PepsiCo lanseaza pep+, o transformare strategica totala cu accent pe Agricultura Pozitiva, Lant valoric pozitiv si Alegeri pozitive

PepsiCo anunta o transformare strategica totala - PepsiCo PozitivPepsiCo lanseaza pep+ (pep Pozitiv), o transformare strategica totala, care are in centru sustenabilitatea si modul in care compania isi va sprijini cresterea prin dezvoltarea la nivel global si prin sustinerea schimbarilor pozitive pentru planeta si oameni. Viziunea pep+ (pep Pozitiv) va ghida modul in care PepsiCo isi va transforma operatiunile sale de business: de la aprovizionarea cu ingrediente, fabricarea si vanzarea produselor sale intr-un mod mai sustenabil, la valorificarea a mai mult de un miliard de conexiuni zilnice cu consumatorii sai, pentru a duce in prim plan ideea de sustenabilitate si pentru a-i determina pe oameni sa faca alegeri mai bune pentru ei si pentru planeta.


pep + este viitorul companiei noastre - o transformare strategica totala a ceea ce facem si a modului in care o facem, pentru a sustine cresterea si valoarea adaugata, punand sustenabilitatea si capitalul in centrul viziunii companiei. Reflecta o noua realitate de business, unde consumatorii sunt mai interesati de viitorul planetei si al societatii.” a spus Ramon Laguarta, presedinte si CEO al PepsiCo.

PepsiCo anunta PepsiCo Pozitiv - Ramon Laguarta„pep+ va schimba brandurile noastre si modul in care acestea cuceresc piata. De exemplu, imaginati-va Lay’s va incepe cu un cartof cultivat in mod sustenabil pe un camp regenerabil, apoi va fi pregatit si livrat dintr-un lant de aprovizionare cu zero emisii si cu o utilizare pozitiva a apei, vandut intr-o punga bio-compostabila, cu cele mai scazute niveluri de sodiu din piata. Aceasta este o alegere pozitiva. Acesta este cel mai bun gust, chipsul de cartofi #1 al viitorului. Acesta este modul in care pep + va fi mai bun pentru oameni, pentru planeta si pentru afacerea noastra. Acum, imaginati-va amploarea si impactul atunci cand este aplicat tuturor celor 23 de marci care valoreaza miliarde de dolari ”.

pep + sprijina actiunea si progresul prin trei piloni cheie, reunind mai multe obiective de top in 2030 prin intermediul unui plan complex:

2. Agricultura Pozitiva: PepsiCo se concentreaza pe raspandirea practicilor agricole regenerabile pe intreaga suprafata de 7 milioane acri (2,5 milioane hectare) reprezentand amprenta sa agricola, furnizarea in mod sustenabil a culturilor si ingredientelor cheie si imbunatatirea mijloacelor de trai pentru mai mult de 250.000 de oameni din lantul sau de aprovizionare agricola. Aceste obiective sunt deja puse in practica in Europa, prin utilizarea tehnologiilor agricole de precizie si a inovatiilor privind ingrasamintele utilizate de companie. In Marea Britanie, PepsiCo testeaza tehnologii de transformare a resturilor de cartofi utilizati pentru fabricarea chipsurilor PepsiCo’s Walkers in ingrasaminte cu continut scazut de carbon, bogate in substante nutritive. Un program pilot, pus in functiune initial, a avut ca rezultat o reducere de 70% a emisiilor provenite de la cresterea cartofilor si astfel, in 2022, PepsiCo isi va extinde testele pe mai multe piete din Europa.

