Carti - Agricultura generala

Catalogul Oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania - editia 2015

Seminte - Catalogul Oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania 2015Va informam ca a aparut editia din 2015 a Catalogului Oficial al soiurilor de plante de cultura din Romania. Acesta cuprinde soiurile pentru cultura din Romania in anul 2015. In catalogul oficial sunt inscrise soiurile examinate in reteaua ISTIS si inregistrate in Registrul soiurilor.

Catalogul oficial contine un capitol special destinat descrierilor soiurilor inregistrate in anul 2015, in conformitate cu documentatiile tehnice pe baza carora s-a facut inregistrarea. Soiuri inscrise in Catalogul oficial cuprind culturile de cereale, plante oleaginoase si textile, plante tuberculifere si radacinoase, plante furajere, tutun, plante medicinale si aromatice, specii legumicole, pomi, vita de vie, dud si hamei, plante ornamentale, precum si alte specii de cultura.

 

Citeşte mai departe...

Virologia Vegetala

Virologia VegetalaUn eveniment editorial deosebit este aparitia Tratatului de Virologie Vegetala Generala si a cartii Virusurile, Viroizii si Fitoplasma stolburului legumelor de sera, solarii si camp si combaterea lor.

Citeşte mai departe...

Codexul produselor de protectia plantelor - Editia 2013

Codexul pesticidelor 2013Aflat deja la a doua editie, Codexul Produselor de Protectie a Plantelor revine, in formatul deja cunoscut, ca principala unealta la indemana fermierului in alegerea produselor de combatere a bolilor, a daunatorilor dar si a buruienilor din culturile agricole.

Citeşte mai departe...

Codexul pesticidelor 2011

Codexul produselor de uz fitosanitar omologate pentru a fi utilizate in Romania - 2011 - aparut sub egida Societatii de Protectia Plantelor „Transilvania”. Spre deosebire de codex-urile publicate sub egida Ministerului Agriculturii, pana in anul 2005, produsele de protectie a plantelor, in functie de spectrul de actiune (fungicid, insecticid, erbicid etc.), sunt prezentate pe culturi si pe substante active, mentionandu-se toate produsele omologate aflate in vigoare, denumirile populare si stiintifice ale agentilor de daunare, doza sau concentratia recomandata, inclusiv gradul de toxicitate.

Citeşte mai departe...

Atlasul principalelor buruieni din Romania

Atlasul este o lucrare a peste 26 de ani de cercetare in domeniul cunoasterii si cartarii buruienilor, fiind prima de acest gen in Romania. Prezinta in ordine alfabetica principalele 132 de buruieni din Romania, cele mai daunatoare, adica cele care acum participa la constituirea unor mari pagube economice in agricultura romaneasca.

 

Citeşte mai departe...

Tehnologia produselor horticole. Valorificare in stare proaspata si industrializare

Lucrarea urmareste un scop utilitar, de orientare actuala privind tehnologiile moderne de valorificare a fructelor, legumelor, florilor, semintelor si materialului saditor.

In masura in care va servi la documentarea celor interesati in aplicarea tehnologiei produselor horticole, incepand cu recoltarea si continuand pana la livrarea lor ca marfa, consideram ca ne-am adus si noi contributia la un efort in care sunt angajati toti horticultorii Romaniei, de intelegere, de stapanire si de depasire a problemelor cu care ne vom confrunta in deceniile secolului XXI.

 

Citeşte mai departe...

Managementul integrat al nutritiei plantelor

Cartea prezinta legile, principile, regulile, conceptile, si factorii de interventie a ingrasamintelor si amendamentelor pentru mentinerea sau sporirea fertilitatii si a caror management corespunzatoar va duce la sporirea cantitativa si calitativa a productiei vegetale, la dirijarea proceselor fiziologice si biochimice de formare a productivitatii si rezistentei plantelor fara degradarea mediului inconjurator.

 

Citeşte mai departe...

Rasinari - Padurile comunale. Implicatiile exploatarii lor asupra civilizatiei traditionale satesti

Cel dintai studiu consacrat istoriei, administrarii si exploatarilor padurilor apartinand unei comunitati satesti din sudul Transilvaniei, in general, si Marginimii Sibiului, in special.

Semnat de Constantin Popa, autor al monografiei locale Rasinari. Istoria si civilizatia unui sat din Marginimea Sibiului, publicata in 2007, publicatia, intemeiata pe cercetarea unui mare volum de documente inedite din arhiva primariei comunei si a Ocolului Silvic Rasinari, releva cu pregnanta rolul padurilor - bogatie naturala, de nepretuit - ca factor esential in viata social-economica a localitatii.

Citeşte mai departe...

