BASF isi asuma obiective clare si masurabile pentru a sustine cresterea agriculturii durabile pana in 2030. Concentrandu-se pe cele mai importante parghii care pot face agricultura durabila si pot contribui la satisfacerea celor mai presante nevoi ale societatii, compania va ajuta fermierii sa obtina o reducere cu 30% a emisiilor de CO2 / tona de productie agricola. Ponderea vanzarilor solutiilor ce au o contributie substantiala la sustenabilitate va creste, de asemenea, cu 7% anual.
In plus, BASF va introduce tehnologii digitale in ferme ce insumeaza peste 400 de milioane de hectare de teren agricol si va asigura consiliere privind administrarea corecta pentru utilizarea in siguranta a produselor sale. Noile angajamente sustin implementarea Strategiei BASF in agricultura, lansata in 2019.
„Agricultura este fundamentala pentru bunastarea lumii. In deceniile urmatoare, sistemul nostru agroalimentar va trebui sa treaca printr-o transformare accelerata, pentru a oferi o cantitate suficienta de alimente sanatoase si accesibile populatiei in crestere. In acelasi timp, va trebui sa atenuam impactul asupra planetei. Aceasta transformare este determinata de necesitatea obtinerii unor productii agricole ridicate, productii obtinute prin metode recunoscute ca fiind valoroase de catre societate, care nu au impact asupra planetei si ajuta fermierii sa-si castige existenta”, a declarat Vincent Gros, presedintele BASF Agricultural Solutions. „Cu ofertele noastre inter-conectate, sprijinim fermierii din intreaga lume sa practice cea mai importanta meserie de pe pamant, pentru a crea impreuna un impact pozitiv asupra sistemului agroalimentar.”
Comentand modul in care angajamentele globale ale BASF se transpun in peisajul agricol european, Livio Tedeschi, vicepresedinte senior al diviziei BASF Agricultural Solutions din Europa, Orientul Mijlociu si Africa, a declarat: „Un sistem alimentar mai sanatos si mai durabil este o piatra de temelie a Pactului Verde European (Green Deal). Daca traseul exact si obiectivele pentru strategiile Farm to Fork si Biodiversitate sunt inca in stadii incipiente, directia este clara: fermierilor europeni li se cere sa optimizeze in continuare inputurile, sa contribuie la cresterea biodiversitatii si la atenuarea impactului schimbarilor climatice - cu accent pe digitalizare si agricultura organica.”
Cu peste 100 de ani de experienta in slujba fermierilor si o mare pasiune pentru inovatie, BASF accepta provocarea de a crea un sistem agroalimentar durabil. Angajamentele sale de sustenabilitate reprezinta un pas important inspre acest obiectiv comun. Tedeschi a explicat: „Desi vedem in continuare necesitatea unui dialog mai intens cu privire la elementele cheie ale strategiei Farm to Fork, sesizam, de asemenea, o oportunitate semnificativa pentru schimbari pozitive. Modelarea viitorului productiei de alimente in Europa este o transformare complexa, care necesita inovatie si colaborare, de aceea incurajam toate partile interesate sa coopereze, pentru a gasi echilibrul potrivit pentru succesul fermierilor, al agriculturii si al generatiilor viitoare.”
BASF va sprijini fermierii sa devina mai eficienti din punctul de vedere al emisiilor de carbon si sa faca fata conditiilor meteorologice volatile, oferind tehnologii care sporesc productiile, fac gestionarea fermelor mai eficienta si scad impactul asupra mediului. In acelasi timp, compania exploreaza modalitati de a stimula reducerea emisiilor de CO2 si de a deschide noi surse de plusvaloare pentru fermieri. Printre produsele si solutiile care vor contribui la reducerea cu 30% a emisiilor de CO2 / tona de productie agricola se numara obtinerea de soiuri de culturi cu productii ridicate, rezistente la diferite tipuri de clima si rezistente la stres, care pot reduce impactul ecologic si pot creste profitabilitatea fermei, intr-un mediu agricol cu multe provocari. Noile varietati de hibrizi de grau, de exemplu, vor aduce o crestere semnificativa a productiei si o calitate imbunatatita a cerealelor.