3. Lantul valoric pozitiv: PepsiCo va contribui la construirea unui lant valoric circular prin diverse actiuni pentru:

    • Obtinerea de emisii net-zero pana in 2040,
    • Sa utilizeze apa in mod pozitiv, pana in 2030,
    • Sa introduca ambalaje mai sustenabile in lantul valoric, inclusiv un nou obiectiv global de a reduce cu 50%, cantitatea de plastic virgin per produs, pana in 2030 (Fata de nivelul de referinta din 2020. Obiectivul va fi atins prin utilizarea continutului reciclat de 50% in ambalajele din plastic PepsiCo si scalarea afacerii SodaStream la nivel global, o platforma inovatoare care elimina aproape in intregime nevoia de ambalare a bauturilor, printre altele.)
    • Astazi, a introdus un nou program global de voluntariat al fortei de munca, „One Smile at a Time” pentru a incuraja si sprijini fiecare dintre cei 291.000 de angajati ai sai sa aiba impact pozitiv in comunitatile lor locale.


O atentie deosebita este dedicata sustinerii unui lant valoric pozitiv prin construirea unei economii circulare pentru ambalaje in Europa. In Romania, PepsiCo a accelerat agenda de sustenabilitate prin introducerea ambalajelor 100% PET reciclat pentru produsele Pepsi, Mirinda si Lipton, pana la finalul acestui an.

In acelasi timp, PepsiCo, in Romania, este un sustinator activ al Sistemului de Garantie Returnare pentru ambalajele de unica folosinta, ce va facilita colectarea ambalajelor pentru bauturi, de pana la 90%.

PepsiCo sustine o economie circulara pentru ambalaje flexibile, printr-o serie de colaborari si investitii inovatoare. Aceasta include participarea PepsiCo in diverse proiecte legate de tehnologii de sortare si reciclare, prin teste realizate pe ambalajele alimentare PepsiCo din Franta si Germania, in 2022. De asemenea, compania continua sa investeasca in crearea infrastructurii pentru reciclarea ambalajelor flexibile, prin scheme de raspundere extinsa a producatorilor pe diferite piete, precum si investitii directe in scheme precum Fondul de ambalare flexibila din Regatul Unit.

3. Alegeri pozitive: PepsiCo continua sa-si imbunatateasca portofoliul de produse alimentare si bauturi, astfel incat acestea sa fie mai bune pentru planeta si oameni, inclusiv prin:

    • Includerea mai multor ingrediente, atat in produsele alimentare noi, cat si in cele existente, care sunt mai bune pentru planeta si / sau ofera beneficii nutritionale, acordand prioritate nautului, proteinelor pe baza de plante si cerealelor integrale;
    • Extinderea pozitiei sale in categoria nuci si seminte, unde PepsiCo este deja liderul global de marca, inclusiv pozitii de lider in Mexic, China si mai multe piete din Europa de Vest;
    • Accelerarea reducerii zaharului adaugat si a sodiului prin utilizarea obiectivelor bazate pe stiinta in portofoliul sau si pregatirea produselor sale alimentare cu uleiuri mai sanatoase. Deja, PepsiCo Europe si-a anuntat angajamentul de a reduce nivelul mediu de zaharuri adaugate in portofoliul sau de bauturi cu 50% si de a construi un portofoliu de 1 miliard de dolari cu alimente calificate Nutri-Score B sau chiar mai bine, pana in 2030;
    • Continuarea extinderii noilor modele de afaceri care necesita putine sau deloc ambalaje de unica folosinta, inclusiv afacerea sa globala SodaStream - un model de alegere pozitiva si cea mai mare marca de apa carbogazoasa din lume in volum. SodaStream, vandut deja in peste 40 de tari, aduce optiuni de aroma PepsiCo precum: Pepsi Zero Sugar, Lipton si bubly pe 23 de piete, iar noua sa platforma SodaStream Professional se va extinde catre bauturi functionale si va ajunge lin mai mult de 10 noi piete, pana la sfarsitul anului 2022, ca parte a efortului marcii de a ajuta consumatorii sa evite peste 200 de miliarde de sticle de plastic pana in 2030.
    • Ca parte a viziunii sale, compania cauta, de asemenea, sa creasca transparenta pentru consumatori si sa ii ajute sa faca alegeri sustenabile. PepsiCo si-a anuntat recent participarea la proiectul de clasificare a produselor prietenoase cu mediul, prin intermediul ambalajelor, condus de Foundation Earth. Proiectul vizeaza evaluarea capacitatii diferitelor sisteme de etichetare de a promova optiuni de cumparare sustenabile pentru consumatori, precum si de a sustine progresul in protejarea mediului pentru producatorii de alimente.


