The Climate Corporation – o perspectiva asupra digitalizarii agriculturii moderne

The Climate Corporation  o perspectiva asupra digitalizarii agriculturii moderneNoi solutii pentru producerea hranei: Agricultura de precizie. In contextul cresterii populatiei de pe glob si al consecintelor negative survenite in urma schimbarilor climatice, nevoia de hrana este tot mai mare. In acelasi timp, suprafetele locuibile se extind tot mai mult, in special in mediul urban, astfel ca terenul pe care se cultiva se micsoreaza. In aceste conditii, specialistii din domeniul agricol cauta cele mai bune solutii pentru cresterea productiei si eficientizarea resurselor.

Agricultorii din intreaga lume iau decizii in fiecare an cu privire la diferitele instrumente si tehnologii pe care le vor utiliza pentru a produce cele mai bune culturi posibile. 

Agricultura de precizie presupune un proces de colectare si analiza a datelor, in etape, din offline in online. Toate datele colectate prezinta informatii reale care pot evidentia nevoi distincte de administrare si analize complexe, focusul mutandu-se in prezent de pe intreaga parcela pe sectiuni de interes ale acesteia. Avand o multitudine de date la dispozitie, un fermier stie intotdeauna cum sa semene diferentiat pe parcela sa, ce tratamente sa aplice, cum si unde sa mentina umiditatea, cum sa le varieze si altele. Faptul ca fermierii pot lucra indeaproape cu anumiti indicatori specifici pentru a obtine cele mai bune rezultate reprezinta un punct forte al agriculturii de precizie si faciliteaza maximizarea potentialului unei recolte. 

 

Tehnologizarea fermei pentru rezultate sporite metru cu metru

Procesul de productie a materiei prime pentru hrana intregii omeniri este extrem de sinuos si plin de provocari. Pentru a fi alaturi de fermierii din intreaga lume in demersul lor de a obtine cele mai bune rezultate, Climate FieldView, o platforma digitala multidisciplinara, premiata cu Bronze Innovation Award SIMA 2019, vine cu o serie de caracteristici ce simplifica administrarea fermei. Daca pana acum se discuta in agricultura despre productie per hectar, Climate FieldView schimba regulile jocului si promite foarte mult: asimilarea si analiza de informatii multistrat metru cu metru. 

Fermierul stie astfel in detaliu totul despre ferma lui si ia decizii avizate despre cum, cand si ce resurse sa aloce. Tehnologia Climate FieldView functioneaza pe utilajele compatibile, cu port ISOBUS, de la semanare, pana la recoltare, cand transmite live pe tableta rezultatul obtinut in functie de fiecare tip de samanta, de parcela si de conditiile din teren. Opiniile fermierilor care au accesat aceasta platforma confirma ca viitorul agriculturii sta in digitalizare.

 

Procesul de digitalizare si agricultura viitorului

La The Climate Corporation, subsidiara digitala a Bayer, se lucreaza la gasirea unei solutii care sa ajute la implementarea unui sistem bazat pe analiza imagistica in timp real, care sa depisteze automat boli specifice ale recoltelor. Pentru a avea un termen de comparatie, in urma cu 10 ani, un fermier trebuia sa verifice tot terenul la pas pentru a gasi problema, iar apoi sa lucreze impreuna cu parteneri agronomici pentru a o cerceta si a gasi potentiale solutii. Fermierii romani sunt si ei din ce in ce mai deschisi in a se ralia la tendinta globala de digitalizare a agriculturii. 

Un studiu realizat de The Climate Corporation in 2017, pe un esantion de 150 de fermieri romani ce exploateaza peste 96.000 ha din cele mai performante zone agrare ale tarii, a relevat informatii esentiale ale practicilor cotidiene in cadrul fermelor medii si mari. Mai mult, studiul a oferit o viziune de ansamblu asupra metodelor agricole curente si asupra viitorului agriculturii in noua era digitala.

Conform 75% dintre respondenti, pentru fermierii romani, telefonul mobil este un instrument nelipsit in fiecare zi. Mai mult, acestia declara, in proportie de 68%, ca folosesc computerul in fiecare zi. Studiul a fost realizat in cadrul “Conferinta pentru cresterea fermei tale. Tehnologie. Inovatie. Solutii digitale.” Seria de conferinte a prezentat cele mai relevante solutii pentru administrarea unei ferme si a atins unele dintre cele mai importante puncte strategice de pe harta agricola din Romania: Arad, Iasi, Craiova, Slobozia, Constanta si Galati.

