Pe plan international si in cel mai larg sens, Asociatia olandeza a exportatorilor de animale vii s-a angajat in promovarea vanzarilor de animale vii pentru ingrasare si abatorizare. Organizatia reprezinta exportatorii si importatorii olandezi de animale vii, le promoveaza interesele si faciliteaza stabilirea de noi contacte intre furnizorii de animale si partile interesate de animale pentru productie, ingrasare, abatorizare sau reproductie.
.
Activitati
Principalele atributii ale Asociatiei olandeze a exportatorilor de animale vii sunt:
De fapt, toate activitatile au drept tinta sprijinirea exportatorilor si importatorilor de animale. Scopul acestora este acela de obtine un echilibru perfect intre cererea si oferta de animale vii la nivel international, aducand un plus de valoare fermierilor, comerciantilor si producatorilor de carne.
Animale vii de calitate
Olanda este recunoscuta pentru sectorul de productie a animalelor, care are o istorie indelungata. In ultimele decenii, acesta s-a dezvoltat rapid si cu succes.
Multumita:
sectorul de productie animaliera este impins constant catre excelenta. Calitatea superioara a animalelor vii olandeze permite o dezvoltare prospera a industriilor de procesare (lapte, carne). Asociatia olandeza a exportatorilor de animale vii Nu doar comercializarea produselor fi nale s-a dezvoltat cu succes. Exportul si importul de animale provenite din ferme s-a extins datorita activitatii in continua crestere a comerciantilor de animale vii. Acestia comercializeaza animale de calitate pentru ingrasare, abatorizare sau reproductie oriunde exista cerere si interes. In toata Europa si nu numai!
Contact
Asociatia olandeza a exportatorilor de animale vii creeaza si mentine retele extinse. Ne indeplinim scopul prin crearea de legaturi intre exportatorii / importatorii olandezi si partenerii straini interesati de achizitionarea si furnizarea de animale vii de calitate. Nu exista granite; daca intalnim un obstacol, incercam sa-l eliminam.
Misiunea noastra este aceea de a gasi noi contacte, de a pune in legatura fermierii, comerciantii de animale vii si industriile din diverse tari si de a construi relatii de afaceri care sa aiba la baza incredere si multumire. Daca sunteti interesati de mai multe informatii, ca de exemplu sa ne cunoasteti reteaua, sa intrati in contact cu exportatorii si importatorii de animale vii din Olanda, va rugam nu ezitati sa ne informati.
ir.B.P.(Bonne) van Dam
Livestock Departament
Product Boards for Livestock
Meat and Eggs
Luis Braillellaan 80, P.O.Box 214, 2700AE Zoetermeer. The Neatherlands
tel: +31(0)79 368 75 61
fax: +31(0)79 368 75 93
mobile: +31 (0)6 54 913 723
e-mail:[email protected]
www.pve.nl
Transport de calitate
Calitatea transportului de animale vii este coloana vertebrala a activitatilor de export si import. Transportul animalelor se realizeaza cu camioane ultramoderne. Acestea sunt perfect echipate pentru a garanta un nivel maxim de bunastare a animalelor pe perioada transportului, incarcarii si descarcarii. Trebuie de asemenea sa mentionam aici instalatiile de adapare si sitemele de ventilatie cu care sunt dotate aceste camioane. Soferii si personalul care se ocupa de animale sunt instruiti corespunzator si certifi cati pentru aceasta activitate. Programul de instruire si certifi care este organizat de sectorul de transport si comercializare a animalelor si este controlat de o organizatie independenta. In acest proces, bunastarea animalelor pe perioada transportului este asigurata de legi stricte, reglementari, intelegeri si comportament adecvate.
Olanda este printre liderii mondiali in productia de carne si lapte si are o experienta indelungata si o foarte buna reputatie in domeniul reproductiei de vite pentru obtinerea de lapte si carne. Vacile din rasa Friesian (dubla destinatie si calitate superioara) au fost exportate in intreaga lume de mai bine de 100 de ani. Selectia prin mai multe generatii a dus la obtinerea celebrei rase Holstein Friesians – vaci de lapte. In zilele noastre, Olanda joaca un rol important in activitatea de reproductie a rasei Holstein Friesian, prin livrarea in intreaga lume a materialului genetic.