PepsiCo anunta PepsiCo Pozitiv - Silviu Popovici - CEO PepsiCo Europe„Aceasta este o transformare majora pentru business-ul nostru. Este lucrul potrivit pentru planeta noastra si pentru oameni, pe masura ce ne dezvoltam portofoliul si oferim consumatorilor alegeri pozitive. Acest lucru necesita investitii pe termen lung, noi modalitati de implicare in lantul nostru valoric si o schimbare culturala pentru a face lucrurile diferit”, a comentat Silviu Popovici, CEO PepsiCo Europe. „Cu toate acestea, doar efectuarea acestor modificari nu va fi suficienta. Trebuie sa colaboram cu guvernele si alte parti interesate pentru a ne ajuta sa mergem mai repede si sa ne asiguram ca avem infrastructura si ecosistemele potrivite pentru a reusi, pentru a regandi modul in care alimentele sunt cultivat, pregatite si savurate.”

Pentru a afla mai multe despre agenda PepsiCo Pozitiv, va rugam sa vizitati www.pepsico.com/pepsicopositive

Despre PepsiCo:

Produsele PepsiCo se bucura de consumatori de peste un miliard de ori pe zi in peste 200 de tari si teritorii din intreaga lume. PepsiCo a generat venituri nete de peste 70 de miliarde de dolari in 2020, determinate de un portofoliu complementar de alimente si bauturi care include Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker, Tropicana si SodaStream. Portofoliul de produse PepsiCo include o gama larga de alimente si bauturi placute, inclusiv 23 de marci care genereaza peste 1 miliard de dolari fiecare in vanzari anuale de vanzare cu amanuntul. Ghidarea PepsiCo este viziunea noastra de a deveni lider global in alimente si bauturi convenabile, castigand cu scop. „Winning with purpose” reflecta ambitia noastra de a castiga sustenabil pe piata si de a incorpora scopul in toate aspectele strategiei noastre de afaceri si a marcilor. Pentru mai multe informatii, vizitati www.pepsico.com

  

PepsiCo - PepsiCo Pozitiv -

  

Noutati

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

09-07-2025 Intalniri si conferinte

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

Inovația, reziliența și productivitatea au fost teme centrale la Corteva Agronomy Days, o serie de evenimente organizate în România de Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă. Desfășurate în șapte locații din toate regiunile țării, aceste evenimente au reunit peste 3.000 de fermieri care au avut ocazia să interacționeze direct cu experții Corteva pe teren. Mai multe>>

PT315 și PT314 - Hibrizi campioni de rapiță în județul Brăila

07-07-2025 Stiri agricole

PT315 și PT314 - Hibrizi campioni de rapiță în județul Brăila

Ne aflăm la debutul campaniei de recoltare a rapiței, iar compania Corteva Agriscience a dat startul campaniei de prezentare a fermierilor campioni din acest an. Primii fermieri care au obținut rezultate foarte bune și titlul de fermieri campioni sunt domnii Remus Ștefan Podaru și Marian Podaru din județul Brăila. Aceștia au ales hibrizii de top PT315 și PT314, au aplicat tehnologii de cultură diferite și au obținut la proba cântarului producții mulțumitoare.  Mai multe>>

Sprijin financiar în valoare de peste 2,48 milioane lei pentru crescătorii de animale

07-07-2025 Plati APIA

 Sprijin financiar în valoare de peste 2,48 milioane lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, a efectuat plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2025. Mai multe>>

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

02-07-2025 APIA

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii care au depus cerere de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024 aferentă Intervenției DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027 că, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 233/27.06.2025, termenul de depunere a cererilor de plată a fost prelungit până la data de 30 iulie 2025 inclusiv. Mai multe>>

