Biomasa si Biogazul (BioEnergia) sunt o prioritate si o necesitate pentru Romania, iar o Strategie Nationala pentru punerea lor in aplicare este pasul urmator, dupa parerea oficialilor si expertilor care au fost speakeri in cadrul inaugurarii Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz, miercuri, 18 iunie, in Bucuresti.
Intr-o camera aglomerata, cu peste 220 de participanti, toata lumea a fost de acord ca acest sector este raspunsul la problemele de tratare a deseurilor, de mediu si de incalzire cu care Romania se confrunta astazi.
In timpul acestui eveniment de 8 ore, 68 de investitori din Romania si din alte 16 tari i-au ascultat pe reprezentantii Guvernului prezentand fondurile disponibile pentru acest sector, mai mult de 400 de milioane de euro pana in prezent, dar si pasii pe care ii propun in continuare. 3 presedinti ai Asociatiilor Europene au explicat de ce BioEnergia este o prioritate pentru Europa, si de ce are un mare potential in Romania. Pe baza tuturor acestor afirmatii, domnul Ilias Papageorgiadis, presedintele ARBIO, si domnul Jean Valvis, membru al consiliului de administratie, au subliniat necesitatea unei Strategii Nationale pentru BioEnergie, in asa fel incat sa vizeze sutele de milioane de tone de deseuri produse in fiecare an, plus sa rezolve problemele grave de incalzire existente la nivel local in intreaga tara.
Daniel Constantin (Vice Prim Ministru al Romaniei, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale): "Vom sustine dezvoltarea sectorului Biomasei in Romania deoarece credem ca reprezinta un sprijin esential pentru Agricultura. Exista o multime de deseuri care trebuie tratate si Biomasa este raspunsul pentru acest lucru"
Iulian Iancu (Presedintele Comitetului pentru Industrie si Servicii, Camera Deputatilor): "Suntem de acord cu avantajele oferite de sectorul Biomasei si Biogazului. Avem in pregatire o legislatie speciala pentru Biomasa si Cogenerare"
Mircea Geoana (Inalt Reprezentant al Guvernului pentru Proiecte Economice si Diplomatice): "Ne dorim o Strategie Nationala pentru Biomasa si Biogaz si voi sustine implementarea sa"
Dan Ioan Gheorghiu (Consilier al Primului Ministru, Presedinte & CEO, ISPE): "Intelegem importanta si necesitatea Biomasei si Biogazului. Inca putem atinge tinta de 500 MW pana in 2020, 350 MW pentru Biomasa si 150 MW for Biogaz. Va asigur ca vom actiona cu prudenta, pentru a avea rezultate"
Emil Calota (Vice-presedintele ANRE): "Schema Feed in Tariff se asteapta sa fie implementata in perioada urmatoare"
Ilias Papageorgiadis (Presedintele ARBIO): "Biomasa si Biogazul sunt solutia pentru problemele de mediu si de cogenerare din Romania. Propunem o Strategie Nationala pentru Biomasa si Biogaz si vom lucra pentru implementarea acesteia"
Yannis Valvis (Investitor / Pionier in Biomasa): "Cerem o Strategie Nationala pentru Biomasa si o cerem acum!"
Gustav Melin (Presedintele AEBIOM): "67% din energia Regenerabila in Europa provine din Biomasa. Faceti asta si in Romania si veti economisi 40% din costuri, in comparatie cu combustibilii fosili"
Jan Stambasky (Presedintele EBA): "Biogazul se potriveste perfect specificului Romaniei. Va vom sustine pentru a evita greselile pe care le-au facut altii"
Ludger Spohr (Presedintele EIPS): "Sunteti deja exportatorul numarul 6 de Peleti din Europa. Cum in viitor cererea va fi mai mult decat dubla, Romania are sansa sa devina unul din liderii Europeni atat pentru export cat si pentru consumul intern."