Industria olandeza de productie a vacilor de lapte este bine dezvoltata si organizata. Cu mai mult de 1.4 milioane de vaci de lapte in productie, se garanteaza o capacitate nationala uriasa de productie a carnii. Inlocuirea vacilor asigura furnizarea de vaci pentru abatorizare.
In acelasi timp, incrucisarea raselor a devenit o practica populara si este recunoscuta drept instrumentul perfect pentru obtinerea viteilor pentru producerea de carne. Pentru a aduce viteii la valoarea lor maxima, Olanda a dezvoltat rapid si energic sectorul de productie a carnii de vitel. Datorita reglementarilor si cerintelor pietei a crescut si numarul viteilor. Aceste animale sunt perfecte pentru obtinerea carnii de vita de calitate superioara.
Dezvoltarea puternica a acestui sector in Olanda a fost facilitata de cativa factori importanti, printre care:
· Cunoasterea si experienta in cresterea animalelor si in zootehnie
· Reteaua de cercetare, educatie si consiliere practica
· Firme producatoare de furaje speciale
· Productia eficienta de carne de vitel adusa la rangul de industrie
· Fermieri particulari si firme dispuse sa investeasca
· Orientarea internationala a comerciantilor de animale vii
· Mijloace de transport la standarde superioare
Procesele de productie sunt standardizate si certificate pentru garantarea calitatii, sanatatii si bunastarii animalelor. Sectorul de transport animale a investit in camioane moderne pentru a garanta transportul in conditii excelente pentru animalele vii de calitate superioara. Firmele si soferii sunt certificati si stiu intotdeauna ce trebuie sa faca.
Viteii si carnea de vitel
Sectorul productie de carne de vitel are nevoie de mult mai multe animale decat capacitatea de productie a Olandei la nivel national. Consecinta: achizitionarea de vitei de pe pietele internationale s-a dezvoltat cu succes. Aproximativ 3000 de fermieri sunt specializati in ingrasarea viteilor, atat pentru productia de carne alba de vitel, cat si pentru cea rosie de vitel. Se obtin anual 1.4 milioane de vitei de carne pentru abatorizare.
Se exporta anual peste 100,000 vitei. Exportatorii olandezi specializati in punerea in valoare a viteilor sunt foarte activi in gasirea de clienti interesati in acest tip de animale. Produsul este bine cunoscut in Europa datorita calitatii genetice, rezistentei si robustetii.
Numarul importurilor de vitei este mult mai mare: mai mult de 650.000 de animale tinere sunt aduse anual in Olanda din intreaga Europa. Importatorii olandezi de animale vii, specializati in furnizarea de vitei de calitate fermelor specialiazate in productia de carne de vitel, stiu sa-si gaseasca partenerii si animalele. Acestia joaca un rol important in furnizarea de animale.
Industria producatoare de carne de vitel din Olanda este intotdeauna interesata de noi contacte pentru procurarea de vitei de calitate. Acestia stiu exact cerintele pietelor si clientilor. Exportatorii si importatorii de vitei sunt experti in transpunerea acestor specifi catii in vitei de calitate, combinand cererea si oferta intr-un mod efi cient. Datorita dezvoltarii uriase a industriei carnii de vitel, acestia pot actiona intr-un mod flexibil.
Vaci de lapte si bovine carne
Ca rezultat al strategiilor de inlocuire din fermele cu vaci de lapte si bovine de carne, vitele pentru abatorizare sunt valorifi cate pe piata internationala. Acesta este si cazul vitelor pentru carne. Inseamna ca exportul in Europa al acestor animale de calitate superioara destinate abatorizarii se efectueaza catre clientii din strainatate interesati de achizitionarea de animale pentru industria carnii. In acest proces, exportatorii olandezi de animale vii joaca un rol important.
Acestia cauta cele mai bune destinatii pentru a optimiza randamentul pentru producator si valoarea pentru client.