Tratat de entomologie speciala - Daunatorii culturilor horticole

In lucrare sunt tratate principalele specii de daunatori, insecte, si alte grupe de animale (nematozi, acarieni etc.), in ordine sistematica si pe grupe de plante (culturi legumicole in camp si spatii protejate, vita-de-vie, pomi si arbusti fructiferi, capsun, flori de gradina, arbusti si arbori ornamentali), in afara celor polifagi si a celor ai produselor vegetale depozitate. Pesticidele recomandate impotriva daunatorilor sunt numai cele care au la baza substante active admise in Uniunea Europeana, dar si cele care sunt in curs de omologare.

 

Citeşte mai departe...

Sisteme de productie in agricultura

Lucrarea cuprinde in plan teoretic, conceptele principiile si legitatile care alcatuiesc sistemele agricole, precum si ansamblului metodelor, tehnicilor si instrumentelor prin care se pot studia sistemele agricole.


Lucrarea SISTEME DE PRODUCTIE IN AGRICULTURA se adreseaza in egala masura inginerilor agronomi, horticultori, zootehnisti dar mai ales inginerilor economisti din agricultura sau intreprinzatorilor care doresc sa-si dezvolte propriile afaceri.
In aceeasi masura ea este deosebit de utila studentilor si cadrelor didactice din invatamantul mediu sau superior agronomic.

Citeşte mai departe...

Noutati

Cum alegi erbicidul potrivit pentru culturile tale?

21-11-2024 Erbicide

Cum alegi erbicidul potrivit pentru culturile tale?

Când vine vorba de protejarea culturilor tale împotriva buruienilor dăunătoare, alegerea erbicidului potrivit poate face diferența între o recoltă bogată și una afectată. Cu atâtea opțiuni pe piață, este necesar să înțelegi cum să selectezi produsul care să îți asigure cele mai bune rezultate. Mai multe>>

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

21-10-2024 Targuri si expozitii

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

18-10-2024 Alimentatie sanatoasa

Ingrediente delicioase pentru un smoothie gustos și sănătos

Smoothie-urile reprezintă o modalitate simplă și gustoasă de a garanta un aport important de fibre, vitamine și minerale pentru organism. Dar smoothie-urile sunt mult mai mult decât băuturi delicioase din amestecuri de fructe; cu puțină atenție și implicare și alegând ingredientele potrivite, le poți transforma în adevărate bombe de energie.  Mai multe>>

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

14-10-2024 Asigurari agricole

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>

Tractor în buzunar sau cum să cumpărați ori să vindeți utilaje agricole în câteva clicuri

14-10-2024 Masini si utilaje agricole

Tractor în buzunar sau cum să cumpărați ori să vindeți utilaje agricole în câteva clicuri

Dacă profesia sau afacerea dumneavoastră este legată de tehnologia agricolă și de agricultură, ar trebui să citiți acest material. S-ar putea să găsiți ceea ce căutați demult. Mai multe>>

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

14-10-2024 Fonduri europene agricultura

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

14-10-2024 Irigatii

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură. Fermierii trebuie să integreze practici sustenabile de gestionare a apei în sistemele lor agricole pentru a aborda aceste probleme, asigurând astfel atât productivitatea, cât și protecția mediului. Mai multe>>

De Ziua Națională a produselor agroalimentare românești se lansează sezonul 3 al programului #Autentic Românesc cu un număr record de parteneriate

10-10-2024 Produse traditionale

De Ziua Națională a produselor agroalimentare românești se lansează sezonul 3 al programului #Autentic Românesc cu un număr record de parteneriate

Programul Autentic Românesc, inițiat de Transavia în 2022, marchează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită pe 10 octombrie, prin celebrarea valorilor autenticității, calității și siguranței produselor autohtone. #Autentic Românesc aduce împreună companii mari, de tradiție, cu companii românești la început de drum, dar care sunt unite de aceleași valori și dorință de dezvoltare durabilă, dar și de promovare a imaginii calității produselor românești peste hotare. Mai multe>>

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

08-10-2024 Intalniri si conferinte

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

01-10-2024 Intalniri si conferinte

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

01-10-2024 Agricultura ecologica

Digitalizarea agriculturii ecologice: un pas esențial către sustenabilitate și eficiență

În cadrul evenimentului dedicat „Zilei europene a agriculturii ecologice”, ce a avut loc în data de 23 septembrie 2024, Wallachia eHUB a organizat o masă rotundă axată pe viitorul digitalizării fermelor ecologice și al producătorilor de produse ecologice. Acest eveniment a reunit asociații și clustere de profil, reprezentanți ai mediului academic, fermieri și factori de decizie din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-o dezbatere despre rolul tehnologiei în transformarea fermelor ... Mai multe>>