale care ajută fermierii să rezolve unele dintre cele mai dificile provocări ale lor, de la presiunea dăunătorilor și bolilor până la fenomenele meteorologice extreme.

„În fiecare zi, fermierii se bazează pe soluțiile dezvoltate prin tehnologie avansată pentru a înfrunta provocări dificile. Corteva conduce efortul de implementare a inovației sustenabile pentru a-i echipa în acest sens. Suntem mândri să publicăm acest raport care detaliază modul în care fermierii beneficiază de produsele și parteneriatele noastre bazate pe tehnologie, maximizând productivitatea și profitabilitatea lor, reducând în același timp impactul asupra mediului," a declarat Jean Ionescu, Country Leader pentru România și Republica Moldova.

În 2024, Corteva a înregistrat progrese semnificative în activitatea sa de a face agricultura mai sustenabilă prin tehnologie, inclusiv:
•    100% dintre soluțiile nou dezvoltate de Corteva aflate în pipeline respectă criteriile lor de sustenabilitate
•    22% din veniturile nete din divizia de Protecția Plantelor provin din produse noi, cu avantaje sustenabile

Raportul evidențiază, de asemenea, cele mai recente evoluții în trei domenii de inovație agricolă de ultimă generație, inclusiv tehnologia de editare genetică pentru îmbunătățirea procesului de ameliorare la plante, produse de origine natural pentru protecția plantelor și producția de materii prime pentru biocombustibili destinați aviației sustenabile.

Editare genetică

Editarea genetică utilizează tehnici avansate de ameliorare pentru a crea produse care pot îmbunătăți și proteja potențialul de producție, rezistând în același timp condițiilor de mediu dificile. Corteva lucrează la proiecte care permit oamenilor săi de știință să realizeze modificări precise care îmbunătățesc semnificativ potențialul de producție și reziliența plantelor, cum ar fi porumbul rezistent la necroza letală, cultura de sorg rezistentă la fitoparatzitul striga și meiul perlat cu rezistență prelungită la stocare.

Biocombustibili

Corteva implementează tehnologie pentru a dezvolta materii prime cu emisii reduse de carbon, pentru a contribui la satisfacerea cererii globale pentru biocombustibili de nouă generație, cerere care se așteaptă să se dubleze până la sfârșitul deceniului și să crească de opt ori până în 2050.
În 2024, Corteva a anunțat semnarea unui memorandum de colaborare pentru o viitoare societate mixtă cu compania BP pentru a furniza materii prime pentru biocombustibili destinați aviației sustenabile care să îndeplinească cerințele de reglementare ale Uniunii Europene. Aceste parteneriate contribuie la crearea de valoare pentru fermieri și la reducerea impactului potențial al extinderii biocombustibililor asupra terenurilor utilizate în prezent pentru producția de alimente.
Soluții de origine naturală pentru protecția plantelor

Fermierii caută soluții noi, de origine naturală, pentru a controla pierderile, a optimiza nutrienții și a gestiona stresul cauzat de mediul înconjurător. Portofoliul Corteva include soluții care ajută fermierii să se adapteze la schimbările climatice și să reducă emisiile din ferme. De exemplu, Utrisha™ N este un biostimulant inovator care îmbunătățește eficiența utilizării nutrienților și furnizează azot suplimentar direct plantelor; ajutând fermierii să își protejeze culturile și să își optimizeze potențialul de producție. De exemplu, în România și Republica Moldova, fermierii care au incorporat Utrisha™ N au înregistrat creșteri ale productivității de până la 10%, așa cum reiese dintr-un studiu Corteva desfășurat pe parcursul a trei ani. În ciuda provocărilor climatice, rezultatele au fost remarcabile, cu sporurile de producție la porumb crescând de la 700 kg la 1,5 tone pe hectar, rapița de la 200 kg la 700 kg pe hectar și cerealele de la 200 kg la 500 kg pe hectar.