Porci
Olanda are un trecut bogat si indelungat in productia de porci. Dupa o dezvoltare rapida a sectorului porci pe la inceputul secolului 20, s-a stabilizat numarul de efective. Un progres semnifi cativ s-a facut in domeniul imbunatatirii calitatii. Acesta este in principal rezultatul unui management la nivel inalt si a calitatilor tehnice excelente ale producatorilor olandezi de porci.
Un alt factor important in acest proces este prezenta unei infrastructuri bine organizate.
Factorii cheie care trebuie mentionati in acest context sunt:
· Retea de cercetare stiintifi ca la nivel inalt
· Cercetare orientata spre practica
· Sistem bine organizat de asistenta si indrumare
· Programe nationale de control al sanatatii si bolilor
· Industrie a furajelor si compozitie a furajelor la nivel inalt
· Standard ridicat al transportului si camioanelor
· Personal de vanzare calificat
Intre timp, industria carnii de porc s-a dezvoltat continuu si este orientata catre pietele din intreaga lume.
Datorita acestei orientari a sectorului de porci din Olanda, producatorii olandezi sunt foarte bine familiarizati cu tendintele pietei; cunosc foarte bine cerintele clientilor din Olanda si din strainatate. Calitate este cuvantul cheie: programele de productie sunt certificate la nivel inalt (IQC= Integrated Quality Control = Control Integrat al Calitatii), in timp ce transportul este efectuat de transportatori autorizati si camioane perfect echipate pentru transportul animalelor vii.
Producatorii olandezi de porci combina genetica superioara cu standarde ridicate de management in ceea ce priveste adaposturile, furajarea si sanatatea. Ca rezultat, se obtin purcei pentru ingrasare sau abatorizare care indeplinesc in totalitate cerintele clientilor.
Un rol important in sectorul international de productie porci il joaca exportatorii olandezi de porci si purcei. Acesti profesionisti cunosc foarte bine piata internationala si stiu exact calitatea si istoricul produselor. Astfel, stiu exact cum sa indeplineasca cerintele clientului.
Producatorul poate fi unul specializat pe purcei sau poate fi un furnizor de porci pentru abatorizare. In Olanda, sectorul (primar) de productie a porcilor consta in aproximativ 10.000 de ferme. Fermele de purcei au o capacitate medie de 265 scroafe (anul 2005), iar la fermele specializate pentru porci la ingrasat media este de peste 1200 locuri.
Exportul de animale joaca un rol semnifi cativ in sectorul porcine din Olanda. Calitatea porcilor olandezi este recunoscuta in intreaga Europa si se datoreaza caracteristicilor excelente la ingrasare si abatorizare. De zeci de ani, in productia de porci accentul s-a pus in principal pe:
· Procent carne macra in carcasa
· Rata crestere
· Rata conversie furaje
· Uniformitate
· Robustete si rezistenta
· Conformatie
Ca rezultat, purceii pentru ingrasare pot fi caracterizati drept campioni in rezistenta, constanta, crestere rapida eficienta si realizare a procentului de carne in diverse conditii de mediu. Datorita capacitatii lor de adaptare, dau rezultate excelente atat in unitati mari cu activitate intensa, cat si in fermele mici de familie. Porcii pentru abatorizare corespund cerintelor abatoarelor si procesatorilor de carne datorita uniformitatii caracteristicilor carcasei si a continutului de carne macra. Acestea sunt si motivele pentru care porcii si purceii de origine olandeza sunt foarte apreciati in multe tari.
De asemenea, sunt disponibile si exportate in intreaga lume animale de reproductie de o calitate superioara. Productia de animale pentru reproductie (masculi si femele) cu valoare genetica superioara se realizeaza in ferme specializate si coordonate de organizatii axate pe reproductie.
Oile si caprele au fost intotdeauna un element important in agricultura din Olanda. La inceput, aceste specii de mici rumegatoare erau tinute in ferme extinse cu valoare comerciala scazuta. In zilele noastre, multe ferme profesioniste s-au implicat in domeniul reproductiei si cresterii de oi si capre, in special pentru productia de carne (oi) si lapte (capre).