Daca fermierii italieni folosesc extrem de rar smartphone-uri, alegand computerele, laptopurile si tabletele, fermierii din Europa de Est si Franta aleg telefoanele mobile intr-o proportie extrem de ridicata. Un procent de 44% dintre fermierii francezi colecteaza informatiile folosind un software sau o aplicatie de management al fermei, iar fermierii germani utilizeaza aceste instrumente digitale in proportie de 40%. Aceste procentaje sunt in crestere atat in mediul international, cat si pe piata locala. 

 

Evolutia tehnologiei Climate FieldView si rolul acesteia 

In Europa, tehnologia Climate FieldView este disponibila in Franta, Germania, Ucraina, Romania, Italia si Spania, urmand a fi lansata si in alte tari. Platforma ce a fost prezentata fermierilor europeni printr-o perioada de testare inaintea lansarii oficiale ii ajuta pe acestia sa colecteze si sa vizualizeze cu usurinta date din teren, sa analizeze si sa evalueze performanta recoltei si sa gestioneze unicitatea terenurilor prin planuri individualizate de fertilizare si semanare, toate acestea cu scopul final de a optimiza productia.

Climate FieldView este parte din miscarea de inovare a agriculturii, fiind unul dintre liderii digitalizarii din acest domeniu prin punerea la dispozitie a datelor valoroase, care rezulta intr-un randament mai bun si cresterea sustenabilitatii. Inovatia in agricultura inseamna recolte mai bune si posibilitatea de a realiza operatiuni durabile. 

Climate FieldView sporeste abilitatea de a gestiona cu exactitate informatiile colectate din fiecare zona, metru cu metru, cu instrumente de analiza la un alt nivel, perfectionand procesele de semanare si fertilizare, oferind in acelasi timp instrumente care contribuie la extinderea conectivitatii datelor. Toate datele sunt afisate intr-o interfata prietenoasa pentru utilizatori, fiind usor de inteles si de accesat.

 

Unele dintre cele mai importante caracteristici ale platformei Climate FieldView

    • Instrumente de analiza a randamentului recoltei – Cu instrumentele de analiza si de performanta a hibrizilor din platforma Climate FieldView, fermierii pot vedea ce a functionat si ce nu a functionat la nivel de teren sau la nivel de regiune si pot folosi aceste cunostinte pentru a intelege mai bine variabilitatea terenului prin compararea rapida a hartilor digitale.
    • Prescriere pentru fertilizare si semanare cu densitate variabila – Fermierii pot gestiona inputurile pentru a optimiza performanta in fiecare parte a terenului cu functia de prescriere pentru semanat cu densitate variabila. Prin instrumentele manuale de prescriere pentru semanat cu densitate variabila, fermierii pot crea cu usurinta planuri detaliate pentru terenurile lor pentru a face o prescriere anume, construita pentru obiectivele lor unice, economisind timp si imbunatatind productivitatea.
    • Imagistica avansata pentru starea terenului – Prin folosirea unor imagini de inalta calitate transmise din satelit in mod frecvent si constant, fermierii pot vizualiza instant si analiza performanta culturilor, inclusiv starea de sanatate a acestora prin harta indicelui de vegetatie, fapt ce ii ajuta sa identifice problemele din timp, prioritizand examinarea si luarea unor decizii pentru a asigura randamentul sporit al recoltei.

 

Dezvoltarea platformei Climate FieldView si evolutia acesteia pe piata internationala

Lansata pentru prima data in Statele Unite in 2015, tehnologia Climate FieldView este utilizata pe mai mult de 60 de milioane de hectare in S.U.A., Canada, Brazilia si Europa. A devenit rapid cea mai raspandita platforma digitala conectata pentru agricultura din industrie si se planuieste extinderea in noi regiuni la nivel global in urmatorii cativa ani.

Ca parte din angajamentul companiei de a fi alaturi de toti fermierii, Climate FieldView contribuie la imbunatatirea productivitatii cu ajutorul instrumentelor digitale; compania propune de asemenea instrumente ce se bazeaza pe date transmise catre micii fermieri care joaca un rol crucial in ceea ce priveste nivelul de siguranta in alimentatia globala.