Reprezentantii Ministrilor Mediului si Schimbarilor Climatice, respectiv Apelor, Padurilor si Pisciculturii si dl. Adrian Marin, Consilier DGEM, Departamentul pentru Energie: "Suntem constienti de rolul esential al Biomasei in economia Romaniei si va vom sustine in mod activ"
Viorel Beltechi (Director General al Organismului Intermediar pentru Energie, Ministerul Economiei): "150 milioane de Euro pentru investitiile in Biomasa / Biogaz la Ministerul Economiei"
Carmen Boteanu (Director Adjunct al Autoritatii pentru Management PNDR): "Fondurile disponibile in PNDR pentru Biomasa si Biogaz si masurile care pot fi accesate"
Alexandru Jurconi (Presedintele Federatiei Nationale PRO AGRO): "Romania produce 200 milioane de tone de deseuri in fiecare an. Avem nevoie de Biomasa / Biogaz sau riscam sa inchidem multe ferme si industrii"
Dorin Sfaca (Presedintele Asociatiei Romane a Producatorilor de Peleti): "Sectorul peletilor colaboreaza perfect cu Biomasa in sensul obtinerii de rezultate tangibile pentru economia romaneasca. Potentialul exista, a venit momentul sa il transformam in realitate"
Alexandru Potor (Presedintele FNGAL): "Avem nevoie de Biomasa in comunitatile noastre, deoarece este solutia multor probleme"
Catalin Tobescu (Reprezentantul FORDAQ Romania): "Proprietarii de Paduri au nevoie de Biomasa, pregatim actiuni comune cu ARBIO"
Ionut Georgescu (Presedintele Asociatiei Green Planet): "500 de milioane de Euro exista in acest moment pentru proiecte de tratare a deseurilor, dar avem nevoie de 2 miliarde de Euro pentru a atinge tintele UE"
Loredana Mihailescu (Partener, Energy Projects & Constructions, CMS Cameron McKenna): "Schemele de subventii disponibile si cum functioneaza schema 'Contractelor pentru Diferenta de Pret"
Gabriel Matei (TEB Energy Business), Jochen Springer (GICON Advanced Environmental Technology) si Marius Suciu (Biogest): "Cum sa implementam un proiect de Biogaz in Romania si experienta din alte tari. Cine sunt beneficiarii, care sunt avantajele si provocarile"
Alexandru Coita (Managing Partner & Fondator, Ganes Strategy): "Sute de milioane de Euro disponibile pentru proiecte de Biomasa. Situatia actuala si granturile disponibile, per sector si per program"
Ovidiu Ciofu (Risk & Insurance Technique Manager, GrECo JLT Romania GmbH): "Cum sa asiguram un proiect de BioEnergie"
Echipa ARBIO
37 Putul lui Zamfir Str. 4th floor, District 1, 011684 Bucharest — Romania
Tel: +40 21 30 86 271-8, Fax: +40 21 327 07 43
E-mail: [email protected]
Web: www.arbio.ro
18-10-2024 Alimentatie sanatoasa
Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a garanta un aport important de fibre, vitamine și minerale pentru organism. Dar smoothie-urile sunt mult mai mult decât băuturi delicioase din amestecuri de fructe; cu puțină atenție și implicare și alegând ingredientele potrivite, le poți transforma în adevărate bombe de energie. Mai multe>>
01-10-2024 Agricultura ecologica
În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>
23-09-2024 Agricultura ecologica
Un raport publicat astăzi de Curtea de Conturi Europeană ridică semne de întrebare cu privire la eficacitatea sprijinului acordat de UE pentru agricultura ecologică. În strategia actuală se remarcă deficiențe semnificative. Nici viitorul de după 2030 nu arată mai grozav: zero viziune și zero obiective pentru sectorul ecologic. Suprafața de teren cultivată ecologic a crescut, grație miliardelor de euro puse la dispoziție anual de UE. Pe de altă parte, cerințele și nevoile sectorului nu ... Mai multe>>
29-08-2024 Protectia mediului