Dezvoltarea acestor sectoare a fost stimulata de un numar de factori importanti, printre care:
· Institute de cercetare si proiecte practice
· Cunoastere excelenta a reproductiei si productiei de animale
· Buna organizare
· Orientare pe piata profesionista
· Vanzatori cu experienta
· Infrastructura pentru transport efi cient al animalelor
Oi
Olanda are un trecut indelungat in cresterea si reproductia de oi. Climatul si relieful sunt perfect adecvate acestui tip de activitate. La inceput, oile erau tinute pe terenuri sarace. In zilele noastre, fermierii activeaza cu succes in domeniul cresterii oilor pe intreg teritoriul tarii.
Majoritatea fermierilor prefera cresterea oilor impreuna cu cresterea vitelor si a porcilor. Totusi, exista cativa producatori specializati in cresterea mieilor si productia de carne de miel. Programele de reproductie au avut ca rezultat cateva rase recunoscute pe plan international, dintre care rasa Texel este cea mai faimoasa pentru productia unei carni de calitate.
Populatia de ovine din Olanda numara mai mult de 1.2 milioane de capete. Productia de miei este sezoniera: majoritatea mieilor se nasc primavara. Cei mai multi sunt ingrasati in fermele de origine si abatorizati intr-un abator olandez.
Exportul mieilor pentru abatorizare este o activitate importanta: Cateva sute de mii de animale sunt exportate in fi ecare an in diverse tari din Europa. Inainte sa fi e exportati, mieii sunt colectati intr-un centru specializat pentru export. Aici, selectia se realizeaza in functie de cerintele clientului. Dupa certificarea de catre Serviciul Veterinar oficial, sunt livrate clientului loturi uniforme in mijloace de transport moderne si echipate corespunzator.
Capre
In Olanda sunt active in jur de 350 ferme specializate in productia de capre pentru lapte. Industria de prelucrare a laptelui de capra si a branzei de capra s-a dezvoltat rapid in ultimul deceniu, impreuna cu capacitatile de productie. In special rasa Saanen alb, care la origine era de lapte, a fost imbunatatita ulterior pentru productie sporita de lapte.
Numarul total de capre destinate productiei de lapte este de aproximativ 200.000 de animale. Pe langa tineretul destinat inlocuirilor in lot, sunt disponibile pe piata cantitati mari de animale de calitate superioara.
Masculii tineri si o parte din femele sunt ingrasate in ferme specializate. Cand sunt gata de abatorizare, aceste animale sunt exportate catre abatoare din Europa, a caror principala activitate este aceea de a pune in valoare calitatea acestor produse.
Exportatorii olandezi joaca un rol important in procesul de valorificare a oilor si a mieilor pentru abatorizare. Acestia activeaza si in domeniul comercializarii caprelor si iezilor pentru ingrasare si abatorizare. Exportatorii sunt profesionisti cu ani indelungati de experienta pe diverse piete. Treaba lor zilnica (pe care o fac cu pasiune si profesionalism) este aceea de a identifica noi contacte pe pietele noi sau deja existente si de a satisfaca cererile clientilor.
