The Climate Corporation – o perspectiva asupra digitalizarii agriculturii moderne

The Climate Corporation  o perspectiva asupra digitalizarii agriculturii moderneNoi solutii pentru producerea hranei: Agricultura de precizie. In contextul cresterii populatiei de pe glob si al consecintelor negative survenite in urma schimbarilor climatice, nevoia de hrana este tot mai mare. In acelasi timp, suprafetele locuibile se extind tot mai mult, in special in mediul urban, astfel ca terenul pe care se cultiva se micsoreaza. In aceste conditii, specialistii din domeniul agricol cauta cele mai bune solutii pentru cresterea productiei si eficientizarea resurselor.

Agricultorii din intreaga lume iau decizii in fiecare an cu privire la diferitele instrumente si tehnologii pe care le vor utiliza pentru a produce cele mai bune culturi posibile. 

Agricultura de precizie presupune un proces de colectare si analiza a datelor, in etape, din offline in online. Toate datele colectate prezinta informatii reale care pot evidentia nevoi distincte de administrare si analize complexe, focusul mutandu-se in prezent de pe intreaga parcela pe sectiuni de interes ale acesteia. Avand o multitudine de date la dispozitie, un fermier stie intotdeauna cum sa semene diferentiat pe parcela sa, ce tratamente sa aplice, cum si unde sa mentina umiditatea, cum sa le varieze si altele. Faptul ca fermierii pot lucra indeaproape cu anumiti indicatori specifici pentru a obtine cele mai bune rezultate reprezinta un punct forte al agriculturii de precizie si faciliteaza maximizarea potentialului unei recolte. 

 

Tehnologizarea fermei pentru rezultate sporite metru cu metru

Procesul de productie a materiei prime pentru hrana intregii omeniri este extrem de sinuos si plin de provocari. Pentru a fi alaturi de fermierii din intreaga lume in demersul lor de a obtine cele mai bune rezultate, Climate FieldView, o platforma digitala multidisciplinara, premiata cu Bronze Innovation Award SIMA 2019, vine cu o serie de caracteristici ce simplifica administrarea fermei. Daca pana acum se discuta in agricultura despre productie per hectar, Climate FieldView schimba regulile jocului si promite foarte mult: asimilarea si analiza de informatii multistrat metru cu metru. 

Fermierul stie astfel in detaliu totul despre ferma lui si ia decizii avizate despre cum, cand si ce resurse sa aloce. Tehnologia Climate FieldView functioneaza pe utilajele compatibile, cu port ISOBUS, de la semanare, pana la recoltare, cand transmite live pe tableta rezultatul obtinut in functie de fiecare tip de samanta, de parcela si de conditiile din teren. Opiniile fermierilor care au accesat aceasta platforma confirma ca viitorul agriculturii sta in digitalizare.

 

Procesul de digitalizare si agricultura viitorului

La The Climate Corporation, subsidiara digitala a Bayer, se lucreaza la gasirea unei solutii care sa ajute la implementarea unui sistem bazat pe analiza imagistica in timp real, care sa depisteze automat boli specifice ale recoltelor. Pentru a avea un termen de comparatie, in urma cu 10 ani, un fermier trebuia sa verifice tot terenul la pas pentru a gasi problema, iar apoi sa lucreze impreuna cu parteneri agronomici pentru a o cerceta si a gasi potentiale solutii. Fermierii romani sunt si ei din ce in ce mai deschisi in a se ralia la tendinta globala de digitalizare a agriculturii. 

Un studiu realizat de The Climate Corporation in 2017, pe un esantion de 150 de fermieri romani ce exploateaza peste 96.000 ha din cele mai performante zone agrare ale tarii, a relevat informatii esentiale ale practicilor cotidiene in cadrul fermelor medii si mari. Mai mult, studiul a oferit o viziune de ansamblu asupra metodelor agricole curente si asupra viitorului agriculturii in noua era digitala.

Conform 75% dintre respondenti, pentru fermierii romani, telefonul mobil este un instrument nelipsit in fiecare zi. Mai mult, acestia declara, in proportie de 68%, ca folosesc computerul in fiecare zi. Studiul a fost realizat in cadrul “Conferinta pentru cresterea fermei tale. Tehnologie. Inovatie. Solutii digitale.” Seria de conferinte a prezentat cele mai relevante solutii pentru administrarea unei ferme si a atins unele dintre cele mai importante puncte strategice de pe harta agricola din Romania: Arad, Iasi, Craiova, Slobozia, Constanta si Galati.

Daca fermierii italieni folosesc extrem de rar smartphone-uri, alegand computerele, laptopurile si tabletele, fermierii din Europa de Est si Franta aleg telefoanele mobile intr-o proportie extrem de ridicata. Un procent de 44% dintre fermierii francezi colecteaza informatiile folosind un software sau o aplicatie de management al fermei, iar fermierii germani utilizeaza aceste instrumente digitale in proportie de 40%. Aceste procentaje sunt in crestere atat in mediul international, cat si pe piata locala. 

 

Evolutia tehnologiei Climate FieldView si rolul acesteia 

In Europa, tehnologia Climate FieldView este disponibila in Franta, Germania, Ucraina, Romania, Italia si Spania, urmand a fi lansata si in alte tari. Platforma ce a fost prezentata fermierilor europeni printr-o perioada de testare inaintea lansarii oficiale ii ajuta pe acestia sa colecteze si sa vizualizeze cu usurinta date din teren, sa analizeze si sa evalueze performanta recoltei si sa gestioneze unicitatea terenurilor prin planuri individualizate de fertilizare si semanare, toate acestea cu scopul final de a optimiza productia.