Obiectivul BASF este cresterea numarului de solutii durabile pe care le ofera fermierilor an de an. Prin urmare, compania investeste continuu in cercetare si dezvoltare, avand la baza criterii clare de durabilitate. Diviza de cercetare si dezvoltare BASF propune solutii care sustin utilizarea eficienta a resurselor si reduc amprenta de mediu. De exemplu, solutii bazate pe fungicidul Revysol®, care asigura o crestere a productiei de grau cu 4% pe terenurile agricole existente, permitand fermierilor sa protejeze habitatul natural. Sau aplicarea tintita a solutiilor biologice, cum ar fi feromonii RAK®, care impiedica inmultirea anumitor daunatori, protejand plantele pe tot parcursul ciclului lor de viata; ca solutii complementare celor conventionale.
In plus, BASF isi evalueaza intregul portofoliu de produse in raport cu criteriile de sustenabilitate clar definite si validate de terte parti, prin metoda Sustainable Solution Steering. Divizia BASF Agricultural Solutions va contribui in mod semnificativ la obiectivul Grupului BASF de a a atinge, pana in 2025, cifra de 22 miliarde de euro din vanzari de produse din categoria “Accelerator“. Aceste produse aduc o contributie substantiala la durabilitate in lantul valoric. Divizia de solutii agricole isi propune sa isi mareasca anual ponderea solutiilor durabile in vanzari cu 7%.
Digitalizarea poate face agricultura mai eficienta din punct de vedere al resurselor, mai incluziva si mai durabila. Prin urmare, BASF ii va ajuta pe fermieri sa isi dezvolte profitabil afacerile cu ajutorul instrumentelor digitale, reducand in acelasi timp amprenta asupra mediului. Utilizarea tehnologiilor digitale permite fermierilor sa produca mai mult cu mai putine resurse si sa eficientizeze procesele agricole, incepand cu monitorizarea culturilor si terminand cu lantul alimentar de desfacere. Solutiile agricole xarvio™ de la BASF permit aplicarea mai precisa a produselor de protectie a plantelor, gestionarea nutrientilor, calcularea automatizata a zonelor tampon si monitorizarea biodiversitatii. Instrumentele digitale au, de asemenea, capacitatea de a ajunge la un numar mare de fermieri, inclusiv la cei din tarile mai putin dezvoltate, sporind astfel cunostintele si gradul de constientizare a durabilitatii in agricultura. BASF isi propune sa asigure disponibilitatea tehnologiilor digitale pentru o suprafata de peste 400 de milioane de hectare de teren agricol cumulativ pana in 2030.
BASF ia in serios angajamentul fata de siguranta sanatatii umane si a mediului, oferind consiliere pentru o aplicare corecta a fiecarui produs, astfel incat utilizarea produselor sale sa se desfasoare in siguranta atat in ferme, cat si in proximitatea acestora. Compania ofera acces la instrumente si servicii de administrare adaptate activitatii zilnice a fiecarui fermier. Acestea includ echipamente de protectie, instruire personalizata, solutii digitale si tehnologii noi de aplicare a produselor, adaptate exigentelor viitorului. Sistemul de transfer inchis Easyconnect, de exemplu, a fost dezvoltat impreuna cu diversi parteneri si este sustinut de jucatori cheie din industria agricola, cu primele lansari pe piata preconizate in 2021/22.
Pentru a afla mai multe informatii despre angajamentele BASF privind durabilitatea in agricultura, va rugam sa vizitati site-ul web al diviziei.