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

02-07-2025 Plati APIA

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 20 – 30 iunie 2025, plăți în valoare totală de peste 397,69 milioane de lei, echivalentul a aproape 80 de milioane de euro, în conturile fermierilor care au depus cereri în cadrul Campaniei 2024. Mai multe>>

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

28-06-2025 Informatii utile

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale, un instrument util pentru toți consumatorii de energie care aduce în prim plan importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților acestora în raport cu furnizorii și operatorii din domeniul energetic. În contextul liberalizării pieței de energie electrică începând cu data de 1 iulie 2025, pentru a plăti un preț corect la c... Mai multe>>

Solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor CAEN 01, 10 și 11

27-06-2025 Stiri agricole

Solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor CAEN 01, 10 și 11

Informare HBM Consulting: În dimineața zilei de 25 iunie, am transmis o solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor cod CAEN 01, 10 și 11 (  https://ros.ms/r4PrN  ).  Mai multe>>

România importă mâncare nu din lipsă de resurse, ci de plan

27-06-2025 Stiri agricole

România importă mâncare nu din lipsă de resurse, ci de plan

Cum reparăm un deficit de miliarde și construim o industrie agroalimentară competitivă? Există o ironie greu de ignorat în peisajul economic al României. Una dintre cele mai fertile țări din Europa importă majoritatea alimentelor pe care le consumă. Rafturile din retail spun povestea unui paradox devenit cotidian: carne procesată din vest, lactate din centrul Europei, dulciuri și conserve de oriunde, mai puțin de aici. Și asta într-o țară care are pământ fertil, tradiție agricolă, și ... Mai multe>>

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

27-06-2025 Stiri agricole

Corteva Agriscience onorează generațiile de fermieri români în noua serie video „ADN de Fermier”

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță lansarea seriei video „ADN de Fermier”, realizată în parteneriat cu emisiunea Agro Jurnal de pe canalul național Digi 24. Episoadele vor fi difuzate lunar pe parcursul întregului an și sunt concepute pentru a evidenția rolul tranziției generaționale în agricultura românească. Mai multe>>

IAA: Din cauza unui blocaj administrativ, România pierde lupta cu schimbările climatice

23-06-2025 Stiri agricole

IAA: Din cauza unui blocaj administrativ, România pierde lupta cu schimbările climatice

București, 23.06.2025 — Compania IAA – Intervenții Active în Atmosferă atrage atenția asupra unei situații critice care pune în pericol funcționarea întregului sistem național de combatere a căderilor de grindină și de stimulare a precipitațiilor.https://www.youtube.com/watch?v=7GAxhsfgCPw Mai multe>>

Clubul Fermierilor Români semnează un protocol de colaborare cu ADR pentru accelerarea digitalizării agriculturii românești

21-06-2025 Stiri agricole

Clubul Fermierilor Români semnează un protocol de colaborare cu ADR pentru accelerarea digitalizării agriculturii românești

20 iunie 2025, Sediul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR)Prin acest protocol, Clubul Fermierilor Români și Autoritatea pentru Digitalizarea României își propun:- Să sprijine adoptarea tehnologiei digitale în ferme prin inițiative de formare și consiliere,- Să faciliteze accesul la finanțări pentru proiecte de digitalizare- Să contribuie la reducerea decalajului digital și la creșterea competitivității fermierilor români pe piața europeană. Mai multe>>

Napolact, brandul preferat al românilor: ajunge în 45% dintre gospodăriile din România și își consolidează poziția de lider sustenabil pe piața lactatelor

20-06-2025 Marketing agroalimentar

Napolact, brandul preferat al românilor: ajunge în 45% dintre gospodăriile din România și își consolidează poziția de lider sustenabil pe piața lactatelor

Napolact marchează un nou record de prezență în gospodăriile din România, atingând un nivel istoric de 45%, conform datelor aferente primului trimestru din 2025. Cu alte cuvinte, aproape 1 din 2 gospodării românești aleg Napolact, confirmând încrederea consumatorilor în calitatea și autenticitatea brandului. Mai multe>>