Hrănirea unei populații globale care va ajunge la aproape 10,3 miliarde până la mijlocul anilor 2080 și îmbunătățirea modului de trai reprezintă o oportunitate extraordinară pentru agricultură de a deschide calea. Prin adoptarea unor practici inovatoare și durabile în agricultură, fermierii pot asigura producerea de alimente nutritive și sănătoase pentru toți oamenii, în timp ce creează un ecosistem care susține în mod natural oamenii, progresul și planeta. Mai multe>>
29-08-2024 Protectia mediului
O nouă analiză cuprinzătoare, publicată astăzi, 29 august, de către mișcarea Salvează Solul, dezvăluie legăturile profunde dintre sănătatea solului și bunăstarea fizică și psihică a oamenilor, subliniind necesitatea urgentă de a acorda atenție la nivel mondial degradării solului. Noul raport evidențiază căile directe și indirecte prin care sănătatea solului influențează diferite aspecte ale vieții umane, inclusiv nutriția, sănătatea mintală și calitatea generală a vieții. Mai multe>>
22-08-2024 Energie regenerabila
Aflat în al 14-lea an de evenimente, de facto cea mai cunoscută şi mai amplă manifestare din România în acest domeniu, singura exclusiv pe energii regenerabile, Târgul RoEnergy România, ediţia Timişoara 2024, promite o experienţă unică cu expoziţie, conferinţe, workshop-uri, timp de 3 zile, în care multinaţionale de top, de pe două continente, vin în România, unele dintre acestea în premieră, să prezinte tehnologiile viitorului în regenerabile şi eficienţă energetică. Mai multe>>
15-08-2024 Agricultura ecologica
Într-o lume din ce în ce mai preocupată de sănătate și sustenabilitate, agricultura bio reprezintă o alternativă optimă la metodele tradiționale. În următoarele rânduri vom aduce în discuție avantajele acestui tip de agricultură, evidențiind impactul pozitiv pe care îl are asupra sănătății consumatorilor. Nu în ultimul rând, vom aborda provocările cu care se confruntă agricultorii care doresc să adopte aceste metode și vom oferi soluții concrete, cu ajutorul cărora aceștia le pot depăși. Mai multe>>
01-08-2024 Eco / Bio
Impact Hub Bucharest și Raiffeisen Bank România anunță lista celor 15 organizații calificate pentru Idea Stage, una dintre categoriile celui mai complex program de accelerare destinat startupurilor greentech, Romania ClimAccelerator. Romania ClimAccelerator sprijină accelerarea afacerilor care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantech), gestionarea emisiilor de carbon, construcții verzi, pro... Mai multe>>
01-08-2024 Protectia mediului
Tinerii români interesați de mediu, economie durabilă și alte subiecte din sfera ESG, pot aplica la două programe educaționale oferite gratuit de Grupul UniCredit. Programele aufost dezvoltate de POLIMI Graduate School of Management și oferă aplicanților șansa de a participa, începând cu luna octombrie 2024, la: Mai multe>>
22-07-2024 Energie regenerabila
În ultimii ani, energia regenerabilă a devenit un subiect central în discuțiile despre viitorul sustenabilității. În special pentru companiile mici și mijlocii (IMM-uri), investițiile în sisteme de energie regenerabilă, cum ar fi cele fotovoltaice, nu sunt doar o modalitate de a reduce costurile operaționale, ci și un pas esențial către un viitor mai verde. Mai multe>>
22-07-2024 Alimentatie sanatoasa
The New Originals Company, cu sediul în Viena, Austria, a anunțat achiziționarea brandului Inedit și a activelor aferente de la Dr. Oetker România. Această mișcare strategică aduce împreună doi actori ai industriei care cred cu pasiune în tofu ca alternativă naturală, sănătoasă și sustenabilă la carne. Fondat în 1998 de Aurelian Eremia, Inedit a crescut de la o mică afacere, până a devenit liderul în România în domeniul tofu și al alimentelor pe bază de plante. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>