 

Despre The Climate Corporation

The Climate Corporation, o companie subsidiara a Bayer, este alaturi de fermierii din intreaga lume, contribuind la cresterea productivitatii in mod sustenabil cu ajutorul instrumentelor digitale. Platforma de agricultura digitala integrata, Climate FieldView, pune la dispozitia fermierilor o suita completa si conectata de instrumente digitale. Aducand laolalta o colectie de date din teren, modelare agronomica avansata si monitorizarea locala a vremii in solutii simple pentru mobil si web, platforma Climate FieldView le ofera fermierilor o intelegere mai profunda a terenurilor pentru ca acestia sa poata lua decizii mai informate pentru a-si spori randamentul, maximizand eficienta si reducand riscurile. Pentru mai multe informatii, vizitati www.climatefieldview.ro si urmariti contul companiei de Twitter, @climatecorp.

 

  

 

Noutati

Târgul de Paște – Învie Tradiția: Gusturi curate, daruri cu suflet

02-04-2025 Targuri si expozitii

Târgul de Paște – Învie Tradiția: Gusturi curate, daruri cu suflet

În perioada 7 – 16 aprilie, Învie Tradiția vă invită să pășiți într-un univers al tradiției românești autentice, la Târgul de Paște organizat în showroom-ul nostru din Str. Mihai Eminescu nr. 142, București. O călătorie printre borcane cu bunătăți, coșuri cadou tradiționale, ouă încondeiate și alte comori meșteșugite cu grijă – toate menite să aducă în casele voastre bucuria Paștelui, așa cum era altădată. Mai multe>>

România, la final de World Butchers’ Challenge 2025: începutul unui nou drum

02-04-2025 Stiri agricole

România, la final de World Butchers’ Challenge 2025: începutul unui nou drum

Echipa „Măcelari de Elită” și-a încheiat prima participare la World Butchers’ Challenge (WBC) 2025 cu un impact semnificativ asupra comunității internaționale a măcelarilor, deschizând noi oportunități pentru viitor.„Fiind prima dată când a participat la World Butchers' Challenge, România a făcut o impresie puternică în competiție. Întreaga echipă ar trebui să fie incredibil de mândră de prezentarea ambițioasă, minuțioasă și impresionantă. Felicitări!”, a declarat Ashley Gray, CEO WBC. Mai multe>>

Comunicat APIA: Apicultorii sunt așteptați la APIA să depună Cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2025

01-04-2025 Plati APIA

Comunicat APIA: Apicultorii sunt așteptați la APIA să depună Cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2025

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a publicat Ghidul informativ „Sprijin financiar pentru intervențiile aferente sectorului apicol din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027” – ISA – PS 2024, Ediția 1, Revizia 2”, pe site-ul instituției: www.apia.org.ro, la link-ul: https://apia.org.ro/directia-masuri-de-piata/apicultura/anul-2025/. Mai multe>>

România, debut cu dreptul în competiția mondială a măcelarilor

01-04-2025 Stiri agricole

România, debut cu dreptul în competiția mondială a măcelarilor

După ce duminică juniorul Paul Cordea a deschis drumul pentru România la World Butchers’ Challenge - Paris 2025, luni, 31 martie, a fost rândul seniorilor să intre în arenă.Echipa care a concurat cot la cot cu cei mai buni măcelari ai lumii a fost formată din Gabriel Arghir (Macelleria Torelli, Torino, Italia), Sandu Mirea (Auchan Drumul Taberei, București), Ciprian Irimia (Raitar, Suceava), Adrian Petre (Carne și sare, București), Georgian-Marius Petre (Cathedral Distribution, Buzău), Bíró Jáno... Mai multe>>

Nagy Atilla - fermier campion cu P0710, hibrid de top în județul Bihor

26-03-2025 Stiri agricole

Nagy Atilla -  fermier campion cu P0710, hibrid de top în județul Bihor

Performanța în agricultură este condiționată de numeroase aspecte, factori de mediu ori decizii potrivite. A alege genetica potrivită pentru propria fermă este unul dintre elementele cheie pe care reprezentanții companiei Corteva Agriscience le evidențiază ori de câte ori au loc întâlniri cu fermierii. Probabil acesta este și unul dintre motivele pentru care fermierii aleg constant hibrizii Pioneer și astfel rezultă colaborări ce durează zeci de ani. Este și exemplul următorului fermier campion... Mai multe>>