01-10-2024 Informatii utile
Sănătatea dumneavoastră și a familiei dumneavoastră este o prioritate urgentă. Fără ea, tu și cei dragi nu vă veți putea bucura de nicio altă binecuvântare materială în viață. Cu toate acestea, o sănătate solidă poate fi costisitoare, mai ales în această zi în care costurile medicale cresc anual. Mai multe>>
17-07-2024 Asociatii agricole
Începând cu 1 iulie 2024, Sandor Darabont a preluat funcția de Președinte al Clubului Fermierilor Români pentru o perioadă de șase luni, în cadrul mecanismului președinției rotative instituit de asociație în 2021. Mecanismul președinției rotative urmărește punerea în prim-plan a unor teme de interes major pentru agricultura din România, dar și a unor probleme strategice specifice regiunii din care provine președintele. Mai multe>>
08-07-2024 Invatamant agricol
Agreena, compania daneză în creștere, ce face pionierat în tranziția spre agricultura regenerativă, a încheiat cu succes un proiect de educare a noilor generații, în parteneriat cu WorldSkills România. Aproape 9000 de elevi și peste 200 de profesori au beneficiat de cunoștințele despre importanța prezervării biodiversității în domeniul agro și nu numai. Opiniile rezultate în urma programului arată cât de mult s-au dezvoltat atât cunoștințele teoretice și practice, cât și capacitățile importante precum munca în echipă sau abilitățile de comunicare. Mai multe>>
21-02-2024 Invatamant agricol
Junior Achievement (JA) Romania si Romanian-American Foundation (RAF) continua parteneriatul pentru Educatia antreprenoriala in liceele agricole din Romania. Proiectul AgriSchool Plus se deruleaza in perioada 2024-2026 si are ca scop pregatirea elevilor din liceele agricole pentru reusita profesionala, prin educatie antreprenoriala practica si cooperarea cu mediul de afaceri local. Mai multe>>
12-01-2024 Asociatii agricole
Incepand cu 1 ianuarie 2024, dl. Vonica Maniu, fermier care realizeaza performanta in cultivarea cerealelor si oleaginoaselor intr-o zona puternic afectata de seceta, in jud. Constanta, precum si o afacere in sectorul ovin preluata de la inaintasii dansului din Poiana Sibiului, a preluat functia de presedinte al Clubului Fermierilor Romani pentru o perioada de 6 luni, pana la data de 30 iunie 2024. Mai multe>>
07-12-2023 Cercetare agricola
Noile tehnici genomice (NGTs) pot sprijini crearea unor sisteme agricole europene mai durabile si reziliente, conform declaratiei Teresei Babuscio, Seful Departamentului pentru Afaceri Guvernamentale si Industriale EMEA, la Corteva Agriscience, o companie internationala de cercetare si dezvoltare agricola care ofera fermierilor din intreaga lume solutii integrate pentru provocarile viitoare. Mai multe>>
30-11-2023 Siguranta alimentara
Start-up-ul romanesc Peelhy a castigat faza regionala a competitiei BASF Innovation Hub pentru un viitor sustenabil, organizata pentru Europa Centrala si de Sud-Est. Fondatorul Peelhy, Marius Pasculea, dezvolta o idee de decontaminare a fructelor si legumelor proaspete cu coaja comestibila, folosind un bio-sticker antimicrobian care se dizolva prin spalare. Mai multe>>
24-10-2023 Invatamant agricol
Cinci cadre didactice de la Universitatea de Stiinta Agricola si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca au fost incluse in Top World Ranking of Scientists 2%, potrivit clasamentului dat publicitatii de Universitatea Stanford (California, SUA), impreuna cu Editura Elsevier si cu organizatia de cercetare stiintifica SciTech Strategies. Mai multe>>
20-10-2023 Invatamant agricol
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, in calitate de agentie de implementare a proiectelor PNRR in baza acordului cu Ministerul Educatiei, a publicat conditiile privind accesarea fondurile europene disponibile prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) pentru finantarea infrastructurii liceelor cu profil preponderent agricol. Mai multe>>
16-10-2023 Siguranta alimentara
"Nu trebuie sa subestimam importanta apei si sa o consideram garantata: trebuie sa lucram impreuna pentru a gestiona o resursa finita si pretioasa" - Dr. QU Dongyu, Director-General al Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO). Mai multe>>
16-10-2023 Siguranta alimentara
In fiecare an, pe 16 octombrie, aproximativ 130 de tari din intreaga lume celebreaza Ziua Mondiala a Alimentatiei, marcata de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) pentru prima oara in anul 1979, luna noiembrie, cu ocazia celei de-a XX-a Adunari Generale desfasurata la Roma. Cu acest prilej, la aceasta data in Romania a fost instituita Ziua Nationala a Alimentatiei si Combaterii Risipei Alimentare incepand cu anul 2016, prin Legea nr. 47/2016 publicata in Monitorul Oficial al Romaniei in acelasi an. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>