22-08-2024 Fungicide
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Folpet și Captan, fungicidele sale cheie cu acțiune multi-site, sunt în continuare disponibile pentru fermierii europeni. Acest anunț urmează deciziei recente a Comitetului Permanent al Uniunii Europene (UE) pentru Plante, Animale, Alimente și Furaje (SCoPAFF) de a reînnoi aprobarea ambelor substanțe active pentru încă 15 ani. Mai multe>>
26-06-2024 Protectia plantelor
ADAMA Agricultural Solutions România și Grupul ADAMA, lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, aniversează 10 ani de existență a brandului ADAMA pe piață la nivel global. Cu această ocazie, compania își reafirmă angajamentul ferm de a livra inovație și valoare adăugată pentru fermierii din România și din întreaga lume, astfel încât aceștia să dezvolte afaceri mai sustenabile și mai profitabile. Mai multe>>
26-04-2024 Boli si daunatori
Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>
26-04-2024 Fungicide
Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>
19-02-2024 Protectia plantelor
ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat astazi ca extinde utilizarea ambalajelor sale de un litru recent lansate, demonstrand angajamentul companiei pentru sustenabilitate. Ambalajele au fost dezvoltate pentru a reduce impactul asupra mediului, fiind usor de folosit de catre fermieri. Noul ambalaj de un litru al produselor ADAMA va fi introdus pe piata din Europa in primul trimestru al anului 2024. Mai multe>>
19-02-2024 Fungicide
Pentru fermierii care isi doresc protectie pentru o gama larga de culturi, BASF vine cu solutia perfecta: fungicidul polivalent Dagonis®. Este recomandat pentru peste 20 de culturi, precum marul, parul, morcovul, conopida sau capsunul. Multumita celor doua substante active din compozitie, fluxapiroxad, difenoconzol, fungicidul asigura un control de lunga durata impotriva bolilor. Mai multe>>
05-10-2023 Protectia plantelor
Acum, mai mult ca oricand, fermierii europeni au nevoie de o gama larga de instrumente pentru a-si proteja culturile de presiunea daunatorilor si a bolilor. Schimbarile climatice agraveaza si mai mult aceste probleme, intr-un moment in care trebuie sa producem mai durabil. Initiativele politice, cum ar fi Pactul Verde European al UE, au ambitia de a face agricultura mai durabila, de a reduce riscul utilizarii pesticidelor si de a promova alternative la pesticidele conventionale. Mai multe>>
15-09-2023 Tratament seminte
Fertilizantul de natura organica Ympact® este inspirat din cercetarile intreprinse in programele spatiale pentru a favoriza cresterea si dezvoltarea plantelor intr-un mediu ostil, iar acum este folosit la scara larga in peste 20 de tari din Uniunea Europeana. Acest fertilizant, unul de ultima generatie, ce poate fi utilizat pentru tratarea semintelor de cereale paioase si mazare, poate fi aplicat foarte usor impreuna cu tratamentul insectofungicid aplicat in mod uzual pe seminte, doza fiind de 0... Mai multe>>
31-08-2023 Erbicide
Cel mai amplu aviz stiintific din istoria Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a fost prezentat miercuri, 30 august, in Comisia pentru Agricultura din Parlamentul European. Dupa 3 ani de studii, 2400 de documente analizate, 90 de experti si 27 de autoritati nationale implicate, EFSA a intocmit un dosar de 180.000 de pagini, cu o concluzie favorabila utilizarii glifosatului, o substanta indelung contestata. Mai multe>>
10-07-2023 Protectia plantelor
Syngenta Romania lanseaza astazi platforma de comert online destinata achizitiei de produse si servicii Syngenta. Noul magazin online vine in intampinarea producatorilor agricoli mici, care vor avea posibilitatea sa acceseze prin mediul online produse si servicii oferite de catre Syngenta Romania. In prima etapa, producatorii agricoli vor putea achizitiona produse pentru protectia plantelor, iar ulterior, platforma va oferi acces catre achizitia semintelor si a serviciilor digitale. Mai multe>>
19-06-2023 Tratament seminte
Dezvoltat pe parcursul a trei ani de Corteva Agriscience si Eden, Ecovelex este un nou produs pe piata de tratare a semintelor si are scopul de a inlocui substantele chimice conventionale, interzise in UE si in Regatul Unit. Acest produs a fost creat pentru a contracara daunele produse de pasari - o cauza majora a pierderilor inregistrate in cazul culturilor de porumb si a altor culturi. Acest produs are la baza substante chimice derivate din plante si este formulat cu ajutorul sistemului de mic... Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>