P9944, hibridul de top pentru familia Holhoș din Bihor

26-03-2025 Stiri agricole

P9944, hibridul de top pentru familia Holhoș din Bihor

Tradiție și succes. Acestea sunt doar două dintre cuvintele care pot descrie pe scurt activitatea companiei Corteva Agriscience de-a lungul timpului. Încă de la debutul pe piața din România, hibrizii Pioneer au intrat în grațiile fermierilor și au devenit o alegere constantă datorită producțiilor ridicate obținute an de an. Acesta a fost unul dintre motivele lansării campaniei Fermier campion, iar în cele ce urmează regăsim povestea familiei Holhoș care, după mai multe testări, a rămas fidelă hi... Mai multe>>

Agro & Auto Expo

25-03-2025 Targuri si expozitii

Agro & Auto Expo

În perioada 28-30 Martie 2025 se va desfășura prima ediție Agro&Auto Expo Tărgu Mures, un eveniment de excepție dedicat promovării și prezentării utilajelor agricole , echipamente pentru ferme si grădină, industriei alimentare, industria auto. Agro & Auto Expo – inovație și tradiție într-un singur loc! Locația evenimentului: Parcarea Aushopping Târgu Mureș, Bulevardul 1 Decembrie 1918, spre Corunca. Data eveniment: 28-30 martie 2025, programul expoziție între orele 10.00-20.00 De... Mai multe>>

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

21-10-2024 Targuri si expozitii

Târgul roadelor de toamnă - Învie Tradiția | 21 - 31 Octombrie 2024

Începând cu 21 octombrie, Învie Tradiția vă invită să redescoperiți farmecul autentic al toamnei la târgul dedicat roadelor, unde borcanele cu bunătăți de odinioară vă așteaptă să le descoperiți. Fiecare produs aduce cu el gustul copilăriei și tradițiile de altădată, fiind pregătit cu grijă și măiestrie de meșteșugari pricepuți. Aici veți găsi delicii pentru toate gusturile – numai bune de savurat, dăruit sau adus acasă, pentru a păstra vii tradițiile. Mai multe>>

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

14-10-2024 Asigurari agricole

Retrospectiva sezonului agricol 2023-2024 Agra Asigurări: Despăgubiri de 65.000.000 de lei pentru evenimentele climatice din luna iunie

Sezonul agricol 2023-2024 a fost marcat de fenomenele meteorologice extreme, afectând puternic fermierii la nivel național. Agra Asigurări lansează retrospectiva daunelor pentru acest sezon conform portofoliului de 1.508.000 ha asigurate. Cu aproape 6000 de polițe active, asigurătorul a înregistrat avizări de daună la peste 50% dintre acestea. Cea mai mare despăgubire a fost în cuantum de 5.476.128 lei, acordată unui fermier din Ilfov afectat de grindină. Mai multe>>

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

14-10-2024 Fonduri europene agricultura

REI Grup a gestionat peste 20% din totalul proiectelor depuse în prima sesiune a programului „InvestALIM”

REI Grup, una dintre cele mai active companii de consultanță specializate în atragerea de fonduri nerambursabile prin fonduri europene sau ajutoare de stat din România, a depus, cu succes, proiecte de investiții în valoare de peste 1,2 miliarde RON (circa 250 milioane euro) prin programul de finanțare „InvestALIM”, gestionat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale (MADR), prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

08-10-2024 Intalniri si conferinte

A treia ediție a Agri Trade Summit va reuni peste 1.300 de participanți de top din Agribusiness-ul local și internațional

AGRI TRADE SUMMIT, principalul eveniment de Agri Trade al României, reunește interesele regionale și definește rolul strategic al României pe piața internațională de Agribusiness. Evenimentul se adresează tuturor categoriilor de jucători de pe piața locală și internațională de Agri Trade, conexând interesele comerciale, Trading-ul de mărfuri, conectând tehnologia și logistica precum și serviciile financiare - garanția unui pod solid pentru Business. Mai multe>>

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

01-10-2024 Intalniri si conferinte

Grain Academy 2024 - Explorare profundă a sectorului cerealelor din Balcani și din regiunea Mării Negre, specific și oportunități

Conferința Grain Academy 2024 va reuni și în acest an reprezentanți ai companiilor și consultanțelor agricole din Balcani și regiunea Mării Negre sub auspiciul unei teme circumscrise recentelor conflicte geopolitice și instabilității economice globale - Piețele în punctul în care cresc temerile de recesiune și așteptările pentru un nou Superciclu al mărfurilor. Creșterea eficienței lanțului de aprovizionare și practici agricole sofisticate. Mai multe>>