Pe lângă Utrisha™ N, în 2024 Corteva Agriscience a introdus și diverse tipuri de soluții biologice în România și Republica Moldova, concepute cu moduri unice de acțiune, cum ar fi îmbunătățirea utilizării nutrienților, creșterea rezistenței plantelor la factorii de stres abiotic, secetă sau temperaturi extreme și îmbunătățirea proceselor de dezvoltare ale plantelor. Acestea includ produse inovatoare pentru o gamă largă de provocări agricole, cum ar fi fertilizantul lichid cu micronutrienți Keylate B, fertilizantul mineral StarterMn Platinum și fertilizantul mineral lichid BioForge®. Aceste produse îmbunătățesc în mod colectiv utilizarea azotului, corectează deficiențele de nutrienți, promovează o creștere echilibrată, întăresc rezistența culturilor la stres și îmbunătățesc nivelurile de carbohidrați pentru producții sporite, evidențiind angajamentul față de practicile agricole durabile și eficiente din regiune.

Începând cu 2025, fermierii români pot beneficia de inovații suplimentare din portofoliul Corteva Biologicals, cum ar fi Sosdia™ Stress Max, un atenuator de stres abiotic care ajută culturile precum porumbul să își mențină activitatea fiziologică și potențialul de producție în timpul secetei și altor condiții de stres. În plus, fermierii moldoveni pot utiliza fertilizantul foliar Kinsidro™ Grow+ ca soluție pentru a sprijini creșterea rapidă a plantelor și pentru a elimina blocajele de nutrienți în culturi precum grâul, rapița și porumbul.
Luate împreună, aceste inovații au potențialul de a revoluționa agricultura, satisfăcând cererea tot mai mare a consumatorilor.

Accesați raportul complet aici.


Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opțiuni avantajoase pe piață prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul său echilibrat și divers de semințe, produse de protecția a plantelor și servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, ce pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare.  
 
Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro 
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube 
 
# # #
 
™ ® ℠ Mărci comerciale și de servicii ale Corteva Agriscience și a companiilor afiliate

Contact Corporate Communications Corteva:
Ana-Maria Grigore
+40 (754) 228 975
[email protected]



Noutati

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

28-06-2025 Informatii utile

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale, un instrument util pentru toți consumatorii de energie care aduce în prim plan importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților acestora în raport cu furnizorii și operatorii din domeniul energetic. În contextul liberalizării pieței de energie electrică începând cu data de 1 iulie 2025, pentru a plăti un preț corect la c... Mai multe>>

Solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor CAEN 01, 10 și 11

27-06-2025 Stiri agricole

Solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor CAEN 01, 10 și 11

Informare HBM Consulting: În dimineața zilei de 25 iunie, am transmis o solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor cod CAEN 01, 10 și 11 (  https://ros.ms/r4PrN  ).  Mai multe>>

România importă mâncare nu din lipsă de resurse, ci de plan

27-06-2025 Stiri agricole

România importă mâncare nu din lipsă de resurse, ci de plan

Cum reparăm un deficit de miliarde și construim o industrie agroalimentară competitivă? Există o ironie greu de ignorat în peisajul economic al României. Una dintre cele mai fertile țări din Europa importă majoritatea alimentelor pe care le consumă. Rafturile din retail spun povestea unui paradox devenit cotidian: carne procesată din vest, lactate din centrul Europei, dulciuri și conserve de oriunde, mai puțin de aici. Și asta într-o țară care are pământ fertil, tradiție agricolă, și ... Mai multe>>

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

27-06-2025 Stiri agricole

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță lansarea seriei video „ADN de Fermier”, realizată în parteneriat cu emisiunea Agro Jurnal de pe canalul național Digi 24. Episoadele vor fi difuzate lunar pe parcursul întregului an și sunt concepute pentru a evidenția rolul tranziției generaționale în agricultura românească. Mai multe>>

IAA: Din cauza unui blocaj administrativ, România pierde lupta cu schimbările climatice

23-06-2025 Stiri agricole

IAA: Din cauza unui blocaj administrativ, România pierde lupta cu schimbările climatice

București, 23.06.2025 — Compania IAA – Intervenții Active în Atmosferă atrage atenția asupra unei situații critice care pune în pericol funcționarea întregului sistem național de combatere a căderilor de grindină și de stimulare a precipitațiilor.https://www.youtube.com/watch?v=7GAxhsfgCPw Mai multe>>

Clubul Fermierilor Români semnează un protocol de colaborare cu ADR pentru accelerarea digitalizării agriculturii românești