Climate FieldView este parte din miscarea de inovare a agriculturii, fiind unul dintre liderii digitalizarii din acest domeniu prin punerea la dispozitie a datelor valoroase, care rezulta intr-un randament mai bun si cresterea sustenabilitatii. Inovatia in agricultura inseamna recolte mai bune si posibilitatea de a realiza operatiuni durabile. 

Climate FieldView sporeste abilitatea de a gestiona cu exactitate informatiile colectate din fiecare zona, metru cu metru, cu instrumente de analiza la un alt nivel, perfectionand procesele de semanare si fertilizare, oferind in acelasi timp instrumente care contribuie la extinderea conectivitatii datelor. Toate datele sunt afisate intr-o interfata prietenoasa pentru utilizatori, fiind usor de inteles si de accesat.

 

Unele dintre cele mai importante caracteristici ale platformei Climate FieldView

    • Instrumente de analiza a randamentului recoltei – Cu instrumentele de analiza si de performanta a hibrizilor din platforma Climate FieldView, fermierii pot vedea ce a functionat si ce nu a functionat la nivel de teren sau la nivel de regiune si pot folosi aceste cunostinte pentru a intelege mai bine variabilitatea terenului prin compararea rapida a hartilor digitale.
    • Prescriere pentru fertilizare si semanare cu densitate variabila – Fermierii pot gestiona inputurile pentru a optimiza performanta in fiecare parte a terenului cu functia de prescriere pentru semanat cu densitate variabila. Prin instrumentele manuale de prescriere pentru semanat cu densitate variabila, fermierii pot crea cu usurinta planuri detaliate pentru terenurile lor pentru a face o prescriere anume, construita pentru obiectivele lor unice, economisind timp si imbunatatind productivitatea.
    • Imagistica avansata pentru starea terenului – Prin folosirea unor imagini de inalta calitate transmise din satelit in mod frecvent si constant, fermierii pot vizualiza instant si analiza performanta culturilor, inclusiv starea de sanatate a acestora prin harta indicelui de vegetatie, fapt ce ii ajuta sa identifice problemele din timp, prioritizand examinarea si luarea unor decizii pentru a asigura randamentul sporit al recoltei.

 

Dezvoltarea platformei Climate FieldView si evolutia acesteia pe piata internationala

Lansata pentru prima data in Statele Unite in 2015, tehnologia Climate FieldView este utilizata pe mai mult de 60 de milioane de hectare in S.U.A., Canada, Brazilia si Europa. A devenit rapid cea mai raspandita platforma digitala conectata pentru agricultura din industrie si se planuieste extinderea in noi regiuni la nivel global in urmatorii cativa ani.

Ca parte din angajamentul companiei de a fi alaturi de toti fermierii, Climate FieldView contribuie la imbunatatirea productivitatii cu ajutorul instrumentelor digitale; compania propune de asemenea instrumente ce se bazeaza pe date transmise catre micii fermieri care joaca un rol crucial in ceea ce priveste nivelul de siguranta in alimentatia globala.

 

Despre The Climate Corporation

The Climate Corporation, o companie subsidiara a Bayer, este alaturi de fermierii din intreaga lume, contribuind la cresterea productivitatii in mod sustenabil cu ajutorul instrumentelor digitale. Platforma de agricultura digitala integrata, Climate FieldView, pune la dispozitia fermierilor o suita completa si conectata de instrumente digitale. Aducand laolalta o colectie de date din teren, modelare agronomica avansata si monitorizarea locala a vremii in solutii simple pentru mobil si web, platforma Climate FieldView le ofera fermierilor o intelegere mai profunda a terenurilor pentru ca acestia sa poata lua decizii mai informate pentru a-si spori randamentul, maximizand eficienta si reducand riscurile. Pentru mai multe informatii, vizitati www.climatefieldview.ro si urmariti contul companiei de Twitter, @climatecorp.

 

  

 

Noutati

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

15-05-2025 Stiri agricole

AgriPortal România lansează Crop Tour 2025 pentru analiza recoltei

AgriPortal Romania va desfășura în prima săptămână a lunii iunie Crop Tour 2025, un eveniment dedicat evaluării condițiilor de cultură și perspectivelor de recolta. În cadrul acestuia, vom colecta informații esențiale privind starea culturilor agricole din diverse regiuni ale țării. Mai multe>>

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

08-05-2025 Afaceri agricole

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

România are aproximativ o treime din totalul fermelor din UE, însă 90% dintre acestea au sub cinci hectare, adică sunt ferme de subzistență. Impact Hub Bucharest (reprezentantul EIT Food în România), în parteneriat cu Startarium, a lansat cea de-a patra ediție a raportului privind startupurile românești din AgriFood, care oferă o analiză cuprinzătoare a ecosistemului: „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”. Mai multe>>

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

07-05-2025 Targuri si expozitii

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează în perioada 8–10 mai 2025, în curtea instituției, „Târgul de produse tradiționale”. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilei Europei și celebrează contribuția României la dezvoltarea Politicii Agricole Comune, promovând produsele agroalimentare autentice, certificate și atestate la nivel național și european. Mai multe>>

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

03-05-2025 APIA

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ,,Culturi verzi”, că în anul 2025, angajamentele aflate în derulare din Campania 2024 se adaptează (în perioada de depunere a Cererilor de plată) la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

25-04-2025 Stiri agricole

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a  și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

25-04-2025 APIA

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor  din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

25-04-2025 APIA

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică,  Mai multe>>

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

25-04-2025 Stiri agricole

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

24-04-2025 Stiri agricole

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

18-04-2025 Siguranta alimentara

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi  (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>