21-06-2025 Stiri agricole

Clubul Fermierilor Români semnează un protocol de colaborare cu ADR pentru accelerarea digitalizării agriculturii românești

20 iunie 2025, Sediul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR)Prin acest protocol, Clubul Fermierilor Români și Autoritatea pentru Digitalizarea României își propun:- Să sprijine adoptarea tehnologiei digitale în ferme prin inițiative de formare și consiliere,- Să faciliteze accesul la finanțări pentru proiecte de digitalizare- Să contribuie la reducerea decalajului digital și la creșterea competitivității fermierilor români pe piața europeană. Mai multe>>

Napolact, brandul preferat al românilor: ajunge în 45% dintre gospodăriile din România și își consolidează poziția de lider sustenabil pe piața lactatelor

20-06-2025 Marketing agroalimentar

Napolact, brandul preferat al românilor: ajunge în 45% dintre gospodăriile din România și își consolidează poziția de lider sustenabil pe piața lactatelor

Napolact marchează un nou record de prezență în gospodăriile din România, atingând un nivel istoric de 45%, conform datelor aferente primului trimestru din 2025. Cu alte cuvinte, aproape 1 din 2 gospodării românești aleg Napolact, confirmând încrederea consumatorilor în calitatea și autenticitatea brandului. Mai multe>>

Fermierii români sporesc securitatea alimentară prin cultivarea rapiței

19-06-2025 Siguranta alimentara

Fermierii români sporesc securitatea alimentară prin cultivarea rapiței

Pe măsură ce lumea continuă să facă față efectelor vremii extreme și ale perturbărilor economice, securitatea alimentară rămâne una dintre cele mai presante priorități globale. Potrivit Raportului Global privind Criza Alimentară 20251, aproape 295 de milioane de oameni s-au confruntat cu insecuritate alimentară acută anul trecut, o creștere uluitoare față de anii anteriori. Mai multe>>

APIA a dat startul plăților pentru Sprijinul Cuplat – Campania 2024. Peste 60 de milioane de euro ajung la fermieri

19-06-2025 Plati APIA

APIA a dat startul plăților pentru Sprijinul Cuplat – Campania 2024. Peste 60 de milioane de euro ajung la fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început miercuri, 18 iunie 2025, transferul sumelor aferente Sprijinului Cuplat pentru Campania 2024. Peste 43.500 de fermieri vor beneficia de plăți în valoare totală de peste 60 de milioane de euro, fonduri provenite din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Mai multe>>

Modificări în legislația aferentă sectorului vitivinicol Intervenția IS-V-01 – Restructurarea și reconversia plantațiilor viticole

18-06-2025 APIA

Modificări în legislația aferentă sectorului vitivinicol Intervenția IS-V-01 – Restructurarea și reconversia plantațiilor viticole

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg că a fost publicat în Monitorul Ofical al României nr. 549/13.06.2025, Ordinul nr. 213 din 12.06.2025 pentru completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 117/2023 privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condiţiile şi modul de implementare a intervenţiei IS-V-01 „Restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole” din cadrul Planului strategic PAC 2023-20... Mai multe>>

Finalizarea Campaniei de depunere a Cererilor de plată pentru anul 2025

16-06-2025 APIA

Finalizarea Campaniei de depunere a Cererilor de plată pentru anul 2025

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 13 iunie a.c. s-a încheiat Campania de primire a Cererilor de plată aferente anului 2025. Astfel, în perioada 03 martie  – 13 iunie 2025, au fost depuse 708.012 cereri de plată pentru o suprafață de 9.875.710,11 milioane hectare. Mai multe>>

Artesana desemnată „Artisan Dairy Innovator of the Year” la Global Brand Awards 2025

16-06-2025 Stiri agricole

Artesana desemnată „Artisan Dairy Innovator of the Year” la Global Brand Awards 2025

Brandul românesc Artesana a fost distins cu titlul de „Artisan Dairy Innovator of the Year” în cadrul prestigioasei competiții internaționale Global Brand Awards 2025, organizată de Global Brands Magazine, cu sediul în Marea Britanie. Ceremonia de decernare a avut loc în seara zilei de 13 iunie, la The Grand Hyatt Dubai, și a reunit lideri ai industriei din întreaga lume. Mai multe>>